|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3181 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Od niemowlaka aż do roczniaka, teraz kolejny etap-mały rozrabiaka!!! VII/VIII 2
Cytat:
Cytat:
mam jeszcze ten lakier nie ma problemu - w przyszłym tygodniu akurat czwartek i piątek będę całe popołudnie w pracy - to mogę wziąć butle Pinka jadę na Wszystkich Świętych do Braniewa - Warmia wow, witaj!!!
|
|
|
#3182 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Od niemowlaka aż do roczniaka, teraz kolejny etap-mały rozrabiaka!!! VII/VIII 2
Cytat:
teraz juz naprawde ide bo mi bus ucieknie. |
|
|
|
|
#3183 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Tru
![]() ![]() ![]() ja kaske dostaje w okolicach 20-go wiec w tym czasie dopiero moge sie z Toba umowic
|
|
#3184 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
wiec jej starcza
|
|
|
|
|
#3185 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
nie jest dla mnie argumentem, ze dziecko nie jest glodne
![]() bo jak wiadomo wiele dzieci jest niejadkami np. moj Eryk - i jak bym miala patrzec czy jest glodny czy nie to caly dzien by byl na jednym jogurcie na przyklad i by mu starczylo a dla zdrowia i rozwoju niekoniecznie
|
|
#3186 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękujemy za kciuki za wizytę, przydadzą się
![]() megi dużo zdrówka dla Amelki i dla Mamy Witaj tru *** No i kochane, mam szlaban na wizaż od Synka , nie opuszcza mnie nawet na chwilkę ![]() Więc czytam sobie, jak śpi
|
|
#3187 |
|
Zakorzenienie
|
Oj Svi nie magluj już tego mleka
Przecież każde dziecko jest różne, a uwierz że moja krzywdy sobie nie da zrobić.Potrafi się upomnieć o jedzonko jak jest głodna. I gdybym jej dała za mało to będzie wołać "ama, ama" Bo jeśli nasze dzieci tak jedzą/piją i są zdrowe i dobrze sie rozwijają, i śpią całą noc- głód ich nie budzi to na co wciskać i rozpychać? A mleko jest nadal bardzo istotne w diecie naszych dzieci.Powinny wypijać 3butelki po 210ml wg.rozpiski na bebiko.
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
#3188 |
|
Wtajemniczenie
|
Mała jeszcze śpi to trochę posprzątałam i nadrabiam.
U nas fochów ciąg dalszy mam nadzieję, że księżniczka wstanie w lepszym humorze niż się położyła... Nie jestem w stanie się na nią denerwować dłużnej niż sekundę, uśmiechnie się i milion buziaków daje potem megi trzymam kciuki, żeby mama szybko do siebie doszła, i wy też magi dzięki ci kobieto za rade z tą maścią, Martynka buźkę ma już zdrową witaj tru cinusiowa...ja się ciebie teraz z tym nowym avkiem normalnie boję... ![]() No i chciałam przypomnieć, że skierka miała zakupami się chwalić i zniknęła...
Edytowane przez aannuullaa Czas edycji: 2010-10-29 o 15:11 |
|
|
|
#3189 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
![]() i nie twierdze, ze mleko nie jest wazne Marcel wypija dwie butelki po 240ml dziennie EDIT: i nie mowie o wciskaniu i rozpychaniu, a tymbardziej o tuczeniu dziecka, tylko o zdrowym odzywianiu a to roznica bo sorka ale jak dla mnie pol dnia na mleku w wieku prawie poltora roku to przesada.... EOT
Edytowane przez Svinecka Czas edycji: 2010-10-29 o 15:32 |
|
|
|
|
#3190 |
|
Zakorzenienie
|
witaj Tru
widze ze dialog o mleku trwa bylysmy na ogrodzie ,czekam az malz wroci i jedziemy na kawke do kawiarni gdzie pracuje moja mama
|
#3191 | |
|
Zakorzenienie
|
dzisiaj zadzwonili do mnie ze żłobka, aby przyjść i zabrać Ninki pościel do prania, bo wydają dzisiaj wszystkim rodzicom na długi weekend. Tż pojechał i przy okazji Panie powiedziały mi, aby w środę między 10:30, a 14:30 przyjść z dzieckiem, bo inspektor sanitarny będzie badał dzieci pod kątem obecności pałeczek salmonelli i glisty ludzkiej
Strach mnie obleciał, bo niedawno w żłobku pojawiły się ogłoszenia, by zwrócić szczególną uwagę na dietę dziecka, kupoczki... aby natychmiast reagować w przypadku wystąpienia czegoś tam... Obawiam się, czy to, OBY, profilaktycznie, czy nie daj boże któreś z dzieci coś miało i przez to badają wszystkie. Bo o tym nic mowy nie było Może więc dobrze, ze Nina jak na razie w domu jeszcze co najmniej przez najbliższy tydzień, bo też zastanawiam się, czy nie przetrzymać jej do połowy listopada, aby spokojnie pójść w końcu na to szczepienie![]() Czytam jednak u Was, że wszystkie dzieci takie choruszki i może rzeczywiście coś wisi w powietrzu. Może lepiej by było jakby szybko przyszedł mróz i wszystko skuł. Wtedy i wirusy znikną. Nasza Doktorka ostatnio mówiła, że od kilku dni wszystkim przychodzącym dzieciom musi serwować antybiotyk, bo w takim stanie przychodzą Twierdzi, że jak przyjdzie mróz, to się trochę to uspokoi...Cytat:
Zaraz mi złość przechodzi ten uśmiech rozbrajający robi swojeNie ma co się bać, ja jestem dobra człowieka
|
|
|
|
|
#3192 |
|
Zakorzenienie
|
Megi teraz doczytalam........duzo zdrowka dla mamy i Amelki
|
#3193 | |
|
Zakorzenienie
|
Jeszcze zapomniałam dopisać, że Ninka właśnie wyszła na dwór pierwszy raz od kilku dni, bo jest aż 15 stopni i słońce wali po oczach niemiłosiernie. Spakowałam ją Tż i poszli w siną dal wypróbować wózek
Teraz mam chwilę dla siebie więc maszeruję do kuchni po kawę i mogę z Wami podyskutować ![]() ---------- Dopisano o 16:06 ---------- Poprzedni post napisano o 15:52 ---------- Cytat:
![]() To był mój poprzedni, którego najdłużej używałam... |
|
|
|
|
#3194 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Karola - dzięki wielkie za kupon ![]() Cytat:
Fajna strona Cytat:
Cytat:
Do 10.11 rozdają do zakupów? I co potem się dzieje - Dzieci przestaną zbierać czy gdzieś indziej będą dostępne? Cytat:
Bo budyń bez mleka to nie budyń Pytałam z jakiego, bo ja mam dwa na taki budyń bez gotowania mleka - jeden z forum gazety, chyba podobny do sylkowego, a drugi nie wiem skąd, ale z żółtkiem - próbowałaś innych przepisów? A co tam nie wychodzi - gluty się robią czy co? Pytam z ciekawości, bo ja "sylkowego" nie robiłam jeszcze. Edit: Już doczytałam co nie wychodzi ![]() .
Edytowane przez morska Czas edycji: 2010-10-29 o 17:17 |
||||||
|
|
|
#3195 | |
|
Zakorzenienie
|
Maz juz powinien byc z pracy, a oczywiscie go nie ma, a telefon ma zepsuty
. Po kija sie spiesze i gotuje. Chcialam jeszcze na poczte wyskoczyc, ale teraz to sie nie wyrobie przed praca ![]() Malutek ewidentnie nie jest soba, grzeczny jak Aniolek i sam sie upominal i druga drzemke , spi wlasnie. Temp ma teraz 37,2, czyli ok. Martwie sie. Mam nadzieje, ze to zeby.Megi zdrowia dla Mamy Cytat:
Dziekuje bardzo za info. W przyszlym tygodniu pojde do poradni, to chyba sie zdecyduje. Mialam isc dzisiaj do poradni i na szczepienie przeciw grypie, ale
O książkach Edytowane przez mariolasl Czas edycji: 2010-10-29 o 16:59 |
|
|
|
|
#3196 |
|
Ola-Unhola
|
Ja się żegnam.
Spokojnego weekendu zycze ![]() Moze uda mi się zajrzec jakos Olu, wszystko doszło Odezwe się. morska, dzięki
|
#3197 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
niektóre juz pomyslały ![]() a ty co? tez myslisz? przez te wszytskie choróbska co sie przyplataly zapomniałam napisac ze byłam wczoraj u gina i po nadżerce ani sladu zawołal nawet pielegniarke z rejestracji i mówi: "patrz Krysia, jaka śliczna szyjka, cudna, no nie" na to ona "tak Stasiu* piękna" * imiona zostały zmienione ![]() a co do naszego moczu to zawieziony na posiem (8 laboratorii obdzwonione bo w niektórych tylko 1x tyg biora a w innych do jakiejs tam godz a Zuza dopiero po 10 sik zrobiła do 6 rano teraz czekamy na wyniki ale TZ zrobił jeszcze raqz oglne i co innego wyszło, jeszcze nie widziałam wyników ale wiem ze leukocyty 3-5 i ery tez cos takiego ---------- Dopisano o 17:29 ---------- Poprzedni post napisano o 17:26 ---------- Cytat:
![]() ja tez mam nadzije ze moze ten katar to na zeby no własnie wiedziłam ze o czyms zapomniałam megi oby twoja mam jak najszybciej wróciła do domku, duzo zdrówka dla niej
|
|
#3198 |
|
Zakorzenienie
|
Aż mi się wierzyć nie chce, że przez półtorej godziny nikt nic nie napisał
|
|
|
|
#3199 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ale skoro to sprawa sentymentu i przyzwyczajenia to nie krępuj się - jakoś pokonam w sobie ten strach Cytat:
zbiera sobie coś mi się zdaje ![]() Biedaczek, oby to tylko ząbki...pewnie niespokojna w pracy będziesz...oby nocka szybko i spokojnie minęła.
|
|
#3200 |
|
Wtajemniczenie
|
a wiesz cinusiowa ze twój śłub odbył sie w 1 urodzinki Zuzi
|
#3201 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
masakra - bylismy a basenie, wszystko pieknie super, basen sie skonczyl to pojechalismy do auchana bo niedaleko i maly zrobil sie strasznie marudny, po prostu spiacy, jak juz wychodzilismy ze sklepu to zawodzil wtulony we mnie i w samochodzie zasnal
![]() TZ go przyniosl do domu razem z fotelikiem, sciagnelam mu spodnie, bluze, kurtke i przelozylam do lozeczka i spi - w rajstopach, bez kolacji, bez mleka!!!! ![]() sa dwie opcje - albo juz bedzie spal do rana i obudzi sie tylko w miedzyczasie na mleko albo wyspi sie i za godzine, gora dwie wstanie, nadrobi z jedzeniem i bedzie brykal do 12 w nocy a niestety badziej prawdopodobna jest druga wersja ![]() Cytat:
obawiam sie, ze bedzie to koniec zbierania ![]() aczkolwiek zrobily taka furore wsrod dzieci, ze mogliby je zaczac sprzedawac a podobno jeszcze ktoregos tam dnia maja zrobic w realach takie jakby targi specjalne ze stoiskami i bedzie mozna sie wymieniac gogosami
|
|
|
#3202 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Zawsze jest ciszejJa też już spadam od kompa. Mąż mi zrobił straszną przykrość dziś i nawet gamoń jeden nie zdaje sobie z tego sprawy ![]() Miłego Weekendu |
|
|
|
|
#3203 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Oby to na ząbki ![]() Cytat:
Zajrzyj do nas Cytat:
![]() Wzajemnie ![]() Wysprzątaliśmy dziś (w między czasie zabrali prąd na jakieś 40 min ) i teraz będę się lenić bo w weekend pewnie poza domem będę jadła (czyt. u Mamy lub Teściowej ).Idę zerknąć co w tv. Miramej jak po wizycie? |
||||
|
|
|
#3204 |
|
Zakorzenienie
|
mala spi , malz mnie wnerwia
![]() postanowilam ze nie bede brac jednak tych anty .......biore 7 tabletke i juz nie mam nastroju, zwykle po@ brzuszek zanika a tu jeszcze wiekszy, woda zatrzymana ,jakies dusznosci mam, odstawiam i pewnie znowu bedzie krwawienie za kilka dni trudno ale nie wytrzymam brania tego jeszcze 2 tyg.
|
#3205 |
|
Zakorzenienie
|
Kuba nadal nie jest zdrowy, kiedy to się skończy?
Nie chce mi się czytać, nie chce mi się pisać, nic mi się nie chce
|
|
#3206 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
czeko moze dokoncz chociaz to opakowanie, bardzo zle dla organizmu jest tak odstawiac
a mi TZ dzis powiedzial takie slowa......znowu stwierdzam, ze jestesmy dla siebie obcymi ludzmi zeby nie powiedziec, ze sie nienawidzimy
|
|
#3207 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja nienawidzę tak się czuć jakbym była napompowana Cytat:
![]() Kurka co jest? A co lekarz powiedział? Przepisał coś? Cytat:
![]() Nie wiem co napisać |
|||
|
|
|
#3208 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
GNOMY ![]() ![]() moj tez dzisiaj zalazl mi za skore a wiecie ze ja rzadko sie zale na mojego malza ale dzis przesadzil.......nie chce mi sie pisac o tym, mam ochote go zabic![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:29 ---------- Poprzedni post napisano o 21:26 ---------- Cytat:
![]() ja tez kiedys tak odstawilam w polowie opakowania i dostalam@ , a teraz ledwo mi sie skonczyla to znowu bym dostala , niby nie mozna bo wtedy organizm jest rozregulowany na maksa
|
|
#3209 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny ja już wysiadam nerwowo
czyli znowu ZUM Byłam u mamy, taka blada i wycieńczona, mdleje co chwila. Dostała na razie 3 kroplówki ![]() Wszystko kardę na raz idę poczytać co naskrobałyście ale mam doła Miramejku
|
#3210 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W oskrzelach i płucach czysto, ale gardło nadal nieładne Lekarz mówi, że albo Kuba łapie infekcję za infekcją - co jest bardzo prawdopodobne, bo na zmianę (dosłownie) mnie i Małża boli gardło (Małż pewnie z uczelni ze sobą wlecze ), albo ma to podłoże alergiczne. Teraz lekarz wyjeżdża i wraca w przyszłą niedzielę, przez ten czas mamy Zyrtec, inhalacje z Pulmicortu i wapno.Cytat:
![]() Cytat:
, widzę, że u Ciebie jeszcze gorzej
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:10.

*

Apropo, nie takie jazdy miałam na myśli

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

Strach mnie obleciał, bo niedawno w żłobku pojawiły się ogłoszenia, by zwrócić szczególną uwagę na dietę dziecka, kupoczki... aby natychmiast reagować w przypadku wystąpienia czegoś tam... Obawiam się, czy to, OBY, profilaktycznie, czy nie daj boże któreś z dzieci coś miało i przez to badają wszystkie. Bo o tym nic mowy nie było
Może więc dobrze, ze Nina jak na razie w domu jeszcze co najmniej przez najbliższy tydzień, bo też zastanawiam się, czy nie przetrzymać jej do połowy listopada, aby spokojnie pójść w końcu na to szczepienie
Twierdzi, że jak przyjdzie mróz, to się trochę to uspokoi...

Fajna strona 
. Po kija sie spiesze i gotuje. Chcialam jeszcze na poczte wyskoczyc, ale teraz to sie nie wyrobie przed praca 

czyli znowu ZUM