|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4951 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Tetrowa pielucha, smoczek z lateksu marcowo-kwietniowe W KOŃCU mają frajdę z
dzien dobry
mala cos spac nie mogla, obudzila sie az 2 razy i dopiero teraz jak o 6 wstala usnela jak mlesio dostala... ferrou pewnie ze wkleje fotki kocia ![]() ![]()
![]() |
#4952 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Tetrowa pielucha, smoczek z lateksu marcowo-kwietniowe W KOŃCU mają frajdę z
Cytat:
Co do przesyłek to odpowiem za Anię , wszystko zależy od firmy kurierskiej , od wagi i od gabarytu ceny są różne , tak samo pocztą jeszcze do tego dochodzi czy to priorytet czy nie zazwyczaj w internecie można sprawdzić na stronach firm kurierskich albo poczty mają cenniki. Ale na terenie kraju średnio ok. 25-30 zł przesyłka kurierska Cytat:
---------- Dopisano o 08:29 ---------- Poprzedni post napisano o 08:26 ---------- Catro to u was bedzie największy stan uzębienia ![]() Darusia ja to dzisiaj w nocy chyba co godzine wstawałam padam na pysk , a rano za 15 szósta juz na nogach czyli za 15 piąta ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4953 |
Zakorzenienie
|
cigi - poleconym ( poczta ) transport takiego wózka w kartonie to ok 50 zł bo ja tak dostałam maclarena i laska zapłaciła 40 z hakiem za paczke . paczka jest polecona , mozna ja tez ubezpieczyć . Różne dziwne rzeczy juz wysyłałam ostatnio fotelik maxi cosi cabrio za 22 zł dwa lata temu suknie ślubna do szczecina i też bez problemu dotarła .
libra - ja będę czuła wiatr we włosach jak sobie na motor zrobie ![]() Bo jak mój TZ kupi motor to już to widze , tylko musze negocjowac żeby był w miare lekki bo silnika małego to napewno nie bedzie miał ![]()
#4954 |
Zakorzenienie
|
Oj motorem to bym sie chyba bała jeździć ale wiatr poczujesz na pewno
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4955 |
Rozeznanie
|
czesc dziewczyny; mysmy dopiero wstaly
![]() Corci cos sie poprzestawialo. Gdzies od 5.30 ja usypialam ze 2 godziny no i teraz wstalysmy. * Ide na sniadanko i zaraz wracam ![]() ---------- Dopisano o 09:20 ---------- Poprzedni post napisano o 09:11 ---------- Na takim jednosladzie z motorkiem to ja chyba raz jezdzilam, z kumpela na skuterku i wiatr poczulam doglebnie ![]() Libra, ja tez sporo jezdzilam na rowerze, ale po plaskim ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4956 |
Wtajemniczenie
|
Cześć Mamuśki
![]() catro mój Dyź też się buntuje na cycucha ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Marcel wczoraj kąpał się z Hanią w dużej wannie ![]() ![]() ![]() ![]() Właśnie robiłam sobie grzanki i się mega oparzyłam ![]() ![]() ![]() Ania p ja też marzę o motorze ![]() ![]() Ostatnio wsadziłam Marcelka do wiaderka - ale był zadowolony ![]() ![]()
Edytowane przez Gmyrelka Czas edycji: 2010-10-31 o 08:41 |
![]() ![]() |
![]() |
#4957 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry...
zaraz wkleje Wam nazwe watku nowego powiedzcie czy może być któas jas podawałą wczesniej... ewentualnie czekam na szybkie nowe propozycje i chyba założę już nowy bo po południu ok 15 jedziemy na sapcer nad morze a po nim zaraz na 30 ste urodziny znajomego wiec póxno wrócę... ale pisać tu az do 5000 postów.... myślę że lista wystarczy na pierwszej stronie a zdjęcia kolejne to np. ze świat sobie wrzucimy z choinkami albo jakąś zimowa galerie " Pierwszy snieg" czy cos podobnego.... ---------- Dopisano o 09:56 ---------- Poprzedni post napisano o 09:44 ---------- " Nasze mamusie to MĄDRE babeczki, ale nie damy im przejąć pałeczki -III/IV 2010r."
![]() |
#4958 |
Wtajemniczenie
|
madziwnia mi się tytuł wątku podoba - toż sama GO wymyśliłam
![]() Załączam kilka zdjęć mego Dyziulecka ![]() Ja na tym zdjęciu wyglądam jakbym 12 lat miała hahaahhahahah
Edytowane przez Gmyrelka Czas edycji: 2010-10-31 o 09:01 |
![]() ![]() |
![]() |
#4959 |
Zakorzenienie
|
a ja tak patrez że twój lezy sobie w wannie ... bo ja musze trzymać michaśke bo ona pije ta wode i sie krztusi.. może jej to przejdzie... hehehe
![]() |
#4960 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4961 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Gdybyś mieszkała trochę bliżej to już bym do Ciebie z kotkiem jechała ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() I gratulujemy kolejnych ząbków i samodzielnego siadania ![]() ![]() Szkoda, że Mała już nie chce jeść z piersi, moze to tylko taka przerwa jednorazowa... Jak jeszcze karmiłam, to Kuba też czasami tak miał, że musiałam się nagimnastykować aby cokolwiek zjadł... Dobrym sposobem było np że odczekiwałam z 30min - 1h i ponownie próbowałam przystawić go do piersi ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mój Kuba to w wodzie leży i się relaksuje ![]()
![]() |
#4962 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() No już nie przesadzaj, nie wyglądasz na 12 lat tylko na gorącą 16 ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#4963 |
Wtajemniczenie
|
moja też piła wodę, ale już chyba wypiła co swoje na basenie i jej przechodzi
![]() Gmyrelka piękna z ciebie kobietka ![]() ![]() ![]() Amelka od dwóch dni spi w swoim łóżeczku... wstaję do niej po 10 razy, muszę ją przytrzymywać w bezruchu wtedy zasypia, bo tak to kręci się w kółko i wariuje i usnąć przez to nie może ![]() ![]() ![]() ![]()
#4964 |
Zakorzenienie
|
Minka ale michasia tez osttanio zaczeła buszkować przed spaniem... i potrwa to czasami chwilkę czasam,i dłużej ale zasypia sama... wytrzymaj przetrzymaj ja podawaj smoka kładzx na boczek a może podziała u nas działało...
ostatnio sie bawi karuzelą i wtedy zasypia... WATEK ZAŁOZONY ALE CZEKA NA WAS dopiero po 5000 postów ---------- Dopisano o 10:23 ---------- Poprzedni post napisano o 10:22 ---------- Własnie nie 12 a ok 15-16 ![]()
![]() |
#4965 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny, a te przesylki to sie wtedy na poczcie wysyla??? Oswieccie mnie ciemna...
Jakies 3 lata temu chcialam ksiazke wyslac do Francji i taka przesylka kurierska kosztowala ze 100. Gmyrelka Marcelek jest superasny ![]() izazula a to robisz ten kurs co do funduszy europejskich? (nie bardzo pamietam); napisz, jesli to ten, pozniej czy faktycznie czegos Cie nauczyli i czy warto cos takiego zrobic? Asiulek myslalam soie, moze powinnas malutka bardziej przyzwyczaic do niani, dluzej razem poprzebywac, zeby sie nie bala? Catro wklejala link http://www.ciazowy.pl/artykul,dzieci...jny,968,1.html A teraz sie pozale. Moja Baska juz od bardzo dawna przebudza mi sie w nocy i hula. Juz was pytalam jak wasze i widze, ze to sie zdarza. Ale ja mam tak codziennie, o co biega???? ![]() Budzi sie kolo 4, 5 a bywa ze i wczesniej (ale to jak bolaly ja dziaselka) i hula 2 godziny. Tzn pogaduje, jeczy, poplakuje. Co ja mam robic? Bo budzic sie o tej porze nie mam ochoty, niech ona spi w nocy i wstaje wczesniej, a tak to budzi sie po 9. No i co, zostawiam ja w lozeczku, albo biore do nas, ale w koncu musze ululac na rekach, jak nie zasnie przy cycku. Tylko mija ok 2 godzin ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4966 | |||
Zakorzenienie
|
heloł lejdis
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4967 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cigi - moja się budzi czasaki o 6 i tak właśnie marudzi ale ja ide z nia do pokoju kłade się na podłodze nakrywam kołdrą i spie a ona się bawi , z Szymkiem tak samo robiłam nie zamierzam nie spac a jej wystarczy że ja jestem obok i tyle . Gmyrelka - ale lachon z Ciebie . Madziwnia - mi się tutuł watku podoba . Dzieciaki kimaja , mąz obiad robi życie jak w madrycie . Koleżanka moja urodziła córcie ![]() ![]()
![]() |
#4968 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przykre to zapalenie oskrzeli. Uważaj i dopajaj ją koniecznie żeby się nie odwodniła. Córeczka mojej siostrzenicy właśnie od 2 dni jest w szpitalu z zapaleniem oskrzeli i rotawirusem (była szczepoiona). Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 12:16 ---------- Poprzedni post napisano o 11:41 ---------- Cytat:
![]() Gratulacje dla koleżanki i dużo zdrowia dla obu dziewczyn.
![]() |
#4969 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Gratki dal kolezanki. Szybko jej poszlo. Cytat:
Basia od poczatku je cyca w nocy na lezaco u nas w lozku i ja przy niej zasypiam i ona tez na ogol zasypiala, potem ja sie przebudzalam i zanosilam ja do lozeczka, czasem i ona nie spala, zanosilam ja i usypiala. To, ze z nami troche spi nie przeszkadza mi, chce tylko zeby SPALA. I tak wlasnie zawsze robilam, ze ja zostawialam i w koncu usypiala. A teraz to nie dziala, uruchamia sie w koncu straszny alarm ![]() Ja wlasnie nie chce sie z nia bawic. Nie wiem dlaczego sie tak wybudza. Ile to potrwa, czy jej sie zmieni????? ---------- Dopisano o 13:19 ---------- Poprzedni post napisano o 12:59 ---------- A wiecie co jest jeszcze fatalne? Niunka moja budzi sie na ogol, bo po jedzonku jej sie nie odbilo (bo usypia po jedzonku) i ma "beka" w gardelku i to ja wybudza, mimo, ze klade ja zawsze na brzuszku. A tak to by sobie jeszcze pospala. I taka jest niemal regula. |
||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4970 |
Wtajemniczenie
|
Bardzo dziękujemy za komplementy
![]() madziwnia Ty nie przesadzaj z tym zazdroszczeniem - spójrz w lustro ![]() ![]() ![]() baobabku Tyś stara dopiero ![]() ![]() Ja zawsze jak małolatka wyglądałam ale co tam ![]() ![]() Mamuśki czym myjecie podłogę?? Marcel namiętnie liże wszystko i się zastanawiam czy się nie zatruje płynem do mycia podłóg ![]() Ania gratulacje dla koleżanki i dużo zdrówka dla dziewczyn ![]()
Edytowane przez Gmyrelka Czas edycji: 2010-10-31 o 12:24 |
![]() ![]() |
![]() |
#4971 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:12 ---------- Poprzedni post napisano o 14:10 ---------- No to udanego urlopowania, pogoda słoneczna, więc dużo na spacerkach korzystajcie. Zmykam, bo coś wymiękam ostatnio, muszę jakoś siły psychiczne zregenerować ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4972 | |
Zakorzenienie
|
A my po spacerze jesteśmy.Wspniała pogoda tylko tochę wieje. Ciepło i przyjemnie, jeszcze trochę lici kolorowych na drzewach
Cytat:
Może właśnie brak odbicia jest przyczyną wybudzania się.Zawsze staram się żeby się odbiło i dopiero wtedy idzie spać. Ja myję sidoluxem do paneli ale Zosia podłogi nie liże na szczęście choć do buzi wpycha wszystko
![]() |
#4973 | ||||
Zakorzenienie
|
Gmyrelka zdjęcia super , widac że Marcyś na kazdym zdjęciu zadowolony
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja bym zostawiła w łóżeczku , niech robi co chce po awanturze jednej czy drugiej w końcu uśnie a ona się budzi bo wie że mama ją weźmie na rączki i ulula a tak może się przemęczysz ze 2 nocki i przestanie mój Miko tez tak kiedyś 2 nocki zrobił ale nie miałam zamiaru brać go na ręce w nocy o nie co prawda i tak nie spałam a leżałam i udawałam że spię i w końcu usnął trochę popłakał ale usnał Cytat:
![]() Gratulacje dla koleżanki ![]() wodą z płynem do naczyń najbezpieczniej |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4974 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Ni ma jak wyjsc. Mam foli e superasna na wozek, ale ja gumiakow (kaloszy) nie mam, wiec siedzimy w chacie. Wiesz, na pewno to jest przyczyna budzenia sie jej w dzien. Bo jak ja podniose, to jej sie odbija. Ale w nocy tego nie ma. I dla mnie moze sie przebudzac, ale zeby zasnela. No i jak moja przy cycku usypia (inaczej na razie nie bardzo umie; umiala, ale sie odumiala) to juz nie ma sposobu, zeby jej sie odbilo... Cytat:
A teraz to ma taki ryk wlasnie, jakby ja ze skory obdzierano (baranek po mamusi ![]() Widze, ze dziewczyny sie do swiat szykuja; nikogo nie ma; Tutaj sie tak bardzo nie swietuje jak w Polsce. ---------- Dopisano o 18:01 ---------- Poprzedni post napisano o 17:57 ---------- O, libra, wiesz, ze na tej stronie od Ciebie jest jednak przepis na zakwas. Ale trzeba go trzymac w 27 stopniach. I skad ja mam taka temperature wziac??? Chyba za lodowke sloik kijem wepchne ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4975 |
Zakorzenienie
|
szukam jakiś zabawek dla Maćka i jestem w kropce nie wiem co mu kupic dostał 200 zł od cioci wiec moze uda się kupić 2 szt może maciej jakieś sprawdone zabawki dla dzieci w naszym wieku prosze o pomoc
![]()
#4976 |
Wtajemniczenie
|
Mamuśki dziękujemy za komplementy
![]() Ale tu dzisiaj cisza ![]() ![]() ![]() Aneczkaaa ja Ci nie pomogę bo Marcel najchętniej "bawi się" pilotami, kabelkami i metkami ![]() ![]() Megi koniecznie musimy zrobić powtórkę ze spotkania ![]() Aneczka o coś takiego mi chodzi http://allegro.pl/rowerek-trojkolowy...290562326.html i jeszcze na drugą zabawkę by było. Chyba że byś wolała bardziej wypasiony (droższy) ![]()
Edytowane przez Gmyrelka Czas edycji: 2010-10-31 o 18:44 |
![]() ![]() |
![]() |
#4977 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja podłogę myję ajaxem, ale nikt jej nie liże ![]() My po spacerku - masakra, mały szybko zgłodniał a my 3 km od domu w parku bez jedzenia.....wybraźcie sobie nasz powrót - na rękach na zmianę z tż i co chwilę syrena ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4978 |
Wtajemniczenie
|
A ja mam problem z synem swym - On w ogóle nie chce mleka modyfikowanego. Ja swojego mam już niewiele a poza tym On już mało chętnie ssie pierś
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Baobabku mi 26 na początku stycznia stuknie ![]() ![]() Ja zaraz będę pić zimnego pysznego Desperadosa ![]()
Edytowane przez Gmyrelka Czas edycji: 2010-10-31 o 18:56 |
![]() ![]() |
![]() |
#4979 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() matke trzeba zmusic, zeby poszla. moze chociazby takim argumentem, ze dziecko niepelnoletnie i musi wyrazic zgode na terapie. psycholog juz sobie z nia powinien poradzic. to konieczne, bo to choroba emocji, a dla nastolatek te sa zwiazane glownie z domem rodzinnym. z reszta dla kazdej kobiety relacja z matka rzutuje na cale zycie ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:08 ---------- Poprzedni post napisano o 21:04 ---------- Cytat:
bebiko podobno najslodsze, wiec moze zadzialac ![]() a z mlecznych rzeczy sa jeszcze jogurciki dla dzieciaczkow naszych - tez moga byc jako mleczny posilek. no i wiesz, kielbase zawsze mozna zapodac ![]() ![]() baobabek no daj sie zbalamucic przy święcie ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4980 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do zakwasu to pewnie przybliżona temperatura ok 27 a w domu ile masz pewnie jakby stało normalnie w kuchni to ok. Cytat:
![]() Może postaraj się mu dawać jakieś jogurciki, u nas jest ten sam problem z mlekiem Miko nie pije w ogóle i jest tylko rano kaszka i wieczorem i w ciągu dnia jakiś serek pytałam lekarza i powiedział że wystarczy . Też próbowałam różnych mlek i nic z tego nawet po paru dniach przerwy myślałam że może zapomni i zacznie pić , a gdzie tam , jeszcze trochę poczekam i kupię mu takie smakowe to niby od roku są ale zobaczę czy w ogóle zechce. Oj dzisiaj chyba nie skończymy wątku ![]() ---------- Dopisano o 20:22 ---------- Poprzedni post napisano o 20:18 ---------- U nas dzisiaj jazda próbna w foteliku była , Miko siedział jak król , nawet policzek mu nie drgnął jak go próbowałam rozśmieszyć i zabawki nie potrzebne były , moment i już spał nawet pozycja siedząca (nie rozłożony) jest dobra do spania.Jednak wątpię czy on wystarczy do tych 25kg czyli do ok. 6 lat wydaje mi się że trzeba będzie szybciej kupić drugi. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:34.