![]() |
#61 |
Rozeznanie
|
Dot.: Przyczajone Mamy Wizażowe :)
sevi
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Zmieniając temat wizyta bardzo udana ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() koralik ojj będzie Księżniczką, bedzie.. Jeszcze jej na świecie nie ma a tatuś wariuje na jej punkcie, moi rodzice poprostu powariowali odkąd dowiedzieli się że jestem w ciąży i ciągle jakieś śliczne rzeczy jej kupują ![]() ![]() Pokój pomalowany na 2 odcienie różu, karnisz różówy, dywan różowo-fioletowo-biały, dużo różowych ubranek... Ale powiem ci że ja od poczatku mialam jakies zboczenie do zielonych ubranek dla małej ![]() ![]()
![]() |
#62 |
Raczkowanie
|
Wstawać dziewczynki!
Kamila, parę lat temu moje koleżanka rodziła swoje pierwsze dziecko, a mamy wspólnego lekarza gin, do którego chodzimy prywatnie ale ta babeczka pracuje tez w naszym szpitalu. Z racji tego, że koleżanka była dość wystraszona zapłaciła te 5 stów a co się okazała pani doktor miała akurat wtedy dyżór ![]() Może Lenka wyczuła obecność Majusi w pobliżu, dlatego Cię tak całowała i ściskała? Jeszcze trochę i dziewczyny będą razem biegać, no może takie większe "trochę" ![]() Jakie macie plany na dziś? Pewnie będziecie leżeć do góry brzuchami, albo spacerować z Maluchami ![]() Ach, a ja koło południa zajrzę tylko do firmy i więcej planów nie mam ![]()
![]() |
#63 |
Rozeznanie
|
Dzień dobry
![]() sevilay racja. To położna odwala całą robotę. Lekarz tylko dogląda i zjawia się na sam koniec. Czy u Ciebie w szpitalu jest inaczej? I jak zapłacisz lekarzowi to on zagląda częściej niż położna? z tego co wiem u mnie w szpitalu lekarz kasuje 3tyś!!!!!!!!!!! MASAKRA!!!!!!! 22Kamila22 też mnie dopadło zboczenie kolorowe ![]() Dla Nikosia kupowałam czerwone ubranka, niebieskie omijałam szerokim łukiem ![]() Nawet nie wiem dlaczego byłam tak uprzedzona do błękitnych ubranek ![]() Moja córeczka wszystkie rzeczy musi mieć z ukochaną Dora (to dziewczynka z bajki). Teraz bawi się obok mnie w piżamce, butach, skarpetkach, szlafroku....a na każdej rzeczy oczywiście Dora ![]() ![]() Koniec tego dobrego, kawka wypita przy wizażu ![]() Zmykam robić śniadanko, budzić męża....... Miłego dnia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#64 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() a co do ubranek to ja kupowałam przeważnie niebieskie, zielone, białe, żółte, pomarańczowe i fioletowe. No ale od początku wiedziałam, że będę miała synka. Ale gdybym miała córę to oczywiście wszystko w różu i bieli ![]() ![]() Idę zrobić śniadanko! Miłego Dnia! Zegarki przestawione???
![]() |
![]() |
#65 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Mój TŻ syna pewnie ubrałby w różnego rodzaju i koloru dresy, on w ogóle nie dopuszcza myśli że może być pierwsza dziewuszka, nawet ostatnio pytał co zrobimy jak będzie dziewczynka??? Odp. że może wepchniemy ją z powrotem ![]() Cytat:
![]() |
![]() |
#66 |
Rozeznanie
|
sevi no od samego początku to czułam, że będzie facet, ale wiadomo-przeczucie może mylić, więc dopiero jak na USG w 5 miesiącu zobaczyłam siusiaka, no to zaczęłam kupować ubranka typowo chłopięce
![]() W drugiej ciąży natomiast, bardzo liczyłam na córeczkę, ale również w 5 miesiącu lekarka rozwiała moje nadzieje, mówiąc, że widać piękne jajeczka ![]() I niby dużo ubranek miałam po pierwszym synku, ale i tak kupowałam nowe, bo chciałam, żeby mały też miał coś specjalnie dla niego ![]() Podobno wszelkie opłaty za poród rodzinny i za lekarza przy porodzie są niezgodne z prawem. Ale wiem, że w wielu szpitalach trzeba właśnie za to płacić..
![]() |
#67 |
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny
![]() Kurde Tż'ta boli strasznie gardło, ledwo łyka a mnie zaczyna kaszleć ![]() ![]() ![]() ![]() Dziewczyny miałam jakieś koszmary dziś. Chyba ze 3 wersje porodów mi się śniły ![]() Co do "oplat" w szpitalach to zgadza się - są niezgodne z prawem chyba że to szpital,klinika prywatna..
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#68 |
Raczkowanie
|
Mnie dwie noce z rządu śnią się moje wesela: jedno na jakiejś sali OSP na zadupiu, a dziś że TŻ ożenił się z Azjatką żeby pomóc jej zdobyć obywatelstwo, a mnie nie zaprosili nawet na wesele
![]() Odnośnie tych szpitalnych opłat, hm nie wiem mam info sprzed 5u lat więc może coś się zmieniło ![]() Jak jak bym chciała chłopca, mój TŻ wychowywał się bez ojca i marzy mu sie syn, więc to bardziej jego marzenie, ale oczywiście chciałabym go uszczęśliwić ![]() Sama jestem zakupocholiczką, więc myślę ze pójdziemy z torbami jak zacznę szaleć po sklepach ![]() Kamila, na gardło dla TŻta Tantuum Verde forte do psikania.
planowanie dzidzi ![]() wizaż na nowo, leci 4 rok.... ![]() Edytowane przez sevilay Czas edycji: 2010-10-31 o 08:18 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#69 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#70 |
Raczkowanie
|
WOW Laseczki ale żeście się rozpisały
![]() Witajcie w niedzielę! ![]() ![]() nie było mnie wczoraj bo skończyłam pracę późno, TŻ kicha i prycha już od trzech dni i wczoraj ja też się coś kiepsko poczułam o 8 wieczorem zasnęłam przy filmie ![]() Kamila twój TŻ też marudzi i jojczy? Mój "Umiera" od kataru ![]() ![]() Opłaty w szpitalach państwowych to zbrodnia! No bo jak to, jak będzie coś nie tak to nie pomoże Tobie lub maleństwu bo nie dostał kasy??? ! ![]() Moja przyjaciółka zapłaciła za prywatną salę ale dupa ![]() ![]() ![]() Moja koleżankama 2jkę dzieciaczków już całkiem dużych (6 i 4). ![]() ![]() ![]() A ja lubie prawie wszystkie kolorki dla maluszków i jak już będę miała swoje to kupię żółte, kremowe, beżowe, białe, różowe, błękitne i zielone ![]() ![]()
"Każdy jest czegoś winny, a zwłaszcza ci, którzy nie są. " ![]() — T.P., "Bogowie, Honor, Ankh-Morpork " ![]() ![]() Edytowane przez Rzodkieweczka Czas edycji: 2010-10-31 o 09:28 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#71 |
Zadomowienie
|
Witam wszystkich!
Koralik widzę, że podwójne mamy są nieźle zorganizowane, ja przy mojej jednej córci czasem nie wiem jak się nazywam ![]() ![]() Dziewczyny, nie wiem jak jest w innych szpitalach, ale tam gdzie ja rodziłam, dobra położna to podstawa, lekarz jest zupełnie drugorzędny, przyszedł pod sam koniec i tyle go widziałam. Chyba że ktoś rodzi przy swoim lekarzu to może inaczej jest. Jednak bez względu na wszystko opłata za obecność lekarza, to jakieś nieporozumienie ![]() Ja jak już wiedziałam że będę miała córkę, to powiedziałam, że nie będzie w różach chodziła, jakoś nie lubiłam tego koloru i wydawało mi się przesadą te ilości różu dla dziewczynek. Jednak jak zaczęłam chodzić po sklepach, to szybko zmieniłam zdanie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#72 |
Raczkowanie
|
mamz tak mi się właśnie wydawało że lekarz tylko potrzebny jest jak coś jest nie tak. A położna najważniejsza i chyba za położną dobrą byłabym skłonna zapłacić.... chociaż to brzydki zwyczaj - łapówka.
![]() Mam nadzieję że będę miała tyle szczęścia co Farrah i Kamila i trafię na super babki. ![]() Zobaczy się jak przyjedzie czas.... mam nadzieję że już wkrótce, ![]() Dziś muszę sprzątać. ![]() ![]() Co nie przeszkodziło mu zjeść 3 paczek chipsów. ![]() Dziś trochę ozdrowiał i sprząta łazienkę a ja teraz lecę do kuchni blaty i sprzęty szorować ![]()
![]() |
#73 |
Raczkowanie
|
Dziewczynki ja wróciłam z pracy, walnę sobie małe piwko pod ten dobry dzień.
Rzodkieweczka mój jak jes chory to już koniec, przy gorączce 37,5 już prawie schodzi, ale leki żeby wziąć to po co? Leży i stęka, herbatkę mu podaj, kanapki zrób bo przecież on chory, chodzić nie może... Ale nie marudź, Twój chociaż sprząta a ja nie wiem jak to u nas będzie, po cichu marzę że może wynajmę sobie kogoś do pomocy, kto by przychodził pod jego nieobecność, a on by miał radość bo wraca do pięknego, wysprzątanego domu ![]()
![]() |
#74 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Może jeżeli wygram w totka ![]() sevilay pracujesz w niedzielę? A kiedy masz dzień wolny?
![]() |
![]() |
#75 |
Rozeznanie
|
Rzodkieweczka jojczy faktycznie ale wtedy gdy faktycznie go już rozłoży. Tak to dzielny jest i udaje że nic mu nie jest żebym mu tabletek n ie kazała łykać
![]() sevi Tamtum Verde nic mu nie pomogło (a mnie tylko to ratuje przy bólu gardła) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() My dziś rodzinny dzień spędzamy z moimi rodzicami. Właśnie skończyliśmy oglądać ładny film i TŻ poszedł się zdrzemnąć przed kolejną nocką a ja zajadam się pysznym maminym ciastem które rano zrobiła ![]()
![]() |
#76 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
My budujemy duży dom, a ja nienawidzę i nie umiem sprzątać, więc albo TŻ będzie to robił ![]() ![]() Cytat:
Ja pije desperados, ale takie małe, kupiłam sobie w drodze powrotnej z pracy. Mnie się okropnie nudzi, siostra jest u nas ze swoją gromadką ( 7 i 5 lat), żebyście wiedziały ile te dzieci robią hałasu o szoook!
![]() |
![]() |
#77 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#78 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Będą miały gdzie pobiegać ![]()
![]() |
![]() |
#79 |
Rozeznanie
|
Kamila masz męża mundurowego? Bo ja też
![]() Sevi zazdroszczę budowy domku ![]() ![]() Idę kąpać moje dzieci i wieczorkiem zasiądę z filiżanką herbaty ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#80 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
W mieszkaniu i tak nie zamierzaliśmy wtedy mieszkać (najpewniej wynająć) więc myślę, poczekamy i zaczniemy budowę, będzie raz a porządnie. Jest tyle z tym "zachodu", że czasem to odechciewa się wszystkiego. Także, na chwilę obecną jest mi wszystko jedno: bloki czy chałupa, chyba że zakocham się na zabój jak już pomieszkam w domu.
![]() |
![]() |
#81 |
Rozeznanie
|
sevilay zazdroszczę budowy nowego domku
![]() Mój Tż pracuje w tej branży i pięknie wyremontował nasze mieszkanko i zadbał o ogródek......ale marzy mi się nowy domek ![]() Piękna dziś była pogoda ![]() Teraz już smacznie śpią a ja spadam na kije. Chodzę każdego dnia wieczorkiem i gubię paskudne wałeczki ![]() 22Kamila22 zazdroszczę Tobie zbliżającego się porodu ![]() .... i życzę dużo siły w tym wyjątkowym dniu ![]() mamz Tobie życzę szybkiego zafasolkowania ![]() Farahh napisz coś o swoich chłopakach. Rozrabiają.... ? Buziaki, buziaki, buziaki.... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#82 |
Rozeznanie
|
Farahh żartujesz??
![]() ![]() ![]() sevi ![]() ![]() ![]() koralik nie dziękuję ![]() ![]() ![]() Uciekam czytac kolejną książkę z sagi i budzić TŻ'ta do pracy ![]() ![]()
![]() |
#83 |
Rozeznanie
|
Kamila w policji pracuje Twój mąż?
Koralik no moje chłopaki rozrabiają, ten starszy zwłaszcza, no bo mały jeszcze za młody... teraz jesteśmy na etapie buntu dwulatka ![]() ![]() wstyd jak nie wiem, no ale tłumaczę mu i mam nadzieję, że załapie w końcu, że tak nie można.. no i nauczył się przeklinać... ![]() ![]() Maluchy wykąpane, oglądają bajkę, jeszcze z godzinkę i będę ich usypiać..
![]() |
#84 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#85 |
Przyczajenie
|
Hej Dziewczyny!
To fakt, trudno czasem zacząć na forum, na który dziewczyny po tygodniu znajomości tworzą klimat mocno zamkniętej grupy... Ja właśnie oczekuje mojego pierwszego maleństwa, mam termin na maj, czuję się doskonale ![]() A jak tam Wasze samopoczucie, mamuśki? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#86 |
Zadomowienie
|
Witaj kukielko, fajnie że dołączysz do nas
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#87 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A jak tam początki ciąży? Masz jakieś objawy, mdłości itd? sevilay ... domek... ![]() Farahh fajnie, że masz dwóch chłopaków. Moja babcia (mama mojego taty i wuja) twierdzi że fajnie jest mieć chłopców bo to dzieciaki mamusi, a dziewczynki podobno tatusia są ![]() Super, że chłopcy się kochają. To jest najważniejsze! ![]() Ja z siostrą też jesteśmy bardzo zżyte, chociaż ona jest duuużo młodsza ode mnie.Tak nas rodzice wychowali że zawsze byłyśmy bardzo za sobą. ![]() Czyli młodszy to trochę rozrabiaka teraz.... ![]() koralik co to za kije jeśli mogę zapytać? wszelkie sposoby gubienia wałeczków mnie baaardzo interesują ![]()
![]() |
![]() |
#88 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Pisz jak najczęściej ![]()
![]() |
![]() |
#89 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
Niestety, wydaje mi się, że wychowanie małego człowieka to jedna z naszych najtrudniejszych misji. Być może gdzieś są dzieci, które zawsze słuchają rodziców, nie maja ataków histerii i chodzą spać o 19 ![]() Jeszcze mi powiedzcie jak wychować żeby nie rozpieścić, da się? Cytat:
![]() Cytat:
![]() Myślałam, że tylko ja nie mogę spać? ![]()
![]() |
![]() |
#90 |
Rozeznanie
|
sevi ja to wstaję skoro świt..
![]() ![]() ![]() A co do rozpieszczania to fakt- zwłaszcza pierwsze dziecko podobno się rozpieszcza... u nas siłą rzeczy mały był przez wszystkich rozpieszczany, bo pierwszy wnuczek, pierwszy malutki dzidziuś w rodzinie.. później urodził się szwagrowi syn, no to już uwaga była podzielona, a jak się nasz drugi urodził ,no to już w ogóle wszyscy się trójką zachwycają, ale ten pierwszy i tak ma najlepiej u dziadków ![]() ![]() ja tam ogólnie surowa nie jestem wcale, wolę przytulić, wycałować.. jakoś mnie serce boli, jak mam ukarać, no ale czasami trzeba, może synek wyczuł, że właśnie mu popuściłam kilka razy w tej kwestii i teraz robi co chce ![]() Kukiełka ja też się w maju urodziłam, piękny miesiąc ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:59.