Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 897 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-10-28, 15:07   #26881
caskada
Zakorzenienie

Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. VI

Cytat:
Napisane przez polelavendove Pokaż wiadomość
To ważne żeby się dobrze czuć.Niemniej jednak naprawdę było Ci ładnie.
Mam nadzieję,że nie każdego dotyczy,że musi po 30 zrezygnować z ciemnych włosów Przegięłabym już o ladnych parę lat...
Ale racja też w tym,że dobrze dobrana fryzura zmienia całą twarz.
haha zalezy kto jakie ma rysy twarzy ja jako 30 tez nie powroce do ciemnego kolorku typu ciemny braz/czarny postarza i wyostrza rysy twarzy nawet ciemny makijaz tu juz psuje wszysko co zrobic taki wiek czyt. piekny wiek
Stary 2010-10-28, 15:09   #26882
mysia m
Zakorzenienie

polelawendowe oj nie to chciałam napisac wiek nie gra tak wielkiej roli ale przy czarnych włoskach musiałam robic kolor co 2-3 tygodnie, musiałam nakładac dużo makijazu i opalac intensywnie w solarium. W innym wypadku byłam do tej czerni za blada. I wyglądałam troche jak w peruce. Na tym zdjęciu wyglądam faktycznie dobrze, ale byłam mocno wytapetowana i strasznie zakochana- a to tez dodaje uroku no i nie wygladałam źle, było fajnie dlatego tyle lat jednak ją nosiłam, ale za duzo roboty przy tym miałam i troszke czułam się udawana. Jednak bez urazy dla czarnowłosych- u kogos nadal mi się ten kolor bardzo podoba

ale jak mi włosy podrosną, to jednak wycieniuję.

Edytowane przez mysia m
Czas edycji: 2010-10-28 o 15:11
mysia m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-28, 15:19   #26883
Kurka_Paulina
Raczkowanie

Mysiu mi się bardzo podobają twoje włoski teraz Blond z falkami Co prawda w tej fryzurce widziałam cię tylko z boku, ale wyglądasz ślicznie

Rybiorek i Kropcia jak zwykle wyglądają zachwycająco

Tej nocy spałam z maseczką z jogurtu naturalnego, oliwy z oliwek, miodu, żółtka, olejku rycynowego, wyciągu z aloesu i hydrolizowanej keratyny. Dzisiaj włoski są miękkie, śliskie i błyszczące jak nigdy, ale... nie mają takiej objętości i mniej się puszą, więc widać jak ich mało Są nawilżone i bardziej się kręcą, a jednocześnie mam wrażenie, że brakuje im życia Czy można za bardzo nawilżyć włosy? A może brakuje im protein?
Kurka_Paulina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-28, 15:23   #26884
polelavendove
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez caskada Pokaż wiadomość
haha zalezy kto jakie ma rysy twarzy ja jako 30 tez nie powroce do ciemnego kolorku typu ciemny braz/czarny postarza i wyostrza rysy twarzy nawet ciemny makijaz tu juz psuje wszysko co zrobic taki wiek czyt. piekny wiek
Niestety wiem,że ciemne postarza
Widać to bardzo w ubraniach (podobno najbardziej brązowy kolor).
Niestety dla mnie alternatywą dla ciemnego jest rozjaśnianie i to pewnie bardzo zaawansowane,więc z wlosów to by mi nic nie zostało

---------- Dopisano o 15:23 ---------- Poprzedni post napisano o 15:20 ----------

Cytat:
Napisane przez mysia m Pokaż wiadomość
polelawendowe oj nie to chciałam napisac wiek nie gra tak wielkiej roli ale przy czarnych włoskach musiałam robic kolor co 2-3 tygodnie, musiałam nakładac dużo makijazu i opalac intensywnie w solarium. W innym wypadku byłam do tej czerni za blada. I wyglądałam troche jak w peruce. Na tym zdjęciu wyglądam faktycznie dobrze, ale byłam mocno wytapetowana i strasznie zakochana- a to tez dodaje uroku no i nie wygladałam źle, było fajnie dlatego tyle lat jednak ją nosiłam, ale za duzo roboty przy tym miałam i troszke czułam się udawana. Jednak bez urazy dla czarnowłosych- u kogos nadal mi się ten kolor bardzo podoba

ale jak mi włosy podrosną, to jednak wycieniuję.
Trzeba było od razu pisać,że zakochana byłaś
To wiele tłumaczy
Wygoda też jest ważna,bo jeżeli kolor ma być tak wymagający co do reszty to faktycznie szkoda życia.
polelavendove jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-28, 15:31   #26885
caskada
Zakorzenienie

no dlatego dziewczyny ja ze swoich ciemnych schodzilam pasemkamipodoba ja mi sie ciemne np takie jak u naszej kropci ale kurcze nie moge sobie na nie juz pozwolic nie tak intensywny kolor co innego jasny braz w makijazu to samo sie tyczy ma byc jasno a kiedys latalam do solarki zeby sie przyciemnic a teraz robie wszystko odwrotnie kto by pomyslal
Stary 2010-10-28, 15:32   #26886
Lil Bon Bon
Raczkowanie

GG do Lil Bon Bon

Cytat:
Napisane przez kropcia007 Pokaż wiadomość

Nie będę już tylko tż czasem lubi mnie w prostych i namawia do wyprostowania

a narzekałam, narzekałam ... Dziś są super maja połysk taki że szok( zapewne przez odżywkę amodimethicone na 4 miejscu robi swoje i wiem ze to po tym bo na grzywkę nie nakładałam nic innego a ona też błyszczy)
Moje włosy jednak potrzebuję plunkingu by się lepiej kręcić, no i tigi amplifier zrobił swoje dziś nałożony niezgodnie z zaleceniem na butelce czyli na mokre włosy
Liczyłam dziś włosy które wypadły przy myciu było ich troche ponad 160

To niesprawiedliwe że spotykacie się we Wrocławiu Ja mam tam taaaaak daleko a tez bym na takie zakręcone spotkanie się wybrała wolałabym Warszawę ...
Mój TŻ, który sam jest 4 b, też preferuje proste lub znacznie zrelaksowane loki. Raz go zaprzęgłam na operatora prostownicy i bardzo dobrze mu poszło.
Ja chyba też wolę bardziej proste. Jakoś dziwnie się czuję z włosami, które są większe na szerokość niż na długość . Dlatego chodzę w koku, a na specjalne okazje duuuże wałki.

Ja też wolałabym zakręcone spotkanie w Warszawie

Mysia -patrząc na zdjęcianiesamowicie zmieniła się tekstura Twoich włosów. Nie chcę Cię straszyć, ale u mnie też zaczęło się od pofalowania.
Jeśli mogę wyrazić swoje zdanie, to najbardziej podoba mi się ostatnia pofalowana fryzurka.
Stary 2010-10-28, 15:42   #26887
Eloe77
MatkaPrzełożonaCurlitanek

Cytat:
powiem ci ze te ciemne wygladaja lepiej (naturalne mam jasny braz jasny kasztan)
Ale lepiej czy grubiej?
Cytat:
raczej calosci to sobie nie ciachne na blond bo wiem w jakim beda oplakanym stanie takim wlosom nic nie pomoze
No własnie. Ale i pasemka potraktowane rozjasniaczem nie wyglądają zdrowo Też mam, niestety, praktyke
Cytat:
zastanawiam sie nad ewentualnym delikatnym przyciemnieniem
Jestem za
Cytat:
Napisane przez malgosia86 Pokaż wiadomość
Zaraz odpiszę na posty, ale musze Wam powiedziec, że czarny żel Yunga jest fantastyczny
Wstawię zdjęcia w codzienniku i tu wrócę
Przybyłam, zobaczyłam i zemdlałam Piękne
Cytat:
eloe, specjalnie dla Ciebie przegląd moich kolorów.. mnie osobiście chyba najbardziej podoba sie opcja nr 4. Ale jak widac w ciepłym odcieniu mi do twarzy.
Mnie sie podoba 1 i 4. Wyglądasz bardzo wyraziście na 1, a na 4 delikatnie i subtelnie.
Cytat:
po dyskusji usunę zdjęcia, bo nie chce sie tak prezentowac na wiecznośc, jesli mi wolno?
Tak, zdjęcia twarzy nawet jeśli toczy się dyskusja o nich, możesz usunąć.
Cytat:
Napisane przez malgosia86 Pokaż wiadomość
To znaczy że jest dobry do stylizacji?
Chodziło o to, że może znaleźc się w brylantynie. Do stylizacji nie uzywałam i nie wiem, czy by się spisał. Jakoś wątpię...
Cytat:
ja Ci mówię zapuszczaj
No szalona kobieta Wkrótce się w lustrze nie poznam
Cytat:
Parafina, czyli petrolatum, tak?
Pytam, żeby wiedzieć czego unikać
Petrolatum to wazelina, ale i używane zamiennie dla nafty. Parafina to paraffinum (może być ciekła - liquidum) albo mineral oil.
Cytat:
to ja zauważyłam podobny efekt na skórze (tworzyła film ale nie odżywiała); slsu już od dawna nie używam do ciała, więc chyba nie mam też potrzeby stosowania parafiny
Polecam Ci Ziai Sopot Spa masło do ciała - bez parafiny, ale z sympatycznymi algami. Pachnie przecudnie, a pierwsze wrazenie po nałożeniu jest takie, jakbyś nakładała cos chłodnego.
Cytat:
to ja tak nie chcę
dobrze mi bez szamponów z slsem; gdyby cena była niższa to mogłaby spróbować, ale za tyle to nie chcę ryzykować
Cóż, jedno lub drugie. Dlatego i ja dałam sobie spokój z tego rodzaju specyfikami.
Cytat:
Czytałaś już może te moje posty?:
i własnie dlatego coś mi sie nie zgodziło.
Cytat:
Tak w skrócie - chodzi o to, że odżywki b/s nie zostaje mi za dużo na włosach (spora część jest wchłonięta przez ręcznik). Balsam jest lżejszy od odżywki b/s i ma chronić włosy i wstępnie wydobyć skręt. Żel skręt utrwala.
OK, wstepnie to wygląda poprawnie, ale... nie wiem, co w balsamie ma chronić - PVP? To jedyna substancja, którą bym o zabezpieczanie posądzała. Dlatego coś mi nie stykało
Fakt, odżywki b/s nie zostaje dużo po odciśnięciu, ale chyba wystarczająco do zabezpieczenia. Stylizatory mogą zawierać substancje zabezpieczające - wszelkie polimery tworza przecież film na włosie.
Jednak nie wiem, czy nie wyjdzie coś lepszego, jeśli po odciśnięciu, ale przed nałożeniem żelu nałożysz kapkę oleju kokosowego na całość włosów (pod warunkiem, że nie obciąża )
Cytat:
wracaj nam szybko do zdrowia
dziękuję
Cytat:
musze sie pozbyc tej grzywy nieszczesnej, która obecnie wyglada jakby się na mnie rzucił chomik ludojad.

Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach!

MÓJ IDEAŁ

Eloe77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-28, 15:50   #26888
kropcia007
Wtajemniczenie

Cytat:
no dlatego dziewczyny ja ze swoich ciemnych schodzilam pasemkamipodoba ja mi sie ciemne np takie jak u naszej kropci ale kurcze nie moge sobie na nie juz pozwolic nie tak intensywny kolor co innego jasny braz w makijazu to samo sie tyczy ma byc jasno a kiedys latalam do solarki zeby sie przyciemnic a teraz robie wszystko odwrotnie kto by pomyslal
To jak ja teraz Tyle że ja włoski zawsze ciemne ale kiedyś się opalałam a teraz blada jestem i mi się podoba, ale Tż dziś się mnie zapytał czy pójdę ze 2 razy na solke bo rzeczywiście az biała jestem nie rzuca sie to tak w oczy kiedy mam ciemny brąz na włosach a teraz mam jakiś taki czekoladowy brąz

Edith3f
Kurka_Paulina

Kwietniowa Mamusia - Maja

Edytowane przez kropcia007
Czas edycji: 2010-10-28 o 17:22
kropcia007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-28, 15:57   #26889
caskada
Zakorzenienie

kropci tz hahhaaha
no ladnie ci i tak i tak jednak w lokach wygladasz ladniej a na lekko opalenizne mozna zawsze sobie pozwolic ale nie skwarka pomaranczowacho ciaz ja w te lato korzystalam tylko z balsamow brazujacych i slonca jakos narazie skonczylam z solarium juz od roku
kropcia wytlumacz tz ze nie jestes jedna z kopii ktorych pelno na ulicach ( a te kopie to zazwyczaj wyprostowane wlosy i skwarka karnacja) jestes soba
Stary 2010-10-28, 16:00   #26890
kropcia007
Wtajemniczenie

Cytat:
kropci tz hahhaaha
no ladnie ci i tak i tak jednak w lokach wygladasz ladniej a na lekko opalenizne mozna zawsze sobie pozwolic ale nie skwarka pomaranczowacho ciaz ja w te lato korzystalam tylko z balsamow brazujacych i slonca jakos narazie skonczylam z solarium juz od roku
kropcia wytlumacz tz ze nie jestes jedna z kopii ktorych pelno na ulicach ( a te kopie to zazwyczaj wyprostowane wlosy i skwarka karnacja) jestes soba
on to wie tylko jak sie poznalismy to ja zawsze proste włosy i delikatnie na oliwkowo opalona a wiecie jak to się wraca myślami do takich chwil kiedy były motyle w brzuchu i było tak że się fruwało też często proszę tż-ta by ubrał sweterek w którym mnie poznał użył tego perfumu ... On jest oliwkowy chodzi raz na msc na sol
wybaczcie oft

Stary 2010-10-28, 16:21   #26891
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez polelavendove Pokaż wiadomość

Rybiorku zakochalam się w Pasiaku
My tez i choc kotow nigdzy nie lubilam ona mnie do siebie przekonala, maz cyknal fotke jak ja po jedzeniu wzielam na rece, caly czas mruczala i nagle stop, zasnela i sobie spala ponad pol godziny z brzuszkiem do gory

Cytat:
Napisane przez Kurka_Paulina Pokaż wiadomość

Rybiorek i Kropcia jak zwykle wyglądają zachwycająco
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Rybiorek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-28, 16:22   #26892
caskada
Zakorzenienie

kropcia a czy na tych fotach jest duza roznica wiekowa ? bo wydaje mi sie ze na 1 wygladasz strasznie mlodziutko mimo opalenizny(taka dziewczynka) natomiast na 2 jakos tak dojrzalej i lepiej
Stary 2010-10-28, 16:29   #26893
kropcia007
Wtajemniczenie

Cytat:
kropcia a czy na tych fotach jest duza roznica wiekowa ? bo wydaje mi sie ze na 1 wygladasz strasznie mlodziutko mimo opalenizny(taka dziewczynka) natomiast na 2 jakos tak dojrzalej i lepiej
rok różnicy może ta niewinna minka i różowa domowa koszulka robią swoje

Stary 2010-10-28, 16:33   #26894
cheveux_boucles
Raczkowanie

Thumbs up Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. VI

Cytat:
on to wie tylko jak sie poznalismy to ja zawsze proste włosy i delikatnie na oliwkowo opalona a wiecie jak to się wraca myślami do takich chwil kiedy były motyle w brzuchu i było tak że się fruwało też często proszę tż-ta by ubrał sweterek w którym mnie poznał użył tego perfumu ... On jest oliwkowy chodzi raz na msc na sol
wybaczcie oft
Zdecydowanie zdjęcie nr 2 - naturalnie, świeżo, wyjątkowo !!!
cheveux_boucles jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-28, 16:38   #26895
Eloe77

Cytat:
Dodam zdjecie jakie dziś mi Tż przesłał z dopiskiem że tak mu sie najbardziej podobam - na prosto i lekko opalono
a drugie foto teraz siebie wole taką od razu piszę ze zaraz usuwam fotki bo nie mam teraz painta by zasłonić twarz
2 zupełnie różne dziewczyny Zgadzam się, że dojrzalej (ale nie staro!) wyglądasz na 2 fotce. I jesteś tajemnicza
Cytat:
Napisane przez Rybiorek Pokaż wiadomość
My tez i choc kotow nigdzy nie lubilam ona mnie do siebie przekonala, maz cyknal fotke jak ja po jedzeniu wzielam na rece, caly czas mruczala i nagle stop, zasnela i sobie spala ponad pol godziny z brzuszkiem do gory
Musze dotrzeć do zdjęcia Pasiaka

Nic dzisiaj nie robię z włosami. NIC - niech się same rządzą

Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach!

MÓJ IDEAŁ

Stary 2010-10-28, 16:44   #26896
kropcia007
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Eloe77 Pokaż wiadomość
2 zupełnie różne dziewczyny Zgadzam się, że dojrzalej (ale nie staro!) wyglądasz na 2 fotce. I jesteś tajemnicza
zawsze mi mówią ze co zdjęcie to inaczej wyglądam

Cytat:
Nic dzisiaj nie robię z włosami. NIC - niech się same rządzą
moje przeważnie się same rządzą -nawet jak im na to nie pozwalam

Stary 2010-10-28, 16:45   #26897
CzerwonaKokarda
Zakorzenienie

Przepraszam Was dziewczyny, że się wtrącam. Poczytuje sobie Was od dłuższego czasu. Nie wytrzymałabym, gdybym teraz tego nie napisała.

kropcia007, błagam Cię nie prostuj włosów , jesteś prześliczna. Moim zdaniem, teraz wyglądasz dużo lepiej. Bardzo naturalnie, kobieco i.. nie wiem jak to określić mało pospolicie.

Jeszcze raz przepraszam, musiałam.
CzerwonaKokarda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-28, 16:50   #26898
bernadka20
Wtajemniczenie

Eloe
Dzieki Ci matko...

Kropcia...
Jak mam byc szczera Kobitko to na starsza mi wygladasz na tym zdjeciu, gdzie mialas proste wlosy i bylas opalona (mimo, ze bylas mlodsza na nim).
Tobie pisane sa krecone wlosy i nie rezygnuj z tego. Ja swojemu dalam ultimatum i wie, ze nie wygra ze mna Poza tym przyszla tesciowa mnie wspiera, wiec coz chciec wiecej ha !
Powiedz mu, ze w kreconych Tobie jest przeslicznie. I, ze sie nie zna na tym.
Jesli chce, by byly takie zdrowe jak sa teraz. to nie mozesz prostowac. Ja swojemu tak powiedzialam i sie nie czepia Ale owszem tez mi mowil wczesniej, ze ojjj jak ja Cie uwielbiam w prostych wloskach....
Ajj mezczyzni..;x
Stop suszarce od końca czerwca 2010
Kantorzyca/Kantorka Zakonu Curlitanek
Masz naturalne, kręcone włosy?Zajrzyj koniecznie: FaQ, Pigułka
bernadka20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-28, 16:53   #26899
_Ewelka___
Zakorzenienie

GG do _Ewelka___

kropcia śliczna z Cebie dziewczyna, masz taki typ urody, który podoba mi się najbardziej! dwie rózne dziewczyny. Ale grzywka tez robi swoje. Moj TZ z kolei lubi moje krecone wlosy, ale raczej jak sa bardziej pofalowane i w ladzie, no i dluzsze a tego utrzymac nie potrafie

obcielam dzisiaj sobie tył, sama chcialam tylko wyrownac, ale sredniomoje wlosy sie ukladaja ostatnio

malgosia przepiekne wloskimasz! cudnie pokrecony tyl!
Stary 2010-10-28, 17:21   #26900
kropcia007
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez CzerwonaKokarda Pokaż wiadomość
Przepraszam Was dziewczyny, że się wtrącam. Poczytuje sobie Was od dłuższego czasu. Nie wytrzymałabym, gdybym teraz tego nie napisała.

kropcia007, błagam Cię nie prostuj włosów , jesteś prześliczna. Moim zdaniem, teraz wyglądasz dużo lepiej. Bardzo naturalnie, kobieco i.. nie wiem jak to określić mało pospolicie.

Jeszcze raz przepraszam, musiałam.
ale ja się nie gniewam

---------- Dopisano o 17:21 ---------- Poprzedni post napisano o 17:19 ----------

Cytat:
Napisane przez bernadka20 Pokaż wiadomość
Eloe
Dzieki Ci matko...

Kropcia...
Jak mam byc szczera Kobitko to na starsza mi wygladasz na tym zdjeciu, gdzie mialas proste wlosy i bylas opalona (mimo, ze bylas mlodsza na nim).
Tobie pisane sa krecone wlosy i nie rezygnuj z tego. Ja swojemu dalam ultimatum i wie, ze nie wygra ze mna Poza tym przyszla tesciowa mnie wspiera, wiec coz chciec wiecej ha !
Powiedz mu, ze w kreconych Tobie jest przeslicznie. I, ze sie nie zna na tym.
Jesli chce, by byly takie zdrowe jak sa teraz. to nie mozesz prostowac. Ja swojemu tak powiedzialam i sie nie czepia Ale owszem tez mi mowil wczesniej, ze ojjj jak ja Cie uwielbiam w prostych wloskach....
Ajj mezczyzni..;x
ja nie zamierzam prostować teraz zdarzyło mi się to po kilku miesiącach

---------- Dopisano o 17:21 ---------- Poprzedni post napisano o 17:21 ----------

Cytat:
Napisane przez _Ewelka___ Pokaż wiadomość
kropcia śliczna z Cebie dziewczyna, masz taki typ urody, który podoba mi się najbardziej! dwie rózne dziewczyny. Ale grzywka tez robi swoje. Moj TZ z kolei lubi moje krecone wlosy, ale raczej jak sa bardziej pofalowane i w ladzie, no i dluzsze a tego utrzymac nie potrafie

Stary 2010-10-28, 17:26   #26901
bernadka20
Wtajemniczenie

Kropcia
No...Ja Ci dam prostowac !!
Ja wzorowalam sie na Twoich wlosach idac ku czci kreconym wlosom. Zreszta sama wiesz, bo to pisalam, ze to dzieki Tobie zaczelam sie starac i dbac o nie !
Stary 2010-10-28, 17:30   #26902
kropcia007
Wtajemniczenie

Cytat:
Kropcia
No...Ja Ci dam prostowac !!
Ja wzorowalam sie na Twoich wlosach idac ku czci kreconym wlosom. Zreszta sama wiesz, bo to pisalam, ze to dzieki Tobie zaczelam sie starac i dbac o nie !
Bardzo się cieszę że dzięki mnie ktoś przeszedł na dobrą stronę loka
Zakon na pewno będzie miał to na uwadze i mam nadzieję że św Curla mi to wynagrodzi że dzielnie głoszę jego słowo hahahah

Edytowane przez kropcia007
Czas edycji: 2010-10-28 o 17:32
Stary 2010-10-28, 17:33   #26903
bernadka20
Wtajemniczenie

Pisalysmy o tym :P
A co do zakonu to oczywiscie Powinnas miec honorowe miejsce w zakonie :P
Stary 2010-10-28, 17:36   #26904
kropcia007
Wtajemniczenie

Cytat:
Pisalysmy o tym :P
A co do zakonu to oczywiscie Powinnas miec honorowe miejsce w zakonie :P
hehe będę posłanką Zakonu
Honorowe miejsca już wszystkie zajęte na rzecz starszych i mądrzejszych wyznawczyń, ja to jedynie mogę w zakonie pozamiatać ( nie myście tylko że włosami o nie!)

Stary 2010-10-28, 17:40   #26905
bernadka20
Wtajemniczenie

Mozesz byc w mym chórku wiesz o tym !!!
Lamenty, Litanie i Psalmy....

a myslisz, ze miotły z czego robia ? z Naszych wycietych kręconych po 3-4 miesiacach
Dobra jak cos to piszmy juz w watku o zakonie, bysmy nie zlapaly kary za offtopa w zakonie od matki przełożonej
Stary 2010-10-28, 18:04   #26906
anoska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anka.d Pokaż wiadomość
anoska na kazde zadane przez ciebie pytanie padały wielokrotnie odpowiedzi.
o glicerynie i o odzywkach na zime w tlumaczeniach artykulow (szukaj tlumaczenia Eloe w sekcji o sezonowej pielegnacji)

o spirulinie masz sporo na samej stronie mazideł. u nas jest watek pt. receptariusz, mozna tam poszukać. jest tez na wizazu watek o mazidlowo thanatosowych sposobach na wzmocnienie i porost wlosow (w dziale ogólnym o pielegnacji). tam na pewno jest masa informacji na ten temat.

nie wiem, czy to ze jestem tu juz ponad rok wyczerpalo moja cierpliwosc?(podziwiam eloe i syrenke, za tak cierpliwe odpowiadanie i pozostale dziewczyny, ktore sa tu jeszcze dluzej za to ze jeszcze nie wyszly z siebie)
pomyśl ile głupich pytań pada dziewczyn, które dopiero zaczynają i jakoś nikt się nie burzy i normalnie odpowiada i radzi.
zresztą, każdy tak przyjemnie i miło każdego wita i zaznacza, żeby zadawać pytania, że się pomoże. więc nie rozumiem Twojego oburzenia.

w pielęgnacji sezonowej nie ma nic o glicerynie. o spirulinie nie ma nic w receptariuszu. strona mazideł mnie nie interesowała, bo tam nie podają stricte informacji dot cg.

Cytat:
Bo przy odżywce d/s nie musisz tak uważać na humektnaty.
Teraz gramy emolientowo i silikonowo - zabezpieczmy, bo PR spadł poniżej o, a i wilgotnośc procentowa pozostawia wiele do życzenia.
Niemal wszystko. Mieszaj z odżywką albo olejem - miesza się i z tłuszczami i z wodą. Możesz też zrobic maseczkę ze spiruliny i kwasnego mleka - fajna na buzię i na włosy.
Zależy od stanu włosów i innych kosmetyków. Oraz od tego, co włosy lubią. Musisz tak zestawić, by nie przesadzić z proteinami.
dziękuję Ci Eloe za odpowiedzi

Edytowane przez anoska
Czas edycji: 2010-10-28 o 18:06
anoska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-28, 18:06   #26907
kropcia007
Wtajemniczenie

Cytat:
Mozesz byc w mym chórku wiesz o tym !!!
Lamenty, Litanie i Psalmy....

a myslisz, ze miotły z czego robia ? z Naszych wycietych kręconych po 3-4 miesiacach
Dobra jak cos to piszmy juz w watku o zakonie, bysmy nie zlapaly kary za offtopa w zakonie od matki przełożonej
z rozdwojonych starych końcówek robią i z oskalpowanych głów grzesznic które prostowały loki także muszę się pilnować

Stary 2010-10-28, 18:40   #26908
Eloe77

Cytat:
Ja tu widze, że oftopy się panoszą
Cytat:
Napisane przez anoska Pokaż wiadomość
pomyśl ile głupich pytań pada dziewczyn, które dopiero zaczynają i jakoś nikt się nie burzy i normalnie odpowiada i radzi
Z tym bywa różnie. Szczególnie, gdy padaja pytania bez czytania. Wówczas można stracić nerwy Ale ogólnie wszystkie jesteśmy cudowne i kochane
Cytat:
w pielęgnacji sezonowej nie ma nic o glicerynie. o spirulinie nie ma nic w receptariuszu. strona mazideł mnie nie interesowała, bo tam nie podają stricte informacji dot cg.
O glicerynie nie, ale o humektantach A gliceryna do nich należy. Wszystko zaczęło się od tego, że stwierdziłam u siebie tragiczny wpływ gliceryny zimą. I choć naprawdę jest fajnym składnikiem, musiałam skutecznie ją ograniczyć.
Potem okazało się jeszcze, że może mieć spory wpływ na wymywanie/utratę z włosa czerwonego barwnika.
I tak oto gliceryna stała się składnikiem, na którego uwagę zwracamy.

Spirulina jest fajna Zrób maseczkę na buzię (ale sprawdź na początek, czy nie podraznia, bo były takie przypadki), rozpuść w odżywce, w olejach. Dodaję spirulinę też do formulacji kremowych - do rąk i stóp.
Jako że jest algą, to na pewno jest cg

MÓJ IDEAŁ

Stary 2010-10-28, 18:44   #26909
caskada
Zakorzenienie

eloe
dokonalam szczegolowej obserwacji i wzielam dwa wlosy jeden moj naturalny a drugi rozjasniany oto wyniki;
*wlos naturalny byl twardszy sztywniejszy
*wlos rozjasniany natomiast strasznie delikatny taka niteczka bez zycia

Stary 2010-10-28, 18:50   #26910
kathy579
Zakorzenienie

GG do kathy579

[QUOTE=anoska;22931193]pomyśl ile głupich pytań pada dziewczyn, które dopiero zaczynają i jakoś nikt się nie burzy i normalnie odpowiada i radzi.
zresztą, każdy tak przyjemnie i miło każdego wita i zaznacza, żeby zadawać pytania, że się pomoże. więc nie rozumiem Twojego oburzenia.

Ja też jestem tego zdania co ty anoska, jeżeli ktoś czuje się oburzony nie musi tego wyrażac na forum, nie jest to za przyjemne, zresztą każda z nas robiła na początku podobne błędy - więc ja też nie rozumiem oburzenia anki

---------- Dopisano o 18:50 ---------- Poprzedni post napisano o 18:48 ----------

dziewczyny kochane wcieram w skalpik Radical robiąc przedziałki - włosy się puszą i wyglądają okropnie, czy macie jakieś inne metody wcierania?

...and I will wear him
In my heart's core, ay, in my heart of heart
As i do thee...

Rudy Blog...szybka pomoc fryzjerska
kathy579 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości)

Zasady wysyłania wiadomości