Chyba nadszedł już nasz czas,rodzić jadą pierwsze z nas!mamyListopad-grudzień2010,cz6 - Strona 148 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-10-26, 09:53   #4411
rptrbj1978
Rozeznanie

Dot.: Chyba nadszedł już nasz czas,rodzić jadą pierwsze z nas!mamyListopad-grudzień20

Mam tyle samo jesli chodzi o wage,
szpital- nie moge pomoc nie jestem z Łodzi.

rptrbj1978 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-26, 09:54   #4412
sereniti
Zakorzenienie

Dot.: Chyba nadszedł już nasz czas,rodzić jadą pierwsze z nas!mamyListopad-grudzień20

ehh ale mam dziś zły humor wszystko mnie wkurza i chyba za chwilę uduszę mojego kota. oczywiście to pewnie z nerwów przed jutrzejszym wszystko mi z rąk leci jeszcze dziś ten głupi dentysta tak mi się nie chce do niej iść ta babka zawsze mnie wpienia dziś jej chyba coś wreszcie powiem. poza tym nasi nowi sąsiedzi - kolejni alkoholicy ja to mam szczęście -
kombinują coś z prądem co chwila się wyłącza chyba nie wytrzymam i zaraz im wygarnę, kurde a miałam się nie denerwować... nie wiem jak ja dzisiejszy dzień przetrwam
sereniti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-26, 09:55   #4413
pelnia1980
Zadomowienie

GG do pelnia1980

Cytat:
Napisane przez rptrbj1978 Pokaż wiadomość
ma pytanie jesli sie nie karmi to jaki zestaw butelek i smoczków najlepiej kupic nie mam pojecia.
Dziewczyny jak karmicie piersiafaktycznie nie dajecie smoczka????
hej
proponuje 3 serie:
- avent
- dr brown
- TomyTee

karmilam piersia i dawano mu smoczek pod lampy \, w domu byl potrzebny tylko do zasypiania popoludniowego na 3 min-5min...

koszmarny dzis mam dzien chce mi sie spac wymiotowac boli mnie glowa palce puchna

na 12 mam do lekarza, dzis sie nie gole, nawet nie mam sil... czuje sie tak slabo ze szok a cisnienei niby ok

nie mam apetytu wiec robie rosol moze cos mnie znowu lapie ;( jedynie co jem to chleb z maslem :/

a ok 16 wizyta z Toskiem u lekarza... ehhh mam nadzieje ze nie zapomne sie spytac o wymaz z nosa dla dzieci ostatnio wciaz o czyms zapominam...

KATAR KATAR KATAR
nie prawda jest zenie mozna uzywac lekow w ciazy, a ty7mbardziej kropli czy aerozoli!
prawda jest ze na ulotkach tak pisza by ich nie posadzono i nie ma testow - bo kkto by sie na takie zdecydowal noszac nowe zycie w sobie? i w ogole to jest zakazane

wiec:
od 2-go trymestru mozna uzyc:
- EUPHORBIUM - kropic czesto nawet do 6-8 razy pomaga!!!
- NASIVIN (jest tez mini jak ktos sie boi)
- masc majerankowa pod nos smarowanie
- na recepte Rhinocort! - leczenie kataru jest miejscowe i nie przenikaja ani kropleki ani aerozole do plodu! - to cenna informacja dla tych, ktorzy maja pietra
powodzenia i zdrowka
pelnia1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-26, 09:57   #4414
kretencja
Zakorzenienie

rptrbj Z Ciebie też chyba szczuplak z krągłym brzuszkiem, co?

Sereniti, mogę sobie tylko wyobrazić, jak się czujesz. Już przeczuwam, jak ja będę przed moją cesarką świrować. Jezu, już się zaczynam bać jak o tym pomyślę Postaraj się myśleć tylko o tym, że wszystko pójdzie szybko i dobrze, i już jutro zobaczysz swoją córeczkę

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010
kretencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-26, 10:00   #4415
Artystka23
Dragonfly

Cytat:
Napisane przez sereniti Pokaż wiadomość
ehh ale mam dziś zły humor wszystko mnie wkurza i chyba za chwilę uduszę mojego kota. oczywiście to pewnie z nerwów przed jutrzejszym wszystko mi z rąk leci jeszcze dziś ten głupi dentysta tak mi się nie chce do niej iść ta babka zawsze mnie wpienia dziś jej chyba coś wreszcie powiem. poza tym nasi nowi sąsiedzi - kolejni alkoholicy ja to mam szczęście -
kombinują coś z prądem co chwila się wyłącza chyba nie wytrzymam i zaraz im wygarnę, kurde a miałam się nie denerwować... nie wiem jak ja dzisiejszy dzień przetrwam
Sereniti,jutro bedziesz miala swoja dzidzie w ramionach i bedziesz sie na nia patrzec jak spi,jak zaciska paluszki na Twoim palcu...wczoraj sie wyzywalam na wszystkim jak mnie krzyz zaczal od lazenia bolec

Kretencja czyli wizyta udana i nic zlego sie nie dzieje

Przed chwila zadzwonilam do tzta, on od razu wypalil "no,cos sie stalo,dzieje?",heh nie tylko tak chcialam pogadac a on juz by mnie na porodowke wysylal
Stary 2010-10-26, 10:00   #4416
rptrbj1978
Rozeznanie

kretencja do tej pory byłam raczej chudzielec....zobaczymy jak po ciazy...??
pełnia1980 dzieki
artystka super masz ten avatarek wygladasz jak modelka

Edytowane przez rptrbj1978
Czas edycji: 2010-10-26 o 10:06
rptrbj1978 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-26, 10:06   #4417
vikicullen
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kretencja Pokaż wiadomość
Dzięki za tyle kciuków
Żadnych bóli raczej nie mam, może lekkie ciągnięcie czasem lub ból krzyża, ale w 8 miesiącu to chyba normalne W każdym razie gin po badaniu stwierdził, że wszystko OK, mały jeszcze się nie wybiera
Skierowania do cesarki nie dał, tak jak u Sereniti Powiedział, że jeśli wskazanie do cięcia jest pozapołożnicze, to od niego skierowanie nie jest potrzebne. Zgłaszam się do wybranego szpitala z tym papierem od okulisty. Nie dał tez skierowań na badania, powiedział, że ewentualnie za dwa tygodnie da mi na morfo jeszcze (ciekawe czy zdążę zrobić ). Uważa, że to zbędne, bo przy przyjęciu do szpitala oni i tak podobno nie patrzą na wyniki badań, tylko robią od ręki u siebie. Na wymaz tez mi nie dał, powiedział, że przy planowanym cięciu nie ma potrzeby
Cytologia wyszła OK, mam jeszcze sobie pobrać Żuravit i magnez w razie skurczy nóg.
No to kupiłam w aptece żuravit, magnez, do tego mały octenisept, gaziki, sól fizjologiczną, bepanthen... I stówka poszła
No to fajnie ze wszystko dobrze, i ze maly jeszcze sobie posiedzi troszeczke

http://www.suwaczki.com/tickers/atdc2n0askflsw50.png

PAULINKA ur. 01.10.2015 r.

http://www.suwaczki.com/tickers/ug37tv739lp63vo5.png
vikicullen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-26, 10:06   #4418
bela14
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez _paulinka2 Pokaż wiadomość

bela dlaczego głupio ?
A bo u nas to w szpitalu jest jeden pokój z 4 łózkami
i tam się wszystko odbywa,żadnych parawanów -NIC
żadnej intymności.
dopiero jak są parte to biorą do sali na przeciwko na łózko
porodowe. jakieś obce kobitki to jeszcze,ale znajoma aj?

robiłam inhalacje,płucze gardło,mocze nogi i nic
ledwo oddycham.POMOCY jestem zatkana.
bela14 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-26, 10:07   #4419
kretencja
Zakorzenienie

rptrbj, no ja tak samo. Byłam tak chuda, że w sumie nie zaszkodziłoby, żeby mi ze 2kg zostały... Zobaczymy jak to będzie

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010
kretencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-26, 10:08   #4420
ursull
Zakorzenienie

Witam panie U nas pada

Widzę,że katarki i inne infekcje atakują. Ja tez od kilku dni kicham,smarkam,a nawet kaszlę . Mój TŻ zaprawiony masakrycznie,na lekach ciągnie,a ja już od niego podłapałam . Narazie,odpukać, to tylko lekkie przeziębienie i mam nadzieję,że nic gorszego się nie wykluje . Ja na katar używam wody morskiej dla dzieci w sprayu i maść majerankową. Na gardełko zastosowałam wczoraj Tantum Verde i dziś jakby lepiej . Co do złego humoru,to ja dwa dni miałam sporego doła i tylko ryczałam po kątach,dziś jest lepiej-przynajmniej narazie. Jestem już zmęczona tą końcówką ciąży,chyba bardziej psychicznie niż fizycznie. Do tego hormony szaleją,córka też,TZ nie bardzo garnie sie do pomocy i wogóle wszystko jest nie tak . Oby do porodu
Zdrówka i poprawy humoru życzę mamuśki .

Co do butelek to polecam Tommy Teepee,sama ich używam . Mają kształt bardzo zbliżony do naturalnego. Mam też butle z Aventu,ale jeszcze ich nie używałam,więc się nie wypowiem

Natka80 witaj znowu,a jak to się stało,że w końcu w Niemczech wylądowałaś?

ursull jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-26, 10:11   #4421
kliwia
Zakorzenienie

co stosujecie na hemoroidy? Bo mi sie mały zrobił
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-10-26, 10:19   #4422
Artystka23
Dragonfly

Cytat:
kretencja do tej pory byłam raczej chudzielec....zobaczymy jak po ciazy...??
pełnia1980 dzieki
artystka super masz ten avatarek wygladasz jak modelka
Dzieki,szkoda ze teraz tak nie wygladam,zmarnialo mi sie troche

Bela no cos Ty???????Masakra jakas,a jak to wyglada przy porodach rodzinnych?Ja sobie w Gdyni obejrzalam porodowke jak lezalam tam w szpitalu i byla jedna wielka sala z plaskimi niskimi starymi lozkami,poprzedzielana krotkimi sciankami(ta sala zle mi sie kojarzy) i kilka pojedynczych,gdzie w jednej bylo lozko-krzeslo porodowe,full wypas,z drazkiem na ktorym mozna sie zaprzec a w innych pojedynczych to nie wiem..Ale rodzinne to daja na pojedyncze jak jest miejsce,a jak rodzaca sama to na ta ogolna..Ale nie ma tam tak wiele porodow
Stary 2010-10-26, 10:28   #4423
dzasta110
Wtajemniczenie

Cześć

ursull - ale masz fajny avatarek

butelki i smoczki - ja kupiłam Tommy Teepee

opuchlizna - ja własnie wczoraj wieczorem zauważyłam, że mam spuchnięte stopy, ale dziś rano były normalne

sereniti - nie denerwuj się... jutro ważny dzień, a dziś odpoczywaj

za dzisiejsze wizyty

mallinka - ale historia z tym mężem co pojechał sam do szpitala

kotek81 i chory facet w domu to gorzej niż małe dziecko

mimiskierka - bardzo ładny kolor włosów i jakie błyszczące

kretencja - bardzo miło ze strony gina, że dba o swoje pacjentki

agas - na to kciuki za szybkie i bezbolesne rozwiązanie

De - ale Twoje ciacho apetycznie wygląda

Artystka - no to babka się udała z tym pokazem firan ale za zapłacone rachunki to i do mnie może przyjść

kręgosłup mi chyba wysiada a co do wagi to u mnie ok 15 kg na plusie coś mi się zdaję, że magiczną 20 przekroczę

"Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat"
dzasta110 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-26, 10:35   #4424
Aliszcze
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kliwia Pokaż wiadomość
maść, która ginekolog mi zapisała, na razie mój hemoroid nie zniknął ale już nie boli (po 4-5 dniach stosowania maści także uważam, ze i tak dobrze). No i najlepiej nie mieć zaparć

a tak poza tym to witam czytam Was ale jakoś nie wiem, co pisać. Bo nic ciekawego u mnie, jedyne co mogę pisać to o dolegliwosciach ciążowych ale nie chcę wyjść na marudę

Joasia przyszła na świat 19.12.2010- jest naszym cudem

http://www.suwaczki.com/tickers/km5skrhmyifedqdn.png

nadzieja umiera ostatnia.....
Aliszcze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-26, 10:42   #4425
Artystka23
Dragonfly

Mialam dzisiaj straszny sen,ze tz odkryl koldre a pod nia wielka plama z wod plodowych(podswia domy strach przed tym ze zalatwie nowe lozko)
Stary 2010-10-26, 10:46   #4426
Aliszcze
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Artystka23 Pokaż wiadomość
Mialam dzisiaj straszny sen,ze tz odkryl koldre a pod nia wielka plama z wod plodowych(podswia domy strach przed tym ze zalatwie nowe lozko)
nic mi nie mów, zaczęłam się obawiać momentu,w którym wody płodowe mi "wyleją" czuję, że w tuż przed godziną zero w pampersach będę chodzić spać

Stary 2010-10-26, 11:05   #4427
_paulinka2
Wtajemniczenie

sereniti to normalne że się denerwujesz jesteśmy z Toba jutro już będziesz miała swojego maluszka przy sobie...achhh... !

kretencja
najważniejsze że nic złego się nie dzieję, nie myśl narazie o tym co przed Toba

bela no to rzeczywiście nie za ciekawie to wygląda... zero prywatności jakiejś ;/

butelke mam TT a smoczek lovi

jakoś dzisiaj tutaj spokojnie

dbam o włosy

_paulinka2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-26, 11:07   #4428
apoolonia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez _paulinka2 Pokaż wiadomość

mam dzisiaj jakiś gorszy dzień ....

a gdzie zamawiałaś pajacykiii ? ja też oglądam na tej stronie kochana, bo ona ma najszybciej najnowsze odcinki, a że ja już wszystkie serie plotkary, gotowych na wszystko, 90210, chirurgów i innych obejrzałam to teraz sobie czeka na najnowsze ja dzielna ? To Ty byłaś dzielna że dałaś radę ! a ja tylko w sumie jestem w ciąży i studiuję, bo ani nie pracuję ani nic... ale miło mi się zrobiło <wstydniś>

Taa dzielna hahaha miałam dużo siły

a teraz to bym godziny na wykładzie nie usiedziała nawet nie pracując....

kupiłam od tego sprzedawcy miał kilka nowych kompletów
teraz widzę że nic nie wystawił
http://allegro.pl/show_user.php?uid=16136546

jestem ciekawa czy je w ogóle wysłał bo powinny być już wczoraj
do tego nie powiadomił mnie o wysyłce przedmiotu

to biedna jesteś seriale się pokończyły

ja jak będę oglądać w taki tempie to do końca tygodnia też już poczekam na nowe

Cytat:
Jutro zaczynam 38tydzien nie wiem ile waze,bo baterie w wadze mi sie wyczerpaly

ładnie wyglądasz

-------------

TŻ odebrał moje wyniki
nie jestem chora na tokso
ale morfologia dalej tragedia! jestem ciekawa co lekarz teraz powie
do tego w moczu liczne bakterie i coś tam jeszcze ostatnio tego nie bylo!
apoolonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-26, 11:08   #4429
mallinka
Zadomowienie

Hej Dziewczynki

ja też już po wizycie i u mnie nie najlepiej :/
szyjka z 4,5cm skróciła się do 2,8 Młody wstawiony elegancko w kanał i napiera dalej na szyjkę
Hultaj mały mi rośnie... i na dodatek ma już 2200g
Zamiast się słuchać rodziców i czekać do stycznia to on już kombinuje jak by tu sobie wyleźć szybciej
A najśmieszniejsze jest to że ja żadnych skurczy nie czuję i mogę jedynie przypuszczać że gdy czułam kopniaki w pochwie to właśnie wtedy szyjka się skracała-bo przecież głową nie da się kopać
Mam leżeć i brać 3x1 nospe forte. Zdenerwowałam się bo tylko co ustaliłam ze wszystkimi że będę zaliczać egzamy 27.11 a tu nie wiadomo czy w ogóle będę mogła pojechać...

Pokój niegotowy, ubranka nieuprane (dobrze że w ogóle je mam) i nic więcej nie mam i tak na prawdę nie wiem w co ręce wsadzić bo miałam pisać pracę i uczyć się - siedzieć w czytelni

i gin powiedziała ze w tym tempie to mały osiągnie ponad 4kg jak wytrzyma do połowy grudnia póki co wszystkie wymiary wskazują 34-35tc a nie 31t1d

i tak zawsze jest - człowiek sobie zaplanuje a tu proszę...

idę poleżeć i to przemyśleć

ur. - 28.12.2010 - 4530g, 59cm

mallinka jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-10-26, 11:10   #4430
sylwia01485
Zadomowienie

Cytat:

Jak był mały to atakowałam go posterisanem - maść i czopki i procto-glyvenol- maść i czopki. ( zalecenie lekarza, więc można stosować ) i pomogło, na wiele tyg spokój. Z tym , że nie miałam zaparć i regularnie się wypróżniałam.

ale od dwóch dni wylazł mi tak okropnie bolesny i nic nie dają maści i czopki- nawet najmniejszej ulgi- nie chce się schować. Podejrzewam, że mała znów się opuściła i naciska tak na wnętrzności, że będę tak chodzić do porodu- dosłownie ryczę z bólu tyłka. Przykładam sobie liście żyworódki pierzastej, trochę łagodzi ból, ale na krótko.

Atakuj go lekami, dopóki jest mały i nie boli.
sylwia01485 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-26, 11:12   #4431
Joanna131
Raczkowanie

GG do Joanna131

Cytat:
ma pytanie jesli sie nie karmi to jaki zestaw butelek i smoczków najlepiej kupic nie mam pojecia.
Dziewczyny jak karmicie piersia faktycznie nie dajecie smoczka????
Ja kupuję dwie - pojemność najmniejszą i tą średnią (nie pamiętam ile). Najprawdopodobniej firmy Avent.
I smoczki tak samo - dwa uspokajające, tak na wszelki wypadek.

Cytat:
Napisane przez kretencja Pokaż wiadomość
Dzięki za tyle kciuków
Żadnych bóli raczej nie mam, może lekkie ciągnięcie czasem lub ból krzyża, ale w 8 miesiącu to chyba normalne W każdym razie gin po badaniu stwierdził, że wszystko OK, mały jeszcze się nie wybiera
Skierowania do cesarki nie dał, tak jak u Sereniti Powiedział, że jeśli wskazanie do cięcia jest pozapołożnicze, to od niego skierowanie nie jest potrzebne. Zgłaszam się do wybranego szpitala z tym papierem od okulisty. Nie dał tez skierowań na badania, powiedział, że ewentualnie za dwa tygodnie da mi na morfo jeszcze (ciekawe czy zdążę zrobić ). Uważa, że to zbędne, bo przy przyjęciu do szpitala oni i tak podobno nie patrzą na wyniki badań, tylko robią od ręki u siebie. Na wymaz tez mi nie dał, powiedział, że przy planowanym cięciu nie ma potrzeby
Cytologia wyszła OK, mam jeszcze sobie pobrać Żuravit i magnez w razie skurczy nóg.
No to kupiłam w aptece żuravit, magnez, do tego mały octenisept, gaziki, sól fizjologiczną, bepanthen... I stówka poszła
Super, że wszystko OK.
A co do szpitala... Nie wiem czy słuchałaś wiadomości dzisiaj, ale CZMP grozi zamknięcie i to już niedługo. Nie wiem jak to możliwe, bo gdzie te wszystkie kobiety będą rodzić, skoro inne szpitale w Łodzi są przepełnione?
Link do wiadomości:
http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomos...komornik_.html

Joanna131 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-26, 11:14   #4432
apoolonia
Rozeznanie

Malinka podobnie jak u mnie i te same leki....

co do wagi moja w trakcie 31tc miała już 2200

ale lekarz mówił że jest po prostu grubiutka

bo kości pokazują że to 31 tc więc ok

-------

to świadczy o tym że lekarz wyznacza tc nie tylko po wadze ale też po kościach
apoolonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-26, 11:14   #4433
Aliszcze
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mallinka Pokaż wiadomość
Hej Dziewczynki

szyjka z 4,5cm skróciła się do 2,8 Młody wstawiony elegancko w kanał i napiera dalej na szyjkę
Zamiast się słuchać rodziców i czekać do stycznia to on już kombinuje jak by tu sobie wyleźć szybciej
A najśmieszniejsze jest to że ja żadnych skurczy nie czuję i mogę jedynie przypuszczać że gdy czułam kopniaki w pochwie to właśnie wtedy szyjka się skracała-bo przecież głową nie da się kopać
Mam leżeć i brać 3x1 nospe forte. Zdenerwowałam się bo tylko co ustaliłam ze wszystkimi że będę zaliczać egzamy 27.11 a tu nie wiadomo czy w ogóle będę mogła pojechać...

Pokój niegotowy, ubranka nieuprane (dobrze że w ogóle je mam) i nic więcej nie mam i tak na prawdę nie wiem w co ręce wsadzić bo miałam pisać pracę i uczyć się - siedzieć w czytelni

i gin powiedziała ze w tym tempie to mały osiągnie ponad 4kg jak wytrzyma do połowy grudnia póki co wszystkie wymiary wskazują 34-35tc a nie 31t1d

współczuję leżenia no wiec kto wie, może jednak nie Ty będziesz gasić swiatło u nas ale szok, że tak się nagle szyjka skróciła, bo dotąd chyba żadnych problemów z nią nie było? czym karmisz małego, że rośnie jak na drożdżach?

Stary 2010-10-26, 11:19   #4434
Joanna131
Raczkowanie

GG do Joanna131

Cytat:
Napisane przez mallinka Pokaż wiadomość
Hej Dziewczynki

No to kawał chłopca!
Leż kochana i przemawiaj do niego, może jeszcze troche posiedzi.

Dziewczyny, nie wiem czy to prawda, ale z tego co słyszałam, to na większości porodówek wszystkie badania na obchodzie lekarzy odbywają się w tej samej sali, z innymi pacjentkami. Czyli jak lekarz wchodzi to bada krocze każdej jak leci bez żadnych parawanów itp??
Joanna131 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-26, 11:36   #4435
mallinka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez apoolonia Pokaż wiadomość
Malinka podobnie jak u mnie i te same leki....

co do wagi moja w trakcie 31tc miała już 2200

ale lekarz mówił że jest po prostu grubiutka

bo kości pokazują że to 31 tc więc ok

to świadczy o tym że lekarz wyznacza tc nie tylko po wadze ale też po kościach
to nie będę się tak przejmować tą wagą tylko ja się urodziłam 3100 i się boję że on tez jak tyle osiągnie będzie chciał wyjść
a przy takiej szyjce akcja ponoć może szybko się rozkręcić i co ja zrobię jak będę 200km od domu... boję się

Cytat:
Napisane przez Aliszcze Pokaż wiadomość
współczuję leżenia no wiec kto wie, może jednak nie Ty będziesz gasić swiatło u nas ale szok, że tak się nagle szyjka skróciła, bo dotąd chyba żadnych problemów z nią nie było? czym karmisz małego, że rośnie jak na drożdżach?
No nic się nie działo z szyjką. w ogóle wszystko było fajnie tylko spojenie mi dokuczało i jedno zasłabnięcie zaliczyłam a tu dzis taki szok-nie spodziewałam się no i spojenie znowu boli ale gin mówi że to dlatego że Mały napiera już mocno główką

a odżywiam się tragicznie: 2-3 kanapki na śniadanie w międzyczasie owoce, obiad sporadycznie (1-2 w tygodniu), najczęściej jak któraś z mam nas zaprosi , czasem jakieś jaja gotowane lub zapiekanki, i płatki na mleku... to tyle wczoraj pizza na kolacje słodycze bardzo rzadko (1 na tydzień lub 2 tygodnie jakis kawałek czegoś... lub świderek ) no i mac był już z 4 razy w ciąży-ale to jak jesteśmy w podróży a pizza to mój wielki nałóg i średnio co 2 tygodnie musi być
ale w tym miesiącu 3kg mi przybyło bo wcześniej to prawi nic-w sumie mam +5kg

---------- Dopisano o 12:36 ---------- Poprzedni post napisano o 12:34 ----------

Cytat:
Napisane przez Joanna131 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, nie wiem czy to prawda, ale z tego co słyszałam, to na większości porodówek wszystkie badania na obchodzie lekarzy odbywają się w tej samej sali, z innymi pacjentkami. Czyli jak lekarz wchodzi to bada krocze każdej jak leci bez żadnych parawanów itp??
też to słyszałam taka nasza polska rzeczywistość...

Stary 2010-10-26, 11:38   #4436
sylwia01485
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Joanna131 Pokaż wiadomość

Jeżeli masz na myśli po porodzie, to raczej tak- do sali, gdzie leżą mamy wchodzi obchód i każą Ci odsłonić krocze i naciskają na brzuch, czy się dobrze obkurcza itd, ale nie badają ginekologicznie, przynjamniej mnie tak nie badali- tylko kazali pokazać. Nie jest to przyjemne ani intymne, ale raczej dziewczyny nie patrzą się, bo same mają to samo.
Stary 2010-10-26, 11:43   #4437
Artystka23
Dragonfly

O kurcze Mallinka,to nie zazdroszcze,ale moze jak bedziesz grzecznie lezec to ta szyjka Ci sie wydluzy?Moja kolezanka tak miala...Kopniaki w pochwie?heh tez mam takie uczucie i moze ja z jakims rozwarciem albo tez skrocona szyjka laze i nic o tym nie wiem,a u gina bylam na poczatku miesiaca i dopiero na poczatku listopada ide znowu hodujesz klopsika

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-10-26, 11:46   #4438
kliwia
Zakorzenienie

aliszcze, sylwia dzieki. Zaparc nie mam, codziennie chodze do toalety. Tylko czasami kupka jest wieksza niz otwor... a do tego sucha po tym zelazie.
A skoro jest maly i nie boli to wystarczy sama masc? czy koniecznie trzeba czopki i masc.?
Wizyte mam 8go - ale do tego czasu to sie bym mogla podleczyc sama.
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-26, 11:47   #4439
mallinka
Zadomowienie

Cytat:
O kurcze Mallinka,to nie zazdroszcze,ale moze jak bedziesz grzecznie lezec to ta szyjka Ci sie wydluzy?Moja kolezanka tak miala...Kopniaki w pochwie?heh tez mam takie uczucie i moze ja z jakims rozwarciem albo tez skrocona szyjka laze i nic o tym nie wiem,a u gina bylam na poczatku miesiaca i dopiero na poczatku listopada ide znowu hodujesz klopsika
no właśnie na te uczucie kopniaków w pochwie ja bym uważała bo może to są skurcze które skracają nam szyjki... a mnie tak cały weekend pobolewało, kiedy byłam na uczelni

e tam klopsika-to po prostu duży facet będzie-po tatusiu

Stary 2010-10-26, 11:48   #4440
sylwia01485
Zadomowienie

Cytat:
A skoro jest maly i nie boli to wystarczy sama masc? czy koniecznie trzeba czopki i masc.?
Wizyte mam 8go - ale do tego czasu to sie bym mogla podleczyc sama.

Spróbuj maścią, czopki możesz zawsze użyć, jak po kilku dniach stosowania maści nie nastąpi poprawa- trzymam kciuki
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości