![]() |
#571 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Koty część II
Cytat:
![]()
![]() |
#572 |
Zakorzenienie
|
Mój maluch też w końcu zaliczył pierwszą wizytę u weta
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#573 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kurczę, a maluch nie wymiotował, cały czas szaleje więc czuje się dobrze, glist w kuwecie nie było ani wczoraj ani dzisiaj. Co dostał... nie potrafię dokładnie odczytać nazwy, która mi pani weterynarz wpisała, wygląda mi to na... Systemet? Systemex? Syr...temet... Eee niewyraźnie ![]() ![]() 3mam kciuki za 2 letnią koteczkę ![]() Cytat:
Wiecie czego się obawiam? Ucieczek przez okno i przez balkon, gdy zrobi się ciepło ![]() Okna w dwóch pokojach mam co roku zabezpieczone siatką na owady, ale co z balkonem... |
||
![]() ![]() |
![]() |
#574 |
Zadomowienie
|
Witam. Chcialam spytać odnosnie odrobaczania. Jak długo to trwa? bo moja kicia była odrobaczana już 2 razy w odstępie dwóch tygodni. I teraz znowu czeka ją trzecie. A sterylizować mozna po pierwszej rujce, tak mi wet doradził.
I mała tez wchodzi mi do kwiatów, roznosi ziemię. Do kuwety naszczęscie się już załatwia, ale czesto zdarza jej się zrobić ciut za. Nie wiem, czy na krytą kuwete nie zawcześnie ( 8 tyg). I ostatnia ulubiona zabawa kici, co doprowadza mnie do szału. Polowanie na moje palce, gdy piszę na klawiaturze. |
![]() ![]() |
![]() |
#575 |
Zakorzenienie
|
to zależy, jak mocno kotka była zarobaczona i jakim środkiem była odrobaczana, generalnie odrobacza się do skutku, mozesz zbadać kał na obecność pasożytów i ich jaj, to pozwoli ocenić, czy dalsze odrobaczania są potrzebne.
|
![]() ![]() |
![]() |
#576 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam nadzieję, że uda mi się Ryśka nauczyć, że w kilka miejsc nie ma absolutnie dozwolonego wstępu, tzn: na stoły, na blat kuchenny, na półki wiszące na ścianach. Mam nadzieję, że się przystosuje? Choć pewnie będzie ciężko, skoro koty lubią siedzieć wysoko. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#577 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Edytowane przez patbar Czas edycji: 2010-10-23 o 17:35 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#578 | |
Elwirka-Elmirka :D
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:19 ---------- Poprzedni post napisano o 19:14 ---------- A mój pers zaczął jeść mokrą karmę!!! ![]() Ma prawie 2,5 roku i od ok. tygodnie wyjada Chamowi mokre. A się tak dziwiłam, dlaczego Cham tyle zjada i dalej jest głodny ![]() A pers włazi sobie na stołek, pcha się -hmmm...dosłownie i w przenośni- na chama do miski ![]() Z jednej strony się cieszę, że spróbuje czegoś innego, a z drugiej boję się o jego zęby.
![]() |
#579 |
Zakorzenienie
|
Maluch zjadł saszetkę perfect fita na cztery razy w ciągu 24 h
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#580 |
BAN stały
|
Kurcze nie wiem ale cos mi sie wyjadje ze Maniek za mało je (ma ok10tyg)
![]() raz miał taki okres przez dwa dni ze tylko spał i w przerwach sporo jadł wiecej niz zwykle moze to było spowodowane te tydzien wczesniej miała pierwsze szczepienie, ale teraz juz normalnie spi ale czy wystaraczajco duzo je? -rano sypie mi do miski peła garsc suchej karmy Hill's Science Plan dla kociąt ( to ma na cały dzien do chrupania) -rano jak wychodze na uczelnie daje mu rozmrozona mieszanke piers groszek marchewka wszystko zmiksowane(około 45g) -jak to zje siostra albo ja daje mu rozmrozone podpieczone watróbki/serca(to zalezy co mam zamrozone )(około 50g) i zdarza sie ze ostatni posiłek stoi az do następnego dnia rana ![]() a jak się zdarzy ze zje to wieczorem dostaje mleka jeszcze miedzy posiłkami dostaje ok4-5(nie wszystko od razu) witaminki gimpet Baby Tabs i wazy 1,25kg jak jedza wasze kociaki? |
![]() ![]() |
![]() |
#581 |
Zakorzenienie
|
A saszetka ile ma gram?
![]() |
#582 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() O rany i jeszcze witaminy mu dajesz, uważaj, żeby nie przedobrzyć z tym wszystkim ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#583 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#584 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#585 |
Elwirka-Elmirka :D
|
![]()
Boję się, że mojego Chama czeka kolejna wizyta u weta
![]() Przed każdym podaniem mokrej karmy zalewam miski wrzątkiem. Dzisiaj rano w łazience patrzę- zwymiotowane! Mama po południu mi powiedziała, że zwymiotował karmą, a później- taką pianą jakby. Cały dzień za nią chodził, przyjechałam do domu, siadłam w fotelu, a on przyszedł, łasił się do mnie i leżał na kolanach! Bardzo rzadko u mnie leży. Apetyt dalej ma, dałam mu łyżeczkę mokrej karmy i miskę suchego. Dodam, że moje 2 koty mają suche cały czas. Zauważyłam też, że często kicha, ale nie tak jednorazowo, tylko kilka razy pod rząd. Pers ma koci katar, jest z nami od roku. Cham był wzięty 2 m-ce wcześniej. Podczas wizyt, wet nie wspominał nic , że jest zarażony- do tej pory kichał sporadycznie. Najgorsze, co mnie przeraża to to, że moja sąsiadka ma dużo kotów, które są dziwne: jeden biało-czarny, zamiast białej sierści ma żółto-pomarańczową, a u jednego z czarnych widziałam, jak miał wystawiony język i tak zwisała mu ślina... ![]() Mam 2 psy, które oczywiście wychodzą na dwór- koty są niewychodzące- boję się, że Cham mógł się czymś zarazić ![]() ![]() ![]() Co o tym myślicie?
#586 |
Zakorzenienie
|
A nie wiem, ja się nie znam, tylko chciałam porównać z moim kociakiem, a ten ma taki apetyt, że zjadłby saszetkę 100g i jeszcze potem wcinałby suchą karmę
![]() ![]()
#587 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
I wogóle, jak Wam się razem mieszka, bardzo szaleje? ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#588 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#589 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Rysiek zjada saszetkę na dzień, do tego kocie mleko i odrobinka suchego. Wody pić nie chce ![]() No i mam misję... oduczyć go gryzienia rąk. Pozwalam mu gryźć tylko zabawki, i zauważyłam że przestaje gdy po ugryzieniu zrobię takie płaczliwie, kocie "auuu"... Przestaje, patrzy. Po chwili znowu, ja znowu miauczę, on przestaje na jakiś czas ![]() Pewnie będę musiała tak jeszcze z tysiąc razy, ale chyba w końcu będzie jakiś rezultat? W końcu to 8 tygodniowy maluch, zabrany od mamy o jakieś 4 tygodnie za wcześnie i teraz ja go muszę wszystkiego nauczyć... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#590 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#591 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zaciekawił mnie ten żółty kot, ale nie kojarzy mi się to z żadną chorobą, najwyżej z plamami jodyny ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#592 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#593 |
Zakorzenienie
|
A ja mojego nie umiem oduczyć spania ze mną w łóżku
![]() ![]() Że gryzie moje ręce to nic, niech gryzie i drapie, w końcu to kot ![]() ![]()
#594 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ale chyba musimy się jakoś odgrodzić, bo się nie wysypiamy... a nie chcę go zamykać w kuchni lub w łazience.. łóżko mamy we wnęce, to może można by coś wykombinować
![]() ![]() |
![]() |
#595 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#596 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() przez sen raczej mu nic nie zrobisz, ale w łóżku się śpi i "śpi" ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#597 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#598 |
Zakorzenienie
|
Widzę, że sporo z Was praktykuje spanie z kotem w jednym łóżku
![]() Powiedzcie mi - koło którego tygodnia kot uczy się doskakiwać na krzesło? ![]() ![]() No i cóż... jest z każdym dniem coraz bardziej szalony, dzisiaj zaczęło się szalone polowanie na stopy przechodzących osób ![]() Ojjj, będzie wesoło ![]() Chciałam iść sobie zrobić kawę, ale zasnął mi skubany na kolanach, nie chcę go budzić, chociaż chwila spokoju... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#599 |
Zadomowienie
|
Moja kotka w wieku okolo 7 tyg zaczela skakać juz po wszystkim. Potrafiła zeskoczyć ze stołu wprost na podłogę.
Ja nie śpię z kotką nawet w jednym pokoju. Jest zamykana w pokoju sama. Nie boicie się spać z kotem? Moja jak dzieci zasnęły, to wtedy skakała im na twarz, ręce. |
![]() ![]() |
![]() |
#600 |
Zakorzenienie
|
a ja mam kocią idywidualistkę i ona śpi w swoim koszyczku obok łóżka
![]() czasem mi brakuje takiego namolnego przytulania się ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:32.