Majowo-czerwcowe mamy 2011 :) - Strona 146 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-10-27, 17:02   #4351
24kasia86
Wtajemniczenie

Wyślij wiadomość przez ICQ do 24kasia86 GG do 24kasia86
Dot.: Majowo-czerwcowe mamy 2011 :)

[QUOTE=mazianka81;22910437]
Cytat:
Napisane przez SiLLee Pokaż wiadomość

No a jak pójdziesz na L4 i będziesz ciagnąć do konca,to Cie nie mogą chyba zwolnic??dowiedz sie dokładnie.

To ja tak jak Wy,miałam @ 23lipca i mam terminy na 27kwietnia,30 kwietnia,a ostatni to na 5 maja( niby jak??)
ten mój gin tak jakos niedokładnie mierzy,a ostatnio to główke tylko zmierzył,a dzicia tez podobna do Twojej hihi,
i tez koncze 14 tc
szok
ja tam licze tak jak z Julką ze na 29-30kwietnia powinnam rodzic( najpózniej bo julie niby 2tyg przenosiłam)

dziewczyny jak mnie brzuszek swedzi po prawie stronie to masakra...

no pewnie pierwsze bedziemy rodzic

Kwiatecek wstawialam brzusio pare postow wczesniej

ale z tego co patrze na twoj jest wiekszy

---------- Dopisano o 17:02 ---------- Poprzedni post napisano o 16:58 ----------

Cytat:
Napisane przez principessina Pokaż wiadomość
Dziewczynki wlasnie przyszla paczusia z Polski, co za radosc nie podziele sie

24kasia86 a to Wy jestescie wszystkie siostry? u mojego meza 4 facetow i bracia maja 5 synkow w sumie!!
nom
Ja (1986r.)
Ania (1988r.)
Kamilka( 1989r.)
Żanetka (1993r.)

jak je mocno kocham... sa juz takie pannice ze szok, a ta najmlodsza teraz smiga na imprezki i jej zazdroszcze wszystkie strasznie sie ciesza ze beda ciociami Ania bedzie chrzestna, Kamilcia swiadkowa, a Żabka... czeka

moi i Tż rodzice po raz pierszy zostana dziadkami...po cichu kazdy liczy na wnuka, tak jak ja na synka.. (Tż tez ma 3 siostry hehe)
Nikosia

Edytowane przez 24kasia86
Czas edycji: 2010-10-27 o 17:03
24kasia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-27, 17:12   #4352
principessina
Zakorzenienie

24kasia86 ja mysle, ze u nas na bank bedzie chopczyk, ja tez mam 2 braci, wiec raczej male szanse na dziewuszke
Stary 2010-10-27, 17:13   #4353
mazianka81
Rozeznanie

[QUOTE=24kasia86;22910825][QUOTE=mazianka81;22910437]

QUOTE]

Mam taką nadzieję hihi,już sie doczekać nie moge

u mojego Tż-ta też 2 braci ija mam brata,a tu sie na II córe u mnie zanosi hihi.zobaczymy ,zobaczymy.....
mazianka81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-27, 17:21   #4354
listopadowa80
Zakorzenienie

Cześć Mamuśki

U mnie niedobrze - dopadła mnie grypa żoł-jelit. Już wczoraj czułam się średnio, ale noc była koszmarna. Od 1 do 4 w nocy nie spałam, praktycznie cały ten czas spędziłam w toalecie. Do tego dopadła mnie migrena i kompletnie nic mi nie pomagało, musiałam łyknąć 2 ibumy (do tego na pusty żołądek). Później jak poczułam się troszkę lepiej położyłam się spać - z mokrym ręcznikiem na głowie. Tragedia, a rano musiałam być w pracy. Niestety po 2 godz. musiałam się z niej urwać - nie dałabym rady dłużej wysiedzieć. Teraz też nie czuję się zbyt dobrze, no ale znacznie lepiej niż w nocy. Póki co jestem na probiotyku i elektrolitach, jak jutro będzie kiepsko to będę musiała udać się do lekarza. Mam nadzieję, że moje choróbsko nie odbije się na zdrowiu dzidziusia
listopadowa80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-27, 17:32   #4355
24kasia86
Wtajemniczenie

Cytat:
24kasia86 ja mysle, ze u nas na bank bedzie chopczyk, ja tez mam 2 braci, wiec raczej male szanse na dziewuszke
ale by bylo fajnie gdybys miala dziewczynke a ja chlopca ale co bedzie to bedzie

---------- Dopisano o 17:30 ---------- Poprzedni post napisano o 17:25 ----------

[QUOTE=mazianka81;22911108][QUOTE=24kasia86;22910825]
Cytat:
Napisane przez mazianka81 Pokaż wiadomość

QUOTE]

Mam taką nadzieję hihi,już sie doczekać nie moge

u mojego Tż-ta też 2 braci ija mam brata,a tu sie na II córe u mnie zanosi hihi.zobaczymy ,zobaczymy.....
natura uzupelnia braki ciekawe co bedzie u nas... trzeba patrzec tez na przyszlych dziadkow i ich rodzenstwo...

ale podobno chlopiec rodzi sie jak wspolzyje sie w dniu owulacji, a dziewczynka pare dni przed owulacja... bo plemniki Y (odpowiedzialne za plec meska) sa szybsze, za to plemniki X(odp.za plec zenska) dluzej zyja w macicy...

moze to po prostu od tego zalezy i tyle...

dlatego tak wiele par planujac dziecko kupuje te testy na owulacje...

---------- Dopisano o 17:32 ---------- Poprzedni post napisano o 17:30 ----------

Cytat:
Napisane przez listopadowa80 Pokaż wiadomość
Cześć Mamuśki

U mnie niedobrze - dopadła mnie grypa żoł-jelit. Już wczoraj czułam się średnio, ale noc była koszmarna. Od 1 do 4 w nocy nie spałam, praktycznie cały ten czas spędziłam w toalecie. Do tego dopadła mnie migrena i kompletnie nic mi nie pomagało, musiałam łyknąć 2 ibumy (do tego na pusty żołądek). Później jak poczułam się troszkę lepiej położyłam się spać - z mokrym ręcznikiem na głowie. Tragedia, a rano musiałam być w pracy. Niestety po 2 godz. musiałam się z niej urwać - nie dałabym rady dłużej wysiedzieć. Teraz też nie czuję się zbyt dobrze, no ale znacznie lepiej niż w nocy. Póki co jestem na probiotyku i elektrolitach, jak jutro będzie kiepsko to będę musiała udać się do lekarza. Mam nadzieję, że moje choróbsko nie odbije się na zdrowiu dzidziusia
biedulka to ty jakas grype jelitowa zlapalas??? kiedy idziesz na zwolnienie??? teraz jest taka pogoda, ze latwo zlapac wirusa...

nawet tak nie mysl ze sie moglo to odbic na dzidziolku, najlepiej skonsultuj sie z lekarzem...

ja wiem ze mozna brac na bol glowy i goraczke apap...
Nikosia

Stary 2010-10-27, 17:33   #4356
mazianka81
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez listopadowa80 Pokaż wiadomość
Cześć Mamuśki

Kochana na samą biegunke to gorzka czekol.lub gotowane jagody,kuruj się,na pewno dzidzi nic nie jest,ja 2 miechy wymiotowałam non-stop i jest oki,to napewno twoje maleństwo tez ma sie dobrze,tylko uważaj na leki
kurcze zero spokoju?? jak nie zaparcia to w drugą stronę i to w ciązy,czy to sprawiedliwe?
Stary 2010-10-27, 17:36   #4357
24kasia86
Wtajemniczenie

dziewczyny uciekam, musze Tż obiad podszykowac i za polgodz moj film

milego wieczorku zycze wam i waszym bejbikom
Nikosia

Stary 2010-10-27, 17:39   #4358
mazianka81
Rozeznanie

[QUOTE=24kasia86;22911313

ale podobno chlopiec rodzi sie jak wspolzyje sie w dniu owulacji, a dziewczynka pare dni przed owulacja... bo plemniki Y (odpowiedzialne za plec meska) sa szybsze, za to plemniki X(odp.za plec zenska) dluzej zyja w macicy...

dlatego tak wiele par planujac dziecko kupuje te testy na owulacje...

QUOTE]

tak tak Julkę w dn owulacju robiliśmy hihi,a tym razem nawet sama testy owu kupiłam i momo,ze mi pokazywały brak owu przez 2 tyg,to jestem pewna,ze w smaą owu zrobiliśmy i znowu niby córcia,więc sama nie wiem od czego to zależy.co Bóg da chyba
Stary 2010-10-27, 17:40   #4359
principessina
Zakorzenienie

24kasia86 ja to kupowalam testy zeby w ogole zobaczyc czy jest owu, no bo nie moglam co miesiac latac do ginekologa na monitoring...w koncu sama nie wiem czy kochalismy sie w w trakcie czy po, bo akurat bylismy na wakacjach i testy pokazywaly, ze owu byla ok 25 dnia cyklu, ale sama nie wiem, juz mnie to nie interesuje z tego kalendarza chinskiego wychodzi mi chlopak i wszyscy mi mowia, ze bedzie chlopak, a ja jem slodycze i mam takie pryszcze na twarzy, ze glowa mala...

Listopadowa80 bidulka wez zwolnienie, jak Ty moglas w ogole w takim stanie isc do roboty, bylo trzeba zadzwonic, ze sie pochorowalas

24kasia86 czyzbys Klan ogladala?
Stary 2010-10-27, 17:48   #4360
listopadowa80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 24kasia86 Pokaż wiadomość

biedulka to ty jakas grype jelitowa zlapalas??? kiedy idziesz na zwolnienie??? teraz jest taka pogoda, ze latwo zlapac wirusa...

nawet tak nie mysl ze sie moglo to odbic na dzidziolku, najlepiej skonsultuj sie z lekarzem...

ja wiem ze mozna brac na bol glowy i goraczke apap...
Jeszcze wczoraj myślałam, że to jakaś niestrawność. Generalnie mam dość wrażliwy żołądek. Musiałam podłapać jakiegoś wirusa, mam kontakt z różnymi ludźmi, zwierzętami a i pogoda zdradliwa.

Apapu nie łykam, bo nigdy mi nie pomógł na żaden ból.
Tylko, z tych bezpieczniejszych, to ibuprofen.

Co do zwolnienia - w zasadzie w każdej chwili mogę przestać jeździć do pracy, razem z mężem prowadzimy własną działalność - o tyle dobrze.
Przy czym planowałam pracować najdłużej jak będę na siłach. Chyba jestem pracoholik

Kasiu, zapomniałam napisać - masz śliczny brzusio

Cytat:

Kochana na samą biegunke to gorzka czekol.lub gotowane jagody,kuruj się,na pewno dzidzi nic nie jest,ja 2 miechy wymiotowałam non-stop i jest oki,to napewno twoje maleństwo tez ma sie dobrze,tylko uważaj na leki
kurcze zero spokoju?? jak nie zaparcia to w drugą stronę i to w ciązy,czy to sprawiedliwe?
Pierwszą ciążę przeszłam tak, że żadnych dolegliwości nie miałam - raz tylko zakażenie ukł. moczowego.
Ale w tej ciąży już niestety czuję się znacznie gorzej
Właśnie - muszę spróbować z czekoladą - mam tylko nadzieję, że mnie po niej nie zemdli (odrzuca mnie od słodyczy). Mam tylko nadzieję, że to sama wirusówka bez nadkażeń - np. grzybiczych (jakiejś drożdżycy), bo akurat przy grzybicy nie powinno się spożywać słodkiego (dobra pożywka dla grzybów).

W nocy musiałam łyknąć ten ibum, bo by mi głowę rozsadziło. Ale potem miałam wyrzuty sumienia, że łyknęłam 2 tabl.
Jejku, mam nadzieję, że jutro już będzie lepiej...
Stary 2010-10-27, 17:48   #4361
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Catia88 Pokaż wiadomość
smieszny troche
sama taki umialabym zrobic

Cytat:
Napisane przez Kwiatecek Pokaż wiadomość
Pokaze dziewczyny Wam moj brzuszek, troche cos jest
14 tydzien a to dzidzia z piatkowego USG 6,5 cm.
fajniusi
ja mam baaardzo podobny, tyle, ze mi idzie spod cyckow juz, nie taka kulka tylko taki owal bardziej

polezalam troche odpoczelam, lepiej, popracuje chwile i spadam odpoczywac dalej
Stary 2010-10-27, 17:51   #4362
listopadowa80
Zakorzenienie

Cytat:
Listopadowa80 bidulka wez zwolnienie, jak Ty moglas w ogole w takim stanie isc do roboty, bylo trzeba zadzwonic, ze sie pochorowalas
No właśnie o 9-tej musiałam być osobiście w pracy. Później mogłam się urwać (zostawiłam stażystkę samą...choć to niezgodne z prawem)
Stary 2010-10-27, 17:52   #4363
mazianka81
Rozeznanie

[QUOTE=principessina;22911 607]24kasia86 ja to kupowalam testy zeby w ogole zobaczyc czy jest owu, no bo nie moglam co miesiac latac do ginekologa na monitoring...w koncu sama nie wiem czy kochalismy sie w w trakcie czy po, bo akurat bylismy na wakacjach i testy pokazywaly, ze owu byla ok 25 dnia cyklu, ale sama nie wiem, juz mnie to nie interesuje z tego kalendarza chinskiego wychodzi mi chlopak i wszyscy mi mowia, ze bedzie chlopak, a ja jem slodycze i mam takie pryszcze na twarzy, ze glowa mala...
QUOTE]

mi z tego chińskiego tez chłopak wychodzi i też mi wszystcy mowią,ze inaczej( lepiej ) wygladam niż z Julią ( z nią to masakryczne wypryski mialam na dekolcie,plecach,twarzy)
ale gin stwierdzil,ze na jego oko wyglada na córcie,choć nie na 100%
a ja teraz ,jak przestalam wymiotowac i przeszly mi mdlości( z Julią wogole nic nie mialam) to jem podobnie jak z nią,jogurciki,nabiał,troc he slodkie,a do mięsa juz mnie nie ciągnie.
cóz zobaczymy ,ja tam czuje sie na synka,ale moze sie myle,co bedzie to będzie ,oby zdrowiutkie było .
Stary 2010-10-27, 17:57   #4364
magdeczka
Raczkowanie

U nas to było tak, jak zrobiłam test i wyszło, że będzie bejbik to w kalkulatorze "który to tydzień" wyszło kiedy było zapłodnienie i kiedy termin porodu. TŻ się pyta kiedy "zmajstrowaliśmy" a ja mu na to "że wtedy jak cię nie było" ale miał minę . Wyszło że 5 września a jego na prawdę wtedy nie było
Najwyraźniej automaty nie do końca wyliczają, bo może plemniczki we mnie były i żyły albo jednak zapłodnienie było 2 dni później Tak, że nie wiem czy może chłopiec czy dziewczynka, TŻ chce chłopca a ja dziewczynkę Ale mam czasem z tym ubaw jak się przekomarzamy
magdeczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-27, 17:59   #4365
principessina
Zakorzenienie

mazniaka81 ja mam straszne pryszcze, przepraszam za doslownosc, ale az takie biale czopy, nie daje sie ich niczym przykryc, wstajac spod kazdego fluidu czy pudru, jak jeden przyschnie to drugi sie pojawia, jak u nastolatki przemywam bioderma sebium i nakladam kremik wysuszajacy punktowo, ale i tak wylaza to moja pierwsza dzidzia, wiec nie mam porownania, ale wlosy tez mam koszmaren, szorstkie i matowe
Stary 2010-10-27, 18:04   #4366
mazianka81
Rozeznanie

Cytat:
mazniaka81 ja mam straszne pryszcze, przepraszam za doslownosc, ale az takie biale czopy, nie daje sie ich niczym przykryc, wstajac spod kazdego fluidu czy pudru, jak jeden przyschnie to drugi sie pojawia, jak u nastolatki przemywam bioderma sebium i nakladam kremik wysuszajacy punktowo, ale i tak wylaza to moja pierwsza dzidzia, wiec nie mam porownania, ale wlosy tez mam koszmaren, szorstkie i matowe
Wróże córcię !!!!!!

a co jadasz??na co masz ochotke?
Stary 2010-10-27, 18:07   #4367
listopadowa80
Zakorzenienie

Cytat:
Principessina, może powinnaś się udać do dermatologa...

Jak byłam w ciąży z synkiem to cera bardzo mi się poprawiła, i bardzo wzmocniły włosy.
Teraz cera jest ok. Ale włosy koszmar - wypadają i podobnie jak u Ciebie są szorstkie i matowe. Teraz ma być dziewczynka. Ale ogólnie chyba nie wyglądam źle - w zeszłym tyg. kupowałam dla TŻ - ta piwko i pani poprosiła mnie o dowód
Stary 2010-10-27, 18:09   #4368
principessina
Zakorzenienie

mazianka no wlasnie duzo slodyczy, napewno tez to zle wplywa na cere, czekolade na goraco kazdego wieczoru, a w moim calym zyciu w zyciu nie tknelam czekolady, nienawidzilam jej pozatym owoce, miesa malo, na ryby nie moge patrzec, no obiady to staram sie jesc normalne to co zwykle jedlismy plus wiecej warzyw, tylko te slodycze...na sniadanie to 3 rogaliki slodkie potrafie wchlonac
Stary 2010-10-27, 18:10   #4369
mary poziomkowa
Zakorzenienie

Ależ aktywne z Was Mamuśki Btw aktywności, czy uprawiacie jakiś sport? Jak z Waszą aktywnością? Bo u mnie porażka. Zapisałam się na gim na ciężarnych, czasami spacer, ostatnio nawet rowerek stacjonarny olałam. :|

Ale ja się dziś lenię, oglądam filmy, śpię, plotkuję ze znajomymi na fejsie

Witam nowe Mamy!

Zytus, widzę, że jesteś z Wawy, napisz coś więcej o sobie

Janutek is coming to town <3

vege!
mary poziomkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-27, 18:13   #4370
listopadowa80
Zakorzenienie

Cytat:
mazianka no wlasnie duzo slodyczy, napewno tez to zle wplywa na cere, czekolade na goraco kazdego wieczoru, a w moim calym zyciu w zyciu nie tknelam czekolady, nienawidzilam jej pozatym owoce, miesa malo, na ryby nie moge patrzec, no obiady to staram sie jesc normalne to co zwykle jedlismy plus wiecej warzyw, tylko te slodycze...na sniadanie to 3 rogaliki slodkie potrafie wchlonac
Mówi się, że jak słodkie to na dziewczynkę. Ale ja w pierwszej ciąży pochłaniałam ogromne ilości słodyczy (jak nigdy, gdyż nie przepadam) i urodziłam słodkiego chłopczyka, który ...nie przepada za słodyczami

---------- Dopisano o 18:13 ---------- Poprzedni post napisano o 18:11 ----------

Cytat:
Napisane przez mary poziomkowa Pokaż wiadomość
Ależ aktywne z Was Mamuśki Btw aktywności, czy uprawiacie jakiś sport? Jak z Waszą aktywnością? Bo u mnie porażka. Zapisałam się na gim na ciężarnych, czasami spacer, ostatnio nawet rowerek stacjonarny olałam. :|

Ale ja się dziś lenię, oglądam filmy, śpię, plotkuję ze znajomymi na fejsie
Ze sportem u mnie licho.
A dzisiaj się kuruję i właśnie nadaję z łóżeczka.
Stary 2010-10-27, 18:13   #4371
mary poziomkowa
Zakorzenienie

principessina, a jakiego preparatu punktowego używasz? Cera nie jest zbyt przesuszona?

vege!
Stary 2010-10-27, 18:14   #4372
principessina
Zakorzenienie

listopadowa80 no moze pojde do dermatologa jesli sie pogorszy lub w ogole nie poprawi po Iszym trymestrze. Wiesz co masz mowi, ze dzidzius to sie w niego wdal, bo on taki lasuch jest, jak dla mnie to slodycze mogly stac miesiacami i ich nie jadlam!

mary poziomkowa ja chodze na joge i po Iszym trymestrze wracam na basen, bo narazie podbrusze mnie pobolewa, wiec nie chce przesadzac...
mary przemywam bioderma sebium i pozniej uzywam punktowo takie kremu na bazie cynku, ale uzywam serum nawilzajacego z biodermy, wiec nie jest przesuszona, ale zauwazylam ze te syfy to szczegolnie w okolicach brody!

Edytowane przez principessina
Czas edycji: 2010-10-27 o 18:16
principessina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-27, 18:17   #4373
mazianka81
Rozeznanie

Cytat:
To tym bardziej córcie wróze hihi,tez tak miałam z Julką,teraz slodyczy duuzo mniej jem niz przed ciążą nawet.
A co do włosów Listopadowa moje rosną jak szalone ,są piekne jakieś gęstsze,a miałam je obciąć,teraz zmieniłam zdanie hihi,
mówie Wam ,ze ja synka czuje a on mi tu córe będzie wmawiał hihi,zobaczymy kto ma rację.hihi chociaż I raz zaczynam wątpić w swoje pzreczucie.
Stary 2010-10-27, 18:18   #4374
mary poziomkowa
Zakorzenienie

Listopadowa, a co się dzieje? Zaziębienie?

Principessina, joga super! Może poszukam czegoś u siebie w okolicy

Kwiatecek, dopiero zauważyłam fotkę zgrabniutka jesteś, nie wróżę jakiegoś wielkiego przyrostu wagi i zazdroszczę!)) ja teraz mam wagę prawidłową, rozmiar w zależności od firmy 36/38, ale mam wrażenie, że skoro już tyję i to w strategicznych miejscach, to może być porażka wagowa

vege!
Stary 2010-10-27, 18:19   #4375
martynka89
Zakorzenienie

Dziewczyny, czy macie moze jakies sposoby zeby nie czuc wiecznie glodu? Zaczelam duzo wody pic zeby mniej jesc, ale to tylko na kilka minut pomaga. Jak bede tyle jesc, to za miesiac bede jak slon wygladac.
martynka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-27, 18:22   #4376
mary poziomkowa
Zakorzenienie

Ja już się nie sugeruję ani jedzeniem, ani wyglądem, ani wróżbami, bo zeświruję

Nie mam dzieci, ale planuję więcej, niż jedno, a płeć jest mi obojętna

---------- Dopisano o 18:22 ---------- Poprzedni post napisano o 18:20 ----------

Martynko, ja nie znam, ale jeśli ktoś zna, to wyściskam wirtualnie

jeśli o mnie chodzi, to chyba właśnie za mało piję. W ogóle jakoś mineralna mi nie wchodzi, chociaż piłam jej normalnie dużo. Soków nie chcę, herbaty za dużo też nie...

A poza tym, witaj Martynko na wątku

vege!
Stary 2010-10-27, 18:27   #4377
listopadowa80
Zakorzenienie

Cytat:
A co do włosów Listopadowa moje rosną jak szalone ,są piekne jakieś gęstsze,a miałam je obciąć,teraz zmieniłam zdanie hihi,
mówie Wam ,ze ja synka czuje a on mi tu córe będzie wmawiał hihi,zobaczymy kto ma rację.hihi chociaż I raz zaczynam wątpić w swoje pzreczucie.

Cytat:
Napisane przez mary poziomkowa Pokaż wiadomość
Listopadowa, a co się dzieje? Zaziębienie?
Paskudna grypa żoł-jelitowa. Buuuuuu
Stary 2010-10-27, 18:28   #4378
principessina
Zakorzenienie

mary ja tez malo pije, a powinno sie duzo pic, szczegolnie jak ma sie problemy z wyproznianiem....

Dziewczyny kuchareczki tak z innej beczki chcialabym zrobic jutro szarlotke, maz sie juz od jakiegos czasu domaga, ale ja nie jestem dobra w te klocki, macie jakies latwy sprawdzony przepis i sposob i mozecie mi napisac pls
Stary 2010-10-27, 18:29   #4379
magdeczka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez martynka89 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, czy macie moze jakies sposoby zeby nie czuc wiecznie glodu? Zaczelam duzo wody pic zeby mniej jesc, ale to tylko na kilka minut pomaga. Jak bede tyle jesc, to za miesiac bede jak slon wygladac.
Ja już wyglądam jak słoń bo apetyt mam jak zwierzę
Uspokaja mnie na jakiś czas bułka z czymś tam, np twarożkiem albo pasztecikiem, pomidorkiem.... tylko bułki i to z białej mąki mnie uspokajają głodowo. Woda pomaga na 5 min.
Miałam do tej pory takie ssanie, że nawet pół czekolady mnie nie syciło, horror jakiś normalnie
I tak jestem happy, że mdłości minęły bo to było coś okropnego.

Dziewczyny piszą o wyglądzie, wiecie, kiedy się zorientowałam, że chyba jestem w ciąży jak dostałam wysypu mega pryszczy (wrzodów), nadal je mam i wyglądam ogólnie źle. Jak dziś w nocy wstałam do WC to się w lustrze nie poznałam, jakbym piła 3 dni non stop.

Edytowane przez magdeczka
Czas edycji: 2010-10-27 o 18:32
magdeczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-27, 18:32   #4380
listopadowa80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martynka89 Pokaż wiadomość
Ja znam tylko oklepane zasady:
-pić dużo wody mineralnej niegazowanej
- przed posiłkiem wypić szklankę takiej wody
- jeść często, ale w małych ilościach
- pomiędzy posiłkami skubać słonecznik czy jakieś inne pestki.

---------- Dopisano o 18:32 ---------- Poprzedni post napisano o 18:30 ----------

Cytat:

Dziewczyny kuchareczki tak z innej beczki chcialabym zrobic jutro szarlotke, maz sie juz od jakiegos czasu domaga, ale ja nie jestem dobra w te klocki, macie jakies latwy sprawdzony przepis i sposob i mozecie mi napisac pls
Pomogłabym, ale mam dwie lewe ręce do pieczenia ciast
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości