|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#211 | ||||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010 cz
Cytat:
![]() ![]() o matko to znow mialas niezle ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() a znajomi... ola jechala z 3 miesieczna corka po meza (3 km od domu) no i zapiela ja z przodu (nie wiem czy byla poduszka ale chyba tak) no i jak dotarla to stwierdzili ze malej nie beda przekladac do tylu tylko hubert wsiadl na tyl a malgos zostala z przodu. wracali i jakis palant z naprzeciwka zaczal wyprzedzac. ola nie miala za bardzo gdzie uciekac i wybrala row. uderzyli w betonowe wzmocnienie takie do wjazdu do domu. fotelik (maxi cosi lub chicco nie pamietam) roztrzaskal sie na kawalki. malgosia spedzila miesiac w szpitalu z czego 2 tygodnie na intensywnej ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() i kolejna slicznotka mala ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#212 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010 cz
ola - biedulek
![]() ![]()
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
![]() ![]() |
![]() |
#213 |
Zakorzenienie
|
dlatego ze ma dalej strasznie zagazowany brzus wiec bobotic chyba przestal dzialac na niego. ale tak jak Siala ja dawalam do mleka. teraz sprobuje jeszcze na lyzeczce po jedzeniu. wczoraj tak dostal i nocka byla duzo lepsza.
niestety dzis odwalil numer bo nie zjadl tylko zasnal mi na rekach wiec kropli tez nie dostal. no i sie zastanawiamy kiedy wstanie i wogole jaka nocka bedzie |
![]() ![]() |
![]() |
#214 |
Zakorzenienie
|
ania - o kurcze....ale pocieszę cie lub zasmucę, że albo będziesz spać godzinę dłużej, albo "męczyć" się o godzinę dłużej, ale oby to pierwsze się sprawdziło
![]()
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
![]() ![]() |
![]() |
#215 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
super trzymam kciuki aby dynia sie sprawdzila!!! u mnie Hubcio dzisiaj tak jablko jadl ze smakiem tak sie super oblizywal i kaszka mu tez smakowala a zjadl o 5.00 100ml o 9.00 30ml o 10.30 kaszke z 75ml o 15.oo 110ml o 17.00 1/3 sloiczka jablka i o 20 150ml mleka wiec wielkiej rewoluje nie ma ale chociaz nadrabia w dzien kaszka lub owocem siala tylko i wylacznie tylem do kierunku jazdy! oczywiscie mowa o tzw nosidelkach choc mam takich znajomych malo rozgarnietych i ostatnio TA kolezanka patrzy jak wpinam malego nosidelkiem tylem i pyta czemu tylem? ja mowie bo tak trzeba a ona tak? a my syna tylko przodem wozilismy ![]() wogole daje malemu soczek jablkowy i zauwazylam ze te z hippa maja taka pelnie smaku prawdziwego smaku soku a te z bobovity to jak do 50ml soku dolac 125ml wody taki mega wodnisty jest choc moze na poczatek taki dobry i sprawdzalam w niemczech ceny herbatek z hippa i taka wielka puszka 400g czyli jak dwie te standardowe kosztuja 2,65euro wiec mega tanio bo to wychodzi jakies 10zl i wkurzam sie bo w naszym polskim rossmannie juz dwa razy bylam i nie moglam dostac sloiczka z hippa z sama marchewka lub jablkiem wiec kupilam z gerbera jablko a z hippa w niemczech marchewke dorwalam tych z gerbera jeszcze nie dawalam wogole mam zapas roznych chyba z 30 sloiczkow a zamierzam dawac Hubertowi wszystko gotowane wlasnorecznie ![]() aniaa trzymamy kciuki za nocke
http://www.suwaczki.com/tickers/oar8rjjgfekq97lk.png Edytowane przez anoxa Czas edycji: 2010-10-30 o 21:15 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#216 |
Zakorzenienie
|
A ja tam się nie cieszę że godzinę dłużej, bo iga zamiast o 7 będzie się budzić o 6
![]() ---------- Dopisano o 22:15 ---------- Poprzedni post napisano o 22:14 ---------- anoxa ja też mam juz zapas słoiczków i 5 paczek różnych kaszek ( jedną już zjadłam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#217 | |
Zakorzenienie
|
anuszka moze probuj jej wszystko o 5-10min codziennie przestawiac wiec w koncu sie uda o cala godzine
---------- Dopisano o 22:17 ---------- Poprzedni post napisano o 22:16 ---------- Cytat:
![]() jestem lepsza kaszek mam 6 plus kleik ryzowy i kleik kukurydziany ![]()
![]() |
#218 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A co do herbatek hippa to w ogóle one są lepsze od bobovity. Chodzi mi o to, że te bobovity strasznie słodkie! Na opakowaniu jest napisane, żeby na 100ml wody dać 1,5 pełnej łyżeczki. jak to posmakowałam to aż mnie zemdliło. Dałam łyżeczkę i dalej było za słodkie. A hippa tylko leciutko słodkawe są. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#219 |
Zakorzenienie
|
dobra uciekam mamuski dobranoc!!!!!!!!!!
#220 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() http://allegro.pl/mega-zestaw-gerber...262935648.html |
|
![]() ![]() |
![]() |
#221 |
Zakorzenienie
|
anuszka cos mi sie zdaje ze wszystko z hippa bedzie lepsze od bobovity te same opinie slyszalam o kaszkach ze nestle jest lepsze od bobovity i to od nie jednej mamy lepszy maja smak i te co sa na wode podobno duzo lepiej sie "rozpuszczaja"
#222 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#223 |
Zakorzenienie
|
hehe anuszka zaszalalas ja jakos tak sama co bylam gdzies to kupowala az jutro musze policzyc dokladnie ile tego mam
#224 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#225 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A w lodówie mam 18 słoiczków do wszamania ![]() ![]() Bobovitowa kaszka mnie wnerwia bo mi się długo rozpuszcza.. szejkuję tą butlą, że prawie na śmietanę ubijam a te farfocle pływają ![]() Mówicie, że nestlowa lepsza pod tym względem? ![]()
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... ![]() Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#226 |
Zakorzenienie
|
Hehe a mi właśnie dlatego bobovita smakowala, bo nestle to takie papylaty
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#227 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() i mi tez kaszka bardziej z bobovity podeszla, bo nestle zalatuje mi chemia troche ![]() ![]() co do fotelikow, ja w hondzie przypinam fotelik na przednim siedzeniu bo na tylnym pasy sa za krotkie, a z kolei w golfie rodzicow zapinam ja na tylnym. i powiem szczerze ze nigdy nie mialam problemu z wozeniem malej czy to z przodu czy z tylu bo zaszwe odplywa w momencie gdy ruszam heh. ---------- Dopisano o 23:14 ---------- Poprzedni post napisano o 23:08 ---------- a moze ktoras z was ma ochote na sloiczek ? http://allegro.pl/sloiki-sloiczki-ge...289301445.html ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#228 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() dziekuje kochanie ![]() any ideas? ![]() to sie wygadalam... dobrze, ze Was mam ![]() ---------- Dopisano o 23:19 ---------- Poprzedni post napisano o 23:17 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#229 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() podziwiam, ja to bym chyba tygodnia nie wytrzymała fajnie sobie pływacie; w necie czytałam, że właśnie na odwrót, że asymetria może się pogłębiać od basenu, więc już sama nie wiem komu wierzyć to jak mój Kubuś, też chyba za pulchny do obracania zboczenica mała, po mamusi ![]() jeśli chodzi o kotlety ziemniaczane - ja zblendowałam tak jak Siala i dodałam 3 łyżki ziemniaczanej + jajko + cebulka i wyszła taka mazia. Strasznie ciężko było uformować, ale jakoś poszło. TŻtowi smakowało. One wyszły takie miękkie w środku, nie wiem czy takie miały być. no i faktycznie dużo oleju nabrały. właściciele firmy w której pracuję zgłosili ją do likwidacji prawie miesiąc temu i nic nikomu nie powiedzieli, ludzie się niedawno przypadkiem dowiedzieli z netu, nie będę miała gdzie wracać, oby zapłacili mi jeszcze 2 pensje, na odprawę też chyba nie mam co liczyć; takie ku-ta-sy ehh Kuba nie lubi ziemniaków ze szpinakiem z bobovity - pluje tym okropnie, za to jarzynową ładnie wsunął (szpinak wywaliłam po 5minutach prób karmienia) Kuba dzisiaj 2 razy oderwał cały tułów od podłogi, no tak leżąc na brzuszku i wyprostowanych rączkach podniósł dupkę, byłam w szoku, a obracać się nie potrafi ania22 - dzieki za info o promocji w C&A anoxa - dzięki za info o tym badaniu z paluszka a ja też mam czapkę z H&M dla malucha - taka biała wełniana w środku polarkowa z małymi "uszkami", jest cudna, tylko troszkę za ciepła na teraz; ładnie Hubercikowi w czapkach bajka1807 - mój Kuba miał 3miesiące i 2tyg jak mu dałam 1/3 słoiczka zupki marchewkowej; nie łącz jedzonka ze szczepieniem, bo jak coś będzie nie tak, to nie będziesz wiedziała czy od szczepienia, czy od jedzonka; jak na razie to jadł zupki, obiadki i deserki, soczków nie lubi, kaszek nie próbowałam; może zrób jak żabka - daj sinalc dla nabrania ciałka lazurowa - to Jagoda jest perszing rozwojowy, kurcze zazdraszczam, taka mała a już się przewraca i podciąga dzidzia - ładniunia twoja niunia ola_k11 - czemu nie bierzesz do biedronki ?? mój Kuba bardzo się uspokaja w biedronce - patrzy co na półkach, ja chodzę z wózkiem i koszyk na zakupy do ręki; myślę, że nie należy brać dzieci często na zakupy, zwłaszcza na kilka godzin do galerii, no ale 15min w biedronie to nic się nie stanie |
|
![]() ![]() |
![]() |
#230 |
Zakorzenienie
|
anoxa, anuszka - ja powiem, że mi bardzo smakowała kaszka z bebilonu, ale coś jej nie ma w rossmanie, a z bobovity kaszka nie mam problemów, a słyszałam ze nestle nie zawsze jest dobra i czasmi po zrobieniu nie ma ładnego koloru i smaku. A co do soczków, piłyśmy bobovity, gerbera, hipp, wszystkie oki, rozrabiam troszke z woda, ale z marchewka soczek jest tylko z bobovity, a owocki czy obiadki to Nastce wszystko jedno wszystkie dobre, jedlysmy z hipp, gerbera, bobovity.
Bobovita maja większy wybór deserków, a gerbera tez ma ciekawe, a hippo jest droższe i nie ma tyle wyboru dla 4m-cy. Ja kupilam teraz kaszke jabłkowa, a no i kleik ryzowy i kukurydziany bo po 4mca będę gotować dla niusi ![]() olakola- dlatego polecam piec w piekarniku, a bleder robi pire
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png Edytowane przez karolcia228 Czas edycji: 2010-10-30 o 22:38 |
![]() ![]() |
![]() |
#231 | |
Zakorzenienie
|
Ja tez chce aby Maja miala takie slodkie faldki!! Niestety ona tylko wzdluz rosnie
![]() Cytat:
![]() Aliska to prawdziwa modnisia, ja malej nie zakladam sukienek, bo zawsze ma je pod pachami zaraz i caly zadek na wierzchu wole dresiki ![]() Papi skusilam sie jednak na te meteoryt, jutro zobacze a powiedz mi czy szampon w kostce lusha polecasz? Ciekawy jest i chcialabym wyprobowac. A i wspolczuje wwracania na sygnale ![]() ![]() Jutro idziemy na impreze haloweenowa i przebieram sie za wrozke kupilam dzis różdżkę i skrzydelka a tz bedzie przebrany za szczerbatego szeryfa ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#232 |
Wtajemniczenie
|
bry
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#233 |
Raczkowanie
|
[QUOTE=papeteria;22967124]aneciaslonko zrobilismy ten posiew i maly faktycznie nawet sie nie obudzil a wyniki za tydzien
Uuu to długo czekacie-u nas jak zrobiliśmy w czwartek rano,to w piątek po 16 był już wynik do odebrania. Co do wożenia dzieci z na przednim siedzeniu...rzeczywiście jak nie ma poduszki powietrznej to jest to dozowlone (tyłem do kierunku jazdy)w kodeksie ruchu drogowego,ale powiem Wam szczerze,że za dużo takich wypadków się naooglądałam w pracy i być może jestem uczulona na tym punkcie.I nie ważne czy to 10 min drogi czy pół godziny,np przed samym odejściem na L4 jak byłam w ciąży,musiałam jechać na wypadek-kobieta wiozła swoją 6 miesięczną córeczkę,do swojej mamy, która mieszka jakieś 7 min drogi od niej-facet wymusił pierwszeństwo przejazdu (ona jechała idealnie) i gdyby mała była na tylnym siedzeniu przeżyłaby...niestety na drodze nie wszystko zależy od Nas (jeździ tyle wariatów,że się w głowie nie mieści), a to niestety nie jedyny taki przypadek w ciągu mojej 4 letniej pracy.No ale ja może rzeczywiście jestem przeczulona ze względu na swoją pracę... ---------- Dopisano o 09:19 ---------- Poprzedni post napisano o 09:13 ---------- [QUOTE=aniaa22;22967468] ![]() tez mam nadzieje ze wreszcie mu przejdzie ![]() ![]() ![]() Aniu moja też uwielbia dynię z ziemniaczkiem i też nigdy dość ![]() ![]() Ehh mykam ja na cmentarz...aaa dziś zapomniałam,że przestawiają zegraki i mała wstała o 6(rzeczywiście była 5) i już nie miała ochoty spać, a ja obudziłam biednego męża o 8 (naprawdę była 7) żyby zjadł śniadanie,wypił kawkę i pomału zaczął się zbierać na cmentarz...ale był zły...bo On taki śpioch straszny ![]() ![]()
![]() |
#234 |
Zakorzenienie
|
Iga dziś obudziła się o 5.20. ale zjadła i spałysmy razem do 8.30
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#235 |
Zakorzenienie
|
Witam,
Nastka spała do 7 (czyli na nowy czas do 6) zjadła i nie chciała spać, o 9 zjadła jabłuszko z gruszka i wypiła soczek, tatuś pobujał w bujaczku i śpi ![]() Nastka je zupki jarzynowe i marchewkę, a szpinak i dynię z ziemniakiem muszę kupić...za to kupki to są papki ![]() ![]() ![]() Dziś piekę kokosanki ![]()
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png Edytowane przez karolcia228 Czas edycji: 2010-10-31 o 08:43 |
![]() ![]() |
![]() |
#236 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ciekawe co bedzie wieczorem tym bardziej ze chyba do sasiadow idziemy. po dyni zadnych objawow niepokojacych kupka piekna zolta i wreszcie nie taka rzadka. wiec dynie spokojnie misiek moze wsuwac ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() co do sloiczkow to ja tez zapas mam roznych. soczki jak narazie mam 2 tylko. a kaszki 3 i kleik ryzowy. anoxa dobrze ze Hubcio chociaz kaszka nadrobi ![]() karolcia a mi sie wydawalo ze hippa sloiczki sa tansze ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#237 |
Zakorzenienie
|
Maja spi nadal
![]() ![]() ok 2 w nocy zauwazylismy, ze Maja jest strasznie rozpalona i zmierzylismy jej temperature i na czole miala 38,6 c my przerazeni i zmierzylismy jej jeszcze w uchu i w pupie tam miala 38,2 i 38,1 c, szybki telefon do szpitala, szukanie w necie i w ksiazce no i uspokoili nas, ze pol stopnia nalezy odjac z temperatury z ucha i pupy, ale mimo wszystko to bylo 37,7. Mimo, ze w ksiazce napisane, ze temp. od 38 sie zaczyna u niemowlaka to pojechalam do apteki po czopki a tz chodzil z mala po domu, bo rozbudzona przez nas spac nie chciala ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:14 ---------- Poprzedni post napisano o 10:04 ---------- Ania wspolczuje nocki ![]() Edytowane przez niezawsze Czas edycji: 2010-10-31 o 11:27 |
![]() ![]() |
![]() |
#238 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
strasznie wspolczuje bo wiem co to znaczy wiem jak moj maly mial temp i wyladowalismy w szpitalu do tego kluli go calego a ja siedzialam pod drzwiami od zabiegowego i zanosilam sie z placzu bardziej niz on trzymam kciuki za Maje zeby to bylo jendorazowe moge ci podopowiedziec ze jesli zacznie sie jej wysypka to moze to byc to co mial Hubcio zaczyna sie temperatura a pozniej wychodzi wysypka 3dniowa i samo schodzi nazywaja to rumieniem naglym lub tzw trzydniowka aniaa wspolczuje nocki choc u mnie tez nie bylo rewelacji maly sie pokrecil o 24.00 pozniej przed 3 .00 i tak co chwile sie krecil pozniej o 6 zrobilam mu mleko ale wypil 30 ml i wstal po 7 (na stary czas) polezal godzinke i jeszcze godzinke sie zdrzemnelismy wiec wiem co to znaczy wstawac co rusz moje dziecko oczywiscie rano mleka pic nie chcialo wiec znowu zrobilam mu taka gesta kaszke do karmienia lyzka i zjadl 100ml z usmiechem wiec mysle ze na sniadanka juz mu nawet nie robie mleka w butli bo to bez sensu wiecej tego mleka do zlewu wylewam niz on wypija
![]() |
#239 |
Zakorzenienie
|
ania - współczuje
![]() ![]() anoxa - a w moim nie było, było tylko z bobovity ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#240 |
Zadomowienie
|
Agravka, jak wymyślisz jakiś sposób na TŻ, daj znać.
Ja sie wczoraj zeźliłam, bo byliśmy u koleżanki z pracy co w 37 tc jest i była mowa, że oni znajomych prawie co weekend zapraszają i jej facet sobie z nimi pije i mój mi zaczął wyrzucać, że ja to zawsze pretensje mam, jak on pije. Nosz kur wór. Nienawidze pijanych ludzi inic tego nie zmieni. Na dodtake on jak pije to z koelgą, któy ma na niego spory wpływ i to mnie wnerwia, bo się głupi robi i nawet jak już na oczy nie widzi, to będą pili aż wypiją wszystko co jest w domu. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:26.