|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2971 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Od niemowlaka aż do roczniaka, teraz kolejny etap-mały rozrabiaka!!! VII/VIII 2
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:44 ---------- Poprzedni post napisano o 12:43 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 12:46 ---------- Poprzedni post napisano o 12:44 ---------- U nas tez skromnie. Zbieramy na wycieczke. :d |
||
|
|
|
#2972 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Od niemowlaka aż do roczniaka, teraz kolejny etap-mały rozrabiaka!!! VII/VIII 2
Cytat:
u mnie tez bedzie -hehe Werka bedzie szukac ![]() Megi to moja panna wiecej jak 150ml nie wciagnie a po poludniu jak zrobie jej mleko to pije go sama
|
|
#2973 |
|
Ola-Unhola
|
Może i można, ale nie jak ma się ograniczony budżet..... czeko, ja daję kaszkę łyżeczką, budyń lub jajecznice z pomidorkiem. megi, a jakąs nową ma na oku?
|
#2974 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Zdrówka Zuzi. ![]() Cytat:
Cytat:
Mądry chłopczyk
|
|||||
|
|
|
#2975 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Sporo zjada ![]() Czeko Zuzka często na kolację wypija tylko mleko niczym nie zagęszczone. Jeśli daję kaszkę to na gęsto. |
||||
|
|
|
#2976 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() co będziesz pichcić? cinusiowa Ninka super Ja też ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
|
|
#2977 | |
|
Zakorzenienie
|
Angy ma rację
Zuzia jest podobna do mnie jak byłam mała. każdy to mówi. Jak się urodziła to wykapany tatuś a teraz zmieniła się bardzo.Miramej a oczy to ma na pewno moje ![]() I jeszcze odnośnie tych rowerków. Rozmawiałyśmy o nich sporo. Wolicie kupić jednak takie? Ładne są ale pamiętam, że polecają (Zawitkowski) bardziej te, które pedały mają oddzielnie a nie w kole ![]() ---------- Dopisano o 12:57 ---------- Poprzedni post napisano o 12:55 ---------- Cytat:
![]() Ale żeby nie było to Małż pomógł mi zjeść sałatkę i tiramisu ![]() "Być może" - pamiętam je
|
|
|
|
|
#2978 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Żeby moja tak chciała samo mleko wypić ![]() No niby miał bo w poniedziałek był na próbę, facet fajny, ale małż sam stwierdził, że to nie dla niego bo nie ma jeszcze doświadczenia (miał jeździć jako kierowca) no i szuka dalej, a ma na 2 miesiące na poszukanie czegoś sensownego. Tak to najważniejsze
|
|
#2979 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U Nas też nie ma tej tradycji, na wielkanoc prezentów niet, jak byliśmy mali to na zająca i mikołaja słodycze...jedynie na gwiazdkę prezenty ale to też bez szaleństw...i wszystkie widzieliśmy wcześniej ![]() Cytat:
chociaż ja na zająca planowałam skromniej...te puzzle co Kat wklejała ze zwierzakami...trzymałam je w ręce ostatnio ale stwierdziłam że nie mogę kupować zabawek za dużo od tak...bo to nieedukacyjne![]() Biedna Amelka ![]() i ja trzymam kciuki za wyniki ![]() no pewnie Cytat:
)Cytat:
nie ma szans...ona musi coś konkretnego![]() Cytat:
za nową pracę.... właśnie ciągle myślę gdzie by go schować zeby nie piratowała do wiosny![]()
|
|
#2980 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Do piwnicy gorgulku jaka ze mnie gapa dopiero doczytałam Nawet nie wiesz jak się cieszę i wszystkiego najlepszego
|
|
#2981 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2982 | ||
|
Zakorzenienie
|
Pomijając fakt czy ma się pieniądze czy nie...to ja uważam że takie prezenty jak rower itp to jednak lepiej z jakiejś okazji kupić...jakieś drobiazgi to pewnie że na co dzień się kupuje, ale takie większe rzeczy to myślę że dziecko powinno wiedzieć że nie dostaje się od tak...że to spory wydatek i musi poczekać...przynajmniej może doceni te zabawki...a jak ma wszystko kiedy chce od tak sobie to na pewno nie doceni
![]() Cytat:
Dziękuję ![]() Cytat:
na początku dzieciaczki chyba nie za dużo będą pedałować (i nie od początku)![]() ---------- Dopisano o 13:09 ---------- Poprzedni post napisano o 13:08 ---------- Zawalona już nawet igły tam nie wcisnę![]() ---------- Dopisano o 13:10 ---------- Poprzedni post napisano o 13:09 ---------- Cinusiowa wczoraj jak byłam w Rossmanie to mi się przypomniało o Olay...bardzo fajne kremy (miałam i byłam zadowolona) i cena przystępna (teraz w promocji)...może Mama coś wybierze dla siebie
NIE LUBIĘ TROLLI![]() coraz bardziej ![]() Edytowane przez Karolinak82 Czas edycji: 2010-10-28 o 13:19 |
||
|
|
|
#2983 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Fajny pomysł, też bym gdzieś poszła, ale nie ma za co, z kim i gdzie ![]() Jak nie więcej ![]() Nie mam jak Cię uszczypnąć ![]() Ja Ci mogę przechować U mnie wszyscy śpią tzn Amelka, małż i kot
|
|
#2984 | |||||
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
witam
Cytat:
moj Marcel tak nie mowi tylko pojedyncze sylaby ehmnie sie pomylilo? a czy to ja wpadam jak do obory i ani czesc ani pocaluj mnie w d.... ? hmmm chyba nie raczej cos z TZ zebym mogla obejrzec a on seriale niekoniecznie a w ogole dziewczyny skad sciagacie filmy??? Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
zeby to nie bylo nic powaznego![]() Cytat:
![]() moj Marcel je "normalna" kolacje a potem do spadnia wypija butelke mleka na kolacje je roznie - zalezy co bylo na siadanie: chleb z szynka chleb z twarozkiem, serkiem jajecznice makaron z twarogiem i pomidorami makaron z jajkiem kasze pomidory z jogurtem nat i szczypiorkiem paroweczki cielece na cieplo wiecej nie pamietam
|
|
|
#2985 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć
![]() kiepski dzień dzisiaj obie z małą mamy i nie mam weny cytować, wybaczcie. pobieżnie nadrobiłam.Czeko, super, że już dotarło, przepraszam ale dopiero wczoraj wysłałam bo mała osłabiona po szczepionce była i nie chciałam jej ciągać po poczcie. Gorgulku gratulacje, nawet nie wiesz jak się cieszę, że utarłaś im nosa ![]() Miramej Kubus mądry chłopczyk ![]() Martynka wstaje teraz około 7 także się wysypiamy, szaleństwo po prostu ![]() A co do grzywki - mi już jakiś czas temu zaczęła rosnąć baczki też teraz mam już dłuższe te włoski i się gubią ale najtrudniej na początku było jak odstawały...nie znalazłam na nie sposoby, cały czas przylizywałam ale niewiele to pomagało ![]() no i coś jeszcze miałam i nie wiem...ehh cinusiowa ślicznie Ninka opowiada svi nie martw się, nasze dzieciaczki też się w końcu rozgadają kiedyś ![]() megi mam nadzieję, ze u was to jakiś wirus i szybciutko przejdzie, biedna Amelcia... p4w przykro mi...miałam nadzieję, że jednak się uda. Nie poddawaj się i proszę nam tutaj takich głupot o sobie nie pisać, jesteś mądrą, inteligentną osobą, zobaczysz, ze w końcu się uda. magi dziękuję za pamięć i za linka.
Edytowane przez aannuullaa Czas edycji: 2010-10-28 o 13:47 |
|
|
|
#2986 | |
|
Zakorzenienie
|
czeko Ninka zawsze na śniadanko i na kolację dostaje swoje Bebiko 3R zagęszczone jeszcze kaszką lub kleikiem i wcina je z butli. Na drugie śniadanko je jakieś kanapki, jajo, jogurty, parówki, a na obiadki nasze obiadki....
Cytat:
![]() Wierz mi, że niedługo i Twój zacznie i czasem będziesz miała tego dość Dzisiaj od samego rana chodzi i tylko "tupi tułi, tupi tułi..." |
|
|
|
|
#2987 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja to slaba jestem. Uwielbiam malej kupowac zabawki. Kupilam jej bez okazji Krzeselko uczydelko w lecie. Mysle, jednak ze zakup roweru bedzie wydarzeniem no i jakas okazja.
|
|
|
|
|
#2988 | |
|
Zakorzenienie
|
daj adres powiem sprzedającemu żeby wysłał
![]() Cytat:
Znam to
|
|
#2989 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2990 |
|
Zakorzenienie
|
cinusiowa- Ninka cudowna i jaka rozgadana, niewiele dzieciaczków u nas na watku tyle mówi, Wercia czeko z tego co pamiętam też gaduła jest i chyba Kubuś Cass
moja Oliwka to pojedyncze słowa mówi narazie, jedyne dłuższe wyrażenie które mówi to jak pytam gdzie tata to ona "pjch..brrrr" ( co oznacza pojechał samochodem ) spadam kochane coś zjeść i na jazdy. papappa do wieczorka |
|
|
|
#2991 |
|
Wtajemniczenie
|
pociesznie te nasze dzieciaki Ok, ale jak mi się spodoba to nie wiem czy oddam
|
#2992 |
|
Zakorzenienie
|
dziekuje za odp.
moze tez zamiast mleka bede dawac jej kaszke lyzeczka , tylko to bym musiala przed kapiela raczej Svi moja mala tez je normalne jedzenie , i daje jej czesto przed kapiela jakas wedlinke albo pieczywko to zalezy ja uwazam ze mleko jest sycace i mozna traktowac to jako posilek, jakos mala sie nie budzi glodna wiec ja zaspokaja a rano tez nie je sniadania zaraz jak sie obudzi tylko za jakas godzinke dopiero i nie wola na mus ze chce, dopiero jak widzi ze jej szykuje to sie niecierpliwi
|
#2993 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2994 |
|
Zakorzenienie
|
kochane, jesteście wszystkie bardzo miłe, ale aktualnie tak o sobie myslę właśnie
|
|
#2995 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Spróbuję ją nagrać dzisiaj...jeśli nie zwieje ![]() ![]() miłego jeżdżenia ![]() No tak ryzykować to ja nie chce
|
|
#2996 |
|
Wtajemniczenie
|
To naturalne, trudno żebyś nie czuła się gorzej... kiedy możesz próbować znowu ? A może jakiś inny ośrodek nawet gdzieś dalej?
|
#2997 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2998 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
nie moglabym dziecku nie dac kolacji tyko napoic je mlekiem moze i sycace ale nie w takim stopniu jak posilek staly ja daje kolacje i po kolacji mleko i bede tak robic
|
|
|
#2999 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3000 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
No jak tam chcesz ![]() A ja uważam, ze mleko to też posiłek. Stwierdzam po sobie bo tez czasem łyknę szklankę mleka na kolację i brzuch pełny
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:53.

Kolacje ładnie zjadła i apetyt jej wrócił i śpiąca już była a ja jej jeszcze nos zakropiłam i krople te co Kasia polecała Camilla chciałam dać a tu chlus wszystko wyleciało. Tak płakała bidulka bo się wystraszyła, byłam pewna że wstanie w nocy głodna, ale spała całą noc. Rano po 2 godzinach czekania udało nam się złapać mocz. W końcu 

u mnie tez bedzie -hehe Werka bedzie szukac

, takie króciótkie włoski i zawijają się i wyglądam okropnie 

ale za śmieszną cenę udało mi się kupić więc się cieszę

właśnie ciągle myślę gdzie by go schować zeby nie piratowała do wiosny
na początku dzieciaczki chyba nie za dużo będą pedałować (i nie od początku)