|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4561 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Maleństwa majowo-czerwcowe 2010 i ich mamusie przebojowe. :-) cz. II
Cytat:
zupka się gotuje na drugie sama nie wiem co (może coś podsuniecie co gotujecie?) Dwa prania wyprane trzecie się pierze- mała śpi od 20 minut- oho teściu włączył odkurzacz to pewnie pospane...- póki co dopijam kawkę ![]() Ze spaceru dziś nici chyba- bo paskudna pogoda a my wczoraj szczepione to jakoś tak wolę sobie odpuścić. Właśnie dzwoniłam w sprawie sesji zdjęciowej- my i mała koszt 100zł za 10 zdjęć każde kolejne 10zł dodatkowo- zdjęcia wywołane w dużym formacie plus na płytce![]() Myślę że cena przyzwoita muszę namówić męża
Edytowane przez olivka_7 Czas edycji: 2010-10-26 o 13:54 |
|
|
|
|
#4562 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() a my zmieniamy z Bebilonu na Bebiko niewiem czy pisalam... kiedys juz jechalismy na Bebiko i bylo w porzadku, 3 dzien jest Bebiko i poki co malej nic nei jest ![]() ---------- Dopisano o 13:57 ---------- Poprzedni post napisano o 13:54 ---------- Cytat:
a mała mi padła ![]() jak jechalismy do lekarza o 11 to spala moze z 3 minuty w samochodzie, normalnie ucina sobie porzadna drzemke i juz byla marud i marud i zasnela mi w sekunde tak dziwnie troche bo przed jedzeniem ale niech spi dziecko, jeszcze raz powtórzę jejuuu jak sie ciesze z tych jej bioderek !
Edytowane przez jamaicaP Czas edycji: 2010-10-26 o 14:01 |
||
|
|
|
#4563 | |
|
Zadomowienie
|
szaja fajnie że jestescie w domku i obyło sie bez szpitala
![]() i mam nadzieje że sie obedzie . Gabi pewnie nagram jak sie dobrze rozgada - zawsze tak robie - ale musze to robic z ukrycia młoda jak widzi aparat to zawsze przestaje gadac i pozuje ![]() No i raczej sie wam nie pochwale bo nie moge na you tube wrzucic ![]() ja mam neta radiówke - i o ile naprawde szybko śmiga , nie mam zastrzeżen to na you tube nie chce wrzucic - musiała bym cały dzien chyba czekac ![]() ---------- Dopisano o 14:04 ---------- Poprzedni post napisano o 14:00 ---------- Cytat:
tzn , cycki mam ale moje własne i nie dziele sie nimi z Gabi
|
|
#4564 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#4565 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Skoro byłyście ma Bebiko to czemu zmieniłaś na Bebilon, jeśli można zapytać?
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... "Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|
|
|
|
#4566 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Un mnie nocki różnie , czasem wstaje co 2 godziny a czasem co 4.Nie ma reguły. Cytat:
SUPER.Cytat:
Olcia właśnie ucina sobie drugą drzemkę.Zjadła pół słoiczka marchewka+ziemniak, zrobiła zieloną plastelinkę i poszła spać. Edytowane przez Darianna25 Czas edycji: 2010-10-26 o 14:18 |
|||
|
|
|
#4567 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
najpierw polozna powiedziala zeby dokarmiac Bebiko no i fajnie bylo do wizyty u lekarki, ta od razu Bebilon tylko, bo bebiko to mleko starej generacji ( kiedys z z kardashi pisalysmy o tym bo jej Blanka na Bebiko ) mleko starej generacji.... ???????? no wiec jako mloda mama polecialam i kupilam ten bebilon choc cena mnei sciela z nóg no ale przez 3 miesiace gdzies podawalam bebilon, jednak pomyslalam zeby z bebiko sprobowac, poszperalam i okazuje sie ze sklad ten sam, z tym ze bebiko nei ma tych immunofortis. i bajeranckeigo pudelka. no i troszke sypkoscia sie rozni ale to akurat malo wazne a tak wogole to ciekawe ile kosztowalby bebilon gdyby byl w takim opakowaniu jak bebiko? połowę ceny..? |
|
|
|
|
#4568 |
|
Rozeznanie
|
hej kobitki
potem doczytam wasze posciki, ale najpierw chce was poprosic o pomoc ![]() nie chce zniknac wysypka u Stefcia, tzn wygladalo to tak w zeszla srode mial pierwsza wysypke, dzien wczesniej zjadl sliczek (krolika), potem odstawilam mu wszystko i na piatek zapisalam do elkarza, u lekarza w piatek praktycznie juz nic nie mial, lekarz ogladal zdjecia i probowal znalezc czy ktores przypomina wysypke Stefanka zalaczam zdjecia na ciele nie ma ani kropeczki juz glupieje, znowu dzisiaj odstawiam wszystko ![]() pomozcie, moze wasze dzieciatka mialy podobna alergie, malz nie chce zebym podawala mu HA, bo to na pewno nie skaza, w sumie jak ogladalismy wysypki skazowe na zdjeciach to faktycznie inaczej to wyglada HELP kobitki, bo przeciez nie bede z maluchem do Polski jechac na wizyte lekarska
Każdy dzieciaczek jest indywidualnością i idzie swoim rytmem. Zaakceptuj to i ciesz się każdym dniem. Nie warto szukać problemów na siłę. http://suwaczki.maluchy.pl/li-48793.png 62-61-60-59-58-57-56-55-54-53 |
|
|
|
#4569 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a co do ceny - pewnie racja, ale ja nie mam porównania i nie wiem ile kosztuje bebiko a za bebilon dużą puchę płacę 36,79 ---------- Dopisano o 14:21 ---------- Poprzedni post napisano o 14:18 ---------- Cytat:
u nas po słoiczkach też skóra czerwona ale nie aż tak - niestety nie pomogę ale to na bank reakcja uczuleniowa - może za dużo nowości na raz...może za szybko....
|
|
#4570 |
|
Konto usunięte
|
1. Też tak długo mi się na YT ładuje.
2. Sprawdź, czy w podawanych słoiczkach byłą witamina C. Moe to ona jest winowajcą? Ew. jeszcze opcja, że to na buzi wyskakuje małemu od śliny - ładuje łapki w paszczę i maca nimi po całej buzi? Agu tak robi, i teraz całe poliki takie ma, uwalane. |
|
|
|
#4571 |
|
Zakorzenienie
|
U nas w dzisiejszym menu też marchew z ziemniakiem. Muszę tylko zacząć sama coś gotować bo boję się, że będzie jak z Michałem, na początku byliśmy na słoikach, potem chciałam przejść na gotowane, ale on tym pluł. Teraz mam zamiar naprzemiennie słoik i moje.
Justin a może to nie od jedzonka? Mój Szymon ma wysypkę jak w nocy mu się uleje i ja nie zauważe a on w tym śpi buźką. Mam pierwszego syna alergika więc napiszę ci jak u nas było. Do 4 miesięcy gładziusieńka skóra. Zaczęlo się jak wprowadziłam marchew, na drugi dzień mega wysypka i durne komentarze wszystkich wokół- przecież marchew nie uczula!!! Wysypka była tylko na buźce, potem dopiero dostał atopowe zapalenie skóry i suche placki niestety na całym ciałku. On ogólnie jest mega alergikiem, uczulenie na mleko, marchew, rybę, pietruszkę i kto wie na co jeszcze... Pisałyście kiedyś o testach, ja robiłam mojemu starszemu w wieku 2 lat i nic nie wyszło. Robiłam z krwi. Ja odradzam bo to jest chyba wyłudzanie kasy od rodziców, czemu jedno laboratorium robi testy dopiero po skończeniu 3 roku życia, inne laboratoria robią też młodszym? U ciebie na fotkach faktycznie nieciekawie to wygląda, u nas był lekki rumień. O uczuleniu na witaminę c nie słyszałam, może faktycznie warto sprawdzić. Słyszałam natomiast o uczuleniu na kwasy omega, teraz często to dają do słoiczków...
Edytowane przez ona1981 Czas edycji: 2010-10-26 o 14:31 |
|
|
|
#4572 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
albo jeszcze nie jego czas na słoiczki.. Cytat:
a bebiko 350 g kosztuje ok 11 zł... nie zebym szukala oszczednosci na wlasnym dziecku ale.... jednak jest roznica pudelko ma zwykle tekturowe w srodku torebka, i miarka |
||
|
|
|
#4573 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;22888221]1. Też tak długo mi się na YT ładuje. 2. Sprawdź, czy w podawanych słoiczkach byłą witamina C. Moe to ona jest winowajcą? Ew. jeszcze opcja, że to na buzi wyskakuje małemu od śliny - ładuje łapki w paszczę i maca nimi po całej buzi? Agu tak robi, i teraz całe poliki takie ma, uwalane.[/QUOTE] tak, jest wit.C, ale ta marchew akurat sama mu robilam, kurka maca co do sliny tez mi to przyszlo do glowy, maly ciagle rece w buziaku i smaruje po buzi, tylko cholerka czemu w nocy i nad ranem ma najbardziej zaognione ![]() Cytat:
on ma okropnie, takie liszaje wrecz
Każdy dzieciaczek jest indywidualnością i idzie swoim rytmem. Zaakceptuj to i ciesz się każdym dniem. Nie warto szukać problemów na siłę. http://suwaczki.maluchy.pl/li-48793.png 62-61-60-59-58-57-56-55-54-53 |
||
|
|
|
#4574 | ||||||
|
Konto usunięte
|
szaja, fajnie, że jesteście w domku.
a zabawi super, te klocki magnetyczne które zapodałaś chyba wychodza taniej niż te z lamaze, ... oj, Ty kusicielko. ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Maksiu raz czasu miał na buźce cos, ale to było takie bardziej liszajowate- z nadmiaru śliny połączonej z brudem... smrowałam to tyloma różnymi specyfikami, i dupa, nic nie pomagało... nawet dermatolog jakas masc z antybiotykiem przepisala, tez nic nie dała... dopiero pediatra przepisał nam masc robiona i poskutkowało, liszaje poszły precz. Edytowane przez 38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8 Czas edycji: 2010-10-26 o 14:44 |
||||||
|
|
|
#4575 |
|
Zakorzenienie
|
justin biedny mały
No też mi się wydaje że tanio za tą sesję. Posiedziałam na all i wypatrzyłam kubki niekapki TT jak dalej nie będzie postępu to zrobimy zakupik ![]() Mała śpi mi już godzinę nie spała tak już chyba od.... nie pamiętam kiedy A ja głupia zamiast coś robić nie robię nic a co mi też się należy trochę lenistwa Kornia babana nie chce jeść wcale jamaica dopiero teraz doczytałam
Edytowane przez olivka_7 Czas edycji: 2010-10-26 o 14:45 |
|
|
|
#4576 |
|
Zakorzenienie
|
Justin niestety jak rodzice alergicy to bardzo duże prawdopodobieństwo, że dziecko też. A jeszcze jak rodzieństwo to już w ogóle. Mój Szymon też alergik, na Nutramigenie niemal od początku. Wprowadzam mu nowości bardzo stopniowo, jeden produkt na tydzień, nie chce popełnić tego błędu co z Michałem. Teraz wszystko może uczulać: marchew, ryż, te kwasy omega co pisałam. A co dodajesz jak gotujesz warzywa:masełko, oliwa?
Mój Michał do dziś niestety nie moze marchewki. Wiecznie muszę z babciami walczyć, nie dociera, że zupa gotowana na marchewce jest z marchewką, nawet jak potem się ją wyjmie z zupy
Edytowane przez ona1981 Czas edycji: 2010-10-26 o 14:56 |
|
|
|
#4578 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
nie dodaje nic, maly pije tran od 4 tygodnia zycia, no i dostaje go w nocy, hmmmmmm, ale czy tran moze uczulac?
|
|
|
|
#4579 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I z tymi cenami to chyba faktycznie się za te opakowania tyle aż płaci bo skład mają niewiele różniący się.. NAN ma tylko jako jedyne prawie podwójną ilość żelaza co inne.
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... "Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4580 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Dzisiaj debiut marchew z ziemniakiem ![]() Poszło gładko- znaczy smakowało
|
|
|
#4581 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Wtedy wszelkie wysypki bardziej widać.[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;22888561]szaja, fajnie, że jesteście w domku. a zabawi super, te klocki magnetyczne które zapodałaś chyba wychodza taniej niż te z lamaze, ... oj, Ty kusicielko. ![]() [/QUOTE] te klocki nie są magnetyczne, zwykły plastik, ale fajne Może - produkt z ryby. |
|||
|
|
|
#4582 |
|
Raczkowanie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;22885350]Metki są super, Agu właśnie je odkryła (nie obcięłam specjalnie takich długich metek z maskotek ikei), najlepsza część zabawki
A w ogóle jest taka zabawka Pan Metka, chyba się skuszę W ogóle moja dziewczynka zaczęła oglądać szczegóły zabawek - metki, smoczek pod same oczy daje... Gratuluję 4 miesięcy Nagraj Też lubię Dziewczyny, fajnych synków wrzuciłyście Czapeczkę będę robiła, a jakże A któraś tu taki sam bujaczek już chyba pokazała, nie?Byłyśmy rano w szpitalu, nie zostaniemy, tylko badania umawiamy na razie malutkiej pobrali krew z główki (ryk, ale smoczuś pomógł), jutro rano mam mocz dać (bo gwiazda nie zechciała nasikać - ale w szoku jestem, bo mi pielęgniarki dały woreczki do domu! i ta która mnie brała na oddział sama z siebie mi torbę wzięła!), no i jutro mi powiedzą kiedy usg. Ogólnie Agu grzeczna jak cholera, ciągle gadała, aż się lekarz śmiał (wyglądał jak rumcajs ). Waży jednak 6,14kg, ważona na wadze elektronicznej. Pielęgniarki też bardzo spoko. A sam oddział - kolorowy, jasny, szeroki, czyściutki. A mała bardzo grzeczna od wczoraj, co prawda rano guzik zjadła, dopiero o 11 wciągnęła butlę kleiku, ale ogólnie uchachana, na macie się wybawiła teraz i poszła spać. Jestesmy u mamy, bo wody dalej nie ma.---------- Dopisano o 12:10 ---------- Poprzedni post napisano o 11:56 ---------- Evean, i co, maluszka zdrowa??? A propos zabawek (nowe mamusie nie wiedzą jeszcze, że jestem naczelną wyszukiwaczką zabawek w wątku ):KÓŁKA KLOCKI- te kupię na gwiazdkę małej, ew. takie magnetyczne lamaze DOMEK MYSZEK KSIĄŻECZKA DO ŁÓŻECZKA[/QUOTE] Super, że nie musiałyście zostać, zawsze to nieco mniej stresu i też ryzyka przyniesienia czegoś ze szpitala. Z tą wodą to już przegięcie My wiemy że jesteś wyszukiwaczką, wiemy i wnet z torbami pójdziemy... fajne te zabawki. Pan Metka też mi się podoba i może w przyszłym miesiącu kupię?Jamaica super, że Róża nie musi już w tej frejce chodzić... ![]() Justin małego mi tak wysypało jak zaczął się bardziej ślinić i wszystko do buzi wpychać. Przecierałam mu to często wodą przegotowaną i smarowałam sudocremem. Pomogło. Mam nadzieję, że u Ciebie to też od śliny a nie coś poważniejszego
|
#4583 |
|
Zakorzenienie
|
Tak się właśnie nad tym tranem zastanawiałam bo też wprowadzialm Michałowi, ale był tak wysypany, że odstawiłam w razie czego...
A z niekapków miałam ten, bardzo się sprawdził. http://allegro.pl/tommee-tippee-kube...248665888.html To był drugi niekapek Michała. Pierwszy był ten: http://allegro.pl/nuk-fc-butelka-tre...262391469.html polecam dla dzieci butelkowych, bardzo podobny do smoka, łatwiej potem przejść na zwykły niekapek.
Edytowane przez ona1981 Czas edycji: 2010-10-26 o 15:29 |
|
|
|
#4584 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie pociesze Cię. na nocki generalnie nie mogę narzekać. je i idzie spać dalej. czasem co 2,5h, czasem co 4. przeważnie daje trochę pospać. Cytat:
moje butki niczym nie nasiąkają, może dlatego, że je sobie zaimpregnowałam. żadnych plam przez 2-3 sezony nie stwierdziłam. Szaja, Jamaica - cieszę się z Wami
|
||
|
|
|
#4585 |
|
Przyczajenie
|
[QUOTE=słodkie..
![]() Masz jakiś sprawdzony przepis???bo jeszcze nie robiłam.. ![]() podesle na pw jesli chcesz ale lojalnie ostrzegam ze to pochlaniajace i pracochlonne jest..za to efekty warte zachodu
|
#4586 |
|
Rozeznanie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;22889290]
Jest różnica, a ja tam nie mam wyrzutów sumienia, gdy szukam dla małej czegoś tańszego, nie śpię na pieniądzach. Na sobie też oszczędzam te klocki nie są magnetyczne, zwykły plastik, ale fajne .[/QUOTE] szaju, dziękuję, mialam wyrzuty sumienia szczerze mówiąc, no bo tansze.. moze gorsze...bo nam tez sie kasa z kranu nie leje, a stronka z zabawkami fajna, wrocilysmy ze spacerku i przeglądam klocki tym bardziej fajne ze bez magnesów, lubie proste zabawki, rozwijajace ![]() ---------- Dopisano o 16:18 ---------- Poprzedni post napisano o 16:16 ---------- [QUOTE=susannahsunday;2288 9653][QUOTE=słodkie.. ![]() Masz jakiś sprawdzony przepis???bo jeszcze nie robiłam.. ![]() podesle na pw jesli chcesz ale lojalnie ostrzegam ze to pochlaniajace i pracochlonne jest..za to efekty warte zachodu[/QUOTE] jak to na pw? a my?
|
|
|
|
#4587 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A potem pojedyncze składniki, samemu przygotowywane, bez konserwantów, nawet takich jak wit. C. Cytat:
|
||
|
|
|
#4588 |
|
Rozeznanie
|
szaja niewiem jak wkleic linki ukryte pod nazwami, glupek ze mnie...... wiesz tak jak ty wklejasz te zabawki....
help me.... ![]() a wogole ten sklep CALINECZKA jest calkiem blisko mnie, tzn tu gdzie mieszkam, maz kupowal tam fotelik ale osobiscie tam nei bylam jeszcze, bo maz odkryl sklep jak ja w szpitalu lezalam mowil ze jest wypaaaasssssss i mialabym tam raj!!!!!!!! juz nieraz mu mowilam ze chce taammmm... teraz to juz koniecznie, Edytowane przez jamaicaP Czas edycji: 2010-10-26 o 16:33 |
|
|
|
#4589 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzień dobroci dla matek. ![]() Daniel zasnął na spacerze 14:20 i śpi do teraz. Wjechałam do domu, a on dalej śpi. ![]() Cytat:
Danio nie chciał jeść takiego normalnego, kupnego, podziabanego. Za to słoikowego Gerberka je bardzo chętnie. ______________ Od paru dni mamy dwa nowe hity jedzeniowe: - zupka jarzynowa krem z indykiem, Gerber - tak to mu chyba tylko dynia wcześniej podchodziła ![]() - owocowy mix z Baby Dream - jabłko, jagody, truskawki - rewelacja dla niego; mało słodkie, nie dosładzane, konsystencja mu gra bardzo bo lekko zagęszczone mączką ryżową; pełen zachwyt ![]() ---------- Dopisano o 16:28 ---------- Poprzedni post napisano o 16:26 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#4590 |
|
Rozeznanie
|
tez jestem takiego zdania
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:56.

ale nawet lubie
zupka się gotuje na drugie sama nie wiem co (może coś podsuniecie co gotujecie?) 
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

[COLOR="Silver"]

- skoki mają też dobre strony ..
SUPER.

Przepadam za nimi.
nie spała tak już chyba od.... nie pamiętam kiedy