|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3361 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Włosy rozjaśniamy i o życiu gadamy -czesc III
Trochę to niewiarygodne co ta pani mówiła
![]() W takim razie wychodziłoby na to że excelki to zwykłe farby- bo dłużej potrzymasz np. 50 minut i będzie jaśniej czyli normalne farby rozjaśniające tylko krócej trzymamy to mniej pojaśni. Czyżby lipa marketingowa? ![]() Poza tym woda 9 rozjaśnia o 1-2 tony więc nawet gdyby ktoś miał naturę 6 a położył excelkę 8 to nie zaobserwowałby efektu przyciemnienia bo niby jak ![]() Coś mi to na bajki wygląda...
|
#3362 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale to może jakaś nowa technologia ze to pokrywa te włosy w 10 minut.A ze rozjaśnia to nie wiem jak to wytłumaczyć ze w większości przyciemniała zamiast rozjaśniać.A może dlatego ze dziewczyny trzymały 10 minut po nałożeniu farby.To tez może wszystko wyjaśniać.No nic ja spróbuję.
|
|
#3363 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a to, że np ktos trzyma farbę godzine to mu wychodzi mocniejszy kolor?Cytat:
opinie na KWC ma dość zróżnicowane, albo na + albo na - Ale też mi się wydaje, że dziewczyny trzymały 10 min po nałożeniu... ja 9.13 wezme
|
||
|
|
|
#3364 |
|
Magda ;)
|
Cześć dziewczyny
Co tam u was ja dawno tu nie zaglądałam ![]() Muszę wam powiedzieć,że ostatnio pofarbowałam włosy Garnierem i strasznie zniszczył mi włosy,są suche, matowe ![]() nigdy więcej i tak się zastanawiam, czy..... nie wrócić do blondu ![]() Najgorsze jest u mnie to,że szybko mi się nudzi kolor teraz obcięłam grzywkę na prosto i podoba mi się przy moich obecnych długich włosach,ale żeby pofarbować na jaśniejsze musiałabym ściągnąć doczepiane ![]() tak sobie pomyślałam,że ściągne te włosy, będę myła przez miesiąc szamponem przeciwłupieżowym,żeby kolor się spłukał,a potem nałożę jakiś średni blond? i stopniowo będę rozjaśniać?? Co wy na to?? A jak już dojdę do jakiegoś normalnego koloru to kupie sobie clipy |
|
|
|
#3365 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ewcia jakie fajne włoski po spaniu! to dlatego że są mocne i grube
|
|
#3366 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
No i mama stwierdziła, że jednak lepiej mi w ciepłym odcieniu (TZ niestety nie rozróżnia takich niuansów jak ciepły-zimny blond hehe). Narazie sama mam mieszane uczucia, ale wstawię fotki, to powiecie co myślicie. |
|
|
|
|
#3367 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja kiedys schodzilam przez rok z czarnych farbowanych do jasnego blondu wiec wierze ze i ci sie uda osiagnac znow wymarzony blond
|
|
|
#3368 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i jakie długie aż w obiektywie sie nie mieszczą ![]() ---------- Dopisano o 10:57 ---------- Poprzedni post napisano o 10:53 ---------- Dziewczyny kupiłam vitapil ale z biotyną bo to jest jakaś ulepszona wersja i tego starego juz nie ma zaczynam dokładnie za 8 dni bo tak mi sie kończy skrzypovita
|
|
#3369 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3370 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dziewczyny na zapaszczaniu wlasnie jedza biotyne
|
|
#3371 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
oj tak , zniszczone mam strasznie ale zrobię wszystko,żeby wyglądały pięknie i naturalnie. pokazał się wczoraj rodzicom na skype i nie mogą uwierzyć w to co zrobilam hehe ciągle nie mogę się jednak przyzwyczaić, co chwile zaglądam w lusterko lub w kawałek szyby
|
|
#3372 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a czym robiłaś??
|
|
#3373 |
|
Zakorzenienie
|
mgielka ja dlatego właśnie nie lubię garnierów- dla mnie one wszystkie wychodzą szarawo i matowo. Kolor jeszcze trochę się spierze. A zmienianie stężenia wody nie ma wpływu na kolor tylko na rozjaśnianie/przyciemnianie/tonowanie.
pokaż foty.
|
#3374 |
|
Rozeznanie
|
dziewczyny, ale nabazgrałyście
co do zakupów z TŻtami to ja bardzo lubie z moim ukochanym chodzić po sklepach, jemu też to jakoś bardzo nie przeszkadza, dopóki nie zgłodnieje więc wtedy jest mała przerwa i możemy latać dalej, i jak już któraś wspominała też mam tak,że jak jest gdzieś na zakupach sam to zawsze coś mi kupi i zawsze jestem zadowolona co do farbowania włosy mam w każdym świetle jakieś inne, raz podobają mi sie mniej raz bardziej... Wkleje Wam jakies fotki wieczorkiem, bo weekend spędziłam z TŻtem u szwagierki i nie było kiedy, bo późno wrócilismy, a teraz praca... Ogólnie włosy po tym podcięciu są w całkiem dobrej kondycji, przynamniej moim zdaniem a co do ćwiczeń brzucha to też bym z chęcią zaczęła z powrotem ćwiczyć, bo ostatnio coraz więcej mi przybywa tu i ówdzie ![]() muszę Wam przyznać, że ogólnie jak napne brzuszek to jest taki fajny twardy, ale to wszystko dzięki temu, że gdzieś tak marcu 2009 chciałam schudnąć i zaczęłam robić brzuszki... Najpierw starałam się 100 tak na wieczór, później 150... i jak już weszło mi to w nawyk a waga spadała (fakt faktem "ograniczałam" tez wtedy jedzenie....) to coraz chętniej ćwiczyłam i wciąż podwyżałam poprzeczkę, aż w wakacje doszłam do wagi 41,7 (z 49kg) przy wzroście 164 robiąc 1000 brzuszków dziennie... byłam tak "uzależniona",że przed wyjściem do szkoły robiłam 250, po obiedzie 250 i na wieczór 500... Wszyscy kazali mi jeść i w ogóle, bo mówili,że jestem już za chuda, ale nie chciałam słuchać... Pod koniec wakacji zaczęlismy co wieczór skubac słonecznik (taki z przyprawami) z moim Tżtem, a następną paczkę (chyba 150 albo 200g) skubałam już sama w łóżku przed pójściem spać, wciąż robiąc brzuszki i tak waga skoczyła mi w górę... I kiedy przytyłam już do 46 jakos przestałam zwracać na to uwage i zaczęłam tak jak dawniej objadać się z TŻtem, później przestałam robic brzuszki i teraz waze tak 48-49kg... a jednak przy 46 czułam sie najlepiej... dlatego też chciałabym zacząć z powrotem ćwiczyć,albo pójść właśnie na jakiś aerobik, ale mieszkam w małym miasteczku i tutaj nie ma zbyt wiele atrakcji...TLU co do przyciemniania włosów, dopiero co mnie odganialaś od tych myśli a teraz sama sie nad tym zastanawiasz ja już postanowiłam, jesli kolejna blond farba mnie zawiedzie to przyciemnie włoski... może nie od razu do brązu, ale może wtedy coś na poziomie 8-7... snow jak zwykle cudne włoski dziewczyny wnioskując z tego co dowiedziała się infatuated jaką wodę ma ten stockholm? wiem wiem, pisałyście, że 9%, ale to chyba nie jest rozjaśniający blond, więc wynikałoby, że 6? dobrze myśle?no i sorka, że sie tak rozpisałam buźka
Edytowane przez paulcia666 Czas edycji: 2010-10-25 o 11:53 |
|
|
|
#3375 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:49 ---------- Poprzedni post napisano o 11:48 ---------- blond bunny ty używasz pianki z welli?? bo chcialabym jakąś na odjetość bez zbędnych chemikaliów
|
|
#3376 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Foty wstawię popołudniu tudzież pod wieczór.
|
|
|
|
|
#3377 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3378 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.moda.na14.pl/joomla1/inde...emid=138&tid=1 testy dla wszystkich pór roku i wyszło mi, że jestem i Latem i Zimą ![]() Coś chyba nie tak ![]() Paulcia666 pisałyśmy, że Stockholm ma 9% bo tak powiedziała babeczka na infolinii Zawsze jak Ci woda nie odpowiada to możesz zmienić na inna tak jak ja ![]() |
|
|
|
|
#3379 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3380 |
|
Zadomowienie
|
Ja mam jeszcze pytanie.
Na jakiej wodzie jest Garniej Corol Naturals 111?
|
#3381 |
|
Zakorzenienie
|
mgielka ja absolutnie nie odebrałam tego jako jakiegoś ataku, wyrzutu czy coś...spokojnie!
kotka ja bardzo lubię pianki welli- miałam już chyba wszystkie z serii... i jak dla mnie efekty dają podobne- w sumie wszystko zależy od dobrego wymodelowani ale włoski się bez lakieru dobrze na nich mi trzymają. Dobierz sobie albo do efektu jaki chcesz uzyskać albo do rodzaju włosów.
|
#3382 |
|
Zakorzenienie
|
aha... a czym zageszczasz włoski??
|
#3383 |
|
Zakorzenienie
|
a u mnie wiosna /jesien
![]() ps pianki zawieraja alkohol...
Edytowane przez caskada Czas edycji: 2010-10-25 o 12:30 |
|
|
|
#3384 | |
|
Zakorzenienie
|
mi wyszło lato
![]() ---------- Dopisano o 12:31 ---------- Poprzedni post napisano o 12:31 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 12:32 ---------- Poprzedni post napisano o 12:31 ---------- a wszystkie pianki??
|
|
#3385 |
|
Zakorzenienie
|
Zagęszczam włoski metodą na keratynę gdzie spokojnie rosną albo metodą Tape On Tape Off natomiast nie polecam na ringi miałam raz i nigdy więcej, stan moich włosków po ściągnięciu maskara a żeby pozbyć się tego dziadostwa to przeszłam piekło, ale wiem że są zwolenniczki
Włosy rozjaśniam już od 6 lat więc wiadomo jak to jest ale staram się o nie dbać. Przez ponad 3 lata przedłużam albo zagęszczam. To już efekt bardziej przyzwyczajenia niż potrzeby bo jakoś mimo że bez nich jest ok to jednak muszę je mieć
|
|
|
|
#3386 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
dzieki ) kuszą
|
|
|
|
|
#3387 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3388 |
|
Zakorzenienie
|
kotka raczej tak
na watku dbania o wlosy zostaly wyklete i przegonione
|
|
#3389 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Heh ja też sobie ten test na typ zrobiłam i wyszło, że jestem latem, choć w przydymionych pastelach lata wyglądam lekko mówiąc - zejściowo Wbrew testowi się oceniam na wiosnę |
|
|
|
|
#3390 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
farbuję odrosty (te od spodu) uważając na zgrzewy - używam do tego pomocnej ręki koleżanki albo mamy z tymi z przodu radzę sobie sama. Te włosy które mam też można farbować ale raczej tego nie robię bo są dopasowane kolorem idealnie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów i fryzury
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:20.

więc wtedy jest mała przerwa i możemy latać dalej, i jak już któraś wspominała też mam tak,że jak jest gdzieś na zakupach sam to zawsze coś mi kupi i zawsze jestem zadowolona
po tym rozjaśnianiu to raczej krucho się zrobiło troszkę, kiedyś przedłużałam na keratynę i dzięki temu sporo odrosły więc teraz starczy samo zagęszczenie