|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3961 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Majowo-czerwcowe mamy 2011 :)
|
|
|
|
#3962 |
|
Raczkowanie
|
Bardzo chciala bym isc na l4 pracuje jako kelnerka w clubie musze oddychac dymem paierosowym ciagle biegac nawet nie mam czau zeby cos zjesc i tak od 15 do 3 w nocy czasami. Nie wiem czy mi ginekolog da l4. Fakt faktem ze pracuje jeszcze tam teoretycznie tydzien bo mi sie konczy umowa probna a potem nie wiem napewno nic nie dostne nawet jak by mi przedluzyl umowe ;/
♥ Zanim zostałaś poczęta - pragnęłam Cie , zanim się urodziłaś - kochałam Cię , nim minęła pierwsza minuta Twojego życia... - byłam gotowa za Ciebie umrzeć... ♥ Moje Maleństwo ♥ Pusta miska - napełnij miske |
|
|
|
#3963 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
to są teraz "modne" imiona i mówię "nie!" . nie chcę wołac do córki np. Julia, a cała gromada dziewczynek na podwórku będzie na to reagowac
|
|
|
#3964 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a dla dziewczynki,tż upiera sie przy Paulince, a ja chce Anie poki co innych propozycji nie mam:P hehe ale to sie moze zmienicCytat:
czekamy
|
||
|
|
|
#3965 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Celowaliście na dziewczynkę? Oj dobrze by jej było, trzech starszych braci hoho A jakie imię planujecie dla córci? madzis_88 My mamy identyczne nastawienie, najważniejsze aby maluszek był zdrowy, płeć nie ma znaczenia. Nawet gdyby się w grudniu okazało, że nasza Iga to jednak Ignaś to nic by to nie zmieniło w naszym nastawieniu. Gorzej z babcią, która już nakupiła różowych sukieneczek ![]() A imię Lenka - śliczne, też się nad nim zastanawialiśmy ale jest b. popularne przynajmniej w moim otoczeniu. A ja jako nosicielka arcy popularnego imienia staram się wybrać imię, który mi się podoba ale nie jest "na topie"
|
|
#3966 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#3967 | |
|
Zakorzenienie
|
No fakt, bystrością nie grzeszył ![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#3968 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja jakoś nie wiem czemu, ale mam awersję do imion, które kojarzą mi się z czymś oślizgłym paulina, milena, kamila, emila. lilamilailalalulalilial :P takie mleee, jak ślimaki. nie chcę nikogo urazic ale mi się tak kojarzy Cytat:
Marcelek 30.05.2011 Edytowane przez the_sania Czas edycji: 2010-10-25 o 13:43 |
||
|
|
|
#3969 |
|
BAN stały
|
No ja jestem...Milena
)Nie-nie celowaliśmy w dziewczynkę-to się "przytrafiło". Ja sobie marzę o Rozalii. Nie chcę modnego popularnego imienia. |
|
|
|
#3970 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
...niestety mam krolika i nazwalam se go Tośka hehe, no to dziecku tego juz nie zrobie:P a z chlopiecych imion podoba mi sie mateusz, łukasz, marek, Przemek, Szymon, ale wszystkie już sa w rodzinie.. |
|
|
|
|
#3971 | |
|
Rozeznanie
|
Daria co do siedzenia w domku podczas pracy to ja ledwo skończyłam studia, miałam zacząć szukać pracę ale ciąża się przytrafiła, więc odpuściłam i też siedzę w domku
Idzie się przyzwyczaić. Można zaległości nadrobić np. w czytaniu ksiązek czy oglądaniu filmów Cytat:
![]() Jestem w tym samym wieku co Ty. Tez to moja pierwsza ciąza i cieszę się,że trafiłam na to forum bo jak mam jakies pyt. lub wątpliwości to bardziej doświadczone Dziewczyny zawsze pomogą ![]() Agus87 czy zaproszonko do klubu dostanę ? ;> Edytowane przez Catia88 Czas edycji: 2010-10-25 o 13:59 |
|
|
|
|
#3972 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Co innego Julia czy Nicole. Od groma... |
|
|
|
|
#3973 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3974 | |
|
Zakorzenienie
|
Czesc Dziewuszki, ale naskrobalyscie, ale juz Was nadrabiam
![]() My wczoraj bylismy w centrum handlowym i troszke zaszalalam z kupowaniem, ale juz mi nic nie potrzeba, pozniej ew. spodnie ciazowe Kochane mam dwie dziurki w zabkach i musze isc do dentysty, tylko nie wiem czy to po pierwszym trymestrze czy moge juz teraz, bo ja bez znieczulenia to nie dam sobie borowac![]() ![]() the_sania gratuluje slicznego dzidziulka, niech zdrowo sie rozwija Cytat:
Aaaa zapomnialam sie Wam pochwalic, ze maz mi kupil kalendarz dla przyszlej mamusi taki na sciane, wszystko tam zapisuje i wklejam fotki z usg, taka mala rzecz a cieszy
|
|
#3975 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
My na razie na pamiątkę piszemy bloga .
|
|
|
|
|
#3976 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() a jeśli chodzi o borowanie ze znieczuleniem, to pytałam o to na wtorkowej wizycie i gin powiedziała, że mam sobie darowac w Itrymestrze znieczulenie. w IItrym. ok. Cytat:
a Rozalia śliczne imię ![]() Cytat:
Szymon jest ładne.a jeszcze co do Tosi, to owszem Tosia brzmi ładnie, ale mi się poprawna forma niezbyt podoba - Antonina. tak poważnie. Cytat:
![]() u nas za to jest bardzo popularne
|
|
|
#3977 |
|
Zakorzenienie
|
anulinka2009 moge zrobic fotke tego kalendarza, bo linku nie moge znalezc
|
#3978 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
, zapomniałam, że Ty w Italii mieszkasz .
|
|
|
|
|
#3979 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
No i chcę tylko jedno imię, tak mamy my i Kasia, chyba teak jest łatwiej...
Kasia, ur. 22.11.2008 r. Wojtuś, ur. 3.05.2011 r. Edytowane przez asiak1981 Czas edycji: 2010-10-25 o 14:37 |
|
|
|
|
#3980 |
|
Zadomowienie
|
Pomocy! Dziewczyny chwilę już mnie nie było, ale potrzebuję rady, dlatego od razu dos Was się zwracam.. męczą mnie okropne migreny od paru dni, a nigdy wcześniej ich nie miałam! Z tego co wyczytałam w internecie często zdarzają się kobietom w ciąży, ale nic nie znalazłam na temat jak sobie z nimi radzić. Etopiryny, paracetamole i inne odpadają, a mi głowa z bólu pęka
![]() Czy któraś z was miała może taki problem? Mam nadzieję, że nie, ale może jednak coś mi poradzicie.. plis
|
|
|
|
#3981 |
|
Rozeznanie
|
Ja dziś 11t3d i jestem już po usg
Wg usg mamy 12t0d. Dzidziuś ma 55mm, serduszko biło 160 u/min, wszystko jest w porządku. Jest kość nosowa, przezierność karkowa 1,9mm. Śmiesznie było, bo najpierw gin oglądała Dzidziusia, mówiła co widzi, wiem, że to poważna sprawa ale magicznie brzmiało np. 2 kończyny górne. A potem jak chciała zmierzyć przezierność to Dzidź poszedł spać. I za nic nie chciał się obudzić i przewrócić. Więc gin zaproponowała spacer po korytarzu i zjedzenie i napicie się czegoś słodkiego. Za 10 minut znowu poprosiła mnie do gabinetu i Dzidziuś się obudził i machał rączkami Potem grzecznie się przewrócił i dał wymierzyć. Mi oczywiście łzy poleciały. TŻ był ze mną, słuchaliśmy serduszka i też go zafascynowały te machające rączki To niesamowite jak Maleństwo się zmienia, rośnie, widać główkę, tułów, kończyny i bijące serduszko ![]() W piątek wizyta zwykła u gin, cd zwolnienia i może dostanę zielone światełko na chodzenie? |
|
|
|
#3982 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Pomógło mi uciskanie punktów na twarzy ( między skroniami na końcu nosa, na skroniach z obu zewnętrznych stron ( kąciki oczu ) i od strony uszu, koło tych małych wypustków przy wejściu do ucha ). Trzeba uciskać ( masować ) kilka minut. Mnie pomaga. Mam nadzieję, że to w miarę czytelnie napisałam
|
|
|
|
|
#3983 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny do mnie do listy możecie dopisać : Weronika, 22 (no dobra 23 za 2 tygodnie) lata. Imion mamy parę dla dziewuszki Helena, Liliana lub Aniela, a dla chłopaczka Adam, Michał.
|
|
#3984 |
|
Rozeznanie
|
listopadowa na krwaiące dziąsła polecam to co ja przetestowałam na sobie niedawno i działa
![]() Wymiana szczoteczki na miękką, pasta Meridol na problemy z dziąsłami i z tej samej serii płyn do płukania. Ja na początku myłam zęby po każdym posiłku, na początku strasznie bolało ale przełamałam się i z dnia na dzień było coraz lepiej. Jadłam też dużo wit c, ale naturalnej: kiwi, pomarańcze i grejfruty. Dziś nie ma po problemie śladu. |
|
|
|
#3985 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Marta ładnie. Hubert mi się podoba![]() Cytat:
Maleństwo sobie poszło spac w trakcie hihi słodko. fajnie jakbyś dała zdj z USGCytat:
dla chłopców również ładne. mój TŻ ma na imię Michał.
|
|
|
#3986 |
|
Rozeznanie
|
Zgadza się, również rocznik 88
![]() caffelate05 ajj,to niesamowite co piszesz! Hehe, a co Dzidzia będzie się przejmować jakimiś badaniami, chciała iść spać to poszła dobre Ja do gin idę w czwartek i już sie nie mogę doczekać,mam nadzieję,że zrobi USG bo stęskniłam się za tym malutkim bijącym serduszkiemprincipessina mąż zrobił Ci super prezencik jak tylko będziesz mogła to zrób fotki i nam pokaż,bo tez jestem ciekawa jak taki kalendarz wygląda. Fajna pamiątka.
|
|
|
|
#3987 |
|
Rozeznanie
|
Już pokazuję nasze Maleństwo. Słodkie lubi za Mamusią
|
|
|
|
#3988 |
|
Zadomowienie
|
listopadowa 80, gin mi mowil,ze krew z nosa jest na porzadku dziennym w naszym stanie, mi gin zalecil 2x dziennie po tabletce rutinoscorbin przez 7 dni, podobno ma trochw scianki wzmocnic, a na dzasla to plukaja sobie szalwia, ja juz to przerabialam.
Zastanawia mnie ta przeziernosc karkowa u mnie bylo tylko 0,7 mm ale lekarz mowil ,ze wszystko wporzadku. A co do rozstepow to ja sie oliwka smaruje, ale jeen rozstep mam na udzie, kremy widze sa dosc drogie, jak znajde cos do 3 dyc to kupie, ale stowke nie mam zamiaru za takie cuda pacic. Wlasnie jak to jest z tym l4 ja mam do drugiego listopada, ale zastanawiam sie zy moge juzzostac do konca skoro jestem na stazu, no i pewnie bym musiala im oznajmicze jestem w ciazy, nie rozawiaza mi wtedy umowy? Niewiem?? asiak, Hubert moj tz sie nazywa a mi tak jak dla Twojego Tz sie podobalo. ---------- Dopisano o 15:20 ---------- Poprzedni post napisano o 15:10 ---------- Cudowne, ktory to tydzien? Ale bledow nasadzilam w poprzednim poscie, sorry
|
#3989 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Witajcie dziewczynki U mnie wszystko w porządku, dalej mam mały wstręt do niektórych potraw Ale czuje sie dobrze ![]() Całuje Was mocno
|
|
|
#3990 |
|
Rozeznanie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:24.

to nic by to nie zmieniło w naszym nastawieniu. Gorzej z babcią, która już nakupiła różowych sukieneczek 

Kochane mam dwie dziurki w zabkach i musze isc do dentysty, tylko nie wiem czy to po pierwszym trymestrze czy moge juz teraz, bo ja bez znieczulenia to nie dam sobie borowac