Tetrowa pielucha, smoczek z lateksu marcowo-kwietniowe W KOŃCU mają frajdę z sexu - Strona 160 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-10-28, 13:38   #4771
megi-megi
Zakorzenienie

Dot.: Tetrowa pielucha, smoczek z lateksu marcowo-kwietniowe W KOŃCU mają frajdę z

Oliwka - na gg musimy się zgadać, albo skype, jeśli masz kamerkę, to będę mogła zobaczyć, co Ty widzisz, chyba, że masz o obudowie, to raczej nie zobaczę I co? I co? teraz będę cierpiała na bezsenność
megi-megi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-28, 13:52   #4772
ania p
Zakorzenienie

Dot.: Tetrowa pielucha, smoczek z lateksu marcowo-kwietniowe W KOŃCU mają frajdę z

Dusiaka - musisz się przełamac i tyle może Twój synek miała jakieś skłonnosci akurat do zapaleń uszu i tyle . I oby z małą nie było takich problemów . Bo to podobno straszne cholerstwo , ja nie wiem bo Szymek nigdy nie miał a łazi bardzo długo bez czapki i wisoną i jesienią.

Ale tu mamy speców komputerowch ale dobrze wiedzieć
Mi jak coś się papra to robią mi informatycy TZta .
niedawno mi system cały zmieniali bo miałam zakichaną viste a mam już XP

lece na spacer
Stary 2010-10-28, 13:52   #4773
tylkooliwka
Wtajemniczenie

GG do tylkooliwka

Dusiaczka pewnie,że może być jutro,ale jak idziesz do kosmetyczki to znowu bedziesz bez Oluni?tak przyjedź żebys się nie musiała spieszyć
ja jestem w domu
Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość
Oliwka - na gg musimy się zgadać, albo skype, jeśli masz kamerkę, to będę mogła zobaczyć, co Ty widzisz, chyba, że masz o obudowie, to raczej nie zobaczę I co? I co? teraz będę cierpiała na bezsenność
Megi a może się połączymy komputerami?
tylkooliwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-28, 14:00   #4774
megi-megi
Zakorzenienie

Dobra - wieczorkiem zrobimy sobie zdalnego pulpita czy coś
Chowaj więc wszystkie nieprzyzwoitości, bo wiesz... Ja już kasuję z ulubionych wszelkie linki do redtuba
Stary 2010-10-28, 14:03   #4775
dusiaka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez tylkooliwka Pokaż wiadomość
Dusiaczka pewnie,że może być jutro,ale jak idziesz do kosmetyczki to znowu bedziesz bez Oluni?tak przyjedź żebys się nie musiała spieszyć
ja jestem w domu
Tylkooliwka- pomyślałam sobie, że zrobimy może tak: przyjadę do Ciebie z Olą koło 11ej, posiedzę do 13-13.30. Potem ją podrzucę do teściowej, u której też będzie TŻ (przyjedzie do swojej mamy po egzaminie na prawko). Posiedzą z małą razem, a ja pobiegnę na 14tą do kosmetyczki.
Czy tak może być?

Dzienniki budowy:
http://forum.muratordom.pl/showthrea...ghlight=anatol
http://www.anatol.mojabudowa.pl/
dusiaka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-28, 14:08   #4776
tylkooliwka
Wtajemniczenie

GG do tylkooliwka

Cytat:
Napisane przez dusiaka Pokaż wiadomość
Tylkooliwka- pomyślałam sobie, że zrobimy może tak: przyjadę do Ciebie z Olą koło 11ej, posiedzę do 13-13.30. Potem ją podrzucę do teściowej, u której też będzie TŻ (przyjedzie do swojej mamy po egzaminie na prawko). Posiedzą z małą razem, a ja pobiegnę na 14tą do kosmetyczki.
Czy tak może być?
ok super
Stary 2010-10-28, 14:12   #4777
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez minka26 Pokaż wiadomość
Asiulek ja daje mleko bardzo różnie, najpierw daje jej się napić jak to wystarcza to mleka nie daję, ale jak nadal marudzi to wiem, że głodna, teraz już czasem przesypia noc bez jedzenie (nie mylić z budzeniem!), mam naszykowaną butlę w razie czego i jak już dostaje to tylko 90ml + 3 miarki, to jej wystarcza, czasem już chce o 3 a czasem o 6, niekiedy i do 8 jest ok. Dziś np. jadła o 6.40 i poszła dalej spać, bo ona sypia do 7.40.
To moze ja tez bede dawała. Bo jak ona się raz przebudzi i dam jej smoka to potem ma pobudki co 10-15 minut. A może po mleku uśnie twardo i pośpi dlużej...

A snu Amelki do 7.40 zazdraszczam...

Cytat:
Asiulek, Cigi potem wam napisze co neurolog powiedziała, teraz lece ogarnąć chatę
Kurczę, dzis już nie będę miała jak przeczytać. Ale czekam... moze w pracy uda mi się wleźć na kompa jak nie będzie duzo ludzi...

Gratulacje za postępy córeczki

A ja szykuję się do pracy i jestem troszkę podłamana. Zapomnialam dzis napisać, ze wczoraj nie było za ciekawie. Tzn poszlam do pracy na 15, babka zostala z mała do 16.30 bo o tej wrocil tż. A Wercia plakała. Potem jak babka poszla to tz mowi, ze Wercia byla taka dziwna. Co jakiś czas bardzo płakała... oczywiscie nie podejrzewam, że babka jej coś zrobila bo widać, że sama sie martwila, ale może Wercia jeszcze jej nie toleruje? I jak się obudziła i ja zobaczyla a nie mnie lub Piotrka to się wystraszyla i już do konca dnia taka byla wystraszona... nie wiem. Bo do momentu jak ją uspiła, było wszystko ok...
I dziś będzie tak samo, też od 14.30 do 16.30 i ja chyba umrę w tej pracy ( Buuuu.. to się wyżaliłam...
A teraz lecę się szykowac bo za chwilę przychodzi niańka...

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )

Edytowane przez ASIULEK_23
Czas edycji: 2010-10-28 o 14:13
ASIULEK_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-28, 14:13   #4778
P0P70
Zakorzenienie

Megi - nudzisz się w pracy że masz czas na dodatkowe czytanie?

Cytat:
Napisane przez catro Pokaż wiadomość
Ja natomiast boję się co Holter mojej małej wykryje
Wreszcie sprzęcior naprawili i 8 listopada idziemy na założenie tego ustrojstwa
Ja to przed każdym badaniem stres przeżywam. Dobrze że dzieci jeszcze nie wiedzą o co chodzi bo też by się stresowały. Będę trzymała kcuki aby wszystko wyszło ok. Twoja Ola to też taka biedniutka i non stop badana. Oj biedne te dzieciaki i biedni zestresowani rodzice.

P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-28, 14:15   #4779
cigi
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ania p Pokaż wiadomość
Ja się nie obrażam ale że wolno trybie zasady pisowni to musisz przezyć jedni sa dobrzy w tym inni w czym innym, a jak posze szybko to juz wogóle nie zwracam uwagi , więc pewnie jeszcze nie raz to przyczytasz . jak razi pomijaj moje posty , nie pogniewam się

Widze, ze jednak urazilam, od razu zeby postow nie czytac ; Przepraszam, nie chcialam. To bylo tak zartem, bo fajnie to wyszlo, bo dopiero co mrowak pisala o tym i dawala ten przyklad; i tyle;
Ja nie lapie innych rzeczy i cienka w nich jestem; i ciesze sie, ze ktos mnie poprawi w czyms;
Naprawde tego zlosliwie nie powiedzialam
cigi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-28, 14:21   #4780
dusiaka
Rozeznanie

Cytat:
ok super
w takim razie do jutra, pa

Dzienniki budowy:
Stary 2010-10-28, 14:26   #4781
tylkooliwka
Wtajemniczenie

GG do tylkooliwka

Minka to w sobotę wezmę Ci te papiery ze szkolenia,to sobie przejrzysz może się coś przyda

Asiulek może potrzebuje wiecej czasu na akceptacje nowej osoby,będzie dobrze.
Stary 2010-10-28, 14:44   #4782
libra777
Zakorzenienie

Cytat:

na mleku zwykłym, tzn krowim??
tak z kartonu, modyfikowanego on nie cierpi
Cytat:
Napisane przez P0P70 Pokaż wiadomość
No i po wizycie kontrolnej - przeciek sie nie powiększył ani nie zmniejszył. Więc następna kontrola w grudniu i to 29-tego. Ale wtedy to ja wezmę urlop i też będę na wizycie.
A mała w przychodni wszystkich zaczepiała, krzyczała, wołała "MAMAMAMA"() i śmiała sie do każdego. Do Pana doktora także i ten nie mógł jej zbadać bo tak sie kręciła.
Ona uwielbia ludzi im więcej tym lepiej. Nikogo się nie boi.

Jak już nawet ja zbrałam małą na basen (pomimo wielu przeciwskazań) to wydajemi się że powinnaś pozwolić zabrać Olę.
dobrze że sie nie powiększył
Cytat:
ja zapomniałam sie pochwalić, że przebił nam się drugi ząbek i Amelka już sama siada ( z leżenia na brzuszku)
za ząbka i postępy
Cytat:
Napisane przez dusiaka Pokaż wiadomość
Minka- raczej wirusowe, ale starszy jak się zaziębiał i miał katar, to potem wchodziło na uszy. Więc ja się teraz boję kataru. A skąd mam wiedzieć, czy np. dziś na spacerze się nie zaziębiła.

Wiem, może przesadzam, ale wierzcie mi, przeszłam wiele z tymi uszami. Wiele nieprzespanych nocy i malucha łez. Łącznie z przebijaniem błony bębenkowej (w dzień dziecka) ...
Dlatego przy katarze powinno się profilaktycznie zakrapiać uszy juz kiedyś pisałam o tym
libra777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-28, 15:01   #4783
P0P70
Zakorzenienie

TylkoOliwka - a może spróbój tak:
Start>Uruchom > "Services.msc" > 2 klik na Ati Hotkey poller > typ uruchomienia Wyłaczony.

---------- Dopisano o 15:01 ---------- Poprzedni post napisano o 14:57 ----------

A najlepiej będzie jak zainstalujesz nową wersję CCC

Edytowane przez P0P70
Czas edycji: 2010-10-28 o 15:02
P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-28, 15:06   #4784
dusiaka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez libra777 Pokaż wiadomość
Dlatego przy katarze powinno się profilaktycznie zakrapiać uszy juz kiedyś pisałam o tym
Libra - wielki szacun (czasem mam takie wrzutki od starszego syna), dziękuję . Widać, że masz doświadczenie

Dzienniki budowy:
Stary 2010-10-28, 15:25   #4785
cigi
Rozeznanie

dziewczyny rzuce tylko pytania;
1.ile dajecie na dzien chrupoli kukurydzianych dzidziulkom? One z sola sa;

2. Od wprowadzenia glutenu ile trzeba czekac, zeby go jakos wiecej dawac i kiedy mozna dawac chlebek do zucia? (tam oprocz glutenu to sa i drozdze np.)

tyle na razie; ni ma czasu, buu
Stary 2010-10-28, 16:19   #4786
madziwnia
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to madziwnia

Cytat:
Napisane przez cigi Pokaż wiadomość
dziewczyny rzuce tylko pytania;
1.ile dajecie na dzien chrupoli kukurydzianych dzidziulkom? One z sola sa;

2. Od wprowadzenia glutenu ile trzeba czekac, zeby go jakos wiecej dawac i kiedy mozna dawac chlebek do zucia? (tam oprocz glutenu to sa i drozdze np.)

tyle na razie; ni ma czasu, buu
1. ja nie podaje chrupków ani innych takich "zapychaczy", jakos nie chce uczyc dziecka przekasek i słodyczy...

Misia je cyca obiadek i deserki ale też te dostosowane do jej wieku - ostatnuio kupiłam jogurciki z nestle... przesadzaja z ceną!!!
Dodatkowo pija soczki owocowe ale pół na pół z wodą

2. co do glutenu ja podaje od 4 msc po łyżeczce do obiadku i tak do dziś... tylko juz łyżeczki nie odmierzam na tak na "oko" sypie.

Ale wiem że nalezy 2 msc podawac włśnie i jak po tym czasie sie nic nie ujanwi to potem mozna zwększac ilośc..

My juz jadamy czasami ta kaszke na dobranoć mannę, albo jakies deserki z manną albo biszkoptami.

Tylko ja nie widze sensu w podawaniu dziecku chleba?
Własciwie to po co sie to podaje ? chl;eb pzreciez nawet dla dorosłego ten biały jest niezdrowy... osobiscie jadam ciemne.
Czy którąs mi to wytłumaczy? Czy to kolejny "naszych mam i abbc" sposób aby zająć czyms dziecko..

Bo innych powodów nie widzę... a zabawiac dziecka chlebkiem nie mam zamiaru

A znam takie mamusie tu u siebie.. któe ( troche patologia) aby mieć świety spokój to od 4 msc podawały chlebek i całe biszkop[ty do reki.. rany ja bym na zawał zeszła i inne takie rzeczy że jak słysząłam to az żal dziecka mi było

---------- Dopisano o 16:19 ---------- Poprzedni post napisano o 16:16 ----------

wy tak o tych pełzakach mówicie a ja pierwsze słyszę..

weszłam na allegro i co????

i nawet nie wiedziałam że michasia ma w domu taka kulę!! hahaha juz wiem do czgeo słuzy ahhahaha

http://allegro.pl/kula-pelzak-i1285924805.html

Pola ur. 3 czerwca 2014!
madziwnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-28, 16:20   #4787
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Witam
Ja dzisiaj po długim szkoleniu BHP ale i tak skrócilam o połowę, bo zagadałam z facetem i wcześniej mi dał test do wypełnienia, i wybyłam

Cytat:
My prawie w nią wmuszamy jedzenie i zjada tak:
8 - 210 mleka
12- słoiczek 190gr
17 - 210 mleka
22 -210 mleko (wraz z 2 miarkami kaszki zdrowy sen)
to niby mało się zdaje, bo tylko 4 posiłki, ale z drugiej strony dość duże te porcje. Jak chcesz to przyślij ją do mnie na tydzień, jak zobaczy moich chlopaków jak jedzą i ile, to szybko zacznie jeść żeby i jej nie zabrali

megi-megi nie przejmuj sie lekarką. Eryk miał pierwszego zęba jak miał 9 mc, Erwi ma 6,5 i bezzębny, ale się nie przejmuje. Eryk późno dostał zębole, ale teraz ma jeszcze ladne białe, a ma 6 lat, a u rówieśników jak widzę takie sine zęboleMa wymienione na nowe jedynki na dole. Miał robione zdjęcie szczęki w maju, to miał pod mlecznymi zębami wszystkie stałe widoczne, a tylko dwa mu wyszły. Więc pewne nasze dzieci też mają pełno zębów w ukryciu.

Gmyrelka Pytałaś chyba o patelnie. No to ja mam te http://allegro.onet.pl/patelnia-tefa...217790217.html
Ale na kuchenki indukcyjne muszą być specjalne np http://allegro.onet.pl/indukcyjna-pa...290289112.html

U mnie w domu zamiast pilota Erwi bawi sie kalkulatorem, ten sam efekt tylko koszt w razie zepsucia niższy

No dwa dni mnie nie było i tyle nadrabiania

drcron ja z tych co nie mają jeszcze czapeczki

cigi Kupuję Flipsy bez soli. przewaznie to paczka na 4 dni, ale to tylko mam na spacery, jak już marudzi że głodny. w domu rzadko

Gratulacje dla nowych zębolków, i tych pierwszych i tych kolejnych

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-28, 16:20   #4788
Baobabek
Zakorzenienie

GG do Baobabek Send a message via Skype™ to Baobabek

heloł WYSZEDŁ NAM DZIŚ ZĄBEK pięknie się przebił taki bielutki rany jak się cieszę nie wiedziałam, że t takie rozczulające co prawda nasz ząbek to jeden z ostatnich na naszym forum no ale jest
Dziewczyny, jestem na etapie kupowania fotelika i chyba kupię ten co większość z Was Espiro optima. Tylko mam prośbę do tych co kupowały na allegro możecie mi dać sprawdzonego linka
Tak czytam o postępach jak piszecie, to u nas jakoś kiepsko mały nie siada z pozycji na brzuszku, nie kwapi się do raczkowania ani pełzania a siedzenie hmmmm no siedzi jak go posadzę, albo jak się sam podciągnie ale za chwilę leci na boki i upada ale jak go postawię np nóżkami na dywanie czy na kolanach moich to stoi sztywno i nóżkami przebiera albo podskakuje, no ale w porównaniu do nietórych waszych maluchów to jesteśmy w lesie
POP - cieszę się, że wizyty ok
Chyba większość z nas już wróciła do pracy, a czuję, że ja chyba teraz najżadziej na forum
Asiulek - trzymam kciuki, oby się mała przekonała do niani i oby tylko o to chodziło. Mój Kubuś jest z moim ojcem, ale przez pierwsze parę dni też się schizowałam czy wsio ok, no ale tłumaczyłam sobie, że to przecież dziadek krzywdy mu nie zrobi...jakbym miała obcą nianię to chyba bym na zawał padła i najczarniejsze myśli bym miała...no ale moja ewentualna niania po 1 dniu by zrezygnowała, jakby poznała moje wymagania co do dziecka

Baobabek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-28, 16:35   #4789
mrowak
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cigi Pokaż wiadomość

Loj, to sie mrowka ucieszy z tego bynajmniej (nie obraz sie Ania pliz, ale wlasnie o tym gadalysmy )
: hahaha:

Cytat:
Napisane przez ASIULEK_23 Pokaż wiadomość
Hehe... i to jest moj problem do dziś i jeszcze ostatnio jak wysłałaś mi fotkę to podpisałaś "sprzed chwili". Ja tą fotkę zapisałam w folderze a mms skasowałam... No i potem chciałam też strzelić fotkę bedąc na spacerze i podpisać tak samo ale... (wstyd) nie wiedziałam czy napisać "sprzed chwili" czy "z przed"... Ostatecznie fotka jakoś nie chciała wyjść bo słonce świeciło... ale nadrobię. Obiecuję

se se se

Cytat:
a dziś w smsie chciałam napisać stamtąd ale nie wiedziałam czy to nie z tamtąd i napisałam z piwnicy wstyd!!
dobre:coj est: tez nie lubię tego słowa

Cytat:
Mrowak ja chyba też na pewno pisałam łącznie-co za wstyd!!ale teraz już nigdy(chyba) tak nie napiszę.
czuję się matką chrzestną Twego postępu

Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość
Oliwka - zaraz poszukam, to spróbuje Ci pomóc, bo to dość łatwo daje rade zmienić. Też tak miałam i dało radę. Tylko nie pamiętam, co zrobiłam. Ale przeszukam komputera i zobaczę.

---------- Dopisano o 12:57 ---------- Poprzedni post napisano o 12:49 ----------

Oliwka - to lecimy:
1) włącz to catalyst .....
2) u góry na pasku masz kolejno: widok, klawisze dostępu itd
3) rozwiń "klawisze dostępu" strzałką obok i wybierz "menedżer klawiszy dostępu"
4) odznacz "ptaszka" w tabelce przy tekście "uruchom pulpit nawigacyjny"
5) ok
6) powinno być grejt
to działa, to działa Megi, jesteś wielka wreszcie mogę pisać ćććććććććććć-hurrrraaaaa! Trzeba tam w te zaawansowane wejśćććććć

Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość
Tak czytam o postępach jak piszecie, to u nas jakoś kiepsko mały nie siada z pozycji na brzuszku, nie kwapi się do raczkowania ani pełzania a siedzenie hmmmm no siedzi jak go posadzę, albo jak się sam podciągnie ale za chwilę leci na boki i upada ale jak go postawię np nóżkami na dywanie czy na kolanach moich to stoi sztywno i nóżkami przebiera albo podskakuje, no ale w porównaniu do nietórych waszych maluchów to jesteśmy w lesie
gratuluję zębolka-my też mamy jedną sztukę na razie, a co do pisu Danielka, to u nas jest IDENTYCZNIE-nie bój żaby-zaraz będą tak śmigać po podlogach, że będziemy tęsknić do czasów gdy tylko leżały i siedziały
mrowak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-28, 16:35   #4790
madziwnia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość
heloł WYSZEDŁ NAM DZIŚ ZĄBEK pięknie się przebił taki bielutki rany jak się cieszę nie wiedziałam, że t takie rozczulające co prawda nasz ząbek to jeden z ostatnich na naszym forum no ale jest
D

Pocieszam cie!!1
My nie mamy zabka a doktorka 5 tyg temu powiedziała że juz kilka dni i sie przebije i nadal nic./.
ale pójde za chwile po łyżeczka i postukam hihi może cos zabrzęczy...

A po drugie.. no michalina przez pierwsze 4-5 msc była dzieckiem któe sie szybciej rozwijało niz rówiesnicy zawsze o ten miesiac do przodu była albo i lepuiej

a teraz siedziec nie siezi sama bo sie przechyla na boki a juz z pozycji na brzuszku nie ma mowy,
nie raczkuje chodx tyłek unosi ale płeza tylko w koło własnej osi.

Za to ona na nogach stoi sama sztywno i nawet kroczki stawia.. znaczy ja jej tak nie robie ciagle bo to za szybko ale sZtywno stoi j naparwde "juz chodzi" umie stawiac kroki.

ja uaprta jestem i bede ja zmuszała do leżenia i kładła np. piloty alby zaczeła raczkowac..

Pola ur. 3 czerwca 2014!
Stary 2010-10-28, 16:45   #4791
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość
Gmyrelka Pytałaś chyba o patelnie. No to ja mam te http://allegro.onet.pl/patelnia-tefa...217790217.html
Ale na kuchenki indukcyjne muszą być specjalne np http://allegro.onet.pl/indukcyjna-pa...290289112.html
Madzia dobrze,że dopowiedziałaś o tej patelni-ja byłam przekonana,że można,ale rzeczywiśćie teraz mi się przypomniało jak rozmawiałam z koleżanką o tym,że ma do indukcyjnej specjalne gary
grymelka przepraszam za wprowadzenie w błąd.

a moja niunia lata po domu jak szalona-czołga się i tak to świetnie wygląda,że podziwiam i podziwiam i końca nie ma

baobabek gratuluje ząbka.I nie jest to jeden z ostatnich u nas

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
anakazar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-28, 16:48   #4792
cigi
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez libra777 Pokaż wiadomość
Oj mój strasznie zgrzyta , smoka mu wkładam do buzi bo nie mogę słuchac tego zgrzytania , boję się żeby mu tak nie zostało a od smoka jakoś się oduczy
Jeszcze raz cytuje, bo chcialam dodac, ze ja jak na to patrze to tez sie boje, czy jej sie jakas wada zgryzu nie zrobi, tak skrzywia te mala szczeke;

Cytat:
Napisane przez drcron Pokaż wiadomość
dodatku moje dziecie nie wiem czy przechodzi jakis skok rozwojowy czy cos jej dolega non stop domaga sie mojej i tylko mojej uwagi tatus jest be babcia be dzieci inne be ciocie be tylko mamusia cacy w dodatku ja po ostatnim weselu stracilam glos i skrzecze jak ropucha no to na tyle narzekania teraz sie chwale
oj faktycznie niewiele czasu masz jak widac; pojawiasz sie i znikasz;

U mnie koszmareks; Moja sie taki przytulak zrobila, ze szok, az za bardzo. W tej chwili usypia TYLKo na raczkach. W nocy i w dzien tez. Ratunku, co ja mam zrobic?? Jak sie wybudzi w nocy na tak dlugo, co Wam pisalam wczesniej, to tylko ja nosic i nosic; wtulona w cyc zasypia. Ale rece mi sie ciagna po ziemi.
Wczoraj probowalam zeby TZ ja uspil. Gdzie tam, taki sygnal sie uruchomil, ze hej. A jak weszlam do pokoju i juz mnie zobaczyla to RYK taki, jakby ja ze skory obdzierano, TZ sie wystraszyl, a wtulona pod moja pache zasnela.
Pop, takze przytulak nie taki cudowny jak go maluja. Umieram.

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
[
poczekam do soboty jak nie dostane zrobie testa...
No, no, ciekawe jak sie to skonczy

Cytat:
Napisane przez catro Pokaż wiadomość
Cigi - nie znalazłam na opakowaniu, jak pełzak się nazywa po angielsku, na tej aukcji masz zdjęcie pudełka i tam jest nazwa serii - może po tym dojdziesz?
dziekuje Ci, nie wiem czy kupowac to, moze lepiej jakies zwykle pileczki.

Cytat:
ciekać to może też być chodzenie ale takie bardziej intensywne, np. ciekałam po mieście, to że chodziłam i dużo rzeczy załatwiałam, heh to w sumie prawie jak bieganie

a dziś w smsie chciałam napisać stamtąd ale nie wiedziałam czy to nie z tamtąd i napisałam z piwnicy wstyd!!
ja tez to znam, a ze swietokrzyskiego jestem. U nas mowi sie np a gdziezes ty ciekala, czy ale cieka, czyli tak wloczyla sie, latala duzo.

Cytat:
No i po wizycie kontrolnej - przeciek sie nie powiększył ani nie zmniejszył. Więc następna kontrola w grudniu i to 29-tego. Ale wtedy to ja wezmę urlop i też będę na wizycie.
A mała w przychodni wszystkich zaczepiała, krzyczała, wołała "MAMAMAMA"() i śmiała sie do każdego. Do Pana doktora także i ten nie mógł jej zbadać bo tak sie kręciła.
Ona uwielbia ludzi im więcej tym lepiej. Nikogo się nie boi.
No to dobrze, prawda? Trzymam kciuki. I fajnie tak, ja tez chce mama.
Cytat:
ja zapomniałam sie pochwalić, że przebił nam się drugi ząbek i Amelka już sama siada ( z leżenia na brzuszku)

Asiulek, Cigi potem wam napisze co neurolog powiedziała, teraz lece ogarnąć chatę
Brawka
czekam z niecierpliwosci...

Cytat:
Napisane przez ania p Pokaż wiadomość

ogladałam , jak dla mnie ta metoda to jakaś przeginka , jak pani reni ( nie wiem jak się ją pisze ) ma w domu sprzataczke i praczke to moze sobie tak dziecko karmić . Do tego stwierdziła że podawanie dziecku papaek i karmienie tym co my chcemy to niejako zmuszanie ( tak to można było odebrać to gruba przesada) Ola jedne rzeczy je , innych nie , jak coś jej nie smakuje to nie daje , tylko wybieram inny słoik i tyle , je chętnie i nie widzę żeby była do tego zmuszana . jakie to biedne zestresowane sa dzieci ci je się karmi
Ona chyba za bardzo stara się być eko.
ja powiem tak, bo chyba o ta metode chodzi, co dziecko sobie jedzonko wybiera i takie w calosci (?). Ja uwazam, ze fajna ta metoda i jakby moja juz siadala, to tak bym probowala z nia, ale jako ze nie siedzi, to nie mam jak jej ulozyc jedzonka;
Ale jak sie z kazdej metody wychowywania robi jakas ideologie to wychodzi to katastrofalnie. Nie ma co przesadzac, ze jak sie daje papki to sie wpycha dziecku. Podobnie jest np z chustami. Sa super, co nie znaczy, ze wozek jest zly czy inne metody wychowawcze, spanie z rodzicami, karmienie piersia itd.
Ale nie wiem co eko ma do tej metody; inny (pseudo) model wychowywania, ale nie ekologia. Ja tam jestem za ekologia, ale karmienie pokaramami stalymi chyba niewiele ma tu do rzeczy?
Ale chyba rozumiem, co masz na mysli.
Cytat:
ja nasz piorę w persil a jego w vizir sensitive tylko,że mi to podejrzane bo z jednej strony obserwuję,że to po pokarmie,np jasne policzki od rana,drzemka-policzki nadal ok,dałam mu przy obiedzie trochę ziemniaka takiego solonego minęło pół godzinki policzki czerwone,czyli niby pokarm,ale np dziś po nocy miał tylko trochę czerowny policzek prawy,rano wzięłam go do naszego łóżka i usnął na lewym policzku,budzi się-czerwony,nasuwa się,że to uczulenie na proszek bądź pierze w poduszce ale niby też nie po czasami po drzemce w jego łóżeczku gdzie ma swój proszek tez potrafi mieć zaczerwienione policzki(może od zgrzania się-już sama nie wiem)
obecnie odstawiłam ta maść bo jest na sterydach nie było super efektu-kupiłam linomag i tym smaruję buźkę
Tak sie zastanawiam nad tym; tez myslalam na pierze, tylko to nie pierze uczula tylko kurz w nim, chyba, welna tez moze uczulac. Moze ma alergie na kurz. Zabierz mu ta poduszke, nie potrzebna mu chyba tak bardzo?
Moze ma to od goraca, taka wrazliwa skora (nie powiem atopiczna, tfu tfu, nie strasze) Tylko czerwone sa, czy wysypka?; Tzn moze jak sie rozgrzeje to tak ma. I stad tez przy jedzonku moze jak cieplejsze?
Moja Basia ma kropeczki czerwone jak ja tata caluje, bo kluje ja broda, a opn tez pali wiec mam tez teorie, ze ma na brodzie dym i dodatkowo ja podraznia. I potem jej to znika.
Wiesz ja mam swietny krem, ale on we Francji dostepny ; dexeryl. Sprobuj diprobazy. Cuchnie, ale podobna do dexerylu. To jest na atopie, bardzo sucha skore i egzeme, ALe jak on ma tylko czerwone to to egzema na pewno nie jest.
Stary 2010-10-28, 16:51   #4793
megi-megi
Zakorzenienie

Cytat:
TylkoOliwka - a może spróbój tak:
Start>Uruchom > "Services.msc" > 2 klik na Ati Hotkey poller > typ uruchomienia Wyłaczony.

---------- Dopisano o 15:01 ---------- Poprzedni post napisano o 14:57 ----------

A najlepiej będzie jak zainstalujesz nową wersję CCC
P0P - Ty jesteś mądra - nic nie zrozumiałam. Mój Tż jest programistą, uwielbiam jak z fascynacją mi o czymś opowiada i liczy, że ja to jeszcze skomentuję a ja i tak nic nie rozumiem.
Stary 2010-10-28, 16:59   #4794
Baobabek
Zakorzenienie

GG do Baobabek Send a message via Skype™ to Baobabek

Cytat:
Napisane przez mrowak Pokaż wiadomość
gratuluję zębolka-my też mamy jedną sztukę na razie, a co do pisu Danielka, to u nas jest IDENTYCZNIE-nie bój żaby-zaraz będą tak śmigać po podlogach, że będziemy tęsknić do czasów gdy tylko leżały i siedziały
dziękujem, tz Kubuś

Cytat:
Napisane przez madziwnia Pokaż wiadomość
Pocieszam cie!!1
My nie mamy zabka a doktorka 5 tyg temu powiedziała że juz kilka dni i sie przebije i nadal nic./.
ale pójde za chwile po łyżeczka i postukam hihi może cos zabrzęczy...

A po drugie.. no michalina przez pierwsze 4-5 msc była dzieckiem któe sie szybciej rozwijało niz rówiesnicy zawsze o ten miesiac do przodu była albo i lepuiej

a teraz siedziec nie siezi sama bo sie przechyla na boki a juz z pozycji na brzuszku nie ma mowy,
nie raczkuje chodx tyłek unosi ale płeza tylko w koło własnej osi.

Za to ona na nogach stoi sama sztywno i nawet kroczki stawia.
. znaczy ja jej tak nie robie ciagle bo to za szybko ale sZtywno stoi j naparwde "juz chodzi" umie stawiac kroki.

ja uaprta jestem i bede ja zmuszała do leżenia i kładła np. piloty alby zaczeła raczkowac..
no właśnie dokładnie tak jest jak napisałaś, mały robi identycznie ufff czyli chyba jednak wsio ok poprostu może faktycznie wolniej im to wszystko teraz idzie ja to już tak bym chciała gonić go po domu, żeby tak na czworaczkach uciekał

Baobabek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-28, 17:00   #4795
cigi
Rozeznanie

madziwnia, tak szybciutko na razie przeczytalam

Ja tam uwazam, ze nie ma co przesadzac, i ze taki chrupek to az taki zly nie jest. Nie mam zamiaru mojej zapychac batonikami i slodyczami i czipsami. Tego na pewno mojemu dziecku nie bede podawac (przynajmniej bede sie starala)
Ale nie mam nic przeciwko takim chrupkom, w ktorych w sumie tylko kukurydza jest, czy nawet paluszkom pozniej. Uwazam, ze przyjemnie jest miec jakies przyjemnosci w zyciu i przegryzki tez.

Bardzo jestem za zdrowym odzywianiem, wiele razy tak probowalam sie odzywiac i teraz tez sie staram (ale wpadlam w nalog slodyczy) i odpowiedzialnym i roznymi takimi rzeczami bardzo sie interesuje, ale nie mam zamiaru przesadzac. I chlebek tez jej podam. Ja bardzo lubie chleb i nie wyobrazam sobie zycia bez niego. Ale nie jadam bagietek, tylko kupuje chleb wieloziarnisty, z maki bio, orkiszowy itd. A w Polsce bardzo lubie ciemne pieczywo. Uwazam, ze chleb i ziarna to podstawa jedzenia.
A bialy chleb polski tez bardzo lubie i mi go brakuje. Oczywiscie, ze wolalabym taki na zakwasie prawdziwym, a nie na drozdzach, ale co robic.
I uwazam, ze dziecko moze sobie pozuc takie rzeczy, pomiedzy posilkami. Nie mam zamiaru jej tego wiele dawac, ale jak jest dluzsza przerwa miedzy jedzonkiem, to dlaczego nie. ja tez podgryzam. A potem tak czesto jak teraz nie bedzie jadla i jak bedzie glodna to dostanie i biala bulke do zjedzenia, albo pake chrupek. A nie snikersy, hot doga i chipsy do popicia z coca cola.
Moja mam tez mowi daj jej chlebka zajmie sie, i mnie tak wychowala, i jakos nie uwazam, zeby bylo cos ze mna nie tak. Chuda jestem, jakas bardzo schorowana nie jestem. Dziecko zajmie sie i zwyklym jedzeniem warzywka i owocu, to co, to tez zle? Lepiej zeby tak sie zajelo, niz telewizja.

O jejku, ale sie rozpisalam
na koniec chcialam dodac, jako,, ze nie widac mojej mimiki, ze pisze to bez nerwow i z usmiechem na twarzy
Stary 2010-10-28, 17:15   #4796
megi-megi
Zakorzenienie

Cigi - masz Ty kobieto dar, że wszyscy biorą Cię mega - poważnie. A ode mnie masz i później odpiszę Ci na pw - dodam tylko, że jakoś mam lepszy nastrój (może dlatego, że objadłam się niemal do nieprzytomności - w tym lody bakaliowe Grycana)

Cytat:
Napisane przez mrowak Pokaż wiadomość
to działa, to działa Megi, jesteś wielka wreszcie mogę pisać ćććććććććććć-hurrrraaaaa! Trzeba tam w te zaawansowane wejśćććććć
<rozpiera mnie duma> <sama dla siebie>
Stary 2010-10-28, 17:37   #4797
Gmyrelka
Wtajemniczenie

GG do Gmyrelka

Madzia dziękuję za linki, anakazar Tobie też - jeszcze nie zamówiłam więc nic straconego Tylko do jasnej ciasnej czemu te patelnie na indukcje są takie mega drogie chyba nie będę mieć patelni

Pop wspaniale że są dobre wieści od lekarza mojej synowej Oby tak dalej!

Baobabek dla Kubusia za ząbka

---------- Dopisano o 17:37 ---------- Poprzedni post napisano o 17:35 ----------

Cytat:
Gmyrelka oświeciłaś mnie z tym składaniem wózka!! ja cały czas składałam przez odpinanie nap, tylko czasem cycki mi przeszkadzały, żeby go popchnąć do złożenia bo strasznie niewygodne to było a tz nie mógł uwierzyć, że jest jakiś prostszy sposób
Padłam normalnie To teraz Ty mnie oświeć (w ramach rewanżu) jak w x-landerze POSADZIĆ dziecko

Gmyrelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-28, 18:04   #4798
madziwnia
Zakorzenienie

ja tez tylko wyraziłam swoje zdanie..

bo ile tu nas jest tyle "wychowań".. i nie każde mi odpowiada a i moje pewnie tez nie kazdej

tak samo miałam z TV mówiłam żenie dam dziecku tv do 2-3 roku zycia.. hehehe jakże sie wtedy myliłam..

Michalina uwielbia Teletubisie i powiem Wam bo wczesniej zapomniałam... ona juz zaczyna podnosic rączke i robic PaPa..

bo widzi to ciagle w Teletubisiach,... nie siedzi całymi dniami ale swoje bajki ulubione juz ma

Nie zarzekam sie że chlebka nie podam a chrupki na pewno bedzie jadła tylko nie teraz .. bo moja niunia z tych cyckowych i inaczej ja karmię niz te butelkowe.
Sa ma uwielbiam chrupki z Danio pychaaaaaaaaaaaa

---------- Dopisano o 18:04 ---------- Poprzedni post napisano o 18:02 ----------

Cytat:
Napisane przez Gmyrelka Pokaż wiadomość

Padłam normalnie To teraz Ty mnie oświeć (w ramach rewanżu) jak w x-landerze POSADZIĆ dziecko
hahahaha niemozliwe jesteście!!!!:ha haha:

Pola ur. 3 czerwca 2014!
Stary 2010-10-28, 18:07   #4799
madziwnia
Zakorzenienie

A mi dzis przyszły kozaczki z all zamówione uzywane a jak nówki za 29 zł
takie ooo

Pola ur. 3 czerwca 2014!
Stary 2010-10-28, 18:22   #4800
madziwnia
Zakorzenienie

A i jeszcze ostatnie fotki wrzucę taaak panna juz duuża!

Pola ur. 3 czerwca 2014!
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości