|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4471 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Majowo-czerwcowe mamy 2011 :)
Cześć Mamuśki!
Dziś miałam wizytę u gina. Kurcze, myslałam,że zrobi mi to usg z przeziernością karku ale ona nie ma takiego sprzętu muszę jutro podzwonić po jakiś przychodniach i jak najszybciej się zarejestrować na to USG bo zaraz będzie 13 tydzień Jeśli dobrze rozumiem to,to USG z przeziernością to jest to USG genetyczne? i przynajmniej w Krakowie kosztuje 200zł Trochę mnie to podłamało,mam nadzieję,że szybki termin dostanę.A dziś na wizycie było fajnie Gin zrobiła mi USG , maluszek spał, poklepała po brzuchu i się obudził, jak mi się śmiać chciało Bosko machal do mnie rączkami i nóżkami Duża Dzidzia, prawie 13 tydzien i ma 6cm
|
|
|
|
#4472 |
|
Wtajemniczenie
|
Principessina - ja Ci nie pomogę, bo nic nigdy nie piekłam, oprócz ciasteczek.
![]() Catia88 jak super daj zdjęcie Bejbika, jak masz kurcze fajnie, jakby tak być podłączonym do usg 24h na dobę a tak a propo tych genetycznych, prenatalnych itp. to zastanawiam się troszkę, skąd u was taka nawet panika na tym punkcie bo przecież wszystko będzie dobrze a jak to do mnie TŻ powiedział "i co, jak będzie coś nie tak, na badaniu to usuniesz ciążę?". więc stwierdziliśmy, że i tak nie ma sensu robić takiego badania. bo byśmy nie usunęli. co ma być to będzie, jesteśmy dobrej myśli
|
|
#4473 |
|
Rozeznanie
|
the_sania ja jestem spokojna. Ale przeziernośc karku robi się zawsze, przy każdej ciąży (chyba ze się mylę?) i o ile dobrze zrozumiałam to jest to właśnie wykonywane przy tym USG genetycznym. Ajj..czarna magia to jest dla mnie...te wszystkie badania
Gin powiedziała,żebym zrobiła USG z przeziernością.
|
|
|
|
#4474 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dużo tego jest, tak jak piszesz- czarna magia, ale staram się nie wariować, poza tym ze względów finansowych nie możemy sobie pozwolić na prywatnego gina. wcześniej chodziłam prywatnie. babka jak poszłam w 5tyg. to już kazała przychodzić za 2tyg następne. bardzo zależało jej na pieniążkach (opinie również innych pacjentów) po wizycie byłam rozczarowana, bo musiałam o wiele rzeczy dopytywać, a ona tylko czekała z założonymi rękoma $$$$$$$$$$$$$$$$$$$$
|
|
|
#4475 |
|
Rozeznanie
|
the_sania masakra jest z tymi lekarzami, niestety taka jest prawda,że lecą tylko na kasę
Ja też teraz chodzę na NFZ na szczęście. Myślałam ,że dziś mi gin zrobi przezierność ale wychodzi na to,że na jej sprzęcie się nie da bo kazała mi po wszystkich świętych zrobić to usg w jakiejś innej przychodni (obojętne gdzie). I z tego co wyczytałam na necie to przezierność robi się przy tym USG genetycznym.
|
|
|
|
#4476 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#4477 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
hej dziewczyny! ja znowu dzisiaj urwanie glowy w pracy wiec pisze po powrocie, ledwie was doczytalam, taka jestem padnieta, czy wy tez ciagle czujecie sie non stop tak okrutnie zmeczone?!!?
Cytat:
A w ogole skoro rosniemy to moze wreszcie wiecej zdjec brzuszkow zaczniemy wrzucac dla porownania co??Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
wiec kontrola jest, tylko z USG tak skapia, ale skoro mowicie ze ok, zeby poczekac to super![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
a ja ide zalec na kanapie znowu, bede chyba przez to mega gruba i dzis kolejny odcinek zarzuce Hotelu 52 wciagnelam sie
|
|||||||
|
|
|
#4478 |
|
Rozeznanie
|
the_sania w 100% się z Tobą zgodzę. Ja też uważam,że nie ma powodów do nadmiernego zamartwiania się i nakręcania się
Nie dajmy się zwariować ![]() Asiak proszę, dopisz u mnie tp. na 7.maja 2011
Edytowane przez Catia88 Czas edycji: 2010-10-28 o 18:44 |
|
|
|
#4479 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:52 ---------- Poprzedni post napisano o 17:51 ---------- Cytat:
i tak ... zmęczenie, skąd ja to znam idę spać o 22, a budzę się o 9. kiedyś nie wyobrażałam sobie spać tyle godzin, bo byłam zmęczona po takim maratonie.
|
|
|
#4480 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam mamuśki
Normalnie zasnęłam w fotelu. Już nie pamiętam,kiedy mi się to ostatnio przydarzyło. Ale taka kilkanastominutowa drzemka potrafi być zbawienna ![]() Ja mam wyznaczoną datę badania genetycznego na 5 listopada, ale gdyby się okazało, że w tym czasie TŻ będzie jeszcze w szpitalu ( a jest taka opcja ), to będę prosiła o przesunięcie ( termin badania mam na 12t i 4d, więc chyba mam jeszcze jakąś możliwość manewru ). Nie chcę tam jechać bez niego. Na pewno moja mamuśka czy przyjaciółka chętnie mi towarzyszyły, ale myślę, że w takim momencie powinniśmy być razem Miłego wieczoru dziewczyny. |
|
|
|
#4481 |
|
Wtajemniczenie
|
Haaaa ja w koncu dostalam list!!!! Pierwsze USG mam w srode
![]() ![]() Nie moge sie doczekac!!!!! Bardzo sie ciesze, ze przed wyjazdem zobaczymy Malenstwo. Bede spokojniejsza W ogole dostalam kuponik do odebrania z apteki takiej torby dla przyszlej mamy. Sa tam probki kremu na rozstepy i oliwki, napoj owocowy, owocowe cukierki, chusteczki nawilzajace, kupony znizkowe na rozne pomocne rzeczy dla przyszlej mamusi i katalog przeslicznych ciuszkow dla mamy i dzieciatka. Sa troszke drogie, ale naprawde przepiekne. Napewno cos zamowie, bo mam znizke Caly czas przegladam ![]() Fajnie byc w ciazy
|
#4482 |
|
Zadomowienie
|
andruszki, Cz4rnul4 przykro mi dziewczyny, bardzo
![]() dzisiaj jestem jak wymięta poszewka, zero ikry, non stop ziewam i nic kompletnie mi się nie chce, zrobiłam obiad mężowi-wstyd się przyznać totalnie byle jaki i gotowałam na siedząco ![]() Paulizia to w środę obie będziemy oglądały nasze skarby ![]() agus87 na pierwszy rzut oka można odnieść faktycznie takie wrażenie, ale jak faktycznie są to tylko pozazdrościć takiego wyglądu
|
|
|
|
#4483 |
|
Zakorzenienie
|
The_sania wiesz, łatwo się mówi, że gdyby było chore to i tak byś urodziła...na studiach miałam zajęcia z pedagogiki specjalnej...przy tym usg genetycznym można wykryć różne chroby już. Zespół Downa jest naprawdę najmniej, jakby to powiedzieć...trudną chorobą. Są takie że lepiej dla takiego dzieciątka żeby się nie urodziło, bo nawet gdy doyje do dnia narodzin to jego życie to będzie tylko egzystencja, krótsza lub dłuższa.
Wiem że to straszne, kiedy trzeba zdecydować. Moja mama stała przed takim wyborem..albo moja mlodsza siostra albo ona. Udało się uratować i ją i siostrę. Cudem ale się udało. Nie musisz usuwać ale będziesz mogła się przygotować i poznać chorobę. Nie chce znowu zostać objechana że to nie na ten wątek temat.
|
|
#4484 |
|
Wtajemniczenie
|
witajcie, oficjalnie zglaszam przewidywany termin porodu 14 czerwca
fajnie, bo 12 bedziemy miec rocznice slubu. Jestem w 7t1d ciazy, dzidzius ma 0,95 cm a jego serduszko bije 130 uderzen na minute. Niestety oprocz dzidzi w macicy znajduje sie jeszcze jakas masa tkankowa, ktora niewiadomo czym jest....lekarz zrobil zdjecie i chyba wzial do konsultacji, martwie sie bo niewiadomo czy to cos nie zagraza dziecku...choc podobno narazie jest z nim wszystko ok.
|
#4485 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc Dziewczyny,
Cz4rnul4 i Andruszki bardzo mi przykro Przez ostatnie 2 dni gonie watek co strone przeczytam i ciesze sie, ze juz tylko jedna mi zostala, to sie okazuje, ze naskrobalyscie kilka nowych Zaleglosci juz nie nadrobie, tzn. wszystko przeczytalam, ale nie ma szans na jakikolwiek komentarz z mojej strony.Dzisiaj czuje sie masakrycznie zle, wiem ze sennosc jest normalna, ale oprocz tejze sennosci mam mdlosci, bol glowy, ogolne oslabienie i ociezalosc. Z jednej strony czuje sie przezarta, a z drugiej umieram z glodu Niestety o od poczynku, czy drzemce moge pomarzyc bo przeciez Olus szaleje, choc w ciagu dnia zdarzylo mi sie kilka kilkuminutowych drzemek na dywanie ![]() Marze o weekendzie i o tym, ze tz zajmie sie malym, a ja sie choc troche wyspie ![]() Choc z drugiej strony w nocy spac nie moge ![]() |
|
|
|
#4486 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() a moj brzusio jest maly chyba jak na 15 tyg strasznie sie tym martwie ...
|
|
|
#4487 |
|
Zadomowienie
|
Eve1603 może to samopoczucie to ze zmianą pogody jest związane ? ja tak reaguję zwykle na spadki ciśnienia, deszczową pogodę i dodatkowe niewyspanie.
pocieszam się tym, że w weekend pośpię godzinę dłużej i w poniedziałek nie będę wstawać do pracy
|
|
|
|
#4488 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja tez jestem mimo wszystko dobrej mysli, w koncu co ma byc to bedzie- dziecko jest moje i Tż...
|
|
|
#4489 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie wieczorkem
dziś mało miałam do nadrabiania, bo tylko 3 strony ![]() andruszki , Cz4rnul4 przykro mi bardzo, żadne słowa teraz nie pomogą więc ściskam mocno ![]() kruczaa jakbym o 19 robiła drzemkę to już bym sie nie podniosła do rana ![]() Siasiek też chcę langosze spróbować, dasz przepis? principessina ja jakoś ciasnych nie miałam, raczej niewygodnie by mi było jakby cos mnie uciskało, a te pasy przy spodniach to się same dopasowują i raczej się ich nie czuje Catia88 gratulacje, 6cm to juz cos ![]() Klaterina heheh, ja prasuje na siedzaco, ale gotować jeszcze nie gotowałam, muszę wypróbować ![]() bzyczka1 masz rację co do tych badań, ale problem też jest w tym że te badania nie mają 100% czułości i nie zawsze powiekszona przezierność karkowa oznacza od razu chorobę, a kobieta całe resztę miesięcy zamartwia się strasznie, albo decyduje na badania inwazyjne które już wiążą się z więszkym ryzykiem Eve1603 widzę że uroki ciąży cię dopadły , znam spanie na dywanie pomiędzy jedną zabawą Zosi a drugą Ja dziś się zważyłam i mam ok 3 kg już na plusie, ale sie nie przejmuję bo chudzina ze mnie straszna i nawet jak mi trochę zostanie to nie będe narzekać. Co dziwne, bo brzuch wystaje to mieszczę się jeszcze w każde spodnie, moze dlatego ze z reguły nie nosze ciasnych rurek tylko raczej prosty krój i nie lubie zbyt ciasnych, choć guzik już odpinam jak mogę ![]() Jeszcze nie kupiłam żadnego ciucha ciążowego, mam dwie pary dżinów po Zośce i jedną spódniczkę, gorzej z bluzkami - jakieś będę musiała nabyć, myślałam też o jakiś legginsach ciążowych ![]() zajadam sie twarożkiem ![]() jutro jedziemy do rodzinki do rodzinnego miasteczka, więc nie będę miała tyle czasu na Was kochaniutkie, mam nadzieję że wybaczycie , wieczorkami postaram się cosik naskrobać o ile teście mi pozwolą Wracamy we wtorek... mam nadzieję że Zocha się wybawi z dziadkami (no i że sobię pośpie !!!)
|
|
|
|
#4490 |
|
Zakorzenienie
|
jenyyyy kobiety
![]() gonie za wami i gonie no i jestem cienka, nie nadążam za wami internet: jestem w tyle Kiedy ja was dokładnie poznam i będę wiedziała co u każdej z was hm? Z dwójką to już prawie niemożliwe będzie ehhhh Drugi sweterek bombowy.W pełni spełnił moje oczekiwania. No i do tego pierwszego też już się przekonałam i go noszę. Chciałam wam jeszcze napisać że najprawdopodobniej będę chodzić do 2ginów na raz, dlatego że korzystając z prywatnej kliniki gdzie chodzę na badania które mam za free w pakiecie z zakładu pracy oni też chcą mieć kartotekę Bo gdybym zwyką morfologię robiła i mocz to ok, ale jak HBS i WR to już gin, więc pewnie częściej będę widziała bobaska
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
#4491 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Chociaż teraz też jestem śpiąca... No nic, musimy się wysypiąc, widocznie nasze dzieciaczki tego potrzebują zdrowych i wypoczętych mamuś ![]() Cytat:
"Strzeliliście" sobie niezły prezent na rocznicę ![]() Nie martw się na zapas, na pewno z ta "masa" nie okaże się niczym zagrażającym dzidziusiowi Spokojnie.Cytat:
![]() Życzę miłego wyjazdu do rodzinki, na pewno teście pozwolą Ci coś do nas napisać
|
||||
|
|
|
#4492 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
co do tej masy to staram sie myslec pozytywnie, choc lekarz jest jakos mocno zaniepokojony
|
|
#4493 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() dziewczyny, czuje sie strasznie zmeczona, senna i w ogole nic mi sie nie chce, wiec mam tak samo jak wy... takie sa widocznie uroki ciazy. Teraz jestem w drugiej pracy u Tżta, oni poleruja i maluja meble a ja siedze przed kompem...Tż chcial mnie zabrac koniecznie, nie wiem jak ja tu do 22 lub 23 wytrzymam
04.05.2011r. godz.21.42 Nikosia Edytowane przez 24kasia86 Czas edycji: 2010-10-28 o 20:21 |
|
|
|
|
#4494 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie
ja dzis mam fatalny dzien bylo starcie ostre z Tz, z czego rozbolal brzuch i przelezalam dzisiejszy dzien, a wy tu skrobiecie jak szalone
|
#4495 |
|
Raczkowanie
|
Witam
![]() także i ja zostanę mamą w maju jak sama sobie wyliczyłam to 23, ale wg lekarza to termin mam na 28 maja jestem w 10 tyg . ostatnią @ miałam 16 sierpnia, test zrobiłam i wyszły 2 kreski, poszłam do lekarza i 7 tydz. ciąży powiem wam, że ja w ogóle nie miałam podwyższonej temp. ogólnie to bardzo bolał mnie brzuch, ale to się wyjaśniło (tyłozgięcie macicy ) nie mogłam patrzeć w ogóle na jedzenie, było mi niedobrze, ale teraz jest wszystko w porządku, jem jeszcze raz tyle co zawsze, brzuszek powolutku rośnie i jak na razie wszyściutko jest ok ![]() tydz. temu byłam u lekarza, czyli w 9 tyg. i maleństwo miało 23.1 mm
Edytowane przez sandrunia1511 Czas edycji: 2010-10-28 o 20:22 |
|
|
|
#4496 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja chodze osobno na usg i do gina. Im starszej daty lekarz tez inaczej mysli. ---------- Dopisano o 20:22 ---------- Poprzedni post napisano o 20:18 ---------- Cytat:
|
|
|
#4497 |
|
Zakorzenienie
|
te ciuszki z http://www.happymum.pl sa swietne, ale ceny też nczego sobie
chyba szkoda mi az tyle na jedną przejsciową rzecz ...
|
|
|
|
#4498 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Kiedy masz nastepną wizytę u lekarza, lub kiedy będziesz mieć jakieś wyniki badań co do tej masy?Cytat:
a z Tżtem,mam nadzieję,że szybko sie pogodzicie.Cytat:
![]() Cytat:
Jutro będę dzwonić i szukać jak najszybszego terminu.Cytat:
Moim zdaniem nie opłaca się kupować drogich ciuchów ciążowych,bo wiadomo,że posłuża tylko pare miesięcy.
|
|||||
|
|
|
#4499 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale te mamusie naprawde maja zgrabny brzusio
|
|
|
#4500 |
|
Zakorzenienie
|
tak, pełny photoshop
![]() znalazłam taki sweterek , fajny ???
Trzy rzeczy pozostały z raju: gwiazdy, kwiaty i oczy dziecka... Dante Alighieri Edytowane przez andziot Czas edycji: 2010-10-28 o 20:50 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:52.

muszę jutro podzwonić po jakiś przychodniach i jak najszybciej się zarejestrować na to USG bo zaraz będzie 13 tydzień
Gin zrobiła mi USG , maluszek spał, poklepała po brzuchu i się obudził, jak mi się śmiać chciało
Bosko machal do mnie rączkami i nóżkami 

Caly czas przegladam 

Zaleglosci juz nie nadrobie, tzn. wszystko przeczytalam, ale nie ma szans na jakikolwiek komentarz z mojej strony.

...