|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4381 |
Zadomowienie
|
Dot.: Chyba nadszedł już nasz czas,rodzić jadą pierwsze z nas!mamyListopad-grudzień20
Tak bywa czasem właśnie przez te hormony
![]() ![]() A ja mam taki katar w obu dziurkach, że nie moge oddychac, teraz to teraz ale w nocy ![]() ![]() ![]() ![]()
#4382 |
Raczkowanie
|
Dot.: Chyba nadszedł już nasz czas,rodzić jadą pierwsze z nas!mamyListopad-grudzień20
Vikicullen ja akurat jak miałam katar to nic z nim nie robiłam, ale znalazłam coś takiego, może to Ci pomoże:
"Dobry efekt dają inhalacje z wody z dodatkiem soli kuchennej lub kropli żołądkowych, zaparzonej mięty, rumianku, szałwii albo lawendy. Pomagają odblokować nos i ułatwiają wydmuchiwanie. Nachyl się nad miską wrzątku, przykryj głowę ręcznikiem i oddychaj przez 10 minut – najpierw nosem, potem ustami. Inny sposób to zakraplanie do nosa soli fizjologicznej, która rozmiękcza wydzielinę i pomaga udrożnić drogi oddechowe. Często wydmuchuj nos, by nie dopuścić do podrażnienia gardła spływającą wydzieliną, zaleganiu jej w zatokach i dostawaniu się do oskrzeli. Zużyte chusteczki od razu wyrzucaj, bo są siedliskiem zarazków. Okolice nosa posmaruj maścią majerankową albo wazeliną – zmniejszą podrażnienie skóry. Gdy katar jest wyjątkowo uciążliwy, możesz ratować się kroplami dla dzieci (mają słabsze działanie niż te dla dorosłych). Nie używaj ich jednak dłużej niż trzy dni, ponieważ mogą wysuszyć, a nawet na stałe uszkodzić śluzówkę" Nie wiem jak to wygląda w praktyce, ale to są rady właśnie dla kobiet w ciąży... Wracaj szybciutko do zdrowia ![]()
#4383 |
Zakorzenienie
|
viki, gorąca woda, lyzka majeranku i wdychnie
![]() ![]() ![]() Powodzenia w leczeniu kataru! Nienawidze tego.. blee a tz moj zakatarzony i w ogole cos go łapie, a ja nie chce na koncowce sie pochorowac ![]()
#4384 |
Zakorzenienie
|
mamiskierka fajny kolorek
![]() Ja juz poprasowalam pol prania, bo reszta nie wyschla. Zjadlam platki,przejzalam wizaz i sie nudze ![]() Pozniej wstawie kolejne pranko i poikladam w dzieciowej szufladzie ![]() ---------- Dopisano o 07:01 ---------- Poprzedni post napisano o 07:00 ---------- kotek81 może po tym gipsie będzie wymagał rehabilitacji i mu dadzą jeszcze zwolnienia? tylko to w domowym budzecie niezla dziura przez tyle tygodni. |
![]() ![]() |
![]() |
#4385 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4386 |
Raczkowanie
|
Cześć!
![]() Viki, ja miałam potworny katar jakiś miesiąc temu i p. doktor kazała mi kupić Nasivin dla dzieci. To są kropelki niestety, ale od razu przyniosły ulgę. ![]() Z innych metod to jeszcze ciut pomagał mi olejek eukaliptusowy - do kąpieli lub kominka. Dużo zdrówka! ![]() A ja... puchnę. ![]() ![]() Zastanawiam się czy to normalne... Też tak macie? |
![]() ![]() |
![]() |
#4387 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() A jak samopoczucie dzisiaj? Lepiej z TŻ-em? Mam nadzieję, że tak. Twoje wpisy zawsze takie wesolutkie, niech i dzisiaj takie będą, niech TŻ sie zrehabilituje i bedzie już grzeczny. Cytat:
W ogóle widziałyście ostatnio dziewczyny Layle? i Millę z blizniakami? Jakoś cisza z ich strony ostatnio. Edytowane przez KarolinaB Czas edycji: 2010-10-26 o 07:09 |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#4388 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4389 |
Zadomowienie
|
Witajcie,
Viki - kuruj się ![]() Joanna- ja puchnę od min 3 tygodni, prawa noga jak u Fiony cały dzień- wieczorem mąż mi masuje i wciera krem na opuchnięte nogi ( jak umarłemu kadzidło ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4390 |
Zakorzenienie
|
Witam, szykuję się do gina pomału
![]() Joanna, ja tak nie mam ![]() ![]() ![]() No dobra, uciekam, bo jeszcze parę rzeczy przed wyjściem muszę zrobić, a za pół godziny wychodzę. Proszę o kciuki - aby się okazało, że mały jeszcze chce posiedzieć ![]()
#4391 | ||
Raczkowanie
|
Melabn
![]() Chyba po prostu dzisiaj zrobię sobie dzień leniuchowania z nogami w górze i zobaczymy, może się poprawi. ---------- Dopisano o 08:18 ---------- Poprzedni post napisano o 08:14 ---------- Cytat:
![]() Moja opuchlizna jeszcze nie jest widoczna, przynajmniej nóg. Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4392 |
Wtajemniczenie
|
Kretencja, maly posiedzi, na pewno
![]() ![]() Ja chyba wczoraj mialam pierwsze skurcze, te przygotowujace.Zaczal bolec mnie krzyz, ciagnac w dole brzucha i taki bol jak na okres. Przychodzilo i mijalo. Zaraz mam wizyte, ciekawe co lekarz powie. Bo kgt nie wierze do konca, znajomej do momentu urodzenia dziecka nie wykazywalo skurczy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4393 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() jena dziurka jest tak zablokowana,że nawet na chwile nie mogę odetchnąć nosem. wczoraj byłam na wizycie oczywiście nic nie wskazuje na szybki poród,szyjka niby miękka ale co z tego jak tak jest od miesiąca.ale na co ja liczę przy pierwszym męczyłam się parnaście godzin w skurczach a rozwarcie nie postepowało. ![]() dopiero jak mi przebili pęcherz to ruszyło. kurcze moja znajomą z terminem tak jak ja połozyli na trakcie porodowym bo ma ciśnienie i cholestazę jak ja mam teraz jechać rodzic jak ona tam leży ![]() jakos głupio ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4394 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4395 |
Zadomowienie
|
Dzięki dziewczyny za pomoc
Kretencja ![]() ![]() ![]() A ja juz wstałam jak nigdy przez ten katar ![]()
#4396 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() u mnie najgorzej jest po nocy, wtedy dłonie i stopy sa najbardziej spuchniete i najbardziej bolą (może dlatego, że w nocy nie wstaję do toalety), nawet kubka nie moge podnieść, za to najlepiej jest wieczorem. Dzisiaj ide do lekarza to się zapytam czy to normalne. Cytat:
http://www.novartis-otc.pl/preparaty...baby/index.php można stosowac w III trymestrze, smarowałam sie nią i oddychałam nosem, przynosiła ulgę i odtykała zatkane dziurki, pozwalała mi swobodnie oddychać szczególnie w nocy, gdy katar najbardziej mnie męczył. Polecam. Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4397 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:53 ---------- Poprzedni post napisano o 08:51 ---------- Kretencja - ![]() De28 - ![]() powodzenia na wizytach dziewczyny! Edytowane przez KarolinaB Czas edycji: 2010-10-26 o 07:55 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4398 |
Zadomowienie
|
Czesc dziewczynki.
U mnie noc minęła całkowicie bezsennie... Tż tak w nocy gorączkował że nie wiedzielismy już co robić, biedaczek sie wymęczył że brak słów... Dopiero przed 4 nad ranem usneliśmy na godzinke i tyle było snu.Czuje sie dzisiaj okropnie i po obiadku od razu bedzie drzemka napewno bo dawno sie tak nie wyspałam... |
![]() ![]() |
![]() |
#4399 |
Zakorzenienie
|
Patrycja współczuję, mnie dzisiaj głowa boli i tez się za bardzo nie wyspałam, do tego od tygodnia mam zdrętwiałe dwa palce na opuszkach chyba od tego puchnięcia.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4400 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4401 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Z tymi łapkami to jest masakra po prostu. Mnie tak boli prawa ręka że w nocy się budzę . Palce mam jak serdelki i trudno mi się je zgina. A o nogach to ja juz nie wspomnę nawet. Kostek brak. Mam 2 pale . Wczoraj musiałam ubrać cieniutkie balerinki gdyż inne buty mi nie pasowały. A trzeba było iść na kontrole do ginka . I tak mnie cisnęły. Kupiłam sobie nowe oficerki prze all. Nawet ich nie przymierzam na razie . Niestety mam 1,5 cm rozwarcia i muszę się oszczędzać . Poza tym brzuszek pobolewa . 2 listopada idę znów na parę dni do szpitala. Na 2 serię zastrzyków . Ginek ma nadzieje że wytrzymamy w 3 paku do mikołajek . Przez 4 tygodnie przytyłam 4 kg. Więc mam na + 17 kg . Zaczynam mieć nerwa jak to będzie za ten miesiąc .Mąż dostanie zwolnienie na mnie dopiero na początku grudnia . Więc muszę wytrzymać . Muszę się troszkę rozruszać . Miłego dnia dla wszystkich ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4402 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ślicznie wyglądasz ![]() a po wczorajszej wizycie z dzidzią dobrze nadal synuś co było bardzo ładnie widać waży ponad 2,300 i z usg wychodzi, ze starszy o tydzien a ze mną?..... było jak jest ![]() nast wizyta za tydzień
http://www.suwaczki.com/tickers/zrz6p07w9d1tq9yw.png http://www.suwaczki.com/tickers/2r8rp07wc0dgh62b.png Edytowane przez kularek Czas edycji: 2010-10-26 o 08:55 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4403 |
Rozeznanie
|
to sie pochwaliłm juz od wczraj zaczynam czuc delikatne bóle w dolnej czesci brzucha....to juz ten czas kiedy przestaje byc wesoło....
Witam....
#4404 | ||
Dragonfly
|
Cytat:
Cytat:
![]() PatrycjaB u mnie to nie do konca mozna sprawdzic czy te nerki padly mi od ucisku dziecka i macicy,bo w ciazy przeszlam zakazenie i moglo mi sie cos tak narobic,a ciaza tylko to zaostrzyla.Przed ciaza,tez czesto bolala mnie prawa nerka i zaden lekarz nic nie znalazl.Sie smieje ze jak dostane boli krzyzowych to ja tego nie rozroznie i nie bede wiedziala czy to tylko kolka,czy akcja nabiera postepu,bol podobno podobny ![]() Jestem szalona,w czwartek wybieram sie w godzinna podroz samochodem do chorej na raka babci ![]()
![]() |
#4405 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() U mnie jest całkiem znośnie z nogami jak leżę lub wstaję po dłuższym leżeniu. Ale jak chodzę to niestety powraca uczucie ciężkości. ![]() Buty zakładam te co zwykle, ale dłuższe chodzenie odpada. Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Czytając Wasze posty upewniam się, że moje dolegliwości to pikuś. ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4406 |
Wtajemniczenie
|
kretencja
![]() ![]() de, ogólnie miał jakiś dzień taki, pojechaliśmy do mojej babci on rzucił takim tekstem że każdy na niego oczy zrobił, (wybacz, nie chce mi sie opisywać tej całej sytuacji bo wyjaśnienie zajęło by mi z pół strony ![]() Anecka jak tam, dzisiaj lepiej ? ![]() viki mnie też właśnie złapała jakaś infekcja, i katar mam, i czuje jak mi po gardle spływa... bleh :/ ![]() Karolinko nie wiem jak ja mogłam przegapić Twój wpis ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() bela dlaczego głupio ? ![]() Patrycja ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4407 |
Rozeznanie
|
ma pytanie jesli sie nie karmi to jaki zestaw butelek i smoczków najlepiej kupic nie mam pojecia.
Dziewczyny jak karmicie piersiafaktycznie nie dajecie smoczka????
Edytowane przez rptrbj1978 Czas edycji: 2010-10-26 o 09:47 |
![]() ![]() |
![]() |
#4408 |
Zakorzenienie
|
Dzięki za tyle kciuków
![]() Żadnych bóli raczej nie mam, może lekkie ciągnięcie czasem lub ból krzyża, ale w 8 miesiącu to chyba normalne ![]() ![]() Skierowania do cesarki nie dał, tak jak u Sereniti ![]() ![]() ![]() Cytologia wyszła OK, mam jeszcze sobie pobrać Żuravit i magnez w razie skurczy nóg. No to kupiłam w aptece żuravit, magnez, do tego mały octenisept, gaziki, sól fizjologiczną, bepanthen... I stówka poszła ![]()
#4409 |
Rozeznanie
|
Kretencja to przynajmniej sie wyjasniło....
#4410 |
Zakorzenienie
|
Aha, już ważę prawie 64kg
![]() ![]() ![]() rptrbj, no niby się wyjaśniło, tylko że ja dalej nie wiem, ktory szpital wybrać ![]() ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:24.