|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4921 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Tetrowa pielucha, smoczek z lateksu marcowo-kwietniowe W KOŃCU mają frajdę z
sidorcia słodka jest
![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:40 ---------- Poprzedni post napisano o 11:33 ---------- mama ostatnio mi poleciła ![]() ![]() http://www.smaczny.pl/art,kamien_w_czajniku
#4922 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Tetrowa pielucha, smoczek z lateksu marcowo-kwietniowe W KOŃCU mają frajdę z
Cytat:
![]() nie wiem dlaczego dwa razy poszła ta sama odpowiedz sorki
![]() |
#4923 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#4924 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4925 |
Zakorzenienie
|
mala spi , tz sprzata lazienke- bo to jego brocha, ja swoje mam z glowy, siedze z farba pazury zrobione obiad sie gotuje
![]()
![]() |
#4926 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dajecie maluszkom biszkopty - zazdraszczam ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4927 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() mojego tż siostra znalazła sobie faceta ze Szczecina,może kiedyś ![]() Cytat:
![]() ![]() ale juz tak na poważnie to wczoraj był tylko na mleczku i żadnych czerwonych policzków nie było,ma jeszcze zmieniony kolor taką brzoskwinkę no ale są jasne dzisiaj dodałam kaszkę nestle ryżową a jutro wejdę z daniem tylko warzywnym,jednak to od jedzenia. Minka nie wiem czy dotrzemy dzisiaj na basen jakiś sztyngiel mi wszedł i głowa dobrze nie mogę skręcac,może przejdzie. co do biszkoptów ja kupiłam właśnie te w biedronce okrągłe ale jeszcze ich nie otwierałam,właśnie tak myślałam,żeby mu zetrzec jabłuszko i pokruszyc do tego biszkopt |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4928 |
Zakorzenienie
|
Uffff w koncu was nadrobilam to tak po krotce
ferrou wspolczuje ale moja mama zawsze mi powtarza ze po burzy zawsze wychodzi slonko i los sie odwraca ![]() dusiak gratulacje z powodu zdanego prawka ![]() ja obcinam w ciagu dnia puszczam piosenki z laptopa i w rytm muzyki macham jej raczka i mowie tu kokoszka kaszke warzyla temu obciela pazurka i ciahcam a pozniej na koniec fruuuuuu i Jule zagilgotala i sie gilamy ![]() co do chinskich dzieci to bardzo to smutne ja znam jedna taka rodzine ktora uciekla z Chin zeby miec kilkoro dzieci mieszkaja u mojej mamy na osiedlu a ja sie dzisiaj zdenerwowalam chcialam zrobic Juleczce kaszke z malinkami mialam kilka sloiczkow zrobionych z samymi malinkami na chlodniejsze dni wchodze do schowka a tam pusto poszlam do piwnicy bo moze tam ktos zaniosl a tam pusto dzwonie do tescia pytam gdzie moje sloiki a on mi mowi ze jego nowa baba sobie wziela bo `lubi maliny myslalam ze go udusze przez ten telefon powiedzialam ze mnie to nie obchodzi jak on to zrobi ale one maja sie znalesc na swoim miejscu bo to bylo dziecka a nie ich a jak sie nie znajda to ja im pokaze no i co ja mam teraz podac mojemu przeziebionemu dziecku ?? ---------- Dopisano o 13:24 ---------- Poprzedni post napisano o 13:04 ---------- aha pytalyscie o moje ZAŚ ![]() ![]()
I w taką piękną wiosnę przyleciał do nas bociek, i przyniósł maleńką dziecinę, a razem z nią - sto pociech. ![]() nasz mały wielki cud ![]() Edytowane przez drcron Czas edycji: 2010-10-30 o 12:08 |
![]() ![]() |
![]() |
#4929 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jako gluten, to daję kaszkę manna do rosołku, czy na wodzie jako samodzielny posiłek, no i chlebek uwielbia, to kupuję mu taki na naturalnym zakwasie, i okruchy wcina. A ta maść witaminowa, to taka gotowa z apteki, czy trzeba od lekarza mieć na recepcie? ---------- Dopisano o 13:45 ---------- Poprzedni post napisano o 13:41 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 13:56 ---------- Poprzedni post napisano o 13:45 ---------- sidorcia ja wózek bardzo szybko przez allegro sprzedałam, i to tak na próbę dałam cene która była marzeniem, ale zdawała mi się nierealna, a poszło w kilka dni. Dalam ogloszenie też na kilku stronkach z z używanymi rzeczami dla dzieci(darmowe), i już jak na all sprzedalam, a tam nie wycofałam, to chętnych mialam kilku. Więc pewnie jak ja twierdzę każda potwora znajdzie swego amatora, tylko ładne fotki, i opis ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4930 | |
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny
![]() Sidorcia, mina Natalki po przebudzeniu bezcenna ![]() Darusia, szkoda, że z mieszkaniem nie wyszło, ale w końcu się uda. Cytat:
![]() ![]() Mój też nie chce jeść żadnych biszkoptów, chrupek kukurydzianych (widziałam tylko takie co mają sól w składzie ![]() ![]() My mamy dwóch nowych domowników. Pisałam Wam już jakiś czas temu, że dokarmialiśmy taką kotkę co gdzieś w piwnicy sobie spała. I ostatnio jak było zimno to braliśmy ją na jakiś czas do domu, żeby zjadła, trochę się zagrzała (moje koty to tylko spod byka zaglądały) i to tak trwało z 2 dni i wczoraj wieczorem słyszymy pod oknem miauczenie - patrzymy a ona przyprowadziła swojego kociaka ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4931 |
Zakorzenienie
|
u nas jest takie cos jak allegro ale sieradzak i co nie wystawie to zawsze tam sprzedam
![]() mniej klopotu z poczta , kurierami, przesylkami sie bawic nie musze ![]() ---------- Dopisano o 15:04 ---------- Poprzedni post napisano o 15:00 ---------- Ferrou jak piszesz o tym rudym kiciu to od razu mi sie moj Marian przypomina! Teraz mamy trojkolorowa kicie ![]() ![]()
![]() |
#4932 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wy piszecie,że dzidziolki wasze nie chcą chrupek czy biszkoptów,a moja znowu jakby mogła to i pomadke do ust zjadła-obojętnie co jej dam to zje.I jeszcze jak widzi chrupka to wydziera go z ręki tak jakby głodowała miesiąc. Cytat:
![]()
![]() |
#4933 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
wymalował się cały a resztę zjadł |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4934 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
__________________ A do mnie wczoraj kurier przywiózł espiro jest świetny , Mika wsadziłam to siedział bez protestów i nogami sobie majtał i fajnie , łatwo się rozkłada , pozycja w sam raz do spania , zapięcie też nie jest jakies niewygodne , myślę że pasażer będzie zadowolony ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4935 |
Rozeznanie
|
minka, dziekuje Ci bardzo, ze nie zapomnialas i zapytalas sie
![]() Troszke mnie to pociesza, bo rozumiem, ze nic bardzo powaznego to nie powinno byc, tak? Zadnych problemow z ciaza ani porodem nie bylo. Porod byl dlugie, ale wszystko ok bylo. Co do tego, ze moze jej sie mecza miesnie, chyba nie, bo zawsze mam na kolanach poduszke, a na poduszce opieram rece i Basia oparta jest na tej poduszce boczkiem, na moim kolanie pupka, i glowke ma na moim przedramieniu i reka ja podtrzymuje. No normalnie jak pewnie wiekszosc mam karmiacych. Ma oparcie, wiec chyba nie to... Choc nie wiem, sprobuje ja opierac jeszcze stabilniej. Byc moze to jednak ta witamina D, bo musze przyznac, ze CZESTO zapomoinam jej dac. Wczesniej pol wakacji nie dawalam, bo slonka duzo bylo, a teraz to jak popadnie, bo wyszlam z rutyny. bede starala dawac regularnie. A Basia ma 7 miesiecy (skonczyla wczoraj ![]() W kazdym razie troszke mnie pocieszylas. Gdzies od tygodnia nie widze, zeby sie powtarzalo, a w przyszlym tygodniu idziemy do pediatry, zobaczymy co on powie. Zapytam tez o ta wit D; Dzieki jeszcze raz ![]() A i fajnie, ze z Amelka lepiej, bo wzmozone napiecie miala, tak? |
![]() ![]() |
![]() |
#4936 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#4937 |
Wtajemniczenie
|
Wiecie jaka głupia jestem
![]() ![]() ![]() Aktualnie po raz drugi wystawiam swoją suknię ślubną (rychło w czas - po 6 latach) ale obawiam się że duu..... z tego będzie ![]() Myślę też czy sprzedać matę edukacyjną - prawie nieużywaną. Niby mam 5 lat młodszego brata, który pewnie dorobi się dzieci, ale boje się że ja to zostawie a za parę lat będą inne, ładniejsze rzeczy i i tak z nich nie skorzysta ![]()
#4938 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja nie miałam problemu z suknią bo wypożyczałam ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:47 ---------- Poprzedni post napisano o 19:43 ---------- drcron teściu i jego kobita sa poprostu swietni ![]() ![]() ![]() Maciej też przeziębiony ![]() ![]()
![]() |
#4939 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
A na tym googlu to sobie ogloadam czesto różne miejsca Cytat:
Mój przyjechał spod szczecina maclaren, do tego pocztą Cytat:
![]() Cytat:
Szymek szlaje Ola śpi , dziś zmiana czasu ale co z tego jak dzieciaki i tak wstaną z rana bbuu
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4940 |
Zakorzenienie
|
Ania darmową reklamę im zrobiłaś
![]() Ja to się boję że jutro o 4 wstanę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4941 |
Zakorzenienie
|
ale dzis ciszzza, a na pasq laski widac
![]() a my dostalismy wlasnie wozek do rak wlasnych, zadnych sladow uzytkowania! doslownie zadnych! jutro pierwszy spacerek zaliczamy ![]() jestesmy mega zadowoleni. Pomijajac fakt ze babka mogla nas w ciula zrobic, bo przeslalismy jej pieniadze na konto a dopiero pozniej ona zawiozla wozek do przyjaciolki...
![]() |
#4942 |
Zakorzenienie
|
Witajce
Wpadłam na trochę i chciałam Was nadrobić. Nieźle nastukałyście. Od czwartku jestem na kursie. Jest fajnie i wesoło Czas leci bardzo szybko. Zosia zostaje z babcią. Pierwszego dnia był spokój jak wychodziłam z domu, śmiała się. Drugiego był płacz ale jak póxniej mama mówiła szybko się uspokoiła. Nie jest łatwoz domu wyjść ale trzeba tozrobić szybko i tak żeby dziecko widziało. Żadnego oszukaństwa. Jak wracam to przykleja się i nie puszcza. Teraz ma mnie cały czas na oku i nie daje się odkładac. Teraz uciekam znowu. Może jutro uda się nadrobić czytanie. Gratulacje pierwszych i kolejnych ząbków orazzdobycia nowych umiejętności
#4943 |
Rozeznanie
|
Maxi Cosi Tobi czy Romer King plus? ktory fotelik mozecie polecic? Przestudiowalam wyniki testow ADAC i tylko te wchodza w gre, innych bym sie bala.
Tos zaczela siedziec. sama nie siada - nadal jej dobrze na brzuszku, ale jak ja posadze, to siedzi i sie nie giba. Ida jej chyba 4 zeby na raz i bidula tylko po ibuprofenie zjada spokojnie mleczko, bez szprycy nie ma cierpliwosci. zal mi jej. do tego ma zapalenie oskrzeli - juz teraz jest dobrze, ale miala 39,5 stopnia jednej nocy. zarazila sie od TZta, on ma angine. Ja sie trzymam, bo musze. We wtorek pierwszy dzien z niania a za 2 tygodnie do pracy. Odkad mamy znaleziona nianie i wiem, ze jest fajna, to sie mniej boje powrotu do roboty. Wykanczanie mieszkania w toku - juz mamy prawie wszystkie meble. niedlugo bedzie jak u ludzi ![]() Co u Was slychac? zaleglosci mam... Ferrou jak siostra?
![]() |
#4944 | ||||||||||||
Rozeznanie
|
Hej, dziewczyny. jak to fajnie, ze dzis zbyt wiele nie pisalyscie
![]() Pozaznaczanych mialam pare postow, to sie jeszcze odniose. Cytat:
![]() Ja tez takich rodzicow nie rozumiem, ale zdarzaja sie niestety, tacy, dla ktorych wlasna wygoda jest wazniejsza i dziecko odchowane ich juz niewiele obchodzi. Wydaje mi sie tez, moze mylnie, ze w Polsce jakos tez rodzice bardziej pomagaja dzieciom, choc, jak widac nie wszyscy. Cytat:
Najgorsze jest to, jak zauwazyla madzia, ze ludzie nie maja nic przeciwko i zgadzaja sie z tyM, a propos komentarzy. W szoku jestem, ze tyle ludzi tak mysli... Cytat:
ja jakos nie moge skonczyc mojego mei taika. jak uszyje dam znac jak sie sprawdza; Wydaje mi sie, ze mozna go szybciutko zakladac, kwestia wprawy, i nie ma tyle wiazania co chusta. To ytle co wozio wyciagnac z bagaznika i rozlozyc. Ale to jak kto woli. Ja potrzebuje, zeby byc bardziej wolna, zeby rozne niedostepne dla wozka tereny (gorzyste) staly sie w koncu podbite przez nas obie ![]() A wiesz, fajne rzeczy na tym blogu sa, ale chlebek na zakwasie niestety na gotowym zakwasie, na zakwas przepisu nie ma. No i tu jest pies pogrzebany. Kiedys jak pisalam robilam zakwas, ale mi nie wyszedl. Potrzebowalabym skorke chleba razowego zytniego, na zakwasie wlasnie, a tutaj takich nie ma. Mam taka mieszanke niy zakwas, gotowa, ale tam jednak drozdze sa. Moze to lepsze tak czy owak niz chleb kupiony. Ferrou, przykro mi z powodu babci TZ ---------- Dopisano o 23:05 ---------- Poprzedni post napisano o 22:57 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]() Fajny ten wozio mclaren, ale ma malutkie koleczka i to typowa spacerowka. Moj to terenowka i gondole na nim mocowalam wczesnieJ. Stad i ciezki. Dziekujemy pieknie ![]() Gratki dla meza za prawko; Cytat:
Fotki bardzo fajne, poczytam sobie w wolnej chwili. Co to znaczy, ze nie ma oficjalnie, nie ochrzczony jeszcze? ![]() A Mania? ---------- Dopisano o 23:16 ---------- Poprzedni post napisano o 23:05 ---------- dusiaka i fajne zdjatka Oli z Danielkiem; sliczne sa dzieciaczki i tak fajowo wygladaja razem na siedzaco... Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ja tez chce, zeby moja juz na czworakach byla, ja tez chce!! Mojej zdarzy sie nozki na razie podwinac, ale jakos razem tego wszystkiego nie koordynuje. Natalka slodka... ![]() Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:28 ---------- Poprzedni post napisano o 23:16 ---------- Cytat:
Cytat:
![]() A ja Ci sie pochwale. Zrobilam juz podeszwy do bucikow! Nie wiem czy dobrze do konca, ale podeszwa jest. Ale byla przeprawa Cytat:
Dziewczyny, ja taka gapa nie zorientowana mam niedyskretne pytanko. Kim jest ollencja? (ollencjo kim jestes?) ![]() ---------- Dopisano o 23:34 ---------- Poprzedni post napisano o 23:28 ---------- Chcialam w ogole przeprosic za moje literowki i przestawianie literek. Klawiatura mi dosc mocno sprezynuje i czasem sie nie wklepnie, a czasem mi sie wklepnie nie w tej kolejnosci (rodzaj komputerowej dysleksji chyba); No, poodpowiadalam, post zapchal strone, jestem wolna... |
||||||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4945 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Własnie wystawiłam na alkl kilka aukcji - używany fotelik Maxi Cosi Cabrio, bazę do tego fotelika, zabawkę Fisher Price. Nie mam do tych przedmiotów opakowań, kupujący wie, że decyduje się na używane rzeczy. Zabezpieczam je solidnie do wysyłki i jest ok. Yoonka- my od kilku dni jeździmy Romerem King Plus. byliśmy w sklepie i tez wybieraliśmy wyłącznie testowane i z dobrymi wynikami. Przymierzyliśmy Olę do obydwu modeli. I tak nam bardziej pasował Romer. Pamiętam, że zagłówek w Tobim był taki bardzo sztywny. W Romerze jest mniej. Bardziej mi ten pasował. No i chyba troszkę się obraziłam na maxi cosi bo Oluni nie było rewelacyjnie wygodnie w Maxi Cosi Cabrio. Aha- cenowo Romer wypada trochę drożej, ale nam chodziło o wygodę Małej. Proponuję, żebyście też tak sprawdzili.
![]() ![]() 02.04.2010 Marriage is a relationship in which one person is always right, and the other is a husband ![]() Dzienniki budowy: http://forum.muratordom.pl/showthrea...ghlight=anatol http://www.anatol.mojabudowa.pl/ Edytowane przez dusiaka Czas edycji: 2010-10-30 o 22:51 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4946 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Wydaje się, że siostra doszła do siebie ![]() ![]() A tak w ogóle.. moje dziecię mnie ciągle zaskakuje ![]() TŻ dał małemu kiełbasę do rączki i ten od razu zaczął ją ciamciać (kiełbaska naturalna, robiona przez mojego ojca, bo się bawi w wędzenie itp ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4947 |
Zakorzenienie
|
Ferrou tak mi przykro z powodu babci.
Taka jestem zła na siebie ![]() Nosek miala tylko czerowny troche, dobrze ze głową nie uderzyła o ławę. Mam nadzieje, ze nic jej sie nie stalo, normalnie się zachowuje.
#4948 |
Rozeznanie
|
sara, nie Ty pierwsza i nie ostatnia. Juz tu pare dzieciaczkow zlatywalo z lozek i nie tylko. Obserwuj malenka czy nic sie nie dzieje. Mnie sie jeszcze czasem zdarzy zostawic basiule sama na lozku. Mimo, ze mam swiadomosc, ze dzieci maja tendencje do nieprzewidzianych spadan. Mam nadzieje, ze moja niunke to ominie.
![]() ferrou, mam nadzieje, ze bedzie ok z siostra, moze to nie zadna choroba u niej jeszcze, a tylko taka "madrosc" nastoletnia. Moze sie czegos tym doswiadczeniem nauczyla i nie bedzie juz robila glupot. pa zmykam |
![]() ![]() |
![]() |
#4949 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 06:58 ---------- Poprzedni post napisano o 06:54 ---------- Ja jak tu sie o upadkach na początku naczytałam, to pilnuję, i mały leży na łóżku tylko jak ja obok, a tak to zawsze na podłodze, lub w łóżeczku. Wolę licha nie kusić, bo wiecie jak jest stu dzieciakom sie nic nie stanie, ale akurat wasze może niefortunnie upaść i tragedia ![]() Dobrze się się nic nie stało.
![]() ![]() |
![]() |
#4950 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() sara 85 - nie martw się - obserwuj małą i się nie stresuj ![]() ![]() Ferrou - widać, że Kubuś wegetarianinem nie będzie ![]() dusiaka - no gratulacje z powodu posiadania własnego szofera ![]() A u nas, tak w skrócie: - mała zaczęła samodzielnie siadać z pozycji leżącej ![]() - podczas kąpieli uwielbia się podciągać i tak staje na kolankach - od wczoraj odmawia jedzenia mojej piersi ![]() - idą kolejne zęby - górne dwójki (tak dla przypomnienia - ma już 6 ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:34.