|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#26881 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. VI
Cytat:
nawet ciemny makijaz tu juz psuje wszysko co zrobic taki wiek czyt. piekny wiek
|
|
|
#26882 |
|
Zakorzenienie
|
polelawendowe oj nie to chciałam napisac
wiek nie gra tak wielkiej roli ale przy czarnych włoskach musiałam robic kolor co 2-3 tygodnie, musiałam nakładac dużo makijazu i opalac intensywnie w solarium. W innym wypadku byłam do tej czerni za blada. I wyglądałam troche jak w peruce. Na tym zdjęciu wyglądam faktycznie dobrze, ale byłam mocno wytapetowana i strasznie zakochana- a to tez dodaje uroku no i nie wygladałam źle, było fajnie dlatego tyle lat jednak ją nosiłam, ale za duzo roboty przy tym miałam i troszke czułam się udawana. Jednak bez urazy dla czarnowłosych- u kogos nadal mi się ten kolor bardzo podoba ale jak mi włosy podrosną, to jednak wycieniuję.
Włosy Edytowane przez mysia m Czas edycji: 2010-10-28 o 15:11 |
|
|
|
#26883 |
|
Raczkowanie
|
Mysiu mi się bardzo podobają twoje włoski teraz
Co prawda w tej fryzurce widziałam cię tylko z boku, ale wyglądasz ślicznie ![]() Rybiorek i Kropcia jak zwykle wyglądają zachwycająco Tej nocy spałam z maseczką z jogurtu naturalnego, oliwy z oliwek, miodu, żółtka, olejku rycynowego, wyciągu z aloesu i hydrolizowanej keratyny. Dzisiaj włoski są miękkie, śliskie i błyszczące jak nigdy, ale... nie mają takiej objętości i mniej się puszą, więc widać jak ich mało Są nawilżone i bardziej się kręcą, a jednocześnie mam wrażenie, że brakuje im życia Czy można za bardzo nawilżyć włosy? A może brakuje im protein?
|
|
|
|
#26884 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Widać to bardzo w ubraniach (podobno najbardziej brązowy kolor). Niestety dla mnie alternatywą dla ciemnego jest rozjaśnianie i to pewnie bardzo zaawansowane,więc z wlosów to by mi nic nie zostało ![]() ---------- Dopisano o 15:23 ---------- Poprzedni post napisano o 15:20 ---------- Cytat:
To wiele tłumaczy ![]() Wygoda też jest ważna,bo jeżeli kolor ma być tak wymagający co do reszty to faktycznie szkoda życia. |
||
|
|
|
#26885 |
|
Zakorzenienie
|
no dlatego dziewczyny ja ze swoich ciemnych schodzilam pasemkami
podoba ja mi sie ciemne np takie jak u naszej kropci co innego jasny braz w makijazu to samo sie tyczy ma byc jasno a kiedys latalam do solarki zeby sie przyciemnic kto by pomyslal
|
|
#26886 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja chyba też wolę bardziej proste. Jakoś dziwnie się czuję z włosami, które są większe na szerokość niż na długość . Dlatego chodzę w koku, a na specjalne okazje duuuże wałki. Ja też wolałabym zakręcone spotkanie w Warszawie ![]() Mysia -patrząc na zdjęcianiesamowicie zmieniła się tekstura Twoich włosów. Nie chcę Cię straszyć, ale u mnie też zaczęło się od pofalowania. ![]() Jeśli mogę wyrazić swoje zdanie, to najbardziej podoba mi się ostatnia pofalowana fryzurka.
|
|
#26887 | ||||||||||||||
|
MatkaPrzełożonaCurlitanek
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Piękne Cytat:
Cytat:
Chodziło o to, że może znaleźc się w brylantynie. Do stylizacji nie uzywałam i nie wiem, czy by się spisał. Jakoś wątpię... Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Fakt, odżywki b/s nie zostaje dużo po odciśnięciu, ale chyba wystarczająco do zabezpieczenia. Stylizatory mogą zawierać substancje zabezpieczające - wszelkie polimery tworza przecież film na włosie. Jednak nie wiem, czy nie wyjdzie coś lepszego, jeśli po odciśnięciu, ale przed nałożeniem żelu nałożysz kapkę oleju kokosowego na całość włosów (pod warunkiem, że nie obciąża )Cytat:
Cytat:
|
|
#26888 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tyle że ja włoski zawsze ciemne ale kiedyś się opalałam a teraz blada jestem i mi się podoba, ale Tż dziś się mnie zapytał czy pójdę ze 2 razy na solke bo rzeczywiście az biała jestem nie rzuca sie to tak w oczy kiedy mam ciemny brąz na włosach a teraz mam jakiś taki czekoladowy brąz Edith3f Kurka_Paulina
"To możliwość spełnienia marzeń sprawia, że życie jest tak fascynujące." Kwietniowa Mamusia - Maja Edytowane przez kropcia007 Czas edycji: 2010-10-28 o 17:22 |
|
|
|
|
#26889 |
|
Zakorzenienie
|
kropci tz
no ladnie ci i tak i tak jednak w lokach wygladasz ladniej a na lekko opalenizne mozna zawsze sobie pozwolic ale nie skwarka pomaranczowa cho ciaz ja w te lato korzystalam tylko z balsamow brazujacych i slonca jakos narazie skonczylam z solarium juz od roku![]() kropcia wytlumacz tz ze nie jestes jedna z kopii ktorych pelno na ulicach ( a te kopie to zazwyczaj wyprostowane wlosy i skwarka karnacja) jestes soba
|
|
#26890 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
też często proszę tż-ta by ubrał sweterek w którym mnie poznał użył tego perfumu ... On jest oliwkowy chodzi raz na msc na sol wybaczcie oft
|
|
#26891 |
|
Zakorzenienie
|
My tez i choc kotow nigdzy nie lubilam ona mnie do siebie przekonala, maz cyknal fotke jak ja po jedzeniu wzielam na rece, caly czas mruczala i nagle stop, zasnela i sobie spala ponad pol godziny z brzuszkiem do gory
|
#26892 |
|
Zakorzenienie
|
kropcia a czy na tych fotach jest duza roznica wiekowa ? bo wydaje mi sie ze na 1 wygladasz strasznie mlodziutko mimo opalenizny(taka dziewczynka) natomiast na 2 jakos tak
dojrzalej i lepiej
|
|
#26893 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
może ta niewinna minka i różowa domowa koszulka robią swoje
|
|
#26894 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#26895 | ||
|
|
Cytat:
Zgadzam się, że dojrzalej (ale nie staro!) wyglądasz na 2 fotce. I jesteś tajemnicza ![]() Cytat:
![]() Nic dzisiaj nie robię z włosami. NIC - niech się same rządzą
|
|
#26896 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
zawsze mi mówią ze co zdjęcie to inaczej wyglądam moje przeważnie się same rządzą -nawet jak im na to nie pozwalam
|
|
#26897 |
|
Zakorzenienie
|
Przepraszam Was dziewczyny, że się wtrącam.
Poczytuje sobie Was od dłuższego czasu. Nie wytrzymałabym, gdybym teraz tego nie napisała.kropcia007, błagam Cię nie prostuj włosów , jesteś prześliczna. Moim zdaniem, teraz wyglądasz dużo lepiej. Bardzo naturalnie, kobieco i.. nie wiem jak to określić mało pospolicie. Jeszcze raz przepraszam, musiałam. |
|
|
|
#26898 |
|
Wtajemniczenie
|
Eloe
Dzieki Ci matko... Kropcia... Jak mam byc szczera Kobitko to na starsza mi wygladasz na tym zdjeciu, gdzie mialas proste wlosy i bylas opalona (mimo, ze bylas mlodsza na nim). Tobie pisane sa krecone wlosy i nie rezygnuj z tego. Ja swojemu dalam ultimatum i wie, ze nie wygra ze mna Poza tym przyszla tesciowa mnie wspiera, wiec coz chciec wiecej ha ! ![]() Powiedz mu, ze w kreconych Tobie jest przeslicznie. I, ze sie nie zna na tym. Jesli chce, by byly takie zdrowe jak sa teraz. to nie mozesz prostowac. Ja swojemu tak powiedzialam i sie nie czepia Ale owszem tez mi mowil wczesniej, ze ojjj jak ja Cie uwielbiam w prostych wloskach.... ![]() Ajj mezczyzni..;x |
|
|
|
#26899 |
|
Zakorzenienie
|
kropcia śliczna z Cebie dziewczyna, masz taki typ urody, który podoba mi się najbardziej!
dwie rózne dziewczyny. Ale grzywka tez robi swoje. Moj TZ z kolei lubi moje krecone wlosy, ale raczej jak sa bardziej pofalowane i w ladzie, no i dluzsze a tego utrzymac nie potrafie![]() obcielam dzisiaj sobie tył, sama chcialam tylko wyrownac, ale sredniomoje wlosy sie ukladaja ostatnio ![]() malgosia przepiekne wloskimasz! cudnie pokrecony tyl!
|
#26900 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:21 ---------- Poprzedni post napisano o 17:19 ---------- Cytat:
teraz zdarzyło mi się to po kilku miesiącach ![]() ---------- Dopisano o 17:21 ---------- Poprzedni post napisano o 17:21 ---------- Cytat:
![]()
|
|
#26901 |
|
Wtajemniczenie
|
Kropcia
No...Ja Ci dam prostowac !! ![]() Ja wzorowalam sie na Twoich wlosach idac ku czci kreconym wlosom. Zreszta sama wiesz, bo to pisalam, ze to dzieki Tobie zaczelam sie starac i dbac o nie ! ![]() |
|
|
|
#26902 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Zakon na pewno będzie miał to na uwadze i mam nadzieję że św Curla mi to wynagrodzi że dzielnie głoszę jego słowo hahahah
"To możliwość spełnienia marzeń sprawia, że życie jest tak fascynujące." Kwietniowa Mamusia - Maja Edytowane przez kropcia007 Czas edycji: 2010-10-28 o 17:32 |
|
|
|
|
#26903 |
|
Wtajemniczenie
|
Pisalysmy o tym :P
A co do zakonu to oczywiscie Powinnas miec honorowe miejsce w zakonie :P
|
|
|
|
#26904 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Honorowe miejsca już wszystkie zajęte na rzecz starszych i mądrzejszych wyznawczyń, ja to jedynie mogę w zakonie pozamiatać
|
|
#26905 |
|
Wtajemniczenie
|
Mozesz byc w mym chórku wiesz o tym !!!
![]() Lamenty, Litanie i Psalmy.... a myslisz, ze miotły z czego robia ? z Naszych wycietych kręconych po 3-4 miesiacach Dobra jak cos to piszmy juz w watku o zakonie, bysmy nie zlapaly kary za offtopa w zakonie od matki przełożonej
|
|
|
|
#26906 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zresztą, każdy tak przyjemnie i miło każdego wita i zaznacza, żeby zadawać pytania, że się pomoże. więc nie rozumiem Twojego oburzenia. w pielęgnacji sezonowej nie ma nic o glicerynie. o spirulinie nie ma nic w receptariuszu. strona mazideł mnie nie interesowała, bo tam nie podają stricte informacji dot cg. Cytat:
Edytowane przez anoska Czas edycji: 2010-10-28 o 18:06 |
||
|
|
|
#26907 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
także muszę się pilnować
|
|
#26908 | |||
|
|
Cytat:
Ja tu widze, że oftopy się panoszą ![]() Cytat:
Ale ogólnie wszystkie jesteśmy cudowne i kochane ![]() Cytat:
Potem okazało się jeszcze, że może mieć spory wpływ na wymywanie/utratę z włosa czerwonego barwnika. I tak oto gliceryna stała się składnikiem, na którego uwagę zwracamy. Spirulina jest fajna Jako że jest algą, to na pewno jest cg
|
|
#26909 |
|
Zakorzenienie
|
eloe
dokonalam szczegolowej obserwacji i wzielam dwa wlosy jeden moj naturalny a drugi rozjasniany oto wyniki; *wlos naturalny byl twardszy sztywniejszy *wlos rozjasniany natomiast strasznie delikatny taka niteczka bez zycia
|
|
#26910 |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=anoska;22931193]pomyśl ile głupich pytań pada dziewczyn, które dopiero zaczynają i jakoś nikt się nie burzy i normalnie odpowiada i radzi.
zresztą, każdy tak przyjemnie i miło każdego wita i zaznacza, żeby zadawać pytania, że się pomoże. więc nie rozumiem Twojego oburzenia. Ja też jestem tego zdania co ty anoska, jeżeli ktoś czuje się oburzony nie musi tego wyrażac na forum, nie jest to za przyjemne, zresztą każda z nas robiła na początku podobne błędy - więc ja też nie rozumiem oburzenia anki ![]() ---------- Dopisano o 18:50 ---------- Poprzedni post napisano o 18:48 ---------- dziewczyny kochane wcieram w skalpik Radical robiąc przedziałki - włosy się puszą i wyglądają okropnie, czy macie jakieś inne metody wcierania?
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:51.

Przegięłabym już o ladnych parę lat...
nawet ciemny makijaz tu juz psuje wszysko co zrobic taki wiek czyt. piekny wiek
wiek nie gra tak wielkiej roli
ale przy czarnych włoskach musiałam robic kolor co 2-3 tygodnie, musiałam nakładac dużo makijazu i opalac intensywnie w solarium. W innym wypadku byłam do tej czerni za blada. I wyglądałam troche jak w peruce. Na tym zdjęciu wyglądam faktycznie dobrze, ale byłam mocno wytapetowana i strasznie zakochana- a to tez dodaje uroku 
Są nawilżone i bardziej się kręcą, a jednocześnie mam wrażenie, że brakuje im życia
Czy można za bardzo nawilżyć włosy? A może brakuje im protein?

co innego jasny braz
a narzekałam, narzekałam ... Dziś są super maja połysk taki że szok( zapewne przez odżywkę amodimethicone na 4 miejscu robi swoje i wiem ze to po tym bo na grzywkę nie nakładałam nic innego a ona też błyszczy)
Piękne
ja Ci mówię zapuszczaj

Ja tu widze, że oftopy się panoszą