|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#691 | ||||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Robię bęc i znów kroczek... bo ja mam dopiero roczek! (list-grud 2009)
Cytat:
Mała księżniczkaDobrze że "dwudniówka" poszła w siną dal. Cytat:
za ząbkaCytat:
Cytat:
A te z Majeczką na pace to normalnie wymiata
|
|
#692 |
|
Wtajemniczenie
|
Czoko śliczne zdjęcia
ja niestety nie idę dziś do lekarza bo moja mała dupcia usnęła prawie jak chciałam się szykować do wyjścia do babci czyli mojej mamy czyli zostaje piątek i w piątek od razu usg ---------- Dopisano o 13:34 ---------- Poprzedni post napisano o 13:32 ---------- a może ona miała tą trzydniówke? czy jest przy tym jakaś większa wysypka?? pamiętacie jak wstawiłam zdjęcie jak miała takie duże plamki na brzuszku? ale to chyba raczej było uczuleniowe wtedy bo lekarka by wiedziała jak 3dniówka wygląda co nie?
|
|
#693 |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wojtuś zsypia z nami od jakiegoś tygodnia, wcześniej zasypiał albo przy cycu albo sam w łóżeczku (czasami na rękach). Wiem że muszę go odzwyczaić ale tak nie lubie jak płącze
|
#694 |
|
Agencja Spamu - Nie stać nas na reklamę, więc spamujemy!
|
aniulka kacper mial taka wysypke jak kaszka czerwone drobne krostki bardzo delikatne. mial 41/42 stopnie goraczki spadalo i zaraz wracalo. ja z nim bylam w szpitalu bo spanikowalam ze mozna tyle stopni miec.
a w szpitalu jeszcze mnie opieprzyli po co ja przyjechalam ![]() gocha to tym bardziej...skoro skrotka tak z wami spi... moja kumpela tez synka tak przyzwyczaila a chlopak ma juz 3 lata...spia razem katevaley hehe dzieki |
|
|
|
#695 |
|
Zakorzenienie
|
no muszę się wziąć w garść wiem
|
#696 |
|
Zadomowienie
|
[QUOTE=czoko1989;23005645]aniulka Majka tez nie miala 3dniowki...kacper mial jak mial pol roku
pietrusia ja po porodzie z hulahop latalam z 3 miesiace i nic ...sciema jak dla mnie lucky gocha powinnas go jak najszybciej odzwyczic...moj byl tez tak przyzwyczajony i bylo coraz gorzej. w koncu postanowilam go oduczyc spania z nami wlozylam i koniec..2 dni plakal i po wszystkim, to nie jest trudne, tylko nie mozesz sie zlamac na placz. a my juz po urodzinkach...kacper szczesliwy...aMajka jeszcze bardziej, a w ogole reakcja na jego tort...smiech i chciala sie na niego rzucic mój dwuletni mężczyzna ![]() ![]() ![]() tak sie teraz wozimy ![]() tort ![]() ![]() ![]() Majeczka [/QUOŚliczne fotki a ja mam pytanko,a z czego ten tygrysek?bo ja bym chciała Barneya a nie wiem jak?skąd wziąć jakiś szablon?
|
#697 |
|
Agencja Spamu - Nie stać nas na reklamę, więc spamujemy!
|
marta ja kupilam kolorowanke z kubusiem puchatkiem wybralam rysunek poszlam z kolorowanka i powiedzialam ze chce go miec na torcie i mi zrobili. niewiem co to jest to takie gumowate byllo w dotyku ale w smaku mormalne
|
|
|
|
#698 |
|
Zakorzenienie
|
Czoko fotki bomba!
I przyszła ta wredna @ i mnie wywłuczy do reszty bez litości i zapał do prac domowych odpłynął Mam kombinezon od kumpeli- pomarańczowy z reniferem i śpiwrek do wózka na trzaskające mrozy.Mam pytanie z seri głupie- pierzecie pościele dziecięce jak są poplamione Ostatnio tak przeczyściłam szmatką, bo w sumie bałąm się, że po praniu sie zrobią kulki zbite jakieś a na pościel i tak zawsze idzie poszewka a nikt nam tam nie bedzie sprawdzał stanu czystości pościeli:F Jak Wy robicie ?
|
|
|
|
#699 |
|
Raczkowanie
|
Czoko - super fotki, przystojniaczek z Kacpra
![]() Zebra - ja piorę poduszkę w pralce co tydzień, a kołdrę co miesiąc, albo dwa foto z jesiennego spacerku |
|
|
|
#700 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
widać, że spacerek udany
|
|
|
|
|
#701 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
szkoda, że nawet na dworzu Oskar nie chce chodzić za rączki tylko raczkować
|
|
|
|
|
#702 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A no to musisz nam potem dać znać jak było na usg. Trzymamy kciuki za to by wszystko było ok Cytat:
co do @. Mi się dziś nic nie chce przez to wszystko robić.A no to musisz pokazać kombinezonik i śpiworek Obowiązkowo.A ja się muszę przyznać, że jeszcze nie prałam...;p poszewki się rozumie że tak, ale samej pościeli już nie ;p A my właśnie też dopiero ze spacerku wróciliśmy. Bo taka ładna pogoda, ale już się ciemno robiło. I Amelka przeszła ze mną za rączkę z dobre 100 m. Ale już wrócić by chyba nie wróciła ;p bo się zmęczyła. A potem tatuś na samochodzie - jeździku woził po ulicy Zdjęcia w klubie ;pi na 2 zdjęciach mnie złapał i normalnie masakra
|
|
#703 |
|
Rozeznanie
|
Brombi brawa dla Filipka za "pijackie" kroczki
![]() Katevalley pytałaś o zabawki, ja zrobiłam listę, taką dłuższa żeby jeszcze na święta jakiś wybór był, bo też ciągle mnie się ktoś pyta co Kubusiowi na roczek kupić. - gąsienica gawędziarka - garnuszek na klocuszek - multikostka - stolik interaktywny - kosiarka robiąca bańki mydlane - ośmiorniczki do kąpieli - książeczka z takimi okienkami w środku - a z "nie-zabawek" szlafroczek lub śpiworek do spania Coś tam jeszcze było ale już nie pamiętam Nie wiem tylko gdzie my to wszystko pomieścimyCzoko super fotki, widać że imprezka pierwsza klasa ![]() Zebra co do pościeli (wypełnienia) to ja raz wyprałam na początku, teraz piorę samą pościel (poszewki) ![]() Miłego wieczoru
|
|
|
|
#704 |
|
Zadomowienie
|
Gucia, to ja jakoś nie zarejestrowałam tej wypowiedzi kareninki... napisze do niej smska
![]() katevalley, ogromniaste brawa za samodzielne chodzenie dla Amelci ![]() co do roczku nie wiem... tu są fajne zabaweczki: http://bystrzaki.pl/ ja zapewne na swojej tzn Lenkowej wishliście umieszcze: to: http://www.bystrzaki.pl/products/5/p/159 i to: http://www.bystrzaki.pl/products/5/p/214 ![]() i taka ośmiorniczka do kąpieli co puszcza bańki : http://allegro.pl/vtech-duza-osmiorn...263292283.html i taka poducha: http://allegro.pl/tra-present-podusz...300022784.html kachula, tak oznaką stopnia towarzyskości jest obdarowywanie gości swoimi skarpetkami - prosto ze stópek lucky, jakie wy cudne dziewczyny jesteście ja to Ciebie chyba wcześniej nie widziałam.... ![]() ola, Ty... Gucia ... poranne mdłości hihihihi sugeruję : zbiorowe zatrucie zbiorowe zaciążenie zbiorowy... przypadek ![]() wracajcie do zdrówka! czoko - no jakie cudne dzieciaki !!!!! ide po piwo i atakuje allegro ![]() a własnie OLA!!!! podaj jeszcze raz linka do sklepu w którym kupowałas pościel dla Blaneczki, widziałam tam super ochraniacz a to moje małe ciągle wali w szczebelki a stary został totalnie zmasakrowany .... Edytowane przez xpressja Czas edycji: 2010-11-02 o 20:11 |
|
|
|
#705 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() to co, mówisz, że się zarażamy przez wizaż, czy co? ![]() Chociaż nie wiem jak miało by się coś wydarzyć, to mimo wszystko ostatnio zastanawiałam się nad testowaniem, ale poczekam jeszcze Viertus, Oskar super A ja chciałam pochwalić się, że moje dziecko rozpoznaje kolory ![]() mamy taką serię książeczek w 6 różnych kolorach i Sandra uwielbia je przeglądać i akurat podeszłam do niej, wzięłam tą co trzymała w ręce i mówię "o zielona książeczka, co tam ciekawego zielonego w niej mamy?" A ona patrzy na klocki i podaje mi zielonego klocka. No zamurowało mnie. Dla sprawdzenia wzięłam czerwoną książeczkę i pytam, co mamy czerwonego, ona mi podaje czerwonego klocka. I za każdym razem podawała klocka o kolorze książeczki, którą akurat przeglądałyśmy A poza tym byliśmy dziś u kontroli u pediatry i jest wszystko w porządku. Mała ma 81 cm i 10,2 kg, więc kawał baby z niej . Ale tak to jest okazem zdrowia, dostała szczepienie przeciw ospie, odrze, śwince i różyczce w jednym. Za miesiąc powtórkaNic to. Życzę miłego wieczorku i zmykam do wanny
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#706 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i zdjecia piekne!!Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#707 |
|
Zakorzenienie
|
Widze ze mamusie uaktywnily sie wieczorkiem ![]() Myslalam ze bede musiala nadrabiac pare stron a tutaj zalediwe kilka postow w poludnie,tea=raz za to nadrabiacie :brzy dal:My bylismy u mamy ,tz dzis nie wrocil do domu wiec posiedzielismy sobie dluzej ,teraz maly spi a mama wizaz obrabia ![]()
|
#708 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ale masz zdolną córcię!!! A jaka duża baba z niej!! My na szczepienie dopiero przed świętami bożego narodzenia.idę oglądać MM znaczy M jak Miłośc. Dobrej nocki babochy i nie rozpisywać mi się za bardzo.!!!
Ślubowaliśmy NASZA CÓRCIA AMELKA Mój malutki synek JAŚ ![]() Odchudzanie 55kg Edytowane przez katevalley Czas edycji: 2010-11-02 o 21:00 |
|
|
|
|
#709 |
|
Zakorzenienie
|
Guciu ależ masz zdolniache w domciu
![]() ![]() klaski:
|
#710 |
|
Zakorzenienie
|
Guciu gratuluje!!! Zdolna ta Twoja bestyjka
![]() Mnie mój dzisiaj chciał koniecznie smoczkiem częstować Ale iwadomo o co kaman.U mnie zawsze było, że posciel się wietrzy:P zresztą mojej bym do pralki nie zmieściła to dziwne dla mnie pranie jej dlatego zapytałam jak Wy robicie... wyprałam raz taką starą- babcia kupiła używaną to musiałam. I oczywiście nie jest juz taka fajna jak była:P Dlatego szkoda mi jego milusią spitolić. |
|
|
|
#711 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Gratuluję chodzenia oraz nowych ząbków. Czoko, ale impreza była. Agusia, zaległe życzenia roczkowe dla Filipusia Cytat:
Cytat:
![]() No i najważniesze że masz w domu okaz zdrowia ![]() U nas jakoś przeleciały dni świąteczne, grunt że pogoda aż tak dopisala. Jak dla mnie niech ta wiosna trwa ![]() A teraz pytanie odnośnie roczków: czy na tych przyjęciach serwujecie jakiś alkohol (piffko, winko,jakis drink?) czy przyjmuje się ze to impreza dla dziecka i jest bezalkoholowa i tylko ew. szmpan na toast?
|
|
|
#712 |
|
Wtajemniczenie
|
hej wszystkim, nawet nie próbuję moich zaległości nadrobić...
ostatnich kilka dni mieliśmy w rozjazdach, tak jak pewnie większość z was. a jednak nadrobiłam ![]() spóźnione życzenia dla solenizantów jesienne zdjęcia śliczne! Gratulacje wszystkich pierwszych kroków Nila od soboty tak na poważnie zainteresowała się chodzeniem. trzymana za ręce robi piesze wycieczki ![]() poza tym od piątku "tresujemy" ja w nocy. Minnie mnie zmobilizowała i co nastąpiło: 1. eksmisja z naszego łóżka 2. opuszczenie co najmniej 1 nocnego karmienia Edytowane przez tarasia Czas edycji: 2010-11-02 o 23:08 |
|
|
|
#713 |
|
Zakorzenienie
|
do jutra mamuski,oczy juz mam na zapalki a jutro rano jeszcze rehabilitacja
Konspi u nas mialo nie byc alkoholu ale tz uparł sie ze on wypije za zdrowie syna(jak go znam 10 lat tak nigdy przy mnie wodeczki nie wypil,zreszta za piwem tez nie przepada)tak wiec kupil jedna butelke 0,75 i wypili po jednym kieliszku,drinku a reszta w barku stoi ![]() :br zydal: czyli u mnie byl ale tylko tak symbolicznie bo tatus sie zdeklarowal ze za zdrowko syna musi wypic
|
#714 |
|
Zakorzenienie
|
mamusie, postanowiłam zmienić coś niecoś na liście
Mam nadzieję że nie macie mi za złe, zwłaszcza Ela i Aniulka ![]() Dobra, też zmykam spać ![]() ---------- Dopisano o 00:01 ---------- Poprzedni post napisano o 00:00 ---------- No i już skoro jest dzisiaj ![]() Mateuszku, wszystkiego najlepszego w dniu urodzin. Dużo słoneczka, radości i jeszcze więcej zdrówka
|
#715 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 07:38 ---------- Poprzedni post napisano o 07:37 ---------- Cytat:
|
|
#716 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Dziekujemy bardzo Rowno rok temu o 8,33 na swiat przyszedl moj synek,kiedy ten czas minał i juz roczek
|
|
#717 |
|
Zakorzenienie
|
Moje dziecko dało sie dzis wyspac, spala od 20-6.30 bez jedzenia
ciekawe czy tatus bedzie pamietał, ale cos mi sie zdaje ze nie bardzo
|
|
#718 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() :part y:![]()
|
|
#719 |
|
Zakorzenienie
|
Kachulka, Wszystkiego, co Najlepsze dla Mateuszka
DUUUUZO USMIECHU I ZDRÓWECZKA, dla Twojego Słoneczka! Pietrusiu, miłych Imienin
|
|
#720 |
|
Zakorzenienie
|
MATEUSZKU NASZ KOCHANY STO LATEK!!!!
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:28.

za ząbka

55kg 

ale tak nie lubie jak płącze

Ostatnio tak przeczyściłam szmatką, bo w sumie bałąm się, że po praniu sie zrobią kulki zbite jakieś a na pościel i tak zawsze idzie poszewka a nikt nam tam nie bedzie sprawdzał stanu czystości pościeli:F Jak Wy robicie

i zdjecia piekne!!
klaski: