Tetrowa pielucha, smoczek z lateksu marcowo-kwietniowe W KOŃCU mają frajdę z sexu - Strona 154 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-10-26, 13:57   #4591
P0P70
Zakorzenienie

Dot.: Tetrowa pielucha, smoczek z lateksu marcowo-kwietniowe W KOŃCU mają frajdę z

Cytat:
Napisane przez sara 85 Pokaż wiadomość
Witam
Można do was dołączyć?
Pewnie że możesz. Przedstaw siebie i dziecko. Wklej zdjęcie małej cobyśmy mogły napisać parę ohów i ahów. I pisz o swoich problema, radościach, dylematach.

PS> I przyznaj sie od jak długiego czasu nas podczytujesz pokryjomu

P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-26, 14:10   #4592
mrowak
Zakorzenienie

Dot.: Tetrowa pielucha, smoczek z lateksu marcowo-kwietniowe W KOŃCU mają frajdę z

Megi, sytuacji nie zazdroszczę i nie powiem, że rozumiem w 100% taką relację, bo nigdy takowej nie zaznałam, ale sądzę, że PoP i w ogole dziewczyny mają rację- ten chłopiec nie jest niedobry/niegrzeczny/niesforny/rozrabiajacy w szkole ponad miare bez powodu. Żeby nie powtarzac tego, co dziewczyny juz napisaly dodam tylko, ze wcale nie chcialabym byc w jego skorze: dwie rodziny, dwa "domy", dwie pary rodzicow, 3 rodzenstwa wlasciwie, a tak naprawde on pewnie nie wie gdzie mieszka-tu ma swój kąt, tam też, tu pomieszkuje 3 tygodnie, tam tez-a gdzie on MIESZKA? Oczywiscie to nie sa zarzuty do Ciebie absolutnie, bo przeciez sąd tak zdecydował itd. Teraz to niestety Wasza-dorosłych rola zeby temu dziecku zapewnic maksimum bezpieczenstw, bo podejrzewam, ze tego brakuje mu najbardziej.

Siostra mojego TZ jest po rozwodzie-jej dwojka dzieci (syn wlasnie konczy 18 lat za chwile, corka o dwa lata mlodsza) maja przej......
Chlopak powinien mature robic, a dwa lata w szkole zawalił pod rząd i wyladowal w jakiejs dla doroslych i jest eudkacyjnie na tympoziomie co siostra. A ta siostra z kolei zachowuje sie jak 12-latka: zamyka sie na cale dnie w pokoju, siedzi przed kompem, gada z lalkami, ma 0 (ZERO!!!!) kolezanek, za chwile zapomni jak sie rozmawia z ludzmi. A ich mama? Ich mama po prostu nie ma sily i nie potrafi sama soie poradzic. Calej trójce potrzebna fachowa pomoc, ale co z tego jak do psychologa dzieciaki jezdzily jakis czas, potem swierdzila ich mama, ze to nic nie dawalo i przestali..... Szkoda gadac. Chodzi mi o to, ze mały musi czuc sie potrzebny, zaopiekowany, wazny i akceptowany. A ze Ty nie mozesz mu uwagi zwracac... niech robi to TZ!
mrowak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-26, 14:10   #4593
sara 85
Zakorzenienie

Dziękuje za miłe przyjęcie

Mam na imie Iza i mam 25 lat. Od marca jestem mamą Zosi- gdy się urodziła miala 56 cm i ważyła 3400. Mała urodziła sie przez cc.
Ogólnie jest dzieckiem bezproblemowym, płacze tylko wtedy gdy jest głodna lub jej się spac chce Wszyscy mi mówią, ze zazdroszczą tak grzecznego dziecka
Nie czytałam was wcześniej, tydzien temu byłam u koleżanki i ona powiedziała mi o forum, ale nie było jakoś czasu wczesniej sie zarejestrować i napisać cos.

Franio 24.07.2014 r.

Edytowane przez sara 85
Czas edycji: 2010-10-26 o 14:15
sara 85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-26, 14:13   #4594
mrowak
Zakorzenienie

czesc Iza
czesc Zosia
a teraz sie nam pokazcie
mrowak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-26, 14:24   #4595
dusiaka
Rozeznanie

Dzień doberek
Ja dziś w dobrym nastroju - Olunia przespała całą noc Kilka razy w nocy trzeba ją było chwilę utulić, ale to było popłakiwanie tak przez sen. Pewnie ciąg dalszy tych dwóch górnych zęboli...Nawet na cyca nie płakała o 4ej. Dopiero o 6ej rano jak cycki mi już prawie pęknąć chciały sama ją wzięłam do łóżka i nakarmiłam.

Rano poszłam do lekarza, zważyć moją kluseczkę - bo za tydzień, jak będzie miała 7 mcy będę już w pracy i na wizyty kontrolne mniej czasu będzie. No i:

OLA WAŻY 9800!!!, MIERZY 74 CM!
Generalnie- wyszła z siatki centylowej dla dziewczynek Mam co dźwigać.

Inna sprawa - jedzie już do nas nowy fotelik. Zdążymy go wypróbować jeszcze przed najbliższymi świętami:
http://allegro.pl/fotelik-romer-king...284129554.html

Aha- udało mi się nareszcie kupić szklaną tarkę do jabłuszka. Do tej pory dawałm jabłuszko skrobane łyżeczką. Taki ze mnie uparciuch.

Dziś więc same powody do radości. Poza drobnym szczegółem, o którym miałyśmy już tu nie pisać- kasa. U nas, formalnie od wczoraj, TŻ jest na wychowawczym, co oznacza, że mamy jedną pensję mniej. Opłaty nie zmalały, kredyty się nie spłaciły. Same się domyślacie, że czeka nas mała rewolucja i musimy nauczyć się trochę inaczej żyć. Damy radę.

Ferrou - życzę zdrówka dla siostry

Cytat:
Napisane przez madziwnia Pokaż wiadomość
Michasia jeszcze nie piła soków z marchwi narazie tylko jabłkowe z czym tam np. mieta melisa winogron.

Nadal jestesmy tylko cyckowe a dodatkowo obiadek ze słoiczka ok 12 i deserek owocowy ok 15-16

udaje mi sie bez kaszek i mm,
nadal bezzebna moja Kruszyna, ale za to rosnie jak na drożdzach , ma juz ciuszki 74-80 i lekko ponad 8,5 kg a ile dokładnie nie wiem
Madziwnia - fajnie, że się w tym zabieganiu odezwałaś
Nasza Olencja tyż cycowa, ale jeszcze soczków nie pije, nie lubi. Czasem popije trochę herbatki Bobovity (jabłuszko z melisą). Muszę znowu spróbować z jakimś soczkiem bo ostatnio kupy mi ciężko robi.

Cytat:
Napisane przez aneczkkaa Pokaż wiadomość
ja tylko na moment własnie szykujemy sie do lekarza młody ma straszny katar bidulek co 30 min się budził w nocy i odciągałam mu zalegający katarek katarkiem sąsiedzi tez mieli nieprzespaną noc
Mam nadzieje ze lekarz da nam jakiś syropek i obędzie się bez antybiotyku oby
Aneczkaaa- buziaczki dla Maciusia. Może lekarz przepisze częsty zestaw katarkowy? Pyrosal, nasivin, odciąganie katarku.

Cytat:
Napisane przez mrowak Pokaż wiadomość
a właśnie-czy to jest OK, że Gabryska potrafi dziennie wydoic 250ml a czasem nawet wiecej wody zsokiem w proporcjach mniej wiecej 90wody+40ml soku? Cos duzo pije i to po zmianie smoczka na wiekszy i nie wiem czy to jest ok czy mam konsultowac z lekarzem?
Mrowak - Gabrysia przynajmniej nie ma kłopotu z kupką, prawda?

Cytat:
czy Wasze maluchy maja idealnie gladkie buzie? u nas tak nie jest niestety-szczegolnie jak sie pod swiatlo spojrzy to widac taka nierowna powierzchnie-kurde, oby nie miala cery po mamie wszyscy mowia, ze taka do mnie podobna, ale oby tego po mnie nie miala!
Mrowak - tu możemy się pochwalić - mała ma idealnie gładziutką buźkę. Od urodzenia nie była na nic uczulona, wsuwałam co tylko chciałam.

Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość
A i w kwestii tżta - miałam Wam to dawno napisać, ale zapominałam - raz mi wykrzyczał niemal: "Mam dość tego terroru ciszy!" (to tyczy się tego, że mu powtarzam, że ma być cicho, jak mały śpi i np. nie wiercić i nie walić młotkiem i zachowywać się jednak ciszej). Ja go usypiam, męczę się, a on ma dość terroru ciszy :P
megi-megi - u nas odwrotnie, TŻ każe nam chodzić cicho. Nie dość, że Ola śpi zaledwie 3 razy po 25-30 minut, to i wtedy nawet nic nie mogę zrobić, tylko ci.... Tylko wieczorem, na nocy sen, jak zaśnie, to można włączyć TV, chodzić, zachowywać się normalnie. W dzień śpi bardzo czujnie, obudzi ją domofon, pies, który chodzi po parkiecie...

Cytat:
Napisane przez Gmyrelka Pokaż wiadomość
Kurcze ja te się teraz zestresowałam tymi szczepieniami ... ja małego też mam zaszczepić na wzw?? Ja szczepiłam 6w1 i pneumo i myślałam że do ok. 14mż mam spokój (tak mam napisane w książeczce)
Gmyrelka- masz rację, mamy spokój do 13-14 m.ż

Cytat:
Witam
Można do was dołączyć?
Witamy Napisz nam coś o sobie, swojej dzidzi, kiedy się urodziła, jak się ma. Długo nas podczytujesz???

Cigi - my tez mamy puzzle, ale nie mają tych różnych struktur

Kiedyś pisałyśmy o oczach naszych dzieciaczków- Ola ma już ciemne i pewnie będzie miała piwne, jak ja i nasz starszy syn.

Wrzucam kilka zdjęć bo coś ostatnio nie wrzucamy ich tu wiele, a te nasze dzidziolki są teraz już takie fajne. Oleńka pupci do raczkowania nie podnosi, ale ładnie siedzi i podciąga się do wstawania.

1 - ciemne oczka
2 - tulaski
3 - Oli nowa zabawka
4 - pierwszy chrupek
5 - u babci
6 - puzlle

Dzienniki budowy:
http://forum.muratordom.pl/showthrea...ghlight=anatol
http://www.anatol.mojabudowa.pl/
dusiaka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-26, 14:45   #4596
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Cytat:
Napisane przez P0P70 Pokaż wiadomość
Chciałam Ci odpisać ale to byłoby to samo co napisała IzaZula. Problem tego chłopca to Wy wszyscy dorośli.
U mnie w domu też było z dyscypliną dość śmiesznie. My miałyśmy z siostra wyznaczone reguły i obowiązki od samego początku - jeszcze jak nie było nowej żony ojca. No ale nasza młodsza siostra ich nie miała. I oczywiście była dość trudnym dzieckiem. Było nawet tak śmiesznie bo ja będąc już na studiach musiałam wracać do domu przed 22-ą a moja młodsza siostra w 8 klasie szkoły podstawowej potrafiła przyjść nad ranem. Jak raz jej mama nie chciała jej puścić z domy to wzięła nóż i się pocięła. Mój tata się nie wtrącał bo miał zakaz. Było powiedziane że on wychowuje swoje dzieci a ona swoje. I niestety nie było to najlepsze rozwiązanie szczególnie dla młodszej bo my już wcześniej miałyśmy wszystko poustawiane. A im była starsza tym było coraz więcej z nią problemów. Dopiero po 20-ce dorosłą i teraz jest OK. A to wszystko dlatego że rodzice nie wychowywali jej razem. Ja nie raz słyszałam jak ona mówiła do mojego taty :nie jesteś moim ojcem i nie będziesz mi rozkazywał” i jej mama na to nie reagowała.
Musicie wyznaczyć zasady – dziecku są one potrzebne bo czuje się wtedy bezpiecznie. I oczywiście OBOJE ich przestrzegać. I zdecydowanie Ty nie możesz być ta zła a TZ ten dobry. Jeżeli już to na odwrót. No i wspólne wyjścia i zabawy bardzo integrują rodzinę.
To był efekt braku porozumienia i zasad.
Ja też już usłyszałam "mama powiedziała że jesteś głupia i nie jesteś moja mamą i ja nie muszę ciebie słuchać". Tu wtrącił się Tż i powiedział że faktycznie nie jestem jego mamą ale głupia nie jestem a on ma mnie słuchać tak samo jak słucha taty. Nie było więcej tematu.

---------- Dopisano o 14:45 ---------- Poprzedni post napisano o 14:34 ----------

Cytat:
Siostra mojego TZ jest po rozwodzie-jej dwojka dzieci (syn wlasnie konczy 18 lat za chwile, corka o dwa lata mlodsza) maja przej......
Chlopak powinien mature robic, a dwa lata w szkole zawalił pod rząd i wyladowal w jakiejs dla doroslych i jest eudkacyjnie na tympoziomie co siostra. A ta siostra z kolei zachowuje sie jak 12-latka: zamyka sie na cale dnie w pokoju, siedzi przed kompem, gada z lalkami, ma 0 (ZERO!!!!) kolezanek, za chwile zapomni jak sie rozmawia z ludzmi. A ich mama? Ich mama po prostu nie ma sily i nie potrafi sama soie poradzic. Calej trójce potrzebna fachowa pomoc, ale co z tego jak do psychologa dzieciaki jezdzily jakis czas, potem swierdzila ich mama, ze to nic nie dawalo i przestali..... Szkoda gadac. Chodzi mi o to, ze mały musi czuc sie potrzebny, zaopiekowany, wazny i akceptowany. A ze Ty nie mozesz mu uwagi zwracac... niech robi to TZ!
Nie będę całeog tekstu cytowała bo chodzi tylko o jedno zdanie.
Przeciwnie uważam że Megi powinna otwarcie powiedzieć że takie czy inne zachowanie jej się nie podoba a jej Tż powinien ją w tym momencie poprzeć.

Cytat:

Mam na imie Iza i mam 25 lat. Od marca jestem mamą Zosi- gdy się urodziła miala 56 cm i ważyła 3400. Mała urodziła sie przez cc.
Ogólnie jest dzieckiem bezproblemowym, płacze tylko wtedy gdy jest głodna lub jej się spac chce Wszyscy mi mówią, ze zazdroszczą tak grzecznego dziecka
Nie czytałam was wcześniej, tydzien temu byłam u koleżanki i ona powiedziała mi o forum, ale nie było jakoś czasu wczesniej sie zarejestrować i napisać cos.
To dopiero zbieg okoliczności. Też jestem Iza a córcia Zosia

Cytat:
Napisane przez dusiaka Pokaż wiadomość
Wrzucam kilka zdjęć bo coś ostatnio nie wrzucamy ich tu wiele, a te nasze dzidziolki są teraz już takie fajne. Oleńka pupci do raczkowania nie podnosi, ale ładnie siedzi i podciąga się do wstawania.

1 - ciemne oczka
2 - tulaski
3 - Oli nowa zabawka
4 - pierwszy chrupek
5 - u babci
6 - puzlle
Śliczności
Stary 2010-10-26, 14:47   #4597
P0P70
Zakorzenienie

sara 85 (Iza) -no i widzę że następna ślicznotka do nas dołączyła. Dobrze że my już mamy zarezerwowanego narzeczonego bo byłby kłopot

Dusiaka- gratulacje wagi. My sie utrzymujemy też nagranicy ale tej dolnej. A Ola to faktycznie ma piękną cerę - zresztą cała jest piękna. I jak stabilnie i mądrze siedzie. A na tych matach to Ola tak specjalnie czy tak wyszło?

Stary 2010-10-26, 14:51   #4598
Gmyrelka
Wtajemniczenie

GG do Gmyrelka

Dusiaka to Olusia sobie nieźle waży Ja też muszę iść mojego grubcia zważyć bo ostatnio był ważony jak na szczepieniu byliśmy czyli daaaaawno Ola jest przeeeeeeeeśliczna

Iza i Zosia witajcie

Dlaczego mój pulpecior nie siedzi?? I co gorsza wcale się do tego nie garnie. On chyba szybciej będzie chodził niż siedział Za 7 minut spadam do domciuuuuuuu

Edytowane przez Gmyrelka
Czas edycji: 2010-10-26 o 14:54
Gmyrelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-26, 15:14   #4599
madziwnia
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to madziwnia

Cytat:
Kurcze ja te się teraz zestresowałam tymi szczepieniami ... ja małego też mam zaszczepić na wzw?? Ja szczepiłam 6w1 i pneumo i myślałam że do ok. 14mż mam spokój (tak mam napisane w książeczce)

Megi, madziwnia prosze się tu nie "źlić" na mnie ja dobra baba jestem .
ty nie musisz szczepic na wzw bo ujuz jest to szczepienie w tym 6w1

no dobra ty dobra babo..:dD:

megi.... cała ta wasza sytuacja pasuje mi na wykład z socjologii

a tak serio kurcze.. ja mam mietkie serce i zaraz sie nerwuje że takie sytuacje wogóle sa!!
megi tobie starsznie wspólczuje oj nawte sobie nie wyobrażasz!! ale do jasnej cholerki!!! dziewczyny ty silna baba z charaktere, nie daj sie facetowi!!! no kurcze co on robi.. to co on robi to bedzie miało a może juz ma po mału złe skutki TAK NIE MOZNA!!.....
no i w atkich sytacjach czuje sie źle bom ja bym, cały swiat chciała naparwić.. ale nie da sie tak jak dotknieciem czarodziejskiej różdźki!!

Dziewczyno nastukam ci do tyłka jak do koszalina przybedziesz!! Czas najwyższy działać bo sytuacja może ci sie wymknąć spod kontroli
a widze że ty juz bardzo cierisz nie nie radzisz sobie z obecnym stanem!
tylko że jak bedziesz brneła dalej tam z rozłozonymi rekami to ucierpi igorek a tobie juz jest źle nie od dziś!

dasz rade na pewno tylko szukaj sposobu na tego faceta.. najpierw na swojego.. potem oboje znajdziecie złoty srodke na drugiego zagubionego chłopca który któemu brakuje poczucia bezpieczenstwa --czyli tego co dziecko najbardziej potrzebuje... rany co za są i co za psycholog!!!
Chyba taki co to dyplom zrobił dla samego papieru i w nosie ma co to dziecko czuje!

A wszystkie jego zachowania wskazuja że dobrze z nim nie jest i ta sytuacja xle na niego wpływa..

oszzz jak sie rozpisałam!!
megi [tuli]

Pola ur. 3 czerwca 2014!
madziwnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-26, 15:15   #4600
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Megi - żebys się nie czuła "napadnięta". Ja Cię wspieram sytuacja nie jest łatwa
Stary 2010-10-26, 15:30   #4601
madziwnia
Zakorzenienie

tak tak tu nie chodzi o megi tylko o sytuacje w ajkiej sie znalazła!!

ale jak w koszalinie jeszcze mieszkałas to juz pisałas o tych zgrzytach miedzy wami!

Teraz masz Igorka i masz dla kogo walczyc "o swoje" lepsze!

my tu wszystkie BARDZO CIE WSPIERAmy....

megi wiesz ja tego długasnego posta na jednym oddechu pisałam do ciebie tak sie przejełam sytuacją mam nadzieje że zadne zdanie nie odbierzesz źle!

dusiaczku kochana... własnie sie tez nad tym fotelikiem zastanawiałam bo ma świetne opinie!
al;e poczekam z wyborem na twoja po wypróbowaniu fotelika szybko szybko dawaj mi znać!!

Wyglądasz super! dałabys juz temu krzysiowi nooooooooooooo a ciach by było.. hihihihihih gdzie ty kobieto masz kompleksy!! no gdzie!! Ślicznie włoski zrobiłas!!
a ola jak zwykle słodziach Pulpecik niezły.. ale póki na cycu to nikt nie powie ze tuczysz dziecko tak lekarka mi móiwła.. bo na sztucznym to by zwrócili uwage że przekarmia sie dziecko. na piersi nie.

Pola ur. 3 czerwca 2014!
Stary 2010-10-26, 15:42   #4602
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Madzwinia - moje autobusowe przemyślenia do nowego wątku. Może ktoś będzie miał pomysł jak to fajnie i zabawnie zmienić

1. Mijają nam miesiące i już siedzą nasze brzdące
2. Czas mija nieubaganie i do pracy powoli wracamy lub Czas mija nieubłagany do pracy powoli wracamy i wszystkie się mocno wspieramy

---------- Dopisano o 15:42 ---------- Poprzedni post napisano o 15:33 ----------

Cytat:
Napisane przez izazula Pokaż wiadomość
Madzwinia - moje autobusowe przemyślenia do nowego wątku. Może ktoś będzie miał pomysł jak to fajnie i zabawnie zmienić

1. Mijają nam miesiące i już siedzą nasze brzdące
2. Czas mija nieubaganie i do pracy powoli wracamy lub Czas mija nieubłagany do pracy powoli wracamy i wszystkie się mocno wspieramy
I jeszcze
Czas mija nieubłagany a nasze mądre brzdące mają coraz szpuplejsze i seksowniejsze mamy

Edytowane przez izazula
Czas edycji: 2010-10-26 o 15:35
izazula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-26, 16:11   #4603
cigi
Rozeznanie

ja tylko na chwilke wpadlam, bo cora mi usnela , wiec musze korzystac. Nikt nie wie ile czasu mi jest dane.
Megi ja zgadzam sie z Pop, izazula, ania i wiele wiecej do dodania nie mam.
Bardzo wspolczuje temu dziecku. Nie wyobrazam sobie jak moze sie czuc. Dla mnie to jakies PORABANE prawo, zeby tak 3 tyg tu a 3 tu; To prawo podobno ma byc po to aby chronic dziecko , aby bylo z obydwojgiem rodzicow i oni oboje mieli udzial w jego wychowywaniu, a konczy sie to tak, ze dziecko jest wychowywane ale nie RAZEM przez obojga rodzicow, ale zupelnie osobno. Do tego ma zupelny rozgardiasz w glowie. Jednego rodzica nie widzi przez 3 tyg. bo pewnie tak jest, zwazywszy na to, ze rodzice sie na ogol nie ubostwiaja, a potem drugiego przez ten sam okres czasu. No kleska. Dla mnie to jest krzywdzenie dzieciaka, jeszcze na dodatek tak malego.

Dziecko powinno byc z jednym z rodzicow, z tym, ktore wiecej czasu z nim spedza a wiec bardziej zwiazanym z nim, na ogol mama, lub tata, jesli matka jest jakas nie bardzo, lub jesli ojciec je wychowywal dotychczas wiecej. I widywac drugiego rodzica jak najczesciej sie da. A jesli sie nie da, to coz, zostaja np wakacje. I uwazam, ze jesli rodzice szanuja sie jako tako, i nie szczuja jedno na drugie dziecka, to to jest bardzo dobre wychowanie, mimo, ze drugiego rodzica nie ma na stale. Malo to malzenstw jest, ktore tak zyja? Rodzic, ktory jest ciagle w rozjazdach i widuje dziecko nieczesto, lub rodzic, ktory pracuje za granica. Wiadomo, nie jest to najlepsze dla dziecka, ale nie jest zle

A ci psycholodzy maja po...bane tak sie sklada, czesto to oni ze soba maja problemy (przepraszam wszystkich dobrych psychologow).
NA doadatek piszesz, ze Tz mial juz inne partnerki, wiec chlopcu sie totalnie miesza. Nie dziwie sie, ze olewa Ciebie, bo moze traktuje Cie jak kolejna przemijajaca partnerke taty, a wiec ona mu dynda, bo i tak odejdzie. Wiec po co on ma jej sluchac jeszcze?

Co do tego jak masz postepowac z chlopcem, to nie wiem, jakos z sercem, choc wiem, ze to trudne jak dzieciak jest nieznosny, ale staraj sie go zrozumiec. Troche mialam do czynienia z takimi rozwydrzonymi dzieciakami i nie jest latwo, wiem. Mialam ochote rozszarpac czasem, chociaz to maluchy byly...

Natomiast zachowanie tzta jest katastrofalne. Przede wszystkim to on powinien go wychowac, tak jak pisaly dziewczyny powinien byc po twojej stronie. I nie ma takiego podzialu, ze ty z Igorkiem a on z synem, no kosmos. Trzeba czas razem spedzac, a nie tak. To niech on przewija Igora, a Ty sie pobaw z malym.

Ja tez wspieram; Ale zaluje dzieciaka...
cigi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-26, 16:37   #4604
Gmyrelka
Wtajemniczenie

GG do Gmyrelka

http://www.youtube.com/watch?v=ZOZPs...ayer_embedded#!

Widziałyście to?? Dla tych co nie widziały - najpierw przeczytajcie pod filmem opis. Ja już któryś raz oglądam i rycze ze wzruszenia

Stary 2010-10-26, 17:11   #4605
dusiaka
Rozeznanie

Cytat:
Dusiaka- gratulacje wagi. My sie utrzymujemy też nagranicy ale tej dolnej. A Ola to faktycznie ma piękną cerę - zresztą cała jest piękna. I jak stabilnie i mądrze siedzie. A na tych matach to Ola tak specjalnie czy tak wyszło?
PoP - jeśli pytasz o to, jak siedzi na zdjęciu na kocu u babci -to tak, sama tak siedzi. Niestety nie chce raczkować, nawet pupy nie podnosi.

Cytat:
Napisane przez izazula Pokaż wiadomość
Śliczności
Dziękujemy
Cytat:
Dusiaka to Olusia sobie nieźle waży Ja też muszę iść mojego grubcia zważyć bo ostatnio był ważony jak na szczepieniu byliśmy czyli daaaaawno Ola jest przeeeeeeeeśliczna
Dlaczego mój pulpecior nie siedzi?? I co gorsza wcale się do tego nie garnie. On chyba szybciej będzie chodził niż siedział
Dziękujemy Poszliśmy się zważyć bo na wadze domowej sporo tego było i chciałm potwierdzić. Poza tym na okoliczność kupna nowego fotelika -od 9 kg, musiałam mieć pewność,że jest już wystarczająco duża.
Gmyrelka -u dzieci niektóre umiejętności to kwestia dnia. Ola siedzi od dni kilku, podczas gdy wiele wizażowych maluchów w jej wieku już siedziało. No i codzinnie tu czytam o raczkowaniu lub próbach. U nas się nie zanosi. Widocznie nie dziś, to może jutro

Cytat:
dusiaczku kochana... własnie sie tez nad tym fotelikiem zastanawiałam bo ma świetne opinie!
al;e poczekam z wyborem na twoja po wypróbowaniu fotelika szybko szybko dawaj mi znać!!

Wyglądasz super! dałabys juz temu krzysiowi nooooooooooooo a ciach by było.. hihihihihih gdzie ty kobieto masz kompleksy!! no gdzie!! Ślicznie włoski zrobiłas!!
a ola jak zwykle słodziach Pulpecik niezły.. ale póki na cycu to nikt nie powie ze tuczysz dziecko tak lekarka mi móiwła.. bo na sztucznym to by zwrócili uwage że przekarmia sie dziecko. na piersi nie.
Madziwnia -co do fotelika dam Ci znać, jak się sprawuje po Wszystkich Świętych. Na razie jesteśmy po przymiarce w sklepie. Wyglądało, że mała siedzi wygodnie. Zobaczymy co powie na jazdę przodem do kierunku jazdy

A Krzyś - nadal sobie czeka. Nie wiem, czy się kiedykolwiek doczeka. Może za jakieś 10 kilo...

Dzienniki budowy:
Stary 2010-10-26, 17:14   #4606
madziwnia
Zakorzenienie

dusiaczku no no DAJ w końcu chłopu odzyc zregenerowac swoja męskośc bo jeszcze pójdzie sobie na bok

Pola ur. 3 czerwca 2014!
Stary 2010-10-26, 17:27   #4607
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

odpLILm gruchota, wrocilam z Katowic a mala jak mnie zobaczyla nie chciala sie odkleic wiec siku robilysmy razem bo jak tylko znikalam jej z oczu to od razu podkowke robila a ja nie znosze jak tak robi.
Dusiaczq zdjecia przepiekne, Ola jaka pannica a niedawno wszystkie te nasze dzieci takie gapcie byly a juz jak zlodzieja trzeb pilnowac

no i witam nowa mamusie.

madziwnia mnie przekonal przedzial kilowy, cena, wyglad.... nie sprawdzalam wczesniej tego fotelika bo u nas w sklepie go nie bylo, byl podobny....
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-26, 17:33   #4608
megi-megi
Zakorzenienie

Dziewczynki - DZIĘKUJE WAM WSZYSTKIM Nie czuję się zaatakowana, wprost przeciwnie. Ja jestem już tym zrezygnowana i potrzebuję trochę sił, żeby znów popróbować. Jakiejś przerwy potrzebuję. A Wy jesteście mądre kobity i od każdej z Was mogę czerpać trochę inspiracji

A w kwestii raczkowania - mój całkiem nieźle wędruje, jak bardzo chce coś dorwać, to biegnie na czworaka, ale... siedzieć nie umie, no chyba, że klęczeć, ale to nie na pupie.

---------- Dopisano o 17:33 ---------- Poprzedni post napisano o 17:29 ----------

Dusiaka- jaka Ola jest duża dziewczynka - wygląda na starszą. A Ty piękne masz włoski A zdjęcie mamy i córeczki najlepsze
megi-megi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-26, 17:43   #4609
Baobabek
Zakorzenienie

GG do Baobabek Send a message via Skype™ to Baobabek

cześć kochane ja znowu jak po ogień...małemu coś się poprzestawiało i jak go wykąpię po 20 ej i nakarmię to on mi jeszcze mega żywotny do 23i przez to wieczorami nie mam kiedy was czytać dzisiaj byliśmy na ostatnim póki co szczepieniu mały nawet nie pisnąłale za to wazy tylko 7700...i wg norm ma 200g niedowagi a wzrostem jest jak roczne dziecko....

Baobabek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-26, 17:55   #4610
dusiaka
Rozeznanie

Cytat:
dusiaczku no no DAJ w końcu chłopu odzyc zregenerowac swoja męskośc bo jeszcze pójdzie sobie na bok
Madziwnia - Spokojnie, nie pójdzie. Ten typ tak ma, monogamista jeden. Nie pierwszy raz ma taką abstynencję. Po porodzie starszego syna czekał całe 7 mcy, to teraz może da radę dłużej
Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
odpLILm gruchota, wrocilam z Katowic a mala jak mnie zobaczyla nie chciala sie odkleic wiec siku robilysmy razem bo jak tylko znikalam jej z oczu to od razu podkowke robila a ja nie znosze jak tak robi.
Dusiaczq zdjecia przepiekne, Ola jaka pannica a niedawno wszystkie te nasze dzieci takie gapcie byly a juz jak zlodzieja trzeb pilnowac
Darusiaaaa- byłam pewna, że do nas zajrzysz. I nie ważne, że komputer stary, dzień bez nas, to dzień stracony
Ja jeszcze nie zostawiałam małej na dłużej, niż 2-3 godziny (zakupy) i nie wiem, czy też by tak za mną zatęskniła. Buziaczki dla Oliwki

Cytat:
A w kwestii raczkowania - mój całkiem nieźle wędruje, jak bardzo chce coś dorwać, to biegnie na czworaka, ale... siedzieć nie umie, no chyba, że klęczeć, ale to nie na pupie.

Dusiaka- jaka Ola jest duża dziewczynka - wygląda na starszą. A Ty piękne masz włoski A zdjęcie mamy i córeczki najlepsze
Megi-megi - dziękujemy
ja bym się na Twoim miejscu cieszyła bo dla kręgosłupa lepsze jest raczkowanie, niż siedzenie i chodzenie. Chciałam, żeby pediatra pokazała mi jakieś ćwiczenia nauki raczkowania bo boję się, że Ola zrobi jak jej starszy brat - wstanie, a potem pójdzie na nogi bez raczkowania... Niestety pediatra kazała dać jej przestrzeń i czas, że niby może sama na to wpadnie. Mnie się wydaje, że nie, ale cóż, poczekam.
Te moje włosy to jak już kiedyś pisałam, mają za zadanie odwrócenie uwagi od mojej NADwagi. W pracy będą w szoku, że wracam taaaaka wielka. Jeszcze pokombinuję trochę z makijażem ( te zmarszczki, zmęczenie, itp). Przejrzę strony naszej Ferrou

Dzienniki budowy:
Stary 2010-10-26, 19:06   #4611
P0P70
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczynki - DZIĘKUJE WAM WSZYSTKIM Nie czuję się zaatakowana, wprost przeciwnie. Ja jestem już tym zrezygnowana i potrzebuję trochę sił, żeby znów popróbować. Jakiejś przerwy potrzebuję. A Wy jesteście mądre kobity i od każdej z Was mogę czerpać trochę inspiracji
Próbować oczywiście zawsze warto ale SAMA bez TZ niewiele zdziałasz. Bo to nie Ty jesteś problemem ale jego rodzice i ta chora sytuacja wjakiej ten chłopak się znalazł.
Kurcze nie zazdroszczę Ci. Nie dość że zrezygnowałaś ze sojego zycia( miasto, praca), stres związany z własnym dieckiem, konflity z TZ-em to jeszcze ten mały. Nic dziwnego że nie chce Ci się czsem z nikim gadać.

Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość
cześć kochane ja znowu jak po ogień...małemu coś się poprzestawiało i jak go wykąpię po 20 ej i nakarmię to on mi jeszcze mega żywotny do 23i przez to wieczorami nie mam kiedy was czytać dzisiaj byliśmy na ostatnim póki co szczepieniu mały nawet nie pisnąłale za to wazy tylko 7700...i wg norm ma 200g niedowagi a wzrostem jest jak roczne dziecko....
Moja waży mniej i wszyscy lekarze twierdzą że jest OK.

Cytat:
Madziwnia - Spokojnie, nie pójdzie. Ten typ tak ma, monogamista jeden. Nie pierwszy raz ma taką abstynencję. Po porodzie starszego syna czekał całe 7 mcy, to teraz może da radę dłużej
Mi dzisiaj w pracy kolega tłumaczył że facet w pewnym wieku musi mieć albo kochankę albo jakieś hobby.

Stary 2010-10-26, 19:34   #4612
aneczkkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Pewnie że możesz. Przedstaw siebie i dziecko. Wklej zdjęcie małej cobyśmy mogły napisać parę ohów i ahów. I pisz o swoich problema, radościach, dylematach.

PS> I przyznaj sie od jak długiego czasu nas podczytujesz pokryjomu

heheh a cos ty taka wścibska

---------- Dopisano o 19:34 ---------- Poprzedni post napisano o 19:28 ----------

Cytat:

Witaj

Zosieńka urocza
20-12-14 10 tc
aneczkkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-26, 19:44   #4613
Darusiaaaa
Zakorzenienie

noo mloda kima ( ciekawe czy bedzie pobudka?)
jutro przyjdzie pewnie smok bo wczoraj mail przyszedl ze wyslane, chrzestna malej wozek odebrala i mowi ze jest ZA***I*TY !
Żadnych śladów użytkowania, jakbym normalnie w sklepie kupila, folia przeciwdeszczowa nie odpakowana a parasolka odpakowana bo użyta raz
No i mowi ze w ogole jest sliczny i jezdzi sobie nim po pokoju:P niech jezdzi moze cos z tego bedzie;D i za jakis czas bede mogla jej wozio pozyczyc:P
A.Camus
Stary 2010-10-26, 20:26   #4614
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość

no i witam nowa mamusie.

madziwnia mnie przekonal przedzial kilowy, cena, wyglad.... nie sprawdzalam wczesniej tego fotelika bo u nas w sklepie go nie bylo, byl podobny....
Co robiłaś w Katowicach ? Jak będziesz się jeszcze raz wybierała to daj znać wcześniej

Cytat:
Trudne zadanie ale nie tylko dla Ciebie. Musicie razem z Tż zadziałać i on musi Cię wspierać. My życzymy powodzenia a w razie czego służę pomocą

Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość
Jaka niedowaga ? Jak przybiera to nie ma żadnej niedowagi. Lekarze to potrafią rodzica nastraszyć/ Wiem to po sobie. Też dałam sobie wmówić jednemu że moja ma za niską wagę a moj pediatra powiedział że jest ok. A inna pani doktor powierdziła.
Stary 2010-10-26, 20:29   #4615
Darusiaaaa
Zakorzenienie

musialam pojechac z upowaznieniem do kopalnii gdzie tata pracowal odebrac za niego papiery bo on nie mogl pojechac bo jest u wujka w Piotrkowie, a ze pogoda fajna do jazdy to smignelam.

megi podstawa to to abyscie i ty tezeta i on ciebie wspieral! musicie sie trzymac razem i trzymac sie zasad.
A.Camus
Stary 2010-10-26, 20:30   #4616
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Dobranoc wszystkim
Jestem wykończona i padamna twarz
Stary 2010-10-26, 20:32   #4617
Darusiaaaa
Zakorzenienie

ja tez uciekam mloda spi to smigam to tezeta-pa
A.Camus
Stary 2010-10-26, 20:45   #4618
Gmyrelka
Wtajemniczenie

GG do Gmyrelka

Ano i zapomniałam się pochwalić, że mój Dyziulecek skończył dzisiaj 7 miesięcy

Kurcze tak piszecie o tych wagach i widzę że kontrolujecie maluchy ... ja ostatni raz byłam na ważeniu 30 sierpnia czyli dwa miechy temu - może powinnam się wybrać Tylko ja sądziłam że jak wszystko jest ok to nie muszę nic sprawdzać

Baobabku Marcel dwa miesiące temu ważył 7670g ... ale ja myślę że Kubuś jest szczuplaczek po prostu. Przecież jest zdrowy, świetnie się rozwija. Moja Hanka taki szczypioreczek jest Ona niedowagę ma do dziś ale nikt nie kazał mi się martwić (byłam u dwóch lekarzy w wawie i kielcach) bo jest zdrowa, wyniki ma dobre i po prostu taka Jej uroda, więc myślę że zupełnie nie masz się co martwić

---------- Dopisano o 20:45 ---------- Poprzedni post napisano o 20:34 ----------

Cytat:
Moja waży mniej i wszyscy lekarze twierdzą że jest OK.
Ale ma Marcelek drobinkę narzeczoną Tylko Oli ma zupełnie inną wagę wyjściową

Edytowane przez Gmyrelka
Czas edycji: 2010-10-26 o 20:40
Stary 2010-10-26, 20:48   #4619
ania p
Zakorzenienie

Cytat:

Witamy witamy ślicznA tWOJA córa, a ja mam ładnego kawalera w domu 2 latka

Cytat:

Iza i Zosia witajcie

Dlaczego mój pulpecior nie siedzi?? I co gorsza wcale się do tego nie garnie. On chyba szybciej będzie chodził niż siedział Za 7 minut spadam do domciuuuuuuu
oje też nie siedzi ale na kolanach się podciaga do siedzenia , z płaskiego nie chce wcale do tego się wygina do tyłu i kocha lezeć na brzuchu i jeszcze na to nie wpadła że mozna dzwignąc dupe, mimo tego iż SZymek jej pokazuje jak raczkować to nic

Cytat:
http://www.youtube.com/watch?v=ZOZPs...ayer_embedded#!

Widziałyście to?? Dla tych co nie widziały - najpierw przeczytajcie pod filmem opis. Ja już któryś raz oglądam i rycze ze wzruszenia
Mam w pracy chłopaków co biegaja maratony takze widziałam już kilka razy ten film za każdym razem i od nowa łapie za serce jakby się go widziało pierwszy raz .

Cytat:

Darusiaaaa- byłam pewna, że do nas zajrzysz. I nie ważne, że komputer stary, dzień bez nas, to dzień stracony
Ja jeszcze nie zostawiałam małej na dłużej, niż 2-3 godziny (zakupy) i nie wiem, czy też by tak za mną zatęskniła. Buziaczki dla Oliwki

Megi-megi - dziękujemy
ja bym się na Twoim miejscu cieszyła bo dla kręgosłupa lepsze jest raczkowanie, niż siedzenie i chodzenie. Chciałam, żeby pediatra pokazała mi jakieś ćwiczenia nauki raczkowania bo boję się, że Ola zrobi jak jej starszy brat - wstanie, a potem pójdzie na nogi bez raczkowania... Niestety pediatra kazała dać jej przestrzeń i czas, że niby może sama na to wpadnie. Mnie się wydaje, że nie, ale cóż, poczekam.
Te moje włosy to jak już kiedyś pisałam, mają za zadanie odwrócenie uwagi od mojej NADwagi. W pracy będą w szoku, że wracam taaaaka wielka. Jeszcze pokombinuję trochę z makijażem ( te zmarszczki, zmęczenie, itp). Przejrzę strony naszej Ferrou
zabieraj jej zabawki i kładz dalej od niej może wpadne na to że jakoś trzeba się do nich dostać kiedyś tak przekonałam jedną mała dame , coprawda raczkowac zaczęła sporo póxniej ale ruszyła tyłek jak się zabawe ją pozbawiło testa robiłysmy bo tamta zazdrościła że Szymek tak śmiga , a jej nie raczkowała mimo że starsza dwa miechy moze to coś zadziała czemu by nie spróbowac

Ola kima Szymek gania , ale niedługo go powale spać
Stary 2010-10-26, 20:54   #4620
Gmyrelka
Wtajemniczenie

GG do Gmyrelka

Ania mój też jest typowo brzuszkowy i od wielu miesięcy śpi, leży i funkcjonuje TYLKO na brzuchu. Ale jak Mu podam ręce to wcale się nie podciąga do siedzenia Hania to sama chciała i wystarczyło dać Jej palce i już siedziała, a Młody w nosie to ma. Jak Mu kładę telefon, pilota, kabelek itp dalej od Niego żeby się po Niego ruszył to On się czołga jak żołnierz Przecież to chyba niemożliwe żeby nie siedział i nie raczkował bo jest za gruby

Edytowane przez Gmyrelka
Czas edycji: 2010-10-26 o 20:56
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości