|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4561 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Maleństwa majowo-czerwcowe 2010 i ich mamusie przebojowe. :-) cz. II
Cytat:
![]() Dwa prania wyprane trzecie się pierze- mała śpi od 20 minut- oho teściu włączył odkurzacz to pewnie pospane...- póki co dopijam kawkę ![]() Ze spaceru dziś nici chyba- bo paskudna pogoda a my wczoraj szczepione to jakoś tak wolę sobie odpuścić. Właśnie dzwoniłam w sprawie sesji zdjęciowej- my i mała ![]() ![]() Myślę że cena przyzwoita muszę namówić męża ![]()
Niech nasza nadzieja będzie większa od wszystkiego, co się tej nadziei może sprzeciwiać. — Jan Paweł II (Karol Wojtyła) Kornelcia ![]() ZĘBALE ![]() Edytowane przez olivka_7 Czas edycji: 2010-10-26 o 12:54 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4562 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() a my zmieniamy z Bebilonu na Bebiko niewiem czy pisalam... kiedys juz jechalismy na Bebiko i bylo w porzadku, 3 dzien jest Bebiko i poki co malej nic nei jest ![]() ---------- Dopisano o 13:57 ---------- Poprzedni post napisano o 13:54 ---------- Cytat:
![]() a mała mi padła ![]() jak jechalismy do lekarza o 11 to spala moze z 3 minuty w samochodzie, normalnie ucina sobie porzadna drzemke i juz byla marud i marud i zasnela mi w sekunde ![]() Edytowane przez jamaicaP Czas edycji: 2010-10-26 o 13:01 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4563 | |
Zadomowienie
|
szaja fajnie że jestescie w domku i obyło sie bez szpitala
![]() i mam nadzieje że sie obedzie . Gabi pewnie nagram jak sie dobrze rozgada - zawsze tak robie - ale musze to robic z ukrycia ![]() ![]() No i raczej sie wam nie pochwale bo nie moge na you tube wrzucic ![]() ja mam neta radiówke - i o ile naprawde szybko śmiga , nie mam zastrzeżen to na you tube nie chce wrzucic - musiała bym cały dzien chyba czekac ![]() ---------- Dopisano o 14:04 ---------- Poprzedni post napisano o 14:00 ---------- Cytat:
tzn , cycki mam ale moje własne i nie dziele sie nimi z Gabi ![]()
![]() |
#4564 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4565 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Skoro byłyście ma Bebiko to czemu zmieniłaś na Bebilon, jeśli można zapytać?
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... ![]() Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4566 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Un mnie nocki różnie , czasem wstaje co 2 godziny a czasem co 4.Nie ma reguły. ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Olcia właśnie ucina sobie drugą drzemkę.Zjadła pół słoiczka marchewka+ziemniak, zrobiła zieloną plastelinkę i poszła spać. Edytowane przez Darianna25 Czas edycji: 2010-10-26 o 13:18 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4567 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() najpierw polozna powiedziala zeby dokarmiac Bebiko no i fajnie bylo do wizyty u lekarki, ta od razu Bebilon tylko, bo bebiko to mleko starej generacji ( kiedys z z kardashi pisalysmy o tym bo jej Blanka na Bebiko ) mleko starej generacji.... ???????? no wiec jako mloda mama polecialam i kupilam ten bebilon choc cena mnei sciela z nóg no ale przez 3 miesiace gdzies podawalam bebilon, jednak pomyslalam zeby z bebiko sprobowac, poszperalam i okazuje sie ze sklad ten sam, z tym ze bebiko nei ma tych immunofortis. i bajeranckeigo pudelka. no i troszke sypkoscia sie rozni ale to akurat malo wazne ![]() a tak wogole to ciekawe ile kosztowalby bebilon gdyby byl w takim opakowaniu jak bebiko? połowę ceny..? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4568 |
Rozeznanie
|
hej kobitki
potem doczytam wasze posciki, ale najpierw chce was poprosic o pomoc ![]() nie chce zniknac wysypka u Stefcia, tzn wygladalo to tak w zeszla srode mial pierwsza wysypke, dzien wczesniej zjadl sliczek (krolika), potem odstawilam mu wszystko i na piatek zapisalam do elkarza, u lekarza w piatek praktycznie juz nic nie mial, lekarz ogladal zdjecia i probowal znalezc czy ktores przypomina wysypke Stefanka ![]() zalaczam zdjecia na ciele nie ma ani kropeczki juz glupieje, znowu dzisiaj odstawiam wszystko ![]() ![]() pomozcie, moze wasze dzieciatka mialy podobna alergie, malz nie chce zebym podawala mu HA, bo to na pewno nie skaza, w sumie jak ogladalismy wysypki skazowe na zdjeciach to faktycznie inaczej to wyglada HELP kobitki, bo przeciez nie bede z maluchem do Polski jechac na wizyte lekarska ![]()
Każdy dzieciaczek jest indywidualnością i idzie swoim rytmem. Zaakceptuj to i ciesz się każdym dniem. Nie warto szukać problemów na siłę. ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-48793.png 62-61-60-59-58-57-56-55-54-53 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4569 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
a co do ceny - pewnie racja, ale ja nie mam porównania i nie wiem ile kosztuje bebiko a za bebilon dużą puchę płacę 36,79 ---------- Dopisano o 14:21 ---------- Poprzedni post napisano o 14:18 ---------- Cytat:
u nas po słoiczkach też skóra czerwona ale nie aż tak - niestety nie pomogę ale to na bank reakcja uczuleniowa - może za dużo nowości na raz...może za szybko....
![]() |
#4570 |
Konto usunięte
|
1. Też tak długo mi się na YT ładuje.
2. Sprawdź, czy w podawanych słoiczkach byłą witamina C. Moe to ona jest winowajcą? Ew. jeszcze opcja, że to na buzi wyskakuje małemu od śliny - ładuje łapki w paszczę i maca nimi po całej buzi? Agu tak robi, i teraz całe poliki takie ma, uwalane. |
![]() ![]() |
![]() |
#4571 |
Zakorzenienie
|
U nas w dzisiejszym menu też marchew z ziemniakiem. Muszę tylko zacząć sama coś gotować bo boję się, że będzie jak z Michałem, na początku byliśmy na słoikach, potem chciałam przejść na gotowane, ale on tym pluł. Teraz mam zamiar naprzemiennie słoik i moje.
Justin a może to nie od jedzonka? Mój Szymon ma wysypkę jak w nocy mu się uleje i ja nie zauważe a on w tym śpi buźką. Mam pierwszego syna alergika więc napiszę ci jak u nas było. Do 4 miesięcy gładziusieńka skóra. Zaczęlo się jak wprowadziłam marchew, na drugi dzień mega wysypka i durne komentarze wszystkich wokół- przecież marchew nie uczula!!! Wysypka była tylko na buźce, potem dopiero dostał atopowe zapalenie skóry i suche placki niestety na całym ciałku. On ogólnie jest mega alergikiem, uczulenie na mleko, marchew, rybę, pietruszkę i kto wie na co jeszcze... Pisałyście kiedyś o testach, ja robiłam mojemu starszemu w wieku 2 lat i nic nie wyszło. Robiłam z krwi. Ja odradzam bo to jest chyba wyłudzanie kasy od rodziców, czemu jedno laboratorium robi testy dopiero po skończeniu 3 roku życia, inne laboratoria robią też młodszym? U ciebie na fotkach faktycznie nieciekawie to wygląda, u nas był lekki rumień. O uczuleniu na witaminę c nie słyszałam, może faktycznie warto sprawdzić. Słyszałam natomiast o uczuleniu na kwasy omega, teraz często to dają do słoiczków...
Edytowane przez ona1981 Czas edycji: 2010-10-26 o 13:31 |
![]() ![]() |
![]() |
#4572 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
albo jeszcze nie jego czas na słoiczki.. Cytat:
a bebiko 350 g kosztuje ok 11 zł... nie zebym szukala oszczednosci na wlasnym dziecku ale.... jednak jest roznica pudelko ma zwykle tekturowe w srodku torebka, i miarka |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4573 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;22888221]1. Też tak długo mi się na YT ładuje. 2. Sprawdź, czy w podawanych słoiczkach byłą witamina C. Moe to ona jest winowajcą? Ew. jeszcze opcja, że to na buzi wyskakuje małemu od śliny - ładuje łapki w paszczę i maca nimi po całej buzi? Agu tak robi, i teraz całe poliki takie ma, uwalane.[/QUOTE] tak, jest wit.C, ![]() ![]() a co do sliny tez mi to przyszlo do glowy, maly ciagle rece w buziaku i smaruje po buzi, tylko cholerka czemu w nocy i nad ranem ma najbardziej zaognione ![]() Cytat:
![]() on ma okropnie, takie liszaje wrecz ![]()
Każdy dzieciaczek jest indywidualnością i idzie swoim rytmem. Zaakceptuj to i ciesz się każdym dniem. Nie warto szukać problemów na siłę. ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-48793.png 62-61-60-59-58-57-56-55-54-53 ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4574 | ||||||
Konto usunięte
|
szaja, fajnie, że jesteście w domku.
![]() a zabawi super, te klocki magnetyczne które zapodałaś chyba wychodza taniej niż te z lamaze, ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Maksiu raz czasu miał na buźce cos, ale to było takie bardziej liszajowate- z nadmiaru śliny połączonej z brudem... smrowałam to tyloma różnymi specyfikami, i dupa, nic nie pomagało... nawet dermatolog jakas masc z antybiotykiem przepisala, tez nic nie dała... dopiero pediatra przepisał nam masc robiona i poskutkowało, liszaje poszły precz. Edytowane przez 38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8 Czas edycji: 2010-10-26 o 13:44 |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4575 |
Zakorzenienie
|
justin biedny mały
![]() No też mi się wydaje że tanio za tą sesję. Posiedziałam na all i wypatrzyłam kubki niekapki TT jak dalej nie będzie postępu to zrobimy zakupik ![]() Mała śpi mi już godzinę ![]() ![]() ![]() A ja głupia zamiast coś robić nie robię nic a co mi też się należy trochę lenistwa ![]() Kornia babana nie chce jeść wcale ![]() jamaica dopiero teraz doczytałam ![]() ![]() ![]()
Niech nasza nadzieja będzie większa od wszystkiego, co się tej nadziei może sprzeciwiać. — Jan Paweł II (Karol Wojtyła) Kornelcia ![]() ZĘBALE ![]() Edytowane przez olivka_7 Czas edycji: 2010-10-26 o 13:45 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4576 |
Zakorzenienie
|
Justin niestety jak rodzice alergicy to bardzo duże prawdopodobieństwo, że dziecko też. A jeszcze jak rodzieństwo to już w ogóle. Mój Szymon też alergik, na Nutramigenie niemal od początku. Wprowadzam mu nowości bardzo stopniowo, jeden produkt na tydzień, nie chce popełnić tego błędu co z Michałem. Teraz wszystko może uczulać: marchew, ryż, te kwasy omega co pisałam. A co dodajesz jak gotujesz warzywa:masełko, oliwa?
Mój Michał do dziś niestety nie moze marchewki. Wiecznie muszę z babciami walczyć, nie dociera, że zupa gotowana na marchewce jest z marchewką, nawet jak potem się ją wyjmie z zupy ![]()
Edytowane przez ona1981 Czas edycji: 2010-10-26 o 13:56 |
![]() ![]() |
![]() |
#4578 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() nie dodaje nic, maly pije tran od 4 tygodnia zycia, no i dostaje go w nocy, hmmmmmm, ale czy tran moze uczulac?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4579 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
I z tymi cenami to chyba faktycznie się za te opakowania tyle aż płaci bo skład mają niewiele różniący się.. NAN ma tylko jako jedyne prawie podwójną ilość żelaza co inne.
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... ![]() Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4580 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dzisiaj debiut marchew z ziemniakiem ![]() Poszło gładko- znaczy smakowało ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4581 | |||
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;22888561]szaja, fajnie, że jesteście w domku. ![]() a zabawi super, te klocki magnetyczne które zapodałaś chyba wychodza taniej niż te z lamaze, ![]() ![]() [/QUOTE] te klocki nie są magnetyczne, zwykły plastik, ale fajne ![]() Może - produkt z ryby. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4582 |
Raczkowanie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;22885350]Metki są super, Agu właśnie je odkryła (nie obcięłam specjalnie takich długich metek z maskotek ikei), najlepsza część zabawki
![]() ![]() W ogóle moja dziewczynka zaczęła oglądać szczegóły zabawek - metki, smoczek pod same oczy daje... Gratuluję 4 miesięcy ![]() Nagraj ![]() Też lubię ![]() Dziewczyny, fajnych synków wrzuciłyście ![]() ![]() Byłyśmy rano w szpitalu, nie zostaniemy, tylko badania umawiamy ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:10 ---------- Poprzedni post napisano o 11:56 ---------- Evean, i co, maluszka zdrowa??? A propos zabawek (nowe mamusie nie wiedzą jeszcze, że jestem naczelną wyszukiwaczką zabawek w wątku ![]() KÓŁKA KLOCKI- te kupię na gwiazdkę małej, ew. takie magnetyczne lamaze DOMEK MYSZEK KSIĄŻECZKA DO ŁÓŻECZKA[/QUOTE] Super, że nie musiałyście zostać, zawsze to nieco mniej stresu i też ryzyka przyniesienia czegoś ze szpitala. Z tą wodą to już przegięcie ![]() My wiemy że jesteś wyszukiwaczką, wiemy i wnet z torbami pójdziemy... ![]() ![]() Jamaica super, że Róża nie musi już w tej frejce chodzić... ![]() Justin małego mi tak wysypało jak zaczął się bardziej ślinić i wszystko do buzi wpychać. Przecierałam mu to często wodą przegotowaną i smarowałam sudocremem. Pomogło. Mam nadzieję, że u Ciebie to też od śliny a nie coś poważniejszego
#4583 |
Zakorzenienie
|
Tak się właśnie nad tym tranem zastanawiałam bo też wprowadzialm Michałowi, ale był tak wysypany, że odstawiłam w razie czego...
A z niekapków miałam ten, bardzo się sprawdził. http://allegro.pl/tommee-tippee-kube...248665888.html To był drugi niekapek Michała. Pierwszy był ten: http://allegro.pl/nuk-fc-butelka-tre...262391469.html polecam dla dzieci butelkowych, bardzo podobny do smoka, łatwiej potem przejść na zwykły niekapek.
Edytowane przez ona1981 Czas edycji: 2010-10-26 o 14:29 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4584 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie pociesze Cię. na nocki generalnie nie mogę narzekać. je i idzie spać dalej. czasem co 2,5h, czasem co 4. przeważnie daje trochę pospać. Cytat:
moje butki niczym nie nasiąkają, może dlatego, że je sobie zaimpregnowałam. żadnych plam przez 2-3 sezony nie stwierdziłam. Szaja, Jamaica - cieszę się z Wami ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4585 |
Przyczajenie
|
[QUOTE=słodkie..
![]() Masz jakiś sprawdzony przepis???bo jeszcze nie robiłam.. ![]() podesle na pw jesli chcesz ale lojalnie ostrzegam ze to pochlaniajace i pracochlonne jest..za to efekty warte zachodu
#4586 |
Rozeznanie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;22889290]
Jest różnica, a ja tam nie mam wyrzutów sumienia, gdy szukam dla małej czegoś tańszego, nie śpię na pieniądzach. Na sobie też oszczędzam ![]() te klocki nie są magnetyczne, zwykły plastik, ale fajne ![]() .[/QUOTE] szaju, dziękuję, mialam wyrzuty sumienia szczerze mówiąc, no bo tansze.. moze gorsze...bo nam tez sie kasa z kranu nie leje, a stronka z zabawkami fajna, wrocilysmy ze spacerku i przeglądam ![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:18 ---------- Poprzedni post napisano o 16:16 ---------- [QUOTE=susannahsunday;2288 9653][QUOTE=słodkie.. ![]() Masz jakiś sprawdzony przepis???bo jeszcze nie robiłam.. ![]() podesle na pw jesli chcesz ale lojalnie ostrzegam ze to pochlaniajace i pracochlonne jest..za to efekty warte zachodu[/QUOTE] jak to na pw? a my? ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4587 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
A potem pojedyncze składniki, samemu przygotowywane, bez konserwantów, nawet takich jak wit. C. Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4588 |
Rozeznanie
|
szaja niewiem jak wkleic linki ukryte pod nazwami, glupek ze mnie...... wiesz tak jak ty wklejasz te zabawki....
help me.... ![]() a wogole ten sklep CALINECZKA jest calkiem blisko mnie, tzn tu gdzie mieszkam, maz kupowal tam fotelik ale osobiscie tam nei bylam jeszcze, bo maz odkryl sklep jak ja w szpitalu lezalam mowil ze jest wypaaaasssssss i mialabym tam raj!!!!!!!! juz nieraz mu mowilam ze chce taammmm... teraz to juz koniecznie, Edytowane przez jamaicaP Czas edycji: 2010-10-26 o 15:33 |
![]() ![]() |
![]() |
#4589 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dzień dobroci dla matek. ![]() Daniel zasnął na spacerze 14:20 i śpi do teraz. Wjechałam do domu, a on dalej śpi. ![]() Cytat:
Danio nie chciał jeść takiego normalnego, kupnego, podziabanego. Za to słoikowego Gerberka je bardzo chętnie. ![]() ______________ Od paru dni mamy dwa nowe hity jedzeniowe: - zupka jarzynowa krem z indykiem, Gerber - tak to mu chyba tylko dynia wcześniej podchodziła ![]() - owocowy mix z Baby Dream - jabłko, jagody, truskawki - rewelacja dla niego; mało słodkie, nie dosładzane, konsystencja mu gra bardzo bo lekko zagęszczone mączką ryżową; pełen zachwyt ![]() ---------- Dopisano o 16:28 ---------- Poprzedni post napisano o 16:26 ---------- Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4590 |
Rozeznanie
|
tez jestem takiego zdania
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:57.