![]() |
#3391 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Scent Bar XIX
ale że kto/co na mnie fajne?
![]() ![]() Czy drogie wizażystki wiedzom, czy już można stacjonarnie niuchnąć Ambar del Pozo? Bo mi Sabuś smaku narobiła... ![]()
#3392 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() co by tu zjeśc na śniadanie ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3394 | |
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
z tego zestawu to ja poprosze cycki ![]()
![]() |
#3396 |
Zakorzenienie
|
co za problem ![]()
![]() |
#3397 |
Zakorzenienie
|
Ten cyc to napompowany jest pewnie, ble...
Pora szykować się na logikę... |
![]() ![]() |
![]() |
#3398 | |
ʞɐɯǝuɐ
|
Cytat:
![]() Nie wiem co robić............... Dzwonił do mnie dziś ojciec żeby pogadać o mieszkaniu i kazał zobaczyć nowo wybudowany apartamentowiec Wola Tower, dopiero co oddany, żeby już kupić od razu sobie nowe mieszkanie, bo kawalerki na rynku wtórnym się nie opłaca bo za podobną cenę można mieć dwa pokoje w nowym budownictwie do wykończenia. Niby sensownie, ale..... Nie ciągnie mnie do nowego budownictwa, nie wyobrażam sobie siebie w apartamentowcu z tarasem i salonem z aneksem kuchennym. Zero klimatu. Sto razy bardziej wolałabym stary blok w starej okolicy, małe uliczki, małe sklepiki, drugie piętro itp...... Nawet oglądałam już to całe Wola Tower, znalazłam dwa całkiem sensowne mieszkania. Tylko co, już mam od razu lecieć i kupować? Bo jeśli tam to tylko te dwa, one są obiektywnie najlepsze. Kurde, za szybko to wszystko ![]()
"This is a ticket for the bus that inkubi, suckubi, and serialbi ride to work. There's only one bus, because otherwise it'd be a bi, and then it'd be too busy exploring dating options to pick anyone up." EVERY WOMAN IS A STAR
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3399 |
Zakorzenienie
|
e tam plastiki
![]() a cycki to niewygodne som, jeno przeszkadzajom i się ubrać w większość ciuchów nie można ![]() to na logikę trza się specjalnie szykować? ![]() ![]()
#3400 | |||
BAN stały
|
![]() ![]() Cytat:
![]() A tam "ble" od razu ![]() Cytat:
a) cena fasoli szparagowej na rynkach azjatyckich spada na łeb, na szyję b) 1. listopada 2010 przypada w poniedziałek c) Donald Tusk jest czarnoskórą dziewicą" ![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3401 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zanim ja się zdecydowałam na moje mieszkanko, to jeździłam i sporo się naoglądałam i naszukałam ![]() ![]() ![]() Udało mi się znaleźć coś takiego i wiem, że jak będziemy kiedyś się przeprowadzać, a mam nadzieję, że będziemy, to na pewno znowu chcę nowe budownictwo, ale koniecznie znowu oddzielna, normalna kuchnia i koniecznie garderoba ![]() ![]() Trzymam kciuki za poszukiwanie nowego mieszkanka ![]() I przyznam jeszcze bez bicia, że jak bym miała możliwość zamieszkania w WT i jest tam mieszkanie z oddzielną kuchnią to bez marudzenia biorę ![]()
Edytowane przez kolciag Czas edycji: 2010-10-26 o 11:24 |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3402 | |
Zakorzenienie
|
zorientuj się jeszcze w czynszach i innych opłatach. Często w tych nowych wspólnotach jest sporo taniej niż starych spółdzielniach
![]() Cytat:
![]()
Edytowane przez Florens Czas edycji: 2010-10-26 o 11:26 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3403 | |
grozi wypollizowaniem
|
kameno- teraz do wyboru jest w ciul mieszkan- ceny dobre, warto kupic. Ale absolutnie nie powinnas sie spieszyc, poogladaj sobie na spokojnie co dają w tej Warszawie, przeciez tam jest mnóstwo inwestycji, wybór ogromny,mieszkania leżą odłogiem, a deweloperzy wrecz prosza zeby cos kupic. Co do rynku wtórnego-to nie jest do konca prawda, poniewaz transakcje na rynku wtórnym w większości są zawierane na 80% wartości ofertowej-wiec to co jest w ogłoszeniach to pobożne życzenie sprzedających
---------- Dopisano o 12:28 ---------- Poprzedni post napisano o 12:26 ---------- Cytat:
ale skąd sie bierze taniej? różnica moze byc chyba tylko w indywidualnym ogrzewaniu-ale to i tak wyjdzie na to samo ---------- Dopisano o 12:31 ---------- Poprzedni post napisano o 12:28 ---------- poza tym polecam mieszkanie na starym osiedlu ![]() na starych jest cała infrastruktura i zabudowa nie jest tak na maksa upchana jak na nowych. najgorsze miejsce do mieszkania to nowe blokowisko w wersji economy, pawdziwy apartamentowiec to zupełnie co innego ![]()
![]() |
#3404 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() No ja to jeszcze trochę i już zacznę szukać prezentów, zwłaszcza dla TŻ'ta bo to odwieczny problem co mu kupić ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3405 |
grozi wypollizowaniem
|
jeszcze co do cen
![]() ![]()
#3406 | |||
ʞɐɯǝuɐ
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() to linki do planów tych dwóch najfajniejszych, pewnie i tak będą szybko sprzedane: nr 1: http://www.wolatower.pl/plany/7-12-607.swf i nr 2: http://www.wolatower.pl/plany/7-12-606.swf od zachodu, żadnych załomów za oknem, nic nie zasłania, duże tarasy, 12 piętro Dla mnie duże znaczenie ma okolica, nie mam samochodu, potrzebuję mieć jak dojechać do pracy i znajomych żeby się po godzinie nie tłuc, więc tam nie jest tak najgorzej.... Choć moją ulubioną okolicą jest bliska Wola (tam gdzie będę wynajmować), i Ochota, coś w tym klimacie
"This is a ticket for the bus that inkubi, suckubi, and serialbi ride to work. There's only one bus, because otherwise it'd be a bi, and then it'd be too busy exploring dating options to pick anyone up." EVERY WOMAN IS A STAR
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3407 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
koleżanka w nowym, zimą płaci do 250 zł opłat, a w spółdzielni inni znajomi ok.500-600. Wiem, że to nie reguła, ale warto sprawdzic
![]() ![]() |
![]() |
#3408 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Także można trafić i na super nowe jak i na tragiczne stare ![]() Trzeba wszystko posprawdzać i przemyśleć.
![]() |
#3409 | ||
Zakorzenienie
|
A ja Wam powiem,że chciałabym mieszkać w takim mieszkanku jak te w Wola Tower
![]() Kolcia Ty jesteś podobna do tej Małgorzaty Pieńkowskiej ![]()
Edytowane przez skarbiatko Czas edycji: 2010-10-26 o 11:46 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3410 | |
ʞɐɯǝuɐ
|
Cytat:
Prosze bardzo, pojechać i obejrzeć mogę, ale żeby tak od razu się decydować? Nie wiem co gorsze, kupić pierwsze znalezione fajne mieszkanie czy jeździć 5 razy w tygodniu po pracy i oglądać pierdyliard mieszkań przez parę miesięcy żeby znaleźć ideał, którego pewnie i tak nie ma.... toż to jakiś koszmar..... I nowe budownictwo mieszkaniowe wg mnie jest koszmarne w większości, wszystko naćkane na kupie, brak przestrzeni, zero klimatu, wypolerowane na wysoki połysk i sterylne, no nie widzę się w czymś takim.
Edytowane przez kamena Czas edycji: 2010-10-26 o 11:47 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3412 | ||
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
no ale opłaty zalezą od ilości osób i czy jest np winda...,czy jest wodomierz czy ryczałt za wodę, czy jest cwu czy grzanie gazem/pradem wody. wystarczy ze ktos ma w czynszu ciepła wode, a drugi piec gazowy i częśc czynszu sie przenosi po prostu do rachunku za gaz. U mnie sama winda na 3 os na 8 piętro to ok 50 zł, sąsiad na parterze nie płaci wogóle. co w starym płąci sie cały rok to fakt, ale w nowym zimą sie nie płaci,ale w lecie duzo więcej. w sumie to trudno porównac i mnie to wkurza jak podaja w ogłoszeniu -mieszkanie takie a takie czynsz 200 zł-ale potem sie okazuje ze to jest czynsz na 1 os.jak bedą mieszkac 3 os to bedzie 350 ![]() ---------- Dopisano o 12:50 ---------- Poprzedni post napisano o 12:47 ---------- Cytat:
no mowie ze nie powinnas sie spieszyc ![]() ![]() ![]() jesli wolisz stare-kup stare, albo nowe w jakiejs przyjaznej lokalizacji
![]() |
#3413 | ||
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() Bo tacy ludzie, jak my, to skarb ![]() A ja nigdy logiki nie miałem (ale słyszałem o podobnych przykładach) ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3414 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() spadam na zakupy, do zobaczenie później ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3415 | |
Zakorzenienie
|
niewygodne, przeszkaza tylko, a pożytek niewielki, łee tam z tym
![]() aż mi się pić zachciało ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#3416 | ||
ʞɐɯǝuɐ
|
Cytat:
![]() w nowym takim gdzie nic nie ma mozna zrobić od zera tak jak się chce, tylko że ja się na tym nie znam, nie wiem co chcę. wszystko mi jedno właściwie... tylko kolory mam wybrane, ma być biało-zielono-ciemno brązowo ![]() edit: wiem że nowe mieszkania to nie przecena w H&M i nie wykupią mi w dwa dni ale w tym całym Tower są tylko dwa sensowne mieszkania ![]() jak myślicie? pojechać i obejrzeć zawsze można, prawda? poza tym przyda mi sie jak się zacznę przyzwyczajać do oglądania mieszkań, porównywania, zadawania pytań, ..... Cytat:
cenowo też się nie wypowiem bo nie mam zielonego pojęcia co tak naprawdę znaczy cena "od 6500" w nowo wybudowanym bloku
Edytowane przez kamena Czas edycji: 2010-10-26 o 12:18 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3417 | ||
Zakorzenienie
|
Dziewczyny potrzebuję pilnej porady
Kupiłam na all flaszkę 50 ml z ubytkiem ok 7 ml,po rozpakowaniu okazało się że brakuje ponad dwa razy tyle. Co pisać do sprzedajacej? Zaproponować zwrot części kasy czy poczekać na jej propozycję? Jestem wściekła bo na fotce rzeczywiście brakowało tyle ile w opisie( mniej więcej a ja dostałam porządnie odlaną ![]() ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3418 |
Zakorzenienie
|
Maja, ano, trza, w koszuli nocnej nie pójdę przeca
![]() Gryx, a Ty co taki zwolennik. Mi się sztuczne precjoza nie podobają... |
![]() ![]() |
![]() |
#3419 | |
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
tzn ze to cena mieszkania na parterze i bez vat, a te 2 mieszkania to zostały bo są najdroższe ![]()
![]() |
#3420 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:21 ---------- Poprzedni post napisano o 13:17 ---------- Cytat:
![]() ![]() Aż muszę zobaczyć jak ona wygląda... bo nie pamiętam która to ![]() A zgadzam się zgadzam Gryxiu ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:59.