Chyba nadszedł już nasz czas,rodzić jadą pierwsze z nas!mamyListopad-grudzień2010,cz6 - Strona 160 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-10-27, 20:46   #4771
Artystka23
Dragonfly

Dot.: Chyba nadszedł już nasz czas,rodzić jadą pierwsze z nas!mamyListopad-grudzień20

Cytat:
Napisane przez _paulinka2 Pokaż wiadomość
pizza !!!
tort bezowy!!!

Anecka a moze Ty chcesz sie rozpakowac? kurcze,najgorsze to czekac po terminie...
Stary 2010-10-27, 21:02   #4772
KarolinaB
Raczkowanie

Dot.: Chyba nadszedł już nasz czas,rodzić jadą pierwsze z nas!mamyListopad-grudzień20

Cytat:
Napisane przez De28 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, macie jakis pomysl na prezent gwiazdkowy dla tzeta? Bo pozniej latac po sklepach na pewno nie bede mogla. Jak zwykle mam z tym problem. Narazie mam ksiazke ale co do tego?
hmmm ja kupuję w tym roku bluzę dla mojego... wiem o jakiej marzy, a jemu jest szkoda wydać tyle kasy, może mało oryginalne, ale dla nas praktyczne no i wiem, że chce.

Beata_Batumi - jeżeli jeszcze sie nie rozpakujesz i zdążysz przeczytać, to powiedz, pojechałaś dziś do szpitala bo coś się działo, czy po prostu, bo dziś termin??? Ja się zaraz przeterminuję, więc wolę zapytać. Kurde zmolestowałabym TŻ-a ale mi się taaaaaaaaaak nie chce kurde

---------- Dopisano o 22:02 ---------- Poprzedni post napisano o 21:47 ----------

Artystka - firaneczka b. ładna
KarolinaB jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-27, 21:28   #4773
kularek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Donuś Pokaż wiadomość
Kobietki kochane
Ja tez wczoraj byłam na wizycie... Poki co bez zmian szyjka nadal skrócona i rozwarcie jest ale nie zwiekszyło sie od ostatniej wizyty... Mam brac jeszcze Cordafen 10 dni a potem rodzic To juz bedzie 38 tc wiec gin stwierdził ze nie ma sensu mnie dłuzej trzymac na tych tabletkach.... Mała waży juz 3300 wiec wcale nie taka mała ta nasza kluseczka
Wiec z góry przepraszam ale pewnie sie troche wepchne w kolejke .....
Donuś czy u Ciebie to przez skracającą się szyjkę i rozwarcie masz urodzić po odstawieniu cordafenu ? czy zawsze tak się dzieje, ze jak się go bierze i potem odstawi to poród może być szybciej ? bo ja też go biorę i po tym co napisałaś będę się zastanawiać.....
kularek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-27, 21:50   #4774
De28
Wtajemniczenie

Wlasnie z kina wrocilismy, bylismy na Redzie. Super film
Ale glosno bylo i przez caly film maly mnie skopal Ahh fajnie tak znow wyjsc.

Daniel

Christian
De28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-27, 23:47   #4775
lutien
Wtajemniczenie

Witam,
troszkę Was podczytuję i widzę, że wiele już czeka na godzinę "0". Już się nie mogę doczekać, aż się hurtem posypiecie Może wtedy się rozkręci nasz wątek na odchowalni
(Katharine Hadley )

lutien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-28, 06:50   #4776
KarolinaB
Raczkowanie

OOOO pierwsza dzisiaj z rana i to wcale nie tak wczesnego Dzień Dobry!
Chyba dobrze się dziewczynom spało.

Ja też chce do kina ale na co innego, a jeszcze nie leci.

Lutien! Jak samopoczucie? Jak sobie radzicie?

Ciekawe jak Beata_Batumi i Sereniti. Dzisiaj powinna się odezwać.
Stary 2010-10-28, 06:57   #4777
Beata_Batumi
Zadomowienie

Karolina- mówisz i masz! niestety dalej nic się nie dzieje... Myślałam, że może w nocy ale nic! Czekamy dalej. Jakby co to jutro mam znowu wizyte w szpitalu i myślę, ze już mi wywołają, skoro wszystko jest gotowe. Gorącej kąpieli nie brałam i nie drażniłam sutów.
Szpial- gin kazał mi jechać w dniu terminu nawet jeśli nie będzie się nic działo.

dostałam wypłatę i buszuję po allegro- chce kupić dodatkowy zestaw obiadowy i sztućce bo jednak na 6 os jak się ma zmywarkę to za mało i trzeba ja włączać codziennie, nie opłaca się.

Serenity- pokazuj to swoje cudo!!!

Lilianka już z nami!
http://www.suwaczki.com/tickers/ijpbjw4zsby4rlk8.png

Edytowane przez Beata_Batumi
Czas edycji: 2010-10-28 o 07:23
Beata_Batumi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-28, 07:23   #4778
KarolinaB
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Beata_Batumi Pokaż wiadomość
Karolina- mówisz i masz! niestety dalej nic się nie dzieje... Myślałam, że może w nocy ale nic! Czekamy dalej. Jakby co to jutro mam znowu wizyte w szpitalu i myślę, ze już mi wywołają, skoro wszystko jest gotowe. Gorącej kąpieli nie brałam i nie drażniłam sutów (mąż zużył całą gorącą i nie chciało mi się czekać aż się nagrzeje)

dostałam wypłatę i buszuję po allegro- chce kupić dodatkowy zestaw obiadowy i sztućce bo jednak na 6 os jak się ma zmywarkę to za mało i trzeba ja włączać codziennie, nie opłaca się.

Serenity- pokazuj to swoje cudo!!!
A juz myślałam, że noc zdziałała cuda A powiedz, lekarz sam kazał ci przyjechać na wywołanie??? Bo ja jutro mam wizytę, ale jak byłam w zeszłym tyg, to powiedział mi, że jak do piatku nie urodzę, to wypisze mi zwolnienie do pracy i tyle. Poza tym mówi, że wg USG sie przeterminuję, bo mały ma wymiary na dwa tygodnie mniej, więc wg USG wychodzi 38tc, a wg OM 40tc.

Co nie zmienia faktu, że mógłby się już ruszyć.

---------- Dopisano o 08:23 ---------- Poprzedni post napisano o 08:19 ----------

OOooo dziewczyny powoli wychodzą z puchu
No jak tam? Dobrze się spało?

Ja kurde nie mam nic na śniadanie pokłóciliśmy się wczoraj z TŻ na spacerze, a wracając mieliśmy zajść na zakupy, weszliśmy do sklepu, ale że każde nafochane było, to nie pomyśleliśmy, że nic nie ma i po kilku burknięciach wyszliśmy z pustymi rękami
Muszę się zebrać i iść po bułki. A poza tym bardzo się cieszę, bo potem jadę na zakupy i kupie krochmal (jak nie zapomnę) i będe usztywniać aniołki, co wyprodukowałam na szydełku. Wprawdzie zrobiłam tylko dwa i jedną gwiazdkę, ale chcę zobaczyć, czy sie opłaca to dziergać.
Stary 2010-10-28, 07:32   #4779
Beata_Batumi
Zadomowienie

Gin kazał jechać tak po prostu, żeby w szpitalu sprawdzili co i jak z maluszkiem i ze mną, czy cos sie dzieje, szczerze powiem, że sie nie dopytywałam po co tylko wykonałam polecenie. A w szpitalu zrobili ktg a potem z tym wynikiem (skurcze max na 25 w skali do 100 więc małe) do gina sie idzie i babeczka mi powiedziała tak "pani ma dzisiaj termin? to co ja będe na ktg patrzeć, trzeba to przyspieszyć, proszę na fotel zrobimy masaż szyjki" obejrzała mnie, powiedziała, że rozwarcie na 2 palce, warunki do rodzenia świetne i mam czekać bo w każdej chwili może sie zacząć. ale jak widać na razie zero efektu.

Lilianka już z nami!
Stary 2010-10-28, 07:37   #4780
79 Marta
Wtajemniczenie

Witam, dziś pobudka o 2 i nie spalam do 5:30. Nie wiem, może poswiadomie się denerwuję? ale wyspana to ja nie jestem .
Beatko, a masz jakieś objawy zbliżania czegoś? typu ból?
Stary 2010-10-28, 07:43   #4781
kretencja
Zakorzenienie

Witam.
A mnie się dziś śniło, że Sereniti napisała do nas. A tu cisza Ciekawe jak się dziewczyny czują...

I śniło mi się jeszcze, że już synek był z nami, karmiłam go i przytulałam tak bliziutko, do nagiej piersi Juz się nie mogę doczekać, jak będę go mogła tak przytulać

Jestem już po śniadanku, siedzę w łóżeczku i się lenię Muszę dziś parę rzeczy poprasować, obiad zrobić i nie wiem co tam jeszcze. Im mniej mam fizycznie siły, tym więcej mam chęci żeby coś robić i strasznie się z tym męczę

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010
kretencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-28, 07:50   #4782
Patrycja_1708
Zadomowienie

Czesc dziewczynki. Melduję że zajechaliśmy szczęśliwie i od północy jestesmy w Polsce Podróż męcząca była dla mnie ale dało się radę. Wstaliśmy niedawno i będziemy jeść śniadanko bo mamusia nawet poszła po świeże pieczywko Niespodzianke mieli niesamowitą bo nie spodziewali się że przyjedziemy. Dzisiaj cały dzien bede na zakupach wiec zajrze do was wieczorkiem. Buziaczki
Patrycja_1708 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-28, 07:50   #4783
Beata_Batumi
Zadomowienie

Marta- objawów porodu zero: skurczów zero, myslę, że moze wody mi odejdą? Na razie nic się nie dzieje, trochę boli mnie brzuszek jak przed okresem, ale nie za bardzo i nie często...

Byłam zrobić kupkę i chyba coś przy okazji się ruszyło- wyleciał ze mnie śluz podbarwiony krwią, tak więc lecę się myć i szykować żeby być gotowym jakby co. Nie była tego straszna ilość ale może sie rozkręci? ?Trzymajcie kciukasy. Będę sie odzywać.

Lilianka już z nami!

Edytowane przez Beata_Batumi
Czas edycji: 2010-10-28 o 08:02
Stary 2010-10-28, 08:00   #4784
mallinka
Zadomowienie

Dzień dobry

ur. - 28.12.2010 - 4530g, 59cm

mallinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-28, 08:01   #4785
Anecka
Zakorzenienie

Patrycja, nie przeforsuj sie na zakupach ;-)

Zastanawia mnie jeden fakt. Zwolnienie mam do 10 listopada bo termin mam na 8 i dłuższego l4 nie mogl dac. No i co jesli do 10 nie urodze a lekarz ma wolne? Isc do internisty po zwolnienie?

Zaraz trzeba wstac zjesc i czekamy na teścia bo ma przyjechać. Moze do szpitala nas zawiezie bo musimy pogadać z ordynatorem czy tz bedzie mogl byc przy porodzie.

Aneckowo

metal gora - 06.02.2012
metal dol - 12.06.2012
Anecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-28, 08:04   #4786
KarolinaB
Raczkowanie

Beata - dzięki za odpowiedź hmmm, to może i u mnie będzie podobnie, bo ja KTg miałam w poniedziałek, ale u mnie lipa, nawet jednego skurczyka nie miałam może gin cos pomasuje? Choć wolałabym już wytrzymać do po świętach, bo jakoś śmiesznie na wszystkich świętych heheh wezmę znicze i będę sobie robić nastrój na porodówce

Patrycja - no to odbrze, że szcześliwie dojechaliście, odpocznij sobie po sniadanku i leć na zakupki powodzenia, aaaaa oglądaliście już wózeczek?

---------- Dopisano o 09:04 ---------- Poprzedni post napisano o 09:02 ----------

Cytat:
Marta- objawów porodu zero: skurczów zero, myslę, że moze wody mi odejdą? Na razie nic się nie dzieje, trochę boli mnie brzuszek jak przed okresem, ale nie za bardzo i nie często...

Byłam zrobić kupkę i chyba coś przy okazji się ruszyło- wyleciał ze mnie śluz podbarwiony krwią, tak więc lecę się myć i szykować żeby być gotowym jakby co. Nie była tego straszna ilość ale może sie rozkręci? ?Trzymajcie kciukasy. Będę sie odzywać.
oooooo Beata no, no coś się rusza szykuj się, trzymam kciuki!!!!
Stary 2010-10-28, 08:04   #4787
kliwia
Zakorzenienie

beata na innym forum wyczytalam, ze jednej dziewczynie udalo sie przyspieszyc porodzik stymulacja sutków i szczypaniem brzuszka w miejscu gdzie jest dno macicy.
a To chyba czop Ci odlazi
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-28, 08:06   #4788
mallinka
Zadomowienie

Patrycja witamy w Polsce pokaż zdjęcia wózka

Anecka może w szpitalu dadzą Ci zwolnienie skoro będziesz pewnie chodzic na ktg jak minie termin

ur. - 28.12.2010 - 4530g, 59cm

mallinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-28, 08:06   #4789
pelnia1980
Zadomowienie

GG do pelnia1980

dzien dobry
pelnia1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-28, 08:08   #4790
vikicullen
Zadomowienie

Cytat:

ooo 3mam kciuki

http://www.suwaczki.com/tickers/atdc2n0askflsw50.png

PAULINKA ur. 01.10.2015 r.

http://www.suwaczki.com/tickers/ug37tv739lp63vo5.png
vikicullen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-28, 08:11   #4791
pelnia1980
Zadomowienie

GG do pelnia1980

Cytat:
Napisane przez Anecka Pokaż wiadomość
Patrycja, nie przeforsuj sie na zakupach ;-)

Zastanawia mnie jeden fakt. Zwolnienie mam do 10 listopada bo termin mam na 8 i dłuższego l4 nie mogl dac. No i co jesli do 10 nie urodze a lekarz ma wolne? Isc do internisty po zwolnienie?

Zaraz trzeba wstac zjesc i czekamy na teścia bo ma przyjechać. Moze do szpitala nas zawiezie bo musimy pogadać z ordynatorem czy tz bedzie mogl byc przy porodzie.
moze przeoczylam wczesniej twa odp.
ale czemu idziecie gadac z ordynatorem o tym??????????????????
Stary 2010-10-28, 08:11   #4792
Patrycja_1708
Zadomowienie

Wózeczek jest świetny!!!!! Już w nocy go oglądałam jak tylko przyjechaliśmy!!!! Pózniej porobie foteczki jak bede miała chwilke czasu
Patrycja_1708 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-28, 08:14   #4793
pelnia1980
Zadomowienie

GG do pelnia1980

BATUMI buziak na powodzenie!! to juz dzis !!!

PATI Welcome

IRSIN CO U WAS??????

ugotowalam kompocik z jablek i pozecczek
i lezsakuje ogladajac mamo to ja
kregoslup sprawia ze ruszyc nie moge noga :/ za dlugi spacer zrobilam sobie wczoraj bo 1,5 h az! i dyski mi sie ocieraja! potworny bol

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-10-28, 08:15   #4794
KarolinaB
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez pelnia1980 Pokaż wiadomość
dzien dobry
Jak zdrówko dziś? I samopoczucie?
Stary 2010-10-28, 08:16   #4795
Anecka
Zakorzenienie

Pelnia, odpowiadałam juz na to pytanie Polozna powiedziala zeby isc do niego bo teraz jest generalnie zakaz wchodzenia na porodowke dla panów ze wzgledu na duza ilość porodow a przedwczoraj mowila ze jeszcze teraz grypa doszła i wogole trzeba pytać co i jak

Aneckowo

metal gora - 06.02.2012
metal dol - 12.06.2012
Anecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-28, 08:24   #4796
pelnia1980
Zadomowienie

GG do pelnia1980

tak myslalam ze przeoczylam, dzieki za odp
dla mnie to troche dziwne pojsc do niego i sie pytac bo powie zapewne ze wszystko zalezy od sytuacji w dniu w ktorym pani bedzie miec akcje porodowa... co wiecej moze powiedziec? ewentualnie ze nie ma szans bo obciazenie grypy nie pozwala im na wyrazanie zgody ...
bylo juz w ubieglym roku zamkniecie oddzialow do odwiedzin z powodu grypy, w tym roku tez cos podobnego mialo miejsce... z jednej strony super ze chronia a z drugiej grrrrrrrrrrrrr zlosc czlowiek aogarnia :/

---------- Dopisano o 09:23 ---------- Poprzedni post napisano o 09:20 ----------

Cytat:
Napisane przez KarolinaB Pokaż wiadomość
Jak zdrówko dziś? I samopoczucie?
Karolin dziekuje
dla Ciebie
mam problemy z kregami krzyzowo ogonowymi ale w domu sie oszczedzam choc mam ochote i zamiar umyc okna u Toska :/...

kaszel minal i przezucil sie na zatoki ale to juz lepsze niz oskrzela

a samopoczucie - dalej tykajaca bomba ale nastawiona na mniej godzin do wybuchu dobrze ze A. do zlobka poszedl bo nerwowo to bym ciezko dzis miala a tak nastawiam sie na dystans

---------- Dopisano o 09:24 ---------- Poprzedni post napisano o 09:23 ----------

a u ciebie wyczuwam dobra aure w samopoczuciu tak?????????
Stary 2010-10-28, 08:27   #4797
Joanna131
Raczkowanie

GG do Joanna131

Cześć!

A mi się też dzisiaj śniło, że karmiłam piersią. I cały czas myślałam, co by tu zjeść, żeby małej nie zaszkodzić. W końcu przyszła mi do głowy pomidoróweczka. Ale niestety w lodówce mamy jeszcze zupę dyniową od wczoraj.

A pogoda cudna, więc ubieram się i może trochę liście ogarnę w ogródku.
Joanna131 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-28, 08:34   #4798
KarolinaB
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez pelnia1980 Pokaż wiadomość
tak myslalam ze przeoczylam, dzieki za odp
dla mnie to troche dziwne pojsc do niego i sie pytac bo powie zapewne ze wszystko zalezy od sytuacji w dniu w ktorym pani bedzie miec akcje porodowa... co wiecej moze powiedziec? ewentualnie ze nie ma szans bo obciazenie grypy nie pozwala im na wyrazanie zgody ...
bylo juz w ubieglym roku zamkniecie oddzialow do odwiedzin z powodu grypy, w tym roku tez cos podobnego mialo miejsce... z jednej strony super ze chronia a z drugiej grrrrrrrrrrrrr zlosc czlowiek aogarnia :/

---------- Dopisano o 09:23 ---------- Poprzedni post napisano o 09:20 ----------

Karolin dziekuje
dla Ciebie
mam problemy z kregami krzyzowo ogonowymi ale w domu sie oszczedzam choc mam ochote i zamiar umyc okna u Toska :/...

kaszel minal i przezucil sie na zatoki ale to juz lepsze niz oskrzela

a samopoczucie - dalej tykajaca bomba ale nastawiona na mniej godzin do wybuchu dobrze ze A. do zlobka poszedl bo nerwowo to bym ciezko dzis miala a tak nastawiam sie na dystans

---------- Dopisano o 09:24 ---------- Poprzedni post napisano o 09:23 ----------

a u ciebie wyczuwam dobra aure w samopoczuciu tak?????????
skoro masz ochotę, to powoli sobie umyj, ale POWOLI i oszczędzaj te kręgi, po co masz isę męczyć potem więcej, tym bardziej, że wczoraj też troszke dałas im popalić.

A u mnie samopoczucie ok zakupy mam w perspektywie, to wiadomo, co mnie tak nastraja Dzięki, że pytasz

---------- Dopisano o 09:34 ---------- Poprzedni post napisano o 09:32 ----------

Cytat:
Napisane przez Joanna131 Pokaż wiadomość
Cześć!

A mi się też dzisiaj śniło, że karmiłam piersią. I cały czas myślałam, co by tu zjeść, żeby małej nie zaszkodzić. W końcu przyszła mi do głowy pomidoróweczka. Ale niestety w lodówce mamy jeszcze zupę dyniową od wczoraj.

A pogoda cudna, więc ubieram się i może trochę liście ogarnę w ogródku.
Ja mam pomidoróweczkę dzisiaj, wpadaj do mnie i weź te dyniową, nie jadłam, to zrobimy zamiankę

Edytowane przez KarolinaB
Czas edycji: 2010-10-28 o 08:33
Stary 2010-10-28, 08:46   #4799
pelnia1980
Zadomowienie

GG do pelnia1980

hehe nooo myslalam nawet o umyciu samych szyb, a ramy i parapety to juz w cieplejsze dni... wy macie czyste okienka??

---------- Dopisano o 09:46 ---------- Poprzedni post napisano o 09:35 ----------

JOANNA ja uwielbiam liscie nasz T, tez cudnie jest po nich chodzic rzucac sie nimi lapac hehe ale grabienie juz mniej przyjemne hihi

dziewczyny - wczoraj babcia fundnela chlopakom tapczan koloru niestety niebieskiego nei bylo wzielismy zielono czarny ksztlty owalne ale popsulo mi to troche szychy bo pokoj T. jest j. niebieski, poki co moze byc... ale pozniej jak byscie malowaly sciany to raczej tylko zolty kolor wchodzi w gre nie??
Stary 2010-10-28, 08:47   #4800
vikicullen
Zadomowienie

U was cieplo ,fajnie, u mnie zimno i deszczowo a ja i tak od piatku nie wychodze przez chorobe ,dzis pierwszy dzien wyjde bo musze na te KTG.

http://www.suwaczki.com/tickers/atdc2n0askflsw50.png

PAULINKA ur. 01.10.2015 r.

http://www.suwaczki.com/tickers/ug37tv739lp63vo5.png
vikicullen jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości