|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1201 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Nasze brzuszki coraz większe a Maleństwa coraz cięższe - Styczeń/Luty 2011 cz.I
Cytat:
U mnie wolno schodzily, bo mama na diecie a tata i ja za slodkim az tak bardzo nie jestesmy...u TŻa to byl moment jak zniknely, ale zrobilam je tak do godziny 12 a wiedzialam sie z nim dopiero o 19...to juz zdazyly byc lekko mokre..Zobaczymy co bedzie skuteczne metoda prob i bledow na pewno cos sie znajdzie Cytat:
oby ![]() A ja jutro znowu mam ciezki dzien i pewnie jak w kazdy wtorek wroce do domu zdolowana i kompletnie bez sil..;/ glupie studia...;/
|
|
#1202 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Nasze brzuszki coraz większe a Maleństwa coraz cięższe - Styczeń/Luty 2011 cz.I
ja mam swoją tabelkę z wydatkami gdzieś :P ... ale słabo się robi jak na nią patrzę :P
|
#1203 |
|
Zakorzenienie
|
witam mamusie
![]() Jest piękny wczesny ranek, za oknem mam jeszcze piękny widok na cmentarz i te wszystkie palące się znicze Zastanawiam się co ja tutaj robię tak wcześnie: i odpowiedź jest prosta, czekam na mojego tatę, który po drodze do pracy ma mi podrzucić paczkę, a że nie dosłyszałam, że jedzie godzinę później to tym sposobem jestem już na nogach od 5.30 Zaraz wracam do łóżeczka, zrobiłam sobie mleko z miodem i będę się wygrzewać ![]() Jest tak cieplutko na dworze, że uchyliłam okno, aby się wywietrzyło w mieszkanku
|
|
|
|
#1204 |
|
Zakorzenienie
|
Witam poweekendowo!
anka_bzzz ja też chce butelki TT i kupiłam podgrzewacz TT używany, za 50 zł wera - moja mam radziłą, żeby zimne ciasto posypać takim czymś jak śmietan-fix przed nałożeniem kremu czy galaretki i do lodówki, zeby galaretka zastygla do konca, wtedy nie przecieka (testowane w sob na biszkopcie i działa ) my z duzych wydatków tylko lozeczko na razie mamy nastepny miesiac beda bzdury i zamowienie wozka, tak by byl do odbioru w okolicach grudnia
|
#1205 | ||
|
Zadomowienie
|
Ale ze mnie len...;/ nie ide na zajecia ;/ ;/ powiedzialam sobie "hmm...moze zeby sie nie stresowac zostane w domu?" i od razu odpowiedz byla "no pewnie!" i ciezko mi bylo siebie przekonac zeby jednak sie ruszyc....;/ No ale w koncu moge 2x w ciagu semestru skorzystac z takiej opcji wiec chyba dzis jest na to czas
poza tym nie zrobilam jednego zadania domowego ![]() Ale postanowilam juz sie nie klasc spac i mam ambitne plany na dzisiaj zaraz porobie jakies cwiczenia z gramy etc.(zeby w koncu dogonic te kujony) no i postanowilam, ze idealnie przygotuje sie na spotkanie w czwartek z promotorem wiec musze pare rzeczy napisac... A potem...w ramach relaksu skocze do lumpa a nawet do dwoch ![]() Cytat:
ale zostawilam w koncu na chwile otwarte okno, bo faktycznie w pokoju od razu inne powietrze ![]() Cytat:
![]() Ja jeszcze nawet lozeczka nie mam ;/ a co do wozka to nawet jeszcze nie ogladalam...i nie mam pojecia jaki chce...nawet nie wiem czy wielofunkcyjny czy najpierw gleboki a potem spacerowke ;/ Za to ubranek mam cala wielka polke w szafie...i chyba juz ich wystarczy, chociaz gdzies tam w glebi czuje, ze jeszcze troche by sie przydalo ich miec a ostatnio nawet coraz lepsze kupuje no i mam tez takie wieksze...wiec mysle, ze jesli chodzi o rozmiarowke to mam na ponad pol roku spokoj jak sie juz dzidzia urodzi...A ostatnio dostalam takie malutenkie body Dobra, zamykam okno bo zimno :P ---------- Dopisano o 07:31 ---------- Poprzedni post napisano o 07:24 ---------- a mam do Was dwa pytania, jedno to w ogole z zupelnie innej beczki 1. Jak ukladacie ciuszki na Malenstwa? Wg rozmiarow a potem wg rodzaju ubranka? Mnie jest nawet ciezko ulozyc te ubranka wg rozmiarow bo niektore sa typowo male, a niektore takie, ze dla malego i tak beda pasowac, bo jak sie zalozy cos pod spod to bedzie w sam raz...i juz nie wiem jak to ukladac ;/ 2. Myslicie, ze latwo jest sprzedac ubrania uzywane, ale nie takie dla dzieci tyko te nasze? bo ja mam pelne szafy, gdzie juz i tak tego nie zaloze...fakt, ze czesc jest taka przypalowa wg mnie ale niektore sa ok.... Tylko nie wiem czy warto sie w ogole w takie cos bawic... bo co jak nic nie sprzedam a tylko bede musiala na allegro placic za wystawienie przedmiotu...;/
|
|
#1206 |
|
Zakorzenienie
|
dostałam 2 body na 46 cm
Nie wiem czy w PL w ogole takie są Na wszelki wypadek jakby miała długość po mnie;-)
|
|
#1207 |
|
Zakorzenienie
|
muron - taki size to chyba w ciuszkach na wcześniaki trzeba szukac
najmniejszy jaki widziałam, to 42 http://allegro.pl/wczesniak-pajacyk-...293088105.html wera, ja jeszcze nie układam tylko upycham do szafki w takich cienkich reklamówkach zeby maxymalnie miejsce wykorzystac (z racji tego ze większość mam uzywanych i jeszcze nie prałam ich i nie prasowalam.. ) a potem to chyba bede rodzajami układac a te nowe po prostu leżą sobie na 1 stosiku na raziew weekend zrobilam wielkie przemeblowanie w szafkach, totalnie poprzestawialam ich zawartość i wygospodarowałam 2 półki na razie na rzeczy dla mlodego - na takiej wysokości, zeby nie musieć po krzesłach skakać co do uzywanych ciuchów to nie sprzedawałam nigdy, tylko jak coś nei pasuje, to wrzucam do wora i oddają jak są takie różne zbiórki z PCK itp
|
#1208 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja zawsze dawalam ubrania duzo dalszej rodzinie, albo takim ludziom co wiem, ze rzadko ich stac zeby kupic jakies ubrania... Ale teraz by mi sie kasa przydala... wiec jakbym nawet jakies 100zl mogla z tego wyciagnac to bym juz byla szczesliwa... bo ja nie zarabiam a wydatkow coraz wiecej ;/
|
|
#1209 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1210 |
|
Zadomowienie
|
cześć dziewczynki
mam takie pytanko: od kiedy liczyć ruchy dziecka? no i do dziewczyn z tp w okolicach 10-25luty czy czujecie codziennie ruchy dzidzi? jestem zestresowana na maksa w nocy z niedzieli na poniedziałek dzidzia sie ruszała i to sporo a wczoraj tylko kilka razy coś niewyraźnego czułam a wieczorem to nawet na moje zaczepki nie reagowała dzidzia i ciągle spokój... chyba zwariuje---------- Dopisano o 08:26 ---------- Poprzedni post napisano o 08:23 ---------- chyba jednak jestem przewraźliwiona |
|
|
|
#1211 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a wczoraj pierwszy raz widziałam jak mi się brzucholek wybrzusza od zewnątrz (wieczorem w łózku sobie leżałam i obserwowałam jak młody kopie)
|
|
#1212 |
|
Raczkowanie
|
Witam!
Dawno nic nie pisałam z braku czasu ale cały czas Was czytam i jestem w miarę na bieżąco. Chciałam trochę poczytać o urządzaniu pokoju dla malucha i trafiłam na taki artykuł - jest trochę inny niż wszystkie ale podrzucam Wam link bo myślę że warto się z nim zapoznać ![]() http://www.bycrodzicami.pl/montessor...u-dla-dziecka/ Co do ruchów dziecka, to ja ostatnio też zaczynam już wariować bo jak tylko przez jakiś czas się nie ruszam to już jestem cała w nerwach i wyczekuje kiedy wreszcie się ruszy i czy na pewno wszystko jest ok... ale oczywiście w końcu się rusza i jest dobrze...do następnego momentu
|
|
|
|
#1213 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
najlepsze jest to ze mi caly czas wciaga i wypycha pepek
|
|
#1214 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Nie denerwuj się Kochana Twój maluszek jest jeszcze malutki ,chyba każda z nas miała takiego stresa .To przecierz mały człowieczek raz mu się chce fikać raz nie Tobie zresztą też. Jeszcze trochę to zobaczysz jak czasami będziesz miała dosyć kopniaczków. No i oczywiście Dzień dobry Dziewczynki Edytowane przez 2ed2b7bd55856fc562a8a0fc0dc3e3bb1aeadf57_657ce8b8b5c69 Czas edycji: 2010-11-02 o 09:01 |
|
|
|
|
#1215 |
|
Zadomowienie
|
za chwile w DD TVN bedzie o tym czy w ciazy mozna jesc wszystko bez konsekwencji
![]() ---------- Dopisano o 09:07 ---------- Poprzedni post napisano o 08:56 ---------- Ale ja mam szczescie nie pojechalam na zajecia i sie okazalo, ze nam je i tak dzisiaj odwolali
|
#1216 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam wszystkie polykendowo
![]() zaraz bede sie zbierac do pracy-ale zapodam wam troche rzeczy na dobry dzien: http://www.zapytajpolozna.pl/ fajna strona poradnikowa[mam nadzieje Marika, ze sie nie obrazisz-bo to strona tez prowadzona przez polozna ]no i dla rozszerzenia ust w ogromnym usmiechu: Początek XX wieku. Uboga wiejska rodzina miała jedyną żywicielkę – krowę. Kiedy nastał kolejny ranek, mąż wstał jak zwykle przed świtem i poszedł do obory ją wydoić. Niestety krowa leżała całkiem martwa. Człowiek się załamał, przed oczami stanęła mu wizja śmierci głodowej, więc wyjął ze spodni pasek i powiesił się pod powałą. Po dłuższej chwili obudziła się żona, zaniepokojona brakiem małżonka. Od razu pomyślała, że mąż powinien być w oborze. Kiedy się tam udała i okazało się, że mąż popełnił samobójstwo, a na klepisku leży martwa krowa – jedyna żywicielka rodziny, niewiele myśląc powiesiła się koło męża, w końcu zgodnie z przysięgą małżeńską chciała dzielić jego los. Po chwili obudził się starszy syn. Kiedy zobaczył, że łoże rodziców jest puste, a na stole nie stoi kanka z mlekiem, jak zazwyczaj bywało, postanowił poszukać rodzicieli w oborze. Jakiż był jego szok, gdy odnalazł martwą krowę i rodziców równie martwych, a okoliczności wskazywały na samobójstwo. Pomyślał, że musi to sobie poukładać, postanowić coś, a najlepiej zawsze udawało mu się myśleć nad rzeką. Wziął więc wędkę i poszedł nad wodę. Zarzucił haczyk i w tej chwili z wody wyłoniła się postać pięknej syreny… - Jeśli przelecisz mnie pięćdziesiąt razy, wskrzeszę twoich rodziców, krowę i żyć będziecie w dostatku do końca waszych dni – rzekła syrena. Niestety syn dał radę syrenie tylko 25 razy i kiedy zasłabł pochłonęły go czeluście piekielne. W tejże chwili obudził się młodszy syn ubogich rolników. Kiedy zobaczył, że izba stoi pusta, postanowił, że poszuka współmieszkańców. Kiedy zobaczył martwą krowę i martwych rodziców w oborze, bardzo zafrasowany zauważył brak również wędek. Przecież miał jeszcze brata. - Pewno poszedł nad rzekę – pomyślał i poszedł go poszukać. Zastał porzuconą wędkę i pomyślał, że brat poszedł za potrzeba i zaraz wróci, jednak w tym momencie z wody wyłoniła się piękna syrena i zapytała: - Ile masz lat chłopcze? - 16… - Hm, jeśli przelecisz mnie 25 razy, wskrzeszę twoich rodziców, brata, krowę i żyć będziecie w dostatku do końca waszych dni – rzekła syrena. - A mogę 30?! - No, możesz… - A 40? - Możesz chłopcze, oczywiście, jak tylko dasz radę. - A 50 razy mogę? - Tak, tak, tak! – krzyknęła uradowana syrenka. - A nie zdechniesz jak krowa?
|
#1217 |
|
Zadomowienie
|
dzięki kochane za słowa otuchy
|
|
|
|
#1218 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ale on ciężki był.---------- Dopisano o 09:14 ---------- Poprzedni post napisano o 09:13 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#1219 |
|
Konto usunięte
|
no i dla rozszerzenia ust w ogromnym usmiechu:
Początek XX wieku. ........ Hahaha...Gość nie do zajechania Edytowane przez 2ed2b7bd55856fc562a8a0fc0dc3e3bb1aeadf57_657ce8b8b5c69 Czas edycji: 2010-11-02 o 09:22 |
|
|
|
#1220 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
magdaka- txt dobry
Edytowane przez LadySith Czas edycji: 2010-11-02 o 09:32 |
|
|
|
|
#1221 |
|
Zadomowienie
|
[1=2ed2b7bd55856fc562a8a0f c0dc3e3bb1aeadf57_657ce8b 8b5c69;23001504]no i dla rozszerzenia ust w ogromnym usmiechu:
Początek XX wieku. ........ Hahaha...Gość nie do zajechania masakra |
|
|
|
#1222 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1223 |
|
Zakorzenienie
|
błędy ort w tym artykule aż walą po oczach :/
|
#1224 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1225 |
|
Zakorzenienie
|
witam po spacerze porannym
wmanewrowana przez tatęnaprawdę dzień jest cudowny i ciepły, a okno otwarte do tej pory ![]() agape po prostu dziecko ma czasami lenia moje wczoraj ruszało się jak oszalałe, ale za to kilka dni temu to jak miałam jednego kopniaka to było wszystko. Wszystkie gdzieś tam jesteśmy przewrażliwione, a ruchy dziecka liczy się po 30 tc ![]() Chociaż ostatnio muszę zauważyć, że kopniaki robią się coraz mocniejsze i śmielsze ![]() magdaka 13 anka_bzzz ja kupuję po porodzie, jeżeli będzie potrzebny i pewnie ze względów kasiastych stanie na TT ręcznym. Skoro mam butelki z tej firmy, to chyba będę się jej trzymała weraa11 |
|
|
|
#1226 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jak to dobrze, że my już to wszystko mamy...jeszcze tylko za wózek resztę kasy zapłacić nam przyjdzie pod koniec grudnia, no i termometr douszny ok120zł...ja już nawet nie liczę, ile wydaliśmy od początku ciązy kaski . Ale za to pokoik Małego zrobiony w całości, poza lampąCytat:
W sumie to mówili tylko o diecie, jeśli kobieta ma nadwagę lub cukrzycę w ciąży...kurka, boję się, że nie zmieszczę się w limicie max.12kg + w ciąży... Witam Was po weekendowo dziewczyny! Dzięki za wszystkie słowa wsparcia .Piszecie o tym, że częściej do kibelka biegacie - a ja znowu z tym nie mam problemu raczej. Gorzej, ze Mały często nogi trzyma na mojej przeponie, przez co ciężej mi się oddycha. I coraz trudniej jest usiedzieć mi długo w jednej pozycji...jeszcze 3 miesiące niecałe - dam radę .Macie też takie skurcze jakby? Mi raz- dwa razy dziennie twardnieje brzuch, nie boli mnie przy tym, chociaż uczucie jest dziwne. Boirę magne b6 na to, ale na razie poprawy nie widzę specjalnej. Zastanawiam się, czy to nie są te skurcze przepowiadające Braxtona - Hicksa. |
||
|
|
|
#1227 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ponoc to normalne, niektore kobiety wogole tego nie czuja, a inne az za bardzo ;-) Braxtony moga sie pojawic juz od 20 tygodnia, im blizej rozwiazania tym staja sie czestsze i dluzsze. |
|
|
|
|
#1228 | ||||||||
|
Raczkowanie
|
ło udało mi się wkońcu wszystko preczytać
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() śliczne nikt chyba nie odpowiedział więc ja odpowiem, test ciązowy z krwi jak sama nazwa wskazuje robi się z krwi a krew bada się w labolatorium, nie da się samemu zrobić ![]() Cytat:
![]() Cytat:
a jak z cycuszka będzie pił to już podzgrane będzie miał , a sterylizator to chyba prościej zalać butelką wrzącą wodą przynajmiej według mnie.Cytat:
Cytat:
przynajmiej u mnie.Ja zrobiłam już listę czego mi brakuje (właściwie to wszytkiego bo mam tylko ciuszki) co trzeba kupić i chcę się z tym uwinąć jak najszybciej a potem będę już tylko leżeć i czekać na maleństwo. Najgorzej z tym wózkiem dla mnie bo nie mam pojęcia jaki, ale to zleciłam tż, ja wybiorę tyko kolor
|
||||||||
|
|
|
#1229 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień Dobry!
...u mnie dziś szaro i buro za oknem ![]() Muszę w końcu zrobić listę i wybrać się z TŻem na zakupy dla Maluszka, bo jak tak czytam, że Wy już prawie wszystko macie to się zaczynam zastanawiać na co ja czekam i kiedy to wszystko kupie?! ![]() Zaraz dostanę do ręki wyniki testu na glukozę. Jestem baaardzo ciekawa jak wyszły!!! p.s. ja postawiłam na Avent.
ur. 31. 01. 2011r. Edytowane przez stalowamagnolia Czas edycji: 2010-11-02 o 12:02 |
|
|
|
#1230 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Uff No to jeszcze spokojnie 5 lat pociągniemy bez. ![]() Cytat:
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:14.

kurcze nie wiem, nigdy nie próbowałam...
U mnie wolno schodzily, bo mama na diecie a tata i ja za slodkim az tak bardzo nie jestesmy...u TŻa to byl moment jak zniknely, ale zrobilam je tak do godziny 12 a wiedzialam sie z nim dopiero o 19...to juz zdazyly byc lekko mokre..
metoda prob i bledow na pewno cos sie znajdzie
. Czekam jednak cierpliwie na paczkę z allegro i od koleżanki. 

nastepny miesiac beda bzdury i zamowienie wozka, tak by byl do odbioru w okolicach grudnia

Ale on ciężki był.