|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Globalne ocieplenie - realne zagrożenie czy wielka ściema?
Jakie jest Wasze zdanie na ten temat? Przejmujecie się tym, staracie się być jak najbardziej "eko", czy może jesteście zdania, że globalne ocieplenie to wymysł "ekoterrorystów" i wcale się tym nie przejmujecie?
Pytam, bo ostatnio wpadł mi na onecie w oczy ciekawy artykuł, w którym pewien znany fizyk stwierdził, że to globalne ocieplenie to jeden wielki przekręt (artykuł tutaj: http://strefatajemnic.onet.pl/newsy/...9,artykul.html) Trochę mnie to zaskoczyło... A jakie jest wasze zdanie na ten temat? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Globalne ocieplenie - realne zagrożenie czy wielka ściema?
Pierwsze referaty pisałam o tym w podstawówce ,którą skończyłam ho ho 17 lat temu ,obecnie mam do tego znacznie większy dystans i wiem ,że moje bycie ekofanatykiem świata nie uratuje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
staram się być "eko" ale na pewno nie "eko" maniaczka
kiedy mam opcję zrobić coś w porządku a po prostu zrobić to zrobię to "eko" ale żeby specjalnie szukała czegoś, rozwiązań tego typu - to nie no i u mnie na uczelni też głoszą, że to ściema ;D
![]() |
![]() |
#5 |
Konto usunięte
|
moim zdaniem to jedna wielka ściema, ale i tak staram się być w jakimś stopniu "eko"
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Sciema, oczywiscie, a Anty CO2 kampania to wielka kasa, nic innego. Ktos za te klamstwa o ociepleniu powinien Alowi urwac jajca.
Poza tym ok 12 wieku tez mialo miejsce ocieplenie (co mialo duzy wplyw na oblicze Ojropy). Ciekawe, czy wtedy wzielo sie ono stad, ze krowy i konie za duzo pierdzialy ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
A u mnie na uczelni zależy-babka od ekologii wiadomo jakie ma zdanie
![]() choć ja też uważam,że człowiek nie ma aż takiego wpływu na klimat,że zarówno ocieplenie,jak i ochłodzenie klimatu powtarza się co jakiś okres. Jedyne co człowiek może w większym stopniu powodować to chyba zanieczyszczenie powietrza,ale z tymi teoriami podobno też różnie bywa. Jednak staram się nie śmiecić,segregować i też używam torbę materiałową.Przynajmniej tyle ![]() "Ciekawe, czy wtedy wzielo sie ono stad, ze krowy i konie za duzo pierdzialy ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Diya Czas edycji: 2010-10-25 o 22:15 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
ja tez uwazam, ze to wielka sciema, a moje wielkie "eko-poswiecenia" swiata nie uratuja. staram sie byc eko, ale w granicach zdrowego rozsadku
![]()
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
Czyli że co, globalne ocieplenie to tylko kolejna lipna teoria spiskowa stworzona przez grupę cwaniaków chcących sobie w taki sposób podporządkować kształt współczesnego świata i doprowadzić do pewnych pożądanych zachowań ludzi? Tylko po co?:/ Trochę nie chce mi się w to wierzyć...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
dla kasy
![]()
![]() |
#11 |
Zadomowienie
|
uwazam ze globalne ocieplenie moze byc realnym problelem, jednak przekonamy sie o tym pewnie jak juz polowa ludzkosci wymrze. czlowiek doprowadzil do zaglady juz wiele istnien w swiecie zwierzat wiec moze pewnego dnia ta zaglada dosiegnie i nas - ludzkosc.
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Zresztą człowiek nie doprowadził do wyginięcia wszystkich gatunków-np dinozaurów ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Wtajemniczenie
|
Ściema czy nie, bycie eko wyjdzie nam na plus, więc ja jestem zdania, że warto dbać o środowisko
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
Co to w ogole znaczy (wiem ocb w haselku, niech ktos mi pare przykladow z zycia da prosze) to bycie eko i jak ma wychodzic komu na plus
![]()
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Wtajemniczenie
|
Nie zużywam miliona plastkowych toreb (uzywam reklamówek wielkrotnie, ale wcale nie zakupuję dodatkowych niby ekopapierowych), staram się oddawać do recyklingu co się da, korzystam z koszy a nie wyrzucam papierki gdzie popadnie, takie zwykłe proste rzeczy, który może robić każdy z nas. Jasne, że jedna osoba nie wiele zdziała, ale jakby tak każdy się starał to byśmy mieli mniejsze zanieczyszczenie w sensie globalnym i długoterminowym.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Wtajemniczenie
|
A kto się chwali? Ja nie. Owszem powinno to być normą, ale w Polsce niestety nie jest. Powinniśmy brać przykład choćby ze Szwecji..
Edytowane przez tiramisu_ Czas edycji: 2010-10-27 o 21:05 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Władca Wizażu
|
Treść usunięta
Edytowane przez mm444 Czas edycji: 2010-11-11 o 21:31 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:37.