Tetrowa pielucha, smoczek z lateksu marcowo-kwietniowe W KOŃCU mają frajdę z sexu - Strona 161 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-10-28, 18:28   #4801
Gmyrelka
Wtajemniczenie

GG do Gmyrelka
Dot.: Tetrowa pielucha, smoczek z lateksu marcowo-kwietniowe W KOŃCU mają frajdę z

Madziwnia Ty się z nas nie śmiej tylko wypowiedz się - jak posadzić dziecię w spacerówce x-lander?? Bo u mnie jest tylko pozycja pół leżąca możliwa ... albo ja czegoś nie umiem

Misia piękności Nie boisz się mieć nadal tak wysokiego poziomu łóżeczka?? Mój to by wypadł tak się wierci

Gmyrelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-28, 18:42   #4802
madziwnia
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to madziwnia
Dot.: Tetrowa pielucha, smoczek z lateksu marcowo-kwietniowe W KOŃCU mają frajdę z

Gmyrelka zaintrygowana twoja wypowiedzia pedze do mojej spaceróki ........................ z/w

Pola ur. 3 czerwca 2014!
madziwnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-28, 18:45   #4803
dusiaka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość
heloł WYSZEDŁ NAM DZIŚ ZĄBEK pięknie się przebił taki bielutki rany jak się cieszę nie wiedziałam, że t takie rozczulające co prawda nasz ząbek to jeden z ostatnich na naszym forum no ale jest
GRATULACJE ZĄBKA

Cytat:
Napisane przez Gmyrelka Pokaż wiadomość
Madziwnia Ty się z nas nie śmiej tylko wypowiedz się - jak posadzić dziecię w spacerówce x-lander?? Bo u mnie jest tylko pozycja pół leżąca możliwa ... albo ja czegoś nie umiem
My jeździmy spacerówką x-landera (na zmianę z Maclarenem) już od lipca. Wcześniej pasowała mi pozycja półleżąca, a teraz podnoszę to oparcie najwyżej jak się da, i co? Lipa. Nadal dziecko musi trochę leżeć. Ola, jak ją czasem wszadzę do wózka w domu to mi się odpycha łokciami i siada. Wtedy do oparcia ma spory kawał... Chyba nie da się już bardziej pionowo

Dzienniki budowy:
http://forum.muratordom.pl/showthrea...ghlight=anatol
http://www.anatol.mojabudowa.pl/
dusiaka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-28, 19:08   #4804
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

dzidzi nie bedzie bo @ przyszła, doczytalam was i gratki dla wszystkich zeboli nowych
nie mam weny po kolejnej klotni z mama, dzisiaj sie tak obrazila ze wysiadla z samochodu ****e*a drzwiami i wyszla-extra!
wysiadam juz, olewam co moge ale pewnych rzeczy czasami sie nie da.
Nie wazne zreszta nie bede smecic.
Ucieklo nam dzis spod nosa mieszkanie i tak mi sie zal zrobilo! cholera jasna nooo!
10 min wczesniej i juz bysmy sie przeprowadzali a tak to dupa blada.
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-28, 19:13   #4805
madziwnia
Zakorzenienie

no wiec pokazuje u nas to jest max!

Ale ja proste iparcia to tyl;ko widziałam w takich parasolkach zwykłych w których dziecipom jest niewygodnie!

a raczej wszytskie maja tak ja tu w x-landerach bo dziecku wygodniej półleząco a nie 90 st tak mi sie wydaje a zawsze dzieci i tak siedza tak własnie same prosto a oparcie daaaleko z tyłu a jka zmęczone to włąsnie sie opiwera samo.

wiec chyba tak powinno byc

tak miska wygląda w naszym x-landerze

Pola ur. 3 czerwca 2014!
Stary 2010-10-28, 19:18   #4806
madziwnia
Zakorzenienie

Oj Daria doskonale wiem co czujesz bo ja tez mieszkam z mamą i codziennie sie prawie kłócimy, ale to jest kółtnia i zaraz jest normalna rozmowa.. chodx czasami dopieor po kilku godzinach jak wróci z pracy...

czasami jest płacz z nerwów ale nawet jakby mnie wyganiała nie poszłabym stąd.. zbyt duzy dom mamy a mój brat nie da rady nim gospodarowac .. jego tez bede miała na głowie kiedys...
ale mielismy mieszkanie po babci w miescie..NIE nie chciałam..
dlatego zaciskam zęby i odliczam czas kiedy bede miała juz swoja kuchnie i nie bede musiaął w ciagu dnia o nia zachaczać...

Pola ur. 3 czerwca 2014!
Stary 2010-10-28, 19:52   #4807
Gmyrelka
Wtajemniczenie

GG do Gmyrelka

madziwnia dziękuję, kochana jesteś U mnie jest dokładnie tak samo i Marcel nie jest super zadowolony bo mało co widzi a jak będzie miał np rok to już w ogóle bezsensu, ale cóż teraz począć

dusiaka Tobie też dziękuję za odpowiedź

Gmyrelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-28, 20:04   #4808
cigi
Rozeznanie

Co do wozka ja tez uwazam, ze troche do kitu z takim siedziskiem, szczegolnie dla starszego, bo na zdjeciach madziwni widac, ze ta pozycja nie ma nic wspolnego z siedzaca; jakis dziwny ten wozio;
ja mam mure i u mnie jest pozycja calkiem lezaca, polsiedzaca, czyli taka mniej wiecej jak ta na zdjeciach i siedzaca, jak w fotelu. A wozio nie jest parasolka tylko ciezkim wozkiem z duzymi pompowanymi kolami super wygodnym z mieciutkim siedziskiem (ale takim na polastiku); jest swietny ale ciezki

---------- Dopisano o 20:03 ---------- Poprzedni post napisano o 20:01 ----------

poza tym madziwnia dzielna i wdzieczna modelka z Michasi.
baobabek; gratki za pierwszego zabka dla maluszka

---------- Dopisano o 20:04 ---------- Poprzedni post napisano o 20:03 ----------

madziwnia, moja tez jest cyckowa; ale dalam jej np wczoraj jednego chrupka kukurydzianego,
A chlebek dalam jej kiedys, tak na probe, na spacerze, bo okropnie marudzila i zaczynala plakac; to dalam jej kawaleczek i strasznie jej smakowal; zabralam zaraz no i tu byl bunt straszny
cigi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-28, 20:16   #4809
tylkooliwka
Wtajemniczenie

GG do tylkooliwka

Cytat:
Napisane przez P0P70 Pokaż wiadomość
TylkoOliwka - a może spróbój tak:
Start>Uruchom > "Services.msc" > 2 klik na Ati Hotkey poller > typ uruchomienia Wyłaczony.

---------- Dopisano o 15:01 ---------- Poprzedni post napisano o 14:57 ----------

A najlepiej będzie jak zainstalujesz nową wersję CCC
Pop no kurczaki nie jestem jakiś tuman ale nie mam tegoati hotkey poller jest tego tam od groma ale tego nie ma

Mrowak a Ty masz viste???

Cytat:
Napisane przez cigi Pokaż wiadomość
dziewczyny rzuce tylko pytania;
1.ile dajecie na dzien chrupoli kukurydzianych dzidziulkom? One z sola sa;

2. Od wprowadzenia glutenu ile trzeba czekac, zeby go jakos wiecej dawac i kiedy mozna dawac chlebek do zucia? (tam oprocz glutenu to sa i drozdze np.)

tyle na razie; ni ma czasu, buu
2 m-ce należy podawac gluten w tych porcjach a jak nie uczula to już można zwiększac

Cytat:
Jeszcze raz cytuje, bo chcialam dodac, ze ja jak na to patrze to tez sie boje, czy jej sie jakas wada zgryzu nie zrobi, tak skrzywia te mala szczeke;

oj faktycznie niewiele czasu masz jak widac; pojawiasz sie i znikasz;
ja powiem tak, bo chyba o ta metode chodzi, co dziecko sobie jedzonko wybiera i takie w calosci (?). Ja uwazam, ze fajna ta metoda i jakby moja juz siadala, to tak bym probowala z nia, ale jako ze nie siedzi, to nie mam jak jej ulozyc jedzonka;
Ale jak sie z kazdej metody wychowywania robi jakas ideologie to wychodzi to katastrofalnie. Nie ma co przesadzac, ze jak sie daje papki to sie wpycha dziecku. Podobnie jest np z chustami. Sa super, co nie znaczy, ze wozek jest zly czy inne metody wychowawcze, spanie z rodzicami, karmienie piersia itd.
Ale nie wiem co eko ma do tej metody; inny (pseudo) model wychowywania, ale nie ekologia. Ja tam jestem za ekologia, ale karmienie pokaramami stalymi chyba niewiele ma tu do rzeczy?
Ale chyba rozumiem, co masz na mysli.

Tak sie zastanawiam nad tym; tez myslalam na pierze, tylko to nie pierze uczula tylko kurz w nim, chyba, welna tez moze uczulac. Moze ma alergie na kurz. Zabierz mu ta poduszke, nie potrzebna mu chyba tak bardzo?
Moze ma to od goraca, taka wrazliwa skora (nie powiem atopiczna, tfu tfu, nie strasze) Tylko czerwone sa, czy wysypka?; Tzn moze jak sie rozgrzeje to tak ma. I stad tez przy jedzonku moze jak cieplejsze?
Moja Basia ma kropeczki czerwone jak ja tata caluje, bo kluje ja broda, a opn tez pali wiec mam tez teorie, ze ma na brodzie dym i dodatkowo ja podraznia. I potem jej to znika.
Wiesz ja mam swietny krem, ale on we Francji dostepny ; dexeryl. Sprobuj diprobazy. Cuchnie, ale podobna do dexerylu. To jest na atopie, bardzo sucha skore i egzeme, ALe jak on ma tylko czerwone to to egzema na pewno nie jest.
1 cześc one nawet papkę rękoma jadły aż w oczkach miały wszystko
2 częśc:
dzisiaj poleciałam i kupiłam płatki mydlane,on ma taką jakby poszewkę nawet to podusia nie jest,chodzi ogólnie o coś pod głową,ale już to wykluczam,bo dzisiaj nie spał po południu a i tak był bardzo czerwony ok 17,kojarzę fakty i chyba mamdstawiałam mu już prawie wszystko ale cały czas dostawał jeden posiłek bobovity bo wydawało mi się,że po nim nie ma tego,mianowicie rosołek z indyka,dzisiaj dostał inny posiłek ale też z indykiem,poza tym jadł tylko mleko.Obiadek zwykle je ok 14 więc może dlatego ok 16-17 dopiero te rumieńce.Chociaż dzisiaj się nawściekał ale te policzki to az mu płoneły takie ciepłe,krostek nie ma,zrobiłam zdjęcie zaraz wstawię.
więc spróbuję mu dawac różne posiłki ale bez mięsa przez kilka dni i zobaczę,swoja drogą i tak wyprałam poszewki w tych płatkach.

czytam dalej....

Madziwnia no duża już pannica
Gmyrelka właśnie mnie to denerwuje w x-landerze,ze się nie da zupełnie do pionu podnieśc,ja biorę najwyżej jak się da a Danielek i tak cały czas główkę w górze trzyma.

gratki dla Kubusia za 1 ząbek

co do chlebka Danielek bardzo lubi-on wszystko lubi.

tak to wyglądało dzisiaj

Edytowane przez tylkooliwka
Czas edycji: 2010-10-28 o 20:31
tylkooliwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-28, 20:31   #4810
libra777
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dusiaka Pokaż wiadomość
Libra - wielki szacun (czasem mam takie wrzutki od starszego syna), dziękuję . Widać, że masz doświadczenie
E tam doświadczenie już jedno dziecko starsze mam , Ty zreszta też
Cytat:

2. Od wprowadzenia glutenu ile trzeba czekac, zeby go jakos wiecej dawac i kiedy mozna dawac chlebek do zucia? (tam oprocz glutenu to sa i drozdze np.)

w moich chrupkach nie ma soli na jednych w skałdzie jest grys kukurydziany bez dodatków a w drugich kaszka kukurydziana nie ma mowy o soli
Chlebek do zucia to nie jest dobry pomysł bo może urwać kawałek skórki i sie zadławić chyba że będziesz pilnować
[/QUOTE]

Cytat:
heloł WYSZEDŁ NAM DZIŚ ZĄBEK
za ząbek
Cytat:
A bialy chleb polski tez bardzo lubie i mi go brakuje. Oczywiscie, ze wolalabym taki na zakwasie prawdziwym, a nie na drozdzach, ale co robic.
to zrób sobie zakwas z mąki żytniej i upiecz chleb
Cytat:
Napisane przez madziwnia Pokaż wiadomość
A i jeszcze ostatnie fotki wrzucę taaak panna juz duuża!
oj duża duża i jaka do mamusi podobna
Cytat:

Ale ja proste iparcia to tyl;ko widziałam w takich parasolkach zwykłych w których dziecipom jest niewygodnie!

a raczej wszytskie maja tak ja tu w x-landerach bo dziecku wygodniej półleząco a nie 90 st tak mi sie wydaje a zawsze dzieci i tak siedza tak własnie same prosto a oparcie daaaleko z tyłu a jka zmęczone to włąsnie sie opiwera samo.

oj u mnie tak jest do leżenia a jakby miał tak jechac na spacer to bunt by był na całego kark by sobie skręcił tak by się podnosił
libra777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-28, 20:41   #4811
ania p
Zakorzenienie

Cytat:

większość chrupek nie ma soli

Cytat:
1. ja nie podaje chrupków ani innych takich "zapychaczy", jakos nie chce uczyc dziecka przekasek i słodyczy...

Misia je cyca obiadek i deserki ale też te dostosowane do jej wieku - ostatnuio kupiłam jogurciki z nestle... przesadzaja z ceną!!!
Dodatkowo pija soczki owocowe ale pół na pół z wodą

2. co do glutenu ja podaje od 4 msc po łyżeczce do obiadku i tak do dziś... tylko juz łyżeczki nie odmierzam na tak na "oko" sypie.

Ale wiem że nalezy 2 msc podawac włśnie i jak po tym czasie sie nic nie ujanwi to potem mozna zwększac ilośc..

My juz jadamy czasami ta kaszke na dobranoć mannę, albo jakies deserki z manną albo biszkoptami.

Tylko ja nie widze sensu w podawaniu dziecku chleba?
Własciwie to po co sie to podaje ? chl;eb pzreciez nawet dla dorosłego ten biały jest niezdrowy... osobiscie jadam ciemne.
Czy którąs mi to wytłumaczy? Czy to kolejny "naszych mam i abbc" sposób aby zająć czyms dziecko..

Bo innych powodów nie widzę... a zabawiac dziecka chlebkiem nie mam zamiaru

A znam takie mamusie tu u siebie.. któe ( troche patologia) aby mieć świety spokój to od 4 msc podawały chlebek i całe biszkop[ty do reki.. rany ja bym na zawał zeszła i inne takie rzeczy że jak słysząłam to az żal dziecka mi było[COLOR="Silver"]

[

i nawet nie wiedziałam że michasia ma w domu taka kulę!! hahaha juz wiem do czgeo słuzy ahhahaha

http://allegro.pl/kula-pelzak-i1285924805.html
Co do chleba , to wiadomo nie 4 miesięcznemu bo to przeginka ale na potem . Ano chleb dlatego że tak w naszych piramidach żywienia jest że dużą jej część stanowią produkty zbożowe, a miedzy innymi jest to chlebek . więc czemu by nie , warto uczyć jedzienia pieczywa , bo dziecko uczy się gryźć dobrze na chlebku i skórkach , zreszta jak bedzie starsze to przecież bedziesz podawała kanapki a od czegoś trzeba zacząc . dla mnie chlebe ok choć Ola jeszcze nie dostała . od dwóch dni dostaje biszkopta jednego dziennie i już glutenu nie daje . Zje go może połowe.
Chrupki też jej kupie jak zje kilka dziennie nic się nie stanie , u mnie nigdy takie rzeczy nie były żeby " zalepić czy zająć dziecko " ale dlaczego nie dać tej przyjemności - dzieci lubią chrupać . a biszkpt czy chrupek to nie baton czy chipsy . Szymek słodyczy nie jada ale biszkopta chętnie skubnie . Dziś się domagal bo Ola dostała . zreszta chrupek to mąka kukurydziana i woda czyli nic starsznego .

Cytat:

ja powiem tak, bo chyba o ta metode chodzi, co dziecko sobie jedzonko wybiera i takie w calosci (?). Ja uwazam, ze fajna ta metoda i jakby moja juz siadala, to tak bym probowala z nia, ale jako ze nie siedzi, to nie mam jak jej ulozyc jedzonka;
Ale jak sie z kazdej metody wychowywania robi jakas ideologie to wychodzi to katastrofalnie. Nie ma co przesadzac, ze jak sie daje papki to sie wpycha dziecku. Podobnie jest np z chustami. Sa super, co nie znaczy, ze wozek jest zly czy inne metody wychowawcze, spanie z rodzicami, karmienie piersia itd.
Ale nie wiem co eko ma do tej metody; inny (pseudo) model wychowywania, ale nie ekologia. Ja tam jestem za ekologia, ale karmienie pokaramami stalymi chyba niewiele ma tu do rzeczy?
Ale chyba rozumiem, co masz na mysli.

W.
ja tez dawałam dziecku rzeczy do jedzenia samodzielnego , tylko po co z tego taka filozofie robić to nie wiem . Jakby te dzieci co je papkami karmili miały się źle i takie biedne były bo same nie jadły

Cytat:
A mi dzis przyszły kozaczki z all zamówione uzywane a jak nówki za 29 zł
takie ooo
takie same mniej wiecej ma Hm za ok 20 zł
http://allegro.pl/sliczne-kozaczki-h...287787582.html
do tego sa te czapki co tu dziewczyny miały i szaliki . także mega intersu nie zrobiła,ś
Ale są sliczne

Cytat:
GRATULACJE ZĄBKA

My jeździmy spacerówką x-landera (na zmianę z Maclarenem) już od lipca. Wcześniej pasowała mi pozycja półleżąca, a teraz podnoszę to oparcie najwyżej jak się da, i co? Lipa. Nadal dziecko musi trochę leżeć. Ola, jak ją czasem wszadzę do wózka w domu to mi się odpycha łokciami i siada. Wtedy do oparcia ma spory kawał... Chyba nie da się już bardziej pionowo
A nie da się czegoś tam przerobić poszukajcie na forach , bo wiem że taki problem byl tez w quinny speedy SX i dziewczyny coś przerabiały i była poz. siedząca . Lipna ta pozycja . ja też śmigam maclarenem , to jest wózio

Cytat:

dlaczego sadzisz że dziecku w parasolce jest niewygodnie ?

Cytat:
Co do wozka ja tez uwazam, ze troche do kitu z takim siedziskiem, szczegolnie dla starszego, bo na zdjeciach madziwni widac, ze ta pozycja nie ma nic wspolnego z siedzaca; jakis dziwny ten wozio;
ja mam mure i u mnie jest pozycja calkiem lezaca, polsiedzaca, czyli taka mniej wiecej jak ta na zdjeciach i siedzaca, jak w fotelu. A wozio nie jest parasolka tylko ciezkim wozkiem z duzymi pompowanymi kolami super wygodnym z mieciutkim siedziskiem (ale takim na polastiku); jest swietny ale ciezki

---------- Dopisano o 20:03 ---------- Poprzedni post napisano o 20:01 ----------

poza tym madziwnia dzielna i wdzieczna modelka z Michasi.
baobabek; gratki za pierwszego zabka dla maluszka

---------- Dopisano o 20:04 ---------- Poprzedni post napisano o 20:03 ----------

madziwnia, moja tez jest cyckowa; ale dalam jej np wczoraj jednego chrupka kukurydzianego,
A chlebek dalam jej kiedys, tak na probe, na spacerze, bo okropnie marudzila i zaczynala plakac; to dalam jej kawaleczek i strasznie jej smakowal; zabralam zaraz no i tu byl bunt straszny
W murze dla mnie pomyłka jest ten plastik co ma dziecko miedzy nogami ani to ładne , ani to fajne . jakby nie mogli dac zwykłego pałaka
Stary 2010-10-28, 20:59   #4812
sara 85
Zakorzenienie

śliczne te Wasze dzieciaczki

Przeczytałam dzisiaj prawie całe dwa Wasze wątki. Kurcze tak fajnie mi się czytało, żałuje że nie wiedziałam wcześniej o wizażu i zazdroszcze, ze wszystkie takie zżyte jesteście

Ja też Zosi daje chrupki kukurydziane i biszkopty, dzisiaj np zjadła dwie te długie chrupki i jednego biszkopcika.

Darusia nie zazdroszcze kłótni z mamą, my też mieszkamy z moimi rodzicami i teraz jeszcze moja siostra z mężem od września chwilowo mieszka i szykują sobie domek. My juz 1,5 roku mieszkamy i ani jednej kłótni nie było. Moi rodzice nie wtrącają się wogóle, obawiałam się jak to będzie i nawet namawiałam tża przed ślubem, żeby coś wynająć ale on nie chciał, twierdził ze jak bedzie źle to się wyprowadzimy.

Franio 24.07.2014 r.
sara 85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-28, 21:09   #4813
Ferrou
Zakorzenienie

Cytat:

ja nie daję bo Kuba nie chce ich jeść, krzywi się jakbym mu za przeproszeniem kupę dawała

Cytat:
heloł WYSZEDŁ NAM DZIŚ ZĄBEK pięknie się przebił taki bielutki rany jak się cieszę nie wiedziałam, że t takie rozczulające co prawda nasz ząbek to jeden z ostatnich na naszym forum no ale jest
Dziewczyny, jestem na etapie kupowania fotelika i chyba kupię ten co większość z Was Espiro optima. Tylko mam prośbę do tych co kupowały na allegro możecie mi dać sprawdzonego linka
Tak czytam o postępach jak piszecie, to u nas jakoś kiepsko mały nie siada z pozycji na brzuszku, nie kwapi się do raczkowania ani pełzania a siedzenie hmmmm no siedzi jak go posadzę, albo jak się sam podciągnie ale za chwilę leci na boki i upada ale jak go postawię np nóżkami na dywanie czy na kolanach moich to stoi sztywno i nóżkami przebiera albo podskakuje, no ale w porównaniu do nietórych waszych maluchów to jesteśmy w lesie
Gratuluję ząbka
Co za zbieg okoliczności Mój Kubuś młodszy od Twojego o 2 dni i wczoraj też mu się przebił pierwszy

Co do postępów... Ty się tam nie martw. Mój Kuba to jak posadzę go to siedzi kilkanaście sekund i już leci albo do tyłu albo na boki, z brzuszka więc tym bardziej nie siada, turla się, coś tam próbuje się przemieszczać pełzając, ale przychodzi mu trochę trudno, natomiast dzisiaj poraz pierwszy na kilka sekund był w pozycji na czworaka Na nóżkach to jedynie na chwilę opiera ciężar ciała W porównaniu z tym co niektóre młodsze dzieciaczki wyprawiają to razem jesteśmy w lesie

Cytat:
A i jeszcze ostatnie fotki wrzucę taaak panna juz duuża!
Jest bardzo podobna do Ciebie, śliczna chyba głodna jak gryzła szczebelki

Cytat:
Napisane przez tylkooliwka Pokaż wiadomość

co do chlebka Danielek bardzo lubi-on wszystko lubi.

tak to wyglądało dzisiaj
Kurcze, ale ma wypieki...
Stary 2010-10-28, 21:20   #4814
P0P70
Zakorzenienie

Cytat:
1. ja nie podaje chrupków ani innych takich "zapychaczy", jakos nie chce uczyc dziecka przekasek i słodyczy...
Tylko ja nie widze sensu w podawaniu dziecku chleba?
Własciwie to po co sie to podaje ? chl;eb pzreciez nawet dla dorosłego ten biały jest niezdrowy... osobiscie jadam ciemne.
Czy którąs mi to wytłumaczy? Czy to kolejny "naszych mam i abbc" sposób aby zająć czyms dziecko..

Bo innych powodów nie widzę... a zabawiac dziecka chlebkiem nie mam zamiaru
Moja ma problemy z gryzieniem. wszystko co ma grudki ją krztusi i wymiotuje. Więc własnie pani doktor poleciła nam chrupki. Tylko że ona ich nie lubi. Z chebkiem się boję i nie dawalam.
Madzia Michasie ślicznie wygląda i to taka Toja mała kopia

Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość
to niby mało się zdaje, bo tylko 4 posiłki, ale z drugiej strony dość duże te porcje. Jak chcesz to przyślij ją do mnie na tydzień, jak zobaczy moich chlopaków jak jedzą i ile, to szybko zacznie jeść żeby i jej nie zabrali
We wtorek pakuję mała i wysyłam kurierem. Proszę tylko o zwrot w piątek wieczorem - i ma być przeprogramowana na jedzenie.

Cytat:
Dziewczyny, jestem na etapie kupowania fotelika i chyba kupię ten co większość z Was Espiro optima. Tylko mam prośbę do tych co kupowały na allegro możecie mi dać sprawdzonego linka
Gratulacje ząbka. Mała rzecz a cieszy

Ja kupiła u tego. Zapłaciłam z góry i przyszedł mi za dwa dni kurierem.
http://allegro.pl/fotelik-optima-esp...280487396.html

Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość
Cigi - masz Ty kobieto dar, że wszyscy biorą Cię mega - poważnie. A ode mnie masz i później odpiszę Ci na pw - dodam tylko, że jakoś mam lepszy nastrój (może dlatego, że objadłam się niemal do nieprzytomności - w tym lody bakaliowe Grycana)
Ja tez chcę loda

Cytat:
Pop no kurczaki nie jestem jakiś tuman ale nie mam tegoati hotkey poller jest tego tam od groma ale tego nie ma

Mrowak a Ty masz viste???
A Ty jaki masz system operacyjny?
ja też walcze z tymi polikami czerwonymi. A podajesz mu fenistil w kropelkach czy tylko smarujesz?

Edytowane przez P0P70
Czas edycji: 2010-10-28 o 21:29
P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-28, 21:24   #4815
ania p
Zakorzenienie

Pop daj małej skórke od chleba i najlepiej z dołu i patrz co robi myslę że jej nie przgryzie a bedzie się uczyła gryźć .
Stary 2010-10-28, 21:32   #4816
Darusiaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Oj Daria doskonale wiem co czujesz bo ja tez mieszkam z mamą i codziennie sie prawie kłócimy, ale to jest kółtnia i zaraz jest normalna rozmowa.. chodx czasami dopieor po kilku godzinach jak wróci z pracy...

czasami jest płacz z nerwów ale nawet jakby mnie wyganiała nie poszłabym stąd.. zbyt duzy dom mamy a mój brat nie da rady nim gospodarowac .. jego tez bede miała na głowie kiedys...
ale mielismy mieszkanie po babci w miescie..NIE nie chciałam..
dlatego zaciskam zęby i odliczam czas kiedy bede miała juz swoja kuchnie i nie bede musiaął w ciagu dnia o nia zachaczać...

Cytat:
Napisane przez sara 85 Pokaż wiadomość
śliczne te Wasze dzieciaczki

Przeczytałam dzisiaj prawie całe dwa Wasze wątki. Kurcze tak fajnie mi się czytało, żałuje że nie wiedziałam wcześniej o wizażu i zazdroszcze, ze wszystkie takie zżyte jesteście

Ja też Zosi daje chrupki kukurydziane i biszkopty, dzisiaj np zjadła dwie te długie chrupki i jednego biszkopcika.

Darusia nie zazdroszcze kłótni z mamą, my też mieszkamy z moimi rodzicami i teraz jeszcze moja siostra z mężem od września chwilowo mieszka i szykują sobie domek. My juz 1,5 roku mieszkamy i ani jednej kłótni nie było. Moi rodzice nie wtrącają się wogóle, obawiałam się jak to będzie i nawet namawiałam tża przed ślubem, żeby coś wynająć ale on nie chciał, twierdził ze jak bedzie źle to się wyprowadzimy.
znalazlam dzis ogloszenie mieszkanie 3 pokojowe na fajnym osiedlu w miare nowe bloki , zadzwonilam jutro idziemy ogladac, jesli bedzie ladne to bierzemy, cena nie wysoka wiec zobaczymy jak ono wyglada, umeblowane tylko pralke swoja trzeba miec a to akurat mamy .
Gdybym miala swoja kuchnie tez byloby inaczej nie wchodzilibysmy sobie w droge ale niestety nie ma takiej opcji ( glupie rozmieszczenie strasznie tu jest) PROSZE!!! 3MAJCIE KCIUKI!
A.Camus
Stary 2010-10-28, 21:36   #4817
libra777
Zakorzenienie

Darusia trzymam
libra777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-28, 21:39   #4818
Darusiaaaa
Zakorzenienie

Oby to jakos wygladalo to podpisujemy od reki umowe.
A.Camus
Stary 2010-10-28, 21:40   #4819
sara 85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
znalazlam dzis ogloszenie mieszkanie 3 pokojowe na fajnym osiedlu w miare nowe bloki , zadzwonilam jutro idziemy ogladac, jesli bedzie ladne to bierzemy, cena nie wysoka wiec zobaczymy jak ono wyglada, umeblowane tylko pralke swoja trzeba miec a to akurat mamy .
Gdybym miala swoja kuchnie tez byloby inaczej nie wchodzilibysmy sobie w droge ale niestety nie ma takiej opcji ( glupie rozmieszczenie strasznie tu jest) PROSZE!!! 3MAJCIE KCIUKI!
trzymam kciuki
my też mamy wspólną kuchnię i gotuje albo ja albo mama. Dobrze ze tata i tż jędzą wszystko także nie ma problemu. Ogólnie rodziców mam bardzo w porządku, ale np z teściem bym nie wytrzymała. Teściowa była super, ale on bardzo dziwny. Chociaż teraz po śmierci teściowej bardzo się zmienił na lepsze.

Franio 24.07.2014 r.
Stary 2010-10-28, 21:54   #4820
Darusiaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
trzymam kciuki
my też mamy wspólną kuchnię i gotuje albo ja albo mama. Dobrze ze tata i tż jędzą wszystko także nie ma problemu. Ogólnie rodziców mam bardzo w porządku, ale np z teściem bym nie wytrzymała. Teściowa była super, ale on bardzo dziwny. Chociaż teraz po śmierci teściowej bardzo się zmienił na lepsze.
my gotujemy sobie osobno, chyba ze ziemniaki to wiecej zawsze ktos robi ale jakies mieso czy cos to osobno.

---------- Dopisano o 21:51 ---------- Poprzedni post napisano o 21:50 ----------

moja jeszcze jezdzi w takiej pozycji ale nie ma szans ze dlugo ona musi WSZYSTKO WIDZIEC!

---------- Dopisano o 21:52 ---------- Poprzedni post napisano o 21:51 ----------

nawet jak ma na pollezaco to sie podnosi i normalnie siedzi.

---------- Dopisano o 21:54 ---------- Poprzedni post napisano o 21:52 ----------

madziwnia ja wole święty swoj spokoj niz kłótnie.
Wole żyć po swojemu robic co i kiedy chce , nie mam juz 10 lat zeby mi ktos cos non stop narzucal a to jest nie do wytrzymania.
A.Camus
Stary 2010-10-28, 22:29   #4821
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
Trzymam .
No własnie kuchnia i łazienka jak jest osobno to jest cacy my też w tesciową ale to sa dwa oddzielne mieszkania i się dogadujemy super .
Ale kiedyś jak gadałysmy to się śmiałysmy obie że jakby było wspólne to by się nie dało , bo w swoim kazdy robi co chce i tyle . Oby się udało
Stary 2010-10-28, 22:35   #4822
dusiaka
Rozeznanie

Cytat:
Cigi - ale ta mura ma kubełkowe siedzenie. To jak maluch śpi, to ma nogi do góry?
Ja jestem zadowolona z Malclarena, szeroki, skrętne przednie koła, jedną ręką reguluję oparcie, jest pozycja siedząca, półleżąca, leżąca, ma ciepły pokrowiec, ogromną przeciwdeszczową folię. No i jest lekki - po złożeniu (3 sec) znoszę go na dwór jedną ręką, w drugiej mam Olę.

---------- Dopisano o 22:35 ---------- Poprzedni post napisano o 22:34 ----------

Cytat:
PROSZE!!! 3MAJCIE KCIUKI!
3mam

Dzienniki budowy:
http://forum.muratordom.pl/showthrea...ghlight=anatol
http://www.anatol.mojabudowa.pl/
dusiaka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-28, 22:39   #4823
cigi
Rozeznanie

Cytat:
1 cześc one nawet papkę rękoma jadły aż w oczkach miały wszystko
2 częśc:
dzisiaj poleciałam i kupiłam płatki mydlane,on ma taką jakby poszewkę nawet to podusia nie jest,chodzi ogólnie o coś pod głową,ale już to wykluczam,bo dzisiaj nie spał po południu a i tak był bardzo czerwony ok 17,kojarzę fakty i chyba mamdstawiałam mu już prawie wszystko ale cały czas dostawał jeden posiłek bobovity bo wydawało mi się,że po nim nie ma tego,mianowicie rosołek z indyka,dzisiaj dostał inny posiłek ale też z indykiem,poza tym jadł tylko mleko.Obiadek zwykle je ok 14 więc może dlatego ok 16-17 dopiero te rumieńce.Chociaż dzisiaj się nawściekał ale te policzki to az mu płoneły takie ciepłe,krostek nie ma,zrobiłam zdjęcie zaraz wstawię.
więc spróbuję mu dawac różne posiłki ale bez mięsa przez kilka dni i zobaczę,swoja drogą i tak wyprałam poszewki w tych płatkach.
Brzmi ciekawie ; ja czasem dam mojej grzebnac w miseczce, ale na pewno na dluzsza mete nie bedzie sie w jedzeniu bawila, przynajmniej nie w papce...
Nieciekawie wygladaja te jego policzki. Nie wiem co to moze byc. Tfu, tfu dziewczyny kiedys wklejaly link i tam chlopiec mial takie straszne wypieki i byly to pasozyty. Moze faktycznie alergia; moze ten indyk, choc to dziwne... Ostatnio jak bylam u pediatry byla babka z dzidkiiem ktory mial takie czerwone policzki, nawet bardziej, ale chyba tez krostki, ale nie zapytalam. A to jak pokrzywka wyglada?, tzn jak poparzenie pokrzywa? Wrzuc sobie w google pokrzywka i zobacz co moze powodowac.
Cytat:
Napisane przez libra777 Pokaż wiadomość
Chlebek do zucia to nie jest dobry pomysł bo może urwać kawałek skórki i sie zadławić chyba że będziesz pilnować

to zrób sobie zakwas z mąki żytniej i upiecz chleb
Pewnie, ze pilnuje. Jak je cokolwiek to przy niej jestem. ma juz zabki, wiec niech cwiczy. Zgadzam sie z tym co dalej ania napisala co do chlebka.
Ja chetnie bym sobie zrobila, tylko nie wiem jak. Dawaj przepis. Kiedys robilam tak naprawde, ale moj zakwas mial niewystarczajaca temperature, i zagniezdzily sie w nim nie bakterie mlekowe ktore robia zakwas, tylko dzikie drozdze, pachnialo drozdzami jak nie wiem. A chleb i tak nie urosl i twardy byl. Ta proba mnie zniechecila. I piekarnik jeszcze mamy mikroskopijny.

Cytat:
Napisane przez ania p Pokaż wiadomość

Co do chleba , to wiadomo nie 4 miesięcznemu bo to przeginka ale na potem . Ano chleb dlatego że tak w naszych piramidach żywienia jest że dużą jej część stanowią produkty zbożowe, a miedzy innymi jest to chlebek . więc czemu by nie , warto uczyć jedzienia pieczywa , bo dziecko uczy się gryźć dobrze na chlebku i skórkach ,
u mnie nigdy takie rzeczy nie były żeby " zalepić czy zająć dziecko " ale dlaczego nie dać tej przyjemności - dzieci lubią chrupać

W murze dla mnie pomyłka jest ten plastik co ma dziecko miedzy nogami ani to ładne , ani to fajne . jakby nie mogli dac zwykłego pałaka
Zgadzam sie z tym u gory
a z tym u dolu nie, palak mozna zdejmowac, wcale nie jest potrzebny, moja jezdzi bez niego. A sa dodatkowo normalne szelki i zapinane u dolu na pasku materialowym tez, mieciutkim. Palak jest dla wiekszego dziecka, zeby sobie mogl trzymac, jak porecz i on tez jest fajny, moze byc jak kierownica.

A mura jest naprawde super wygodna dla dzieciaka, sama bym sie polozyla. Tylko ciezka krowa, ale to przez kola, ktore tez maja swoje plusy. Jezdzi po roznych dziurach.

Oglaszam, ze moje chrupki kukurydziane, ktore specjalnie kupilam w Polsce, bo u nas takich nie ma, maja sol .

Cytat:
Cos nam tu swirujesz ... To nie jest wykonalne, chyba, ze uczylas sie tej szybkiej metody czytania ; juz niejedna probowala nadrabiac na biezaco... (rozumiem, ze przejrzalas )
Stary 2010-10-28, 22:44   #4824
mrowak
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość
w tym lody bakaliowe Grycana)

a jadłaś miętowe od nich? ja się uzależniłam!

Cytat:
tak samo miałam z TV mówiłam żenie dam dziecku tv do 2-3 roku zycia.. hehehe jakże sie wtedy myliłam..
ja jestem w tej kwestii twarda jak beton

aha-nie pamiętam która pytała-nie mam visty

dusiaka, jakiego masz maclarena?

Edytowane przez mrowak
Czas edycji: 2010-10-28 o 22:48
mrowak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-28, 22:51   #4825
sara 85
Zakorzenienie

Cytat:
Cos nam tu swirujesz ... To nie jest wykonalne, chyba, ze uczylas sie tej szybkiej metody czytania ; juz niejedna probowala nadrabiac na biezaco... (rozumiem, ze przejrzalas )
no w sumie masz racje przejżałam, ale zaczełam już w nocy bo spać nie mogłam. Tża i małej nie było cały dzień prawie, a ja miałam prace pisać to siedziałam i czytałam.

Franio 24.07.2014 r.
Stary 2010-10-28, 22:58   #4826
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
Cigi - ale ta mura ma kubełkowe siedzenie. To jak maluch śpi, to ma nogi do góry?
Ja jestem zadowolona z Malclarena, szeroki, skrętne przednie koła, jedną ręką reguluję oparcie, jest pozycja siedząca, półleżąca, leżąca, ma ciepły pokrowiec, ogromną przeciwdeszczową folię. No i jest lekki - po złożeniu (3 sec) znoszę go na dwór jedną ręką, w drugiej mam Olę.

---------- Dopisano o 22:35 ---------- Poprzedni post napisano o 22:34 ----------

3mam
No właśnie wiesz co kocham w maclarenie ?
Potrafie przyjechac załózmy do takiego centrum handlowego w jednym ręku mieć Ole a drugą ręka wyjąc wózek z bagaznika , rozłozyc go . to jest super ,mało wózków mozna jedna ręka i tak szybko rozłozyc . Ze złożeniem to samo też moge to zrobić trzymajac Ole

Cytat:
Napisane przez mrowak Pokaż wiadomość
a jadłaś miętowe od nich? ja się uzależniłam!

ja jestem w tej kwestii twarda jak beton

aha-nie pamiętam która pytała-nie mam visty

dusiaka, jakiego masz maclarena?
eehhh kocham miętowe lody tylko w sklapch takie w pudełku nie zawsze można spotkac ( jak sa kupuje np 4 pudła ) ale we włoszech mówie Ci jak w raju , lody miętowe w kazdej lodziarni . nie ma raczej tak żeby tego smaku nie było , u nas w sumie nie zawsze sa .
Stary 2010-10-28, 23:13   #4827
Darusiaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ania p Pokaż wiadomość
Trzymam .
No własnie kuchnia i łazienka jak jest osobno to jest cacy my też w tesciową ale to sa dwa oddzielne mieszkania i się dogadujemy super .
Ale kiedyś jak gadałysmy to się śmiałysmy obie że jakby było wspólne to by się nie dało , bo w swoim kazdy robi co chce i tyle . Oby się udało
zgadza sie, a tu mamy kuchnie wspolna, jak cos nie pozmywane to zaraz sie szeryf odzywa z tekstem "zlew pelny ( a sa np 2 kubki) " no wiecie takie teksty czepialskie!
okropnie wkurzaja!

odebralam dzisiaj kicie, slodka jest taka malenka i ma taka fajna siersc dluuga, ojciec zachwycony, w zamian za tamtego kotka bedzie mial zajecie, tamten byl Marian a tą ochrzcił Mania.
A.Camus
Stary 2010-10-28, 23:20   #4828
cigi
Rozeznanie

Cytat:

Kubelkowe tzn takie nie z materialu tak? Ale siedzonko w murze nie ma nic wspolnego z takimi niektorymi kubelkowymi (widzialam gdzies fotke i to byla tragedia); moj sie rozklada calkiem na plsko; no glowka jest wyzej o 5 cm niz nozki (co sie przydaje jak sie zjezdza z jakiegos spadku), dziecko lezy calkiem rozciagniete;
moj tez szeroki, skretne kola ktore mozna blokowac, oparcie latwe do wyregulowania, wydluzana raczka; sklada sie latwiutko i szybciutko. Nie ma pokrowca, ale bez tego przezyje, mamy kombinezonik; No i jest ciezki, dwoma rekami go ciezko zniesc... Ale za to ma duze dmuchane kola.
Stary 2010-10-28, 23:26   #4829
Darusiaaaa
Zakorzenienie

ania to super wygoda jak sie tak wozki skladaja, ja sprawdzalam ten espiro i tez mi sie to udalo przynajmniej w sklepie:P ciekawe jak sie okaze w praktyce

MACHAJ- DA SIE TAK?
A.Camus
Stary 2010-10-28, 23:31   #4830
cigi
Rozeznanie

A to wrzuce moja niunke w wozku. Oto jak moja pchla fika podczas jazdy; i nowe wcielenie usmiechu (zebaty )

Edytowane przez cigi
Czas edycji: 2010-10-29 o 23:18
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości