|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#631 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze brzuszki coraz większe a Maleństwa coraz cięższe - Styczeń/Luty 2011 cz.I
Cytat:
---------- Dopisano o 14:56 ---------- Poprzedni post napisano o 14:56 ---------- Cytat:
|
|
|
#632 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Nasze brzuszki coraz większe a Maleństwa coraz cięższe - Styczeń/Luty 2011 cz.I
Cytat:
wiec odrazu zaatakowalam pytaniami lekarza i powiedzial ze w tych tygdoniach (20te) to tak jest ze raz maly wariuje a raz nie..i ze to normalne ze dopiero po ktoryms tam 30-tym sie zaczyna liczyc ale i tak mi dal tabele bym się przygotwala do liczenia kopniaczków..i pewnie bym się juz tak nie stresowala.. powiedzial ze jak bede sie bala ze cos nie tak to lekko ponaciskac/masowac brzuch a maly powinien mi dac znac.. i faktycznie jak siedzi cicho i chce wiedziec ze jest ok to troche tarmosze moj brzucholek i maly sie odzywa, zauwazylam tez ze jak zjem duzo slodyczy to tez się zaczyna dziarsko ruszac wiec przyjemne z pozytecznym jak dla mnie
|
|
|
|
|
#633 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Też tak mam, mam wrażenie, że dzieciaczek jest za mało aktywny i mało mnie kopie... A najgorsze, że nie wiem, czy chłopiec, czy dziewczynka.
|
|
|
|
|
#634 |
|
Zakorzenienie
|
ale może macie takie położenie łożyska, że mniej czujecie
![]() 30 tydzien!!!
Edytowane przez muron Czas edycji: 2010-10-26 o 15:07 |
|
|
|
#635 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
mam tak samo..dlatego jak teraz z dziadkiem coraz gorzej to się strasznie przejmuję i zaczelam bac sie do niego chodzic w odwiedziny bo pamietam go zawsze jako zaradnego silnego mezczyzne a tu nagle ostatnie kilka lat zrobil sie z niego placzliwy dziadzis z wieloma ciezkimi chorobami..boje sie nawet myslec co dalej.. ale przynajmniej mezus mi przypomina osobowoscia dziadka wiec chyba cos w tym jest ze szukalam podświadomie drugiego mojego kochanego dziadziusia
|
|
|
|
|
#636 |
|
Zakorzenienie
|
i wcale relacje z tatą nie były zaburzone
![]() Ale mój tata to z tych mało poważnych, zawód hm... kreatywny, siwe włosy dopiero przed 50, praca bez garnituru, poza tym późno wracał, mama w szkole, więc szybciutko. Poza tym u mnie w rodzinie jest niespotyka babska więź międzypokoleniowa. Naprawdę rzadko taką widzę.
|
|
#637 |
|
Raczkowanie
|
madelinem dziękuje za stronkę z szablonami. Może też wydrukuje i odrysuję albo zrobię szablon
![]() Co do tatusiów to ja jestem typowa córunia tatusia Nie to, że mnie rozpieścił, ale zawsze patrzył pobłażliwie
|
#638 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#639 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() tylko ze ojciec wczesniej wracal od mamy bo mama dojeżdżała do pracy (tez szkoly - nauczycielka ), ale ojciec czesto odrazu po pracy ucinal drzemke to tak jakby go nie bylo i dopiero jak mam wracala to byl do zycia bo mam zawsze gotowala a nie on..i bogu dzieki bo raz jak ugotowal to nawet koty tego jesc nie chcialy.. bleew dzisiejszych czasach jest zupelnie inne wychowanie to i inne wiezi sie miedzy ludzmi tworzą..moim zdaniem kiedys jakoś lepiej to wszystko sie ukladalo w rodzinach.. ---------- Dopisano o 15:35 ---------- Poprzedni post napisano o 15:31 ---------- Cytat:
![]() jakos jak widze laktatory to brryy ![]() jakos smiesznie to chyba wyglada.. no ale coż skoro to ulatwia zycie.. ale mimo wszystko jakos z dojeniem mi sie kojarzy
|
||
|
|
|
#640 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
|
|
|
#641 |
|
Zadomowienie
|
JeSuisUnPapillon nie martw się, że tak często Mały nie skacze. Ja w 31 tygodniu miewam dni kiedy Sara jest mniej aktywna. Pogoda też wpływa na nasze dzieciaczki
A odnośnie piątku, właśnie najgorsze jest to, że ten cały hotel jest spory kawałek od centrum. Jakby nie mogli wymyślić gdzieś bliżej ![]() Ja będę samochodem, ale nie wiem czy sama czy z mężem, bo coś mówił, że mnie zawiezie i odbierze bo nie chce żebym sama się tłukła przez miasto z takim brzucholkiem za kółkiem Także musimy się gdzieś umówić, to Cię zabierzemy Położenie dziecka może się tak naprawdę zmienić nawet kilka dni przed porodem, więc się nie martwcie na zapas. Jest jeszcze czas charmeuse_25 ja mam skrócona szyjkę od 25 tygodnia ciąży i 0,5 cm rozwarcia. Biorę Aspargin, żeby wyeliminować skurcze i się oszczędzam. Też mała leży głową w dół i mnie uciska, ale co zrobić ![]() 3 listopada mam wizytę więc dowiem się czy rozwarcie mi się nie zwiększyło. Nie martw się, będzie ok ----------------------------------------------------------------------- Dojenie to jest ja się założy elektryczny laktator.....to dopiero wygląda.....
http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/9042 SARA - Mała Księżniczka http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/13591 KRÓL ARTUR Edytowane przez MARIKA.S Czas edycji: 2010-10-26 o 15:50 |
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#642 |
|
Rozeznanie
|
Justine moja w 21 tygodniu wazyla 450 gram i miala 21 cm. dlugosci, lekarka powiedziala, ze duza jest, ale ja licze, ze przy porodzie cos ponad 3 kg. bedzie miala jak siostry, starsza wazyla 3240, mlodsza 3590, wiec ona moze pomniedzy, albo jak mamusia 3700
.Ja laktator chce kupic na rowni z wozkiem i nosidelkiem, to w sumie 3 najwazniejsze rzeczy na liscie, jak te bede miala, to reszta mnie nie przeraza, bo najpotrzebniejsze rzeczy mam, a reszta dokupi sie jak mala po tej stronie bedzie, z kosmetykami nie szaleje, kupie szampon, oliwke i to chyba tyle bedzie. A, jak jakims trafem nie bede mogla karmic, to laktator sprzedam na aukcji .Mi szyjka w drugiej ciazy strasznie szybko sie skracala, ale lekarstwa podtrzymujace pomogly na tyle, ze mloda zamiast wyjsc w pazdzierniku (to byla najpozniejsza data wedlug lekarza) wyszla na poczatku stycznia, i tak z wczesniaka przeterminowana sie zrobila, bo termin na 25 grudnia mialam ![]() Teraz na szczescie wszystko ok, nie wiem niestety jak mala lezy, bo ginka bez usg nie umiala wyczuc, moze polozna mi powie za 3 tygodnie, a jak nie to pewno dowiem sie jakos w grudniu, wtedy mam ostatnie usg. Ale jak kopie to czuje nozki na samym dole, nie pod zebrami jak z dziewczynami, wiec mysle, ze albo lezy jeszcze przekatnie, albo..stoi nogami do dolu , ale ma czas dziewczyna jeszcze, to dopiero 25 tydzien jest ![]() Co do wiezi coreczek z tatusiami, moj maz corki rozpieszcza az za bardzo, kocha je i im to okazuje, ale wiez maja glebsza ze mna jednak.. To do mnie leca z problemami i radosciami, ja je pocieszam, utulam, chwale, i...czasem skrytykuje ops:.Wiec moze zalezy z kim ile czasu dziecko przebywa, moje od poczatku strasznie mamine byly, ja bylam jedyna co umiala pocieszyc, uspokoic, ale moze to ze wzgledu na to, ze maz w pracy calymi dniami, i choc chcial, to nie mogl poswiecac im tyle czasu co ja.. Zobaczymy jak bedzie teraz, maz rozmawia juz z brzuchem, i na bank mala bedzie oczkiem w glowie, bo najmlodsza. Pewno nie raz bede musiala go hamowac, co by starsze nie odczuly, ze najmlodsza wiecej sie zajmuje, albo co gorsza jej na wiecej pozwala :x: |
|
|
|
#643 |
|
Raczkowanie
|
czesc Dziewczyny, dawno sie nie odzywalam, ale sledze Was na bierzaco
ostatnio 2 razy zaliczylam pobyt w szpitalu z powodu skurczow, ktore jak sie okazalo nic zlego nie robia- tzn nie skracaja i nie rozwieraja szyjki, ale strachu sie najadlam nie powiem. Poki co szyjka ma 4 cm, ale te skurcze okropnie utrudniaja mi zycie oczywiscie siedze na zwolnieniu, oszczedzam sie itp ehh... ale czego sie nie robi dla dzidzi co do laktatorow to jednak spory wydatek, tez musze sie zaopatrzyc. Ostatnio w SR babka nam mowila o mozliwosci wypozyczania, ale nie jestem do konca przekonana, co o tym sadzicie? Justine1988 tez mi sie bardzo podoba Nadia, probowalam TZ przekonac ale uparl sie jak osiol
Edytowane przez mila24 Czas edycji: 2010-10-26 o 16:26 |
|
|
|
#644 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ale w takich małych rozmiarach dużego wyboru nie ma .Jedyne co chciałam różowego to pościel i rożek do kompletu ,ale w tym przypadku zaopatrzę się w kremowy zestaw. kawę przez pierwsze 3 miesiące nie mogłam nawet patrzeć ,ale teraz juz luzik piję słabiutką 1 dziennie , ale za to wcześniej cola mogła nie istnieć a teraz mogłabym litrami pić ![]() Cytat:
co do imienia Nadia to bardzo ładne imię zdrobniale można wołać Nadusia mi się podoba ![]() U Nas imię dla córci wymyślił jej braciszek powiedział że bardzo by chciał żeby to była Karolinka i tak już zostało ![]() jej 30 tydzień to już tak blisko ![]() Wiecie co mam chyba tasiemca ,bo ciągle coś żuję a i biodra tak mi dokuczają ,że ostatnio na wizycie nie mogłam się podnieść po USG Leżenie na wznak wykluczone.Poza tym coraz gorzej śpię brzuch mi przeszkadza ,a Wam ?
|
|
#645 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ja za to wróciłam od diabetologa i co?? mam jesc wiecej i na więcej sobie pozwalac bo cuker za niski.. i do tego wszystkiego w ciągu tygodnia od ostatniej wizyty schudłam 2 kg.. dzwoniłam do mojego ginekologa to niby mam sie nie przejmowac bo jak mi dali diete cukrzycowa to tak moglo sie stac.. ale przeciez moje dziecko urosło i brzuch wiec pewnie tak naprawde wiecej zleciałam niz 2kg.. jejciu 26tydzien ciazy a ja waze mniej niz przed ciążą.. boje sie co bedzie dalej.. całe szczescie TSH wyszło w normie wiec przynajmniej to mnie omineło... ---------- Dopisano o 16:48 ---------- Poprzedni post napisano o 16:39 ---------- Cytat:
ale bez zadnych dodatków bo na razie mam mały pokój i nie bardzo by tam pasowały...---------- Dopisano o 16:52 ---------- Poprzedni post napisano o 16:48 ---------- Cytat:
z fusami kawy nigdy nie piłam ale od rozpuszczalnej takiej zwykłej mnie odrzuca..
|
|
#646 |
|
Rozeznanie
|
KONSTELACJO tu masz link http://www.szpital-inflancka.pl/ tam jest chyba wszystko za free ja mam z inflanckiej lekarza prowadzącego wiec dlatego rozpatruje ten szpital
Żelaznej wogóle nie biorę pod uwagę bo ma bardzo kiepskie opinie ostatnio, nie przemawiają do mnie pozycje dowolne bo w ostatniej fazie porodu i tak cię uwalą na plecach, na inflanckiej masz specjalne łózka do porodu w innej niż leżącą pozycjach zresztą namawiać cię nie będę poczytaj sama a najlepiej pojedź tam i na żelazną i sama zobacz ![]() NADIA - cudne imię można zdrobnić Nastka, Nadula, Dianka, albo wymyślcie małej jakieś przezwisko domowe ja mam Gabriela i całą gamę przeinaczeń mojego imienia
|
|
|
|
#647 |
|
Raczkowanie
|
dziewczyny obiecuje was nadrobić, ale przyszłam sie poradzić, od kilku dni dretwieje mi kark, zaczeło się od kregosłupa, zaczełam jeść magnez ale póki co nie jestem w stanie zbyt długo siedziec czy stac, ma ktoras z was tak?
|
|
|
|
#648 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A z normami to widzisz... koleżanka tez mi mówiła ze cos mam wysoką tą normę, mierze ten cukier i wychodzi mi w okolicach 130 choć jem narazie normalnie bo chcę zobaczyć po czym mi będzie skakał a on nie chce skakać
|
|
|
|
|
#649 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja juz naprawde nie wiem..lece z mazem do otwartej dziś nowej galerii handlowej... moze cos upoluje
|
|
#650 | ||
|
Zakorzenienie
|
proszę dajcie mi wirtualnego strzała w łeb... jutro odbieram wyniki i fiksuję z tymi bakteriami. W czw idę do gina, będzie USG więc mam kolejny powód fiksacji- a jak nasza Kalina okaże się chłopcem??? Choć lekarze mówili dziewucha na 99, po ten 1 proc niepewności zostaje zawsze. Nawet po swoim USG to płytę wiozłam dziadkowi, nie tylko po to co by się z babcią wzruszyli, ale dziadek spec USG i radiolog, diagnosta od ponad 50 lat czynny , to kazałam mu oglądać by płeć potwierdzić;-)Też nie miał wątpliwości.
Składam samokrytykę- jestem porąbana. Ale juz wszystko mam;- ---------- Dopisano o 17:07 ---------- Poprzedni post napisano o 17:05 ---------- Cytat:
Prościutkie bez wzorków. W C&A jakieś szyldy o wyprzedaży, może coś znajdziesz.Natomiast ceny w Cubusie na dziecięcym mnie zabiły. A na wyprzedażach tak fajnie... Ja jestem zachwycona Zara Kids, ale ceny...170 zł za płaszczyk flauszowy na 6 miesięcy?? ---------- Dopisano o 17:09 ---------- Poprzedni post napisano o 17:07 ---------- Cytat:
Zakochałam się w tej pizamce.... http://www.kappahl.com/ProductImages/KAW_678540_F_1.jpg
Edytowane przez muron Czas edycji: 2010-10-26 o 17:11 |
||
|
|
|
#651 |
|
Zadomowienie
|
żaden lekarz z USG nie powie płci dziecka na 100 % - zawsze zostawiają sobie ten 1 5 żeby potem na idiotów nie wyjść.
![]() Jak byłam na USG to lekarz stwierdził dziewczynka - a ja się go spytałam czy na 100 % to powiedział otwarcie, że nikt mi na 100 % nie powie ale żeby się mocno zdziwił jakby się chłopak urodził. Już nieraz się zdarzało że miał być chłopak a dziewczynka się okazało po porodzie lub na odwrót. |
|
|
|
#652 |
|
Rozeznanie
|
proszę
![]() piękna pidżamka
|
|
|
|
#653 |
|
Zakorzenienie
|
widziałyście taka koszulę w sklepie (Wadima) Na alle tylko od L, a ja potrzebuję S/M
|
|
#654 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#655 | |
|
Zakorzenienie
|
dziekuję, ałaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
---------- Dopisano o 17:21 ---------- Poprzedni post napisano o 17:20 ---------- Cytat:
|
|
|
#656 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:24 ---------- Poprzedni post napisano o 17:22 ---------- Cytat:
a mialo byc tak fajnie..ciąża cudowny okres.. tak ale nie pod względem fizycznym
|
||
|
|
|
#657 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja od pierwszych dni z problemami, czyli od poczatku;-), powtarzam, ze ten tekst chłop wymyślił
|
|
|
#658 |
|
Zakorzenienie
|
ja na razie kupiłam tylko jedna taką typową ciążowa, http://moda.allegro.pl/muzzy-koszula...273272091.html ciemnofioletowa
poza tym jescze taką zwykłą najtansza na guziki przy szyi mam... bóle kręgosłupa to ja mam od początku ciąży, jak poleżę dłużej ma plecach, to obrócić się na bok - katorga [ale to moze z powodu krzywego od zawsze kręgosłupa] - strach pomyśleć co bedzie, jak brzusio urośnie.. pytanie dla dziewczyn planujących kupić laktator - elektryczny czy ręczny?
Edytowane przez LadySith Czas edycji: 2010-10-26 o 18:04 |
|
|
|
#659 |
|
Zadomowienie
|
gotuje pierwszy raz zupe z dyni, trzymajcie kciuki zeby tż miał co jesc jak z pracy wróci
aha, i próbuje zrobic do tego bulion bez użycia kostki ale kiepsko to widze |
|
|
|
#660 |
|
Rozeznanie
|
witam się wieczornie,
ale byliśmy z mężem na dłuuuuuuuuuuugim, jesiennym spacerze, nachodziliśmy się okrutnie, uwielbiam jesień, naprawdę Michał zbierał kasztany a ja podjadałam ciasteczka z torebki Ten mój mąż to mi takie szlaki opracował, byliśmy w Ogrodzie Botanicznym, także się nachodziliśmy ![]() Jutro babeczki zapowiadam faworki, przepraszam: całą górę faworków! ![]() ---------- Dopisano o 18:55 ---------- Poprzedni post napisano o 18:53 ---------- Ja kupuję ręczny, ale to z czysto prozaicznego powodu, jakim są finanse. Ręczny dużo tańszy.
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:38.

Haters Gonna Hate 
blee
ops:.
to już tak blisko