Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010 cz.II - Strona 164 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-10-27, 21:55   #4891
wiolek1
Zadomowienie

Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010 cz

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
wiolek kochana, tak jak piszesz co rehabilitant to inne metody. wczesniejszy u ktorego bylam tez cwiczyl z nia tak jak ta obecna. wiadomo jest tam multum zabawek, ale poki co poprostu z nia cwiczy, gada do niej czasem wezmie jakas grzechotke jak cos rozprasza jej uwage. ale jestem zadowolona bo mala "skupia" sie na cwiczeniach.
a co do doboru cwiczen to wiadomo ze wszystko zalezy od tego co z danym maluchem sie dzieje ja jestem zadowolona
noo dokładnie a z tego filmiku to u mnie ani 1 ćwiczenie nie było robione heh ale najważniejsze, że pomagają naszym maluchom i nie są dla nich jakieś bolesne czy przykre a wy chodzicie codziennie ? i teraz jesteście w kołobrzegu skoro pisałaś, że mąż załatwia w szczecinie ?
z tymi kolejkami to masakra jest ja też miałam "załatwione" a i tak chodzę co tydzień- dwa bo mnie kobieta wciska tam gdzie jej się miejsce zwolni ale na szczęście to wystarcza

Cytat:
Napisane przez karolcia228 Pokaż wiadomość
wiolek - kotlety robi się tak: gotujesz sobie ziemniaczki ja dziś u gotowałam 6 ziemniaków, po ugotowaniu ugniotłam je tłuczkiem, można też przez maszynkę przepuścić, po tem doprawić do smaku (pieprz, papryka, oregano, bazylia itp.) dodać cebulkę, 1 jako i 2-3 łyżki mąki ziemniaczanej wymieszać, uformować małe kotleciki obtoczyć w bułce tartej i smażyć na patelni, można poddać z sosem
dziękuję jutro zrobię w życiu takich nie jadłam

Cytat:
Napisane przez Siala_Bala Pokaż wiadomość
Ojaaaaaa!!!! Kocham Cię! Znaczy się te kotlety kocham!
I jak mi jutro dziecko pozwoli to zrobię! Moja kuzynka często je robiła i mogłabym ich wsunąć milion

Kurde.. wychodzi na to, że sama jestem szmirowata i kiczowata skoro tż mnie wybrał spośród miliona innych
No pięknie
waryjot jesteś
wiolek1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-27, 21:55   #4892
itakasia
Zakorzenienie

Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010 cz

ola
jaki on sliczniusi i jakie cudne oczęta
Stary 2010-10-27, 21:56   #4893
FraniaPirania
Rozeznanie

chyba wziol bo maly przestal plakac

Siala kolejne zdjecie do kolekcji...
siostra kupila mu takie wdzianko do spania, myslalysmy ze to spiworek, ale potem sie skaplam ze ta kaczka i taki troche ,,recznikowy,, to chyba cos po kapieli
ale on w tym spi...
wiec posadzilam go w tym na bujaczku, bawi sie, zabawki brzecza, gada jak najety, naraz cisza... mysle co sie stalo? ja patrze... a jemu kaptur na oczy spadl
myslal sobie pewnie ze jak swiatlo zgasili to trzeba byc cicho
FraniaPirania jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-27, 21:59   #4894
niezawsze
Zakorzenienie

Cytat:
agamarcio - czytam i czytam i myślę sobie mnie tak chciałaś mieć przy sobie a po tem zajarzyłam, że Twoją córeczkę, ale ze mnie diesel, blondyna jak nic
heheehe
a kotlety chyba smaczne, jutro zrobie do kaszanki zobaczymy, nigdy nie jadlam :P

Maciuś
niezawsze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-27, 22:03   #4895
FraniaPirania
Rozeznanie

ide spac, wyzlopalam tyskie z sokiem, to taki maly prezencik odemnie dla mnie
a teraz kwiaty
calusy
usciski

swieto odbebnione

ja to chyba glupieje na starosc
FraniaPirania jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-27, 22:04   #4896
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Olakola...kassssssaaaaa . Boski jest

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-27, 22:10   #4897
agravka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość
Tak jak napisała (wiolek?)- jak je, to znaczy, że jest głodny .
Ta..skąd ja to znam :/
to chyba ja napisalam ale sie nie gniewam)

Cytat:
Napisane przez niezawsze Pokaż wiadomość
co wyswietlali?
U nas w multikinie dzis byl "red" z Willisem i Freemanem super film a Maja przespala prawie caly film
.
u nas tez "red" ale mi sie zbytnio nie podobal, tak jak pisalam nie przepdam za tego typu filmami
Cytat:
Dzis po spacerze Maja nie chciala spac na balkonie jak zwykle, tylko sie bawic chciala i spedzila na macie ponad godzine, trykala zabawki, gadala do nich, smiala sie i patrze a tu nagle cisza, bo zasnela w ogole zawedrowala z srodka w to miejsce i sama sie normalnie do snu na bok przekrecila, bo tak nauczona spac na boczku
wow, supper! cudna ona jest!
Cytat:
Napisane przez wiolek1 Pokaż wiadomość
a swoją drogą to aleks nie umie leżeć na boku, jak był maleńki to tylko tak spał a teraz nie da się go tak położyć bo na plecki leci i jak go tak próbuję " na siłę" w sensie, że przytrzymam to znowu wygina się w kołyskę
u nas to samozasypia tylko na boczku, ale zaraz potem smyk na plecki
Cytat:
agamarcio -[/B] czytam i czytam i myślę sobie mnie tak chciałaś mieć przy sobie a po tem zajarzyłam, że Twoją córeczkę, ale ze mnie diesel, blondyna jak nic
Ty to niezła jestes))
Cytat:
wiolek - kotlety robi się tak: gotujesz sobie ziemniaczki ja dziś u gotowałam 6 ziemniaków, po ugotowaniu ugniotłam je tłuczkiem, można też przez maszynkę przepuścić, po tem doprawić do smaku (pieprz, papryka, oregano, bazylia itp.) dodać cebulkę, 1 jako i 2-3 łyżki mąki ziemniaczanej wymieszać, uformować małe kotleciki obtoczyć w bułce tartej i smażyć na patelni, można poddać z sosem
sprobuje jutro! ziemniakow mam jak psów, wiec...tylko ja bez cebulki sprobuje
Cytat:
agamarcio - zapamiętam
P.S. dziś znów nic, zasnoł
hehehe) jestes niemozliwa z tym sexem, a wiesz co mam po Twojej wypowiedzi?? "pała, mur"))

---------- Dopisano o 23:10 ---------- Poprzedni post napisano o 23:05 ----------

Cytat:
Napisane przez FraniaPirania Pokaż wiadomość

wiec posadzilam go w tym na bujaczku, bawi sie, zabawki brzecza, gada jak najety, naraz cisza... mysle co sie stalo? ja patrze... a jemu kaptur na oczy spadl
niezle jaja hehe jajcaro jedna
Cytat:
Napisane przez olakola Pokaż wiadomość
zdjęcie z ... poprzedniego weekendu (nie tego teraz, tylko jeszcze 1wcześniej)
a kto uważny dostrzeże co mały dostał od babci
jaaaaki on jest piekny, no cudny poprostu!!! jakie ma oczy wielkie!!! i jakie usta sliczne!!! no cudo poprostu cudo
agravka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-10-27, 22:11   #4898
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Karolcia ja do Twoich kotlecików dorzuciłabym trochę tartego sera żółtego . Mniam....

Agravko wybacz , to rzeczywiście Ty (jak napisałaś, to nawet wzrokowo mi się przypomniała reszta Twojej tamtej wypowiedzi ).
I nadal czekam na numer konta!!!

. Witaj Kochanie

Stary 2010-10-27, 22:15   #4899
agravka
Wtajemniczenie

wczoraj kupial ksiazke "zaklinaczka dzieci" i czytalam o zasypianiu, ze to zle ze przy cycku, ze jedzenie jej sie ze spaniem kojarzy i ze wszystkim sie zgodzilam, wiec dzis zaczelismy stosowac metode zasypiania... odkladalismy do lozeczka, pukalismy w plecki i szeptalismy "ciiii" a ona coraz glosniej zaczynala plakac... bralismy ja i odkladalismy jakies 60 min a ona co chwilke plakala, az jej lzy ciekly. Ja wiem, ze ona nie wiedziala co sie dzieje, ze nigdy tak nie zasypiala, ale nie mialam jej sily tak meczyc... w koncu skapitulowalismy... jestem wyrodna, ze usypiam dziecko cycem albo na rekach? to moje wygodnictwo...

---------- Dopisano o 23:15 ---------- Poprzedni post napisano o 23:14 ----------

Cytat:
Agravko wybacz , to rzeczywiście Ty (jak napisałaś, to nawet wzrokowo mi się przypomniała reszta Twojej tamtej wypowiedzi ).
I nadal czekam na numer konta!!!
juz podajezapominam ciagle
Stary 2010-10-27, 22:15   #4900
itakasia
Zakorzenienie

ja tez zrobie kotleciki ale w piatek
i chcialam sie pochwalic ze przyszly moje zakupy z allegro i sweterki sa super, spodnie i sukienka tez. tylko bluzeczki dołączone do paczki mi sie nie podobaja wiec poszly do kosza. ale za taka cene bylo warto
Stary 2010-10-27, 22:16   #4901
agravka
Wtajemniczenie

dzidzia, a jak poducha? mozebna?
Stary 2010-10-27, 22:38   #4902
żabka19
Raczkowanie

olakola slodki ten twoj synek ,usteczka ma super A od babci dostal zabawke do nauki raczkowania. (EDIT: Chyba powinnam juz spac isc bo na oczy slabo widze )
Siala oj wybrzydzasz ,moj mi nic ostatnio nie kupuje ,jak mielismy rocznice to kupil mi bukiet (to nic ,ze nie znosze kwiatow) ,pozniej upil sie.. sam i reszte wieczoru spedzil na podlodze na korytazu, chcialam zostawic go przed domem ,ale zimno bylo. A ja ostatni prezent jaki mu kupilam to buty motocyklowe z najnowszej kolekcji ,chcialam mu pokazac jak bardzo go doceniam, glupia.
Jaszczka dzieki za wklejenie tego tekstu bo glupio sie przyznac ,ale mi sie wczoraj tak strasznie nie chcialo tego pisac. Maly dawal mi popalic caly dzien tak ,ze nawet do toalety nie mialam czasu skoczyc. W ogole nie chcial spac ,ciagle marudzil ,nie wiem czy to nie przez zabki.. W koncu ja mialam pierwszy jak skonczylam 4 miesiace.
bajka dzieki za filmik z cwiczeniami!

Bylismy dzis na wazeniu i Szymek w 9 dni przybral 400 gram Chyba wszystko to przez kaszke "Sinlac" dla niejadkow. Nie jest juz na samym dole siatki centylowej. Wazy obecnie 6200 i ma 63,5 cm.

---------- Dopisano o 23:38 ---------- Poprzedni post napisano o 23:21 ----------

FraniaPirania uwielbiam fotki z Twoim malcem!

Edytowane przez żabka19
Czas edycji: 2010-10-27 o 22:35
żabka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-27, 22:43   #4903
wiolek1
Zadomowienie

olakola cudowny jestem w nim zakochana prawie tak jak w moim synku

FraniaPirania jesteś niemożliwa nie chce myśleć jaki E wyrośnie zresztą już widać po jego minkach jak będziecie mieć wesoło

agravka skoro tobie tak dobrze to przecież nie musisz na siłę zmieniać tylko czy jak Ada będzie większa i cięższa to czy wtedy dasz radę bo jeszcze trudniej będzie odzwyczaić

itakasia super że ciuszki fajne

dobranoc...
wiolek1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-27, 22:43   #4904
żabka19
Raczkowanie

agravka u nas zawsze jest karmienie- aktywnosc - sen- karmienie ,choc nie raz wieczorem jak maly nie moze zasnac tez daje mi cycusia. Na rekach nie pozwalam mu zasnac jedynie lulam go do momentu kiedy juz oczka mu sie same zamykaja i prawie spi ,jednak zasnac musi sam ,wtedy mam pewnosc ,ze po 15 minutach nie obudzi sie i nie bedzie ryku ,ze nie jest na raczkach. Teraz sie madrze ,a pierwszy miesiac tez zasypial tylko przy piersi ,jadl nawet i godzine,a spal w dzien mniej niz teraz bo wybudzal sie po chwili od zasniecia.

Edytowane przez żabka19
Czas edycji: 2010-10-27 o 22:47
żabka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-27, 22:46   #4905
Siala_Bala
Zakorzenienie

Cytat:
chyba wziol bo maly przestal plakac

Siala kolejne zdjecie do kolekcji...
siostra kupila mu takie wdzianko do spania, myslalysmy ze to spiworek, ale potem sie skaplam ze ta kaczka i taki troche ,,recznikowy,, to chyba cos po kapieli
ale on w tym spi...
on po prostu nie może na Ciebie patrzeć jak czytał to się pojawiłaś.. i się nakrył książką.. bawił się w bujaczku.. matka się pojawia - kaptur na oczy... i nawet jak zdjęcie modela było robione to ma taką minę zaskoczono-przerażoną bo się nie zdążył ukryć przed Tobą
Cytat:
ide spac, wyzlopalam tyskie z sokiem, to taki maly prezencik odemnie dla mnie
a teraz kwiaty
calusy
usciski

swieto odbebnione

ja to chyba glupieje na starosc
Ty to już jestes ogłupiała.. teroz sie ino starzejesz małpo :P
a za to piwo z sokiem..
Cytat:
Napisane przez agravka Pokaż wiadomość
jestem wyrodna, ze usypiam dziecko cycem albo na rekach? to moje wygodnictwo...
nie jesteś wyrodna każdy robijak mu pasuje i jak potrafi, tylko musisz sobie zdawać sprawę z konsekwencji, dziecko będzie coraz cięższe, na innym wątku na jakim się udzielam jest dziewczyna mająca synka w wieku 15 czy 18 miesięcy i on dalej jej usypia tylko przy cycku (nie je tylko mamla do snu!).. i ona już się tym nie cieszy tylko jest zrozpaczona i ni cholery nie potrafi go oduczyć.
Ja nie mówię, że tak będzie u Ciebie, tylko po prostu tak się dzieje bardzo często. I też jak kto lubi ale dla mnie to już jest conajmniej niesmaczne w takim wydaniu.
Więc jeśli chcesz zmiany to może warto przecierpieć teraz niż to odwlekać.

Wzrost 175cm. Start: 90,2
Plan minimum: 70
Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam)

Obecnie: 74,2kg
Siala_Bala jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-10-28, 00:29   #4906
hd2005
Zakorzenienie

Dzień dobry ) a właściwie dobry wieczór czy nawet NOC
Przepraszam, ale nie mam siły nadrobić wszystkiego co napisałyście na ponad 30 stronach. Mam nadzieję, że nie ominęły mnie jakieś bardzo ważne wydarzenia?

---------- Dopisano o 01:23 ---------- Poprzedni post napisano o 01:14 ----------

Cytat:
Napisane przez marta_d1 Pokaż wiadomość

a gdzie nam zaginęła HD?
och, kochana ty zawsze o mnie pamiętasz

PS. wysłałam ramkę. Daj znać jak juz dotrze do Ciebie

---------- Dopisano o 01:26 ---------- Poprzedni post napisano o 01:23 ----------

Wyjechaliśmy na kilka dni
łapaliśmy garściami ostatnie ciepłe dni

---------- Dopisano o 01:29 ---------- Poprzedni post napisano o 01:26 ----------

Dziękuję dziewczyny za info w sprawie wagi Waszych maluszków. Już się martwiłam, że tylko mój Szymek tyle waży

hd2005 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-28, 02:25   #4907
Alguien
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez hd2005 Pokaż wiadomość

Wyjechaliśmy na kilka dni
łapaliśmy garściami ostatnie ciepłe dni
super a gdzie byliscie?

lazurowa musisz sie jakos trzymac, domyslam sie, ze moze byc trudno, ale masz Jagodke i teraz tylko to sie liczy

itakasia, papeteria, aniaa, wiolek dziekuje dziewczyny

olakola Kubus jest slodziutki

niezawsze aparatka z Mai

dzidzia czasem trzeba posluchac wlasnego rozsadku a nie lekarzy, nie rozumiem dlaczego kazala Ci odstawic gripe water, przeciez nic szkodliwego w tym nie ma

Szczepienie nienajgorzej, byl oczywiscie placz, ale zaraz po ukluciach juz sie uspokoila, a potem pospala dlugo
I tak jak myslalam...moja mala modelka prawie nic nie przybrala na wadze (ma ok 6200g), za to urosla na dlugosc do 66 cm
Dobrze, ze kolejne szczepienia za 2 miesiace, a potem spokoj nieco...

Edytowane przez Alguien
Czas edycji: 2010-10-28 o 02:28
Alguien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-28, 02:33   #4908
Alguien
Zadomowienie

I jeszcze rozesmiana Milenka sprzed kilku dni
Alguien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-28, 05:43   #4909
bassienkaw
Zakorzenienie

Alguien śliczna ta twoja śmieszka,to drugie zdjęcie prześliczne. A co do wagi i wzrostu,to moja Julia na 65cm i ponad 6kg,tzn nie wiem dokładnie ile bo ważona była jakiś tydzień temu i było 6,1kg. A twoja pięknie urosła więc może przez to nic więcej na wadze. Miało się gdzie rozłożyć

90 - 86 - 82- 78 - 74 - 70 -66 -61 - 60

Moja historia odchudzania

bassienkaw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-28, 06:16   #4910
niezawsze
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Alguien Pokaż wiadomość
ah te bezzebne usmiechy

Maciuś
niezawsze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-28, 06:43   #4911
karolcia228
Zakorzenienie

GG do karolcia228 Send a message via Skype™ to karolcia228

Cytat:
Napisane przez Siala_Bala Pokaż wiadomość
Ojaaaaaa!!!! Kocham Cię! Znaczy się te kotlety kocham!
I jak mi jutro dziecko pozwoli to zrobię! Moja kuzynka często je robiła i mogłabym ich wsunąć milion

Kurde.. wychodzi na to, że sama jestem szmirowata i kiczowata skoro tż mnie wybrał spośród miliona innych
No pięknie
A już myślałam, że mnieKim byś były jak byśmy nie narzekały taka nasza natura, mamy dobrze to nam nie pasi, zle też nie hehe

Cytat:
Karolcia ja do Twoich kotlecików dorzuciłabym trochę tartego sera żółtego . Mniam....
To była by już mega bomba kalori, ale akurat miałam tylko w kawałkach, a z Anastazja wyprawa do sklepu mi się nie opłacała

Cytat:
Śliczna, ale widzę, że malutka rośnie to dobrze

Kurdę to moja tylko taki wielkolud....

Widzę, że jutro prawie wszyscy na obiad robią kotleciki ziemniaczane, pochwalić się proszę i smacznego

Olakola - śliczne zdjęcia

Nastka wstała o 5 zjadła i pospała do 7 i nie chciała spać, TZ poszedł do pracy więc , leży i ogląda sobie pokój u mnie dziś pada....

ola - wszystkiego najlepszego

agravka - nio fajnie wyszło
...Nasz Aniołek...20.08.2009...

http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png
karolcia228 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-28, 08:08   #4912
papeteria
Zakorzenienie

cześć dziewczyny
Straszne historie z tymi ciążami dziewczyny
misiulka akurat sie nim umyłam jak czytałam tego posta ciesze sie ze FF bo za tyle kasy to sie troche obawialam ze nie spasuje a na przyszlosc jakbys cos chciala to daj znac a podepniemy cie pod zakupowe a nie masz uczucia sciagniecia po nim?
marta Ola jeszcze nie zamkneła zamówienia a dopisuja sie wciaz nowe osoby wiec pewnie sie wszystko o kilka dni przeciagnie a ja mam juz u niej czesc moich rzeczy z poprzedniego zamówienia i tylko przebieram nogami
dzidzia wspolczuje a jestes pewna ze to te kolki
frania E. jest cudny
Cytat:
Napisane przez olakola Pokaż wiadomość
Kuba ma bakterie w moczu, jutro zanosimy siuski na posiew i jedziemy do szpitala na pobranie krwi ( w przychodni nie biorą od maluszków).
Kuba przystojniak a u nas tez bylo duzo bakterii bialka etc... i zaluje ze od razu nie zrobilam z posiewem ale pediatra zlecila badanie krwi to i posiew przy okazji zrobie chociaz ten mocz ostatnio juz lepszy byl .....chyba jutro sie wybiore...co do krwi tylko to klucie Adaska mnie przeraza ale mowila ze jak byl w 3 tyg gdy byl w szpitalu to ta jego morfo co mial robiona to byla jeszcze moja czy cos takiego i kazala zrobic aby zobaczyc jak to wyglada...wogole to czy na grupe krwi kluja osobno ???
A co do pociskania to moj nawet jak zrobi kupe to cisnie
niezawsze o jak slodko
wiolek dobrze ze widac poprawe
karolcia tez musze zrobic takie kotlety bo pierwsze o nich slysze
Cytat:
heheehe
a kotlety chyba smaczne, jutro zrobie do kaszanki zobaczymy, nigdy nie jadlam :P
cos dla siali ?chyba Ona nie znosi kaszany
alguien milenka bjuti a wszyscy mowia ze taka podobna do ciebie a ja po twoich zdjeciach ze slubu i zobaczeniu twego tzta caly czas widze ze cos z niego tez ma

Dzis TZ mnie obudzil swoim sennym majaczeniem..zawsze to jest blizej niezrozumiały bełkot albo smiech na głos a dziś usłyszałam głośno i wyraźnie " ha ha ha ha a co za to dostane ha ha " takim prowokujacym glosem wiec go obudzilam i spytałam co chce i za co i że mam nadzieję że śnil o mnie

W ogóle to zaraz zbieramy się na to długo wyczekiwane usg nerek.
Ciekawa jestem co tam słychać
Potem pewnie i jakiś spacer bo piękna pogoda się zapowiada i do dziadka z życzeniami imieninowymi.....

Edytowane przez papeteria
Czas edycji: 2010-10-28 o 08:13
papeteria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-28, 08:23   #4913
alutka78
Rozeznanie

Wrzucam obiecane fotki.
Drugie zdjęcie jest z koncowki ciazy, bo innych do wczoraj nie mialam. jeszcze do dnia wczorajszego wlosy zwiazane w kitke. Musialam je codziennie myc, bo strasznie mi sie przetluszczaly, a i jeszcze musialam modelowac i prostowac do spinania.
Cytat:
Proszę jakie szczęśliwe dziecko!!!
Stary 2010-10-28, 08:41   #4914
AGAMARCIO
Zadomowienie

GG do AGAMARCIO

alutka-bardzo ładnie Ci w tych włoskach tylko szkoda że taka poważna mina bo z uśmiechem Ci do twarzy

09.08.2010r.g.7.35 2490g 51cm -Karolinka Nasze szczęście
AGAMARCIO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-28, 08:56   #4915
alutka78
Rozeznanie

Dzięki. Akurat tak wyszło.
Stary 2010-10-28, 09:00   #4916
itakasia
Zakorzenienie

witam
Alguien
sliczna Milenka, ciekawe ile Zosia bedzie wazyla w jej wieku wazne ze wszystko ok
Alutka
do twarzy ci w nowej fryzurze
Stary 2010-10-28, 09:18   #4917
caprica6
Wtajemniczenie

Czesc mamuski, nie mam sily nadrabiac, przeziebilam sie na maksa Nie wiecie co moge brac jak karmie piersia? Na razie biore tylko rutinoscorbin i cholinex.

caprica6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-28, 09:24   #4918
alutka78
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez caprica6 Pokaż wiadomość
Czesc mamuski, nie mam sily nadrabiac, przeziebilam sie na maksa Nie wiecie co moge brac jak karmie piersia? Na razie biore tylko rutinoscorbin i cholinex.
Bedac w ciazy bralam Oscilococinum - lek homeopatyczny, wiec dla mam karmiacych na pewno tez(ale zapytaj jeszcze w aptece).
Mi przeszlo po 2 dniach stosowania.
Stary 2010-10-28, 09:28   #4919
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Cytat:
.......... jestem wyrodna, ze usypiam dziecko cycem albo na rekach? to moje wygodnictwo..

juz podajezapominam ciagle
Bardzo wyrodna. Jak myślisz- która mama bardziej? Ta co ukocha i utuli swoje dziecko, czy ta, która da mu się zakrzyczeć aż zaśnie ze zmęczenia?
Agravko, każde dziecko ma inne potrzeby, każda mama również. Jeśli nie jest to dla Ciebie uciążliwe, to kontynuuj...ja bym nie mogła- nie ukrywam...Spodziewam się, że im później uczyłabym dziecko zasypiać samodzielnie, tym byłoby trudniej. Ale gdyby nie to, że moje plecy nie wyrabiają i chciałabym być twarda w moich postanowieniach, to też bym tak robiła
Cytat:
dzidzia, a jak poducha? mozebna?
Czyli, że co? :P Poducha się sprawdza. Odciąża mi plecy. Zdecydowanie

Cytat:
dzidzia czasem trzeba posluchac wlasnego rozsadku a nie lekarzy, nie rozumiem dlaczego kazala Ci odstawic gripe water, przeciez nic szkodliwego w tym nie ma
Mówiła, że efekt może być odwrotny i nasilać objawy .

Cytat:
Śliczna... . Moja Mała się tak mało śmieje odkąd ma te kolki .

Cytat:
Napisane przez papeteria Pokaż wiadomość
dzidzia wspolczuje a jestes pewna ze to te kolki

cos dla siali ?chyba Ona nie znosi kaszany
Pewna nie jestem, ale objawy i sposoby uspokajania się zgadzają. No i w poniedziałek pediatra twierdziła, że mała jest w pełni zdrowa i z mojego opisu to rzeczywiście kolki.

PS. ja też nie znoszę kaszanki. toż to kupa we flaku. fuj.

. Witaj Kochanie

Stary 2010-10-28, 09:42   #4920
hd2005
Zakorzenienie

Cytat:
super a gdzie byliscie?
..
Białystok i okolice

hd2005 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości