|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1351 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Kopniaczki już pierwsze czujemy, wyprawkę powoli kompletujemy. Marzec - kwiecie
Hej babeczki!
Widze, ze przystopowalyscie na weekend, z czego sie bardzo ciesze ![]() Moj TZecik dzis przylatuje!!!!!! ![]() ![]() ![]() Alez tesknilam za nim! Wycaluje go i wymietole za caly ten tydzien ![]() ![]() Zaraz robie tiramisu' na powitanie ![]() Co do zachowania TZow, to teraz piekne zadanie przed mamami synkow ![]() Nauczyc zycia w stadzie bez szkody dla przyszlych biednych zon ![]() Moj na poczatku tez kladl gdzie popadnie wszystkie czesci garderoby ale jak pare razy warknelam a raz - kiedy po prysznicu wieczorem, nie umyl wanny i zostawil bielizne na podlodze, twierdzac, ze do rana nic sie nie stanie ![]() ![]() No i spalam bez zrobienia siku i bez umycia sie - prowizorka toalety w kuchni byla, oczywiscie bez sikania ![]() ![]() Ale nerwy wtedy mialam ![]() Jesli Bog da nam synka - a mam nadzieje, ze ma takie zamiary ![]() ![]() Bo bez pewnej dyscypliny w dziecinstwie - nie mowie tu o jakis radykalnych zasadach, karach czy bron Boze biciu ![]() ![]()
#1352 |
Zadomowienie
|
Dot.: Kopniaczki już pierwsze czujemy, wyprawkę powoli kompletujemy. Marzec - kwiecie
Anessa masz zupełną rację, że takie rzeczy wynosi się z domu i to kwestia wychowania. tak więc ja kontynułuję wychowywanie mojego TŻa i nadrabiam zaległości w tym, czego nie wyniósł z domu. jego matka to raczej prosta kobieta, więc nie mam się czemu dziwić, że nie wszystkiego go nauczyła. tylko, że w wieku 32 lat to ten mój TŻ już ciężki w przyswajaniu
![]() ![]() ![]()
miarą człowieczeństwa jest nasz stosunek do zwierząt http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv731aikhjqs.png Edytowane przez bosti Czas edycji: 2010-10-31 o 11:36 |
![]() ![]() |
![]() |
#1353 |
Wtajemniczenie
|
no to wstawiam Wam zdjęcia
![]() 1. brzuszek w 17tc 2. czarny sweterek z krótkim rękawem 3. czarny z długim 4. szary Sweterki to mój najnowszy zakup do leginsów, które mam nadzieję przyjdą w tym tygodniu ![]() Spadam na obiadek do teściów Papapapa |
![]() ![]() |
![]() |
#1354 | ||||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Raz jak bylam w jednej przychodni na badaniach byla duza kolejka i pielegniarka co chwile pytala czy jest jakas ciezarna - jak się okazalo ja bylam wtedy juz ale jeszcze nie wiedzialam ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
W sumie przez ostatnie 3 dni mi mdłości wróciły ![]() Ja też mam problem z jazdą samochodem, jak jechaliśmy ostatnio do szczecina 5 g to potem bolał mnie brzuch do końca dnia. Ja mam najbliższe badanie 10.11 to będzie chyba 16tydz6dz (juz sie w tych obliczeniach gubie ![]() a potem polowkowe 4 tygodnie pozniej czyli 6.12 pewnie A ja wczoraj byłam na zajeciach 6 godzin stania, kurde nie umiem prowadzic na siedząco. Jeszcze dostałam grupy po 45 osób, więc jak kończyłam to już byłam tak ochrypnięta ze szok. Ale fajnioe było zabawnie, lubię to robić ![]() |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1355 |
Zakorzenienie
|
ego_ego śliczny brzuszek
![]() przynajmniej wyglądasz jak w ciąży ![]() ![]() marsylia w 16 tc może też gin dojrzy płeć ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1356 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kiedyś nawet słyszałam jak facet powiedział, że niech uciszy tego bachora, chyba bym gada udusiła jakby do mnie to było. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1357 |
Zakorzenienie
|
Hej Lejdis, witam zasmarkana ponownie
![]() poszłabym do lekarza ale nie.. jutro przecież święto, nie wiem jak wytrzymam do wtorku a może mi przejdzie. czarna gratuluję córci i za izę też trzymam kciuki zresztą wiem,że ona będzie miała córkę ![]() co do tż to muszę mojego pochwalić bo sprząta, pierze gotuje, zmywa, normalnie taki egzemplarz mi się trafił ,że szok ![]() ![]() u mnie w tesco są miejsca parkingowe dla kobiet z dziećmi i ta kasa pierwszeństwa narysowana brzuchatka i wózek inwalidzki. ![]() ostatnio na 12 kas otwarte były dwie i w każdej kolejka po 10 osób ![]() a kasa peirwszeństwa otwarta od 16... ![]() to pani sprzątaczka mi szepnęła,że ''zaraz dwójkę otworzą'' i stanęłam sobie przy pustej kasie, ludzie na mnie zonka a tu kasjerka przychodzi ![]() ![]()
#1358 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
ty się nie daj powinniście pojechać tak czy tak. a ona jak się obraziła to znaczy że naprawdę egoistka. a ciekawe jakby zareagowała na wieść o tym że ty nie pojedziesz a ona z tżtem tylko - może by wtedy jej głupio było no kurczę jak kobieta w ciąży ma się gnieździć na tylnim siedzeniu w sportowym aucie co za baba no Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
fajne ubranka i brzusio jaki duży ja też 17 tydzień a mam taki mały buu
![]() |
#1359 |
Wtajemniczenie
|
A mnie cos naszlo i ogladam i slucham i rycze jak ta glupia...
To chyba te hormony, bo tak ten tekst tak przemawia do mnie, bo przeciez ja tez mama bede i tak mysle o tym moim malenstwie... ech... http://mamtalent.plejada.pl/108,5881...deo_detal.html
#1360 |
Zakorzenienie
|
bosti ja też zawsze jeżdżę z przodu choćby ktoś wazył 200 kg jego problem
![]() ego ego śliczny brzuszek, rośnie rośnie ![]() idziemy do rodziców na obiad ![]() ![]()
#1361 | |||
Zakorzenienie
|
Dziewczyny,
zachorowałam na ten kombinezonik ![]() tylko czy jeśli dziecko się urodzi w terminie OM (25 marzec) to go wykorzystam ![]() http://allegro.pl/next-kombinezon-z-...286515620.html Cytat:
Cytat:
![]() ![]() za dużo tego dobrego ![]() Cytat:
także zgadzam się z tym ![]() Uciekam, będę wieczorkiem, trzeba się przygotować do wyjścia ![]()
![]() |
#1362 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
ale z tego co pisałyście to raczej większość z was poznała płeć w 18tc . Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#1363 |
Zadomowienie
|
iiza kombinezonik przesłodki
![]() Montii, Eirene, iiza, ego ego dzięki za wsparcie w sprawie nieszczęsnego wyjazdu ![]() ![]()
#1364 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ego ego u nas juz w 13 zapowiedziala gin chlopca, wiec mysle ze teraz bedzie tez dobrze widac bo to bedzie 17 tydzien. bosti 0- ja zawsze siedze z przodu i nie wyobrazam sobie inaczej mam chorobe lokomocyjna, a teraz w ciazy to juz w ogole. Ostatnio jak bylismy u rodzicow i jechalismy ich autem to moja mama i maz siedzieli z tylu a ja z przodu. I dla kazdego to bylo normalne, potem jak jechalismy naszym autem to moj tata z mama siedzieli z tylu a tata wazy 130 kilo ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1365 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja też mam chorobę lokomocyjną i zawsze z przodu... ale z dzieckiem to trzeba będzie z tyłu jechać ... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1366 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#1367 |
Raczkowanie
|
Czarna gratuluje dziewczynki
![]() Co do facetow moj Tż jest nauczony wszystkiego pierze gotuje sprzata wiec nie mam z nim problemow ![]() ![]() Ego_ego slodki brzusio mi do Ciebie duzo nie brakuje ![]() ![]() Moje usg za 20dni wtedy bede w 20 tyg mam nadzieje ze poznamy wtedy plec ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1368 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:09 ---------- Poprzedni post napisano o 16:53 ---------- Cytat:
![]() u mnie też sie fajnie zlozyło,że mam wkoło siebie 3 ciężarne ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1369 | ||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() dziękuję, mówiłam Ci, że nie tylko Ty tak dużo "urosłaś" Ty jak na te swoje 10kg na plusie, to wyglądasz slicznie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 17:37 ---------- Poprzedni post napisano o 17:32 ---------- montii chyba zakochałam się w tym Twoim wózku tylko ja chcę ten fioletowy ![]() normalnie boski |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1370 |
Rozeznanie
|
Hej dziewczynki, jak wam mija niedziela?
Czarna gratuluje dziewczynki, u Ciebie stawialam na chlopczyka...a tu taka niespodzianka ![]() ego-ego sliczny brzusio, jak pileczka. Wrzucam wam zdjecia z mojego USG,na drugim zdjeciu dowod ze nosze pod sercem chlopczyka. Trzecie zdjecie to moj brzucho -teraz 18 tydzien ![]() Od poczatku ciazy przytylam 2.5 kilo nie wiem czy to duzo czy malo?? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1371 |
Wtajemniczenie
|
no piękne zdjęcia i brzusio taki zgrabny
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1372 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
śliczny brzuszek ja też przytyłam 2,5 i martwię się od dziś licze kalorie czytam że trzeba 2800jeść a ja dziś zjadłam 2000 więc trochę za mało oczywiście chodzi o te zdrowe kalorie nie te puste z objadania się słodyczami, pewnie mnie lekarz opierdzieli trochę ale ja się staram jeść ale nie wiem gdzie to się podziewa mam taką przemianę materii po prostu a synek śliczne ma zdjęcia ![]()
![]() |
#1373 |
Zakorzenienie
|
Matko dziewczyny jak mi nogi w kostkach puchną :/
I jeszcze tak mi cholernie gorąco, cały dzień miałam dziś otwarty balkon, a siedziałam obok. Normalnie masakra, i pije jak smok |
![]() ![]() |
![]() |
#1374 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1375 |
Zakorzenienie
|
ja raczej poczekam na wyprzedaże w styczniu, kupie jakiś kombinezonik z misia, nie gruby, za 40 zł i tyle
![]() ![]() Ja mam takie zdjęcie siusiaka,że szok, nie da się go pomylić z niczym innym ![]() ![]() idziemy oglądać film, buźka ![]()
#1376 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
po prostu boskie zdjęcia ![]() ![]() a ja właśnie wróciłam z cmentarza a potem byliśmy na zakupach w Tesco ![]() ![]() ![]() nic ja lecę pooglądać coś w telewizji i troszkę odpocząć . Życzę miłego wieczorku ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1377 |
Zadomowienie
|
laseczkaa - przepis na pierogi:
ciasto: 400gram mąki, 200gram masła, 2 łyżki śmietany 18%, pół łyżeczki soli, 1 jajko. mąkę posiekać z masłem, dodać resztę składników, zagnieść i włożyć na pół godziny do lodówki. Farsz: 2 cebule, 1/2 kg kapusty kiszonej, garść grzybów - podsmażyć i doprawić. Piec 30 min w temp 180 stopni.\ Pyszne są nawet na zimno ![]() Gościom bardzo smakowały. każdy chce przepis. ---------- Dopisano o 21:40 ---------- Poprzedni post napisano o 21:24 ---------- czarna - gratuluję córki! bosti - też mamy sportowe autko i zawsze ten sam problem, bo nikt nie chce siedzieć z tyłu. Nawet z przodu już się ciężko siedzi bo fotele są prawie na podłodze. Ilza - taki kombinezonik jest w h&m o ile pamiętam za 80zł. ---------- Dopisano o 21:42 ---------- Poprzedni post napisano o 21:40 ---------- W sumie fotele są na podłodze ![]() ![]()
![]() |
#1378 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1379 |
Zakorzenienie
|
No niestety zaczyna się, ja już tydzień temu zdjęłam obrączkę bo chyba by mi ją wycinać musieli. Przeważnie jest ok, ale nie znam dnia ani godziny kiedy spuchnę.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1380 |
Wtajemniczenie
|
Cześć Mamusie
![]() Wzruszyłam się jak tylko tu zajrzałam ![]() ![]() Życzę Wam i Waszym maluszkom maaaaaaasę zdrówka ![]() ![]() Ściskam wszystkie brzuchatki, Mamusia marcowo-kwietniowa 2010 (mama 7 miesięcznego Marcela ![]() Jak widać nadal mam fotkę z USG w avatarze hehehe ![]() ![]()
Edytowane przez Gmyrelka Czas edycji: 2010-11-01 o 07:58 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:54.