|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#601 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Nasze brzuszki coraz większe a Maleństwa coraz cięższe - Styczeń/Luty 2011 cz.I
Cytat:
, ten brąz mi się nie widzi, ale to tylko moje zdanie. Wiem, że jakieś szablony są w Liroju, tzn. Leroy Merlin.U mnie mąż znowu na nadgodziny zostaje. Nie gotuję obiadu. Foch. |
|
|
|
|
#602 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Nasze brzuszki coraz większe a Maleństwa coraz cięższe - Styczeń/Luty 2011 cz.I
|
|
|
|
#603 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
To jednak może zwrócę honor mojej teściowej, skoro tyle z Was pisze, że był/jest taki zwyczaj, że chłopców na różowo się ubiera...w moich okolicach raczej jest standardowo - chłopcy:błękit, dziewczynki:róż, beże etc. Kurczę, a u mnie rozpadało się na maksa - wróciłam z dworu całkiem mokra. Zaczyna się robić typowo listopadowo... .Co do picia kawy - ja przed ciążą nie piłam, więc teraz mi jej nie brakuje, za to cały czas mam ochotę na Sprita, albo inne cytrynowe napoje gazowane...masakra jakaś - od dwóch miesięcy nie mogę spokojnie przejść obok tego typu napojów w sklepie. Wcześnie nawet nie lubiłam tego napoju, a teraz żyć bez niego nie mogę .
|
|
|
|
|
#604 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
lepiej pozostan przy pomaranczy i ewentualnie dokup cieply brąz (są male torebki próbek - często starczają na "freski"), lub dokup pigment do farb i dokoloruj ten brąz- ale to ryzykowne..bo dobrze trzeba znac kolory co po ktorym wyjdzie.. bo na moje oko ten brąz spowoduje ze bedzie za ponury rysunek..przy tych cieplych barwach.. szablonow jest mase w sklepach ale czasem lepiej troche samemu pokombinowac i zrobic cos niestandardowego..fajnie np wyglada powieszenie kinkietu "sloneczka" lub żółtego zegarka sciennego i tak jakby z pod niego wychodzące promienie..fajny efekt to moze dac jak się szczegolnie je namaluje nie "od linijki" tylko takie jakby roztarte,cieniujące-przenikajace kolorki żółci i pomaranczu..(dobrze wtedy dokupic malą torebeczke próbkową bardzo jasnej ale wyraźnej zółtej farby do podkreslenia blasku ;-) |
|
|
|
|
#605 |
|
Raczkowanie
|
anka_bzzz i laubotinka dziękuję za radę
![]() użyję chyba tylko tego pomarańczu A szablon mam zamiar zrobić sama z brystolu i mojej inwencji twórczej . Jak skończe dzieło to się pochwalę![]() U mnie dzisiaj też paskudna pogoda. Zimno, szaro i mokro
|
#606 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. U mnie też szaro i buro i zimno, dlatego zmykam pod koc oglądać "Księżyc w nowiu" .Miłego wtorku!! |
|
|
|
|
#607 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Polecam trzecią część sagi "Zaćmienie" Jacob!! ![]()
|
|
#608 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny. Właśnie dostrzegłam, że moja córeczka jest w mniejszosći na naszym forum. Dziewczynek mamy 21 a chlopcow 28...moze jeszcze sie wyrówna
![]() Pisze z takim zapytaniem. Napiszcie mi prosze jak mozecie w jakim wieku sa wasze malenstwa i ile waza i ile mierza...moze ktos jest podobnie jak ja 22-24 tydzien i chetnie poda wage dzidzi???Mi moja malutka wydaje sie spora 580 g. jak na 22 wg usg tydzien![]() Co do imienia naszej coreczki...spotkalismy sie z dosc ostra krytyka na ten temat. I moi dziadkowie i rodzice tzta stwierdzili ze Nadia to brzydkie imie takie ruskie...ale naszczescie my z mezem mamy to gdzies i twardo przy tym obstajemy, bardzo nam obojgu podoba sie to imie jako jedne z nielicznych i ku zaskoczeniu wszystkim NIE WYMIĘKNIEMY![]() Ogolnie wszyscy sie cieszyli ze bedzie coreczka, nie ktorzy nadal nie dowierzaja i twierdza ze bedzie maly Krystianek Babcia pogodzila sie z porazka( ze nie trafila bo obstawiala pewnie chlopca) jak wiekszosc zreszta..,.a maz szczescliwy, stwierdzil ze coreczke moze bardzoej porozpieszczac bo z chlopcem by sie bal by z niego lalusia nie zrobic a ja "mami-synka"oj ten moj mezulek.Oboje jestesmy szczesliwi, bedziemy mieli mala ksiezniczke.I ciocia ( moja siostra 9 letnia) tez w 7 niebie Juz woła do brzuszka"Nadyjka"
|
#609 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Inflanckiej A co dobrego wiesz o tym szpitalu? Platny jest tam porod rodzinny, znieczulenie?
|
|
|
|
|
#610 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A ja nie mogę pić gazowanych napojów w ciąży. Wypiję szklankę i kiepsko się potem czuję. |
|
|
|
|
#611 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#612 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
wlasnie dzis bylam na badaniu po 75g glukozy, do tej pory mi sie to swinstwo odbija FUJ
|
|
|
|
|
#613 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#614 |
|
Raczkowanie
|
Cześć Dziewczynki widzę, że przez ten czas kiedy mnie tu nie było wiele się działo nie tylko u mnie. Zanim przeczytam to co wyprodukowałyście to ze dwa dni minie.
Mam jeszcze pytanko czy któraś z was ma może skróconą szyjkę macicy. Ja właśnie się dowiedziałam że synuś leży głową w dół i bardzo uciska mi szyjkę wiec mi się skróciła. Czy to jest bardzo niebezpieczne :-( Będę wdzięczna za jakieś info
Edytowane przez charmeuse_25 Czas edycji: 2010-10-26 o 13:41 |
|
|
|
#615 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
..Ja tez mysłałam o zdrobnieniu " naduś" ale brat mojego meza smial sie "Naduś, nadus ten guzik" hehe baaardzo smieszne..i tak bedzie Nadia bo to sliczne i rzadko spotykane imie oryginalne i przesliczneAle jestesmy glodne , mialam robic obiad na 15.30 dla meza ale niestety zonka z cora juz glodne , działam a dzis spaghetti ale jeszcze nie carbonara odmrozilam mieso mielone.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#616 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Nasz synek miał ponad 600 gram, dokładnie nie wiem, ile (waga w pod koniec 23, początek 24 tc), ale wydaje mi się, że nie ma co porównywać, jedne dzieci rodzą się mniejsze, drugie większe Najważniejsze, że dzidzia się rozwija prawidłowo![]() Ostatnio dużo filmów oglądamy na DVD, i zgodnie stwierdziliśmy, że teraz to naprawdę nie opłaca się chodzić na takie badziewne filmy do kina... lepiej ściągnąc z netu... ---------- Dopisano o 13:48 ---------- Poprzedni post napisano o 13:42 ---------- Cytat:
http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cwn152n2pkwo6.png Edytowane przez hawea Czas edycji: 2010-10-26 o 13:43 |
||
|
|
|
#617 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A co do rózu dla chłopca i niebieskiego dla dziewczynki, wczoraj mi moja babcia powiedziala, zze kiedys tak bylo i ona tak do chrztu ubierala dzieci. Podobno niebieski dla dziewczynki, bo Maryja miala niebieska szate a różowy dla chłopca , bo Józef był na rózwowo ubrany. :confuse d: ja tam sie napewno do tego stosowac nie bede..roz jest dla dziewczynek![]() ---------- Dopisano o 14:15 ---------- Poprzedni post napisano o 13:50 ---------- Właśnie ja chciałam jeszcze zapytac o ułożenie dziecka w 6 miesiacu, jakie powinno byc??Ja mam w karcie ciazy napisane ułożenie:pośladkowe.Jakby bylo cos nie tak lekarka by mi powiedziala chyba.A do porodu kiedy powinno sie obrocic głowka w dol???Bo posladkowo tzn ze posladkami do "wyjscia"??? Havea to z tego co piszesz to moja mała ma w normie wage..czytalam ze pod koniec 6 miesiaca dziecko ma ok 950 g, wiec na poczatek 580 g to mysle ze akurat. Wiem ze kazde dziecko jest inne ale wiesz chodzilo mi raczej o takie zobrazowanie bo nie mialam pojecia jaka powinna byc waga dzidzi w tym okresie..na suwaczku mam ze ok 400 ale widac roznie bywa Dzieki za info.A co do imienia masz racje, nasze dzieci i nasz wybor..a Sebastian tez bardzo mi sie podoba.Slicznie twoj synus bedzie miala na imie..jak i moja córcia.... Wogółe.."córcia" jak moj maz to wymawia to az mi sie łężka w oku kreci tak cudownie to brzmi..juz czuje ze nadia bedzie jego taka mała ksiezniczka..wogole zauwazylam ze coraz czesciej mozna zauwazyc ze dziewczynki sa pupilkami tatusia.
|
|
#618 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:23 ---------- Poprzedni post napisano o 14:20 ---------- Cytat:
Przy skróconej szyjce istnieje ryzyko wcześniejszego porodu
|
|
|
#619 |
|
Raczkowanie
|
hawea lekarz mi nie powiedział ile dokładnie, niby jakiś wymiar podał ale nie pamiętam. Wiem, że jest skrócona i wygięta.
Kurcze staram sie na siebie uważać ale mój mąż mieszka już w Poznaniu a ja wciąż w Radomiu, większość czasu jestem sama wiec zakupy czy cokolwiek innego muszę sama załatwiać. Trochę się boje żeby tym nie zaszkodzić małemu.
|
#620 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Mój mały na wcześniejszym badaniu leżał główką w dół, a 3 tygodnie później był odwrócony, więc jeszcze pozycja może się zmienić. co do córeczek, to zawsze tak było, że córeczki to były oczka w głowie tatusiów a synkowie do mamusi się garnęli ale myślę, że z wiekiem córeczki zbliżają się do matek
|
|
|
#621 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#622 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:36 ---------- Poprzedni post napisano o 14:36 ---------- Cytat:
![]() a tutaj fajny tekst: Dla każdej z nas tata to ktoś jedyny. To pierwszy mężczyzna, który nas kochał, i to bezwarunkowo. Teraz, gdy jesteśmy dorosłe, tata najczęściej jest tym jedynym facetem, który postrzega nas bezkrytycznie. I to jest niezwykle ważne. Pamiętając o tym, dbaj o dobre relacje swojej córki z jej tatą. Mała księżniczka Więź między ojcem a córką jest najczęściej wyjątkowa – podkreślają psychologowie. Mężczyźni traktują córki inaczej niż synów – mniej od nich wymagają, więcej wybaczają, rozpieszczają. Okazuje się, że to najlepszy sposób, by z małej księżniczki wyrosła pewna siebie, dojrzała kobieta. Jeśli pamiętasz takie relacje ze swoim tatą, możesz uważać się za szczęściarę. Pewnie do dziś świetnie dogadujesz się z ojcem, możesz zawsze na niego liczyć i poprosić o pomoc. Może nawet rozmawia ci się z nim lepiej niż z mamą, która bywała krytyczna, wymagająca i pewnie czasem zazdrościła wam tej bliskości i porozumienia. Czy nie tak samo czujesz się teraz, gdy widzisz, jaką wspaniałą więź ma twój partner z waszą córką? Tata ważny jak mama Dla dziecka obydwoje rodzice są niezwykle ważni. Stanowią cały jego świat. Ale relacja dziecka z rodzicem innej płci jest wyjątkowa. Nie bez powodu mówi się o córeczce tatusia i syneczku mamusi. Dzieje się tak dlatego, że dorosłej osobie zawsze łatwiej jest znaleźć porozumienie z dzieckiem płci przeciwnej niż tej samej. Ma to zresztą potem ogromny wpływ na nasze wybory partnera życiowego – kobiety często wychodzą za mąż za kogoś podobnego do ojca, a jeśli wybiorą kogoś innego, nieuchronnie go do niego porównują. Pamiętając o tym wszystkim, dbaj, by twoja córeczka miała jak najlepszy kontakt z ojcem, by spędzali ze sobą dużo czasu i robili wspólnie wiele rzeczy.
http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cwn152n2pkwo6.png Edytowane przez hawea Czas edycji: 2010-10-26 o 14:43 |
||
|
|
|
#623 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Konstelacja, poczekaj na wynik może będzie dobrze, po co się stresować, jak coś to pisz, to będziemy się wymieniać informacjami. |
|
|
|
|
#624 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
tata to tata a raczej u mnie jakos sie przywyklo do slowa "ojciec" (ale nie w zlym/zlosliwym znaczeniu) a mama to zawsze najwazniejsza jest no i dziadek..no niech bedzie dziadkowie bo babcia tez ok ale dziadek No 1. łącznie z mamą... może dlatego że wiecej sie z nimi przebywalo i to te osoby wlasnie rozpieszczaly
|
|
|
|
|
#625 |
|
Zakorzenienie
|
czesc.
mam problem. po wypiciu 50 g glukozy wyszedł mi nieciekawy wynik- 166. to znaczy że teraz czeka mnie 75g glukozy i zależnie od tego wyniku szpital, dieta itp? a jeśli po 2 h wynik będzie prawidłowy to nic się nie z tym nie robi? trochę się boję że od razu mnie skierują do szpitala na obserwację (TZ siostra tak miała )aha, i może ktoś zna jeszcze normy na AspAt i AlAt?
Edytowane przez sanetka Czas edycji: 2010-10-26 o 15:02 |
|
|
|
#626 |
|
Zadomowienie
|
zaczynam się martwić i nie wiem w sumie czy słusznie czy też nie;
od 2 dni nie czuję zbytnio żeby mały fikał, wcześniej codziennie o 22 pobrykał kilka minut..no i rano też troszkę, a teraz to nic... nie wiem czy szaleje jak śpię (bo ostatnio mocny mam sen) czy co niby tydzien temu na wizycie jak bylam to wszystko grało
|
#627 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
niby na klachy do mamy i w ogóle zawsze raczej mama ale to tata przychyliłby mi nieba gdyby tylko mógł i nawet tego nie zauaważałam aż kiedyś TŻ nie powiedział że ja to taka "córusia tatusia"
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#628 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#629 |
|
Raczkowanie
|
aha laseczki oto wykrój na pieluszki wielorazowe jakby się komuś chcialo szyc lub ma kogos zdolnego w rodzinie lub znajomego krawca/krawcową.. bo wyjdzie duuuzo taniej niż kupić gotowe..
ja spróbuje mamie to podrzucić by wykonała choc jedna i zobaczyc jak wyjdzie a jak bedzie ok to bede ją męczyć o jeszcze w końcu to dla ukochanego wnusia a że ona oszczedna to bedzie wolala mi poszyc niż bym miala wydac kupe kasy na 20 pieluszek ... mam taką nadzieję ![]() http://www.ottobredesign.com/en/print/pdf/vaippa_en.pdf |
|
|
|
#630 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
już po wizycie u gina, potwierdził, że dziewczynka niestety nie mam zdjęcia, bo się zagadaliśmy i zapomniał druknąć, ale położna mówiła, że teraz prawie co wizytę będzie USG aż do końca ciąży. strasznie się ciesze, że mogłam zobaczyć dzidzie... aż mi się humor poprawił. na szczęście niedzielny egzamin zaliczyłam ![]() u mnie na zmianę deszcz i słońce. nie lubię takiej pogody, brrrr ale już palę w piecu i będzie cieplutko
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:44.

Pomalowałam ściany na dwa kolory (zdj 1).
, ten brąz mi się nie widzi, ale to tylko moje zdanie. Wiem, że jakieś szablony są w Liroju, tzn. Leroy Merlin.
)
.
Spadł mi telefon. Mam dotykowy wyświetlacz i trochę wylało w narożniku. Jak się powiększy to trzeba będzie wymienić. Szkoda

wlasnie dzis bylam na badaniu po 75g glukozy, do tej pory mi sie to swinstwo odbija FUJ

. Także mąż od rana w stresie...
:confuse d: