2010 - Wrześniowo-październikowe mamy - ze wszystkim sobie świetnie radę damy :D - Strona 70 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-10-25, 09:23   #2071
gabisun
Zakorzenienie

Dot.: 2010 - Wrześniowo-październikowe mamy - ze wszystkim sobie świetnie radę damy :

aneczka wspolczuje melodyjki z karuzeli ja mojej tez nie znosze...no ale lepsze ju to niz placz. a z domkiem to wiem ze dluga droga moi rodzice stawiali domek 12 lat temu, wiec doskonale pamietam ile to kosztowalo wyrzeczen ale warto z tego co pamietam to wy tez macie budowe w planach?

ray ja jem prawie wszystko oprocz ogorka (teraz to sama chemia, nawet smaku nie maja ) i mocnych przypraw, czosnku, cebuli, grzybów

naked i jak tam byla kupka?

---------- Dopisano o 09:23 ---------- Poprzedni post napisano o 09:08 ----------

Kasienka jak są zielone kupki to może coś w twojej diecie uczuliło? gdzeiś czytałam, że jak jest zielona kupa to znaczy że coś dziecku zaszkodziło z mleka kurcze nie przypuszczałam, że będę mogła tyle rozmawiać na temat kup a ey kiedy planujecie zacząć budowe? pamiętam że kiedyś coś pisałaś o tym, że za parę lat, tak?

przepraszam, że ja cały czas o tym, ale podjarana jestem że już coś się ruszyło

gabisun jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-25, 09:24   #2072
1985ewa
Rozeznanie

Dot.: 2010 - Wrześniowo-październikowe mamy - ze wszystkim sobie świetnie radę damy :

Dzień dobry

Cytat:
Napisane przez Ray Pokaż wiadomość
powiedzice jak jecie? juz normalnie w miare....
ja po malu zaczynam jesc normalnie.....
w ogole jak karmie piersia zauwazylam ze czesto jestem glodna, tez tak macie?
a jak juz nakarmie mala to strasznie chce mi sie pic.... i jak tu gubic kg ? echhhhhh
Ja od początku nie trzymałam żadnej diety. Nie jem tylko rzeczy takich jak np.kalafior,kapusta,fasol a. Jem bardzo dużo,jeszcze więcej niż w ciąży a czasem nawet po nocnym karmieniu zdarza mi się iść do lodówki Mi też chce się pić jak karmie

Miłego dnia

1985ewa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-25, 09:26   #2073
kaska1980
Rozeznanie

Witajcie kochane
Wpadłam się do Was z poczekalni aby oficjalnie juz zagościć. 21.10 o 3.15 urodził się nasz syn Kacper siłami natury. Poród dość krótki bo 2 godziny.
Od wczoraj jesteśmy w domu i walczymy z karmieniem bo mały coś nie łapie za bardzo sutka, chodź w szpitalu szło mu bardzo dobrze.

Zawitam jeszcze do Was bo oczywiście jako świeża mamusia mam stos pytań do Was i mam nadzieję, że pomożecie
kaska1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-25, 09:29   #2074
gabisun
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaska1980 Pokaż wiadomość
Witajcie kochane
Wpadłam się do Was z poczekalni aby oficjalnie juz zagościć. 21.10 o 3.15 urodził się nasz syn Kacper siłami natury. Poród dość krótki bo 2 godziny.
Od wczoraj jesteśmy w domu i walczymy z karmieniem bo mały coś nie łapie za bardzo sutka, chodź w szpitalu szło mu bardzo dobrze.

Zawitam jeszcze do Was bo oczywiście jako świeża mamusia mam stos pytań do Was i mam nadzieję, że pomożecie
witaj! i gratulacje

Stary 2010-10-25, 09:45   #2075
1985ewa
Rozeznanie

Cytat:
Witajcie kochane

Gratulacje

Stary 2010-10-25, 09:54   #2076
mszu
Zadomowienie

GG do mszu

aaneczka... wyrazy wspolczucia ... zeby tylko mlodszy nie wpadl na to samo co Dominiki za jakis czas bo bedziesz miec koncertowe wieczory ja ta nasza zapuscilam moze dwa razy i powiedzialam nigdy wiecej.

martucha
... tez strasznie nie lubie kupowac ani dostawac szajsu... i tez bym najchetniej kupila cos innego... ale co bedzie jak dziadkowie przyjada i nie bedzie ich cudownej karuzleki... tak czy siak Twoja propozycja bardzo mi sie podoba...
ogolnie to canpol i babyONO robia strasznie tandente zabawki. Młoda dostała jakas grzechotke z canpolu ale chyba nawet jej nie warto rozpakowywac, bo jak widze jak jest wykonana (niedomalowane i niewyszlifowane elementy) to mam od razu ochote wyrzucic do kosza...
Wracajac do preznetow niespodzianek, to pomijam juz fakt ze dziadkowie (moi tesciowie) kupili swojej pierwszej wnuczce szajs... ale tesciowa jeszcze zadzwonila do mojego meza i sie chamsko podpytwala co moi rodzice kupili dla Nadii glupie babsko! ysz!

gabi
... szczesciaro... nawet nie wiesz jak tez Ci zazdroszcze... dom to zdecydowanie moje najwieksze marzenie

Jestem, bo fotografuję....
http://martalipinska.blogspot.com/

Stary 2010-10-25, 10:09   #2077
aaneczka1984
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gabisun Pokaż wiadomość
aneczka wspolczuje melodyjki z karuzeli ja mojej tez nie znosze...no ale lepsze ju to niz placz. a z domkiem to wiem ze dluga droga moi rodzice stawiali domek 12 lat temu, wiec doskonale pamietam ile to kosztowalo wyrzeczen ale warto z tego co pamietam to wy tez macie budowe w planach?
oj jest czego współczuc bo mam tej melodyjki dość..a ta nowa karuzela ma tą samą melodyjke Dominis nie uśnie bez jej nakręcenia a do tego czasem w nocy do nas przychodzi z tymi swoimi dwoma misiami i nakręcona pazytywką w ręku

A domek to mężowi się marzy..ale w jego do jego wybranego miejsca nie dochodzi jeszcze prawna droga, no i działeczka jest jeszcze polem na którym rośnie hektar truskawek
Ja tam nei chce bo choć działeczka ślicznie położona...na szczycia górki z której jest ładny widoczek..to po pierwsze zbyt blisko teściów...po drugie...kilkaset metrów dalej gość ma chodowle lisów (tysięcy lisów) z której unosza się straszne zapachy....czasem jak dobrze zawieje to i na tej działeczce to czuć....
Nie wiem jak wogóle tescie tam żyją...smród mają niemiłosierny

Cytat:
Witajcie kochane

witamy i gratulujemy:r oza:
aaneczka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-25, 10:14   #2078
kasienka1701
Zadomowienie

Cytat:

Kasienka jak są zielone kupki to może coś w twojej diecie uczuliło? gdzeiś czytałam, że jak jest zielona kupa to znaczy że coś dziecku zaszkodziło z mleka kurcze nie przypuszczałam, że będę mogła tyle rozmawiać na temat kup a ey kiedy planujecie zacząć budowe? pamiętam że kiedyś coś pisałaś o tym, że za parę lat, tak?
Pewnie to białko uczuliło Małą,no ale zobaczymy co lekarz powie..

Co do domku,to chętnie juz byśmy zaczeli,bo srodki są itd,ale jeszcze tyle zostało do załatwienia...Projekt już dawno mamy,Tż go rysował,ale i tak pewnie jeszcze cos zmienimy,bo już trochę czasu mineło

kasienka1701 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-25, 10:17   #2079
Klarissa
Zakorzenienie

Smile Dot.: 2010 - Wrześniowo-październikowe mamy - ze wszystkim sobie świetnie radę damy :

Cytat:
Napisane przez Katunia:) Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy zdarzylo sie wam ze maluch zwrocil cale jedzonko... ?
Tak, ale tylko raz, wtedy ją brzuszek bolał. Nie karmiłam już na siłę tylko odczekałam do następnego karmienia

Cytat:
jak zaczynalyscie weradowac?
u mnie mala skonczyla 2 tyg i jutro chce ja werandowac mama mi kaze na 5 min ale dla mnie to bez sensu... chyba poloze ja na 15 min na balkon i bede wydluzac czas...
Ja zaczynałam od 15 minut

Cytat:
powiedzice jak jecie? juz normalnie w miare....
ja po malu zaczynam jesc normalnie.....
w ogole jak karmie piersia zauwazylam ze czesto jestem glodna, tez tak macie??
a jak juz nakarmie mala to strasznie chce mi sie pic.... i jak tu gubic kg ? echhhhhh
Jem normalnie, też mam koński apetyt i wypijam hektolitry wody przed, w trakcie i po karmieniu

Cytat:
Napisane przez aaneczka1984 Pokaż wiadomość
skąd ja to znam...
my wczoraj bylismy u teściów, i tesciówka ciągle chciała małego nosić na rączkach i bujać..pomimo tego że on spał na całego..
No to ja jej mówie że staram sie go nie przyzwyczajać do ciągłego noszenia i bujania..to Go chwile odłożyła..za chwile bratowa wzieła małego na ręce...i zaczeła go bujać...a teściowa do niej mówi " nie noś go, odłuz go i nie bujaj bo nie wolno.." z takim podtekstem do mnie że zła synowa zabrania jej dziecka wziąć na ręce...
No u mnie jest to samo. Zła matka nie da dziecka ponosić...

Cytat:
Napisane przez martucha84 Pokaż wiadomość
Klarissa cudnie razem wyglądacie ) współczuje zabawiania Natalii przez babcie.
Dzięki

Moje dziecko mnie totalnie zaskoczyło w nocy - położyłam ją normalnie w łóżeczku a po 3 godzinach jak ją brałam do karmienia to leżała w poprzek łóżeczka... teraz boję się ją gdzieś samą zostawić że mi spadnie...

A to obiecane wczoraj zdjęcie mojej wersji "karuzeli dla ubogich" home made by Klarissa oraz moja córcia dzisiaj rano
Stary 2010-10-25, 10:20   #2080
Ray
Zakorzenienie

ja jeszcze do jedzenia
jecie np dzem??? a zupy jak gotujecie????

mi sie juz koncza pomysly

ja dzis malo co spalam malej sie dobrze w ciagu dnia nie odbije i pozniej wieczorem sie nazbiera i ja meczy brzuszek, jak zwymiotuje dopiero jej lepiej i idzie spac echhhhhhh....
Stary 2010-10-25, 10:27   #2081
gabisun
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aaneczka1984 Pokaż wiadomość
przychodzi z tymi swoimi dwoma misiami i nakręcona pazytywką w ręku
to niezle masz a z tym sasiedztwem tesciow to zawsze mozna postawic pancerne ogrodzenie i puscic jakas bestie na podworko

Cytat:
Napisane przez kasienka1701 Pokaż wiadomość
Pewnie to białko uczuliło Małą,no ale zobaczymy co lekarz powie..

Co do domku,to chętnie juz byśmy zaczeli,bo srodki są itd,ale jeszcze tyle zostało do załatwienia...Projekt już dawno mamy,Tż go rysował,ale i tak pewnie jeszcze cos zmienimy,bo już trochę czasu mineło
twoj tz jest architektem? no papierkow jest mnostwo my teraz czekamy na pozwolenie ale i tak przed zima nic nie zaczniemy a jaki macie dach? bo my mamy jakis kopertowy z wypustkami i kazdy nam odradzal ze niby drogo wychodzi i tak sie zastanawiam jak to jest, czy faktycznie taka duza roznica, moze twoj tz bedzie wiedzial jak on temacie?

Stary 2010-10-25, 10:41   #2082
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
Witajcie kochane

witaj

Cytat:
Napisane przez mszu Pokaż wiadomość

martucha
... tez strasznie nie lubie kupowac ani dostawac szajsu... i tez bym najchetniej kupila cos innego... ale co bedzie jak dziadkowie przyjada i nie bedzie ich cudownej karuzleki... tak czy siak Twoja propozycja bardzo mi sie podoba...
ogolnie to canpol i babyONO robia strasznie tandente zabawki. Młoda dostała jakas grzechotke z canpolu ale chyba nawet jej nie warto rozpakowywac, bo jak widze jak jest wykonana (niedomalowane i niewyszlifowane elementy) to mam od razu ochote wyrzucic do kosza...
Wracajac do preznetow niespodzianek, to pomijam juz fakt ze dziadkowie (moi tesciowie) kupili swojej pierwszej wnuczce szajs... ale tesciowa jeszcze zadzwonila do mojego meza i sie chamsko podpytwala co moi rodzice kupili dla Nadii glupie babsko! ysz!
ehsss no ja olewam brata od tż "dupnego" chrzestnego który nas unika i chyba nie wiem jak nam powiedzieć że chrzestnym być nie chce... i pogadam z tż i młodemu kupimy karuzelę jako prezent na mikołaja.. a jak coś to mu powiem że dostał w prezencie i dajemy na zmianę..
ehss jak już strasznie chcieli coś kupić a nie mieli kasy to mogli paczkę pampersów wziąć na to samo cenowo by wyszło a teraz nie musiałabym się męczyć z tym chłamem bo coraz częściej mam wrażenie że to się na tym zagięciu złamie, koleboce się to na wszystkie strony melodia gra jak durna na cały regulator ani tego ściszyć ani nic a kulki się kręcą jak wcale....
moja teściowa to jeśli chodzi o prezenty to też tże wypytuje co moi rodzice dali... chore to takie.. a ostatnio nawet wypieprzyła z tekstem że moi rodzice muszą nam co miesiąc kieszonkowe dawać bo to niemożliwe żebyśmy płacili rate za mieszkanie wszystkie opłaty i żeby nam nażycie starczało.. i kto to widział wziąć kredyt na 17 lat, mieliśmy mieszkać z nimi a nie płacić teraz co miesiąc tysiąc złotych, i skwitowała to tak że tż jako głowa rodziny jest małorozgarnięty i niedługo zginie na tym świecie...
mój mąż jej tylko powiedział że w takim razie musi podziękować rodzicom za to że go takiego durnego zrobili i jeszcze wychowali na małorozgarniętego bo to ich zasługa.. ale chyba nie skumała że to o nią chodzi...
życie ale ja kocham rodzinę męża serio zawsze mi podniosą ciśnienie jak mam niskie i pośmiać się mam z czego.

Cytat:
Napisane przez Klarissa Pokaż wiadomość
A to obiecane wczoraj zdjęcie mojej wersji "karuzeli dla ubogich" home made by Klarissa oraz moja córcia dzisiaj rano
hahaha rewelacyjna karuzela a Natalka jak zwykle piękna

Cytat:
ja jeszcze do jedzenia
tak jadłam dżem od początku, a zupy normalnie czasem na kości a czasem na kostce tak jak zawsze gotowałam

mam pytanie jak wasze dzieci zawieszają się na ochraniaczu na szczebelki bo pewno tak robią to też tak odwracają głowe tak mocno do góry odginają ją żeby zobaczyć co jest na ochraniaczu za nimi? bo mój Patrol tak kontempluje te pieski że mam wrażenie że kark sobie skręci tak się odgina.. nic że to te same pieski co z boku ale on nie - musi patrzeć na te za nim..
Stary 2010-10-25, 10:43   #2083
niuniuniau
Zadomowienie

Cześć dziewczyny

Klarissa Twoja karuzela dla ubogich mnie rozwaliła Pomysłowa. Ja na razie nie wieszałam jeszcze nic nad łóżeczkiem małej ale to dlatego, że dopiero od tego weekendu śpi w swoim łóżku.

Co do jedzenia to ja jem dużo nabiału, zupy bez śmietany ale z dodatkiem makaronu, mięso pieczone lub na parze i tyle. Trzymam dietę ale bardziej ze względu na siebie niż na malutką.

Ostatnio moje dziecko mnie rozśmiesza na maxa, warczy na cycka, podczas karmienia wydaje takie śmieszne stękające odgłosy ale nie robi kupala i nie wiem o co jej chodzi

W ogóle mała ma bardzo dużo cierpliwości do swoich durnych rodziców, ostatnio przebudziła się zaraz po karmieniu a my wpadliśmy na genialny pomysł porobienia fotek z córcią. Jej reakcją było zarzyganie mnie i połowy pokoju. Potem przez kolejne 3 godziny wisiała na cycu uzupełniając braki
Niechaj Bóg ma w swej opiece człowieka, który Cię naprawdę pokocha. Złamiesz mu serce, śliczna moja, okrutna, psotna kotko, która tak jest nieuważna i pewna siebie, że nie stara się nawet osłaniać swoich pazurków.

http://suwaczki.waszslub.pl/img-2008080201001030.png
niuniuniau jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-25, 10:45   #2084
mszu
Zadomowienie

GG do mszu

Cytat:
ja jeszcze do jedzenia

mi sie juz koncza pomysly

ja dzis malo co spalam malej sie dobrze w ciagu dnia nie odbije i pozniej wieczorem sie nazbiera i ja meczy brzuszek, jak zwymiotuje dopiero jej lepiej i idzie spac echhhhhhh....
Ty mamo "po raz drugi" i o takie rzeczy nas pytasz?! To chyba my powinnysmy pytac Ciebie. ja jem wszytsko, oprocz naprawde pikantnych rzeczty. Czosek i cebule tez juz jadłam. W piatek zrobilam np gołabki z kapusta (zjadłam dwa olbrzymie ) i bylo wszytsko ok.

Cytat:
Napisane przez Klarissa Pokaż wiadomość
no no no...zdolniacha z Ciebie, choc widze, ze Natalka jest najbardziej zaintersowana jest tym kawałkiem wzorzystej tkaniny przewieszonym przez lozko. moja ostatio przez kwadrans lapiła sie z putelko z witamina D... mysle ze takim malenkim dzieciom niewiele do szczescia potrzeba. Pełen cycek/butla + przytulajaca mama i to wsio

Stary 2010-10-25, 10:55   #2085
NIKaP-n
BAN stały

niuniuniau śliczna Maluda

gabi nasz dom prawie na wykończeniu, ale my też tzn mąż, bo wciąż zapier... na budowę i ryje, ryje, ryje. Ale jak jedziemy tam z Maleństwem i się rozglądamy i wiem, że za chwilę będzie biegał w ogródku, to każde wyrzeczenie jest tego warte

Pawcio też ma zielone kupki, wysypkę, ale lekarka stwierdziła, że to na skazę nie wygląda Zmieniłam oliwkę do ciała i widzę delikatną poprawę. Dziś nastawiam pranie z nowym proszkiem- bobas. Zobaczymy.

Dziewczyny ja też mam problem, z tą Pawełka lekko spłaszczoną główką On się przewraca jak chce, jak Go na wznak ułożę i główkę na bok, to i tak za chwilę ma a wprost. Na bok za często nie chcę kłaść, skoro to na bioderka szkodzi, a na brzuchu kładę w ciągu dnia. Co robić???

kaska witajcie
NIKaP-n jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-25, 11:11   #2086
Zuziczka
Rozeznanie

Cytat:
A mi Kinia przybrała 1500 w niecałe dwa miesiące to chyba dużo?
Chyba wszystko w porzadku Olek w 5tygodni przybral 1100 czyli 50%wagi poczatkowej

Cytat:
Któraś ma laktator avent isis ręczny? bo planuję kupić coś porządnego wreszcie
Ja mam i polecam. Mialam zestaw z pojemnikami na mleko i jest naprawde super, plus laktator w tym zestawie ma wieksza pojemnosc niz zwykly ISIS (200ml).

Cytat:
Napisane przez naked21 Pokaż wiadomość
taka prawda
wiem, że maluszek karmiony piersią może robić kupke nawet raz na kilka dni. Ale Filuś ewidentnie pragnie się wykupkać, a nie może pręży się, robi czerwony jak burak i tak żałośnie przy tym krzyczy a ja nie potrafie mu pomóc... Oczywiście podanie piersi problem [stety czy niestety] załatwia jak każdy inny problem Małego, heh
U nas to samo. Tzn. Olek prezy sie i drze nawet przez sen Nie wiem czy az tak go brzuszek boli?
Kup robi kilka dziennie, choc i tak duzo mniej niz wczesniej

Od kilku dni jest koncert i uspokaja sie tylko wtedy keidy spi na brzuchu, bo swiadomie na brzuchu lezec nie lubi mimo wszystko.

Mam czasem dosc tego wszystkiego. Kocham to moje cudne łyse dziecko, ale niewyspanie i zmeczenie odbiera mi czasem radosc z mojego Malego Szczescia...
Chyba nie jestem rewelacyjna mamą....

Ostatnio spalam 13 wrzesnia... Olek nie umie jeszcze spac w nocy dluzej niz 3h. W dzien tez nie. Zazdroszcze Wam, ze wasze dzieciaczki sie juz tak poukladaly, u nas wszsytko jest ciagle ruchome. I godziny karmienia i spania i zabawy. Olo je srednio co 2-3h i to jedyna stała w moim zyciu.
To smutne, ale wszystkie moje marzenia ograniczaja sie do przespanej nocy..

I jeszcze Maly dostal jakiejs wysypki na twarzy, nie widac jej bardzo, ale krosteczki ma nawet na uszach. i chyba odstawie nabial zeby zobaczyc czy zejdzie, ech..
Zuziczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-25, 11:16   #2087
mszu
Zadomowienie

GG do mszu

martucha... ja tez zawsze mowie, ze pampersy przyjmujemy w kazdej ilosci Paczka pampersów zamiast tej durnej karuzelki bylaby o niebo lepsza...eh...
A moja mama naprawde mi duzo po porodzie pomogła, co bylo najlepszym prezentem jaki Nadia mogla dostac, bo jak juz pisalam zajeła sie mna i Nadia jak dwójka dzieci... jesli chodzi o "materialne" preznety to Nadia dostala witaminy (40zł) i ja laktator avent izis (140zl) z w zestawie z butla kotrą Nadia teraz uzywa do picia swojej herbatki... wiec nie wiem kotre prezenty okazaly sie lepsze...
ale ta wscibskosc tesciowej mnie wkurzyla maxmalnie... i gdybym to ja z nia gadala to zaraz bym je powiedziala co sadze na temat takich durnych pytan!

NikaP-n
niestey w sprawie układnia maluszka nie jestem w stanie pomoc... choc wydaje mi sie ze czaszka i tak sie sama wyrowna...i to tak ukladamy dziecko nie ma teraz najmniejszego znaczenia... bo kiedys kto sie tym przejmowal... a wszytskie mamy chyba normalne glowy...

swoja droga pochwalilabys sie jakimis zdjeciami z budowy przy okazji swoimi...

Zuziczka ... a moze podaj na wieczor Młodemu jeszcze MM... moze jak dożre pod korek to pospi troche dluzej..tak czy siak bardzo Ci wspolczuje. jeszcze a propos krostek to moja tez miala, na buzi i na malżowinach usznych... ale samo zeszlo... moze to samo co u nas czyli ten tradzik niemowlecy? Bo nie ma nigdzie wiecej???

Edytowane przez mszu
Czas edycji: 2010-10-25 o 11:31
mszu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-25, 11:21   #2088
gabisun
Zakorzenienie

Klarissa twoja karuzela jest najlepsza pomysłowa jesteś
Martucha tekst do teściowej był super a ona jest rozgarnięta? jak nawet nie załapała że to o niej Moja ochraniaczem się nie interesuje, ale zagląda tak jak z tyłu ma okno to wtedy ją przekręcam

Stary 2010-10-25, 11:23   #2089
NIKaP-n
BAN stały

Zuzolku u nas się unormowało, bo jesteśmy na flaszce, kto wie co byłoby inaczej... Bardzo mi przykro biedulo, że chodzisz niewyspana. Cóż radzić, jedynie mogę Cię pocieszyć, że kiedyś odeśpisz, wiem to marna pociecha
Najważniejsze, że Oluś przybiera na wadze, reszta się unormuje- 3mam za to kciukasy kochani
Stary 2010-10-25, 11:33   #2090
gabisun
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez NIKaP-n Pokaż wiadomość

gabi nasz dom prawie na wykończeniu, ale my też tzn mąż, bo wciąż zapier... na budowę i ryje, ryje, ryje. Ale jak jedziemy tam z Maleństwem i się rozglądamy i wiem, że za chwilę będzie biegał w ogródku, to każde wyrzeczenie jest tego warte
najgorsze już za wami Kinia na swój ogródek będzie musiala poczekać jeszcze, na razie musi jej wystarczyć babci. A teraz każdy nasz spacer kończy się na działeczce a ja się tak nakręciłam, że aż strach mnie do Castoramy wpuścić

Zuzi wyspisz się jeszcze jeszcze troszke ( pare miesięcy ) ja pocieszam się tym że z dnia na dzie bdzie coraz lepiej . Super Ci Olek przybrał

Moja cwana bestia w dzień zasypia tylko na rękach próbowałam ją odłożyc ale już zerka co się dzieje..

Stary 2010-10-25, 11:47   #2091
martynka81
Rozeznanie

hej mamuśki

ja po weekendzie spędzonym na uczelni, więc nawet nie próbuję was w pełni nadrobić ale odzywam się cobyście o mnie nie zapomniały .

Kasieńka - właśnie się zastanawiałam co tam u Ciebie (u was), jak tam wizyta u ortopedy??? u kogo byliście???
martynka81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-25, 11:49   #2092
Lenka*
Zadomowienie

GG do Lenka*

Cytat:
Lenka... niestety nie wiem jaka jest taka karuzlka ale ten projektor to chyba fajna rzecz chetnie kupilabym Nadii własnie taka, ale dziadkowie (moi tesciowie) postanowili wyjsc przed szerg i bez konsultacji z nami sami kupili karuzelke, w dodatku strasznie kiepawa firmy babyONO. ZDECYDOWANIE Odradzam, bo po pierwsze z prespektywy dziecka slabo widac te krecace sie maskotki (a to chyba dla niego maja byc te misie), po drugie lipne kolory -pastelowe (czytalam nie raz dla takich maluchow najlepsze sie wyrazne kolory i konrasty) o nakercanej recznie pozytywce z beznadziejna melodyjka nie wspomne... jednym slowem shit jakich mało ;/niby nie powinno sie zagladac darowanemu koniowi w zeby, ale...
no faktycznie takie blade kolorki ma

Cytat:
Napisane przez Katunia:) Pokaż wiadomość
I mam wielka prosbe-napiszcie jakie s dla was najlepsze wkladki laktacyjne !! mam na razie bella kupione na szybko a jestem ciekawa jak inne, ktore lepsze.
ja teraz używam rossmanowych i mi odpowiadają bardzo, tak samo cena

Cytat:
Napisane przez Majka232 Pokaż wiadomość
Mam pytanie, może głupie dla niektórych, ale ja już sama nie wiem... Zawsze zmieniam pieluchę, bo jest kupka, ale nigdy nie wiem czy było siusiu, nic nie widać na pieluszce... U Was też pielucha jest albo czysta albo z kupką?

Oto nasz synek:
Fajny synuś, gratulacje Ja na początku też nie wiedziałam, czy pieluszka jest mokra czy nie, tylko po ciężarze poznawałam, że zasiusiana

Cytat:
Któraś ma laktator avent isis ręczny? bo planuję kupić coś porządnego wreszcie
ja mam, bardzo zadowolona jestem, bez problemu na uczelni używam

Cytat:
Pewnie, ze mozesz to tylko wersja herbatki koperkowo-kmikowej w wersji aptecznej, drozszej, ale niczym nie rozniacej sie od herbatek hippa np.
hipp chyba ma cukier

Ja daję Małej plantex już kilka tygodni i nie wiem, czy to można tak długo podawać?? A ostatnio jak mi się skończył plantex to dawałam jej koperkową Bobvity (jest słodzona), Martynka potem nie chciała tknąć plantexu!! Więc już jej nie daję tych słodzonych świństw, widać maluszek się prędko przyzwyczaja do cukru...

Cytat:
Napisane przez kasienka1701 Pokaż wiadomość
My dostaliśmy taką i jest super,polecam http://allegro.pl/tiny-love-karuzela...282884700.html
Myślałam,że Gabrysia jest jeszcze za mała i nie będzie zwracać na nią uwagi,ale jednak to na nią działa(a mało co na nią działa ),więc jestem zadowolona
bardzo fajna, ale droga...

Cytat:
Napisane przez 1985ewa Pokaż wiadomość
Ja mam inną ale też z projektorem http://www.urwis.pl/sklep/z7812-karu...her-price.html
A Twoje maleństwo zwraca uwagę na ten projektor? bo nie wiem czy Mała się zainteresuje tym, jak nie, to kupiłabym zwykłą karuzelkę.

kaska1980- gratulacje

Cytat:
ja jeszcze do jedzenia
jecie np dzem??? a zupy jak gotujecie????....
Ja jadłam dżem truskawkowy, ale teraz jak nie mogę masła, to nawet dżemu mi się nie chce

Zupy gotuję na udku z kurczaka, nie dodaję śmietany. Jadłam rosół, pomidorową, brokułową, krupnik.

Dziewczyny, odstawiłam zupełnie nabiał i powoli buzia się wygładza, wróciły za to problemy z brzuszkiem, a wręcz się nasiliły.. Chyba zacznę dokarmiać mm, bo nie mogę patrzeć, jak Mała się wije i płacze przy każdym karmieniu A tak pięknie jadła Poza tym mam już dosyć tej diety..

Edytowane przez Lenka*
Czas edycji: 2010-10-25 o 11:52
Lenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-25, 11:59   #2093
NIKaP-n
BAN stały

mszu też tak myślałam, ale nasza pediatra mówi coś innego że nie wolno stale na wznak (On tak uwielbia bo może wszystko oglądać) i że już ma spłaszczoną główkę, ja też to widzę. Mam nadzieję, że się wyrówna, najlepsze jest to, że moja mama od początku Go na boczku układała ( z myślą o główce), a ja myślałam, że to jakieś fanaberie

Wrzucę foty z budowy, tylko zrobię przy najbliższej okazji aktualne( swoją drogą daaawno nie robiłam). Wrzucam projekt nasz "słodka Zośka" się zwie Taki chcieliśmy, nie za duży (co by go ogrzać i posprzątać miał kto), foremny, z 2 pokojami dla dzieci i sypialnią u góry dla nas z pokoju gościnnego robimy garderobę, okna na dole powiększyliśmy uwielbiam wielkie okna. Trudno było znaleźć taki "zwyczajny" domek wśród dzisiejszych projektów.

http://www.studioatrium.pl/projekty-...Zosia,317.html

Najpiękniej prezentuje się ten kaferek z przodu, cały w drewnie, aż nam go cieśla (który go robił) chciał go uprowadzić. Na schodach będą stały donice z lawendą, z tyłu robimy drewniany taras, ogromny na całą szerokość domu. Już chcę tam być

---------- Dopisano o 11:59 ---------- Poprzedni post napisano o 11:58 ----------

Lenko też tą dietę przerabiałam, a Mały jak się skręcał, tak się skręcał

Edytowane przez NIKaP-n
Czas edycji: 2010-10-25 o 12:01
Stary 2010-10-25, 12:04   #2094
Ray
Zakorzenienie

mszu a bo ja juz zapomnialam co i ja zreszta ja mieszanie karmilam pierwsza to w sumie jadlam wszystko...

kurde ja zaraz kogos udusze..... szczesliwa dzieci uspilam..... walnelam se farbe na wlosy (w koncu?!!) a tu kur..... pier.... mac.... (przepraszam) nie ma wody!!!!!
szlak mnie trafi i gorzej

najciekawsze ze to nie pierwszy raz tak

dobrze ze mam baniak 5 litrowy ale co to 5 litrow na plukanie farby.. mam ochote zadzwonic i opierniczyc kogo trzeba bo tu co chwile akcje z woda...

nikap to prawda ze dziecko trzeba ukladac na rozne strony bo splaszczy sie glowa....u mnie w rodzinie ta dzieco mialo splaszczone, nie wyglada to fajnie...

Edytowane przez Ray
Czas edycji: 2010-10-25 o 12:06
Ray jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-25, 12:17   #2095
gabisun
Zakorzenienie

Nikuś fajny projekt my też mielismy podobny wybrany ale zdecydowalismy się na inny w końcu. Było ciężko bo tż chciał z piwnicą a mało jest takich projektów Kurcze już może sobie chodzic po domku i planować co gdzie postawić mi na razie ciężko sboie wyobrazić jego wnętrze
Dawaj zdjęcia

Ray to będziesz miala mocniejszy kolor może zaraz bedzie woda bo 5 litrów to raczej nie wystarczy..

A to nasz projekt: http://archon.pl/gotowe-projekty-dom...m4642e17e8665c
ogólnie jest mały, tylko przez te dwa garaże wydaje się wielki...

Edytowane przez gabisun
Czas edycji: 2010-10-25 o 12:20
Stary 2010-10-25, 12:26   #2096
Katunia:)
Zakorzenienie

GG do Katunia:)

Witam
Przezylam pierwsza samotna noc-maz na nocce byl. Poza maly kryzysem od 24 do 2.30 nie bylo tak zle

kaska1980 - Gtatulacje, witaj

Ray - ja po karmieniu zawsze jestekm strasznie glodna,dzis w nocy to zajdalam resztki z obiadu Dzieki za opinie o wkladkach. Ja jem drzem truskawkowy. Zupy-kazdego rodzaju rosol-z makartonem,grysikiem, ryzem, lanym ciastem na roznych mieskach, pomidorowa, krupnik, potem wiem ze pieczrakowa mozna wprowadzac.
Nizly numer z woda hii dobrze ze masz zapasy

Martucha - juz drugi raz polecane sa te z NUBY cos musi w nich byc dobrego chyba...

klarissa - karuzela pomyslowa, brawo za intencje tworcza trzeba sobie jakosazdzic ;p
No ja wlasnie tez tak zrobilam i poczekalam do nastepnego karmienia po tym wielkim ulaniu i potem bylo OK, ale sie nieze wystraszylam!

Lenka - dzieki za opinie

NIKaP-n - bardzo fajny domek ! Nieduzy a ma wszystko co potrzeba i nie bedziesz caly weekend go sorzatac ;p
Katunia:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-25, 12:36   #2097
malwina1204
Rozeznanie

Witajcie mamusie

chciałam prosic o opnie :Mam kombinezon niby na zime ale nie wiem czy on sie nadaje czy dziecku będzie ciepło wkleje zdjęcie a wy mi doradzcie czy może być na zime czy za cienki.

Amelia 2.11.2010-53cm,2900g
malwina1204 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-25, 12:41   #2098
1985ewa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Lenka* Pokaż wiadomość
A Twoje maleństwo zwraca uwagę na ten projektor? bo nie wiem czy Mała się zainteresuje tym, jak nie, to kupiłabym zwykłą karuzelkę.
Szczerze mówiąc to projektora mu jeszcze nie włączałam bo wydaje mi się że jest jeszcze za mały żeby się nim zainteresował,jutro będzie miał 6 tygodni

Stary 2010-10-25, 12:41   #2099
Katunia:)
Zakorzenienie

GG do Katunia:)

Cytat:
Napisane przez malwina1204 Pokaż wiadomość
Witajcie mamusie

chciałam prosic o opnie :Mam kombinezon niby na zime ale nie wiem czy on sie nadaje czy dziecku będzie ciepło wkleje zdjęcie a wy mi doradzcie czy może być na zime czy za cienki.
moim zdaniem nie bedzie za cienki, widac ze miska ma w srodku to cieplutki jest. Zawesze mozesz dzidzi jeszcze w cieply sweterek czy pajacyk obraz jak bedzie ci sie wydawac ze zmarznie.

Dziewczyny karmiace piersia!! czy dajecie dzieciaczkom do picia wode, glokoze ?? a jak wode to jaka ?? mineralna specjalna, przegotowana ? I jak czesto to robicie ??
Ja nie dawlam na razie nic, jak cos to do cycka na chwile, bo Tomcio w miare regulanrnie jes, ale czasem zdarza mu sie maly glodek i wtedy pooije 3-5min tak jakby mu sie tylko ic chcialo. Polozna mowila zeby wlasnie do picia glukoze dac, ale ja bym wolala woge, po co od razu ma sie maly do slodkiego przyzyczajac...
Katunia:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-25, 12:57   #2100
Szczęśliwa
Zadomowienie

Hej Mamuśki.

Widzę, że dzisiaj od rana o karuzelach.
Moja karuzela mi dzisiaj uśpiła dziecko (Rain Forest z FP) po karieniu o 10 włożyłam małą do łóżeczka bo chciałam się umyć i ubrać, i przykręciłam i włączyłam karuzelę, najpierw marudziła i krzyczała, ja zaglądałam co chwilę i zmieniałam jej melodie, aż w końcu puściłam te odgłosy dżungli (ptaszki itp) przychodzę za kilka minut a Ona śpi;d chociaż to nie jej pora spania, powinnyśmy być teraz na spacerku a Ona śpi już 1,5 h

Cytat:
u nas też niedługo tort, 3.11 mąż ma 31
A mój mąż z 04.11

Cytat:
jak zaczynalyscie weradowac?
Ja werandowałam przez 5 dni- 5,10,15,20,25 minut.

I też karmię z butlą wody w ręku, bo zawsze mnie taaaak suszy
Ale apetytu nie mam.

Cytat:
Witajcie kochane
Wpadłam się do Was z poczekalni aby oficjalnie juz zagościć. 21.10 o 3.15 urodził się nasz syn Kacper siłami natury.
Witamy i gratulujemy, trzymam kciuki za karmienie!

niuniuniau- słodki maluch Ja też czasami zapomnę, że mała dopiero jadła i np. zbyt gwałtowne ruchy robię przy przebieraniu co też kończy się ulaniem.

Cytat:
Dziewczyny ja też mam problem, z tą Pawełka lekko spłaszczoną główką On się przewraca jak chce, jak Go na wznak ułożę i główkę na bok, to i tak za chwilę ma a wprost. Na bok za często nie chcę kłaść, skoro to na bioderka szkodzi, a na brzuchu kładę w ciągu dnia. Co robić???
Mój maluch śpi tylko na boczkach- raz lewy raz prawy. Mówicie, że to źle na bioderka? Jak zwykle czegoś nie doczytałam.

Cytat:
Napisane przez Zuziczka Pokaż wiadomość
Mam czasem dosc tego wszystkiego. Kocham to moje cudne łyse dziecko, ale niewyspanie i zmeczenie odbiera mi czasem radosc z mojego Malego Szczescia...
Chyba nie jestem rewelacyjna mamą....
Zuzia zobaczysz, że musi być lepiej. Współczuję tego wstawania w nocy, nawet nie umiem sobie wyobrazić, bo moja córa długo śpi w nocy od urodzenia.

Cytat:
Napisane przez Lenka* Pokaż wiadomość
Ja daję Małej plantex już kilka tygodni i nie wiem, czy to można tak długo podawać?? A ostatnio jak mi się skończył plantex to dawałam jej koperkową Bobvity (jest słodzona), Martynka potem nie chciała tknąć plantexu!! Więc już jej nie daję tych słodzonych świństw, widać maluszek się prędko przyzwyczaja do cukru...
Ale Plantex też ma glukozę- przyneajmniej ten co ja mam Plantex Duo.

Gabisun cudny ten domek

Nasza córcia jest już z nami. Dagusia- 23.09.2010r.
Szczęśliwa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości