Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010 cz.II - Strona 160 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-10-27, 10:24   #4771
karolcia228
Zakorzenienie

GG do karolcia228 Send a message via Skype™ to karolcia228
Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010 cz

A czy wasze dzieci poznają się w lusterku bo nastka jak się widzi to uśmiech od ucha do ucha i piszczy
...Nasz Aniołek...20.08.2009...

http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png
karolcia228 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-27, 10:28   #4772
itakasia
Zakorzenienie

Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010 cz

czesc slicznotki
wczoraj jak wrocilismy wieczorem to bylam tak zmeczona ze padlam czytajac forum. a tz po dniu wolnym, calym poza domem, stwierdzil ze super ze dzis do pracy to odpocznie
na konkursie bylo bardzo fajnie, bylo ok 40-50 uczestnikow w wieku 5-9 lat. na moje oko mozna ich podzielic na tych co mowili przecietnie, tych co recytowali super ( w tym moje dzieci) i jeden bezkonkurencyjny duet - dziewczynki mowiace "Zuraw i czapla" - poprostu urodzone aktoreczki do teraz jestem w szoku, z pewnoscia zdobeda 1 miejsce. wyniki w przyszlym tygodniu. ale nie licze na wiele bo dzieci mowiacych na podobnym poziomie bylo ok 10 a miejsc tylko 2 ale ja i tak jestem bardzo dumna
bajka
trzymam kciuki za postepy i super z serduszkiem
dzidzia
rozstepy jak widac na zdjeciu byly na calym brzuchu, zbledly calkiem po ok roku, po drugiej ciazy zaczelam cwiczyc i wtedy skora sie poprawila
aniaa
ale robisz smaka z tym expresem, ja uwielbiam zwykla czarna kawke rozpuszczalna, ale czasem lubie jakis bajer, a tz lubi "mleczne" kawki, gdybym miala okazje sprobowac kawy z senseo i dolce gusto to porownalabym i kupila jakis, boje sie w ciemno
Stary 2010-10-27, 10:29   #4773
entertete
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez karolcia228 Pokaż wiadomość
A czy wasze dzieci poznają się w lusterku bo nastka jak się widzi to uśmiech od ucha do ucha i piszczy
no lubi patrzeć, ale to chyba nie jest poznawanie, chyba za wcześnie na to.
entertete jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-27, 10:32   #4774
Misiulka1
Zadomowienie

GG do Misiulka1

Cytat:
niewiem, czy sie poznaje ale lubi bardzo na siebie patrzeć w lusterku.

29tc - 1230g
33tc - 1919g
37tc - 2538g
40t3d - 3440g, 54cm

http://www.suwaczki.com/tickers/xnw4pc0z1lc1asm8.png
Misiulka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-27, 10:33   #4775
itakasia
Zakorzenienie

a jesli chodzi o kase to tz ma swoje konto (pozostalosc po wlasnej dzialalnosci) i mamy jedno wspolne. on placi wszystkie rachunki (oprocz raty za mieszkanie) i reszte kasy przelewa na wspolne konto. tzn mniej wiecej bo ja nie zamierzam go kontrolowac i rozliczac z kazdej zlotowki. on tez mnie nie rozlicza. jestem odpowiedzialna za to zeby starczylo na jedzenie i "zycie" - wlasciwie wszystko poza rachunkami.
Stary 2010-10-27, 10:34   #4776
Xawmeli
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Misiulka1 Pokaż wiadomość
farminka Przesłodka Niunia
papeteria wszystkiego najlepszego dla Adasia
Xawmeli no witamy, witamy. Gdzie to się Pani podziewiała???

Dzień dobry

Od nocy testujemy pieluchy te narazie te na noc (Flexi Tot) zdały egzamin.
hej bejbee no gdzies sie zawieruszylam,ale jestesmy cale i zdrowe
Xawmeli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-27, 10:35   #4777
karolcia228
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez itakasia Pokaż wiadomość
ale robisz smaka z tym expresem, ja uwielbiam zwykla czarna kawke rozpuszczalna, ale czasem lubie jakis bajer, a tz lubi "mleczne" kawki, gdybym miala okazje sprobowac kawy z senseo i dolce gusto to porownalabym i kupila jakis, boje sie w ciemno
To zapraszam spróbujesz
entertete - może i tak, ale wtedy stroi różne minki, macha rączką i się cieszy

Stary 2010-10-27, 10:46   #4778
itakasia
Zakorzenienie

justynacz
fajnie, dzieki za info o kinie. mi taki seans pasowalby o 10 bo musze wrocic zanim dzieci wroca ze szkoly. a wiesz ze wczoraj bylam w c&a i kupilam jeszcze jedna czapke

---------- Dopisano o 10:46 ---------- Poprzedni post napisano o 10:35 ----------

dzieki karolcia troche daleko

ostatnio chodze niewyspana, Zoska pieknie zasypia wieczorem ok 19.30 ale pozniej w nocy nigdy nie wiadomo o ktorej sie obudzi. czasem dopiero o 4, a czasem o 1 lub 2. i pozniej nastepna pobudka moze byc za 5h a moze byc za 2h. ogolnie zazwyczaj wychodzi w nocy jedna lub dwie pobudki na jedzenie ale ta nieregularnosc mnie dobija
Stary 2010-10-27, 10:46   #4779
wiolek1
Zadomowienie

dzidzia jak ja rozmawiałam kiedyś z koleżanką ze stanów jak ona karmi po piciu to mówiła, że po 1 piwie czy 1 lampce wina normalnie karmi a jeśli chce wypić więcej to wtedy butla. ja jak wypiłam 3 piwa od popołudnia do wieczora jak byłam w szkole to karmiłam swoim dopiero na 2 dzień pod wieczór bo tak sobie wymyśliłam czyli praktycznie po 24 godzinach.
a ta koleżanka mówiła, że miała specjalne paski do mleka wykrywające alko i że po 1 piwie po 24 godzinach dalej wychodziło, że nie można ale nie popadajmy w paranoje jakieś.
podobno zasada jest taka, że tyle ile utrzymuje się we krwi to tyle też w mleku (ja sobie patrzyłam bardzo przykładowo na wirtualnym alkomacie) a znowu gdzieś czytałam, że mleko samo się filtruje po 4 godzinach co raczej jest ściemą

aniaa a twoj małż chce taki co sam miele kawę ? bo jak tak to moja babcia bardzo poleca saeco ona ma chyba ten
http://www.ekspresysaeco.edu.pl/odea-giro.php

marta_d1 nie pomoge niestety

Xaw no ładnie to tak tyle się nie odzywać co tam u was ?

entertete no nie powiem ci bo u mnie to samo. bardzo pomogło natłuszczanie 2 razy dziennie robioną maścią z apteki z eucyryną a 2 mam jeszcze z dodatkiem witamin więc na zmiane stosuję.
do tego kąpie co 2 dzień. i kąpie raz normalnie z żelem hipp a kolejna kąpiel w oillanie .
i fenistil raz dziennie 3 kropelki. ostatnio się polepszyło to odstawiłam ale dzisiaj już dałam znowu.
czy to u ciebie było to uczulenie na smoczek ? bo nie pamiętam u której
w każdym razie mój też już się uczulił na smoka a używałam 2 miesiące i było ok a może to poprostu na śline która przez smoka ma kontakt ze skórką no ale dzieci "skazowe" są takie bardziej wrażliwe
wiolek1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-27, 10:51   #4780
farminka
Wtajemniczenie

Lenka dziekuje za komplementy
Jestesmy już po szczepieniu.Upłakała się maleńka aż poliki całe mokre były,a teraz śpi. Od początku jak weszliśmy puszczała takie nieufne spojrzenie pielęgniarce,a potem lekarce.Już kojarzy co jest grane jak idziemy do przychodni Jestem zadowolona,bo nareszcie ładnie przytyła,a nie tak na granicy.Waży 6630g Ostatnio niecały miesiąc temu miała 5770g.Najwyraźniej słoiczki i kaszka jej służą.A teraz pani doktor kazała zacząć dawać MIĘSKO Jak tylko jutro upoluję słoiczek to dajemy króliczka.Cieszę się,bo z tych tylko warzywnych bardzo mały wybór jest,a teraz można będzie już poszaleć
Cytat:
Napisane przez papeteria Pokaż wiadomość
u nas tylko 4 na ktorych mi zalezalo nie bylo ale tz kupil te made in lidl tourjouis czy jakos tak i nawet spoko sa "po domu" chyba lepsze niz te made in kaufland jeszcze Dada(tylko 2 mialam) i Rossmanowskie chce przetestowac
Rossmanowskie polecam.Jestesmy teraz w trakcie 3 czy 4 paczki i ani jeden przeciek się nie zdarzył,a tak było do tej pory tylko przy pampersach baby active,a tu cena jednak korzystniejsza (nie licząc promocji w lidlu ). Poza tym sa trochę większe niż pampersy,więc dłużej można pochodzić w 3.Obawiam się,że pampersy to juz bym musiała 4 kupować.

Cytat:
Tak Lenka uwielbia przeglądać się w lusterku.Uśmiecha się do siebie,przechyla,łapkę wyciąga i gada A czasem jak się z nienacka zobaczy to się wystraszy samej siebie i aż podskakuje
farminka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-27, 11:11   #4781
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez entertete Pokaż wiadomość
bajka dzięki za filmik, my też poćwiczymy, bo jak biorę małego to głowa leci do tyłu, choć na brzuchu czy w pionie jest okej. Myślę, że to nic takiego jeszcze, ale cieszę się, że obejrzałam filmik.
no moja jak lezy na brzuszku i jest w pionie to tez trzyma glowke, tylko troszke jej sie chwieje, ale od kad zaczelysmy cwiczyc widac poprawe, dziwie sie ze tak wczesnie, moze tylko mi sie wydaje

Cytat:
ja to nawet za bardzo nie wiem ile dokładnie małż zarabia (sama też się nie tłumaczę, i ogólnie to nie wyobrażam sobie wspólnej totalnie kasy, nie wiem jak to będzie jak pójdę do pracy tylko na 1/4 etatu Dobrze że mam zachomikowane troszkę.
hehe tez nie wiedzialam ile moj maz zarabia do poki nie zmienil pracy ale wspolnego konta nadal nie mamy bo nie ma kiedy zalozyc... jak byl dzien i poszlismy do banku do aliora dokladnie to nam powiedzieli ze dzisiaj nam konta nie zaloza... ale sie moj malz wkurzyl oszzz i tyle po wspolnym koncie
a ja tam poki co rzadze sie kasa z macierzynskiego, jak potrzebuje wiecej to M. przelewa, aczkolwiek sam z siebie pyta bo ja sie jakos nie upominam on placi wszelkie rachunki, a ja kupuje wszystko do domku.

Cytat:
Napisane przez wiolek1 Pokaż wiadomość

bajka a ty jej podtrzymujesz palcami główke jak ją podnosiłaś ? bo jak nie to przecież ona ślicznie główke trzyma !!!! to mój aleks kompletnie nie dźwiga zostaje mu na ziemi
nie, palacami glowki nie podtrzymuje, trzymam tylko za lopatki. tak to owszem trzyma sztywno glowe, ale jak ja wezme za raczki i podciagam to glowa zostaje z tylu :/ ale kurcze jak ja karmie to tez jakby sie sama do siadu podciagala tak jak siala opisywala, glowa do brzucha, nogi do gory, jak lezy na przewijaku to tez tak czesto robi. a teraz jak lezy na brzuchu to caly czas kombinuje zeby wywalic sie na plecy. a dzisiaj zaczela sie z pleckow przekrecac na prawy boczek, bo wczesniej leciala tylko na lewy. noi od kilku dni mata ja bardzo zainteresowala, gada uuu yyy, wali w zabawki ale nie wiem czy swiadomie, wierzga nogami.

a dzisiaj mialysmy pobudke o 5:30, jak dalabym smoka spala by dalej, ale wzielam ja do karmienia

no a teraz zmykamy na rehabiliacje zapytam czy moge nagrac filmik jak ona ja cwiczy.

i Blanka dziekuje za wszystkie komplementy
Mel B 14/14 ✓

Edytowane przez bajka1807
Czas edycji: 2010-10-27 o 11:15
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-27, 11:15   #4782
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ola_k11 Pokaż wiadomość
dzidzia myśle że jak wypijesz lampkę wina to nie musisz przerywac karmienia, ja czasem sie napiłam
Ale ja chciałam kilka lampek
Cytat:
Napisane przez marta_d1 Pokaż wiadomość
Dzień dobry mamusie!

Mam problem. Co zrobic jak mały dostaje nagle histerii bo jest głody, a jak przykładam go do piersi to nie ma siły, żeby chwycił. Teraz robie tak, że szybko grzeje 40 ml mojego leka, daje mu i jak wypije to przykładam go do piersi. Ale strasznie to niepraktyczne.

a gdzie nam zaginęła HD?
Moja nawet z butli by nie chwyciła. Jak dostaje ataku histerii, to tylko łyka powietrze zamiast mleka i boli ją brzuszek. Przeczekuję/uspokajam. Zwykle zasypia i przepuszcza przez to karmienie .

Teraz właśnie miała atak szału. Włączyłam suszarkę, bo już nie wiedziałam co robić. Zasnęła.

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-27, 11:23   #4783
entertete
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez wiolek1 Pokaż wiadomość

entertete no nie powiem ci bo u mnie to samo. bardzo pomogło
czy to u ciebie było to uczulenie na smoczek ? bo nie pamiętam u której
w każdym razie mój też już się uczulił na smoka a używałam 2 miesiące i było ok a może to poprostu na śline która przez smoka ma kontakt ze skórką no ale dzieci "skazowe" są takie bardziej wrażliwe
no u mnie tzn, od śliny się zrobiło wokół ust, a teraz rozlazlo się na polik i nie wiem czy to mogło się tak od tego - ze łapkami to roztarł???

Edytowane przez entertete
Czas edycji: 2010-10-27 o 11:28
Stary 2010-10-27, 11:23   #4784
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

No właśnie- nie ma Hd, Zuziuni, wikimi, Daysy, pilotki, idealnecialo, sylviasol, kociamborka......Sporo... .

Agravko dostałam wczoraj paczuszkę. Napisz mi na PW dokładną kwotę i dane do przelewu.

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-27, 11:26   #4785
itakasia
Zakorzenienie

agravka
dzieki tak, jestesmy rodzinni, ale to chya niemodne w dzisiejszych czasach

sorki ze tak chaotycznie ale jak chcialam zacytowac kilka osob to mi obcielo niektore cytaty i teraz musze sie glowic co chcialam

a wogole to dzis musze jechac do apteki zrobic awanti wczoraj bylam u babci i wzielam jej recepty zeby wykupic. przy okazji babcia sie poskarzyla ze ostatnio byla w aptece i chciala jak zwykle aspargin (5zl) na skurcze lydek to jej baba wcisnela diosminex za 56zl. babcia mowila ze bierze rozne leki i nie wie czy bedzie mogla to razem z nimi ale baba jej tak nagadala ze napewno i wogole cudo na kolkach te tablety i babcia wziela. ale co sie dziwic, ma 88lat i niezbyt asertywna jest. i okazalo sie ze nie moze oczywiscie tego brac ze swoimi lekami wiec dzis jade powiedziec co mysle o takim praniu mozgu i kieszeni emerytow, chamstwo no
Stary 2010-10-27, 11:31   #4786
entertete
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
a dzisiaj zaczela sie z pleckow przekrecac na prawy boczek, bo wczesniej leciala tylko na lewy. noi od kilku dni mata ja bardzo zainteresowala, gada uuu yyy, wali w zabawki ale nie wiem czy swiadomie, wierzga nogami.
U nas z boczkiem tak samo, i właśnie na macie się nauczył, więc ja będę matę polecać każdemu. Preferuje lewy ale i na prawy się przewraca.

itakasia chamstwo chamstwo

Edytowane przez entertete
Czas edycji: 2010-10-27 o 11:33
Stary 2010-10-27, 11:33   #4787
marta_d1
Zakorzenienie

GG do marta_d1

Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość

Moja nawet z butli by nie chwyciła. Jak dostaje ataku histerii, to tylko łyka powietrze zamiast mleka i boli ją brzuszek. Przeczekuję/uspokajam. Zwykle zasypia i przepuszcza przez to karmienie .
Kurcze nie umiem tego przeczekać, szczególnie o 6 rano A uspokojenie nie działa bo jak sie nakręci to juz kaplica. Czyli to nie tylko moje dziecko jest takie niecierpliwe. Ja sie tak boje tych histerii, że jak mniej więcej zbliża sie czas karmienia, a on cos kwęka to ja go karmię. I nie wiem, czy on chce czy nie, bo może kwękać z innego powodu.

Ale powiem szczerze, ze juz lepiej u mnie z nastawieniem co do karmienia piersią. Szczerze tego nie znosiłam, a teraz już jest w miarę.
A i pytanie najważniejsze. Jak długo jedza Wasze dzieciaki z piersi/ Mój jak był malutki to nawet godzinę a teraz max 15/20 minut, a najczęściej 10 minut. Ale słyszę, że przez te 10 minut cały czas ssie. Oczywiście nie wytrzymuje dłużej. Karmimy sie co 1,5, 2 godziny.

itakasia gratulacje dla dziewczynek. Mam nadzieje, że będzie nagroda!
Bidna babcia, nie dość, że pewnie zostawia w aptece większość emerytury to jeszcze tak ja bezczelnie naciągnęli.

Edytowane przez marta_d1
Czas edycji: 2010-10-27 o 11:36
marta_d1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-27, 11:35   #4788
karolcia228
Zakorzenienie

farminka - brawo dla lenki

itakaska - no to faktycznie, ludzie są okropni

dzidzia - no ostatnio, są tu stałe osoby, reszta jakoś zamilkła...

Gotuje zupkę na kaczuszce, mała zrobiła mega kupkę, zapach uroczy

Stary 2010-10-27, 11:38   #4789
farminka
Wtajemniczenie

itakasia i słusznie,nagadaj jej.Pewnie dostaje jakieś obrywy od firmy farmaceutycznej za sprzedaż. Powinni trochę rozsądniej do tego podchodzić,a nie naciągać starszych ludzi i w dodatku nie pomyśleć wcale,że branie tego leku razem z innymi może zaszkodzić.Kurcze jest przecież różnica między asparginem a diosminexem :/ Za rok zapraszam do mnie.Nie będę nic wciskać
Stary 2010-10-27, 11:50   #4790
itakasia
Zakorzenienie

Cytat:
itakasia chamstwo chamstwo
Cytat:
Napisane przez marta_d1 Pokaż wiadomość
itakasia
Bidna babcia, nie dość, że pewnie zostawia w aptece większość emerytury to jeszcze tak ja bezczelnie naciągnęli.
Cytat:
itakaska - no to faktycznie, ludzie są okropni
Cytat:
Napisane przez farminka Pokaż wiadomość
itakasia i słusznie,nagadaj jej.Pewnie dostaje jakieś obrywy od firmy farmaceutycznej za sprzedaż. Powinni trochę rozsądniej do tego podchodzić,a nie naciągać starszych ludzi i w dodatku nie pomyśleć wcale,że branie tego leku razem z innymi może zaszkodzić.Kurcze jest przecież różnica między asparginem a diosminexem :/ Za rok zapraszam do mnie.Nie będę nic wciskać
wlasnie wiem, tz kiedys pracowal w "Swiecie zdrowia"(pewnie kojarzysz akcje Torfarmu) i znamy te klimaty, wiem, ze kazdy chce zarobic itp. ale kosztem najbiedniejszych, najbardziej schorowanych? za rok przyjedziey do ciebie
Stary 2010-10-27, 12:02   #4791
karolcia228
Zakorzenienie

itakaska - mój tata bierze dość drogie leki na serce itd. i co apteka to inne ceny, to nie różnica 2zł, a czasem nawet 70zł, w jednej aptece jak lek jest w promocji to po refundacji kosztuje 60zł a w promocji 1 zł to jest różnica...

Stary 2010-10-27, 12:18   #4792
anuszka1401
Zakorzenienie

GG do anuszka1401

Cytat:
Na pewno się nie poznaje Widzi siebie, ale nie wie, że to ona. Pierwsze oznaki samoświadomości dziecka pojawiają się ok 12 miesiąca życia. Wtedy można zrobić tzw. test z lusterkiem. Malujesz dziecku coś na policzku np. czerwoną szminką i sadzasz przed lustrem. Jeśli dotknie swojego policzka, to wie, że w lusterku jest jego odbicie, a jeśli dotknie lusterka to jeszcze nie wie Miałam to na studiach na psychologii rozwoju i osobowości człowieka. Super te zajęcia były
anuszka1401 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-27, 12:24   #4793
karolcia228
Zakorzenienie

anuszka - ale wiem przynajmniej, ze widzi do okulisty zapisane jesteśmy na 5.11

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-10-27, 12:26   #4794
entertete
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez anuszka1401 Pokaż wiadomość
Na pewno się nie poznaje Widzi siebie, ale nie wie, że to ona. Pierwsze oznaki samoświadomości dziecka pojawiają się ok 12 miesiąca życia. Wtedy można zrobić tzw. test z lusterkiem. Malujesz dziecku coś na policzku np. czerwoną szminką i sadzasz przed lustrem. Jeśli dotknie swojego policzka, to wie, że w lusterku jest jego odbicie, a jeśli dotknie lusterka to jeszcze nie wie Miałam to na studiach na psychologii rozwoju i osobowości człowieka. Super te zajęcia były
o fajne, przypomnij za 8 miesięcy
Stary 2010-10-27, 12:28   #4795
anuszka1401
Zakorzenienie

GG do anuszka1401

Cytat:
o fajne, przypomnij za 8 miesięcy
Ok
Stary 2010-10-27, 12:42   #4796
karolcia228
Zakorzenienie

A ja dziś sobie wymyśliłam kotlety ziemniaczane

Stary 2010-10-27, 12:43   #4797
farminka
Wtajemniczenie

No to widać Lenka nie wie,że to ona,ale polubiła tę dziewczynkę w lustrze A innych w lustrze też nie ma prawa poznawać? Bo robiła kiedyś tak,że patrzyła na moje odbicie,potem na mnie,znowu na moje odbicie i wyglądało to zupełnie tak jakby porównywała czy to ta sama osoba
Stary 2010-10-27, 12:49   #4798
anuszka1401
Zakorzenienie

GG do anuszka1401

Cytat:
No to widać Lenka nie wie,że to ona,ale polubiła tę dziewczynkę w lustrze A innych w lustrze też nie ma prawa poznawać? Bo robiła kiedyś tak,że patrzyła na moje odbicie,potem na mnie,znowu na moje odbicie i wyglądało to zupełnie tak jakby porównywała czy to ta sama osoba
o tym nie mielismy ale podejrzewam ze mamusie poznaje

---------- Dopisano o 13:49 ---------- Poprzedni post napisano o 13:48 ----------

ja dzis mam schab w sosie pieczarkowym, ziemniaki i buraczki. ostatnio non stop mam faze na pieczarki
Stary 2010-10-27, 13:05   #4799
anoxa
Zakorzenienie

Cytat:
bajka - ja już wogóle zrezygnowała, rzadko rozmawiam z TZ z reguły każde robi coś innego i wgóle ze sobą nie rozmawiamy, nawet się już nie przytulamy, straciłam, chęć na wszystko naprawdę.... jestem okropną matką i żona....ale mam jakiegoś strasznego doła i nie mogę się z niego podnieść
kochana mysle ze to chwilowe i sie wszystko z czasem ulozy mi siostra mowila ze jakis czas po kazdym dziecku mieli kryzys z mezem wiec moze was tez to dotknelo

Cytat:
Napisane przez niezawsze Pokaż wiadomość

pokaze wam filmik z moim telemaniakiem kombinatorkiem tylko mojego glosu sie nie przerazcie jakos dziwny wyszedl ja tak nie mowie, chociaz rrr zle mowie.

http://picasaweb.google.pl/104125536...H06Pm1i9aS0QE#
hehe mala cwaniara ale ona slodka jest

Cytat:
A na życzenie dodaję Lenkę ćwiczącą "zimny łokieć"
ale mala madralka slodko siedzi chyba jej wloski zjasnialy co?

Cytat:
Napisane przez Siala_Bala Pokaż wiadomość

mój dziś (bez okazji) wparował do domu z różą (nie cierpię chaszczy! wszelkich kwiatków!
!
idz ty babo maz sie stara a ty wybrzydzasz moj mi kwiaty rzadko kupuje ostatnio dostalam rozyczki w doniczce ale za to czesto mi slodycze kupuje przed wyjazdem dostalam serce z milki z czekoladkami i kilka dni wczesniej ptasie mleczko oczywiscie sam je pozniej wcinal ale naszczescie slusza jak mowie co bym chciala dostan np pod choinke

Cytat:
Napisane przez ola_k11 Pokaż wiadomość
A ja z kolei odwrotnie Nie wyobrażam sobie tworzyć gospodarstwo i mieć kasę oddzielną, no bo jak? Ja kupię sałatę na obiad a ty kup kurczaka? albo dziś ja kupuję obiad a jutro Ty?
ale ok to jeszcze bym przełknęła, bo można ustalić że np. TŻ odpowiada za rachunki a ja za jedzenie. A co w sytuacji kiedy chore jest dziecko? Trzeba ustalić kto kupi leki? Albo za lekarza zaplaci? Ja bym nie umiala tak
ja rowniez maz tylko mowi ze te pieniadze co z zusu dostaje to sa dla mnie na moje wydatki choc co prawda kupuje zawsze malemu to co jest potrzebne z tych pieniedzy

ale mialam wczoraj akcje z psem.... wlazl de.bil na gore bylo kolo 22 tam nie ma jeszcze swiatla bo nie sa regipsy zakrecone wiec po jakichs 40 min pajacowania krecenia sie piszczenia zaczal szczekac wiec sie wkurzylam bo balam sie ze mi dziecko obudzi wchodze z latarka do niego zeby zszedl a ten ucieka wystraszony i piszczy no to ja sie malo nie obsrajtalam bo nie wiedzialam co sie dzieje i tak kilka razy co ja wchodze na gore on ucieka i sie chowa zadzwonilam do meza i dostal opr ze ma cos zrobic (jest 800km od domu) wkoncu po poltora godzinie ten idiota zlazl na dol ale zadzialala moja wyobraznia balam sie jakichs szczorow czy czegos takiego wiec zamknelam na dole drzwi od salonu a ten glupi cala noc chodzil do tych drzwi i okna i piszczal rano od nowa obudzil mi malego dwa razy wiec mu sie siegnelo i wywalilam go na dwor tzn wyprowadzil i zaczepilam na dworze a tu przylazi sasiadow suczka z ktora on sie czesto bawi patrze a ci sie zaczynaja bzykac lece do sasiadki malo gir nie polamalam pytam czy ona ma cieczke ta mowi ze tak no to bede ciocia albo babcia jak zwal tak zwal zaznaczylam ze ja alimentow placila nie bede bo ona sama na nasze podworko przyszla i sie zczepili i chyba z godzine tacy zakleszczeni do siebie dupskami odwroceni stali ale mialam ubaw

aniaa
zaluj ja dzisiaj pije juz druga kawe z senseo naprawde jest dobra gdzie ja nigdy sypanej nie lubialam a ta jest super a wogole rewelacyjny jest smak sevilla carmel i vanilia mniam normalna kawa z takim pysznym aromatem i jak caly dom pachnie

---------- Dopisano o 14:04 ---------- Poprzedni post napisano o 14:03 ----------

itakasia to ja w podziekowaniu za zaproszenie na impreze zapraszam na kawke z senseo

a ja mam od wczoraj zupke szpinakowa z przepisu basienki

---------- Dopisano o 14:05 ---------- Poprzedni post napisano o 14:04 ----------

siala pokaz zdjecie brochy

Edytowane przez anoxa
Czas edycji: 2010-10-27 o 13:07
anoxa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-27, 13:12   #4800
anuszka1401
Zakorzenienie

GG do anuszka1401

anoxa ja tez raz miałam taką akcję z psem Sczepił się z suczką sąsiadów Myślałam, że nie wyrobię ze śmiechu jak sąsiad latał za nimi i próbował ich oblać zimną wodą, żeby się rozczepiły, a one tak bokiem po podwórku uciekały, ona chciała w jedną stronę, a on w drugą

---------- Dopisano o 14:12 ---------- Poprzedni post napisano o 14:11 ----------

Smaka mi robisz tą kawką
W ogole jestem w szoku, Iga śpi już drugą godzinę!
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości