Kopniaczki już pierwsze czujemy, wyprawkę powoli kompletujemy. Marzec - kwiecień 2011 - Strona 38 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-10-29, 10:51   #1111
Montii
Zakorzenienie

Dot.: Kopniaczki już pierwsze czujemy, wyprawkę powoli kompletujemy. Marzec - kwiecie

joker to właśnie nie pieluszki wielorazowe tylko taki podkład i dajesz do pampka i maly robi kupę na podkład i jego wyrzucasz i ma suchego pampka i śpi dalej spróbuje wypytać tą koleżankę

[LEFT]
Montii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-29, 10:52   #1112
trzyrazyi
Zadomowienie

Dot.: Kopniaczki już pierwsze czujemy, wyprawkę powoli kompletujemy. Marzec - kwiecie

Cytat:
Napisane przez Jok3r Pokaż wiadomość
Aaaaaaaaaaaaa dobra laski ostatnie poejscie, bo kurka za 2 tyg chcemy juz ten nieszczesny wozek kupic, ktory?
http://www.tako.net.pl/index.php?action=showitem&id=363
http://medvedik.com.ua/product-74549...ollection.aspx
http://www.tako.net.pl/index.php?action=showitem&id=365

Najlepiej otworzcie sobie te zdjecia na dole, bo wtedy wyrazniej widac kolorki.

Mnie osobiscie najbardziej sie podoba ten zolty na ulicach tak szaro a on jest swietny ...kwestia gustu wybor nalezy do ciebie
trzyrazyi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-29, 10:57   #1113
wikakika
Rozeznanie

W Lidlu sa pieluszki?trzeba oblukac...bo naprawde na tych pampersach mozna fortune stracic
wikakika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-29, 10:58   #1114
iweczka
Zakorzenienie

Cytat:
Ja dostalam skierowanie, ale pojde juz u rodzicow, bo musze jeszcze pulmonologa zaliczyc i spirometrie to za jednym zamachem to zalatwie. Dostalam na szczescie 50, bo ja do slodyczy mamy lekki odrzut

Ja ze wzgledu na astme i miesniaka, ktory blokuje kanal rodny mam zalecenie cc, wiec w sumie nie mam nad czym sie zastanawiac

No to gratki, kolejny synus, chlopaki chyba prowadza? Moj tez usiedziec w miejscu nie moze, a teraz to juz tak wiezga, ze czasem tlumacze mu, ze mama juz jest zmeczona tymi kopniakami, a ten dalej swoje. Niegrzeczny urwis mi rosnie Teraz na tych echo serca lekarz pokazal mi gdzie dokladnie mala cholera ma nogi i rece i okazalo sie, ze lezy sobie kurdupel jeden buzia do pepka i od dolu wali we mnie z nogi, a w okolicy pepka rekami. No jak to wygladalo to masakra hehe. Jakby sie chcial przez brzuch przebic wolajac wypysccie mnie!!!!!

Ja mama liste w spadku po szwagierce, ale czesciuowo sie jej trzymam, bo w praktyce nie sparwdzily sie np rozm 56-58. Wiec pomijam je i kupuje wieksze. Latwiej sie robi zakupy, bo masz caly czas przy sobie kartke i nie kupisz np 20 bodziakow z krotkim rekawem

Wiesz co ja to sie za to zabralam tak szybko glownie dlatego, ze jak lazilam ze szwagierka po sklepach i widzialam co ona juz kupuje to jakos tak samo wyszlo. Poza tym ja mam ta ciaze zagrozona, wiec niestety musze brac pod uwage, ze cos odpukac moze byc nie tak i bede musiala w szpitalu lezec. Dodatkowo idzie zima, a brzuchy rosna, wiec po co sie pozniej meczyc w zaspach i marznac latajac po sklepach jak mozna teraz poki jeszcze slonce swieci i mozemy sie w miare sparwnie poruszac. No i na koniec ja wyjezdzam do rodzicow i wracam po nowym roku, a w styczniu bede w 31 tyg, wiec tak jakby juz na walizach bede siedziec, bo kazdy mi wrozy ( lekarze ofc), ze urodze szybciej. Maz po tym jak szwagierka ur 3 tyg wczesniej i srednio byla do tego przygotowana zapowiedzial, ze w styczniu to juz ma byc wszystko, wozki, sruski, lozeczka, pieluchy kosmetyki doslownie wszystko i moja torba do szpitala spakowana. Ja tez jestem tego zdania, wiec od stycznia siedze w domciu i spokojnie czekam na rozpakowanie
hehe ja tez juz do stycznia mam zamiar wszystko mieć, zeby potem nie latać jak kot z pęcherzem a co do pogody to tez racja potem bedzie zimno, chlapa i wogole do d....więc teraz trzeba pokupować wszystkie niezbędne gadżety
iweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-29, 10:59   #1115
coralady
Wtajemniczenie

Dziękujemy z Maleństwem za wszystkie miłe słowa pod naszym adresem

Cytat:
Napisane przez SammaMia Pokaż wiadomość
Jesli mozna, to i ja chetnie dolacze do waszego grona Podczytywalam was od samego poczatku,, jednak ze wzgledu na problemy z lozyskiem (zbyt nisko polozone --> plamienia od 11 tyg. --> krwotok w 13tym --> szpital do konca 14go ) postanowilam poczekac z rejestracja , az sytuacja sie unormuje, co tez w koncu nastapilo
Witamy nową mamusię Ja tez miałam problemy na początku-plamienie,szpital,ciąża zagrożona,leki.Teraz już wszystko będzie dobrze!

Cytat:
Napisane przez aguchaw1 Pokaż wiadomość
Ja też chętnie do Was dołączę, poczytałam kilkaset postów i mniej więcej jestem w temacie, mam nadzieję, że mnie przyjmiecie do swego już znajomego grona)
Ja jestem w 15 tygodniu, narazie nie wiadomo czy chłopczyk czy dziewczynka tzn najprawdopodobniej chłopczyk
Mam nadzieje, że niebawem będę mogła bliżej Was poznać.
Póki co przedstawiam fotkę dzidzi
Witamy

Cytat:
Napisane przez iizabelaa Pokaż wiadomość
pij dużo wody bo to ponoć zdrowe w ciąży, ja zauważyłam, że ostatnio więcej zaczynam pić

a odnośnie jedzenia,
to zgadzam się że bezsensu jest przeginać,
ja napisałam , ze zjadłam gorący kubek (bez konserwantów )
ktoś, że je to na co ma ochotę w ciąży,
i wyszło, że jesteśmy grubaskami stołującymi się tylko w brach szybkiej obsługi i poza zupkami nic innego nie jemy
i fakt do konsensusu nie dojdziemy, więc zakończmy dyskusję
Ja też pije dużo więcej,pewnie orgazizm potzrebuje.A może to tez wina grzejacych kaloryferów co wysuszają śluzówkę W każdym razie lekarz zalecił mi picie dużej ilości wody.

A w ramach zakończenia dyskusji o zdrowych jedzeniu ide dzisiaj na ...pizzę

Cytat:
Napisane przez trzyrazyi Pokaż wiadomość
ja dzisiaj wybieram sie na polowkowe mam nadzijeje ze poznam plec i ze wszystko bedzie ok z dzidzia......
Trzymamy kciuki za Maleństwo!!!

Cytat:
Napisane przez iizabelaa Pokaż wiadomość
a moja miała w 16tyg. i 5 dniach - 12,7cm

czy to nie za mało?
Nic sie nie przejmuj!Wszystko w normie!Ja jestem wysoka,mam prawie 180cm,więc nie dziwne,ze Dzidziuś tez dłuuuugi

Cytat:
Napisane przez kasiapruszkow Pokaż wiadomość
super fajinie ze wszytko ok a co ci sugerowal za plec??
Nie sugerował w ogóle,tylko sprawdził narządy i powiedział,że dowiemy się następnym razem!Ja byłam cała wniebwzięta że Maleństwo widziała i że jest zdrowe!

Cytat:
Napisane przez miamore999 Pokaż wiadomość
ale macie dziewczyny takie fajne zdjęcia z usg...
mi to takie dała, że nic nie widać..
Ja dopiero wczoraj poprosiłam o ładne zdjęcie,sama sobie kadr wybrałam Jeszcze będziesz mieć ładną fotkę!Poproś o nią na nastepnej wizycie.

Pozdrawiam ciepło
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy!

28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi

Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia.
Fiodor Dostojewski

Edytowane przez coralady
Czas edycji: 2010-10-29 o 11:03
coralady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-29, 11:01   #1116
iweczka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Montii Pokaż wiadomość
na koniec powiem,że mam dzisiaj ochotę na flaki ale takie chamskie, ze stacji benzynowej z ogromną bułą. !!!!!!!!!!!!!!!

muszę pomyśleć co na obiad
hahaha a ja mam ochote na pierozki z serem
Stary 2010-10-29, 11:04   #1117
wanilia83
Zadomowienie

Cytat:
joker to właśnie nie pieluszki wielorazowe tylko taki podkład i dajesz do pampka i maly robi kupę na podkład i jego wyrzucasz i ma suchego pampka i śpi dalej spróbuje wypytać tą koleżankę
wypytaj bo może to być dobry patent

Cytat:
Napisane przez coralady Pokaż wiadomość

A w ramach zakończenia dyskusji o zdrowych jedzeniu ide dzisiaj na ...pizzę
no wiesz co aleś mi smaka narobiła a ja dziś tylko jajko z ziemniakami i kefirem bo wieczorem jedziemy na imprezę i tam mam zamiar sobie ostro dogodzić
wanilia83 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-10-29, 11:04   #1118
iweczka
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny mnie w nocy budzi taki ból w krzyżu że to jest masakra!!!!
nie wiem czy to mały tak się rozciąga czy co? jak trochę pochodzę to przechodzi ;/
nic wogóle nie mów....mnie tak kregosłup nap......ze dramat, a najgorzej juz pod wieczór, leze. chodze, siedze w 15 pozycjach oszaleć można, każdego zaganiam do masowania plecków.......
Stary 2010-10-29, 11:07   #1119
Montii
Zakorzenienie

mi pomaga jak się skulę w kłębuszek

[LEFT]
Stary 2010-10-29, 11:07   #1120
iweczka
Zakorzenienie

Cytat:
Aaaaaaaaaaaaa dobra laski ostatnie poejscie, bo kurka za 2 tyg chcemy juz ten nieszczesny wozek kupic, ktory?
http://www.tako.net.pl/index.php?action=showitem&id=363
http://medvedik.com.ua/product-74549...ollection.aspx
http://www.tako.net.pl/index.php?action=showitem&id=365

Najlepiej otworzcie sobie te zdjecia na dole, bo wtedy wyrazniej widac kolorki.
według mnie ostatni
Stary 2010-10-29, 11:14   #1121
*kaalinaa*
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez wanilia83 Pokaż wiadomość
szkoda
No szkoda, ja z kaliną nakupowałam ciuchów jak głupia, brałam jak leci różne rozmiary i z wieloma rzeczami po prostu nie trafiłam rozmiarem w sezon

Cytat:
Napisane przez wikakika Pokaż wiadomość
Wczoraj bylam u lekarza i bedziemy mieli CHLOPCZYKA!!!
Bardzo chcialam dziewczynke, ale teraz najwazniejsze dla mnie, ze dzidziolek jest zdrowy i rosnie jak na drozdzachMoj tz chodzil taki dumny caly wieczor i bardzo jest szczesliwy, ze bedzie synek.
Wieczorkiem wkleje jakies fotki
gratulacje

Cytat:
Napisane przez Eirene1987 Pokaż wiadomość
ja przeczuwam że teraz będę kazała tżtowi jechać 30 na godzinę bo się będę saren bała a najlepsze jest to że to było o 17.30 i było jasno jeszcze w miarę ja myślałam że sarny to tylko jak jest ciemno biegają po drogach
ale uraz będę miała ale naprawdę te pasy to mi uratowały skórę
Ja do tej pory mam uraz i jak jadę z TŻ to cały czas mu ględzę "uważaj" i hamuje sama nogą, jest to dla niego strasznie denerwujące ale ja nie mogę nad tym zapanować. A jak urodziła się kalina to się jeszcze zwielokrotniła ta moja fobia

Cytat:
a mi znajoma powiedziała,że DADA z biedronki są rewelacyjne,. Chciałam używać PAMPERSÓW ale jak usłyszałam,że u mojej znajomej szło 17 na dobę to zgłupiałam, przecież my się nie wypłacimy
Nie no, jest może takie coś jak ranking pampersów ? Jakieś opinie?
bo to co najdroższe nie znaczy ,że lepsze i odwrotnie.
Np ja jestem zadowolona z kosmetyków babydream, mają rewelacyjne opinie i u nich kosztuje oliwka 3 zł a nie 10.
Cytat:
Dada ponoc sa fantastyczne tak samo jak Babydream. Huggisy wlasnie przynajmniej w przyadku domowej kolezaki sa totalna klapa, bo tak jak pisze Iza wszystko jej pokami i po plecach cieknie. Ja sie nastawiam na Pmpki, Dady i wlasnie Babydreamy.
Ja używałam huggisów do rozmiaru 3, później były dla mnie już za twarde, używałam je na zmianę z pampkami. Spróbowałam tez DADy ale jak dla mnie porażka, były takie twarde, że osobiście swojego tyłka bym nie chciała nimi podetrzeć a co dopiero delikatną pupcię mojej córci w nich trzymać . Teraz używam od bardzo długiego czasu już papmpków i pomału myślę nad odpieluchowywaniem. A i słyszałam, że z rossmana tez sa oki ale ja nie próbowałam

U nas potrafiło pójść 20 pieluszek na dobę na początku

*kaalinaa* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-29, 11:17   #1122
iweczka
Zakorzenienie

Cytat:
Ahtaga ja już nie wg mnie nie wart swojej ceny ale musisz sama zobaczyć
Montii a Ty jaki wózek bierzesz pod uwagę?? czy też juz masz kupiony ??
Stary 2010-10-29, 11:27   #1123
Montii
Zakorzenienie

my kupujemy espiro GTX

---------- Dopisano o 12:27 ---------- Poprzedni post napisano o 12:26 ----------

http://allegro.pl/espiro-gtx-3w1-fot...256637904.html

Tu są zdj

[LEFT]
Stary 2010-10-29, 11:46   #1124
monika267
Raczkowanie

GG do monika267

Cytat:
a mi znajoma powiedziała,że DADA z biedronki są rewelacyjne,. Chciałam używać PAMPERSÓW ale jak usłyszałam,że u mojej znajomej szło 17 na dobę to zgłupiałam, przecież my się nie wypłacimy
Nie no, jest może takie coś jak ranking pampersów ? Jakieś opinie?
bo to co najdroższe nie znaczy ,że lepsze i odwrotnie.
Np ja jestem zadowolona z kosmetyków babydream, mają rewelacyjne opinie i u nich kosztuje oliwka 3 zł a nie 10.
Wiesz Monti ja stosowalam Dada i nie narzekalam sa ok ale na poczatku lepiej uzywac bardziej chlonnych np pampers choc slyszalam kiedys od przedstawiciela Hugisow ze to jedyne co maja bawelniany wklad-musze to zaraz sprawdzic bo dopieroi mi sie to przypomnialo-czy on nie sciemnial
monika267 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-29, 11:49   #1125
Montii
Zakorzenienie

każda rada się przyda bo ja nic nie wiem o pampersach

[LEFT]

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-10-29, 11:52   #1126
monika267
Raczkowanie

GG do monika267

Cytat:
Napisane przez wikakika Pokaż wiadomość
W Lidlu sa pieluszki?trzeba oblukac...bo naprawde na tych pampersach mozna fortune stracic
Sa pieluszki i to takie jak Dada z biedronki-tez uzywalam dla pierwszego i nie zaluje a troszke kasy zaoszczedzilam bo pampow idzie tyle ze oooooooooooooooooooooooo! !!!!!!!!

---------- Dopisano o 12:52 ---------- Poprzedni post napisano o 12:49 ----------

A tak w ogole to sie martwie o malenstwo bo w 15 tyg poczulam pierwsze ruchy pozniej w 16 tez byly a od 3 dni cisza czy to normalne?w I c mialam od 20 tyg i byly regularne wiec teraz sie troszku boje...miala tak ktoras z Was ?

Ktos tu pisal ze huggies maja wyciecie na pepek-wszystkie newborny tak maja-pampers tez i happy itd

Edytowane przez monika267
Czas edycji: 2010-10-29 o 11:54
monika267 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-29, 11:55   #1127
Montii
Zakorzenienie

powinnaś wiedzieć,że maleństwo ma jeszcze dużo miejsca na swoje harce więc nie musimy ich czuć regularnie moje raz buszuje a raz grzecznie sobie leży ;-))

[LEFT]
Stary 2010-10-29, 11:59   #1128
Jok3r
Zadomowienie

Z pampkami jak i z kosmetykami to w sumie rzecz indywidulana, bo jednej moze schodzic 20 pieluch dziennie, a drugiej 5. Jedna bedzie chwalic sobie Huggisy, a druga powie, ze tylko Dada. To samo z kosmetykami. Jedni wola Nivea, ale jak dziecko bedzie mialo uczulenie to drudza powiedza ooooooo BabyDream is the best Tak wiec, ja bede miala po paczce z 3 roznych firm i zobaczymy. Kosmetyki tez po kpl, a najlepiej probki i w praniu wyjdzie

Sluchajcie chyba sie zdecydowalam na wozek No i chyba pojde za pierwsza reakcja i jednak wezme tego blekitka. Coraz bardziej sie do niego przekonuje. Zolty juz zdecydowanie odpadl ze wzgledu na niepraktycznosc. Po prostu latem jeszcze spoko, ale jak urodze w lutym to bedzie takie bloto na ulicach, ze bym sie nie doczyscila tez zoltka, a kosz to juz nie chce wiedziec jaki by byl wiecznie czarny od pryskajacego szlamy od kolek. Morski spoko, ale troche boje sie z odcieniem, bo jak nie bedzie taki jak mysle to dupa no i jakis sie taki brudny wydaje. Teraz to juz sama siebie przekonuje, wiec wiecie nagle same minusy Natomiast blekitny to moj ukochany kolor, jest wesoly, jasny i tak jak amz radzil pojde za pierwsza reakcja
Jok3r jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-29, 12:01   #1129
Montii
Zakorzenienie

brawo Jokeeerr

[LEFT]

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-10-29, 12:03   #1130
Jok3r
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez monika267 Pokaż wiadomość
Sa pieluszki i to takie jak Dada z biedronki-tez uzywalam dla pierwszego i nie zaluje a troszke kasy zaoszczedzilam bo pampow idzie tyle ze oooooooooooooooooooooooo! !!!!!!!!

---------- Dopisano o 12:52 ---------- Poprzedni post napisano o 12:49 ----------

A tak w ogole to sie martwie o malenstwo bo w 15 tyg poczulam pierwsze ruchy pozniej w 16 tez byly a od 3 dni cisza czy to normalne?w I c mialam od 20 tyg i byly regularne wiec teraz sie troszku boje...miala tak ktoras z Was ?

Ktos tu pisal ze huggies maja wyciecie na pepek-wszystkie newborny tak maja-pampers tez i happy itd
Cytat:
powinnaś wiedzieć,że maleństwo ma jeszcze dużo miejsca na swoje harce więc nie musimy ich czuć regularnie moje raz buszuje a raz grzecznie sobie leży ;-))
Dokladnie ja w 20tyg to tak roznie i przewaznie wieczorem czulam, ale od 3tyg to mam armagedon w brzuchu i juz zdazylam na tyle sie do tego kopania przyzwyczaic, ze juz nie odczuwam takiego woooooooooow jak je czuje, a wrecz przeciwnie czasem naprawde sa one juz meczace. Bo czy ciagnie mnie macica jak za dlugo laze, czy chce mi sie siku to taki kopniak jest straszny, a to moje dziecie wydaje sie w ogole nie spac. No kurcze kto to widzial, zeby od switu do poznej nocy figlowac.
Stary 2010-10-29, 12:06   #1131
niutka1
Wtajemniczenie

hejka, odzwyczajam sie od netu miałam pare prac remontowo-przemeblowaniowych w domu i nie miałam czasu na zaglądanie, teraz musze wszystko nadrobic, ale to chyba dopiero wieczorem

Cytat:
joker, wanilia, właśnie same dobre rzeczy słyszałam o DADZIE z biedronki i BABYDREAM. I tak się zastanawiam,że np pampersy bym kupiła na wyjście do lekarza, na zakupki itp, a dadę w domu. wyjdzie w praniu .

słuchajcie jest podobno takie coś jak podkład do pampersa, chodzi mi o to ,że dziecko podobno jak jest karmione piersią to od razu robi kupę, taką rzadką no i są podkładziki i dajemy do pampersa, dziecko karmimy ono robi kupę i sam podkład wyrzucamy a pampek suchy i dziecko idzie spać. żeby nie zmieniać po 2x. ale to znam ze słyszenia orientuje się któraś? bo ja jestem zielona w temacie pampersowym

papierki stosuje sie do pieluch wielorazowych, byc może mamy podchwyciły ten pomysł i stosują tez do pampersów, chodzi o to, że jak dzieci są starsze to robia kupke (i siusiu) juz rzadziej i mozna ja wyrzucić z tym papierkiem ale to raczej w późniejszym wieku, jak kupka jest już taka bardziej zwarta, bo na początku to jest o konsystencji rzadkiej jajecznicy i żaden papierek tego nie przetrzyma. te peapierki mozna kupic w sklepach internetowych sprzedających pieluchy wielorazowe

co do "pampków" to ja uzywałam pampersa, huggisy i nie widze jakiejś specjalnej róznicy, z obu mi sie kupka potrafiła wylać, czy to na plecach, czy na bokach

z polskich polecam firmy "Bella", bardzo fajne, stosowałam jak dzieci były juz starsze tak koło 6 msca, ale pewnie ulepszyli jeszcze bardziej i wypróbuje je od początku
Z biedronki czy innych nie stosuje, bo najczęsciej mają jakąś folie, czy ceratke w środku i takich nie zakładam dzieciom.
31.12.2014 : 54cm podcinane wiele razy, CEL: 69cm..
zapuszczam grzywkę 31.12.2014: 21cm.
niutka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-29, 12:16   #1132
kasiapruszkow
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez *kaalinaa* Pokaż wiadomość
No szkoda, ja z kaliną nakupowałam ciuchów jak głupia, brałam jak leci różne rozmiary i z wieloma rzeczami po prostu nie trafiłam rozmiarem w sezon
no wlasnie tez sie boje ze nakupie a ponziej nie ebdize dobre
moze macie linka do strony gidze sa wymiary dzieicakow w danym miesacu oczywiscei jakeis widelki czy cos????????????? moznaby kupowac od razu uwzgledniajac pore roku
kasiapruszkow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-29, 12:20   #1133
SammaMia
Raczkowanie

Czesc kobitki!
Dziekuje wszystkim za milutkie powitanie i gratuluje udanych badan i zdrowych dzieciaczkow

Cytat:
Napisane przez gosiak1984 Pokaż wiadomość
Dziewczyny a myślałyście już o porodzie? Kurczę ja się strasznie boję i zastanawiam się nad cesarką. Sama nie wiem, a może tylko znieczulenie.
Jesli sie nie myle, to o cesarce i znieczuleniu byla juz dosc dluga dyskusja w drugiej czesci watku Ja osobiscie bardzo bym chciala rodzic naturalnie, ale ze wzgledu na to moje lozysko jest duza szansa, ze skonczy sie cesarka Najlepiej podpytaj kobiety, ktore maja to juz za soba

Cytat:
Napisane przez aja1 Pokaż wiadomość
Poza tym patrzyłam wczoraj na swój brzuszek, i jest mniejszy niż o tej porze z Kaśką.
Choć z drugiej strony, mama w drugiej ciąży przytyła mniej, a siostrę urodziła większą ode mnie. I bądź człowieku mądry
Mysle, ze to calkiem normalne w drugiej ciazy, a przynajmniej zam kilka przypadkow gdzie bylo dokladnie tak samo

Moj lekarz zrobil wczoraj wielkie oczy jak brzuchol zobaczyl, bo bada mnie co tydzien, a w ciagu tego jednego tygodnia brzunio niesamowicie sie zaokraglil

Cytat:
Napisane przez laseczkaa Pokaż wiadomość
A ja zaraz się szykuję i lecę na zakupy znów pewnie troszkę ciuszków na kupie ale zrobię wam zdjęcia . Życzę miłego ranka .
Ojjjj kusisz kobieto, kusisz

Cytat:
Napisane przez Stysia71 Pokaż wiadomość
Otóż wyobraźcie sobie, że 3 jego kolegów ma urodziny i ich super żony robią im urodziny na ogródkach działkowych w jakiejś sali w andrzejki. Oni opłacili te sale i dja, a my jako goście mamy jednej z nich wysłać na konto po 30zł od osoby za napoje i alkohol, poza tym jesli chcemy cos jeść to mamy sobie zrobić i przynieść albo będzie możliwość zamówienia pizzy Dodatkowo mamy nie kupować prezentów tylko PRZYNIEŚĆ PIENIĄDZE W KOPERCIE DLA KAŻDEGO !!!Walnęła taki wierszyk weselny, że nie chcą prezentów tylko kase i oni sobie sami coś kupią. Czyli wychodzi na to,że wydamy około 200-300zł na te impreze przy gołych stołach bez jedzenia. W ogóle co to za pomysł żeby koperty z kasą przynosić ja ***** !!! to nie lepiej już by było aby każdy po prostu w formie prezentu przyniósł alkohol. K**** co za pomysły. No jak to wszystko przeczytałam to oczywiście stwierdziłam,że nigdzie nie idę, ale TŻ juz na mnie nakrzyczał żebym przestała, żebym nie robiła z nas dziadów itd., ale to nie oto chodzi tylko np. jak mam dawać 30zł za napoje dla siebie to ja bym za to tyle napojow sobie nakupowala,ze bym nie przepila w pare dni,a co dopiero w 1 noc. Zreszta jestem tego zdania, że jeśli cos organizuje i kogoś zapraszam to staram się nie stawiać go w niezrecznej sytuacji i nie narażać na tak duże koszty z powodu "głupich" urodzin.

Proszę Was skomentujcie to,bo normalnie mam cisnienie, a TŻ mnie zbywa, że wariatka jestem i że się wkręcam
Wiesz co stysia71....ja to bym jeszcze zapytala czy moge udekorowac sobie sale, a pozniej po wszystkich posprzatac A tak powaznie to bym taka impreze najzwyczajniej w swiecie olala, bo to co dziewczyny robia jest niepowazne i tyle. Nie ma sie co wsiekac, bo dzidzi szkodzisz, a TZtowi wyjasnij swoj punkt widzenia tylko najlepiej bez nerwow, a na spokojnie, to moze wtedy zalapie, ze nie o dziadowanie, a zasady tutaj chodzi

Montii super wozek, jok3r jak dla mnie jedynka bezkonkurencyjna, ale to oczywiscie rzecz gustu

Co do pieluszek, to ja juz sie smialam z TZtem, ze na nasz cywilny w styczniu poprosimy gosci o przyniesienie paczki pampersow zamiast kwiatow

Oluś

Edytowane przez SammaMia
Czas edycji: 2010-10-29 o 12:22
SammaMia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-29, 12:28   #1134
Montii
Zakorzenienie

tez bym tak zrobiła, kwiatuszki sruszki gdzie to potem trzymać? a ładny bukiet trochę kosztuje, też zaznaczyłabym że chcę pampersy

[LEFT]
Stary 2010-10-29, 12:38   #1135
Jok3r
Zadomowienie

My zamiast kwiatow poprosilismy o ksiazki/poradniki. I mam teraz ksiazki kucharskie na rozne okazje, poradnili w stylu co i jak sprzatac, rosliny doniczkowe, koktaile no roznosci. Jak juz pojdziemy na swoje to beda jak znalazl.
Stary 2010-10-29, 12:40   #1136
Montii
Zakorzenienie

ja mam nadzieję,ze jak ktoś wpadnie do mnie zobaczyć malucha to nie kupi mi czasem ciuszków
bo ja mam swój gust i tyle, już dostałam jedne i wiem,że tego dziecku nie założę, szkoda kasy...wolałabym już pampersy lub chusteczki do tyłka

[LEFT]
Stary 2010-10-29, 12:40   #1137
Eirene1987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niutka1 Pokaż wiadomość
hejka, odzwyczajam sie od netu miałam pare prac remontowo-przemeblowaniowych w domu i nie miałam czasu na zaglądanie, teraz musze wszystko nadrobic, ale to chyba dopiero wieczorem
no to trochę ci zajmie witamy z powrotem hehe

Cytat:
Napisane przez SammaMia Pokaż wiadomość
Co do pieluszek, to ja juz sie smialam z TZtem, ze na nasz cywilny w styczniu poprosimy gosci o przyniesienie paczki pampersow zamiast kwiatow

o to dobry pomysł

Wreszcie z nami Oliwier 3.04.2011r.

Wreszcie wszyscy razem Marcel 7.01.2015 rok.

Eirene1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-29, 12:45   #1138
kasiapruszkow
Wtajemniczenie

Cytat:
ja mam nadzieję,ze jak ktoś wpadnie do mnie zobaczyć malucha to nie kupi mi czasem ciuszków
bo ja mam swój gust i tyle, już dostałam jedne i wiem,że tego dziecku nie założę, szkoda kasy...wolałabym już pampersy lub chusteczki do tyłka
ja tez juz poweidizlam tesciowej zeby zabawki lepiej kkupowala niz ciuszki bo ciuszki to ja sama
a znajomym deliaktnei w rozmowie tez suegurje ale nie wiem czy beda pamietac...
kasiapruszkow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-29, 12:48   #1139
Montii
Zakorzenienie

dokładnie Kasiu, nie chcę żeby ktokolwiek w ciuchy mi się wtrącał, rodzice nigdy mi nie kupowali, bo wiedzieli ,że ja sama muszę itp itd.
a niektórzy myslą,że jak kupią dziecku coś z jakimś misiem to będzie spoko, taa ten miś to był na takiej podszewce że drapałoby go to po brzuszku i kolor pomarańczowy którego nienawidzę wręcz.

wolałabym też zabawki, może jakaś mata edukacyjna nie musi być droga

[LEFT]
Stary 2010-10-29, 12:50   #1140
Eirene1987
Zakorzenienie

Cytat:
dokładnie Kasiu, nie chcę żeby ktokolwiek w ciuchy mi się wtrącał, rodzice nigdy mi nie kupowali, bo wiedzieli ,że ja sama muszę itp itd.
a niektórzy myslą,że jak kupią dziecku coś z jakimś misiem to będzie spoko, taa ten miś to był na takiej podszewce że drapałoby go to po brzuszku i kolor pomarańczowy którego nienawidzę wręcz.

wolałabym też zabawki, może jakaś mata edukacyjna nie musi być droga
moja mama już zapowiedziała że ciuszki będzie kupować ale w sumie wiem jaką jej to radość sprawiac będzie więc pozwalam w granicach rozsądku oczywiście no i ona ma w miarę gust, jak mi się nie spodoba dziecko nie będzie w tym chodzić. a co do innych tak samo - chcą kasę wywalać na ciuszki - prosze bardzo ja w to dziecka ubierać nie muszę i nie będę

Wreszcie z nami Oliwier 3.04.2011r.

Wreszcie wszyscy razem Marcel 7.01.2015 rok.

Eirene1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości