2010 - Wrześniowo-październikowe mamy - ze wszystkim sobie świetnie radę damy :D - Strona 79 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-10-28, 21:55   #2341
Klarissa
Zakorzenienie

Dot.: 2010 - Wrześniowo-październikowe mamy - ze wszystkim sobie świetnie radę damy :

Cytat:
Napisane przez forssiczka Pokaż wiadomość
u mnie to trwa 2-3 h nocą, kilka podejść, masakra, w dzień 2-1,5 h. w miedzyczasie spanko itp.położna orzekła ze jest leniwy,a ze jest malutki i ma zółtaczke to może to go tak spowalnia teraz, w każdym razie starc sie wybudzac (bo moj zasypia podczas karmienia)
zazdroszcze mamom, ktorych dzieci najadają sie w 20-30 min...
Karmisz 2-3h na jedno karmienie?
Masakra jakaś...
Ja karmię między 10 a 15 minut...
Stary 2010-10-28, 22:15   #2342
czita18
Raczkowanie

GG do czita18
Dot.: 2010 - Wrześniowo-październikowe mamy - ze wszystkim sobie świetnie radę damy :

Cytat:
Napisane przez bordowa Pokaż wiadomość
A jeszcze jedno ...
Dziewczyny ... "pijany mąż" i "alkoholik" to nie to samo ... Nie wiem, skąd się Wam to bierze ...
Jeśli ktoś pisze że "nic na niego nie działa" to chyba można to odczytać jako "proszę go aby nie pił ale jest to od niego silniejsze" ....
Jeśli źle to odczytałam to Aniu przepraszam .... może mam już takie zboczenie "porodzinne"

A z innej beczki, właśnie synuś zwalił megaaa kupala 3-dniowego

Edytowane przez czita18
Czas edycji: 2010-10-28 o 22:17
czita18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-28, 22:51   #2343
forssiczka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Klarissa Pokaż wiadomość
Karmisz 2-3h na jedno karmienie?
Masakra jakaś...
Ja karmię między 10 a 15 minut...
no tak, tak zeby się najadł: zasysa na 10 min (serio, z zegarkiem w reku, jakby miał wewnętrzny minutnik), natsepnie zasypia- tu róznie-10, 20 min, budzi sie z rykiem łałałała na odsłonę drugą, znowu podudla 10-20 min, zasypia i tak kilka podejść. opróżni jedna pierś i kończy 1o minutami na drugiej. a ze w nocy nie moge trafic do jego buzi (lampka mało pomaga), mały sie denerwuje i tak karmienie sie przeciąga, ale na szczęście ostatnio przesypia ponad 2 godz , niemal do 3 tfu tfu miedzy karmieniami. no ale nocy to normalnie się boję, wyobraz sobie karmienie pólnoc-3 rano, potem np 5-8...
mam zamiar zacząć odciągać mleko i na noc męża delegowac od karmienia, bo inaczej się wykończę.tylko położna mówi,że w ten sposób synio może się odzywczaic od cycki, no i wiecej roboty, ale ryzyk fizyk, co prawda chciałabym utrzymac karmienie piersią, choc tego nie znoszę,ale od porodu nuie przespalam dobrze nawet 4 godzin ciągiem.

forssiczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-28, 23:08   #2344
bordowa
Wtajemniczenie

Cytat:
mam zamiar zacząć odciągać mleko i na noc męża delegowac od karmienia, bo inaczej się wykończę.tylko położna mówi,że w ten sposób synio może się odzywczaic od cycki, no i wiecej roboty, ale ryzyk fizyk, co prawda chciałabym utrzymac karmienie piersią, choc tego nie znoszę,ale od porodu nuie przespalam dobrze nawet 4 godzin ciągiem.
Więcej roboty? Odciąganie na jeden posiłek to max. pół godziny jeśli masz normalną ilość pokarmu, a karmienie minimum 2 godziny
Stary 2010-10-28, 23:54   #2345
forssiczka
Rozeznanie

Cytat:
Więcej roboty? Odciąganie na jeden posiłek to max. pół godziny jeśli masz normalną ilość pokarmu, a karmienie minimum 2 godziny
wiesz, chodzi o przygotowanie butelek i laktatora, mycie, wyparzanie, a cycke wyciagasz i jedzie
ja nawet nie wiem ile to moje dziecko zjada w ml

forssiczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-29, 07:58   #2346
naked21
Wtajemniczenie

GG do naked21

Właśnie minęła 4.doba kiedy to mój mały nie zrobił kupki. Wczoraj tylko nad tym pracowaliśmy Męczy się mały, stęka, krzyczy, próbje i nic Szczepienie przeżył dzielnie, dostaliśmy od pediatry receptę na Debridat, oby pomógł

Na szczęscie [pewnie przez ulewanie] przez ostatnie 10 dni przytył tylko 350 g poprzedni przyrost mnie przerażał

Teraz powoli szykujemy sie znów na gimnastyke ogólnorozwojowa do pani rehabilitantki, wpadnę pewnie jak wywalczymy kupkę trzymajcie kciuki

Miłego dnia
Stary 2010-10-29, 08:02   #2347
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ninaad Pokaż wiadomość
mam nadzieję, że będziesz zadowolona I przynajmniej poprzebywasz trochę więcej z dorosłymi
to dopiero za rok więc wiesz... ale mam nadzieję że będę zadowolona

Cytat:
Napisane przez ycnan Pokaż wiadomość
martucha84, super, że Patryk już przeskoczył
Po cichu zazdroszczę tak "dorosłego" już synka
a tak już niedługo i u was będzie 12 tygodni
gratuluje bez problemowego szczepienia

Cytat:
Napisane przez Pomidora Pokaż wiadomość
Ja znowu jak po ogień, ale chciałam zwrócić uwagę dziewczyn z młodszymi od Tymka szkrabami: uważajcie na odczyn po szczepionce po gruźlicy (na ramieniu lewej ręki)! Tymkowi nie pękł, od 3 tygodni miał nabrzmiały i podeszły najpierw płynem surowiczym, a ostatnio ropą. Dziś skończyło się to usuwaniem chirurgicznym Płacz, krew i masakra jakaś Ale jest chyba spokojniejszy. Jutro kontrola i może w przyszłym tygodniu będzie w koncu szczepiony. I może się uspokoi i da mamie posiedzieć na wizażu
współczuje...
Stary 2010-10-29, 08:47   #2348
Mpik82
Rozeznanie

GG do Mpik82

Witam z ranca

Dziewczynki mam prośbe, niech mi któraś zrobi zdjątko odczynu po szczepionce po gruźlicy.. zastanawiam się, bo MOja Mileczka nic takiego nie ma... a juz dawno skączyła 2 miesice...

Co do karmienia z butli FORSICZKO, ja też ściągam i już weszłam w prawe Mała czasem "sama" sie karmi - poprostu butelkę opieram o coś a ja przy niej ściągam mleczko i w sumie wychodzi na to samo czasowo a córa się nie złości, bo u mnie było dokładnie jak u CIebie - myślałam, że zwariuje. Teraz Milka i ja jesteśmy w miare zrelaksowane przy karmieniu

Naked- trzymamy kciuki z Milenką za Kupkę napewno będzie dobrze- daj mu rumianek Pomaga na kupkę ale tak 2 razy dziennie

Pomidora - mam nadzieje, że Tymuś dzielnie znosi ten ból.,.bidulek jeden kolejny raz coś mu się dzieje - przytulamy z Milenką i ślemy buziole

Moja Milenka lezy mi teraz na kolanach, na brzuszku i co chwile przysypiassąc smoka- czeka sobie na karmienie o 9.00
Dziś w nocy troche przeginala z karmieniem.. ale troszke jej przeciągałam, niestety jak się obudziła po 1,5h od jedzenia o 6.00 to nie mialam sumienia odmowić he
Dalej jest szczesliwszą dziewczynką
Mszu -może wyprobuj tak jak ja- ten SAB SIMPLEKS - ja podaje dość dużo bo do każdego karmienia podaje i tak 7-10kropelek, ale moze to wlasnie one pomagają bo Milka już nie ryczy..a wiesz jak ja mialam juz dośc jej placzu- Może NAdince też pomoże???

Gabi- moja też uwielbia jazde autem i też wtedy śpi.. ale coś mi się juz fotelik od wozka nie podoba.. wyciagnelas juz ten wkład ? Mysle nad kupnem nowego fotelika a tobie jak on się widzi??
CO do sukienieczki na chrzest- będziesz miala ślicznego Aniołka- tzn już masz..ale teraz to już będzie ekstra

Bordowa - masakra z tym okresem... ja nie mam.. a też sciągam pokarm laktatorem.. Powiedz mi czy zauważyłaś, ze masz mniej pokarmu,, bo ja mam dośc dużo, nawet troche zamroziłam, ale boje się, że to może się zmienić....

Klarissa i jak malutka wczoraj? Płakała, czy dała mamie troszkę odetchnąć??
Stary 2010-10-29, 08:55   #2349
gabisun
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Szczęśliwa Pokaż wiadomość
Napisałam duuuużego posta i zamknęła mi się przeglądarka- wszystko wcieło wwrrrrr

No i nic nie pamiętam, wkurzyłam się....

Myślisz, że to jest ciepłe? Czy jeszcze ubierzesz coś na wierzch? A kiedy chrzciny?
myslę, że ciepłe Mała całą mszę spędzi w wózku w śpiworku a chrzcuny u nas są po mszy to na chwilę ją wyciągne i do jakiejśc foty tylko a chrzest za tydzień

Cytat:
Ja też mam takie podobne "słitaśne" wdzianko do chrztu.
Może to i wiocha, ale mnie się podoba

------------------------
Jestem w szoku - moje dziecko śpi nadal. Przed chwilą spanikowana poszłam sprawdzić czy aby żyje Zaraz kąpiemy ją także przespała od ostatniego karmienia do kąpieli po raz pierwszy w życiu, normalnie od 18-stej wrzeszczy Teraz się boję czy po kąpieli spać pójdzie... idę ją obudzić i wrzucić do wanny... Tż na wieść, że ona tyle śpi zapytał krótko "chora jest?"
No właśnie, ma być słitaśnie przecież to dziecko, nie będzie wyglądać jak z żurnala będzie do schrupania przy dziecku przecież nie mozna mówić o gustownych strojach, bo co gustownego jest w śpiochu czy przebraniu mikołaja no ale o gustach się nie dyskutuje

Zuzi nie dokuczaj mi no projekt ble, sukienka ble ( żarcik ) pisz pisz , ważne że szczerze nie każdemu musi się przecież podobać

Cytat:
Napisane przez Szczęśliwa Pokaż wiadomość
Ja dzisiaj na spacerze spotkałam naszą pediatrę zagadała do mnie[ że też mnie poznała i skojarzyła] i zapytałam o ten odczyn po gruźlicy. Stwierdziła,że sam odczyn jest różny w zależności od sposobu szczepienia, tzn. jak głęboko pod skórą wykonano szczepienie i że pęknięcie odczynu ma się nijak do kolejnych szczepień. i bądź tu mądry....
u nas nawet pediatra nie spytaa o odczyn ani go nie obejrzała przed szczepieniem u nas znikł zanim go odnalazłam została jakaś plamka tylko

Mszu już wcześniej miałam ci pisać, zę u ciebie to może kolki. One są nie tylko w nocy, wszędzie piszą że zaczynają się popołudniami a Lenka kiedyś też pisała, że Małą bolał brzuszek jak jadła nabiał

My dzisiaj mieliśmy awarię z kupą oberwało się mojej koszuli, wykładzinie, a z tego wszystkiego mała się obudziła i 0 7 było już po spaniu zaczęła się cieszyć, gadać do pieluchy i machać łapkami

Wasze maluchy też tak rzucają łapkami? nieraz to normalnie aż się walnie w głowę albo cała podrapana a nózkami też kopie tak jak Ninaad pisała jakby miała gdzieś dobiec

---------- Dopisano o 08:55 ---------- Poprzedni post napisano o 08:50 ----------

Mpik wkładu jeszcze nie wyciągnęłam, fotelik jako tako się spisuje ale my dużo nie jeżdzimy, przez zimę pewnie w ogóle więc nowy planuję dopiero na wiosnę aha a my wczoraj byłysmy w trasie pieszo, a nie autkiem, ale autkiem też uwielbia, w ogóle to zasypia jak tylko ją wsadzę do fotelika

gabisun jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-29, 08:56   #2350
elenka1
Rozeznanie

witajcie mamusie

i znowu dzien jak codzien

OLA 6.10.2010
elenka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-29, 09:14   #2351
Mpik82
Rozeznanie

GG do Mpik82

Cytat:
Napisane przez elenka1 Pokaż wiadomość
witajcie mamusie

i znowu dzien jak codzien
co tam się dzieje??
Stary 2010-10-29, 09:28   #2352
gabisun
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mpik82 Pokaż wiadomość
co tam się dzieje??
pewnie o to chodzi że nic każdy dzień taki sam, dzień świstaka

Stary 2010-10-29, 09:48   #2353
Eveliouses
Raczkowanie

Dobry mamuśki
a Radzio coraz bardziej mame zaskakuje,dzis pospalismy 4,5 h w nocy!!!wlasnie zjadłam sniadanko-paróweczki z serem mmmmm pychota,juz mi sie tydzien ich chciało hihi a za chwile karmienie-najpierw piersi a butla sie juz nam podgrzewa jest fajnie
a byłam zobaczyc na naszym starym linku,ale cichutko laseczki juz pomału do nas dobijają i dobrze
pozdrowionka i miłego dzionka mamuski

: jupi::j upi:
http://www.suwaczki.com/tickers/qq87i09k53acoskv.png

PROSZĘ ZOBACZ I PODPISZ SIĘ
http://uniteddogs.com/stopkillingdogs
Eveliouses jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-29, 09:55   #2354
elenka1
Rozeznanie

Cytat:
co tam się dzieje??
płacz, kupa, płacz, jedzenie, przewijanie, ryk, jedzenie ja chyba zaczne ja dokarmiac bo caly dzien na cycku wisi

OLA 6.10.2010
Stary 2010-10-29, 09:56   #2355
Klarissa
Zakorzenienie

Smile Dot.: 2010 - Wrześniowo-październikowe mamy - ze wszystkim sobie świetnie radę damy :

Cytat:
Klarissa i jak malutka wczoraj? Płakała, czy dała mamie troszkę odetchnąć??
Wczoraj super.
Tylko dzisiaj ma jakieś nowe wypryski... i skóra jej z czoła schodzi... czym posmarować takiego malucha? Myślę, że ją ta buzia swędzi... sądzicie, że można fenistilem?

Cytat:
Napisane przez gabisun Pokaż wiadomość
No właśnie, ma być słitaśnie przecież to dziecko, nie będzie wyglądać jak z żurnala będzie do schrupania przy dziecku przecież nie mozna mówić o gustownych strojach, bo co gustownego jest w śpiochu czy przebraniu mikołaja no ale o gustach się nie dyskutuje
Zgadzam się
Stary 2010-10-29, 10:18   #2356
gabisun
Zakorzenienie

Zapomniałam napisać, że odkryłam sprawcę wysypki u małej w życiu bym się nie spodziewała, a jednak...Banany! w czasie kiedy je jadłam była wysypka, potem zeszła i jak znowu całą furę bananów zakupiłam i wsuwałam tonami to znowu wysypka, teraz zeszło kurcze normalnie lis w owczej skórze, takie niewinne banany jeszcze obstawiałam mleko ale dalej dużo piję a wysypka zeszła...

Stary 2010-10-29, 10:22   #2357
Zuziczka
Rozeznanie

Cytat:
na szczęście ostatnio przesypia ponad 2 godz , niemal do 3 tfu tfu miedzy karmieniami. no ale nocy to normalnie się boję, wyobraz sobie karmienie pólnoc-3 rano, potem np 5-8...
Forsiczka- u nas jest tak juz 6tyg Ja zapomnialam co to normalny sen Jak raz przespalam 3h pod rzad to myslalam potem, ze maraton moge przebiec ale to trwalo tylko jakas godzine po obudzeniu.

Cytat:
Zuzi nie dokuczaj mi no projekt ble, sukienka ble ( żarcik ) pisz pisz , ważne że szczerze nie każdemu musi się przecież podobać
Gabisunku drogi, alez ja w zyciu bym Ci dokuczyc nie chciala
A projekt masz fajowy (oprocz tych garazy )
Co do ubranek to mi sie podoba dla chlopca cos takiego-
http://allegro.pl/ubranko-do-chrztu-...285288506.html
Dla dziewuszek cos w tym stylu-
http://allegro.pl/ubranko-do-chrztu-...283744832.html
Tylko szczera kobita ze mnie

My dzisiaj mieliśmy awarię z kupą oberwało się mojej koszuli, wykładzinie, a z tego wszystkiego mała się obudziła i 0 7 było już po spaniu zaczęła się cieszyć, gadać do pieluchy i machać łapkami
Hehe
U nas w nocy kupa na przewijaku łapana w pampersa, uff

Noc u nas w miare Olek byl grzeczny i tylko raz glosno wyl o cycusia.
Tak sie zastanawiam kiedy dzieci sie swiadomie zaczynaja usmiechac i gaworzyc, bo u nas narazie usmieszki bezwolne tylko po karmieniu. A ja juz bym chciala widziec te bezzebne dziaselka na swoj widok
Zuziczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-29, 10:29   #2358
niuniuniau
Zadomowienie

Cześć dziewczyny

My z małą idziemy dzisiaj na wizytę do pediatry jednak z tym katarkiem. Jak patrzę jak się męczy to ryczę razem z nią. Dogadałam sie w przychodni że nas przyjmą albo w izolatce albo w poradni dla dzieci zdrowych. Nie chcę na ten długi weekend ryzykować że się rozwinie jakaś gorączka, niech lepiej lekarz ją obejrzy będę spokojniejsza. My od godziny 6 się bujamy i dopiero teraz udało jej się przysnąć. A ja padam na ryjek.

Co do stroju do chrztu to one prawie wszystkie takie słitaśne i o to chodzi My planujemy chrzest pod koniec listopada no chyba że nie uda mi się do tego czasu dotrzeć do kancelarii

Ostatnio mała bez przerwy by wisiała na cycu ja już wymiękam bo potrafi czasem i 2 godziny go miętosić a jak chce zabrać to ryk. Położna mnie pocieszyła, że w 3 tyg jest duży przyrost masy ciała i to stąd może się brać więc trzymam ją za słowo, bo dłużej to tak nie pociągnę.
Niechaj Bóg ma w swej opiece człowieka, który Cię naprawdę pokocha. Złamiesz mu serce, śliczna moja, okrutna, psotna kotko, która tak jest nieuważna i pewna siebie, że nie stara się nawet osłaniać swoich pazurków.

http://suwaczki.waszslub.pl/img-2008080201001030.png
niuniuniau jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-29, 10:31   #2359
IlonaN2
Zadomowienie

GG do IlonaN2

Cytat:
Zapomniałam napisać, że odkryłam sprawcę wysypki u małej w życiu bym się nie spodziewała, a jednak...Banany! w czasie kiedy je jadłam była wysypka, potem zeszła i jak znowu całą furę bananów zakupiłam i wsuwałam tonami to znowu wysypka, teraz zeszło kurcze normalnie lis w owczej skórze, takie niewinne banany jeszcze obstawiałam mleko ale dalej dużo piję a
wysypka zeszła...
No właśnie się chciałam zapytać o to mleko czy wy je pijecie takie z kratonu? Bo ja mam straszną ochotę a nie wiem czy mogę? Czy muszę je gotować czy nie?

Mój Franio troszkę dziś nie spokojny w nocy wyglądało to tak np. 22 pobudka i karmienie (10-15min) potem na rączki żeby mu się odbiło i znowu 10-15 minut bo strasznie długo mu to schodzi) wiec 22.30 mama się kładzie i a o 23.30 znowu to samo. Więc śpimy po godzince No ale mamy dopiero tydzień więc może się jeszcze unormujemy. A wczoraj to mały niby nie płakała w nocy jak się budził ale miał takie jakby gazy non stop a ja zjadłam połowę gruszki i zastanawiam się teraz
wyszłam dziś sama do sklepu na chwilkę zostawiłam młodego ale nie zmełliście się jeszcze w spodnie sprzed porodu
IlonaN2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-29, 10:41   #2360
gabisun
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez IlonaN2 Pokaż wiadomość
No właśnie się chciałam zapytać o to mleko czy wy je pijecie takie z kratonu? Bo ja mam straszną ochotę a nie wiem czy mogę? Czy muszę je gotować czy nie?

Mój Franio troszkę dziś nie spokojny w nocy wyglądało to tak np. 22 pobudka i karmienie (10-15min) potem na rączki żeby mu się odbiło i znowu 10-15 minut bo strasznie długo mu to schodzi) wiec 22.30 mama się kładzie i a o 23.30 znowu to samo. Więc śpimy po godzince No ale mamy dopiero tydzień więc może się jeszcze unormujemy. A wczoraj to mały niby nie płakała w nocy jak się budził ale miał takie jakby gazy non stop a ja zjadłam połowę gruszki i zastanawiam się teraz
wyszłam dziś sama do sklepu na chwilkę zostawiłam młodego ale nie zmełliście się jeszcze w spodnie sprzed porodu
Ja piję przecież muszę skądś wapnia nabrać, nie chcę stracić zębów nie gotuje

Zuzi fajne te ubranka no ale to takie na większe dzieci to jak dla was akurat jak z angielskiego dworu
noszzz kurde a mi się nigdy nie uda w pampersa złapać, zawsze mam taki odruch że uciekam no i nie zawsze zdąże

Stary 2010-10-29, 11:00   #2361
Zuziczka
Rozeznanie

ilonka- no wspolczuje Niestety wiekszosc naszych dzieci jak dorasta, to im sie zmieniaja nawyki. Oby sie szybko unormowalo!

Gabi- te ciuszki maja rozmiarowke od 62 bodajze tak wiec na nasze dzieci dalyby rade. Tylko zdjecia takie "dorosłe"

Czy wy wszystkie chrzcicie dzieci w tym roku??
My czekamy do nowego roku, ale glownie dlatego, ze bedziemy chrzcic w lubuskiem a mieszkamy w Poznaniu. I jeszcze u mnie w parafi jest tak glupio, ze i my i chrzestni musza chodzic na iles nauk przed chrztem A chrzestni beda kazdy z innego miasta, wiec chcrzest bedzie raczej na wiosce u TZ.
Zuziczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-29, 11:01   #2362
aaneczka1984
Zadomowienie

[/QUOTE]

Aneczka- strasznie ci wspólczuję, co za dupek z faceta
mój wczoraj niespodziewanie zrobił sobie pępkowe z sąsiadem, wrócił pijany jka bela (co rzadko mu się zdarza), dzis miał 1 dzien wolnego i cłąy przspał. poczułam się jak smaotna matka, bo msporo od niego wymagam, wiec nawet sobie nie wyobrazam bidulo przechodzic przez cos takiego jak ty. przy dominiku tez taki był wczesniej?[/QUOTE]

oj nie..przy Dominiku wstawał w nocy do niego...lulał go..podawał mi do karmenia...jak kąpałam go to zawsze musiał przy tym być..wogóle cód miód i orzeszki..teraz stwierdził ze wychowanie dzieci jest w obowiązkach matki, a obowiązkiem ojca jest zarabianie na nie...

Cytat:
Napisane przez czita18 Pokaż wiadomość
Jeśli ktoś pisze że "nic na niego nie działa" to chyba można to odczytać jako "proszę go aby nie pił ale jest to od niego silniejsze" ....
Jeśli źle to odczytałam to Aniu przepraszam .... może mam już takie zboczenie "porodzinne"
No troszke zle zrozumiałaś, ale nic się nie dzieje...
Mój mąz nie jest alkoholikiem, choć zdaza mu sie wracać na rauszu do domu... tak jak ostatnio..ale mi bardziej chodziło o jego zachowanie (równiez na trzeźwo). Po nie pomaga mi przy dzieciach, a jak go o coś prosze to ma wąty ..bo on taki przemęczony po pracy jest ..jakby był jedynym człowiekiem który zapiernicza na budowach...Pisałam z resztą jak mnie traktuje..i własnie prosze aby zmienił swoje zachowanie względem mnie, żeby był choćby milszy (czy duzo wymagam?) a on traktuje mnie jak złą koleżanke a nie jak żone...

Cytat:
płacz, kupa, płacz, jedzenie, przewijanie, ryk, jedzenie ja chyba zaczne ja dokarmiac bo caly dzien na cycku wisi
Ja też tak miałam i daje 1-2 butle na dzien i mam spokuj

Cytat:
Napisane przez Zuziczka Pokaż wiadomość
Tak sie zastanawiam kiedy dzieci sie swiadomie zaczynaja usmiechac i gaworzyc, bo u nas narazie usmieszki bezwolne tylko po karmieniu. A ja juz bym chciala widziec te bezzebne dziaselka na swoj widok
ja tez się jeszcze uśmieszku nie doczekałam

Cytat:

pije z kartonu bez gotowania...no chyba że do inki to gotuje
aaneczka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-29, 11:11   #2363
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczynki mam prośbe, niech mi któraś zrobi zdjątko odczynu po szczepionce po gruźlicy.. zastanawiam się, bo MOja Mileczka nic takiego nie ma... a juz dawno skączyła 2 miesice...
jak przyjdzie kurier z aparatem to zrobie, ale popatrz na rączkach bardziej przy ramionach ale od strony plecków a nie boku, tak jakby z tyłu..
Stary 2010-10-29, 11:26   #2364
mszu
Zadomowienie

GG do mszu

Zuzi mi sie chrzciny w ogole nie usmiechaja... a jesli juz naprawde bede do tego zmuszona to nie wczesniej niz pozną wiosna 2011...

gabi
kochana... wolalabys nie wiedziec ile w banaanach jest chemii i czym one sa nie pryskane, zeby najpierw w czasie transportu nie dojrzewaly a pozniej pryskane w chlodziarniach zeby dojrzały... mam znajomego kotry handlowal egoztycznymi owocami troche mi opowiedział jak to niestety wszytsko wyglada....

jaka sytuacja dzis u mnie w nocy... wzielam Młoda do karmienia do lozka, ostatnio nie chce mi siedziec wiec robie to na lezaco, i jak Młoda zaczeła jesc to jednoczesnie zaczeła takie głosne bąki sadzic a moj mąż sie obudził do mnie z oburzeniem "To Ty?!"
Myslalam ze go chlasne...

Jestem, bo fotografuję....
http://martalipinska.blogspot.com/

Stary 2010-10-29, 11:33   #2365
bordowa
Wtajemniczenie

Cytat:
wiesz, chodzi o przygotowanie butelek i laktatora, mycie, wyparzanie, a cycke wyciagasz i jedzie
ja nawet nie wiem ile to moje dziecko zjada w ml
W Twoim przypadku to i tak mniej czasu Naprawdę, uwierz mi, bo ja sama butlę podaję.

Cytat:
Bordowa - masakra z tym okresem... ja nie mam.. a też sciągam pokarm laktatorem.. Powiedz mi czy zauważyłaś, ze masz mniej pokarmu,, bo ja mam dośc dużo, nawet troche zamroziłam, ale boje się, że to może się zmienić....
Ale to nie ma znaczenia ... Okres nie wpływa na ilość mleka A okres możesz dostać nawet po roku, moja koleżanka tak miała.
A to moje krwawienie to prawdopodobnie przez tabletki anty, dziś je odstawiłam i mam nadzieję, że przejdzie, bo ja już się chwieję jak chodzę, tyle krwi straciłam ... Bo naprawdę leci jak z kranu 13 dni ...

Cytat:
Asia już uśmiecha się świadomie Zaczęła tak w 7mym tygodniu I się śmieje cały dzień (o ile nie wyje )

Cytat:
Ej no nie dajmy się zwariować Przecież to mleko nadaje się do spożycia, nie jest jakieś "surowe" czy prosto od krowy.
Stary 2010-10-29, 12:07   #2366
elenka1
Rozeznanie

a ja podejrzewam u mojej Oli kolki skonczyla 3 tyg i od tego dnia wyje niewiadomo dlaczego...placze z takim zalem.. za chwile przestaje i znowu...
sama nie wiem ale meczy sie bidulka nawet nie potrafi usnac na dluzej zaraz sie budzi jak przysnie

OLA 6.10.2010
Stary 2010-10-29, 12:11   #2367
IlonaN2
Zadomowienie

GG do IlonaN2

Cytat:
ilonka- no wspolczuje Niestety wiekszosc naszych dzieci jak dorasta, to im sie zmieniaja nawyki. Oby sie szybko unormowalo!
No ja też mam nadzieje że jakoś to zleci TZ ma teraz wolne dwa tygodnie i mam nadzieje że jak przyjdzie pora wrócić mu do pracy to mały już jakoś regularniej i dłużej w nocy będzie spał bo mi troszkę szkoda TZ bo on naprawdę sporo pracuje a widzę że jest zmęczony po tych nocach no ale Twardo twierdzi że wszytko ok (za to go tak bardzo kocham) codziennie kąpie małego

Cytat:
Ja piję przecież muszę skądś wapnia nabrać, nie chcę stracić zębów nie gotuje
[/QUOTE]pije z kartonu bez gotowania...no chyba że do inki to gotuje[/QUOTE]

Cytat:
Ej no nie dajmy się zwariować Przecież to mleko nadaje się do spożycia, nie jest jakieś "surowe" czy prosto od krowy.
No właśnie nei wiedziałam ale już wiem i biorę się za szklankę mleka

Ruszyła sprawa z tym *******onym kundlem co go mam za ścianą państwo właściciele po kolejnej mojej wizycie powiedzieli że oni mają świadka (sąsiada co mieszka nad nimi zresztą właściciela dobermana) który jest już 2 tydzień na zwolnieniu lekarskim i twierdzo że pies nie szczeka Wkurzyłam się i wyszłam I jeszcze dzień przed porodem jak kundel nawalał już 5 godzin poszłam do tego od dobermana i nikogo w domu nie było więc wieczorem zrobiłam to jeszcze raz poinformować że wnoszę już oficjalnie "zawiadomienie o wykroczeniu" a pan od dobermana to niech lepiej w domu na dupie siedzi skoro jest na zwolnieniu taki chory bo jeszcze na niego ZUS naślę (taka byłam wściekła) No i sprawa została wszczęta bo dzwoniła już policja do sąsiadów którzy chcą zeznawać . Też mają małe dzieci które się od tego ujadania budzą z drzemek a jeszcze tego psa zamykają od strony pokoju mojego Franka ehhh i młodzi ludzie i tak nie można się z nimi dogadać

Edytowane przez IlonaN2
Czas edycji: 2010-10-29 o 12:16
IlonaN2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-29, 12:12   #2368
Ineczka33
Wtajemniczenie

Cytat:
Wczoraj super.
Tylko dzisiaj ma jakieś nowe wypryski... i skóra jej z czoła schodzi... czym posmarować takiego malucha? Myślę, że ją ta buzia swędzi... sądzicie, że można fenistilem?
Klarissa, my mamy na takie problemy maść robioną na zamówienie w aptece. Przepisuje ją pediatra. Jest to tzw. maść z cholesterolem. U nas działa. Kosztuje niecałe 5 zł.
-----------------------------------------
A poza tym miło się z Wami przywitać, drogie Mamuśki Podczytuję Was, choć na pisanie czasu mało, bo od września dom stoi na głowie.. Starsza córka od miesiąca nie może wyjść z przeziębienia - gile do pasa i kaszel; a poza tym mega kryzys związany z pojawieniem się nowego członka rodziny Stajemy na rzęsach, żeby nie czuła się odepchnięta czy mniej kochana, ale łatwo nie jest. Ani jej ani nam.. Odmówiła chodzenia do przedszkola i co dzień szopka przy wyjściu nie wspominając o innych zagrywkach... No ale musimy to przeżyć. Wszyscy Dobrze, że mój kochany mąż stoi na wysokości zadania i nie jestem sama z tym wszystkim...

Pozdrawiam was, mam nadzieję częściej wpadać, by skrobnąć słówko
Stary 2010-10-29, 12:13   #2369
bordowa
Wtajemniczenie

Cytat:
a ja podejrzewam u mojej Oli kolki skonczyla 3 tyg i od tego dnia wyje niewiadomo dlaczego...placze z takim zalem.. za chwile przestaje i znowu...
sama nie wiem ale meczy sie bidulka nawet nie potrafi usnac na dluzej zaraz sie budzi jak przysnie
Na kolki to raczej za szybko ...
Stary 2010-10-29, 12:20   #2370
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
Na kolki to raczej za szybko ...
myślę że nie za szybko

cytuję:

Kolka u noworodka
Z jakiego powodu noworodek ma kolkę. Ma ją ponad połowa dzieci. Kolkowe bóle brzuszka zaczynają się zwykle około trzeciego tygodnia życia. Ataki pojawiają się głównie wieczorami....

https://mamotoja.pl/niemowle_noworod...ykul,4777.html

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości