|
|
#4351 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Majowo-czerwcowe mamy 2011 :)
[QUOTE=mazianka81;22910437]
Cytat:
dziewczyny jak mnie brzuszek swedzi po prawie stronie to masakra... no pewnie pierwsze bedziemy rodzic ![]() Kwiatecek wstawialam brzusio pare postow wczesniej ale z tego co patrze na twoj jest wiekszy ![]() ---------- Dopisano o 17:02 ---------- Poprzedni post napisano o 16:58 ---------- Cytat:
![]() Ja (1986r.) Ania (1988r.) Kamilka( 1989r.) Żanetka (1993r.) jak je mocno kocham... sa juz takie pannice ze szok, a ta najmlodsza teraz smiga na imprezki i jej zazdroszcze wszystkie strasznie sie ciesza ze beda ciociami![]() moi i Tż rodzice po raz pierszy zostana dziadkami...po cichu kazdy liczy na wnuka, tak jak ja na synka.. (Tż tez ma 3 siostry hehe)
04.05.2011r. godz.21.42 Nikosia Edytowane przez 24kasia86 Czas edycji: 2010-10-27 o 17:03 |
||
|
|
|
#4352 |
|
Zakorzenienie
|
24kasia86 ja mysle, ze u nas na bank bedzie chopczyk, ja tez mam 2 braci, wiec raczej male szanse na dziewuszke
|
#4353 |
|
Rozeznanie
|
[QUOTE=24kasia86;22910825][QUOTE=mazianka81;22910437]
no pewnie pierwsze bedziemy rodzic ![]() QUOTE] Mam taką nadzieję hihi,już sie doczekać nie moge ![]() u mojego Tż-ta też 2 braci ija mam brata,a tu sie na II córe u mnie zanosi hihi.zobaczymy ,zobaczymy.....
|
|
|
|
#4354 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć Mamuśki
U mnie niedobrze - dopadła mnie grypa żoł-jelit. Już wczoraj czułam się średnio, ale noc była koszmarna . Od 1 do 4 w nocy nie spałam, praktycznie cały ten czas spędziłam w toalecie (do tego na pusty żołądek ). Później jak poczułam się troszkę lepiej położyłam się spać - z mokrym ręcznikiem na głowie. Tragedia, a rano musiałam być w pracy. Niestety po 2 godz. musiałam się z niej urwać - nie dałabym rady dłużej wysiedzieć. Teraz też nie czuję się zbyt dobrze, no ale znacznie lepiej niż w nocy. Póki co jestem na probiotyku i elektrolitach, jak jutro będzie kiepsko to będę musiała udać się do lekarza . Mam nadzieję, że moje choróbsko nie odbije się na zdrowiu dzidziusia
|
|
|
|
#4355 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale co bedzie to bedzie---------- Dopisano o 17:30 ---------- Poprzedni post napisano o 17:25 ---------- [QUOTE=mazianka81;22911108][QUOTE=24kasia86;22910825] Cytat:
ciekawe co bedzie u nas... trzeba patrzec tez na przyszlych dziadkow i ich rodzenstwo...ale podobno chlopiec rodzi sie jak wspolzyje sie w dniu owulacji, a dziewczynka pare dni przed owulacja... bo plemniki Y (odpowiedzialne za plec meska) sa szybsze, za to plemniki X(odp.za plec zenska) dluzej zyja w macicy... moze to po prostu od tego zalezy i tyle... dlatego tak wiele par planujac dziecko kupuje te testy na owulacje... ---------- Dopisano o 17:32 ---------- Poprzedni post napisano o 17:30 ---------- Cytat:
nawet tak nie mysl ze sie moglo to odbic na dzidziolku, najlepiej skonsultuj sie z lekarzem... ja wiem ze mozna brac na bol glowy i goraczke apap...
|
|
|
#4356 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Kochana na samą biegunke to gorzka czekol.lub gotowane jagody,kuruj się,na pewno dzidzi nic nie jest,ja 2 miechy wymiotowałam non-stop i jest oki,to napewno twoje maleństwo tez ma sie dobrze,tylko uważaj na leki kurcze zero spokoju?? jak nie zaparcia to w drugą stronę i to w ciązy,czy to sprawiedliwe? |
|
|
|
|
#4357 |
|
Wtajemniczenie
|
dziewczyny uciekam, musze Tż obiad podszykowac i za polgodz moj film
![]() milego wieczorku zycze wam i waszym bejbikom
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#4358 |
|
Rozeznanie
|
[QUOTE=24kasia86;22911313
ale podobno chlopiec rodzi sie jak wspolzyje sie w dniu owulacji, a dziewczynka pare dni przed owulacja... bo plemniki Y (odpowiedzialne za plec meska) sa szybsze, za to plemniki X(odp.za plec zenska) dluzej zyja w macicy... dlatego tak wiele par planujac dziecko kupuje te testy na owulacje... QUOTE] tak tak Julkę w dn owulacju robiliśmy hihi,a tym razem nawet sama testy owu kupiłam i momo,ze mi pokazywały brak owu przez 2 tyg,to jestem pewna,ze w smaą owu zrobiliśmy i znowu niby córcia,więc sama nie wiem od czego to zależy.co Bóg da chyba
|
|
|
|
#4359 |
|
Zakorzenienie
|
24kasia86 ja to kupowalam testy zeby w ogole zobaczyc czy jest owu, no bo nie moglam co miesiac latac do ginekologa na monitoring...w koncu sama nie wiem czy kochalismy sie w w trakcie czy po, bo akurat bylismy na wakacjach i testy pokazywaly, ze owu byla ok 25 dnia cyklu, ale sama nie wiem, juz mnie to nie interesuje
z tego kalendarza chinskiego wychodzi mi chlopak i wszyscy mi mowia, ze bedzie chlopak, a ja jem slodycze i mam takie pryszcze na twarzy, ze glowa mala...Listopadowa80 bidulka wez zwolnienie, jak Ty moglas w ogole w takim stanie isc do roboty, bylo trzeba zadzwonic, ze sie pochorowalas ![]() 24kasia86 czyzbys Klan ogladala?
|
#4360 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Apapu nie łykam, bo nigdy mi nie pomógł na żaden ból Tylko, z tych bezpieczniejszych, to ibuprofen. Co do zwolnienia - w zasadzie w każdej chwili mogę przestać jeździć do pracy, razem z mężem prowadzimy własną działalność - o tyle dobrze. Przy czym planowałam pracować najdłużej jak będę na siłach. Chyba jestem pracoholik ![]() Kasiu, zapomniałam napisać - masz śliczny brzusio ![]() Cytat:
Ale w tej ciąży już niestety czuję się znacznie gorzej ![]() Właśnie - muszę spróbować z czekoladą - mam tylko nadzieję, że mnie po niej nie zemdli (odrzuca mnie od słodyczy). Mam tylko nadzieję, że to sama wirusówka bez nadkażeń - np. grzybiczych (jakiejś drożdżycy), bo akurat przy grzybicy nie powinno się spożywać słodkiego (dobra pożywka dla grzybów). W nocy musiałam łyknąć ten ibum, bo by mi głowę rozsadziło. Ale potem miałam wyrzuty sumienia, że łyknęłam 2 tabl. Jejku, mam nadzieję, że jutro już będzie lepiej... |
||
|
|
|
#4361 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
sama taki umialabym zrobic ![]() Cytat:
ja mam baaardzo podobny, tyle, ze mi idzie spod cyckow juz, nie taka kulka tylko taki owal bardziej ![]() polezalam troche odpoczelam, lepiej, popracuje chwile i spadam odpoczywac dalej
|
||
|
|
|
#4362 |
|
Zakorzenienie
|
No właśnie o 9-tej musiałam być osobiście w pracy. Później mogłam się urwać (zostawiłam stażystkę samą...choć to niezgodne z prawem)
|
|
|
|
#4363 |
|
Rozeznanie
|
[QUOTE=principessina;22911 607]24kasia86 ja to kupowalam testy zeby w ogole zobaczyc czy jest owu, no bo nie moglam co miesiac latac do ginekologa na monitoring...w koncu sama nie wiem czy kochalismy sie w w trakcie czy po, bo akurat bylismy na wakacjach i testy pokazywaly, ze owu byla ok 25 dnia cyklu, ale sama nie wiem, juz mnie to nie interesuje
z tego kalendarza chinskiego wychodzi mi chlopak i wszyscy mi mowia, ze bedzie chlopak, a ja jem slodycze i mam takie pryszcze na twarzy, ze glowa mala...QUOTE] mi z tego chińskiego tez chłopak wychodzi i też mi wszystcy mowią,ze inaczej( lepiej ) wygladam niż z Julią ( z nią to masakryczne wypryski mialam na dekolcie,plecach,twarzy) ale gin stwierdzil,ze na jego oko wyglada na córcie,choć nie na 100% a ja teraz ,jak przestalam wymiotowac i przeszly mi mdlości( z Julią wogole nic nie mialam) to jem podobnie jak z nią,jogurciki,nabiał,troc he slodkie,a do mięsa juz mnie nie ciągnie. cóz zobaczymy ,ja tam czuje sie na synka,ale moze sie myle,co bedzie to będzie ,oby zdrowiutkie było .
|
|
|
|
#4364 |
|
Raczkowanie
|
U nas to było tak, jak zrobiłam test i wyszło, że będzie bejbik to w kalkulatorze "który to tydzień" wyszło kiedy było zapłodnienie i kiedy termin porodu. TŻ się pyta kiedy "zmajstrowaliśmy" a ja mu na to "że wtedy jak cię nie było" ale miał minę
Najwyraźniej automaty nie do końca wyliczają, bo może plemniczki we mnie były i żyły albo jednak zapłodnienie było 2 dni później Tak, że nie wiem czy może chłopiec czy dziewczynka, TŻ chce chłopca a ja dziewczynkę Ale mam czasem z tym ubaw jak się przekomarzamy
|
|
|
|
#4365 |
|
Zakorzenienie
|
mazniaka81 ja mam straszne pryszcze, przepraszam za doslownosc, ale az takie biale czopy, nie daje sie ich niczym przykryc, wstajac spod kazdego fluidu czy pudru, jak jeden przyschnie to drugi sie pojawia, jak u nastolatki
przemywam bioderma sebium i nakladam kremik wysuszajacy punktowo, ale i tak wylaza to moja pierwsza dzidzia, wiec nie mam porownania, ale wlosy tez mam koszmaren, szorstkie i matowe
|
#4366 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a co jadasz??na co masz ochotke? |
|
|
|
|
#4367 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak byłam w ciąży z synkiem to cera bardzo mi się poprawiła, i bardzo wzmocniły włosy. Teraz cera jest ok. Ale włosy koszmar - wypadają i podobnie jak u Ciebie są szorstkie i matowe . Teraz ma być dziewczynka . Ale ogólnie chyba nie wyglądam źle - w zeszłym tyg. kupowałam dla TŻ - ta piwko i pani poprosiła mnie o dowód |
|
|
|
|
#4368 |
|
Zakorzenienie
|
mazianka no wlasnie duzo slodyczy, napewno tez to zle wplywa na cere, czekolade na goraco kazdego wieczoru, a w moim calym zyciu w zyciu nie tknelam czekolady, nienawidzilam jej
pozatym owoce, miesa malo, na ryby nie moge patrzec, no obiady to staram sie jesc normalne to co zwykle jedlismy plus wiecej warzyw, tylko te slodycze...na sniadanie to 3 rogaliki slodkie potrafie wchlonac
|
#4369 |
|
Zakorzenienie
|
Ależ aktywne z Was Mamuśki
Btw aktywności, czy uprawiacie jakiś sport? Jak z Waszą aktywnością? Bo u mnie porażka. Zapisałam się na gim na ciężarnych, czasami spacer, ostatnio nawet rowerek stacjonarny olałam. :|Ale ja się dziś lenię, oglądam filmy, śpię, plotkuję ze znajomymi na fejsie ![]() Witam nowe Mamy! Zytus, widzę, że jesteś z Wawy, napisz coś więcej o sobie
|
|
|
|
#4370 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Ale ja w pierwszej ciąży pochłaniałam ogromne ilości słodyczy (jak nigdy, gdyż nie przepadam) i urodziłam słodkiego chłopczyka, który ...nie przepada za słodyczami![]() ---------- Dopisano o 18:13 ---------- Poprzedni post napisano o 18:11 ---------- Cytat:
. A dzisiaj się kuruję i właśnie nadaję z łóżeczka. |
||
|
|
|
#4371 |
|
Zakorzenienie
|
principessina, a jakiego preparatu punktowego używasz? Cera nie jest zbyt przesuszona?
|
|
|
|
#4372 |
|
Zakorzenienie
|
listopadowa80 no moze pojde do dermatologa jesli sie pogorszy lub w ogole nie poprawi po Iszym trymestrze. Wiesz co masz mowi, ze dzidzius to sie w niego wdal, bo on taki lasuch jest, jak dla mnie to slodycze mogly stac miesiacami i ich nie jadlam!
mary poziomkowa ja chodze na joge i po Iszym trymestrze wracam na basen, bo narazie podbrusze mnie pobolewa, wiec nie chce przesadzac... mary przemywam bioderma sebium i pozniej uzywam punktowo takie kremu na bazie cynku, ale uzywam serum nawilzajacego z biodermy, wiec nie jest przesuszona, ale zauwazylam ze te syfy to szczegolnie w okolicach brody!
Podwojna mamusia polsko-wloskich Smieszkow Edytowane przez principessina Czas edycji: 2010-10-27 o 18:16 |
|
|
|
#4373 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A co do włosów Listopadowa moje rosną jak szalone ,są piekne jakieś gęstsze,a miałam je obciąć,teraz zmieniłam zdanie hihi, mówie Wam ,ze ja synka czuje a on mi tu córe będzie wmawiał hihi,zobaczymy kto ma rację.hihi chociaż I raz zaczynam wątpić w swoje pzreczucie. |
|
|
|
|
#4374 |
|
Zakorzenienie
|
Listopadowa, a co się dzieje? Zaziębienie?
![]() Principessina, joga super! Może poszukam czegoś u siebie w okolicy ![]() Kwiatecek, dopiero zauważyłam fotkę zgrabniutka jesteś, nie wróżę jakiegoś wielkiego przyrostu wagi i zazdroszczę! )) ja teraz mam wagę prawidłową, rozmiar w zależności od firmy 36/38, ale mam wrażenie, że skoro już tyję i to w strategicznych miejscach, to może być porażka wagowa
|
|
|
|
#4375 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, czy macie moze jakies sposoby zeby nie czuc wiecznie glodu? Zaczelam duzo wody pic zeby mniej jesc, ale to tylko na kilka minut pomaga. Jak bede tyle jesc, to za miesiac bede jak slon wygladac.
|
|
|
|
#4376 |
|
Zakorzenienie
|
Ja już się nie sugeruję ani jedzeniem, ani wyglądem, ani wróżbami, bo zeświruję
Nie mam dzieci, ale planuję więcej, niż jedno, a płeć jest mi obojętna ![]() ---------- Dopisano o 18:22 ---------- Poprzedni post napisano o 18:20 ---------- Martynko, ja nie znam, ale jeśli ktoś zna, to wyściskam wirtualnie ![]() jeśli o mnie chodzi, to chyba właśnie za mało piję. W ogóle jakoś mineralna mi nie wchodzi, chociaż piłam jej normalnie dużo. Soków nie chcę, herbaty za dużo też nie... A poza tym, witaj Martynko na wątku
|
|
|
|
#4377 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Paskudna grypa żoł-jelitowa
|
|
|
|
|
#4378 |
|
Zakorzenienie
|
mary ja tez malo pije, a powinno sie duzo pic, szczegolnie jak ma sie problemy z wyproznianiem....
Dziewczyny kuchareczki tak z innej beczki chcialabym zrobic jutro szarlotke, maz sie juz od jakiegos czasu domaga, ale ja nie jestem dobra w te klocki, macie jakies latwy sprawdzony przepis i sposob i mozecie mi napisac pls
|
#4379 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Uspokaja mnie na jakiś czas bułka z czymś tam, np twarożkiem albo pasztecikiem, pomidorkiem.... tylko bułki i to z białej mąki mnie uspokajają głodowo. Woda pomaga na 5 min. Miałam do tej pory takie ssanie, że nawet pół czekolady mnie nie syciło, horror jakiś normalnie ![]() I tak jestem happy, że mdłości minęły bo to było coś okropnego. Dziewczyny piszą o wyglądzie, wiecie, kiedy się zorientowałam, że chyba jestem w ciąży jak dostałam wysypu mega pryszczy (wrzodów), nadal je mam i wyglądam ogólnie źle. Jak dziś w nocy wstałam do WC to się w lustrze nie poznałam, jakbym piła 3 dni non stop. Edytowane przez magdeczka Czas edycji: 2010-10-27 o 18:32 |
|
|
|
|
#4380 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
-pić dużo wody mineralnej niegazowanej - przed posiłkiem wypić szklankę takiej wody - jeść często, ale w małych ilościach - pomiędzy posiłkami skubać słonecznik czy jakieś inne pestki. ---------- Dopisano o 18:32 ---------- Poprzedni post napisano o 18:30 ---------- Cytat:
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:20.

. Od 1 do 4 w nocy nie spałam, praktycznie cały ten czas spędziłam w toalecie
. Mam nadzieję, że moje choróbsko nie odbije się na zdrowiu dzidziusia
ciekawe co bedzie u nas... trzeba patrzec tez na przyszlych dziadkow i ich rodzenstwo...