![]() |
#91 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Kretynsko zrobione przedmioty codziennego uzytku
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Z kretyńskich rozwiązań mogę podać element, który zauważyłam u mnie w akademiku - żeby przejść z nowego na stary budynek domu studenckiego, trzeba przejść drzwiami na środku korytarza - żeby przejść, trzeba przekroczyć potężny - jak na schodek - schodek. Przed chwilą wyszłam i zmierzyłam: ponad 30 cm ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#92 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Strasznie mnie denerwuje gdy ludzie mają lodówki z drzwiami otwierającymi się na ścianę. Albo na okno ![]()
![]() |
![]() |
#93 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
przepraszam, musiałam ![]()
![]() |
![]() |
#94 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://thereifixedit.failblog.org/ mistrzowie prowizorki ![]() a tak, półki i szafki pod sufitem w akademikach też wymiatają, powinnam trzymać tam jedzenie, to bym może schudła podczas wspinaczki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#95 |
Konto usunięte
|
Jasne, że można kupić. Są do kominków czy zniczy.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#96 |
BAN stały
|
też dobre. ^^ Tylko sie ogólnie zastanawiam chwilami, przeglądając te strony, ktore fotki z głupotami są przeróbkami, a które prawdziwe (tu np. gdzie jest lewa noga u pana?
![]() ![]() Edytowane przez Hultaj Czas edycji: 2010-10-24 o 20:56 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#97 |
BAN stały
|
Kibelek z prysznicem,bądz prysznic z kibelkiem mnie rozwalił
![]() ![]() Edytowane przez Titonia Czas edycji: 2010-10-24 o 21:07 |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#98 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#99 |
Zakorzenienie
|
A i subtelne kible w mieszkaniach, przychodzą goście i puszczasz wodę by zrobić siku, nie daj boże masz biegunkę ......
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#100 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#101 |
Zakorzenienie
|
Kiedyś z chłopakiem wynajęliśmy pokój w jednym z hosteli we wrocławiu.
Opis: Pokój z prysznicem. Nie wiem kto ambitny to wymyślił, ale był pokój, a w nim komórka 1x1 skrywająca prysznic; kiedy przypadkowo otworzyłam drzwi a chłopak brał prysznic- woda była w pokoju. Umywalka, toaleta, wszystko inne- na korytarzu. Ten kto na to wpadł, jest moim mistrzem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#102 |
BAN stały
|
wlaśnie znalazłam w sieci zdjęcie czyjegoś - moim zdaniem - przedpokoju, gdzie ktoś sobie wstawił centralnie na środku 2 wysokie ;-) latarnie ogrodowe, o takie powiedzmy: http://oswietlenie.e-mieszkanie.pl/_...c-maszt-2u.jpg.
Idę stąd. ![]() Edytowane przez Hultaj Czas edycji: 2010-10-24 o 21:39 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#103 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#104 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
w simsach tak robiłam ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#105 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tzn. ja w kuchni mam wszystko pochowane i puste blaty (ew.stoi na nich czajnik elektryczny),także każda szafka jest mi przydatna. Nie marnowalabym jej na suszarkę. Naczynia można po umyciu sobie wytrzeć i już. Z dziwnych domowych urządzeń kojarzę jeszcze samosprzątający odkurzacz ![]() ---------- Dopisano o 22:51 ---------- Poprzedni post napisano o 22:49 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#106 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() kiedyś weszłam, a tu za oknem pan kosi trawę ![]() prysznic też tam mieliśmy, więc kto wie, czy w nocy ktoś za krzakiem nie siedział i oglądał ![]()
![]() |
![]() |
#107 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#108 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nie lubię wystawki z suszących się naczyń :/ |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#109 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Tak, ale to i tak na niewiele się zda, bo tę blachę trzeba podnieść. ![]() ![]() Co do żelazek, to myślałam, że tylko moja mama kupiła taki badziew. ![]() Zepsuł się przycisk od pary i nie można go wycisnąć. Cały czas jest ciut wciśnięty. ![]() ![]() Cuda techniki, nie ma co. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#110 |
Zakorzenienie
|
Ten maly prysznic kolo toalety nie ma sluzyc do mycia ciala
![]() Tego uzywa sie jedynie do umycia czesci intymnych (np podczas okresu, po skorzystaniu z toalety) albo do nalania wody do wiaderka do sprzatania bo wiaderko bardzo czesto nie miesci sie do umywalki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#111 | ||||
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Nie zrozumiałaś. W tych lokalach NIE MA odrębnego prysznica ani wanny, jest tylko kibel i bateria nad nim.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#112 |
Zakorzenienie
|
Ten odkurzacz to Roomba ,świetna sprawa ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#113 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Całe życie tak miałam w domu, nie sądziłam że to coś dziwnego ;-) Po przeprowadzce nie mam już tego, ale i wystawek też nie mam. Jak zmywarka pierze, to są suche więc tylko się chowa. A jak ręcznie, to nie pozwoliłam mamie na stawianie paskudnej suszarki na miejscu, gdzie obciekają naczynia przy zlewie, więc trzeba na bieżąco wycierać ![]() ---------- Dopisano o 11:16 ---------- Poprzedni post napisano o 11:14 ---------- To akurat pierdoła, ale po prostu strasznie mnie drażni ![]() Czasem jak jestem u kogoś w gościach i mam potrzebę skorzystania z toalety, to następuje moment rozglądania się za papierem ![]() ...I jak mnie coś nie trzaśnie, jak się okazuje, że uchwyt do papieru nie jest przymocowany gdzieś z boku, tylko na tylnej ścianie, że muszę się strasznie nienaturalnie wykręcić do tyłu, aby dosięgnąć ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#114 |
BAN stały
|
A pamiętacie takie ręczne odkurzacze jak Kaśka.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#115 |
Zakorzenienie
|
Ja mam pomysł na wykorzystanie tego prysznica w wc. Otóż podczas mycia całej toalety,umywalki,sedesu i kafelków, bierzemy prysznic i wszystko łatwo spłukujemy wodą
![]() A pamiętacie niektóre modele odkurzaczy,takie typu super-śmierdziel? Gdzie worek jest czysty,filtr też, a odkurzacz podczas pracy wydaje nieznośny dziwny zapach starych skarpetek? ![]()
![]() |
#116 |
Wtajemniczenie
|
Ja jedynie z takich dziwnych rzeczy, o ktorych moge sobie przypomniec to jak juz wczesniej ktos wspomnial dwa krany, jeden z wrzatkiem drugi z lodowata woda
![]() ![]()
![]() |
#117 |
Zakorzenienie
|
Mieszkanie przejsciowe.
Czy jak tam sie nazywa..nie wiem. To bylo mieszkanie studenckie(domyslam sie ze mieszkaniu gdzie rodzina mieszka to jest ok) Z pokoju wchodzilo sie bezposrednio do kuchni. Ale jesli ma sie pokoj przeciwny (za korytarzem) to bylo trzeba przejsc komus przez pokoj(jak np spi) by zrobic herbate gotowac itd.. a drzwi sie tam nie domykaly i wszystko bylo slychac.. Albo jak sie smazylo mieso to w tym pokoju obok kuchni musialo byc dlugo wietrzone. Zrobilam rysunek w paincie. Lazienka byla obok korytarza akurat i kazdy mial rowny dostep ale z kuchnia glupio bylo.
![]() |
![]() |
#118 |
Zakorzenienie
|
- prysznico-kibel
![]() ![]() - kosz na śmieci z drutu - zawsze przy wyciąganiu worka ze smieciami caluśki się pozaciąga i muszę wkładać go w nowy worek - kaloryfer z pokrętłem pod sufitem i zaworem na wysokości wzroku - zgadnijcie co przekręciłam na polecenie kuzynki, aby odkręcić kaloryfer na piątkę ![]() - ochraniacz na deskę do prasowania, wzór w kwiatki - podczas prasowania spodni kwiatuszki się "przekalkowały" na spodnie ![]() - na stancji: łazienka w kształcie prostokąta, na którego małej ścianie było jedno wielkie okno (na całą ścianę ![]() ![]() - niewsiąkliwe szmatki - wycierając wodę wychlapaną z wanny, woda jest wszędzie a szmatka sucha. Za to rewelacyjne do wycierania kurzu. - nagrzewające się lampki - miałam taką będąc młodsza, zawsze jak czytałam wieczorem książkę mama krzyczała: "Amani, idź już spać, bo lampka śmierdzi" ![]() - u mojego TŻa na uczelni są tak skonstruowane łazienki, że ostatnio stojąc z kolegami na korytarzu mieli widok na koleżankę korzystającą z toalety ![]() - toalety w niektórych CH - między drzwiami a ściankami boksu są takie luki, że osoby stojące w kolejce jednym okiem mogą widzieć osobę korzystającą z ubikacji... Z przedmiotów bardzo sprytnych: - mieszkanie studenckie z tak małą łazienką, że siedząc na kibelku miało się przed sobą umywalkę - nie dość, że można było się podeprzeć ( ![]() ![]() - podczas noclegu na wycieczce: ubikacja tak mała, że siedząc na kibelku można było WĄCHAĆ PANELE ŚCIENNE (jak to mój TŻ ujął) lub oprzeć sobie głowę o ścianę ![]()
![]() |
#119 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:36 ---------- Poprzedni post napisano o 12:31 ---------- Cytat:
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#120 |
Zakorzenienie
|
Santos, a te hotele sypialniane, nie wiem jak to się nazywa, takie miejsca gdzie wynajmuje się łóżko żeby się kimnąć. 'Łóżka'- wnęki, poukładane jedno pod drugim wzdłuż jednej ściany. Wiesz o co mi chodzi?
![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:18.