|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3391 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Włosy rozjaśniamy i o życiu gadamy -czesc III
Agatko Ty robiłaś Castingiem włoski?
Zastanawia mnie kilka spraw bo właśnie przeglądam wątek o tych farbach.. Podoba mi się Lodowy blond - taki by mi pasował jest chłodny, nie ma żółci ale też nie jest biały ![]() Ale jak czytam, że włosy po nim to siano, że przesuszone, że wypadają garściami, a kolor utrzymuje się do 2 mycia to mi słabo :/ |
|
|
|
#3392 |
|
Zadomowienie
|
http://www.drogeriainternetowa.com.p...typ-urody.html
o a tu jeszcze opis... No te testy sa takie niejednoznaczne... Ja mi wychodzi lato/ wiosna. Kluczowa role odgrywaja piegi w ielu testach . Jesli sie dobrze okresli ich barwe. Ja mam spore problemy akurat. Oprawa oczu na ile jest ciemna. Problem ze te odcienie samemu sobie trzeba okreslic. Mi tez alkohol nie sluzy , a pianki to juz wcale. Przy kreconych wlosach alkohol jest zabojstwem. wlosy krecone sa plaskie w przekroju i porowate i alkohol szybko penetruje taki wlos. Agatau , zima ci wyszla? Przy tak jasnych naturalnie wlosach? Zima to taka bardziej Sniezka, gdy ma blekitne oczy.
1%dla Karolinki http://www.karolina_pietrzak.ecom.com.pl/ Edytowane przez kiciamała Czas edycji: 2010-10-25 o 13:01 |
|
|
|
#3393 |
|
Rozeznanie
|
dziewczyny na tej pierwszej stronie wyszło mi, że nie jestem wiosną (nie mam tam konta i tylko ten typ mogłam sprawdzić) a na tej drugiej, że jestem
zerkne zaraz w google czy znajde jakieś inne testy...
|
|
|
|
#3394 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3395 |
|
Rozeznanie
|
yattamanka kurcze a ja chce miec takie bialutkie włoski jak ty,a może przypomnij czym ty farbowałaś swoje,ze uzyskałaś takie jaśniutkie?ładniutkie są!
|
|
#3396 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#3397 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
aż tak idealnie to nie, nigdy idealnie nie wyjdzie nie wiadomo jakby się ktoś starał ale wszystkiego się z czasem da nauczyć i coraz lepiej wychodzi a jak już wspominałam przez tyle lat to jest dobrze początki są zawsze trudniejsze ale potrzeba czasu na przyzwyczajenie
|
|
|
|
|
#3398 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Głównie myślę, że do tego koloru przyczyniła się 00A czysta platyna bo po tym miałam włosyy białe jak śnieg a potem już odrost był robiony Palette - odcień skandynawski no i ostatnio odrosty Stockholmem z 12% wodą i po długości przeciągnęłam już z mniejszym stężeniem oksydantu który wyliczyła mi kochana Bunny ![]() Obecnie poszukuję farby która pomogłaby mi uwolnić się od tego białego koloru. Myślałam o tym Castingu, ale opinie ma bardzo takie sobie. Miałam jechać dziś do hurtowni w nadziei, że kobitka pomoże mi coś wybrać ale źle się czuję i siedzę w łóżku A pewnie skończy się tak, że znów się na nic nie zdecyduję i trzeba będzie robić odrosty Zobaczę wtedy jak ten stockholm poradzi sobie z odrostem z poprzedniego farbowania (bo wyszło lekko złoto - wprawdzie jaśnieje, ale to jeszcze nie o ten kolor mi chodzi ) i wtedy już będę musiała coś zadecydować.. Lub też inna opcja - spontanicznie coś wybiorę jak ostatnio.. Ach ten blond tyle z nim problemów ![]() Może bym spróbowała Majiblond 911.. Co myślicie o tym ? Edytowane przez Yattamanka Czas edycji: 2010-10-25 o 13:34 |
|
|
|
|
#3399 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czy włosy z końcówka na mikroringi mozna uzyć na kreatyne??
|
|
#3400 |
|
Rozeznanie
|
dziewczyny tak myśle nad tym majiblondem i myśle, czy to, że na początku ma 9 oznacza,że jest na poziomie 9? bo 9 mam teraz a chyba chciałabym troche jaśniej... A co myślicie o castingu bodajże 1010 bardzo jasny lodowy blond? co prawda w drodze do blondu użyłam go z nadzieją, że choć troche wyjdzie
ale co by było jakbym tutaj podmieniła wody? ten kolor na pudełku tak mi się podoba |
|
|
|
#3401 |
|
Zakorzenienie
|
witam
![]() można się przyłączyć? ![]() możliwe, że niedługo będę musiała szukac swojego nowego blondu obecnie używam Garnier 100% color - 101 ultrajasny popielaty blond, ale niestety ostatnio nigdzie nie moge go znaleźć w rossmanie zrobili ostatnio go w promocji ponad 50% taniej możliwe, że wycofują ten kolor więc wzięłam 2 opakowania na zapas, a potem będę się martwić więc chętnie poczytam popatrze i może upatrze "swój" kolor
|
|
|
|
#3402 |
|
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny
Kurczę nie było mnie tylko przez weekend bo byłam w szkole ( wymyśliłam dodatkowy kierunek studiowania i teraz mam ) a wy tu piszecie ![]() Widzę że miałyście udane zakupy Sama jestem na etapie poszukiwania jakiś fajnych kozaczków Witam wszystkie nowe dziewczyny w naszym wątku ![]() Już nie mogę się doczekać kiedy zrobię coś z moim złotym odrostem
|
#3403 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też myślałam o castingu, ale opinie o nim są fatalne :/ Nie przejmuj się, ja tez mam milion pomysłów na minutę
|
|
|
|
|
#3404 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
w sumie jakby nie patrzeć to ile osób tyle opinii... (mam koleżanke, która ma bielutkie włoski jak nasza Ewcia, a jak zrobiła pasemka w lekko ciemniejszym blondzie, mówiła, że sie załamie, bo ma brązowe włosy![]() po prostu ręce mi opadły, więc ciężko stwierdzić nie widząc włosów czy rzeczywiście sa ciemne,przynajmniej dla nas, albo zniszczone, bo każdy ma na to inne spojrzenie) ja jak juz pisałam na innym forum, uzyłam tej farby mając troche ciemniejsze włoski niż teraz i w sumie nie widziałam żeby mi coś rozjasniło, ale jakiegoś specjalnego wysuszenia nie zauważyłam, warto też zauważyć, że castingi sa bez amoniaku i te bodajże też, wiec to tez plus, dlatego coraz bardziej zastanawiam sie nad ponownym jej użyciem z silniejszą wodą, jeśli ktoś będzie w stanie odpowiedzieć mi czy jest sens z drugiej strony wolałabym przejść na profesjonalne loreale, ale troche męczy mnie to zamawianie farb z allegro, bo nie mam u siebie hurtownii fryzjerskiej itp...
|
|
|
|
|
#3405 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Także zaprzestań chodzenie po sklepach z myślą upatrzenia sukienki - wtedy sama jakaś Ci się na oku zawiesi Ale według mnie w tej jak najbardziej możesz iśc No właśnie Dziewczyny! SYLWESTER ciups to już za 2 miesiące. Ani się nie obejrzymy a już grudzień będzie i puszek na dworze ![]() Chociaż w moim przypadku nie ma się co nakręcac. Na razie nic nie planuje, bo nawet nie wiem jaka zmiana mi wypadnie ---------- Dopisano o 15:27 ---------- Poprzedni post napisano o 15:20 ---------- Cytat:
a oto jej post ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 15:33 ---------- Poprzedni post napisano o 15:27 ---------- Cytat:
![]() No i jestem, wnioskując z opisu, latem lazurowym tyle że bez piegów ![]() Nawet patrząc na kolorystykę, to właśnie większośc z tych kolorków uwielbiam i w takich czuje się dobrze |
||||
|
|
|
#3406 |
|
Zadomowienie
|
Witam dziewczynki
ale Wy zasuwacie z tym pisaniem ![]() agnesuk no w sumie to ładnie jak się dobrze w nich czujesz, ale trudno ocenic jak nie ma twarzy, ale tak jak Snow napisała masz przesuszone włosy i to dośc mocno infatuated dzisiaj zaczynam więc myślę będzie ok a robiłaś jeszcze jakąś rozgrzewkę czy nic??Agatau wiesz co najlepiej z tymi testami zrobic na kilku stronach i tam gdzie Ci wyjdzie więcej to znaczy, że takim typem urody jesteś i zrobiłam 5 testów i 1/5 mi wyszło, że jesień a 4/5, że lato![]() enchanted mój tak samo zareagował na taniec ![]() Princesska moim zdaniem też garnier wysusza włosy a wklej zdjęcia kochana![]() Kotka dziękuję 29 mam koniec i nie wiem czy znowu ją kupic czy przerzucic się na coś innego![]() kiciamała jesz biotynę?? i jak?? jak włoski?? cera?? paulcia no to moim zdaniem byłaś dośc chuda, ja mam 163 i waże 50kg ![]() kropelkaa witamy Dziewczyny mi wyszło lato tak jak mówiłam a co do SYLWESTRA to ja spędzam go w gronie rodzinnym i z moim TŻ-tem w nowym domku mojej cioci kończy się budowac właśniea mam większy problem niż sylwester...studniówka:ro lleyes: :rolleye s:
|
#3407 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja przerzucam sie na zachwalany vitapil oby zaczęły po nim szybko rosnąć
|
|
#3408 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
co do tabletek to też zastanawiam się nad tym czy nie przejść z powrotem na vitapil, któraś z Was pisała, że teraz jest własnie jakiś nowszy z biotyną, myślicie, ze warto? bo tak prawdę mówiąc nie zauważyłam niczego specjalnego odkąd biorę ha-pantoten,a kończy mi się już i rozważam właśnie zmianę... Z drugiej strony może za wcześnie licze na jakąkolwiek poprawe, ale w sumie to Mysi w miesiąc urosły tak szybko włoski... a mam akurat jeszcze w domu prawie 30 tabletek, po ich skończeniu kupiłabym ten nowy? |
|
|
|
|
#3409 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mysia ma rewelacyjne rezultaty ale juz troche bierze rezultaty widać po minimum 3 m-c a ile ty brałaś? ja sie przerzucam na vitabil i licze na niego bede brala ze 4-5 m-c
|
|
#3410 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3411 |
|
Konto usunięte
|
[1=0f0603ed06f411a5d3d78a7 f01b50240947bf49a_6024742 79be1e;22863169]Blond Bunny, kochana, zrobiłam wg przepisu pierwsze wrażenie odnośnie samej farby - nie śmierdzi i nie piecze, więc to in plus. Natomiast kolor wyszedł dziwnie szaro-bury, przynajmniej w sztucznym świetle, co wydaje mi się dziwne, bo przecież 8 garnier color naturals to jest "jasny blond" dość ciepły w odcieniu . Dziwne. A ten złoty odrost się przyciemnił, ale nadal ma złoto-miedziany odcień. Popołudniu postaram się wrzucić zdjęcia. Generalnie wyszło dziwnie
No i mama stwierdziła, że jednak lepiej mi w ciepłym odcieniu (TZ niestety nie rozróżnia takich niuansów jak ciepły-zimny blond hehe). Narazie sama mam mieszane uczucia, ale wstawię fotki, to powiecie co myślicie.[/QUOTE] Blond Bunny, dziewczyny, jestem spowrotem z fotami. Przepraszam za kadrowanie, ale ciężko sobie samej włosom zrobić zdjęcie, jak się nic nie widzi Jak widać spory kawał jest odrostu złoto-miedzianego, a reszta jakaś taka nijaka. Ostatnia fotka - to ja z sierpnia.Teraz jak tak patrze na siebie na tamtej fotce to chyba mi lepiej było w tamtym jasnym i ciepłym... Czekam dziewczyny na Wasze opinie |
|
|
|
#3412 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0f0603ed06f411a5d3d78a7 f01b50240947bf49a_6024742 79be1e;22871708]Blond Bunny, dziewczyny, jestem spowrotem z fotami. Przepraszam za kadrowanie, ale ciężko sobie samej włosom zrobić zdjęcie, jak się nic nie widzi
Jak widać spory kawał jest odrostu złoto-miedzianego, a reszta jakaś taka nijaka. Ostatnia fotka - to ja z sierpnia.Teraz jak tak patrze na siebie na tamtej fotce to chyba mi lepiej było w tamtym jasnym i ciepłym... Czekam dziewczyny na Wasze opinie Ja tez bym powiedziała ze na ost.foto Ci do twarzy.Najbardziej mi się podoba.A czemu zmieniłaś kolor?Naprawdę pasował do Ciebie ten jaśniutki blond.
|
#3413 |
|
Zakorzenienie
|
mgielka lepiej ci w tym jasnym slonecznym blondzie na ost foto
te pierwsze to strasznie szary smutny kolor
|
|
#3414 |
|
Konto usunięte
|
Adzi07 tak jak wspominałam, jestem blond od czerwca dopiero więc nie mam jeszcze rozeznania w tym czego bym chciała i w czym mi najlepiej. Po prostu chciałam zaeksperymentować i zobaczyć jak mi będzie w troszkę ciemniejszym i bardziej neutralnym odcieniu, a takim mi się ten Garnier wydawał. No i wyszło jak widać
Nie mam rozeznania jeszcze jak które farby wychodzą i które blond najlepiej wybierać, stąd właśnie się tutaj u Was pojawiłam z nadzieją, że coś mi doradzicie
|
|
|
|
#3415 |
|
Zadomowienie
|
Kotka zastanawiam się nad Ha-Pantotenem i vitapilem, a oby dwa są na włosy, paznokcie i cerę??
Paulcia no mogłabys miec poważne problemy, naprawdę... ![]() a co do tabletek to ja albo vitapi albo Ha-pantoten ![]() mgielka na ostatnim zdjęciu Ci jest naprawdę ślicznie
|
#3416 |
|
Konto usunięte
|
Caskada, Ewcia000 - dziękuję
Też patrząc na to zdjęcie myślę, że było dużo lepiej. I moja cera chyba lepiej wyglądała...
|
|
|
|
#3417 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=0f0603ed06f411a5d3d78a7 f01b50240947bf49a_6024742 79be1e;22871708]Blond Bunny, dziewczyny, jestem spowrotem z fotami. Przepraszam za kadrowanie, ale ciężko sobie samej włosom zrobić zdjęcie, jak się nic nie widzi
Jak widać spory kawał jest odrostu złoto-miedzianego, a reszta jakaś taka nijaka. Ostatnia fotka - to ja z sierpnia.Teraz jak tak patrze na siebie na tamtej fotce to chyba mi lepiej było w tamtym jasnym i ciepłym... Czekam dziewczyny na Wasze opinie Zdecydowanie podpisuje się pod dziewczynami Dużo lepiej Ci w tym kolorze z ostatniej fotki Wyglądałaś tak promiennie. Chyba w Twoim przypadku stawiałabym na ciepłe odcienie blondu: piaskowy, złocisty, słoneczny, coś w ten deseń
|
|
|
|
#3418 | ||
|
Magda ;)
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:52 ---------- Poprzedni post napisano o 19:49 ---------- Cytat:
ja farbowałam 3 razy od tego jak miałam blond,ale w niektórych miejscach wypłukało mi się już do blondu, więc chcę jak najbardziej wypłukać kolor najpierw |
||
|
|
|
#3419 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
raczej sredniego wzrostu (170cm), wysoka to jest moja mama ma 175cm ![]() Tu moj plaszczyk http://www.allegaleria.pl/images/8eh...23w394mrcy.jpg Cytat:
tzn o tych z poziomu 10 to jeszcze tak myslalam ze moga miec 9% ale te z poziomu 8,9? Szok No i kurde troche stracha mam teraz przed ta farba, bo nie wiem czy uwinelabym sie z pokryciem odrostow i przeciagnieciem na dlugosci w 10min![]() Cytat:
Ja jednak dalej obstawiam, ze stockholm ma 9% ![]() Cytat:
![]() [1=0f0603ed06f411a5d3d78a7 f01b50240947bf49a_6024742 79be1e;22871708]Blond Bunny, dziewczyny, jestem spowrotem z fotami. Przepraszam za kadrowanie, ale ciężko sobie samej włosom zrobić zdjęcie, jak się nic nie widzi Jak widać spory kawał jest odrostu złoto-miedzianego, a reszta jakaś taka nijaka. Ostatnia fotka - to ja z sierpnia.Teraz jak tak patrze na siebie na tamtej fotce to chyba mi lepiej było w tamtym jasnym i ciepłym... Czekam dziewczyny na Wasze opinie Rowniez uwazam ze najlepiej Ci w tym jasnym slonecznym blondzie ![]() Cytat:
Edytowane przez snowhitee Czas edycji: 2010-10-25 o 19:56 |
|||||
|
|
|
#3420 |
|
Konto usunięte
|
A mogłabyś/mogłybyście polecić jakieś konkretne farby/firmy. Ja do tej pory prócz tego Garniera, użyłam Wellatonu, ale spierał się bardzo na żółto, no i casting - super szybko się zmywa z moich włosów, parę myć i nie ma.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów i fryzury
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:35.

zerkne zaraz w google czy znajde jakieś inne testy...
farbuję odrosty (te od spodu) uważając na zgrzewy - używam do tego pomocnej ręki koleżanki albo mamy z tymi z przodu radzę sobie sama.

A pewnie skończy się tak, że znów się na nic nie zdecyduję i trzeba będzie robić odrosty
ale co by było jakbym tutaj podmieniła wody? ten kolor na pudełku tak mi się podoba
w rossmanie zrobili ostatnio go w promocji ponad 50% taniej możliwe, że wycofują ten kolor 

z drugiej strony wolałabym przejść na profesjonalne loreale, ale troche męczy mnie to zamawianie farb z allegro, bo nie mam u siebie hurtownii fryzjerskiej itp...
Za dużo wolnego czasu a do imprezy jeszcze trzy tyg.