|
|
#4231 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Majowo-czerwcowe mamy 2011 :)
Cytat:
może jak będziesz wszystko podwójnie kupować to jakieś rabaty będziesz mieć ![]() Cytat:
napisz coś o sobie
|
||
|
|
|
#4232 | |||
|
Zakorzenienie
|
tak mi zalecił
w I ciązy tez tak brałam Cytat:
http://allegro.pl/urocze-sweterki-ci...263889721.html Cytat:
Cytat:
Moja mama rodziła siostrę jak miała 40lat W ciąży okazało się że ma mięśniaki czy mięśniaka i był na tyle duży że w gre wchodziło cc, ponieważ nie było szans by główka wyszła naturalnie. Koniec końców urodziła sn a mięśniak znikł.Lekarz nie dowierzał. Wtedy był szał na Zbyszka Nowa-klaszczemy, strzepujemy, pamiętacie Albo cud albo siła autosugestii.absolutnie żadne.Rodzinnie, w domu , jak 2lata wstecz i w zeszłym roku
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|||
|
|
|
#4233 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() |
|||
|
|
|
#4234 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() poza tym dorastam chyba do zostawienia Zośki z dziadkami na parę dni
Trzy rzeczy pozostały z raju: gwiazdy, kwiaty i oczy dziecka... Dante Alighieri Edytowane przez andziot Czas edycji: 2010-10-26 o 20:51 |
|
|
|
|
#4235 |
|
Zakorzenienie
|
nie ryzykowałabym podróży w góry, ale jak się dobrze czujesz...
ja też raczej w domu, widzę że jesteśmy w większości ![]() katarzynka00, ładny ten sweterek, przynajmniej na zdjęciach all. |
|
|
|
#4236 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ostatnio kapuste kiszona przegryzałam czekoladą łaciatą ![]() Cytat:
![]() Cytat:
pieknie wyglądaszCytat:
aż sie wzruszyłam. szczera prawda moja droga!!!moglabym oddać swoja wypłatę za zdrowie i szczęście we dwoje, wkrótce we troje! Cytat:
jesli komuś tu się nie wiedzie to jaknajbardziej powinien za kasa wyjechać, ale ja nie umiałabym daleko od rodziny i tak jak niektóre tu dziewczyny, dlaeko od męzów. nie oceniam nikogo, ale dla mnie to nie życie o którym marze dla siebie i swoich dziecki / swojego dziecka. nie atakujcie mnie zaraz za wypowiedź .Cytat:
Cytat:
skromnie, ale razem - masz racje. dziewczyny ratunkuuuuuuuu!!! teraz mnie się jakieś świnstwo przyplątało - musze poczytać wczesniejsze posty - nie dosć że mam upławy, to mnie swędzi, piecze, boli - sama nie wiem co. masakra jakaś!!!!!! aha - z TŻtem ciche chwile. odebrał mnie z pracy, bo nie miałam jak wrócić (moje auto u mechanika) i milcze. nie chce i sie nawet do niego odzywać. samopoczucie do |
|||||||
|
|
|
#4237 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja muszę mieć do kogo sie przytulić, wygadać, musze mieć oparcie i zrozumienie i pomoc w codziennych obowiązkach... Wiem co to znaczy rozłąka, przez 6 lat żyłam w związku na odległość, była to dla mnie męczarnia niesamowita, tylko ja wiem ile nocy przepłakałam i jak bardzo tęskniłam, ale w końcu się doczekałam i tylko świadomość że to się kiedyś skończy dawała mi siłe ... Strasznie jesteście dzielne !!! ---------- Dopisano o 21:27 ---------- Poprzedni post napisano o 21:24 ---------- czuję sie dobrze i chyba raczej nie chodzi o łażenie po górach, ale raczej swojskie góralskie klimaty, bo przeciez na nartach jezdzic nie bede ![]() myślicie że nie powinnam ??? |
|
|
|
|
#4238 |
|
Raczkowanie
|
Musiałam się przespać, strasznie mnie wyczerpują w pracy
![]() Mam wrażenie, że od kiedy wiedzą o ciąży to mam pod górkę. Najbardziej wkurza mnie takie "święte podejście" do nieformalnych związków. Jak będą mnie tak dalej traktować to znajdę lekarza co da mi zwolnienie i ciekawe czy będzie łatwiej w pracy beze mnie, na pewno nie, ale nie dam się tak traktować. U nas też krucho z kasą, mała pensja, dużo wydatków, remonty kończymy. Auto wciąż nawala, dziś odmówiły posłuszeństwa wycieraczki jak wracałam z pracy a strasznie zaczęło lać, prawie się załamałam. Oj ciężki miałam dzień, a muszę coś jeszcze zrobić, bo meble do kuchni trzeba kupić a nie ma za co
|
|
|
|
#4239 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zapytaj się lekarza. Ja też dobrze się czułam, aż pewnego dnia po normalnym weekendzie zwykłej mojej aktywności, ni z tego ni z owego dostałam krwawienia i zrobił się krwiak, który zagroził ciąży. No i wylądowałam na tydzień w szpitalu, także ja bym nie jeździła na takie wypady, ale wiele dziewczyn czuje się na siłach nawet latać samolotem. Wszystko jest względne... |
|
|
|
|
#4240 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Teraz tez jezdze sporo ,ale juz tylko autem,nawet do gina teraz po 200km jeżdze hihi. Myśle,ze górkie powietrze wam psłuży,a gdzie chcesz jechać,bo z Wrocka do szklarskiej,czy karpacza nie jest znow tak daleko, ![]() Cytat:
)
Edytowane przez mazianka81 Czas edycji: 2010-10-26 o 22:02 |
||
|
|
|
#4241 |
|
Zakorzenienie
|
mazianka81 wiem, ze nasza rozłąka na pewno miała wpływ na to jak teraz jest między nami, wiem, ze pomaga nam doceniać siebie nawzajem, nawet samą obecność, ale ja chyba za cieńki bolek jestem, bo mi samej strasznie ciężko... nawet jak mężu wyjeżdża na parę dni służbowo, to czuję się nieswojo ...
a co do samotnego wchowywania dziecka to jasne, że się da - wiem to, ale ja chyba aż tak super mamą nie jestem, bo cały dzien z Zosią strasznie mnie męczy, mimo, że kocham ją nad życie i łobuzem nie jest (choc bunt dwulatka mogę uznać za rozpoczęty) dobranoc kochane, do jutra
Trzy rzeczy pozostały z raju: gwiazdy, kwiaty i oczy dziecka... Dante Alighieri Edytowane przez andziot Czas edycji: 2010-10-26 o 22:17 |
|
|
|
#4242 |
|
Zakorzenienie
|
witajcie
przyJmiecie mnie do swoJego grona? Termin porodu maj |
|
|
|
#4243 |
|
Moderatoreska
|
|
|
|
|
#4244 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dlatego kombinujemy żeby mój mąż już zjechal do nas,a ja przyżekłam sobie,ze będe pomagać swoim dzieciom przy wnukach,jesli tylko zdrowie mi na to pozwoli,bo wiem co to znaczy 24h/24 tylko z dzieckiem. uff wyzalilam sie . a zapomniałam wam napisać ,ze wczoraj u gina PO KAWIE miałam ciśnienie 100/50 szok a ja ogólnie teraz nerwus jestem,wiec wiele jeszcze zniose hihi. buziam Was dziewczynki,miłych snów |
|
|
|
|
#4245 |
|
BAN stały
|
Moniqac to,co opisujesz,to pewnie grzybica.
Dopada w ciaży-mnie zawsze ale to zawsze w szpitalu i jak u kogoś na toalecie siadałam(a nie siadam byle gdzie tylko u wybranych osób). Nie stresuj sie tylko zadzwoń do gina i popros o receptę i badanie. Tableteczki dopochwowe dostaniesz i będzie dobrze. Nie używaj teraz do mycia płynu,mydła...tylko wodę przegotowaną. Kup sobie herbatkę z kory dębu i posiadz sobie w misce. Niby dziowne ale mi to pomogło na rany poporodowe bo miałam stan zapalny i antybiotyk.Katastrofa bo ból prz każdym ruchu i ten zapach ![]() Ja sylwestra spędzę tak jak co roku od wielu lat-z przyjaciółmi,do wyboru mamy 3 domy. Mój TŻ pracował tak,ze nie wracał po 3-4 dni do domu.Nie daliśmy tak rady i teraz jest na miejscu za te same pieniądze(ale więcej gębek do wykarmienia). Nie mogliśmy żyć osobno.To nie dla nas. Z kolei TŻ-ta siostra ze swoim mężem tak zyją od wielu lat(ona w domu a on na statku). Nawet sie nie kłócą Ja na pomoc moich rodziców też nie mam co liczyć-moja mama nie czuje sie babcia bo...jest za młoda ![]() Rodzice TŻ nie żyja i tak sami sobie ale dobrze nam z tym ![]() Nigdy nic nie dostaliśmy,wszystko mamy dzięki pracy i wytrwałości. Nie powiem-jest ciężko ale jaka satysfakcja. Też sobie obiecałam,ze będę dzieciom pomagać przy wnukach,moje dzieci już teraz maja dom i nie muszą sie martwić o kredyty na przyszłość. Gorzej z edukacją-wyuczyć całą tą bande,to pewnie majątek. Edytowane przez nerola Czas edycji: 2010-10-27 o 00:46 |
|
|
|
#4246 | ||
|
Wtajemniczenie
|
przeszlo 4 lata i jestesmy szczesliwi, bo razem
![]() Cytat:
i witam w gronie Mam i Dzidzioli ![]() ---------- Dopisano o 05:36 ---------- Poprzedni post napisano o 05:30 ---------- Cytat:
![]() A i nie przejmuj sie grzybica, bo to czesto sie zdarza i czuje, ze mnie tez nie ominie ![]() [QUOTE=nerola;22900996]Tableteczki dopochwowe dostaniesz i będzie dobrze. Nie używaj teraz do mycia płynu,mydła...tylko wodę przegotowaną. Kup sobie herbatkę z kory dębu i posiadz sobie w misce. Niby dziowne ale mi to pomogło na rany poporodowe bo miałam stan zapalny i antybiotyk.Katastrofa bo ból prz każdym ruchu i ten zapach[QUOTE] Musze to sobie zapisac Juz siebie widze jak siedze w tej misce
|
|
#4247 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cześć dziewczyny!
Ale naskrobałyście! Cały wczorajszy dzień czytałam i czytałam, robiłam przerwy bo mnie głowa bolała jak dochodziłam do ostatniego posta, robiłam "odśwież" i bach, kolejne dwie strony do nadrobienia To się nazywa płodność twórcza ![]() katarzynka00 ja 90% mojej garderoby mam z Allegro więc jako internetowa zakupocholiczka odradzę Ci kupowanie ciuszków, gdzie sprzedający nie podaje składu tkaniny. Jeśli pisze tylko "piękna dzianinka" to można się spodziewać jakiegoś sztucznego badziewia, akrylu/wiskozy. Zdjęcia to tak potrafią przerobić, że wygląda jak wysokogatunkowa bawełna a później otwierasz paczkę a tam śliska ściera Też się parę raz nacięłam ale jak to się mówi "mądry Polak po szkodzie" ![]() agus - ja też! Smaruję nim bułę zamiast masła, na to plasterek wędliny, żółty ser, pomidorki, świeża bazylia... magdeczka no dziwny ten Twój lekarz, póki jesteś jeszcze na początku ciąży to zmieniaj i wybierz takiego, który będzie Ci pasował i już ![]() Cytat:
Cytat:
to wiecie, że od 11 tyg. ciąży jajeczka chłopców wytwarzają już ten hormon Cytat:
Spodnie normalne Cię cisną, jesteś w 14 tyg! ciąży a Ty się boisz ciążówek kupować...![]() kasia no już widać widać ![]() Zytus, mała migotka witamy nowe mamuśki Napiszcie coś więcej o sobie. Jesteście już po usg?
|
|
#4248 |
|
Zadomowienie
|
Heja Dziewuszki
Oglądajcie DDTVN bo bedzie o wózkach jaki wybrać Ja zaczęłam 3msc ciąży
|
|
#4249 | |
|
Zakorzenienie
|
bo on jest ładny tylko ja się czegoś innego spodziewalam
m.in że będzie sporo dłuższy-jak podają wymiary Cytat:
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
|
#4250 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a ja nie sądzę żeby Ci miały góry zaszkodzić. nie przemęczaj się, nie przeziębiaj, ubieraj się ciepło i jak się czujesz dobrze, to siedzenie w górach powinno być ok. ale zapytaj się lekarza dla pewności. nie zaszkodzi ![]() Cytat:
ale kończe projekt i zmykam, chociaż nie mam takiego charakteru żeby uciekać, ale nie daję już rady. co najmniej miesiąc odpoczynku - i tak jak piszesz - ciekawe czy wtedy im będzie lepiej. nie daj się im i koniecznie odpoczywaj. chociaż 3 tyg L4, potem znowu na 2 tyg do pracy i tak w kółko. masz do tego prawo! [QUOTE=Paulizia;22901931] Jak to mowia... 'jak sobie poscielesz tak sie wyspisz' ![]() A i nie przejmuj sie grzybica, bo to czesto sie zdarza i czuje, ze mnie tez nie ominie ![]() brzmi obrzydliwie, ale dobrze że to "normalne"...! nerola o kurde... a ja się płynem myję częściej bo myślałam, że to pomoże. super jestem. Dziękuję za informacje (niestety przypomniało mi się, że w pracy kiedyś byłam tak zamotana, że leciałam siku myśląc o czymś i siadłam..... już wiem skąd to świństwo). swoją drogą obrzydliwe rzeczy się nas "chytają". ale zadzwonie do gina po jakąś receptę, bo wizytę mam dopiero 16.11. Cytat:
a już nie wspomnę o tym, że jak coś chce komuś napisać, to już dawno wątek się zakończył .ciekawe kiedy zaczniemy drugą część .miłego dnia dziewczynki. biorę się do pracy dzisiaj był kolejny milczący poranek z Tżtem. miodzio normalnie. ---------- Dopisano o 08:51 ---------- Poprzedni post napisano o 08:50 ---------- oglądaj i rób notatki potem tu pisz, bo ja w pracy jestem i nie mogę oglądać! Edytowane przez moniqac Czas edycji: 2010-10-27 o 08:53 |
|||
|
|
|
#4251 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Ja badania dopiero w sobote robie, a do endo 15.11. A w czym najwiecej jest jodu?? Oprócz soli jodowanej no i ryb![]() Cytat:
![]() Cytat:
A jeśli chodzi o sam dojazd to przecież mozecie robić dłuże przerwy, żebyś mogła rozprostowac nogi Ciąza to nie chorobaWitaj, zapraszamy ![]() Cytat:
![]() Eweska mnie też by było cieżko tak na odległosć, mój maż ma taką pracę że czasem musi wyjechać na dłuzej ale to w najgorszym wypadku jest 6dni. Ale znam wiele takich rodzin jak wasza, mój brat też zostawia w domu żonę i 2 dzieci i jedzie do pracy za granice, bo inaczej niczego by się nie dorobili. Trzeba by bylo zapomnieć o wąłsnym, domu i mieszkać u mamy. Życzę Wam wytrwałosci, i abyscie w końcu znależli lepsze rozwiazanie tej sytuacji. Może faktycznie warto zaryzykować i spróbować i żyć oraz być szczęsliwym we Francji. Bardzo tam ładnie, cudne miejsce ![]() Idę zjesć śniadanko
|
|||||
|
|
|
#4252 | |
|
Rozeznanie
|
Witam Was wszystkie
Napiszcie coś o sobie.Eweska, jeszcze tylko 3 dni do przyjazdu twojego Tżta?? Super! Bardzo się cieszę Nareszcie będziecie razem, na ile przyjeżdża?? Tylko się nie kłóćcie Szkoda czasu.Cytat:
Przykre to jest, gdy dziadkowie nie pomagają przy wnukach ale coż zrobić. Trzeba sobie jakoś poradzić samemu. Najważniejsza jest miłość i zdrowie! ![]() Heh, a ciśnienie to masz podobne jak ja... :/ Widzisz, znajomi pewnie nas specjalnie denerwują,żeby nam to na dobre wyszło i ciś., się podwyższyło heheAliczka, gratulacje
|
|
|
|
|
#4253 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, ja już jestem po wczorajszej wizycie. Dziś jest 9tc 3d, dzidzia ma ładne bijące serduszko i wszystko na miejscu. Babie się skończył papier więc nie mam fotosów, ale obiecała, że nast. razem zrobimy. Młody ma 18mm - wielkolud!
|
|
|
|
#4254 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
super !ja właśnie dzowniłam do gina, mam podjechać po recepte nystatyna.fu. eweska - rzeczywiście przepiękne miejsce na mieszkanie. |
|
|
|
|
#4255 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
U Ciebie dokladnie tak samo jak u mnie, skończył sie papier ![]() Ja była u gina w 8tc i 6 dniu i też miał 18mm, a lekrz powiedział że z usg jest 8tc i 3d. Teraz wizyte mam 9.11 to będzie już 12tc i 5d ciekawe ile urosło to moje maleństwo |
|
|
|
|
#4256 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4257 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#4258 | |
|
Moderatoreska
|
Dzień dobry
Dzięki dziewczyny, jakoś to się wszystko poukłada ![]() Cytat:
Później widzimy się na święta i wtedy zostaje dłużej w domku ![]() Nie kłócimy się jak przyjeżdża do domku, szkoda czasu marnować na ciche dni ![]() Martwię się o siorkę Dostała jakiś małych plamień, ma dzwonić do lekarza, mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze, tyle czasu czekali na dzidziusia
|
|
|
|
|
#4259 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny mam do Was takie może głupie pytanie :P Powiedzcie mi, poprzez jakie badania gin stwierdza,że jest np. jaka infekcja pochwy lub grzybica? Tak się zastanawiam czy tylko poprzez badanie ginekologiczne to zwykłe czy np. jeszcze wymaz czy cos takiego. Nie wiem czy jasno się wyraziłam
![]() Eweska, pewnie,że tydzień to już coś Zwłaszcza,że Ty nie pracujesz, on chyba raczej tez większość czasu spędzi w domu z Tobą a do świąt szybko zleci ![]() Mam nadzieję,że z twoja siostrą będzie ok,że to nic poważnego.. Trzymam kciuki! Edytowane przez Catia88 Czas edycji: 2010-10-27 o 09:44 |
|
|
|
#4260 |
|
Zadomowienie
|
A kiedy Ty kocie miałaś ost miesiączkę?
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:26.

Masz gdzieś na wierzchu linka do tego sweterka który Ty kupiłaś??![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

pieknie wyglądasz

zapytaj się lekarza.

przyJmiecie mnie do swoJego grona? Termin porodu maj
Też się parę raz nacięłam ale jak to się mówi "mądry Polak po szkodzie"
to wiecie, że od 11 tyg. ciąży jajeczka chłopców wytwarzają już ten hormon 

.