|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4831 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Tetrowa pielucha, smoczek z lateksu marcowo-kwietniowe W KOŃCU mają frajdę z
Cytat:
;No to pieknie pisalas prace, slicznosci. Chyba, ze tematem jest "wizerunek nowoczesnej matki Polki"
|
|
|
|
|
#4832 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Tetrowa pielucha, smoczek z lateksu marcowo-kwietniowe W KOŃCU mają frajdę z
cigi te jej wloski sa po prostu zabojcze!!!!!!!!!
moja to ma prawie lysy lepek , ja tez chce kitki i spinki!!!!
|
|
#4833 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#4834 |
|
Raczkowanie
|
hej
![]() megi- Kala 3 dni młodsza od Igorka i też jeszcze bez zębów! ostatnio moja ciocia stwierdziła że dziwnie że Kala jeszcze bez zębów a jest piersią karmiona... ze powinna mieć prędzej bo na cycu... ehh... ja tam się ciesze że jeszcze nie ma bo pewnie by mnie gryzła baobabku - moja też kiedyś wszystko prędko prędko robiła a teraz jakoś sie nie chce 'iść do przodu'.. jak się ją posadzi to siedzi chwile... ale ja się boje że przewróci się na zabawkę albo coś innego i sobie krzywdę zrobi... więc leży na macie... ale jak jest u dziadków to ciągle siedzi... hehe nawet ją nauczyli że jak siedzi w gondoli to sie rurek trzyma... chciałam wam pokazać ale nie mam zdj;/ i śmiesznie jak ją wsadzę do 2giej gondoli bo ona łapie za rurki ale one tak daleko są ze ona pochylona siedzi (zdj)darusia- wózek rozkładam 1 ręką i nogą ale ze złożeniem gorzej bo potrzebne 2 ręce... a oparcie (juz nie wiem czy ci pisałam) ma płynną regulacje i podnosi sie do prostego siadu... no i trzymam kciukasy a ja mojej daje już chrupki i chlebek... ona jak widzi że ktoś je to cmoka i ślinka jej cieknie... a jak długo nic nie dostaje to ryczy.... więc dla świętego spokoju dostaje coś do ręki żebyśmy mogli zjeść moja to w ogóle żarłok... a chuda... 3 tygodnie temu ważyła 7,9kg... teraz może będzie 8,5kg... i z gryzieniem też nie ma problemu... kupiłam jej ostatnio zupki z bobovity niby od 6 miesiąca a z kawałkami... przy pierwszej łyżeczce się krzywiła (jak przy każdej 1szej łyżeczce) ale zjadła tyle ile dostała...tylkooliwka- ehh ja próbuje przeczekać te nocki ale to już trwa od września... ;/ hm już nie chodzi o mnie ale ona się czasami z takim płaczem budzi jakby jej się śniły jakieś koszmary... no sama już nie wiem... a danielek faktycznie nie ma za ładnych tych policzków... a powiedz ciepło macie w mieszkaniu? bo mojej się robią takie mocno czerwone policzki po spacerze... jak z zimnego do domu wejdziemy to ta strzela buraka![]() a dziewczyny powiedzcie mi jeszcze czy ten fotelik espiro ale ten od 9-25 kg też się tak odchyla do tyłu? bo my się zastanawiamy nad fotelikiem... ale mała jeszcze sama stabilnie nie siedzi... tak w ogóle to ja dopiero ostatnio wyciągnęłam małej tą wkładkę dla niemowlaków bo dopiero teraz jak ja grubo ubieram to nie lata w nim na boki a na długość zaczyna z niego wystawać;/obiecane zdj z weekendu: 1. i 2. - uwielbiam taką jesień... chwale się swoją buźką bo na tym zdj widać kolory... 3. tak małą trzyma się wózka ![]() 4. a tak ją wymęczyła wizyta u cioci wygląda jak padnięta mucha ehh uciekam spać... narzekam że dziecko źle śpi a siedzę na necie po nocach
|
|
|
|
#4835 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To taki niby niemowlak a chciałby być stary. ---------- Dopisano o 07:15 ---------- Poprzedni post napisano o 07:08 ---------- ostatnio nie było Flipsow w sklepie i kupilam te z królikiem, i dopiero jak w domu zobaczylam po smaku że coś mi nie gra, a w nich wlaśnie sól jest. Kupowalam też Snacki ale one są fajne dopasowane do rączki, ale w smaku jakieś nie tegos ![]() ---------- Dopisano o 07:25 ---------- Poprzedni post napisano o 07:15 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 07:34 ---------- Poprzedni post napisano o 07:25 ---------- Ja po ślubie mieszkalam u moich rodziców całe pół roku, i moja mama mi powiedziala około 20 października że mamy się do pierwszego wyprowadzić, bo oni chcą świętego spokoju a my czasami o prawie 22 chodzimy spać bylam wtedy w 3 mc ciąży, ale jeszcze nikomu nie mówiliśmy żeby nie zapeszyć po wcześniejszych doświadczeniach. No i wtedy sie wyprowadziliśmy do na szybko znalezionej kawalerki w domku jednorodzinnym w piwnicy bo tylko wtedy na takie coś było nas stać, a moi rodzice zostali sami na 8-miu pokojach., Zanim Eryk się urodził to mieliśmy już mieszkanie służbowe 2 pokoje i za nic bym do matki nie wróciła. Niby nasze stosunki są poprawne politycznie, ale i tak taki gniew w człowieku zostaje, bo wtedy musiałam studia rzucić żeby mieć na opłacenie wynajmu, i 4 mc w łóżku leżałam na potrzymaniu ciąży.
|
|
|
#4836 |
|
Zakorzenienie
|
straszne jest to co piszesz ;/ ja sobie nie wyobrazam tak to dziecka powiedziec!;/
---------- Dopisano o 07:57 ---------- Poprzedni post napisano o 07:54 ---------- Tam do tego mieszkania, ktore idziemy ogladac potrzebujemy swoja lodowke, pralke, kuchenke, lodowka jest tu w domu druga i kuchenka tez nie uzywana stoi w pralnii , tylko ciekawe czy mama nie bedzie miala ale zadnego a jednak wydaje mi sie ze byloby za prosto;/
|
|
#4837 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cigi - po kim ta Twoja Baśka ma te włosy. Bosz... cudo! A wczoraj wyszliśmy z tż koło 19 na zakupy jedzeniowe, mały był senny, więc babcia miała go uśpić - wracamy gdzieś po 1,5 godzinie (w Auchan są gerbery po 2,89 i pampki po 40zł) i w piwerwszych słowach słyszę od babci"masz nie pić kawy, bo go nie będę usypiała; Ty sobie pijesz, a ja go później 50minut bujam przez te kofeine", a ja na to"ale ja go już nie karmiłam po kawie..." Nie ma to jak dobre powitanie. Zawsze jak babcia zostanie z małym to ma pretensje, nawet jak wracam z pracy. W nerwicę wpadnę.
|
|
#4838 |
|
Zakorzenienie
|
ja licze ze to mieszkanie bedzie ladne, jak mi beda kazali wziasc kicie to wezme bo pan nie ma zastrzezen jesli chodzi o kota czy nie duzego psiaka.
Poki co musze jechac z tym maluchem do weta, ma katar koci i takie brzydkie oczy zaropiałe, kolezanka go odrobaczala i mial zastrzyki na to przeziebienie ale i tak pojade , niech zobacza bo cos mi sie nie podoba ta ropa na oczach.
|
|
#4839 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4840 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Śliczna Michasia.Skóra Zdjęta z Ciebie. Cytat:
tylkooliwka ale Danio moja nawet takich nie ma jak wróci z zimnego do ciepłego,bo tylko wtedy się rumieni.
|
|
#4841 |
|
Zakorzenienie
|
co do jedzenia moja chleba juz dawno probowala, chrupki tez wcina.
Mam kolezanke kurczowo trzymajaca sie schematu zywienia, dla mnie to roche dziwne, oczywiscie ze pewnych rzeczy nalezy sie trzymac ale bez przesady.
|
|
#4842 |
|
Zakorzenienie
|
Jak dla mnie Danielek nawet z takimi polikami jest mega - cudny
|
#4843 |
|
Zakorzenienie
|
natalala dawno nic nie pisala, Mad Cat i pare dziewczyn...ciekawe co u nich.
|
|
#4844 | ||||
|
Zakorzenienie
|
hej
![]() tu jest duzo przepisów , chlebów z tej strony nie robiłam ale robiłam dużo jej ciast i zawsze wychodzą rewelacyjnie http://mojewypieki.blox.pl/strony/Chleby.html a co powiecie na malage z grycana to dopiero można sie uzaleznić ![]() Cytat:
zastanawiam się jednak nad jeszcze jednym takim na zakupy właśnie , bo ostatnio jak pojechałam z małym sama i chodziłam po miescie to myślałam że mi kregosłup szczeli Cytat:
Cytat:
a uśmiech zarąbistyCytat:
|
||||
|
|
|
#4845 |
|
Zakorzenienie
|
Cigi- kubełkowe to znaczy takie wyprofilowane a nie płaskie. Do siedzenia to kubełkowe są wygodniejsze ale już do leżenia to nie bo to wyprofilowanie przeszkadza.
Mała ślicznie wygląda a z tą fryzurą i ząbkami to tak na 2 latka. MAchaj - lachon z Ciebie a Karinka to fajna dziewczynka .Madzia - no to rodzice Cię załatwili. Wiecie jak ja czytam o waszych rodzicach to czasami uwierzyć nie mogę. Być może u mnie byłoby podobnie tylk że ja mam kult rodziców. Postawiłam ich piedestale i wyidealizowałam. JA w weekend po raz pierwszy przedstawię swoim rodzicom moją Oliwkę. ![]() Dziewczyny jakby Która nie wiedzała to przypominam: Dzisiaj mamy Piątek, Piąteczek, Piątunio
|
#4846 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny wy też tak macie może?ja dziennie się loguje chyba z tysiąc razy.Szlag mnie trafi chyba,co chcę odpisac na posta to mnie wywala i muszę się logowac,jak znowu już napisałam posta i chcę go wysląc to też mnie wywala...Przy przeskoczeniu na kolejną stronę mimo,że jestem zalowgowana to i tak mnie wywala...jak fotkę chcę zobaczyc to to samo i tak w kółko;/
Nie wiem czy to wizaż wybitnie mnie nie lubi czy coś z moim kompem?bo analizując to w pracy i u mamy nie mam takich problemów.
|
#4847 |
|
Zakorzenienie
|
Popieram
Daria - ja też trzymam kciuki
|
#4848 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4849 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
mam nadzieje ze pomogłam
|
|
#4850 |
|
Zakorzenienie
|
to od razu wyprostowuję, że z domu wyprowadzić kazala mi się tylko mama, ojciec to wtedy po kątach plakał, bo on jedynak, sierotka,i by chciał mieć wszystkich przy sobie, tym bardziej że dom wielki, i co tam mają sami robić, ganiać się
a moja matka z wielodzietnej rodziny, i zawsze jakaś taka mialam wrażenie że miała jakiś uraz z dzieciństwa że musiała się dzielić, i że któraś siostra dostala więcej(oj się nasłuchałam, że tamta w dzieciństwie od dziadka dostawala więcej cukierków![]() Co do pionowego oparcia x-landerów, a raczej braku. To ja patrzę na to w kategori, że jak dziecko chce to niech sobie pionowo posiedzi bez oparcia, ale na dłuższą mete to wygodniejsze, tak myślę patrząc w jakim fotelu mi dobrze się siedzi, najlepiej w takim mięciusim i lekko pochylonym jednak. Tylkooliwka, ja na szybko nadrabialam zaległości i tylko w odpowiedziach przeczytalam że twój malec ma podobnie jak mój czerwone policzki, i nie wiem czy tak samo jak mój od wiatru dostaje taka wysypkę. Ale ostatnie dni mu przeszło nie wiem na jak długo, ale używam do buzi bepanthen od 3 dni. Smaruje mu 2 razy dziennie po jedzeniu, myje buzie i smaruję, świeci się wtedy bardzo, ale jak pomaga to niech się chwile świeci
|
|
#4851 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nauczona doświadczeniem też po napisaniu wszystko kopiuje![]() Jednak chyba z moim kompem jest coś nie tak,bo skoro na innych nie mam takiego problemu?w tygodniu tż zawiezie do informatyka-niech go sprawdzi.
|
|
#4852 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4853 |
|
Rozeznanie
|
megi, libra, pop, ferrou, i innym ciociom, o ktorych zapomnialam dziekujemy za komplementa
![]() A tak w ogole witam z zaswiatow... Spalam dzis gdzies ponad 5 godzin plus pobudka na karmienie ; Basia wybudzila sie po 24, po czym nie mogla zasnac i plakala. Skonczylo sie to cyckiem gdzies kolo 2, ktory jej niestety nie uspil i lezala sobie, juz tym razem spokojnie, kolo mamusi, ktora nie mogla sobie przy niej zasnac, bo nie zdazyla sie jeszcze umyc i przygotowac do spania ; w koncu zasnela gdzies przed 3..................;;;Ale mamy tym razem chyba winowajce- 5 zab! Kto da wiecej? |
|
|
|
#4854 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Kochane jesteście dziękuję Wam bardzo za miłe słowa ale to mi nie daje spokoju.Od wczoraj mu nie zeszło obudził się z wypiekami ale są bledsze niż wczoraj,nie daje dzisiaj dań obiadowych zobaczę.
Cytat:
tak daje mu fenistil 3x po 3kropelki,właśnie nie wiem jak długo można to podawac?ale krostek juz nie ma tylko te wypieki i troszkę przesuszone. Cytat:
Darusia trzymam kciuki żeby się powiodło. Anakazar u mnie normalnie wchodzi wizaż Edytowane przez tylkooliwka Czas edycji: 2010-10-29 o 10:47 |
||
|
|
|
#4855 | ||||
|
Rozeznanie
|
buuuuuuuuuuu... Wlasnie sobie wylalam herbate. Nic to, ze podmoczylam lapka, ksiazki, cd i inne, ale herbatki nie zostala ani kropelka........
machaj- ladna ta jesien polska zlota. Ladnie sobie szaliczek zakladasz, ja tak nie umiam Cora sie trzyma zawziecie; i mucha dziabnieta tez fajna ![]() ---------- Dopisano o 11:02 ---------- Poprzedni post napisano o 10:50 ---------- Cytat:
![]() Wspolczuje mamusi w takim razie; Ciezko mieliscie, trzeba Wam przyznac. Ja z tych, co maja wspanialych rodzicow (choc sciecia z mama mam, kiedy jestesmy dluzej na tym samym terenie, ale to chyba w miare normalne; czy z nami bedzie tak samo?) Cytat:
A czemu sobie nosidla, mei taika np nie uszyjesz? Chyba dobra jestes w te klocki? Cytat:
Cytat:
![]() Corcia sie obudzila; no nie pospala za duzo, a taka mialam nadzieje, po dzisiejszej nocy. Przeciez i ten moj babel jest zmeczony.... Los... ---------- Dopisano o 11:06 ---------- Poprzedni post napisano o 11:02 ---------- libra, no wiidze ze tam same mniam mniam jest. slina cieknie. Tylko ja mam tyle czasu ostatnio... MINKA i cooooooooooo???? zlituj sie mila kobieto
|
||||
|
|
|
#4856 |
|
Zakorzenienie
|
Cigi widzę Ty też od rana rozlewasz hehe wiecie co zrobiłam?nalewałam Ninie bobofruta do buteli i wróciłam,żeby dolac i wzięłam soczek(marchew z czymś tam) i zawsze wstrząsam i tak wstrząsnęłam,że koszulka w soku,moje włosy i podłoga(to i to świeżo umyte)i wszystko co było na szafce też zachlapałam.Miałam kuchnię w kolorach orange
![]() tylkooliwka może Danielka taki urok?mój tż często bywa taki rumiany ![]() cigi idą Basi te ząbki jak szalone.Brawo
|
#4857 | |
|
Rozeznanie
|
jakas martwa godzina; ja zaraz zmykam na spacer, bo marudzi ma mala niemozliwie
; Dalam chrupa kukurydzianego, zebym drugie sniadanie mogla zjesc.No dobra, widze, ze chrupy sa ok dla wiekszosci z nas. A czy jak dam jej pare takich Z SOLA na dzien, to bardzo zle???? Cytat:
dziekujemy Oszzzzzz, nie do wytrzymania marudziiiiii, zmykam |
|
|
|
|
#4858 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Tesciowie znaczy teraz już tylko tesciowa to by nam wszystko oddali . Jak stawiali ten dom to dla siebie on ma parter tam była pralnia , wielki pokój w którym teść sobie dłubał coś tam , ogromna suszarnia , pomieszczenie na piece , mój TZ dostał stare mieszkanie na blokach gdzie mieszkali , jak sie mu urodziły dzieci to tesciowie oddali mu swoją góre czyli swoje mieszkanie a na dole z pokoju na hobby tescia zrobili sobie salon z suszarni sypialnie z pralni kuchnie itp . a tam gdzie sa piece jest oddzielone i mają łazienke ( prysznic itp ) . A w sumie nie musieli tego robić . Nie rozumiem takich rodziców Cytat:
Cytat:
Dobrze ze piątek bo TZ przyjedzie ile można tak siedziec jak kołek samemu .
|
|
#4859 |
|
Zakorzenienie
|
http://wiadomosci.wp.pl/kat,1347,tit...l?ticaid=1b25c
bestialstwo;/ zobaczcie;/ Ja nie wiem jak tak można,przecież to ukształtowane dziecko. Chiny to popaprany kraj i tak ich polityka.
|
#4860 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:09.

;

bo mojej się robią takie mocno czerwone policzki po spacerze... jak z zimnego do domu wejdziemy to ta strzela buraka
.

moja nawet takich nie ma jak wróci z zimnego do ciepłego,bo tylko wtedy się rumieni.

Spalam dzis gdzies ponad 5 godzin plus pobudka na karmienie
; Dalam chrupa kukurydzianego, zebym drugie sniadanie mogla zjesc.