Majowo-czerwcowe mamy 2011 :) - Strona 150 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-10-28, 17:01   #4471
Catia88
Rozeznanie

Dot.: Majowo-czerwcowe mamy 2011 :)

Cześć Mamuśki!

Dziś miałam wizytę u gina. Kurcze, myslałam,że zrobi mi to usg z przeziernością karku ale ona nie ma takiego sprzętu muszę jutro podzwonić po jakiś przychodniach i jak najszybciej się zarejestrować na to USG bo zaraz będzie 13 tydzień Jeśli dobrze rozumiem to,to USG z przeziernością to jest to USG genetyczne? i przynajmniej w Krakowie kosztuje 200zł Trochę mnie to podłamało,mam nadzieję,że szybki termin dostanę.

A dziś na wizycie było fajnie Gin zrobiła mi USG , maluszek spał, poklepała po brzuchu i się obudził, jak mi się śmiać chciało Bosko machal do mnie rączkami i nóżkami Mój Skarbuś!
Duża Dzidzia, prawie 13 tydzien i ma 6cm

Catia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-28, 17:09   #4472
the_sania
Wtajemniczenie

Principessina - ja Ci nie pomogę, bo nic nigdy nie piekłam, oprócz ciasteczek.

Catia88 jak super daj zdjęcie Bejbika, jak masz kurcze fajnie, jakby tak być podłączonym do usg 24h na dobę

a tak a propo tych genetycznych, prenatalnych itp. to zastanawiam się troszkę, skąd u was taka nawet panika na tym punkcie bo przecież wszystko będzie dobrze a jak to do mnie TŻ powiedział "i co, jak będzie coś nie tak, na badaniu to usuniesz ciążę?". więc stwierdziliśmy, że i tak nie ma sensu robić takiego badania. bo byśmy nie usunęli. co ma być to będzie, jesteśmy dobrej myśli

Marcelek 30.05.2011

the_sania jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-28, 17:13   #4473
Catia88
Rozeznanie

the_sania ja jestem spokojna. Ale przeziernośc karku robi się zawsze, przy każdej ciąży (chyba ze się mylę?) i o ile dobrze zrozumiałam to jest to właśnie wykonywane przy tym USG genetycznym. Ajj..czarna magia to jest dla mnie...te wszystkie badania Gin powiedziała,żebym zrobiła USG z przeziernością.

Stary 2010-10-28, 17:25   #4474
the_sania
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Catia88 Pokaż wiadomość
the_sania ja jestem spokojna. Ale przeziernośc karku robi się zawsze, przy każdej ciąży (chyba ze się mylę?) i o ile dobrze zrozumiałam to jest to właśnie wykonywane przy tym USG genetycznym. Ajj..czarna magia to jest dla mnie...te wszystkie badania Gin powiedziała,żebym zrobiła USG z przeziernością.
jestem ciekawa, czy mi te krowy na NFZ za 2tygodnie (będzie 13.tydz.) zrobią przezierność.
dużo tego jest, tak jak piszesz- czarna magia, ale staram się nie wariować, poza tym ze względów finansowych nie możemy sobie pozwolić na prywatnego gina. wcześniej chodziłam prywatnie. babka jak poszłam w 5tyg. to już kazała przychodzić za 2tyg następne. bardzo zależało jej na pieniążkach (opinie również innych pacjentów) po wizycie byłam rozczarowana, bo musiałam o wiele rzeczy dopytywać, a ona tylko czekała z założonymi rękoma $$$$$$$$$$$$$$$$$$$$

Marcelek 30.05.2011

Stary 2010-10-28, 17:27   #4475
Catia88
Rozeznanie

the_sania masakra jest z tymi lekarzami, niestety taka jest prawda,że lecą tylko na kasę Ja też teraz chodzę na NFZ na szczęście. Myślałam ,że dziś mi gin zrobi przezierność ale wychodzi na to,że na jej sprzęcie się nie da bo kazała mi po wszystkich świętych zrobić to usg w jakiejś innej przychodni (obojętne gdzie). I z tego co wyczytałam na necie to przezierność robi się przy tym USG genetycznym.

Stary 2010-10-28, 17:41   #4476
the_sania
Wtajemniczenie

Cytat:
the_sania masakra jest z tymi lekarzami, niestety taka jest prawda,że lecą tylko na kasę Ja też teraz chodzę na NFZ na szczęście. Myślałam ,że dziś mi gin zrobi przezierność ale wychodzi na to,że na jej sprzęcie się nie da bo kazała mi po wszystkich świętych zrobić to usg w jakiejś innej przychodni (obojętne gdzie). I z tego co wyczytałam na necie to przezierność robi się przy tym USG genetycznym.
mi nawet ginekolog prywatnie ostatnio powiedziała, że ciąża ma być powodem do radości, a nie obaw, smutków itp. a dodała, że ostatnio to nawet ginekolodzy powodują, że przez nich pacjentki więcej się zamartwiają itp. wystarczy poczytać nasz wątek o przeziernościach jak dziewczyny piszą i w ogóle.... a Ty się nie martw, na pewno będzie wszystko dobrze

Marcelek 30.05.2011

Stary 2010-10-28, 17:41   #4477
anula_81
Zakorzenienie

hej dziewczyny! ja znowu dzisiaj urwanie glowy w pracy wiec pisze po powrocie, ledwie was doczytalam, taka jestem padnieta, czy wy tez ciagle czujecie sie non stop tak okrutnie zmeczone?!!?
Cytat:
Napisane przez asiak1981 Pokaż wiadomość
Ja juz swoja zaopatryzłam w 2 pary spodni, poza tym mam kilka tunik, w tym 2 na bardzo ogromny brzuch w ostatnich miesiącach. Tylko aż strach myśleć o kurtce, na razie mieszczę się w płaszczyku, ale za 3 miesiące pewnie będzie już problem sie dopiąć..
Zapeszyć się nie boję bo co mam zrobić jak brzusio rośnie...

Wiecie co któraś pisała o guziku zapinanym na sznurek. Nie śmiejcie się - ja w poprzedniej ciąży miałam taki patent tyle że zamiast sznurka guma! A zamek zapinałam do tego momentu co dało radę. Na wierzch tunika i noc nie było widać. Wiecie że przechodziłam w moich dżinach tak do 7-8 miesiąca? teraz cała ciąża wypada na zimę więc dlatego zdecydowałam się jednak na spodnie ciążowe.
ja dokladnie tez tak pomyslalam, ze wiekszosc ciazy wypada na zime i zakupilam spodnie ciazowe, balam sie zapeszyc, ale z drugiej strony jak juz w nie wlazlam to sa takieeee wygoooodne, ze chyba juz w niczym innym chodzic nie bede A w ogole skoro rosniemy to moze wreszcie wiecej zdjec brzuszkow zaczniemy wrzucac dla porownania co??
Cytat:
Napisane przez eweska Pokaż wiadomość
Sasiek jak tak razem płaczą to współczuję rodzicom. Ogarnąc całą czwórkę na raz to nie lada wyczyn.

Ja już prawie obiadek zrobiłam, ziemniaczki się gotują, czekam tylko na synka aż wróci ze szkoły, a po obiadku lecimy do fryzjera, synal już tak zarósł trzeba go doprowadzić do porządku

A sprzątanie znowu w lesie, niby więcej dziś zrobiłam niż zwykle, ale jeszcze wiele brakuje do perfekcji.
W sobotę zaś pół dnia będe w garach siedzieć, będę robić gołąbki dla mężula na przyjazd, choć to standard, zawsze chce gołąbki
Ale już nie mogę się go doczekać, ostatnie dni czekania są najgorsze bo bardziej czas mi się wlecze.
No i nocka na bank będzie nieprzespana tż jedzie sam autem, a to ponad 1500 km więc ok 16-20 godzin w drodze w zalezności czy są korki czy nie ma.
ja mam tak samo, moj TZ teraz jehcal z PL, wracal do Oslo samochodem a ja samolotem, wiec jechal 1600 km plus promy, w sumie podroz mu zajmuje niemal 24 godziny, wiec tez nie spalam cala noc jak jechal, znam twoj bol nie da sie spac, ciagle sie mysli, cyz nei zasnal za kierownica itp,ale z drugiej strony oni znaja te trasy na pammiec i na pewno twoj TZ da rade, i cudownie, ze w koncu go zobaczysz a on Twoj Brzusio!! pewnie cieszy sie jak wariat!
Cytat:
Napisane przez 24kasia86 Pokaż wiadomość
za mnie piwko kupuje moja mlodsza siostra.... mam darcie z jednej strony bardzo sie ciesze

rzeczywiscie dermatolog moze pomoc..

---------- Dopisano o 12:08 ---------- Poprzedni post napisano o 11:55 ----------

Alien?? mi sie kojarzy z fajnym DJ Alienem chcesz tak nazwac swojego synka??

ja tez zrezygnowalam z foliku jak zaczelam brac feminatal. Dodatkowo biore jeszcze luteine.
ja tez biore feminatal i nie biore juz foliku, dodatkowo magnez, zelazo, duphaston i liuteine.... ehhh lekomania
Cytat:
Napisane przez kruczaa Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny

A miałaś robione to usg gdzie gin sprawdza narządy dzidzi, przeziornosć i kosć nosową, one jest wymagane miedzy 9-13tc, jeśli tak to ja myślę ze spokojnie mozesz czekać na tą wizytę do 2.12.
Będziesz napewno, w najbardziej odpowiednim dla was czasie.

Ja też jestem wykończona jak wracam do domu, a i w pracy nie funkcjonuje tak jak powinnam....
Po 19 zazwyczaj robie sobie drZemkę ale jak wstane po 20 to jestem wstanie jeszcze obejrzeć barwy szczęścia
tak mialam robione w 11t4d, wszystko bylo ok, wiec teraz mam dopiero tu USG w niecalym 18 tygodniu, w miedzyczasie chodze do lekarza rodzinnego bo on tu prowadzi ciaze i pobieral mi krew(tokso HIV, cytomegalia itp) oraz siusiu wiec kontrola jest, tylko z USG tak skapia, ale skoro mowicie ze ok, zeby poczekac to super
Cytat:
Napisane przez moria44 Pokaż wiadomość
Wszystkie brzuchate jeszcze śpią? Ja już od 6:30 na nogach

anula ja mam dopiero 15 grudnia wcześniej będę miała pewnie jakieś wizytki u gina, najbliższa we wtorek ale nie wiem, że dr będzie robił usg

A ta szarlotka to już zrobiona?
no to dobrze mnie uspokoilyscie kochane wiec czekam na to USG w spokoju, choc znajac moje panikowanie tego spokoju nie moge do konca obiecac
Cytat:
Napisane przez Cz4rnul4 Pokaż wiadomość
Witajcie ...
Z przykrością się odłączam... Mój Aniołek zgasł 25.10.2010
BRAK MI SŁÓW BY OPISAĆ ŻAL, SMUTEK I PUSTKĘ jaką teraz czuję. 3 majcie się ciepło i dbajcie o Siebie i wasze skarby.................
Cóż mi pozostało ????????????????????????? ???????????/
Cytat:
Napisane przez andruszki Pokaż wiadomość
muszę się pożegnac... niestety fasolka jest już aniołkem... mam nadzieję, żedługo nie będę czekać na nastepną szansę.
dziewczyny bardzo mi przykro...wiem co czujecie przezylam to w styczniu tego roku, uwierzcie ze czas leczy rany i kolejna fasolka w brzuszku zabliznia troche wspomnienia i naprawde wszystko sie ulozy, przytulam mocno!
a ja ide zalec na kanapie znowu, bede chyba przez to mega gruba i dzis kolejny odcinek zarzuce Hotelu 52 wciagnelam sie

Zosienka jest juz z nami

Zosia
anula_81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-28, 17:44   #4478
Catia88
Rozeznanie

the_sania w 100% się z Tobą zgodzę. Ja też uważam,że nie ma powodów do nadmiernego zamartwiania się i nakręcania się Nie dajmy się zwariować

Asiak proszę, dopisz u mnie tp. na 7.maja 2011

Edytowane przez Catia88
Czas edycji: 2010-10-28 o 18:44
Stary 2010-10-28, 17:52   #4479
the_sania
Wtajemniczenie

Cytat:
the_sania w 100% się z Tobą zgodzę. Ja też uważam,że nie ma powodów do nadmiernego zamartwiania się i nakręcania się Nie dajmy się zwariować
no właśnie, jesteśmy nastawione optymistycznie od dziś

---------- Dopisano o 17:52 ---------- Poprzedni post napisano o 17:51 ----------

Cytat:
Napisane przez anula_81 Pokaż wiadomość
hej dziewczyny! ja znowu dzisiaj urwanie glowy w pracy wiec pisze po powrocie, ledwie was doczytalam, taka jestem padnieta, czy wy tez ciagle czujecie sie non stop tak okrutnie zmeczone?!!?

ja dokladnie tez tak pomyslalam, ze wiekszosc ciazy wypada na zime i zakupilam spodnie ciazowe, balam sie zapeszyc, ale z drugiej strony jak juz w nie wlazlam to sa takieeee wygoooodne, ze chyba juz w niczym innym chodzic nie bede A w ogole skoro rosniemy to moze wreszcie wiecej zdjec brzuszkow zaczniemy wrzucac dla porownania co??

tak mialam robione w 11t4d, wszystko bylo ok, wiec teraz mam dopiero tu USG w niecalym 18 tygodniu, w miedzyczasie chodze do lekarza rodzinnego bo on tu prowadzi ciaze i pobieral mi krew(tokso HIV, cytomegalia itp) oraz siusiu wiec kontrola jest, tylko z USG tak skapia, ale skoro mowicie ze ok, zeby poczekac to super

no to dobrze mnie uspokoilyscie kochane wiec czekam na to USG w spokoju, choc znajac moje panikowanie tego spokoju nie moge do konca obiecac
jestem za tym, żeby dodawać zdjęcia brzuszków
i tak ... zmęczenie, skąd ja to znam idę spać o 22, a budzę się o 9. kiedyś nie wyobrażałam sobie spać tyle godzin, bo byłam zmęczona po takim maratonie.

Marcelek 30.05.2011

Stary 2010-10-28, 18:00   #4480
anulinka2009
Wtajemniczenie

GG do anulinka2009

Witam mamuśki

Normalnie zasnęłam w fotelu. Już nie pamiętam,kiedy mi się to ostatnio przydarzyło. Ale taka kilkanastominutowa drzemka potrafi być zbawienna
Ja mam wyznaczoną datę badania genetycznego na 5 listopada, ale gdyby się okazało, że w tym czasie TŻ będzie jeszcze w szpitalu ( a jest taka opcja ), to będę prosiła o przesunięcie ( termin badania mam na 12t i 4d, więc chyba mam jeszcze jakąś możliwość manewru ).
Nie chcę tam jechać bez niego. Na pewno moja mamuśka czy przyjaciółka chętnie mi towarzyszyły, ale myślę, że w takim momencie powinniśmy być razem

Miłego wieczoru dziewczyny.
anulinka2009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-28, 18:57   #4481
Paulizia
Wtajemniczenie

Haaaa ja w koncu dostalam list!!!! Pierwsze USG mam w srode w koncu zobaczymy nasza latorosl hahahaha Nie moge sie doczekac!!!!! Bardzo sie ciesze, ze przed wyjazdem zobaczymy Malenstwo. Bede spokojniejsza

W ogole dostalam kuponik do odebrania z apteki takiej torby dla przyszlej mamy. Sa tam probki kremu na rozstepy i oliwki, napoj owocowy, owocowe cukierki, chusteczki nawilzajace, kupony znizkowe na rozne pomocne rzeczy dla przyszlej mamusi i katalog przeslicznych ciuszkow dla mamy i dzieciatka. Sa troszke drogie, ale naprawde przepiekne. Napewno cos zamowie, bo mam znizke Caly czas przegladam

Fajnie byc w ciazy
Stary 2010-10-28, 19:26   #4482
Klaterina
Zadomowienie

andruszki, Cz4rnul4 przykro mi dziewczyny, bardzo

dzisiaj jestem jak wymięta poszewka, zero ikry, non stop ziewam i nic kompletnie mi się nie chce, zrobiłam obiad mężowi-wstyd się przyznać totalnie byle jaki i gotowałam na siedząco

Paulizia to w środę obie będziemy oglądały nasze skarby

agus87 na pierwszy rzut oka można odnieść faktycznie takie wrażenie, ale jak faktycznie są to tylko pozazdrościć takiego wyglądu
Klaterina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-28, 19:34   #4483
bzyczka1
Zakorzenienie

The_sania wiesz, łatwo się mówi, że gdyby było chore to i tak byś urodziła...na studiach miałam zajęcia z pedagogiki specjalnej...przy tym usg genetycznym można wykryć różne chroby już. Zespół Downa jest naprawdę najmniej, jakby to powiedzieć...trudną chorobą. Są takie że lepiej dla takiego dzieciątka żeby się nie urodziło, bo nawet gdy doyje do dnia narodzin to jego życie to będzie tylko egzystencja, krótsza lub dłuższa.
Wiem że to straszne, kiedy trzeba zdecydować. Moja mama stała przed takim wyborem..albo moja mlodsza siostra albo ona. Udało się uratować i ją i siostrę. Cudem ale się udało.
Nie musisz usuwać ale będziesz mogła się przygotować i poznać chorobę.

Nie chce znowu zostać objechana że to nie na ten wątek temat.

Nasz skarb
bzyczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-28, 19:36   #4484
JanuszAgnieszka
Wtajemniczenie

witajcie, oficjalnie zglaszam przewidywany termin porodu 14 czerwca fajnie, bo 12 bedziemy miec rocznice slubu. Jestem w 7t1d ciazy, dzidzius ma 0,95 cm a jego serduszko bije 130 uderzen na minute. Niestety oprocz dzidzi w macicy znajduje sie jeszcze jakas masa tkankowa, ktora niewiadomo czym jest....lekarz zrobil zdjecie i chyba wzial do konsultacji, martwie sie bo niewiadomo czy to cos nie zagraza dziecku...choc podobno narazie jest z nim wszystko ok.

Teraz czekamy na Karolinkę - 27/40
JanuszAgnieszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-28, 19:36   #4485
Eve1603
Zakorzenienie

Czesc Dziewczyny,

Cz4rnul4 i Andruszki
bardzo mi przykro

Przez ostatnie 2 dni gonie watek co strone przeczytam i ciesze sie, ze juz tylko jedna mi zostala, to sie okazuje, ze naskrobalyscie kilka nowych Zaleglosci juz nie nadrobie, tzn. wszystko przeczytalam, ale nie ma szans na jakikolwiek komentarz z mojej strony.

Dzisiaj czuje sie masakrycznie zle, wiem ze sennosc jest normalna, ale oprocz tejze sennosci mam mdlosci, bol glowy, ogolne oslabienie i ociezalosc. Z jednej strony czuje sie przezarta, a z drugiej umieram z glodu
Niestety o od poczynku, czy drzemce moge pomarzyc bo przeciez Olus szaleje, choc w ciagu dnia zdarzylo mi sie kilka kilkuminutowych drzemek na dywanie
Marze o weekendzie i o tym, ze tz zajmie sie malym, a ja sie choc troche wyspie

Choc z drugiej strony w nocy spac nie moge

Eve1603 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-28, 19:48   #4486
24kasia86
Wtajemniczenie

Wyślij wiadomość przez ICQ do 24kasia86 GG do 24kasia86

Cytat:
Cześć Mamuśki!

Dziś miałam wizytę u gina. Kurcze, myslałam,że zrobi mi to usg z przeziernością karku ale ona nie ma takiego sprzętu muszę jutro podzwonić po jakiś przychodniach i jak najszybciej się zarejestrować na to USG bo zaraz będzie 13 tydzień Jeśli dobrze rozumiem to,to USG z przeziernością to jest to USG genetyczne? i przynajmniej w Krakowie kosztuje 200zł Trochę mnie to podłamało,mam nadzieję,że szybki termin dostanę.

A dziś na wizycie było fajnie Gin zrobiła mi USG , maluszek spał, poklepała po brzuchu i się obudził, jak mi się śmiać chciało Bosko machal do mnie rączkami i nóżkami Mój Skarbuś!
Duża Dzidzia, prawie 13 tydzien i ma 6cm
hej fajnie tak widzec jak macha nozkami i raczkami

a moj brzusio jest maly chyba jak na 15 tyg strasznie sie tym martwie ...
Nikosia

24kasia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-28, 19:49   #4487
Klaterina
Zadomowienie

Eve1603 może to samopoczucie to ze zmianą pogody jest związane ? ja tak reaguję zwykle na spadki ciśnienia, deszczową pogodę i dodatkowe niewyspanie.

pocieszam się tym, że w weekend pośpię godzinę dłużej i w poniedziałek nie będę wstawać do pracy
Klaterina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-28, 19:51   #4488
24kasia86
Wtajemniczenie

Cytat:
moja gin tez tam mowila...a jak poszlam na usg to lekarz sie zdziwil...ale zrobil mi to badanie tak jak chciala...

ja tez jestem mimo wszystko dobrej mysli, w koncu co ma byc to bedzie- dziecko jest moje i Tż...
Nikosia

Stary 2010-10-28, 19:56   #4489
andziot
Zakorzenienie

Witajcie wieczorkem
dziś mało miałam do nadrabiania, bo tylko 3 strony

andruszki , Cz4rnul4 przykro mi bardzo, żadne słowa teraz nie pomogą więc ściskam mocno

kruczaa jakbym o 19 robiła drzemkę to już bym sie nie podniosła do rana

Siasiek też chcę langosze spróbować, dasz przepis?

principessina ja jakoś ciasnych nie miałam, raczej niewygodnie by mi było jakby cos mnie uciskało, a te pasy przy spodniach to się same dopasowują i raczej się ich nie czuje

Catia88 gratulacje, 6cm to juz cos

Klaterina heheh, ja prasuje na siedzaco, ale gotować jeszcze nie gotowałam, muszę wypróbować

bzyczka1 masz rację co do tych badań, ale problem też jest w tym że te badania nie mają 100% czułości i nie zawsze powiekszona przezierność karkowa oznacza od razu chorobę, a kobieta całe resztę miesięcy zamartwia się strasznie, albo decyduje na badania inwazyjne które już wiążą się z więszkym ryzykiem

Eve1603 widzę że uroki ciąży cię dopadły , znam spanie na dywanie pomiędzy jedną zabawą Zosi a drugą

Ja dziś się zważyłam i mam ok 3 kg już na plusie, ale sie nie przejmuję bo chudzina ze mnie straszna i nawet jak mi trochę zostanie to nie będe narzekać.
Co dziwne, bo brzuch wystaje to mieszczę się jeszcze w każde spodnie, moze dlatego ze z reguły nie nosze ciasnych rurek tylko raczej prosty krój i nie lubie zbyt ciasnych, choć guzik już odpinam jak mogę

Jeszcze nie kupiłam żadnego ciucha ciążowego, mam dwie pary dżinów po Zośce i jedną spódniczkę, gorzej z bluzkami - jakieś będę musiała nabyć, myślałam też o jakiś legginsach ciążowych

zajadam sie twarożkiem

jutro jedziemy do rodzinki do rodzinnego miasteczka, więc nie będę miała tyle czasu na Was kochaniutkie, mam nadzieję że wybaczycie , wieczorkami postaram się cosik naskrobać o ile teście mi pozwolą Wracamy we wtorek... mam nadzieję że Zocha się wybawi z dziadkami (no i że sobię pośpie !!!)

andziot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-28, 20:06   #4490
katarzynka00
Zakorzenienie

jenyyyy kobiety
gonie za wami i gonie
no i jestem cienka, nie nadążam za wami internet:
jestem w tyle
Kiedy ja was dokładnie poznam i będę wiedziała co u każdej z was hm?
Z dwójką to już prawie niemożliwe będzie ehhhh

Drugi sweterek bombowy.W pełni spełnił moje oczekiwania.
No i do tego pierwszego też już się przekonałam i go noszę.

Chciałam wam jeszcze napisać że najprawdopodobniej będę chodzić do 2ginów na raz, dlatego że korzystając z prywatnej kliniki gdzie chodzę na badania które mam za free w pakiecie z zakładu pracy oni też chcą mieć kartotekę
Bo gdybym zwyką morfologię robiła i mocz to ok, ale jak HBS i WR to już gin, więc pewnie częściej będę widziała bobaska
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny

katarzynka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-28, 20:06   #4491
Catia88
Rozeznanie

Cytat:
moja gin tez tam mowila...a jak poszlam na usg to lekarz sie zdziwil...ale zrobil mi to badanie tak jak chciala...

ja tez jestem mimo wszystko dobrej mysli, w koncu co ma byc to bedzie- dziecko jest moje i Tż...
Dlaczego lekarz się zdziwił?? Zdziwił się,że jesteś młoda i robisz takie badania czy jak?

Cytat:
Napisane przez Eve1603 Pokaż wiadomość

Dzisiaj czuje sie masakrycznie zle, wiem ze sennosc jest normalna, ale oprocz tejze sennosci mam mdlosci, bol glowy, ogolne oslabienie i ociezalosc. Z jednej strony czuje sie przezarta, a z drugiej umieram z glodu
Oj niestety...ta senność jest okropna. JA codziennie mam kryzys ok 14tej i wtedy mi się oczy same zamykają,mogłabym usnąć na stojąco Chociaż teraz też jestem śpiąca... No nic, musimy się wysypiąc, widocznie nasze dzieciaczki tego potrzebują zdrowych i wypoczętych mamuś

Cytat:
Napisane przez JanuszAgnieszka Pokaż wiadomość
witajcie, oficjalnie zglaszam przewidywany termin porodu 14 czerwca fajnie, bo 12 bedziemy miec rocznice slubu. Jestem w 7t1d ciazy, dzidzius ma 0,95 cm a jego serduszko bije 130 uderzen na minute. Niestety oprocz dzidzi w macicy znajduje sie jeszcze jakas masa tkankowa, ktora niewiadomo czym jest....lekarz zrobil zdjecie i chyba wzial do konsultacji, martwie sie bo niewiadomo czy to cos nie zagraza dziecku...choc podobno narazie jest z nim wszystko ok.
Super! "Strzeliliście" sobie niezły prezent na rocznicę
Nie martw się na zapas, na pewno z ta "masa" nie okaże się niczym zagrażającym dzidziusiowi Spokojnie.

Cytat:
Napisane przez andziot Pokaż wiadomość

jutro jedziemy do rodzinki do rodzinnego miasteczka, więc nie będę miała tyle czasu na Was kochaniutkie, mam nadzieję że wybaczycie , wieczorkami postaram się cosik naskrobać o ile teście mi pozwolą Wracamy we wtorek... mam nadzieję że Zocha się wybawi z dziadkami (no i że sobię pośpie !!!)
Dziękujemy

Życzę miłego wyjazdu do rodzinki, na pewno teście pozwolą Ci coś do nas napisać

Stary 2010-10-28, 20:14   #4492
JanuszAgnieszka
Wtajemniczenie

Cytat:
Super! "Strzeliliście" sobie niezły prezent na rocznicę
Nie martw się na zapas, na pewno z ta "masa" nie okaże się niczym zagrażającym dzidziusiowi Spokojnie.
w sumie to chcielismy rodzic w maju, ale rocznica slubu tez nam bardzo odpowiada co do tej masy to staram sie myslec pozytywnie, choc lekarz jest jakos mocno zaniepokojony

Teraz czekamy na Karolinkę - 27/40
JanuszAgnieszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-28, 20:15   #4493
24kasia86
Wtajemniczenie

Cytat:
Witajcie wieczorkem
dziś mało miałam do nadrabiania, bo tylko 3 strony

andruszki , Cz4rnul4 przykro mi bardzo, żadne słowa teraz nie pomogą więc ściskam mocno

kruczaa jakbym o 19 robiła drzemkę to już bym sie nie podniosła do rana

Siasiek też chcę langosze spróbować, dasz przepis?

principessina ja jakoś ciasnych nie miałam, raczej niewygodnie by mi było jakby cos mnie uciskało, a te pasy przy spodniach to się same dopasowują i raczej się ich nie czuje

Klaterina heheh, ja prasuje na siedzaco, ale gotować jeszcze nie gotowałam, muszę wypróbować

bzyczka1 masz rację co do tych badań, ale problem też jest w tym że te badania nie mają 100% czułości i nie zawsze powiekszona przezierność karkowa oznacza od razu chorobę, a kobieta całe resztę miesięcy zamartwia się strasznie, albo decyduje na badania inwazyjne które już wiążą się z więszkym ryzykiem

Eve1603 widzę że uroki ciąży cię dopadły , znam spanie na dywanie pomiędzy jedną zabawą Zosi a drugą

Ja dziś się zważyłam i mam ok 3 kg już na plusie, ale sie nie przejmuję bo chudzina ze mnie straszna i nawet jak mi trochę zostanie to nie będe narzekać.
Co dziwne, bo brzuch wystaje to mieszczę się jeszcze w każde spodnie, moze dlatego ze z reguły nie nosze ciasnych rurek tylko raczej prosty krój i nie lubie zbyt ciasnych, choć guzik już odpinam jak mogę

Jeszcze nie kupiłam żadnego ciucha ciążowego, mam dwie pary dżinów po Zośce i jedną spódniczkę, gorzej z bluzkami - jakieś będę musiała nabyć, myślałam też o jakiś legginsach ciążowych

zajadam sie twarożkiem

ja jade do turku w niedziele bo najpierw jedziemy do mojej rodzinki

dziewczyny, czuje sie strasznie zmeczona, senna i w ogole nic mi sie nie chce, wiec mam tak samo jak wy... takie sa widocznie uroki ciazy.

Teraz jestem w drugiej pracy u Tżta, oni poleruja i maluja meble a ja siedze przed kompem...Tż chcial mnie zabrac koniecznie, nie wiem jak ja tu do 22 lub 23 wytrzymam
Nikosia

Edytowane przez 24kasia86
Czas edycji: 2010-10-28 o 20:21
Stary 2010-10-28, 20:15   #4494
Kwiatecek
Zadomowienie

GG do Kwiatecek

Witajcie
ja dzis mam fatalny dzien bylo starcie ostre z Tz, z czego rozbolal brzuch i przelezalam dzisiejszy dzien, a wy tu skrobiecie jak szalone
Stary 2010-10-28, 20:16   #4495
sandrunia1511
Raczkowanie

Witam

także i ja zostanę mamą w maju
jak sama sobie wyliczyłam to 23, ale wg lekarza to termin mam na 28 maja

jestem w 10 tyg .
ostatnią @ miałam 16 sierpnia, test zrobiłam i wyszły 2 kreski, poszłam do lekarza i 7 tydz. ciąży

powiem wam, że ja w ogóle nie miałam podwyższonej temp.
ogólnie to bardzo bolał mnie brzuch, ale to się wyjaśniło
(tyłozgięcie macicy )
nie mogłam patrzeć w ogóle na jedzenie, było mi niedobrze, ale teraz jest wszystko w porządku, jem jeszcze raz tyle co zawsze, brzuszek powolutku rośnie
i jak na razie wszyściutko jest ok

tydz. temu byłam u lekarza, czyli w 9 tyg. i maleństwo miało 23.1 mm

Edytowane przez sandrunia1511
Czas edycji: 2010-10-28 o 20:22
sandrunia1511 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-28, 20:22   #4496
24kasia86
Wtajemniczenie

Cytat:
Dlaczego lekarz się zdziwił?? Zdziwił się,że jesteś młoda i robisz takie badania czy jak?
powiedzial, ze nie sa konieczne...jezeli jestem mloda... wiesz co lekarz to inna opinia.
Ja chodze osobno na usg i do gina. Im starszej daty lekarz tez inaczej mysli.

---------- Dopisano o 20:22 ---------- Poprzedni post napisano o 20:18 ----------

Cytat:
Napisane przez sandrunia1511 Pokaż wiadomość
Witam

jestem w 10 tyg .
ostatnią @ miałam 16 sierpnia, test zrobiłam i wyszły 2 kreski, poszłam do lekarza i 7 tydz. ciąży

powiem wam, że ja w ogóle nie miałam podwyższonej temp.
ogólnie to bardzo bolał mnie brzuch, ale to się wyjaśniło
(tyłozgięcie macicy )
nie mogłam patrzeć w ogóle na jedzenie, było mi niedobrze, ale teraz jest wszystko w porządku, jem jeszcze raz tyle co zawsze, brzuszek powolutku rośnie
i jak na razie wszyściutko jest ok
gratuluje i witam
Nikosia

Stary 2010-10-28, 20:27   #4497
andziot
Zakorzenienie

te ciuszki z http://www.happymum.pl sa swietne, ale ceny też nczego sobie chyba szkoda mi az tyle na jedną przejsciową rzecz ...

Stary 2010-10-28, 20:44   #4498
Catia88
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez JanuszAgnieszka Pokaż wiadomość
w sumie to chcielismy rodzic w maju, ale rocznica slubu tez nam bardzo odpowiada co do tej masy to staram sie myslec pozytywnie, choc lekarz jest jakos mocno zaniepokojony
Kiedy masz nastepną wizytę u lekarza, lub kiedy będziesz mieć jakieś wyniki badań co do tej masy?

Cytat:
Napisane przez Kwiatecek Pokaż wiadomość
Witajcie
ja dzis mam fatalny dzien bylo starcie ostre z Tz, z czego rozbolal brzuch i przelezalam dzisiejszy dzien, a wy tu skrobiecie jak szalone
Kochana,nie denerwuj się. Niepotrzebne te nerwy,tylko Cię brzuch rozbolał a z Tżtem,mam nadzieję,że szybko sie pogodzicie.

Cytat:
Napisane przez sandrunia1511 Pokaż wiadomość
Witam
Witam i gratuluję fasolci

Cytat:
powiedzial, ze nie sa konieczne...jezeli jestem mloda... wiesz co lekarz to inna opinia.
Ja chodze osobno na usg i do gina. Im starszej daty lekarz tez inaczej mysli.
Dokładnie, też myślę,że każdy lekarz ma inne podejście. Ale jak moja gin powiedziała,żebym zrobiła tą przezierność to ją zrobie,żebym była spokojna Jutro będę dzwonić i szukać jak najszybszego terminu.

Cytat:
te ciuszki z http://www.happymum.pl sa swietne, ale ceny też nczego sobie chyba szkoda mi az tyle na jedną przejsciową rzecz ...
Oj tak,też patrzyłam na tą str ale jak dla mnie osobiście to te ciuszki są za drogie Moim zdaniem nie opłaca się kupować drogich ciuchów ciążowych,bo wiadomo,że posłuża tylko pare miesięcy.

Stary 2010-10-28, 20:45   #4499
24kasia86
Wtajemniczenie

Cytat:
fajne te ciuszki... ale te mamusie naprawde maja zgrabny brzusio
Nikosia

Stary 2010-10-28, 20:49   #4500
andziot
Zakorzenienie

Cytat:
fajne te ciuszki... ale te mamusie naprawde maja zgrabny brzusio
tak, pełny photoshop

znalazłam taki sweterek , fajny ???

Edytowane przez andziot
Czas edycji: 2010-10-28 o 20:50
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości