Majowo-czerwcowe mamy 2011 :) - Strona 144 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-10-27, 12:32   #4291
violisia
Zadomowienie

Dot.: Majowo-czerwcowe mamy 2011 :)

Cytat:
Napisane przez 24kasia86 Pokaż wiadomość
pochwale sie moim brzuszkiem- mam taka przylegajaca bluzeczke, no i pojadlam wiec jest widoczny oby z dnia na dzien byl wiekszy
śliczny brzusiunio
Cytat:
Napisane przez moria44 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny!

Ale naskrobałyście! Cały wczorajszy dzień czytałam i czytałam, robiłam przerwy bo mnie głowa bolała jak dochodziłam do ostatniego posta, robiłam "odśwież" i bach, kolejne dwie strony do nadrobienia To się nazywa płodność twórcza

katarzynka00 ja 90% mojej garderoby mam z Allegro więc jako internetowa zakupocholiczka odradzę Ci kupowanie ciuszków, gdzie sprzedający nie podaje składu tkaniny. Jeśli pisze tylko "piękna dzianinka" to można się spodziewać jakiegoś sztucznego badziewia, akrylu/wiskozy. Zdjęcia to tak potrafią przerobić, że wygląda jak wysokogatunkowa bawełna a później otwierasz paczkę a tam śliska ściera Też się parę raz nacięłam ale jak to się mówi "mądry Polak po szkodzie"

agus - ja też! Smaruję nim bułę zamiast masła, na to plasterek wędliny, żółty ser, pomidorki, świeża bazylia...

magdeczka no dziwny ten Twój lekarz, póki jesteś jeszcze na początku ciąży to zmieniaj i wybierz takiego, który będzie Ci pasował i już

moniqac w porządku szybko przysłali. Tylko zwróć uwagę, że to jest naprawdę mały format, taki notesik. Mi się w nim wszystko podoba ale byłam trochę zaskoczona, że taki malusi.

A co do testosteronu to wiecie, że od 11 tyg. ciąży jajeczka chłopców wytwarzają już ten hormon

anula ja Ciebie chyba zaraz zmłotkuję Spodnie normalne Cię cisną, jesteś w 14 tyg! ciąży a Ty się boisz ciążówek kupować...

kasia no już widać widać mój to jest z 5 x taki

Zytus, mała migotka witamy nowe mamuśki Napiszcie coś więcej o sobie. Jesteście już po usg?
podaj prosze linki do sprawdzonych sprzedawców, bo ja chcetnie pozamawiam co nieco, ale troszke sie boje, a wyprobowany to zawsze cos

poza tym czekam dalej na gatki moje ciazowe, facet wyslal je wczoraj dopiero, bo mial jakies sprawy rodzinne ,. wiec mam nadzieje ze dzis albo jutro beda
violisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-27, 12:33   #4292
moria44
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez DariaKom Pokaż wiadomość
Dziś jest 9tc 3d, dzidzia ma ładne bijące serduszko i wszystko na miejscu. Młody ma 18mm - wielkolud!
Daria gratuluję wymiary maluszka jak najbardziej prawidłowe. A Ty albo TŻ wysocy jesteście?

Cytat:
Napisane przez magdeczka Pokaż wiadomość
Tęsknię już za widokiem maluszka na ekranie USG, czasami dopada mnie taki dziwne uczucie, że nie mogę uwierzyć, że bajbusek tam jest, tyle lat na niego czekałam, że nie umiem uwierzyć.
magdeczka a będziesz miała usg genetyczne? Bo wtedy dostaje się płytę z nagraniem usg. Powiem Ci, że mam czasem podobne uczucia do Twoich więc otwieram sobie wtedy ten filmik po raz... już nie liczę który i od razu mam taki humor

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość
brzuch mnie boli od denerwowania sia
ehhhhh
agus przecież zdążyli korki są wkurzające ale nic na nie poradzisz, górą nie przelecisz więc nie ma sensu się tym denerwować. Zrób sobie pyszną herbatkę i głęboko pooddychaj. Zrelaksuj się bo wtedy i dzidzia będzie zadowolona

Cytat:
Napisane przez Aliczka88 Pokaż wiadomość
http://allegro.pl/wozek-3w1-espiro-g...280169459.html

Fajny ten wózek dziewczęta.... Ten turkusowy!
Fajny, fajny lubię taki kolorek My wózio i dużo innych dodatków dostaniemy od rodziny jeśli się potwierdzi, że będzie dziewczynka, bo fura ewidentnie w kolorach dziewczynkowych

Aaaa dziewczynki, miałam Wam już wczoraj napisać ale zapomniałam. Ta seria z Body Shopu Tea Tree - super! Zrobiłam maseczkę 2 razy i codziennie nakładałam krem na noc i jest już lepiej! Kremu dostałam tylko próbkę więc dziś się obkupiłam na allegro. Jak tylko przyjdzie paczka, to będę kontynuować kurację. Polecam! U mnie się sprawdziła

God couldn’t be everywhere, so he created mothers

moria44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-27, 12:39   #4293
mary poziomkowa
Zakorzenienie

Aaaa, no i miałam zapytać, czy Wy też macie problem z pamięcią i kojarzeniem? Groszek zabrał mi pół rozumu:P

Janutek is coming to town <3

vege!
mary poziomkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-27, 12:42   #4294
magdeczka
Raczkowanie

Kurczę, brzuch mnie boli...przyznam się przełaziłam dziś rano przez płot, musiałam mojego trójłapkiego kotecka ratować bo go pies sąsiadów trzymał w niewoli (Wielki Bernardyn) , nie wiem jak i po co ten mały drań tam przelazł, bo ma tylko 3 łapki ale to zrobił
Musiałam mu pomóc, tak jak wtedy gdy go znaleźliśmy we wnykach w lesie a miał dopiero około 9 tygodni. Teraz śmiga o 3 łapkach i ma 5 miesięcy.
Kotecek uratowany a ja odpoczywam ( w pracy) ale się boję.
Muszę dziś po pracy znów poleżeć.
magdeczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-27, 12:42   #4295
moria44
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez violisia Pokaż wiadomość
podaj prosze linki do sprawdzonych sprzedawców, bo ja chcetnie pozamawiam co nieco, ale troszke sie boje, a wyprobowany to zawsze cos
violisia ja najczęściej kupuję u różnych sprzedawców ale najczęściej to u tych użytkowników:
http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=1722124

http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=9959558

http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=7689485

Jeśli chodzi o ciążowe ciuchy najbardziej podobają mi się te:
http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=12005678

ale jeszcze nic nie kupiłam, ceny mnie trochę odstraszają :/

Ze sprawdzonych koszul nocnych dla przyszłych mam to zdecydowanie tutaj:
http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=12552000

a już tak na przyszłość, fajne ciuszki dla dzidziusiów znalazłam tu:
http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=13626331

jestem zakochana w tych tygryskowych śpiochach ale córci w nie nie ubiorę :
http://allegro.pl/tygrysie-pajacyki-...279318922.html

God couldn’t be everywhere, so he created mothers

moria44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-27, 12:45   #4296
asiak1981
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mary poziomkowa Pokaż wiadomość
Aaaa, no i miałam zapytać, czy Wy też macie problem z pamięcią i kojarzeniem? Groszek zabrał mi pół rozumu:P
oj taaaaak!!!

Wojtuś, ur. 3.05.2011 r.

asiak1981 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-27, 12:48   #4297
magdeczka
Raczkowanie

Cytat:

magdeczka a będziesz miała usg genetyczne? Bo wtedy dostaje się płytę z nagraniem usg. Powiem Ci, że mam czasem podobne uczucia do Twoich więc otwieram sobie wtedy ten filmik po raz... już nie liczę który i od razu mam taki humor
Nic mi o tym nie wiadomo, chodzę z NFZ, bo w chwili obecnej krucho u nas z kasą. Pewnie zwykłe USG mi zrobią. Już doczekać się nie mogę wizyty, idę w następnym tygodniu.
Wpadam czasem w obsesje, bo np mama TŻ wczoraj mu nawijała przez telefon o Zespole Downa, pewnie zupełnie przypadkiem bez podtekstów do mojego wieku (35 lat) strasznie mnie to wkurzyło. Ach te matki i teściowe ! Nic tylko się zamartwiać, a że to dziecko chore będzie a kiedy ślub i w ogóle, a jak mi TŻ powiedział, że nie wie czy jest sens chrzcić małego to mu powiedziałam, że najpierw niech to z własną rodziną przerobi
Stary 2010-10-27, 12:48   #4298
nerola
BAN stały

Cytat:
Napisane przez mary poziomkowa Pokaż wiadomość
Ja mam,ja!!!
Pojechałam wczoraj do stomatologa a wizytę mam...dzis
O wszystkim zapominam-gdzie co kładę,jak gotuję-masakra.
I tak przy każdej ciąży

Magdeczka nie skacz po płotach uratowałaś koteczka ale następnym razem przez futrkę.
Choć ja ostatnio skakałam bo mi sie orzechów zachciało a leżały za płotem
nerola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-27, 12:53   #4299
magdeczka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez nerola Pokaż wiadomość

Magdeczka nie skacz po płotach uratowałaś koteczka ale następnym razem przez futrkę.

Sprawdzałam, furtka była zamknięta a potwór już "przeżuwał" kotecka...ehh instynkt macierzyński mi się odezwał nawet w stosunku do kociego dziecka
Stary 2010-10-27, 13:09   #4300
nerola
BAN stały

Cytat:
Napisane przez magdeczka Pokaż wiadomość
Sprawdzałam, furtka była zamknięta a potwór już "przeżuwał" kotecka...ehh instynkt macierzyński mi się odezwał nawet w stosunku do kociego dziecka
Oby ostatni raz
A bestia niech żuje szmaciane kotki a nie żywe!
Z tymi zwierzakami-mi kiedyś koń się zaplątał o drzewo i już leciał na pysk ledwo ledwo i leciałam przez pole konia odplątywać.
A ta kopyta ze strachu wszędzie miała.Dobrze,ze nie na mnie.
nerola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-27, 13:11   #4301
agus87
Zakorzenienie

dziekuje kochane, jestescie cudowne!!

to nie jest tak, ze denerwuj sie caly czas
sa poprostu takie cwile
a ja jestem juz tu i teraz

u mnie taka piekna pogoda, ze az pech siedziec w firmie
ale chyba po pracy po 17 na spacer sie przejde, wezme pieska i hejta

nie mam duzo pracy
wiec teraz troche odsapne
eszcze pare rzeczy na jutro i koniec, ale wiadomo, klienci moga przyjsc w kazdej chwili

za tydzien w piatek wizyta u gina

moria wiem, ze zdazyli
ale nie znasz mojego ojca
poprostu zbedne komenatarze , prawie z nerwow tzfotel urwal bo siedzial za nim
a siostra to prawie orgazmu dostala z przyzywania, ze zaraz nie zdaza
Stary 2010-10-27, 13:24   #4302
violisia
Zadomowienie

Cytat:
violisia ja najczęściej kupuję u różnych sprzedawców ale najczęściej to u tych użytkowników:
http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=1722124

http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=9959558

http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=7689485

Jeśli chodzi o ciążowe ciuchy najbardziej podobają mi się te:
http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=12005678

ale jeszcze nic nie kupiłam, ceny mnie trochę odstraszają :/

Ze sprawdzonych koszul nocnych dla przyszłych mam to zdecydowanie tutaj:
http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=12552000

a już tak na przyszłość, fajne ciuszki dla dzidziusiów znalazłam tu:
http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=13626331

jestem zakochana w tych tygryskowych śpiochach ale córci w nie nie ubiorę :
http://allegro.pl/tygrysie-pajacyki-...279318922.html
dzieki serdeczne zaraz poogladam
violisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-27, 13:36   #4303
Taverney
Zakorzenienie

moria, linki fajne, ale faktycznie niektóre ceny... hmm...
Taverney jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-27, 13:37   #4304
DariaKom
Zakorzenienie

Cytat:
Daria gratuluję wymiary maluszka jak najbardziej prawidłowe. A Ty albo TŻ wysocy jesteście?
Ja to jestem średniego wzrostu 167cm, a mój ma 182cm chyba - wielki chłop
DariaKom jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-27, 13:39   #4305
Kwiatecek
Zadomowienie

GG do Kwiatecek

Witajcie,
Widze, ze i Wam babcie nie skore do pomocy;/
Moja przyszla tesciowa to sie chowa jak wie ,ze przyjade, ani razu nie zapytala jak sie czuje, swojego syna tez o nicnie pyta, totalna olewka.

Lekarz rodzinny odmowil wypisania skierowania na grupe krwi dla mego Tz, no masakra, powiedzial mu ,ze to nie w jego interesie i zeby poszedl sobie prywatnie.

Zastanawiam sie jak dobrze zredagowac podanie o przyznanie mieszkania. Jest w mojej wiosce rodzinnej blok nauczycielski, ale i nie mieszkaja tam sami nauczyciele, a moja mama jest rowniez pracownikiem szkoly. Duze mieszkanko za 150 miesiecznie! Zal by sie zmarnowalo, jest jedno wolne akurat, ale sie dowiedzialam nie oficjelnie, ze jeden nauczyciel mieszkajacy pod tym mieszkaniem oplaca rownierz to wolne by mu nikt nad glowa nie chodzil. A teraz miedzy czasie buduje sobie dom w innej miejscowosci. Jak dla mnie to nie zgdodne z prawem. Bede sie starac o to mieszkanie, jak mi wojt odmowi, to naglosnie sprawe.

Zrobilam obiadek rybka, ziemniaczki i fioletowa kupustka mniam.
Stary 2010-10-27, 14:14   #4306
24kasia86
Wtajemniczenie

Wyślij wiadomość przez ICQ do 24kasia86 GG do 24kasia86

Cytat:
Ja też mam na kwaśne ochotę, ale robić mi się nie chce póki co ,
ciekawa jestem, czy te terminy nam zostaną takie- pewnie nie, ale fajnie by było wiedzieć, że razem się męczymy
w ogole patrzycie na to co jecie..?? ja jem zwykle to na co mam ochote...w duzej ilosci pochlaniam mandarynki, kiwi i banany... chodza za mna zupy takie jak pomidorowa, ogorkowa i kapusniak... czesto mam ochote na piersi z kurczaka lub udka... a dzisiaj na sniadanie jadlam serek z lososia i pomidory (ktore mi strasznie smakuja). Teraz gotuje kapuste na slodko, ziemniaki, kasza i gulasz z wolowiny....

mam ochote na kogiel mogiel z zołtka jajka...
Nikosia

24kasia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-27, 14:30   #4307
DariaKom
Zakorzenienie

Cytat:
w ogole patrzycie na to co jecie..?? ja jem zwykle to na co mam ochote...w duzej ilosci pochlaniam mandarynki, kiwi i banany... chodza za mna zupy takie jak pomidorowa, ogorkowa i kapusniak... czesto mam ochote na piersi z kurczaka lub udka... a dzisiaj na sniadanie jadlam serek z lososia i pomidory (ktore mi strasznie smakuja). Teraz gotuje kapuste na slodko, ziemniaki, kasza i gulasz z wolowiny....

mam ochote na kogiel mogiel z zołtka jajka...
surowe jajo jest absolutnie zabronione- można dostać toxo...
DariaKom jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-27, 14:32   #4308
principessina
Zakorzenienie

Hej Dziewczyny!!!
Zaraz bede sie Wam tu zalic a w zasadzie to jestem troche wystraszona, bo wczoraj juz pozno w nocy mialam mega bole podbrzusza i brzucha, moze troche mialam racji, bo myslalam ze to jelita, bo mam problemy z chodzeniem do wc, z rana takie bole, ledwo moglam chodzic, no w koncu polazlam do lazienki alleluja ale brzunio nadal mnie boli i tam w srodku macica, Kochane czy to normalne i te bulgotania jajnikow? nawet musze prasowac na siedzaco...mam nadzieje, ze nic zlego sie nie dzieje

moira tez poogladam sobie linki, ktore wrzucilas, ale fajne te pizamki ciazowe, ja mam taki zamiar w styczniu/lutym pokupowac troche rzeczy i pozniej kolezanka z Pl wysle mi wszystko w wielkiej paczce, no bo jak widze te spioszki po 20 zl to az mnie sciska zeby nie kupic

eweska nie pamietam juz co pisalas odnosnie ubranek dla noworodka ile kupic takie mniejszych na wzrost 62 i ile juz wiekszych, bo dzidzia przeciez szybko rosnie

24kasia86 zazwyczaj zwracam uwage na to co jadam, ale nie moge oprzec sie slodyczom, ale tak na obiad to co drugi dzien szpinak, fasola, borkuly czy inne warzywa straczkowe, ciecierzyca, no ogolnie prawie codziennie warzywa, ryb jakos ostatnio nie moge, nie wchodza mi

Kwietecek jak to nie chcial Ci skierowania dla meza wypisac przeciez musi wiedziec jakas ma grupe krwi i czy jest konflikt serologiczny no chyba, ze Ty nie masz Rh plus lub Rh minus to moze niepotzrbne jest gr krwi meza

DariaKom z jajka to salmonella a nie toxo

Edytowane przez principessina
Czas edycji: 2010-10-27 o 14:33
principessina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-27, 14:46   #4309
24kasia86
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja to jestem średniego wzrostu 167cm, a mój ma 182cm chyba - wielki chłop
to ciekawe jakie nasze bobo bedzie jak tatus mierzy 192cm a mamusia tylko 158 cm

---------- Dopisano o 14:46 ---------- Poprzedni post napisano o 14:32 ----------

Cytat:
Napisane przez principessina Pokaż wiadomość
Hej Dziewczyny!!!
Zaraz bede sie Wam tu zalic a w zasadzie to jestem troche wystraszona, bo wczoraj juz pozno w nocy mialam mega bole podbrzusza i brzucha, moze troche mialam racji, bo myslalam ze to jelita, bo mam problemy z chodzeniem do wc, z rana takie bole, ledwo moglam chodzic, no w koncu polazlam do lazienki alleluja ale brzunio nadal mnie boli i tam w srodku macica, Kochane czy to normalne i te bulgotania jajnikow? nawet musze prasowac na siedzaco...mam nadzieje, ze nic zlego sie nie dzieje

moira tez poogladam sobie linki, ktore wrzucilas, ale fajne te pizamki ciazowe, ja mam taki zamiar w styczniu/lutym pokupowac troche rzeczy i pozniej kolezanka z Pl wysle mi wszystko w wielkiej paczce, no bo jak widze te spioszki po 20 zl to az mnie sciska zeby nie kupic

eweska nie pamietam juz co pisalas odnosnie ubranek dla noworodka ile kupic takie mniejszych na wzrost 62 i ile juz wiekszych, bo dzidzia przeciez szybko rosnie

24kasia86 zazwyczaj zwracam uwage na to co jadam, ale nie moge oprzec sie slodyczom, ale tak na obiad to co drugi dzien szpinak, fasola, borkuly czy inne warzywa straczkowe, ciecierzyca, no ogolnie prawie codziennie warzywa, ryb jakos ostatnio nie moge, nie wchodza mi

Kwietecek jak to nie chcial Ci skierowania dla meza wypisac przeciez musi wiedziec jakas ma grupe krwi i czy jest konflikt serologiczny no chyba, ze Ty nie masz Rh plus lub Rh minus to moze niepotzrbne jest gr krwi meza

DariaKom z jajka to salmonella a nie toxo
ja mialam takie bole w 12 tyg ciazy trwaly ok. 3 dni... na szczescie mialam akurat wizyte u gin i przepisala mi luteine po jezyk i bole przeszly... tez strasznie sie balam
Nikosia

Stary 2010-10-27, 14:47   #4310
Zytus
Rozeznanie

O matko,tyle piszecie że cięzko nadąrzyc..
Ja pierwsze dwa USG mialam w 5 i 6 tyg, bo przy tym pierwszym to tylko pecherzyk byl widoczny,a bejbik dopiero przy nastepnym sie pokazal i mial juz 8mm
Teraz mialam do zrobienia troche badan,ale nie wiem co i jak(jak patrze na normy to chyba ok), bo natepna wizyte dopiero 18 listopada i wtedy dopiero sie dowiem.
A ogóle to wy tez tak rzadko te wizyty macie??
Bo moja powiedziala ze nie ma sensu czesciej jesli jest wszytko w porzadku, tylko tak sobie mysle czy aby napewno jest wszystko ok skoro jeszcze wtedy rzadnych badan oprocz usg nie mialam.
Zytus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-27, 14:51   #4311
24kasia86
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Kwiatecek Pokaż wiadomość
Witajcie,
Moja przyszla tesciowa to sie chowa jak wie ,ze przyjade, ani razu nie zapytala jak sie czuje, swojego syna tez o nicnie pyta, totalna olewka.

Lekarz rodzinny odmowil wypisania skierowania na grupe krwi dla mego Tz, no masakra, powiedzial mu ,ze to nie w jego interesie i zeby poszedl sobie prywatnie.

Zastanawiam sie jak dobrze zredagowac podanie o przyznanie mieszkania. Jest w mojej wiosce rodzinnej blok nauczycielski, ale i nie mieszkaja tam sami nauczyciele, a moja mama jest rowniez pracownikiem szkoly. Duze mieszkanko za 150 miesiecznie! Zal by sie zmarnowalo, jest jedno wolne akurat, ale sie dowiedzialam nie oficjelnie, ze jeden nauczyciel mieszkajacy pod tym mieszkaniem oplaca rownierz to wolne by mu nikt nad glowa nie chodzil. A teraz miedzy czasie buduje sobie dom w innej miejscowosci. Jak dla mnie to nie zgdodne z prawem. Bede sie starac o to mieszkanie, jak mi wojt odmowi, to naglosnie sprawe.

mnie tez to czeka, jestem w 15 tyg i jeszcze nie znamy grupy krwi Tż.. on po prostu ma tyle pracy ze nie ma kiesy isc... malo tego najpierw musi sie zapisac do przychodni lekarskiej tu w Łodzi, isc do internisty a potem na pobranie krwi... 3 dni mu beda potrzebne. A jak on wraca z roboty o 17-18 ... kurde trzeba to w koncu zalatwic

---------- Dopisano o 14:51 ---------- Poprzedni post napisano o 14:49 ----------

Cytat:
Napisane przez Zytus Pokaż wiadomość
Ja pierwsze dwa USG mialam w 5 i 6 tyg, bo przy tym pierwszym to tylko pecherzyk byl widoczny,a bejbik dopiero przy nastepnym sie pokazal i mial juz 8mm
Teraz mialam do zrobienia troche badan,ale nie wiem co i jak(jak patrze na normy to chyba ok), bo natepna wizyte dopiero 18 listopada i wtedy dopiero sie dowiem.
Bo moja powiedziala ze nie ma sensu czesciej jesli jest wszytko w porzadku, tylko tak sobie mysle czy aby napewno jest wszystko ok skoro jeszcze wtedy rzadnych badan oprocz usg nie mialam.

ja mam gina co 2 tygodnie a usg raz w miesiacu... chodze na nfz. Tak naprawde nie wiem jak czesto sie powinno do lekarza chodzic...

a teraz w ktorym jestes tygodniu??
Nikosia

Stary 2010-10-27, 14:51   #4312
mazianka81
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez eweska Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Dzięki dziewczyny, jakoś to się wszystko poukłada

Przyjeżdża tylko na tydzień, ale zawsze to coś Później widzimy się na święta i wtedy zostaje dłużej w domku
Nie kłócimy się jak przyjeżdża do domku, szkoda czasu marnować na ciche dni

Martwię się o siorkę Dostała jakiś małych plamień, ma dzwonić do lekarza, mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze, tyle czasu czekali na dzidziusia
My też sie nie kłócimy,wogóle jest super,oby tak zostało
Mój Tżcik jutro po nas przyjeżdża i do domciu wracamy,i juz do wiosny zostaje w Pl,a jak dobrze pójdzie to juz na stale

Eweska ucałuj siestrę,trzymam kciuki,ze bedzie ok,ja tez plamilam jak sie pzremeczylam,ale wiem,ze przy blizniakach jest iweksze zagrożenie.wierzę jednak,ze bedzie dobrze,

Cytat:
Napisane przez nerola Pokaż wiadomość
Oby ostatni raz
A bestia niech żuje szmaciane kotki a nie żywe!
Z tymi zwierzakami-mi kiedyś koń się zaplątał o drzewo i już leciał na pysk ledwo ledwo i leciałam przez pole konia odplątywać.
A ta kopyta ze strachu wszędzie miała.Dobrze,ze nie na mnie.
Koń??????
moje marzenie,hm w łagowie może się kiedys ziści,bo w mieście to nie miałabym szans.

Cytat:
Witajcie,

U mnie to moja mama tak ma,bo teściowa to by Julkę na codzien pilnowała i by sie cieszyła.

Co do tego mieszkania to pewnie,ze walcz,sprawiedliwosc musi byc,a nie jakiś c..l będzie cudzym kosztem sie dorabial,trzymam kciuki.

a jak robisz kapustke?na ciepło? bo ja bym taką modrą na ciepło zrobiła,ale nie wiem czy tak samo jak bialą sie robi??
mazianka81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-27, 14:52   #4313
martynka89
Zakorzenienie

Witam przyszle mamusie.
Czy mozna sie do was dolaczyc? Wczoraj ujrzalam na tescie dwie kreseczki. Termin wyliczony w kalendarzu ciazowym wychodzi na 30 czerwca. Wedlug tego kalendarza leci mi 3 tydzien ale jak na trzeci tydzien to chyba dziwne mam objawy bo czuje bole brzucha jak na okres i bole w dole plecow, chwilami mam mdlosci ale na szczescie bez wymiotow, piersi urosly mi strasznie i bola okropnie i ogolnie sie czuje jak bym nie spala przez trzy dni. Czy to mozliwe zeby w trzecim tyg miec juz takie objawy?
martynka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-27, 14:55   #4314
principessina
Zakorzenienie

Sluchajcie ale Wasi mezowie nie znaja swojej grupy krwi? jakos tak dziwnie...kazdy powinien znac wlasna gr. krwi

24kasia86 no a ja biore i luteine i te zastrzyki i zeby tak bolalo, juz siedze i nie warjuje ze szmata
Stary 2010-10-27, 14:59   #4315
Agnieszka.M
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez eweska Pokaż wiadomość
Mój lekarz mi polecił doktora o fajnym nazwisku Cnota i on będzie mi robił usg genetyczne, czytałam opinie na necie i sobie go chwalą, wiadomo negatywne opinie również się zdarzają, mój lekarz mówi że to jest bardzo dobry,wykwalifikowany specjalista, nie tylko wsród pacjentów ale także kolegów po fachu
Eweska a gdzie bedziesz miala to badanie? Bo z tego co wiem, to dr Cnota przyjmuje u mnie na osiedlu w Rudzie Śląskiej w poradni GENOM i chyba tez w Tychach. Córka głównej księgowej z mojej firmy do niego chodziła (urodziła chłopca w lutym 2010), teraz jest w drugiej ciąży i też do niego chodzi (znowu ma termin na luty tylko 2011). Słyszałam o nim same pozytywne opinie.

Agnieszka.M jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-27, 15:01   #4316
Kwiatecek
Zadomowienie

GG do Kwiatecek

principessina, wlasnie ja mam AB rh-, a lekarz zwyczajnie odmowil, pojedzie wiec prywatnie, a cena ,ze oko bieleje. Kochana moze Ty zadzwon do lekarza opowiec o tych bolach, bo to chyba troche dziwne. Ja to czuje tylko ciagniecia po bokach.
Stary 2010-10-27, 15:06   #4317
magdeczka
Raczkowanie

Cytat:
mnie tez to czeka, jestem w 15 tyg i jeszcze nie znamy grupy krwi Tż.. on po prostu ma tyle pracy ze nie ma kiesy isc... malo tego najpierw musi sie zapisac do przychodni lekarskiej tu w Łodzi, isc do internisty a potem na pobranie krwi... 3 dni mu beda potrzebne. A jak on wraca z roboty o 17-18 ... kurde trzeba to w koncu zalatwic

Mój TŻ zrobił sobie badanie grupy krwi dzień przed tym jak zrobilismy test. Po prostu poszliśmy do laboratorium i tam bez skierowania poprosiliśmy o taki badanie, kosztowało to koło 20 zł. Za 3 dni były wyniki.
Stary 2010-10-27, 15:08   #4318
Kwiatecek
Zadomowienie

GG do Kwiatecek

mazianka81, nie bo tylko suroweczka taka dlugo za mna chodzila, a wiec na zimno, z porem i jabuszkiem, taka uwielbiam. No i wyslaj Tz na badanie , mnie to gin sie ciagle dopomina tej grupy.
Stary 2010-10-27, 15:10   #4319
spice1985
Zadomowienie

Cytat:
principessina, wlasnie ja mam AB rh-, a lekarz zwyczajnie odmowil, pojedzie wiec prywatnie, a cena ,ze oko bieleje. Kochana moze Ty zadzwon do lekarza opowiec o tych bolach, bo to chyba troche dziwne. Ja to czuje tylko ciagniecia po bokach.
Aż tak drogo chcą u Was? Ja płaciłam 2 lata temu prywatnie 30 zł chyba. To nie aż tak źle.
Też uważam że każdy powinien znać swoją grupę krwi, dlatego sama dla siebie sobie robiłam badania.

---------- Dopisano o 15:10 ---------- Poprzedni post napisano o 15:09 ----------

Mm pyt: jak się połyka folik za cieplą wodą i tabletka się rozpuszcza w buzi i sie taka rozpuszczoną połknie to ma takie same właściwości?

Cytat:
Napisane przez Zytus Pokaż wiadomość
Na początku chyba co miesiąc wystarczy, pod koniec się chodzi co 2 tyg.

Zęby Hanusi

Edytowane przez spice1985
Czas edycji: 2010-10-27 o 15:17
spice1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-27, 15:11   #4320
principessina
Zakorzenienie

Kwietecek ja tez mam 0 Rh minus i mamy z mezem konflikt serologiczny, a robisz co miesiac badania na przeciwciala coombs indiretto, kurcze nie wiem jak to sie po polsku nazywa, zaraz poszukam

Kwietecek ten test to czy Ty podczas ciazy produkujesz przeciwciala w stosunku do krwi dziecka...bo jesli juz w ciazy produkujesz to robia zastrzyk z antyglobuliny D, ale to musisz wiedziec jaka krew ma ojciec, bo moze nie macie konfliktu...

http://portalwiedzy.onet.pl/31112,,,...bsa,haslo.html

Edytowane przez principessina
Czas edycji: 2010-10-27 o 15:18
principessina jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości