Majowo-czerwcowe mamy 2011 :) - Strona 134 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-10-25, 15:29   #3991
Kwiatecek
Zadomowienie

GG do Kwiatecek
Dot.: Majowo-czerwcowe mamy 2011 :)

Cytat:
Napisane przez caffelate05 Pokaż wiadomość
Ja dziś 11t3d i jestem już po usg Wg usg mamy 12t0d. Dzidziuś ma 55mm, serduszko biło 160 u/min, wszystko jest w porządku. Jest kość nosowa, przezierność karkowa 1,9mm. Śmiesznie było, bo najpierw gin oglądała Dzidziusia, mówiła co widzi, wiem, że to poważna sprawa ale magicznie brzmiało np. 2 kończyny górne. A potem jak chciała zmierzyć przezierność to Dzidź poszedł spać. I za nic nie chciał się obudzić i przewrócić. Więc gin zaproponowała spacer po korytarzu i zjedzenie i napicie się czegoś słodkiego. Za 10 minut znowu poprosiła mnie do gabinetu i Dzidziuś się obudził i machał rączkami Potem grzecznie się przewrócił i dał wymierzyć. Mi oczywiście łzy poleciały. TŻ był ze mną, słuchaliśmy serduszka i też go zafascynowały te machające rączki
To niesamowite jak Maleństwo się zmienia, rośnie, widać główkę, tułów, kończyny i bijące serduszko
W piątek wizyta zwykła u gin, cd zwolnienia i może dostanę zielone światełko na chodzenie?
To prawda, i jak tu myslec,ze Boga nie ma, takie cudowne Boskie isotki mamy w sobie, u mnie malenstwo na usg przebieralo nozkami jakby gralo w pilke, Twoje chyba trzyba raczke kolo buzi, to co czuje matka na usg nie da sie opisac.

Ja dzis znow nie moge jesc, do drugiej w lozku lezalam, pecherz tez nadal boli mimo antybiotyku, aj martwie sie o malenstwo
Stary 2010-10-25, 15:34   #3992
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moria44 Pokaż wiadomość
agus no ja wiem skąd się to dziadostwo bierze, pytanie było czysto retoryczne i zakropione moją jedną łezką

anulinka ja to się nawet nie mierzę, pewnie bym na zawał padła albo by mi cm nie starczyło

Siasiek
będę się teraz 2x dziennie smarować ale już wyczytałam w internecie, że jak się mają zrobić to się zrobią więc muszę to przeboleć. Oby tylko na brzuchu nie wyskoczyły
nic sie nie martw kochana,
jak cie to uszczesliwi tez je mam
Cytat:
Napisane przez the_sania Pokaż wiadomość
dzień dobry tak piszecie o ruchach, że nie mogę się doczekac. ale spokojnie ... i tak czas szybko leci. jeszcze niedawno dowiedziałam sie o ciazy-5tydz, a tu juz 11tydz zaczynam od kilku dni naszło mnie na słuchanie Barry'ego White'a trochę potańczę, co dzidziuś się pokołysze troszkę hihi dzięki za komplementy na temat Dzidźka bardzo nam miło. dziś mam wolne, więc cały dzień obijam się. wczoraj dałam do przeczytania TŻtowi swój pamiętniko-dziennik ciąży i aż się wzruszył, tym co pisałam. miło tak a i też już smaruję się oliwką. cała

w którym tygodniu można poznac płec dziecka?

świetne fotki

zazdroszczę

gratuluję, super

no nie gadaj !

zazdroszczę Ci troszkę tego leniuchowania

o co chodzi z tym klubem jeśli można wiedziec?

truskawki

dobrze jest prowadzic taki dzienniczek. pozniej mozna wszystko pozapominac, co kiedy konkretnie się działo.
mamy klub w ktorym mozemy pisac co chcemy
a przeczytamy tylko my i te osoby, ktore maja zaproszenie, ktore wysylam ja hehe
juz ci sle

---------- Dopisano o 15:34 ---------- Poprzedni post napisano o 15:29 ----------

siasiek kochanie za 10 minutek wstawiam fotke
Stary 2010-10-25, 15:37   #3993
moria44
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nerola Pokaż wiadomość
Nie-nie celowaliśmy w dziewczynkę-to się "przytrafiło".Ja sobie marzę o Rozalii.
Rozalka śliczne imię Ja lubię wszelkie kwiatowo-owocowe Róża, Jagoda, Florka.

Cytat:
Napisane przez nerola Pokaż wiadomość
A mnie jeszcze Amelia,Joanna,Julita,Anto nina ale chyba zostanę przy Rozalce na chyba,ze jajeczka znów wyskoczą
Julitka też ładne, w dodatku to świetna alternatywa dla mam, którym podoba się imię Julia ale nie chce tak nazwać córci ze wzgl. na jego popularność. Na Julitę też można wołać Jula

Cytat:
Napisane przez Lolka1212 Pokaż wiadomość
. męczą mnie okropne migreny od paru dni, a nigdy wcześniej ich nie miałam!
Lolka mnie też praktycznie nigdy nie bolała głowa, no chyba że od gorączki. W ciąży niestety może się to zdarzać dosyć często ale zazwyczaj przechodzi w II trym. Jeśli bardzo boli to możesz wziąć Apap, przynajmniej mój lekarz tak zaleca.

Cytat:
Ja dziś 11t3d i jestem już po usg Wg usg mamy 12t0d. Dzidziuś ma 55mm, serduszko biło 160 u/min, wszystko jest w porządku.
caffelate śliczna dzidzia! Płci nie udało się podejrzeć?

agus87 ja się od razu lepiej czuję, gdy czytam, że nie tylko ja mam jakieś skórne rewelacje więc dzięki za pocieszenie Ja wiem, że po ciąży doprowadzę się do porządku ...

God couldn’t be everywhere, so he created mothers

moria44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-25, 15:48   #3994
Catia88
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Kwiatecek Pokaż wiadomość
To prawda, i jak tu myslec,ze Boga nie ma, takie cudowne Boskie isotki mamy w sobie, u mnie malenstwo na usg przebieralo nozkami jakby gralo w pilke, Twoje chyba trzyba raczke kolo buzi, to co czuje matka na usg nie da sie opisac.
Oj tak.. To podglądanie Maluszków na USG jest niesamowite! Aż się płakać chce u gina te ich boskie ruchy, haha. Sprytne maleństwa

Catia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-25, 15:58   #3995
caffelate05
Rozeznanie

Cytat:
Dzięki A co do płci to ja nawet nie zapytałam ale gin też nic nie wspomniała. Zobaczymy na następnym usg
Niby kolejne planowe ok 20 tygodnia jest ale nie wiem czy nie pójdę wcześniej
caffelate05 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-25, 16:06   #3996
Kwiatecek
Zadomowienie

GG do Kwiatecek

Ale zrobialam kwasna ogorkowa nie idzie jesc
Tylko banany jem bez przeszkod 1 kg na 2 dni
Stary 2010-10-25, 16:12   #3997
the_sania
Wtajemniczenie

Cytat:
Już pokazuję nasze Maleństwo. Słodkie lubi za Mamusią
piękności ! a jakie duże już
Cytat:
Napisane przez Aliczka88 Pokaż wiadomość
Lenka mi sie strasznie podoba ale właśnie za dużo dziewczynek o tym imieniu więc ja prawdopodobnie o ile bedzie córcia zdecyduje sie na Magdalene

zgadzam sie!! Wiktoria i Nicole od razu kojarzą mi sie z serialem brazylijskim!!

Ja też 88 rocznik

Witajcie dziewczynki
U mnie wszystko w porządku, dalej mam mały wstręt do niektórych potraw Ale czuje sie dobrze
Całuje Was mocno
fajnie, że jest nas-młodych mam więcej

Marcelek 30.05.2011

the_sania jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-25, 16:12   #3998
Aliczka88
Zadomowienie

Co do wrażeń podczas USG jestem najlepszym przykładem Nie wiem w którym jestem tyg i nawet nie pamietam ile mierzyła moja fasolka bo gdy On pokazywał mi widok na monitorze ja miałam niezmienny wyraz twarzy ----->

Żona
Mama Misia

Makijażystka
Aliczka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-25, 16:14   #3999
the_sania
Wtajemniczenie

Cytat:
Ale zrobialam kwasna ogorkowa nie idzie jesc
Tylko banany jem bez przeszkod 1 kg na 2 dni
kochana dziś w pytaniu na śniadanie mówili, że taki banan ma hmm ponad 100kcal i żeby z nimi też nie przesadzac. ponoc winogrona maja jeszcze więcej

---------- Dopisano o 16:14 ---------- Poprzedni post napisano o 16:13 ----------

Cytat:
Napisane przez aliczka88 Pokaż wiadomość
co do wrażeń podczas usg jestem najlepszym przykładem Nie wiem w którym jestem tyg i nawet nie pamietam ile mierzyła moja fasolka bo gdy on pokazywał mi widok na monitorze ja miałam niezmienny wyraz twarzy ----->

Marcelek 30.05.2011

the_sania jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-25, 16:19   #4000
Renessme1985
Rozeznanie

Ja niestety tez mam problemy z bólami migrenowymi głowy...
Jakiś czas temu zanim jeszcze zaszłam w ciążę miewałam takie zwykłe migreny ale z takim natężeniem, że słonia by z nóg zwaliły... po wizycie u neurologa dostałam jakieś mega silne proszki i po wybraniu opakowania migreny jakby ustąpiły i do tej pory miałam praktycznie spokój...
Niestety wróciło mi ostatnio w ciąży... na szczęście nie w takim natężeniu jak wcześniej ale jest to denerwujące
Moim sposobem jest wypicie rozpuszczalnej kawy pół na pół z mlekiem... Jak dowiedziałam się, że jestem w ciąży to zupełnie ją odstawiłam, chociaż wcześniej codziennie z rana była kawusia ... Teraz przy bólu głowy wypijam sobie kawkę z mleczkiem i pomaga po jakichś 15-20 minutach mi przechodzi. Wolę wypić małą kawę (praktycznie mleko z kawą mój TŻ się śmieje ) niż faszerować się APAPem, który w moim przypadku i tak nigdy nie pomagał na takie bóle...
Renessme1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-25, 16:19   #4001
Kwiatecek
Zadomowienie

GG do Kwiatecek

Cytat:
Dzięki A co do płci to ja nawet nie zapytałam ale gin też nic nie wspomniała. Zobaczymy na następnym usg
Niby kolejne planowe ok 20 tygodnia jest ale nie wiem czy nie pójdę wcześniej
Mi tez nie powiedzial gin czy to chlopiec czy dziewczynka
ale mysle jakby mial jakies przeslanki to cos by powiedzial
Niebawem, sie dowiemy;*
Stary 2010-10-25, 16:20   #4002
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
Rozalka śliczne imię Ja lubię wszelkie kwiatowo-owocowe Róża, Jagoda, Florka.

Julitka też ładne, w dodatku to świetna alternatywa dla mam, którym podoba się imię Julia ale nie chce tak nazwać córci ze wzgl. na jego popularność. Na Julitę też można wołać Jula

Lolka mnie też praktycznie nigdy nie bolała głowa, no chyba że od gorączki. W ciąży niestety może się to zdarzać dosyć często ale zazwyczaj przechodzi w II trym. Jeśli bardzo boli to możesz wziąć Apap, przynajmniej mój lekarz tak zaleca.

agus87 ja się od razu lepiej czuję, gdy czytam, że nie tylko ja mam jakieś skórne rewelacje więc dzięki za pocieszenie Ja wiem, że po ciąży doprowadzę się do porządku ...
hehe ciesze sie
ja mam nadzieje, ze tez sie doprowadze do porzadku...

siasiek obiecany stroj kapielowy
rozmiar M ale chyba taka lekko wieksza, bo w brzuszku fajny luzniejszy, ma poduszki w cyckach, kolor ciemnby braz z pomaranczowymi nitkami, cena 85 zł
Stary 2010-10-25, 16:22   #4003
Renessme1985
Rozeznanie

...a co do bananów i winogron też słyszałam, że nie należy przesadzać, bo można się cukrzycy ciążowej nabawić

ale nie oszukujmy się lepiej zjeść garść winogron albo banana niż tabliczkę czekolady hehe
Renessme1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-25, 16:23   #4004
Siasiek
Zadomowienie

Witam nowe mamusie na wątku

caffelate05
super, że u dzidzi wszystko ok. Super foteczki

Co do jedzenia to zaraz zapodam sobie makaron z sosem śmietanowo- grzybowym bo coś lekki głodzik czuję.

Aguś czekam cierpliwie
http://allegro.pl/sexy-stroj-kapielo...283319842.html
Ja myślałam o czymś takim bo już mi tak cyce urosły, że trochę bym się głupawo czuła z zwykłym stroju Ale nie wiem czy nie będzie jeszcze za duży.

o fajnie troszkę mnie uprzedziłaś z tym zdjęciem
Super ten strój właśnie coś takiego by mi pasowało, muszę jeszcze poszukać bo dzisiaj chłopaki nie chcieli iść ze mną a samej mi nudno

U mnie chłopaki robią przemeblowanie u młodego w pokoju, a ja odpoczywam Nie chce mi się nawet tam wchodzić, żeby mnie do mycia albo zamiatania nie zmusili

I know we have our problems
But we're not the only ones
It's not about you, it's not about me
It's not about anger
It's more about the loneliness we feel

Edytowane przez Siasiek
Czas edycji: 2010-10-25 o 16:26
Siasiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-25, 16:23   #4005
Catia88
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Aliczka88 Pokaż wiadomość
Co do wrażeń podczas USG jestem najlepszym przykładem Nie wiem w którym jestem tyg i nawet nie pamietam ile mierzyła moja fasolka bo gdy On pokazywał mi widok na monitorze ja miałam niezmienny wyraz twarzy ----->
Haha, Aliczka jesteś niesamowita! na wizyty powinnaś nosic notes i długopis i zapisywac co gin mówi Ale serio, to ja też nie pamiętam ile mierzyła moja fasolcia podczas ostatniego USG :/ taka bylam przejęta i tak strałam się to zapamiętać

Stary 2010-10-25, 16:26   #4006
listopadowa80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anulinka2009 Pokaż wiadomość
My myślimy o Wiktorii, jeśli będzie dziewczynka. Natomiast nie mogę powiedzieć, żeby w naszych rejonach, to było "modne" imię. .
U nas bardzo modne
Cytat:
Napisane przez asiak1981 Pokaż wiadomość
ja tak samo myślę. dlatego dałam córce 2 lata temu Kasia na imię (w opcji było: Basia albo Gosia albo Kasia bo nie znam ani jednego dziecka w moim otoczeniu o takim prostym pięknym imieniu). Teraz dla dziewczynki chcemy Marta a dla chłopca tż chce Hubert jak tak sobie...

Marta? Ja też myślę, że jak będzie dziewczynka to właśnie tak jej dam na imię (no chyba że mi się TŻ zbuntuje)
Cytat:
Już pokazuję nasze Maleństwo. Słodkie lubi za Mamusią
Będzie słodki maluszek
Cudowne maleństwo

Cytat:
listopadowa na krwaiące dziąsła polecam to co ja przetestowałam na sobie niedawno i działa
Wymiana szczoteczki na miękką, pasta Meridol na problemy z dziąsłami i z tej samej serii płyn do płukania. Ja na początku myłam zęby po każdym posiłku, na początku strasznie bolało ale przełamałam się i z dnia na dzień było coraz lepiej. Jadłam też dużo wit c, ale naturalnej: kiwi, pomarańcze i grejfruty. Dziś nie ma po problemie śladu.

Cytat:
listopadowa 80, gin mi mowil,ze krew z nosa jest na porzadku dziennym w naszym stanie, mi gin zalecil 2x dziennie po tabletce rutinoscorbin przez 7 dni, podobno ma trochw scianki wzmocnic, a na dzasla to plukaja sobie szalwia, ja juz to przerabialam.
Dziewczyny, jesteście Wielkie!!!
Właśnie- wit. C uszczelnia naczynia krwionośne, ale jakoś o tym wcześniej nie pomyślałam

Cytat:
Zastanawia mnie ta przeziernosc karkowa u mnie bylo tylko 0,7 mm ale lekarz mowil ,ze wszystko w porzadku.
I bardzo ładna ta Twoja przezierność! Jak najbardziej jest to wartość prawidłowa
listopadowa80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-25, 16:31   #4007
Kwiatecek
Zadomowienie

GG do Kwiatecek

Cytat:
Napisane przez the_sania Pokaż wiadomość
kochana dziś w pytaniu na śniadanie mówili, że taki banan ma hmm ponad 100kcal i żeby z nimi też nie przesadzac. ponoc winogrona maja jeszcze więcej[COLOR=Silver]
U to musze uwazac, ale i tak polozna mowila ,ze malo przytylam jak na 14 tydzien, 1 kg tylko a mimo to wszyste spodnie ciasne
Stary 2010-10-25, 16:34   #4008
nerola
BAN stały

Zawsze na USG łezka mi leciała.
Z racji moich ciąż bardzo zagrożonych miałam robione średnio co tydzień.
Jak zobaczyłam serduszko to reszta mnie zupełnie wzruszała.
Na moich fotkach z USG jest wszystko napisane(z poprzednich ciaż),wymiary Pęcherzyka,potem zarodka,a następnie kosci nosowej,długość,kość udowa,także tylko porównywałam postępy wzrostowe
Juz sie nie mogę doczekać pierwszego USG tej ciąży.
Mdli mnie całymi dniami-non stop.
Nic nie pomaga.Chyba tak już musi być
nerola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-25, 16:48   #4009
principessina
Zakorzenienie

Kwietecek mi maz zrobil dzis banana w czekoladzie to dopiero kalorie

agus87 taki smutas troche ten kostium, znaczy ladny, tylko ja wole kolorowsze, bo i tak jestem blada jak swinka to w czarnym wygladam jak corka mlynarza

Catia wrzucam fotki kalendarza, jak widzisz fotke z usg juz nakleilam, bardzo mi sie podoba. Wszystko jest fajnie opisane i tak sobie czytam i czytam

Kochane zbieram sie na zastrzyk, ciekawe do kiedy gin bedzie kazal mi je kontynuowac
Stary 2010-10-25, 16:57   #4010
Catia88
Rozeznanie

principessina superowy ten kalendarz! Fajnie,że twój mąż pomyślał o czymś takim

nerola a kiedy idziesz na pierwsze USG? Mam nadzieję,że przy tej ciąży wszystko się dobrze potoczy. Będę trzymać kciuki! a Ty dbaj o siebie i fasolkę!

Stary 2010-10-25, 17:13   #4011
Kwiatecek
Zadomowienie

GG do Kwiatecek

Cytat:
Napisane przez Renessme1985 Pokaż wiadomość
...a co do bananów i winogron też słyszałam, że nie należy przesadzać, bo można się cukrzycy ciążowej nabawić
ale nie oszukujmy się lepiej zjeść garść winogron albo banana niż tabliczkę czekolady hehe
Ja juz obiecam ograniczyc sie do jednego banana, slodyczy praktycznie nie jem, chodza za mna flipsy, ser-cebula,
Listopadowa80, uspokoilas mnie z ta przeziernoscia
Renessme1985, zdecydowanie lepsza slaba kwa niz proszki.

---------- Dopisano o 17:13 ---------- Poprzedni post napisano o 17:09 ----------

Cytat:
Napisane przez principessina Pokaż wiadomość

agus87 taki smutas troche ten kostium, znaczy ladny, tylko ja wole kolorowsze, bo i tak jestem blada jak swinka to w czarnym wygladam jak corka mlynarza

Catia wrzucam fotki kalendarza, jak widzisz fotke z usg juz nakleilam, bardzo mi sie podoba. Wszystko jest fajnie opisane i tak sobie czytam i czytam

Kochane zbieram sie na zastrzyk, ciekawe do kiedy gin bedzie kazal mi je kontynuowac
Faktycznie, kalendarzyk super sprawa
A co za zastrzyki dostajesz?
Stary 2010-10-25, 17:20   #4012
principessina
Zakorzenienie

Kwietecek ja progesteron na podtrzymanie co 3 dni plus 2x dziennie globulki dopochwowe, ale to paskudctwo wyplywa...
Stary 2010-10-25, 17:38   #4013
Kwiatecek
Zadomowienie

GG do Kwiatecek

To wspolczuje Ci Kochana, ja do 12 tyg bralam duphaston na podtrzymanie, a po dostawieniu juz nie bolal brzuch, jedynie mnie teraz ciagnie, najbardziej jak dlugo siedze, ale mysle,ze cos tam sie roziaga i to ic groznego. Trzymam kciuki by i u Ciebie bylo juz lepiej i nie musieli Cie kuc.
Stary 2010-10-25, 17:53   #4014
principessina
Zakorzenienie

Kwietecek to pewnie i te zastrzyki do 12-13 tygodnia bede miec, jak myslisz?
Stary 2010-10-25, 18:01   #4015
agus87
Zakorzenienie

Cytat:

on jest brazowy
i nie jest taki ciemny wcale
troche ciemny wyszedl

a to jest basen ja nie ide na wystawe tylko dla zdrowia
Stary 2010-10-25, 18:13   #4016
principessina
Zakorzenienie

agus87 no wiem masz racje, ze dla zdrowia, ale ja mam nadzieje ze ten kostium co sobie kupie to mi na dluzej posluzy, bo jednak one sa elastyczne...a zapisalas sie na jakis kurs dla przyszlych mamus czy idziesz poplywac? u mnie jest kurs, ale narazie bede sobie plywac, pozniej zobacze.
Stary 2010-10-25, 18:16   #4017
mazianka81
Rozeznanie

asiak1981 sorki ale jest to niemozliwe zebys tak wczesnie czula ruchy
rozmawialam z ginem
jest to nierealne
najwczesniej w 16 tygodniu
a to co czujesz to jelita i narzady wewnetrzena nie dzidzius [/QUOTE]

Mój gin tez mi dzisiaj powiedział,ze to nie mozliwe,a ja wiem co czuje hhi

Cytat:
Napisane przez asiak1981 Pokaż wiadomość
jeśli gin jest mężczyzną to na pewno nie wie co to za uczucie.

a to na pewno są ruchy dzidzi, na kopniaki to musi jeszcze trochę urosnąć ruchy dziecka to inne uczucie niż ruchy jelit, to jest moja druga ciąża więc wiem jak to jest...
Dokładnie tak!!!

Ja juz po wizycie i jakis taki mam niedosyt
Nie mam zdjęcia, chociaz widziałam dzidzie jak fikała,szok cały czas podskakiwala i ruszała sie
Nie wiem niestety ile ma długosci,ale główkę mierzył i ma 2,8cm( przekrój) ,
przezierności nie robił,bo niby na jego sprzecie nie da rady,ale to jakoś mnie nie martwi specjalnie,bo z Julią tez nic takiego nie miałam ,ale wierze,ze wszystko jest ok,kurcze szok jak juz widać móżdżek i kręgosłupek malusi,i te łapki i nózki.
no i niby będzie druga dziewczynka,chociaż ja jakos tego nie czuje,ale gin patrzył i stwierdził,ze wyglada mu na dziewczynke,ale za mies będzie pewniejsze.
hmm zobaczymy.
mam L4 i pytanie do Was,nie orientujecie sie kiedy Zus wypłaca pierwsze chorobowe??jak dlugo sie czeka??
mazianka81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-25, 18:21   #4018
principessina
Zakorzenienie

asiak1981 wiesz co ja wieczorami mam takie jakby ciagniecia w brzuchu i takie wrazenie jakbym serce dzidziusia slyszala, no ale to sa urojenia, to pewnie jelita, tak jak pisze mazianka
Stary 2010-10-25, 18:27   #4019
nerola
BAN stały

Pierwsze USG będzie za tydzień.

I jeszcze małe sprostowanie-ja ruchy trzeciego dzieciatka czułam w 13 tygodniu.
Tak mam w ksiażeczce zapisane.
i od tego właśnie dnia czułam juz regularnie,więc wiem,że to to na pewno a nie jelita.
Wiele też zależy od budowy mamy-ja jestem szczupła.
nerola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-25, 18:30   #4020
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
agus87 no wiem masz racje, ze dla zdrowia, ale ja mam nadzieje ze ten kostium co sobie kupie to mi na dluzej posluzy, bo jednak one sa elastyczne...a zapisalas sie na jakis kurs dla przyszlych mamus czy idziesz poplywac? u mnie jest kurs, ale narazie bede sobie plywac, pozniej zobacze.
ja chodze poprostu poplywac
jest aqua aerobik ale nie chce na to chodzic
wole sama sobie we wlasnym tempie tym bardziej, ze wolno plywam teraz
kiedys w 35 minut plywania robilam 35-40 dlugosci
a teraz ograniczam sie do max 20 przy 30 minutach plywania

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości