|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3901 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Majowo-czerwcowe mamy 2011 :)
Ja w pierwszej ciazy poczulam ok.18 tyg, troche sie juz denerwowalam tym czekaniem, ale pod koniec to juz rzeczywiscie mile nie bylo, zwlaszcza jak gdzies pod zebra dostalam
W drugiej ciazy ponoc wczesniej sie czuje, zobaczymy.... |
|
|
|
#3902 |
|
Zadomowienie
|
mamusie kochane, zmykam zaraz spać, mimo tego, że spałam po południu prawie 3 godziny
![]() dwie pary spodni wrzuciłam do kosza na pranie i załoęe je nie wcześniej niż za rok, no mam wraŻenie że codziennie brzuszek jest coraz większy
|
|
|
|
#3903 |
|
Zakorzenienie
|
mi się jeszcze przypomniało jakie to fajne uczucie jak dzidzia ma czkawkę i cały brzuszek podskakuje
dobranoc, jutro znów do pracy ...
Trzy rzeczy pozostały z raju: gwiazdy, kwiaty i oczy dziecka... Dante Alighieri Edytowane przez andziot Czas edycji: 2010-10-24 o 22:04 |
|
|
|
#3904 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() a ja dzisiaj caly dzien sie lenilam na 3 minut skoczylam z tz do miasta bo niedziela handlowa, kupilam stroj kapielowy jednoczesciowy troszku wiekszy i moge teraz plywwwwaaaccc do 8 miesiaca co najmniej hihi |
|
|
|
|
#3905 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
hihi, ja pamiętam że się śmiałam, że jak młoda w 9 m-cu miała czkawkę to można orgazmu dostać takei to smieszne uczucie.
|
|
#3906 |
|
Zakorzenienie
|
orgazmu ?
dzien dobry od poniedzialku muausie i brzusie zacelam wczoraj 14 tydzien
|
|
|
|
#3907 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry poniedziałkowo!
Tak Was słucham o tych ruchach...aż się rozmarzyłam. Już nie mogę się doczekać, ale jeszcze tyle czasu, że masakra. Od czwartku idę na zwolnienie i będę słodko się byczyć do końca ciąży, pojadę do mamy, tam czas szybko minie,a jak wrócę to będę pewnie w ok. 11 tc. |
|
|
|
#3908 | |||
|
Rozeznanie
|
Cześc kobietki
Cytat:
![]() Cytat:
Będę trzymać kciukiCytat:
Mazianka Twoja córeczka też jest śliczna...ciekawe jak moje maleństwo będzie wyglądało ![]() Wow....już, to gratuluję, a który to tc u Ciebie?? ja jestem w pierwszej ciąży wieć chyba później sieczuje pierwsze ruchy nić w drugiej, ehh, jeszcze muszę poczekać.. Co do tabletek to ja biorę Feminatal 800, to jest zestaw witamin do 12tc |
|||
|
|
|
#3909 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
woow ja to bede pracowac prawie do konca :P Firma męża ![]() asiak1981 sorki ale jest to niemozliwe zebys tak wczesnie czula ruchy rozmawialam z ginem jest to nierealne najwczesniej w 16 tygodniu a to co czujesz to jelita i narzady wewnetrzena nie dzidzius
|
|
|
|
|
#3910 | |
|
Rozeznanie
|
[
Cytat:
|
|
|
|
|
#3911 |
|
Zakorzenienie
|
Mam taką sytuację, że jestem zmuszona, ale to nie jest temat na ogólny. A do klubu nie zostałam zaproszona.
|
|
|
|
#3912 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a to na pewno są ruchy dzidzi, na kopniaki to musi jeszcze trochę urosnąć ruchy dziecka to inne uczucie niż ruchy jelit, to jest moja druga ciąża więc wiem jak to jest...
Kasia, ur. 22.11.2008 r. Wojtuś, ur. 3.05.2011 r. Edytowane przez asiak1981 Czas edycji: 2010-10-25 o 10:38 |
|
|
|
|
#3913 |
|
Zadomowienie
|
DariaKom pewnie, nawet się nie zastanawiaj nad tym l4
![]() Ja siedzę od początku ![]() Wstajesz o której chcesz, gotujesz o której chcesz, sprzątasz kiedy chcesz a nie wtedy kiedy musisz po pracy. Jeśli można wykorzystać taką opcję i ma się do tego pełne prawo to czemu nie?! No i cześć z rana ![]() Miałam ochotę dzisiaj na kawę rozpuszczalną, Tż zrobił mi 3w1. Nie piłam jej chyba od początku września i tak mnie otrzepało, że maniana...jakie to niedobre.
C & N I know we have our problems13 01 2007 i 10 05 2011 But we're not the only ones It's not about you, it's not about me It's not about anger It's more about the loneliness we feel Edytowane przez Siasiek Czas edycji: 2010-10-25 o 10:43 |
|
|
|
#3914 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dziewczyny fajne te Wasze śpiące maluchy, takie dziecko to skarb Daria ja od tygodnia jestem na zwolnieniu i jest cudownie Wszystko zależy od tego jaką masz pracę, moja mnie mocno obciążała psychicznie więc teraz mam lekka głowę, zajmuję się domem i czuję się świetnie.Dziewczyny mam rozstępy na dupsku
|
|
#3915 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale nadal uwazam to za niemozliwe ![]() jednak ciesze sie, ze juz je odczuwasz tez bym chciala ... ![]() DariaKom zaproszonko poszlo prosilam o przypomnienia ![]() nie mysle dzien i noc kto jest w klubie a kto nie :P moria44 bo za szybko a jakims momencie przytylas moze nie mocno ale dla twojej skory mogl to byc szok
Edytowane przez agus87 Czas edycji: 2010-10-25 o 10:55 |
|
|
|
|
#3916 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja zaczynam 12 tydzień ![]() Od rana już na nogach jestem, bo jutro mam wizytę u endo, więc pojechałam rano do laboratorium trochę krwi utoczyć ![]() Miało być takie piękne słoneczko, a leje. Miłego dnia dziewczyny. |
|
|
|
|
#3917 |
|
Zadomowienie
|
Ja na rozstępy kupiłam sobie tą oliwkę co Ty masz balsam
![]() ale jeszcze na samym początku w aptece kupiłam takie mleczko Elastiq chciałam z AA kupić ale babka polecała tamto. I naprawdę jest niezłe, super się wchłania, ładnie nawilża. Takie naciąganie skóry pomaga, szczyp paluchami, masuj albo niech mąż działa.
|
#3918 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Napisałam w klubie Edytowane przez DariaKom Czas edycji: 2010-10-25 o 11:09 |
|
|
|
|
#3919 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przyznaje sie jak jest duzo do nadrobienia nie zawsze mam czas to zrobic
|
|
|
|
|
#3920 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Mamusie
![]() jaka ja dzisiaj leniwa jestem Myslalam, ze miska truskawek na sniadanie mnie pobudzi do dzialania, a tu doopa wielka To bedzie baaaaaardzo dlugi dzien.... |
|
|
|
#3921 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja na razie tyję tylko w pasie i pępku
![]() Mierzę się co tydzień, aby zapisać wymiary w swoim dzienniczku i tak naprawdę najwięcej przybyło mi w pasie i pępku, za to w biodrach trzymam się 97 cm od samego początku ( praktycznie jeszcze sprzed ciąży ). Łudzę się, że może nie rozsadzi mnie za bardzo, tylko będę miała taka fajną piłeczkę z przodu ![]() Na razie, co wieczór, smaruję brzuszek oliwką z rossmanna. O pupie nawet nie pomyślałam, szczerze mówiąc... |
|
|
|
#3922 |
|
Wtajemniczenie
|
agus no ja wiem skąd się to dziadostwo bierze, pytanie było czysto retoryczne i zakropione moją jedną łezką
anulinka ja to się nawet nie mierzę, pewnie bym na zawał padła albo by mi cm nie starczyło ![]() Siasiek będę się teraz 2x dziennie smarować ale już wyczytałam w internecie, że jak się mają zrobić to się zrobią więc muszę to przeboleć. Oby tylko na brzuchu nie wyskoczyły
|
#3923 |
|
Zakorzenienie
|
Ostatnio zakupiłam sobie na rozstępy krem z AA "Ja i Mama" i póki co smaruję nim i oliwką. Zobaczymy jakie będą efekty.
|
|
|
|
#3924 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
DariaKom, odpisałam Ci w klubie. |
|
|
|
|
#3925 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dlatego mówią, że basen jest tak dobry w ciąży, ja już mogę chodzić. Dzisiaj pojadę obejrzeć jakieś stroje bo aktualny może być już nieco obcisły. Trochę się boję, że dziwnie będą na mnie patrzeć na tym basenie...nie dość, że tatuaż na całych plecach to jeszcze z brzuchem Aguś pochwal się strojem bo zastanawiam się jaki kupić
|
|
#3926 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
oby mi nie minelo hehetez mam oliwke i mleczko z rossmana
|
||
|
|
|
#3927 |
|
Zakorzenienie
|
ja od początku ciąży nic nie przytyłam, różnica była między jedną wizytą a drugą 20 dkg i to w ubraniu warzenie...rozstępów nie mam póki co, mam ten balsam z rossmana i się staram nim smarować, ale mam lenia strasznego.
Wczoraj wymiotowałam po smarkaniu nosa mam nadzieję że zacznie mi to powoli przechodzić.
|
|
#3928 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3929 |
|
Zakorzenienie
|
ja rano jeszcze w miarę mama spokój, ale mnie w ogóle wieczorem głównie mdli...
wieczorem zamiast mycia ratuję się płynem do płukania ust Na początku myślałam że to chodzi o pastę miętową, ale po tym płynie jestem pewna że chodzi o gmyranie szczoteczką w ustach
|
|
#3930 |
|
Zakorzenienie
|
Ale mam dzisiaj leniwy dzień . Nic, absolutnie nic nie chce mi się robić![]() ......................... ......................... ......................... ......................... ......................... . Piszecie o pierwszych ruchach dziecka - faktycznie czytałam kiedyś, że w drugiej ciąży są one wcześniej wyczuwalne (albo po prostu kobieta potrafi je odróżnić od ruchów jelit). Ja niestety jeszcze ich nie wyczuwam . W pierwszej ciąży zaczęłam je czuć jakoś tak pod koniec 4/na początku 5 m-ca.......................... ......................... ......................... ......................... ......................... ...... Dziewczyny, zaczęły mi krwawić dziąsła i czasami krew z nosa poleci![]() Ale ogólnie czuję się dobrze, choć brzuch nadal pobolewa. Aha - jeszcze trochę niepokoją mnie upławy - dość gęste, żółto-zielonkawe...(ale pieczenia nie odczuwam). 2 tyg. temu stosowałam Pimafucin (glob. dopochwowe) - w cytologii wyszło zakażenie grzybicze, choć nic niepokojącego nie czułam i nie było żadnego wypływu. Nie przypominam sobie, abym w pierwszej ciąży miała upławy ![]() Pewnie znowu jakieś zakażenie się przyplątało |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:12.

Ja jestem pierwszy raz w ciązy i nie umiem jakoś sobie wyobrazić tych ruchów Dzidzi, później kopnięć (ponoć bolesnych..). A tak na ogół to od jakiego tygodnia mniej więcej, czuje się jakies ruchy dziecka?

mam nadzieję że zacznie mi to powoli przechodzić.