|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4801 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Tetrowa pielucha, smoczek z lateksu marcowo-kwietniowe W KOŃCU mają frajdę z
Madziwnia Ty się z nas nie śmiej tylko wypowiedz się - jak posadzić dziecię w spacerówce x-lander?? Bo u mnie jest tylko pozycja pół leżąca możliwa ... albo ja czegoś nie umiem
![]() Misia piękności Nie boisz się mieć nadal tak wysokiego poziomu łóżeczka?? Mój to by wypadł tak się wierci
|
#4802 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Tetrowa pielucha, smoczek z lateksu marcowo-kwietniowe W KOŃCU mają frajdę z
Gmyrelka zaintrygowana twoja wypowiedzia pedze do mojej spaceróki ........................ z/w
|
|
#4803 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
02.04.2010 Marriage is a relationship in which one person is always right, and the other is a husband ![]() Dzienniki budowy: http://forum.muratordom.pl/showthrea...ghlight=anatol http://www.anatol.mojabudowa.pl/ |
||
|
|
|
#4804 |
|
Zakorzenienie
|
dzidzi nie bedzie bo @ przyszła, doczytalam was i gratki dla wszystkich zeboli nowych
![]() nie mam weny po kolejnej klotni z mama, dzisiaj sie tak obrazila ze wysiadla z samochodu ****e*a drzwiami i wyszla-extra! wysiadam juz, olewam co moge ale pewnych rzeczy czasami sie nie da. Nie wazne zreszta nie bede smecic. Ucieklo nam dzis spod nosa mieszkanie i tak mi sie zal zrobilo! cholera jasna nooo! 10 min wczesniej i juz bysmy sie przeprowadzali a tak to dupa blada.
|
|
#4805 |
|
Zakorzenienie
|
no wiec pokazuje u nas to jest max!
Ale ja proste iparcia to tyl;ko widziałam w takich parasolkach zwykłych w których dziecipom jest niewygodnie! a raczej wszytskie maja tak ja tu w x-landerach bo dziecku wygodniej półleząco a nie 90 st tak mi sie wydaje a zawsze dzieci i tak siedza tak własnie same prosto a oparcie daaaleko z tyłu a jka zmęczone to włąsnie sie opiwera samo. wiec chyba tak powinno byc tak miska wygląda w naszym x-landerze
|
|
#4806 |
|
Zakorzenienie
|
Oj Daria doskonale wiem co czujesz bo ja tez mieszkam z mamą i codziennie sie prawie kłócimy, ale to jest kółtnia i zaraz jest normalna rozmowa.. chodx czasami dopieor po kilku godzinach jak wróci z pracy...
czasami jest płacz z nerwów ale nawet jakby mnie wyganiała nie poszłabym stąd.. zbyt duzy dom mamy a mój brat nie da rady nim gospodarowac .. jego tez bede miała na głowie kiedys... ale mielismy mieszkanie po babci w miescie..NIE nie chciałam.. dlatego zaciskam zęby i odliczam czas kiedy bede miała juz swoja kuchnie i nie bede musiaął w ciagu dnia o nia zachaczać...
|
|
#4807 |
|
Wtajemniczenie
|
madziwnia dziękuję, kochana jesteś
U mnie jest dokładnie tak samo i Marcel nie jest super zadowolony bo mało co widzi a jak będzie miał np rok to już w ogóle bezsensu, ale cóż teraz począć dusiaka Tobie też dziękuję za odpowiedź
|
#4808 |
|
Rozeznanie
|
Co do wozka ja tez uwazam, ze troche do kitu z takim siedziskiem, szczegolnie dla starszego, bo na zdjeciach madziwni widac, ze ta pozycja nie ma nic wspolnego z siedzaca; jakis dziwny ten wozio;
ja mam mure i u mnie jest pozycja calkiem lezaca, polsiedzaca, czyli taka mniej wiecej jak ta na zdjeciach i siedzaca, jak w fotelu. A wozio nie jest parasolka tylko ciezkim wozkiem z duzymi pompowanymi kolami super wygodnym z mieciutkim siedziskiem (ale takim na polastiku); jest swietny ale ciezki ---------- Dopisano o 20:03 ---------- Poprzedni post napisano o 20:01 ---------- poza tym madziwnia dzielna i wdzieczna modelka z Michasi. ![]() baobabek; gratki za pierwszego zabka dla maluszka ---------- Dopisano o 20:04 ---------- Poprzedni post napisano o 20:03 ---------- madziwnia, moja tez jest cyckowa; ale dalam jej np wczoraj jednego chrupka kukurydzianego, ![]() A chlebek dalam jej kiedys, tak na probe, na spacerze, bo okropnie marudzila i zaczynala plakac; to dalam jej kawaleczek i strasznie jej smakowal; zabralam zaraz no i tu byl bunt straszny
|
|
|
|
#4809 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jest tego tam od groma ale tego nie maMrowak a Ty masz viste??? Cytat:
Cytat:
![]() 2 częśc: dzisiaj poleciałam i kupiłam płatki mydlane,on ma taką jakby poszewkę nawet to podusia nie jest,chodzi ogólnie o coś pod głową,ale już to wykluczam,bo dzisiaj nie spał po południu a i tak był bardzo czerwony ok 17,kojarzę fakty i chyba mam dstawiałam mu już prawie wszystko ale cały czas dostawał jeden posiłek bobovity bo wydawało mi się,że po nim nie ma tego,mianowicie rosołek z indyka,dzisiaj dostał inny posiłek ale też z indykiem,poza tym jadł tylko mleko.Obiadek zwykle je ok 14 więc może dlatego ok 16-17 dopiero te rumieńce.Chociaż dzisiaj się nawściekał ale te policzki to az mu płoneły takie ciepłe,krostek nie ma,zrobiłam zdjęcie zaraz wstawię.więc spróbuję mu dawac różne posiłki ale bez mięsa przez kilka dni i zobaczę,swoja drogą i tak wyprałam poszewki w tych płatkach. czytam dalej.... Madziwnia no duża już pannica ![]() Gmyrelka właśnie mnie to denerwuje w x-landerze,ze się nie da zupełnie do pionu podnieśc,ja biorę najwyżej jak się da a Danielek i tak cały czas główkę w górze trzyma. gratki dla Kubusia za 1 ząbek ![]() co do chlebka Danielek bardzo lubi-on wszystko lubi. tak to wyglądało dzisiaj
Edytowane przez tylkooliwka Czas edycji: 2010-10-28 o 20:31 |
|||
|
|
|
#4810 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Chlebek do zucia to nie jest dobry pomysł bo może urwać kawałek skórki i sie zadławić chyba że będziesz pilnować [/QUOTE] za ząbekCytat:
oj duża duża i jaka do mamusi podobna ![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#4811 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Chrupki też jej kupie jak zje kilka dziennie nic się nie stanie , u mnie nigdy takie rzeczy nie były żeby " zalepić czy zająć dziecko " ale dlaczego nie dać tej przyjemności - dzieci lubią chrupać . a biszkpt czy chrupek to nie baton czy chipsy . Szymek słodyczy nie jada ale biszkopta chętnie skubnie . Dziś się domagal bo Ola dostała . zreszta chrupek to mąka kukurydziana i woda czyli nic starsznego . Cytat:
Cytat:
http://allegro.pl/sliczne-kozaczki-h...287787582.html do tego sa te czapki co tu dziewczyny miały i szaliki . także mega intersu nie zrobiła,ś ![]() Ale są sliczne Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#4812 |
|
Zakorzenienie
|
śliczne te Wasze dzieciaczki
Przeczytałam dzisiaj prawie całe dwa Wasze wątki. Kurcze tak fajnie mi się czytało, żałuje że nie wiedziałam wcześniej o wizażu i zazdroszcze, ze wszystkie takie zżyte jesteście Ja też Zosi daje chrupki kukurydziane i biszkopty, dzisiaj np zjadła dwie te długie chrupki i jednego biszkopcika. Darusia nie zazdroszcze kłótni z mamą, my też mieszkamy z moimi rodzicami i teraz jeszcze moja siostra z mężem od września chwilowo mieszka i szykują sobie domek. My juz 1,5 roku mieszkamy i ani jednej kłótni nie było. Moi rodzice nie wtrącają się wogóle, obawiałam się jak to będzie i nawet namawiałam tża przed ślubem, żeby coś wynająć ale on nie chciał, twierdził ze jak bedzie źle to się wyprowadzimy.
|
|
#4813 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Co za zbieg okoliczności Mój Kubuś młodszy od Twojego o 2 dni i wczoraj też mu się przebił pierwszy ![]() Co do postępów... Ty się tam nie martw. Mój Kuba to jak posadzę go to siedzi kilkanaście sekund i już leci albo do tyłu albo na boki, z brzuszka więc tym bardziej nie siada, turla się, coś tam próbuje się przemieszczać pełzając, ale przychodzi mu trochę trudno, natomiast dzisiaj poraz pierwszy na kilka sekund był w pozycji na czworaka Na nóżkach to jedynie na chwilę opiera ciężar ciała W porównaniu z tym co niektóre młodsze dzieciaczki wyprawiają to razem jesteśmy w lesie ![]() Jest bardzo podobna do Ciebie, śliczna ![]() Kurcze, ale ma wypieki...
|
|
#4814 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Madzia Michasie ślicznie wygląda i to taka Toja mała kopia ![]() Cytat:
. Proszę tylko o zwrot w piątek wieczorem - i ma być przeprogramowana na jedzenie. Cytat:
![]() Ja kupiła u tego. Zapłaciłam z góry i przyszedł mi za dwa dni kurierem. http://allegro.pl/fotelik-optima-esp...280487396.html Cytat:
![]() ![]() Cytat:
ja też walcze z tymi polikami czerwonymi. A podajesz mu fenistil w kropelkach czy tylko smarujesz?
Moje słońce 16.12.2009 (28 tc. 900 gr) Moja stokrotka 21.02.2012 (27 tc. 700 gr) Edytowane przez P0P70 Czas edycji: 2010-10-28 o 21:29 |
|||||
|
|
|
#4815 |
|
Zakorzenienie
|
Pop daj małej skórke od chleba i najlepiej z dołu i patrz co robi myslę że jej nie przgryzie a bedzie się uczyła gryźć .
|
#4816 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Gdybym miala swoja kuchnie tez byloby inaczej nie wchodzilibysmy sobie w droge ale niestety nie ma takiej opcji ( glupie rozmieszczenie strasznie tu jest) PROSZE!!! 3MAJCIE KCIUKI!
|
|
|
#4817 |
|
Zakorzenienie
|
Darusia trzymam
|
|
|
|
#4818 |
|
Zakorzenienie
|
Oby to jakos wygladalo to podpisujemy od reki umowe.
|
|
#4819 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
my też mamy wspólną kuchnię i gotuje albo ja albo mama. Dobrze ze tata i tż jędzą wszystko także nie ma problemu. Ogólnie rodziców mam bardzo w porządku, ale np z teściem bym nie wytrzymała. Teściowa była super, ale on bardzo dziwny. Chociaż teraz po śmierci teściowej bardzo się zmienił na lepsze.
|
|
|
#4820 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:51 ---------- Poprzedni post napisano o 21:50 ---------- moja jeszcze jezdzi w takiej pozycji ale nie ma szans ze dlugo ona musi WSZYSTKO WIDZIEC! ---------- Dopisano o 21:52 ---------- Poprzedni post napisano o 21:51 ---------- nawet jak ma na pollezaco to sie podnosi i normalnie siedzi. ---------- Dopisano o 21:54 ---------- Poprzedni post napisano o 21:52 ---------- madziwnia ja wole święty swoj spokoj niz kłótnie. Wole żyć po swojemu robic co i kiedy chce , nie mam juz 10 lat zeby mi ktos cos non stop narzucal a to jest nie do wytrzymania.
|
|
|
#4821 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No własnie kuchnia i łazienka jak jest osobno to jest cacy my też w tesciową ale to sa dwa oddzielne mieszkania i się dogadujemy super . Ale kiedyś jak gadałysmy to się śmiałysmy obie że jakby było wspólne to by się nie dało , bo w swoim kazdy robi co chce i tyle . Oby się udało
|
|
#4822 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ja jestem zadowolona z Malclarena, szeroki, skrętne przednie koła, jedną ręką reguluję oparcie, jest pozycja siedząca, półleżąca, leżąca, ma ciepły pokrowiec, ogromną przeciwdeszczową folię. No i jest lekki - po złożeniu (3 sec) znoszę go na dwór jedną ręką, w drugiej mam Olę. ---------- Dopisano o 22:35 ---------- Poprzedni post napisano o 22:34 ---------- Cytat:
02.04.2010 Marriage is a relationship in which one person is always right, and the other is a husband ![]() Dzienniki budowy: http://forum.muratordom.pl/showthrea...ghlight=anatol http://www.anatol.mojabudowa.pl/ |
||
|
|
|
#4823 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
; ja czasem dam mojej grzebnac w miseczce, ale na pewno na dluzsza mete nie bedzie sie w jedzeniu bawila, przynajmniej nie w papce...Nieciekawie wygladaja te jego policzki. Nie wiem co to moze byc. Tfu, tfu dziewczyny kiedys wklejaly link i tam chlopiec mial takie straszne wypieki i byly to pasozyty. Moze faktycznie alergia; moze ten indyk, choc to dziwne... Ostatnio jak bylam u pediatry byla babka z dzidkiiem ktory mial takie czerwone policzki, nawet bardziej, ale chyba tez krostki, ale nie zapytalam. A to jak pokrzywka wyglada?, tzn jak poparzenie pokrzywa? Wrzuc sobie w google pokrzywka i zobacz co moze powodowac.Cytat:
Ja chetnie bym sobie zrobila, tylko nie wiem jak. Dawaj przepis. Kiedys robilam tak naprawde, ale moj zakwas mial niewystarczajaca temperature, i zagniezdzily sie w nim nie bakterie mlekowe ktore robia zakwas, tylko dzikie drozdze, pachnialo drozdzami jak nie wiem. A chleb i tak nie urosl i twardy byl. Ta proba mnie zniechecila. I piekarnik jeszcze mamy mikroskopijny.Cytat:
a z tym u dolu nie, palak mozna zdejmowac, wcale nie jest potrzebny, moja jezdzi bez niego. A sa dodatkowo normalne szelki i zapinane u dolu na pasku materialowym tez, mieciutkim. Palak jest dla wiekszego dziecka, zeby sobie mogl trzymac, jak porecz i on tez jest fajny, moze byc jak kierownica. A mura jest naprawde super wygodna dla dzieciaka, sama bym sie polozyla. Tylko ciezka krowa, ale to przez kola, ktore tez maja swoje plusy. Jezdzi po roznych dziurach. Oglaszam, ze moje chrupki kukurydziane, ktore specjalnie kupilam w Polsce, bo u nas takich nie ma, maja sol .Cytat:
... To nie jest wykonalne, chyba, ze uczylas sie tej szybkiej metody czytania ; juz niejedna probowala nadrabiac na biezaco... (rozumiem, ze przejrzalas )
|
||||
|
|
|
#4824 | |
|
Zakorzenienie
|
a jadłaś miętowe od nich? ja się uzależniłam!
Cytat:
![]() aha-nie pamiętam która pytała-nie mam visty dusiaka, jakiego masz maclarena?
http://lb4f.lilypie.com/WKoyp2.png Edytowane przez mrowak Czas edycji: 2010-10-28 o 22:48 |
|
|
|
|
#4825 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4826 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Potrafie przyjechac załózmy do takiego centrum handlowego w jednym ręku mieć Ole a drugą ręka wyjąc wózek z bagaznika , rozłozyc go . to jest super ,mało wózków mozna jedna ręka i tak szybko rozłozyc . Ze złożeniem to samo też moge to zrobić trzymajac Ole eehhh kocham miętowe lody tylko w sklapch takie w pudełku nie zawsze można spotkac ( jak sa kupuje np 4 pudła ) ale we włoszech mówie Ci jak w raju , lody miętowe w kazdej lodziarni . nie ma raczej tak żeby tego smaku nie było , u nas w sumie nie zawsze sa .
|
|
#4827 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
okropnie wkurzaja! odebralam dzisiaj kicie, slodka jest taka malenka i ma taka fajna siersc dluuga, ojciec zachwycony, w zamian za tamtego kotka bedzie mial zajecie, tamten byl Marian a tą ochrzcił Mania.
|
|
|
#4828 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
moj tez szeroki, skretne kola ktore mozna blokowac, oparcie latwe do wyregulowania, wydluzana raczka; sklada sie latwiutko i szybciutko. Nie ma pokrowca, ale bez tego przezyje, mamy kombinezonik; No i jest ciezki, dwoma rekami go ciezko zniesc... Ale za to ma duze dmuchane kola. |
|
|
|
|
#4829 |
|
Zakorzenienie
|
ania to super wygoda jak sie tak wozki skladaja, ja sprawdzalam ten espiro i tez mi sie to udalo przynajmniej w sklepie:P ciekawe jak sie okaze w praktyce
MACHAJ- DA SIE TAK?
|
|
#4830 |
|
Rozeznanie
|
A to wrzuce moja niunke w wozku. Oto jak moja pchla fika podczas jazdy; i nowe wcielenie usmiechu (zebaty
Edytowane przez cigi Czas edycji: 2010-10-29 o 23:18 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:37.

Nie boisz się mieć nadal tak wysokiego poziomu łóżeczka?? Mój to by wypadł tak się wierci

U mnie jest dokładnie tak samo i Marcel nie jest super zadowolony bo mało co widzi
a jak będzie miał np rok to już w ogóle bezsensu, ale cóż teraz począć 

jest tego tam od groma ale tego nie ma
; dexeryl. Sprobuj diprobazy. Cuchnie, ale podobna do dexerylu. To jest na atopie, bardzo sucha skore i egzeme, ALe jak on ma tylko czerwone to to egzema na pewno nie jest.
dstawiałam mu już prawie wszystko ale cały czas dostawał jeden posiłek bobovity bo wydawało mi się,że po nim nie ma tego,mianowicie rosołek z indyka,dzisiaj dostał inny posiłek ale też z indykiem,poza tym jadł tylko mleko.Obiadek zwykle je ok 14 więc może dlatego ok 16-17 dopiero te rumieńce.Chociaż dzisiaj się nawściekał ale te policzki to az mu płoneły takie ciepłe,krostek nie ma,zrobiłam zdjęcie zaraz wstawię.

... To nie jest wykonalne, chyba, ze uczylas sie tej szybkiej metody czytania