|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2341 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: 2010 - Wrześniowo-październikowe mamy - ze wszystkim sobie świetnie radę damy :
Cytat:
Masakra jakaś... Ja karmię między 10 a 15 minut...
|
|
#2342 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: 2010 - Wrześniowo-październikowe mamy - ze wszystkim sobie świetnie radę damy :
Cytat:
Jeśli źle to odczytałam to Aniu przepraszam .... może mam już takie zboczenie "porodzinne" A z innej beczki, właśnie synuś zwalił megaaa kupala 3-dniowego
Edytowane przez czita18 Czas edycji: 2010-10-28 o 22:17 |
|
|
|
|
#2343 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
mam zamiar zacząć odciągać mleko i na noc męża delegowac od karmienia, bo inaczej się wykończę.tylko położna mówi,że w ten sposób synio może się odzywczaic od cycki, no i wiecej roboty, ale ryzyk fizyk, co prawda chciałabym utrzymac karmienie piersią, choc tego nie znoszę,ale od porodu nuie przespalam dobrze nawet 4 godzin ciągiem. |
|
|
|
|
#2344 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2345 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja nawet nie wiem ile to moje dziecko zjada w ml
|
|
|
|
|
#2346 |
|
Wtajemniczenie
|
Właśnie minęła 4.doba kiedy to mój mały nie zrobił kupki. Wczoraj tylko nad tym pracowaliśmy
Szczepienie przeżył dzielnie, dostaliśmy od pediatry receptę na Debridat, oby pomógł ![]() Na szczęscie [pewnie przez ulewanie] przez ostatnie 10 dni przytył tylko 350 g ![]() Teraz powoli szykujemy sie znów na gimnastyke ogólnorozwojowa do pani rehabilitantki, wpadnę pewnie jak wywalczymy kupkę trzymajcie kciuki ![]() Miłego dnia
|
#2347 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale mam nadzieję że będę zadowolona ![]() Cytat:
a tak już niedługo i u was będzie 12 tygodni![]() gratuluje bez problemowego szczepienia ![]() Cytat:
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#2348 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczynki mam prośbe, niech mi któraś zrobi zdjątko odczynu po szczepionce po gruźlicy.. zastanawiam się, bo MOja Mileczka nic takiego nie ma... a juz dawno skączyła 2 miesice...Co do karmienia z butli FORSICZKO, ja też ściągam i już weszłam w prawe Mała czasem "sama" sie karmi - poprostu butelkę opieram o coś a ja przy niej ściągam mleczko i w sumie wychodzi na to samo czasowo a córa się nie złości, bo u mnie było dokładnie jak u CIebie - myślałam, że zwariuje. Teraz Milka i ja jesteśmy w miare zrelaksowane przy karmieniu![]() Naked- trzymamy kciuki z Milenką za Kupkę Pomaga na kupkę ale tak 2 razy dziennie![]() Pomidora - mam nadzieje, że Tymuś dzielnie znosi ten ból.,.bidulek jeden kolejny raz coś mu się dzieje - przytulamy z Milenką i ślemy buziole Moja Milenka lezy mi teraz na kolanach, na brzuszku i co chwile przysypia ssąc smoka- czeka sobie na karmienie o 9.00Dziś w nocy troche przeginala z karmieniem.. ale troszke jej przeciągałam, niestety jak się obudziła po 1,5h od jedzenia o 6.00 to nie mialam sumienia odmowić he Dalej jest szczesliwszą dziewczynką ![]() Mszu -może wyprobuj tak jak ja- ten SAB SIMPLEKS - ja podaje dość dużo bo do każdego karmienia podaje i tak 7-10kropelek, ale moze to wlasnie one pomagają bo Milka już nie ryczy..a wiesz jak ja mialam juz dośc jej placzu- Może NAdince też pomoże??? Gabi- moja też uwielbia jazde autem i też wtedy śpi.. ale coś mi się juz fotelik od wozka nie podoba.. wyciagnelas juz ten wkład ? Mysle nad kupnem nowego fotelika a tobie jak on się widzi?? CO do sukienieczki na chrzest- będziesz miala ślicznego Aniołka- tzn już masz..ale teraz to już będzie ekstra ![]() Bordowa - masakra z tym okresem... ja nie mam.. a też sciągam pokarm laktatorem.. Powiedz mi czy zauważyłaś, ze masz mniej pokarmu,, bo ja mam dośc dużo, nawet troche zamroziłam, ale boje się, że to może się zmienić.... Klarissa i jak malutka wczoraj? Płakała, czy dała mamie troszkę odetchnąć??
|
|
#2349 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
będzie do schrupania przy dziecku przecież nie mozna mówić o gustownych strojach, bo co gustownego jest w śpiochu czy przebraniu mikołaja ![]() Zuzi nie dokuczaj mi no projekt ble, sukienka ble ( żarcik ) pisz pisz , ważne że szczerze ![]() Cytat:
u nas znikł zanim go odnalazłam została jakaś plamka tylko Mszu już wcześniej miałam ci pisać, zę u ciebie to może kolki. One są nie tylko w nocy, wszędzie piszą że zaczynają się popołudniami My dzisiaj mieliśmy awarię z kupą oberwało się mojej koszuli, wykładzinie, a z tego wszystkiego mała się obudziła i 0 7 było już po spaniu ![]() Wasze maluchy też tak rzucają łapkami? nieraz to normalnie aż się walnie w głowę albo cała podrapana a nózkami też kopie tak jak Ninaad pisała jakby miała gdzieś dobiec ![]() ---------- Dopisano o 08:55 ---------- Poprzedni post napisano o 08:50 ---------- Mpik
|
|||
|
|
|
#2350 |
|
Rozeznanie
|
witajcie mamusie
![]() i znowu dzien jak codzien
|
#2351 |
|
Rozeznanie
|
|
|
#2352 |
|
Zakorzenienie
|
pewnie o to chodzi że nic
każdy dzień taki sam, dzień świstaka
|
|
|
|
#2353 |
|
Raczkowanie
|
Dobry mamuśki
a Radzio coraz bardziej mame zaskakuje,dzis pospalismy 4,5 h w nocy!!!wlasnie zjadłam sniadanko-paróweczki z serem mmmmm pychota,juz mi sie tydzien ich chciało hihi a za chwile karmienie-najpierw piersi a butla sie juz nam podgrzewa jest fajnie a byłam zobaczyc na naszym starym linku,ale cichutko laseczki juz pomału do nas dobijają i dobrzepozdrowionka i miłego dzionka mamuski
|
#2354 |
|
Rozeznanie
|
płacz, kupa, płacz, jedzenie, przewijanie, ryk, jedzenie
ja chyba zaczne ja dokarmiac bo caly dzien na cycku wisi
|
#2355 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tylko dzisiaj ma jakieś nowe wypryski... Cytat:
|
|
#2356 |
|
Zakorzenienie
|
Zapomniałam napisać, że odkryłam sprawcę wysypki u małej
kurcze normalnie lis w owczej skórze, takie niewinne banany jeszcze obstawiałam mleko ale dalej dużo piję a wysypka zeszła...
|
|
|
|
#2357 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja zapomnialam co to normalny sen Jak raz przespalam 3h pod rzad to myslalam potem, ze maraton moge przebiec ![]() Cytat:
Noc u nas w miare Olek byl grzeczny i tylko raz glosno wyl o cycusia. Tak sie zastanawiam kiedy dzieci sie swiadomie zaczynaja usmiechac i gaworzyc, bo u nas narazie usmieszki bezwolne tylko po karmieniu. A ja juz bym chciala widziec te bezzebne dziaselka na swoj widok
|
||
|
|
|
#2358 |
|
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny
My z małą idziemy dzisiaj na wizytę do pediatry jednak z tym katarkiem. Jak patrzę jak się męczy to ryczę razem z nią. Dogadałam sie w przychodni że nas przyjmą albo w izolatce albo w poradni dla dzieci zdrowych. Nie chcę na ten długi weekend ryzykować że się rozwinie jakaś gorączka, niech lepiej lekarz ją obejrzy będę spokojniejsza. My od godziny 6 się bujamy i dopiero teraz udało jej się przysnąć. A ja padam na ryjek. Co do stroju do chrztu to one prawie wszystkie takie słitaśne i o to chodzi My planujemy chrzest pod koniec listopada no chyba że nie uda mi się do tego czasu dotrzeć do kancelarii ![]() Ostatnio mała bez przerwy by wisiała na cycu ja już wymiękam bo potrafi czasem i 2 godziny go miętosić a jak chce zabrać to ryk. Położna mnie pocieszyła, że w 3 tyg jest duży przyrost masy ciała i to stąd może się brać więc trzymam ją za słowo, bo dłużej to tak nie pociągnę.
[vichy]263566[/vichy] Niechaj Bóg ma w swej opiece człowieka, który Cię naprawdę pokocha. Złamiesz mu serce, śliczna moja, okrutna, psotna kotko, która tak jest nieuważna i pewna siebie, że nie stara się nawet osłaniać swoich pazurków. http://suwaczki.waszslub.pl/img-2008080201001030.png |
|
|
|
#2359 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mój Franio troszkę dziś nie spokojny w nocy wyglądało to tak np. 22 pobudka i karmienie (10-15min) potem na rączki żeby mu się odbiło i znowu 10-15 minut bo strasznie długo mu to schodzi) wiec 22.30 mama się kładzie i a o 23.30 znowu to samo. Więc śpimy po godzince No ale mamy dopiero tydzień więc może się jeszcze unormujemy. A wczoraj to mały niby nie płakała w nocy jak się budził ale miał takie jakby gazy non stop a ja zjadłam połowę gruszki i zastanawiam się teraz wyszłam dziś sama do sklepu na chwilkę zostawiłam młodego ale nie zmełliście się jeszcze w spodnie sprzed porodu
|
|
|
|
|
#2360 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie gotuje Zuzi fajne te ubranka ![]() noszzz kurde a mi się nigdy nie uda w pampersa złapać, zawsze mam taki odruch że uciekam
|
|
|
|
|
#2361 |
|
Rozeznanie
|
ilonka- no wspolczuje
Niestety wiekszosc naszych dzieci jak dorasta, to im sie zmieniaja nawyki. Oby sie szybko unormowalo!Gabi- te ciuszki maja rozmiarowke od 62 bodajze tak wiec na nasze dzieci dalyby rade. Tylko zdjecia takie "dorosłe" ![]() Czy wy wszystkie chrzcicie dzieci w tym roku?? My czekamy do nowego roku, ale glownie dlatego, ze bedziemy chrzcic w lubuskiem a mieszkamy w Poznaniu. I jeszcze u mnie w parafi jest tak glupio, ze i my i chrzestni musza chodzic na iles nauk przed chrztem A chrzestni beda kazdy z innego miasta, wiec chcrzest bedzie raczej na wiosce u TZ.
|
|
|
|
#2362 | ||||
|
Zadomowienie
|
[/QUOTE]
Aneczka- strasznie ci wspólczuję, co za dupek z faceta mój wczoraj niespodziewanie zrobił sobie pępkowe z sąsiadem, wrócił pijany jka bela (co rzadko mu się zdarza), dzis miał 1 dzien wolnego i cłąy przspał. poczułam się jak smaotna matka, bo msporo od niego wymagam, wiec nawet sobie nie wyobrazam bidulo przechodzic przez cos takiego jak ty. przy dominiku tez taki był wczesniej?[/QUOTE] oj nie..przy Dominiku wstawał w nocy do niego...lulał go..podawał mi do karmenia...jak kąpałam go to zawsze musiał przy tym być..wogóle cód miód i orzeszki ..teraz stwierdził ze wychowanie dzieci jest w obowiązkach matki, a obowiązkiem ojca jest zarabianie na nie...Cytat:
Mój mąz nie jest alkoholikiem, choć zdaza mu sie wracać na rauszu do domu... tak jak ostatnio..ale mi bardziej chodziło o jego zachowanie (równiez na trzeźwo). Po nie pomaga mi przy dzieciach, a jak go o coś prosze to ma wąty ..bo on taki przemęczony po pracy jest ..jakby był jedynym człowiekiem który zapiernicza na budowach...Pisałam z resztą jak mnie traktuje..i własnie prosze aby zmienił swoje zachowanie względem mnie, żeby był choćby milszy (czy duzo wymagam?) a on traktuje mnie jak złą koleżanke a nie jak żone... Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
pije z kartonu bez gotowania...no chyba że do inki to gotuje
|
|
|
#2363 |
|
Zakorzenienie
|
jak przyjdzie kurier z aparatem to zrobie, ale popatrz na rączkach bardziej przy ramionach ale od strony plecków a nie boku, tak jakby z tyłu..
|
|
#2364 |
|
Zadomowienie
|
Zuzi mi sie chrzciny w ogole nie usmiechaja... a jesli juz naprawde bede do tego zmuszona to nie wczesniej niz pozną wiosna 2011...
gabi kochana... wolalabys nie wiedziec ile w banaanach jest chemii i czym one sa nie pryskane, zeby najpierw w czasie transportu nie dojrzewaly a pozniej pryskane w chlodziarniach zeby dojrzały... mam znajomego kotry handlowal egoztycznymi owocami troche mi opowiedział jak to niestety wszytsko wyglada.... ![]() jaka sytuacja dzis u mnie w nocy... wzielam Młoda do karmienia do lozka, ostatnio nie chce mi siedziec wiec robie to na lezaco, i jak Młoda zaczeła jesc to jednoczesnie zaczeła takie głosne bąki sadzic a moj mąż sie obudził do mnie z oburzeniem "To Ty?!" Myslalam ze go chlasne... ![]()
|
#2365 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Naprawdę, uwierz mi, bo ja sama butlę podaję.Cytat:
A to moje krwawienie to prawdopodobnie przez tabletki anty, dziś je odstawiłam i mam nadzieję, że przejdzie, bo ja już się chwieję jak chodzę, tyle krwi straciłam ... Bo naprawdę leci jak z kranu 13 dni ... Cytat:
Zaczęła tak w 7mym tygodniu I się śmieje cały dzień (o ile nie wyje ) ![]() Cytat:
Przecież to mleko nadaje się do spożycia, nie jest jakieś "surowe" czy prosto od krowy.
|
|
#2366 |
|
Rozeznanie
|
a ja podejrzewam u mojej Oli kolki skonczyla 3 tyg i od tego dnia wyje niewiadomo dlaczego...placze z takim zalem.. za chwile przestaje i znowu...
sama nie wiem ale meczy sie bidulka nawet nie potrafi usnac na dluzej zaraz sie budzi jak przysnie
|
#2367 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
[/QUOTE]Cytat:
![]() Ruszyła sprawa z tym *******onym kundlem co go mam za ścianą państwo właściciele po kolejnej mojej wizycie powiedzieli że oni mają świadka (sąsiada co mieszka nad nimi zresztą właściciela dobermana) który jest już 2 tydzień na zwolnieniu lekarskim i twierdzo że pies nie szczeka Wkurzyłam się i wyszłam I jeszcze dzień przed porodem jak kundel nawalał już 5 godzin poszłam do tego od dobermana i nikogo w domu nie było więc wieczorem zrobiłam to jeszcze raz poinformować że wnoszę już oficjalnie "zawiadomienie o wykroczeniu" a pan od dobermana to niech lepiej w domu na dupie siedzi skoro jest na zwolnieniu taki chory bo jeszcze na niego ZUS naślę (taka byłam wściekła) No i sprawa została wszczęta bo dzwoniła już policja do sąsiadów którzy chcą zeznawać . Też mają małe dzieci które się od tego ujadania budzą z drzemek a jeszcze tego psa zamykają od strony pokoju mojego Franka ehhh i młodzi ludzie i tak nie można się z nimi dogadać Edytowane przez IlonaN2 Czas edycji: 2010-10-29 o 12:16 |
|||
|
|
|
#2368 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
----------------------------------------- A poza tym miło się z Wami przywitać, drogie Mamuśki Stajemy na rzęsach, żeby nie czuła się odepchnięta czy mniej kochana, ale łatwo nie jest. Ani jej ani nam.. Odmówiła chodzenia do przedszkola i co dzień szopka przy wyjściu nie wspominając o innych zagrywkach... No ale musimy to przeżyć. Wszyscy Dobrze, że mój kochany mąż stoi na wysokości zadania i nie jestem sama z tym wszystkim...Pozdrawiam was, mam nadzieję częściej wpadać, by skrobnąć słówko
|
|
#2369 |
|
Wtajemniczenie
|
Na kolki to raczej za szybko ...
|
#2370 |
|
Zakorzenienie
|
myślę że nie za szybko
cytuję: Kolka u noworodka Z jakiego powodu noworodek ma kolkę. Ma ją ponad połowa dzieci. Kolkowe bóle brzuszka zaczynają się zwykle około trzeciego tygodnia życia. Ataki pojawiają się głównie wieczorami.... https://mamotoja.pl/niemowle_noworod...ykul,4777.html
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:33.

3-dniowego
Szczepienie przeżył dzielnie, dostaliśmy od pediatry receptę na Debridat, oby pomógł 
trzymajcie kciuki 
Płacz, krew i masakra jakaś 

projekt ble, sukienka ble (
oberwało się mojej koszuli, wykładzinie, a z tego wszystkiego mała się obudziła i 0 7 było już po spaniu