Kopniaczki już pierwsze czujemy, wyprawkę powoli kompletujemy. Marzec - kwiecień 2011 - Strona 50 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-11-02, 14:40   #1471
Jok3r
Zadomowienie

Dot.: Kopniaczki już pierwsze czujemy, wyprawkę powoli kompletujemy. Marzec - kwiecie

Cytat:
Napisane przez gosikk_s Pokaż wiadomość
Hej

Jok3r, lepiej się już czujesz? Twój synek może być niemały ale w sumie bez różnicy, i tak go wyciągną Pokaż potem wózek, ciekawa jestem tego połączenia

Trzyrazyi, gratuluję córeczki

Gosiawolna, witaj

87czarna, gratuluję córeczki, a jednak

Ego, duży już brzuszek A lekarz to chyba jasnowidz

Wikakika, fajnie wyglądacie

Ciastko, witaj

Olusia, zgrabny brzusio

Niutka, to fakt, najistotniejszy przy porodzie jest obwód główki, reszta się wyśliznie No i zdarzają się jeszcze dzieci z szerokimi barkami.

Montii, to że masz stare rozstępy wcale nie musi oznaczać nowych. Ja mam dużo z okresu dojrzewania a w pierwszej ciąży nie wyskoczył mi ani jeden. Fakt że nie przytyłam nawet 10kg i miałam nieduży brzuch. Wiadomo że im więcej kilogramów dojdzie i im brzuch większy tym większe prawdopodobieństwo rozstępów, i to z reguły niemałych.

Eirene, fajny brzusio
Czuje sie na pewno lepiej niz np wczoraj, ale i tak te objawy sa bardzo uciazliwe. Zaraz ide do lekarza o zobaczymy co mi powie.

Maly zapowiada sie na kolosa, bo juz na kazdym usg mi mowia, ze mam sie spodziewac co najmniej 4kg. Dobrze, ze mam cc jak w banku, bo chyba by mnie rozerwalo

Wozka tez jestem ciekawa. Czekam na odp z Tako.
Jok3r jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-02, 14:43   #1472
aja1
Zakorzenienie

Dot.: Kopniaczki już pierwsze czujemy, wyprawkę powoli kompletujemy. Marzec - kwiecie

Trzumac kciuki za moje usg

Uciekam z młoda na tańce a potem biegiem do lekarza.

Mój Aniołek 30.12.2016
aja1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-02, 14:46   #1473
Eirene1987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wikakika Pokaż wiadomość
Eirene1987 i Olusia...no wy to macie malusie brzuszki..tylko pozazdroscic.
Laseczkaa ty to masz szczescie do zakupow w lumpkach!!! Zainspirowalas mnie i ostatnio tez zaczelam chodzic po lumpkach i kupuje osobne sztuki ale tak duzo nie ma fajnych rzeczy jak ty wynajdujesz, zreszta pozniej fotki wrzuce.
Dzisiaj mnie boli brzuch, jakos tak najbardziej jak wciagam powietrze, nie ma zadnych skurczy ani nic z tych rzeczy. czy powinnam sie martwic?
wydaje mi się że te bóle brzucha to normalne chyba są jeśli nie masz skurczy nie jest on strasznie napięty i twardy to jest ok ale ja ci nie doradzę bo się nie znam sama bym pewnie też się zmartwiła może któraś tak miała z dziewczyn to niech się bardziej wypowie

Cytat:
Napisane przez niutka1 Pokaż wiadomość
he, he tylko skąd wiedzieli, że będzie ciekawe? bo przyszli zanim sie urodziło

tak mi sie przypomniało, że jeszcze w trakcie tych zwykłych skurczów skurczów w 1 fazie, jak siedziałam w wannie i miałam je juz co 2 minuty regularnie, przyszła jeszcze inna lekarka, tez bardzo miła, do mnie z zapytaniem, czy może jakąś ankiete ze mną przeprowadzić, zgodziłam się i siedziała przy wannie, zadając mi pytania ( dotyczyły one sytuacji zdrowotnej przed porodem, odczuc przed i w trakcie porodu itd... ) i wypełniając te papiery gdzies tak z pół godziny, bo mogłam odpowiadać tylko między skurczami i moze uznali, że jestem taką opanowana pacjentka, że moga sobie mnie poobserwować na spokojnie
no to byłaś niespotykaną pacjentką bo zazwyczaj to kobiety panikują złe na cały świat

Cytat:
Napisane przez laseczkaa Pokaż wiadomość
dziewczyny a powiedzcie mi jak wy czujecie te 1 ruchy to jakie to jest uczucie ? w sensie co się czuje jakieś bulgotanie czy klocie czy co ?
dzięki za kciuki
ja pierwszy ruch poczułam w 16t4d i to było wyraźne i do dziś codziennie czuję takie hmm...jakby to powiedzieć - jakby bączki hehe mocne kopniaki to nie są tylko takie właśnie bąki ale nie da się tego pomylić z niczym innym i nawet tż jak przykłada rękę to czuje

Wreszcie z nami Oliwier 3.04.2011r.

Wreszcie wszyscy razem Marcel 7.01.2015 rok.

Eirene1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-02, 14:57   #1474
Montii
Zakorzenienie

to ja też 16 i 4 dni

[LEFT]
Montii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-02, 15:02   #1475
ego_ego
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez iweczka Pokaż wiadomość
a teraz wrzucam obiecane fotki moich nowych zakupów ;-) dostalam nakaz nie kupowania ciuszków w najbliższym czasie......hehe
śliczne te ciuszki

Cytat:
Napisane przez coralady Pokaż wiadomość
Iweczko już wiem o co kamanTo moje pierwsze zakupy dla Dzidziusia-taka mała rzecz a jak cieszy Oczywiście mama mi powiedziałą,żebym narazie przystopowała,że to za wcześnie jeszcze...A ja oczywiście wypaliłam,żeby mi tu czarnowidztwa nie uprawiałaWiem,ze sie martwi,bo na tą ciąże czekałam 3 lata i dużo przeszłam,ale mój Dzidziuś się zdrowy i najpiękniejszy na świecie urodzi w kwietniu!Tej wersji się będe trzymać do końca!
A póki co-Tż swierdził,że nasze Maleństwo wygląda jak mały piesek w kasku bejsbolisty I ciagle mówi,żebym pozdrowiła naszego pieska ukochanego
Ja ostatnio chciałam coś kupic na all, ale się nie mogłam zdecydować i mój tż się w kurzył i powiedział, że mam brać po kolei i zaczął wymieniać no i wzięłam prawie za 100, czekam teraz na paczkę Bo ja to bym tak oglądała i oglądała coś bym kupiła ale nigdy nie wiem co, a z nim jak idę nawet do sklepu to zawsze coś kupimy i to jest najfajniejsze uczucie

Cytat:
Napisane przez laseczkaa Pokaż wiadomość
koniecznie wstaw foteczki i pochwal się swoimi nowymi ciuszkami
Na pewno wrzucę

Cytat:
Napisane przez Eirene1987 Pokaż wiadomość
jezu dziewczyny jeszcze 6 godzin mi zostało do wizyty ciekawe czy mi to usg zrobi...
Trzymam kciuki

Cytat:
Napisane przez aja1 Pokaż wiadomość
Trzumac kciuki za moje usg

Uciekam z młoda na tańce a potem biegiem do lekarza.
Za Was też trzymam kciuki

I za Izę ale ona to już po badaniu tylko jeszcze pewnie nie wrócili do domu, zaszalała pewnie z wózkami

Idę mielone na obiad z marchewką i groszkiem robić
Pa
ego_ego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-02, 15:09   #1476
laseczkaa
Zadomowienie

dziękuję wam wszystkim za odpowiedzi

no właśnie ja jutro zaczynam 17 tc i tak się zastanawiam ... niby czasem coś tam czuję ale nie wiem czy to to
laseczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-02, 15:22   #1477
201608151056
Konto usunięte

Patrzę na Wasze brzuchy i dochodzę do wniosku, że znakomita większość z Was w ogóle nie wygląda jakby była w ciąży. Jako dowód dołączam zdjęcia swojego z końca 18 tyg Zaznaczam, że przed ciążą nie miałam nadwagi, a brzuch był płaski. Nosiłam rozmiar 38. Od 10 tyg noszę spodnie ciążowe Zrobiłam zakupy w sobotę w KappAhlu, nie miają niby działu dla ciężaróweczek, ale za to kolekcja którą właśnie mają na przecenie ma takie kroje (bluzki i sukienki), że wyszłam z zawrotną ilością 10 sztuk prześlicznych kobiecych wdzianek w torbie TŻ gdy je zobaczył, kazał mi urządzić sesję mody pokazując się we wszystkim co zakupiłam. Wzroku rozmaślikanego oderwać nie mógł I kupiłam koszuleczkę dla Dziecięcia w rozmiarze 62, za całe 6,90zł Polecam
201608151056 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-11-02, 15:23   #1478
wikakika
Rozeznanie

Faktycznie z tymi pierwszymi ruchami to jest tak, ze ciezko jest wytlumaczyc jak to sie czuje. Ja czuje tak jak to niutka opisala, jak taki ptaszek uwieziony w brzuchu. Synus codziennie z zegarkiem w reku okolo 9 wieczorkiem zaczyna harce...cudowne uczucie
wikakika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-02, 15:33   #1479
Montii
Zakorzenienie

zrobiłam przelew za karuzelę i sweterki

[LEFT]
Stary 2010-11-02, 15:55   #1480
laseczkaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Montii Pokaż wiadomość
to kupiłaś tą karuzelę Tiny Love ? tą co dałaś linka nam na forum ?
Stary 2010-11-02, 15:56   #1481
Montii
Zakorzenienie

tak wyspa marzeń

[LEFT]

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-11-02, 16:04   #1482
ego_ego
Wtajemniczenie

Cytat:
Jakie znowu sweterki????

Przecież miałaś już nic nie kupować
ego_ego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-02, 16:08   #1483
Montii
Zakorzenienie

ego ego za te z poprzedniego tygodnia bo dzisiaj mi dopiero kaska na konto wpłynęła już nic nie zamawiam
A w czwartek pójdę do lumpka tam tanioszka

[LEFT]
Stary 2010-11-02, 16:08   #1484
Tity
Zakorzenienie

wikakika mój mały ma w miarę regularne pory aktywności. Tak z 5 razy dziennie, ale dzisiaj cały dzień go czuję z bardzo małymi przerwami Łobuziak mój mały Tylko niestety upodobał sobie do kopania mój pęcherz i czasami mam wrażenie, że zaraz się posiusiam
ChiQuita piękny brzuszek Zazdroszczę zakupowego szaleństwa Mi się włączyło oszczędzanie i jakoś przestałam na razie szaleć z zakupami.
niutka no właśnie będę mieć nie planową. Lekarz chce, żeby chociaż częściowo odbyło się to naturalnie. W sumie jakby coś się wcześniej działo to am tel do lekarza. A szpital mam 4 min drogi od domu Także nie ma co się bać

L
J

Edytowane przez Tity
Czas edycji: 2010-11-02 o 16:12
Tity jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-02, 16:11   #1485
Montii
Zakorzenienie

Ja jak idę do h&m to aż mnie korci coś sobie kupić, ale nie..
przezimuję w tych luźnych szmatach a na wiosnę się obkupię,że hoh

[LEFT]
Stary 2010-11-02, 16:16   #1486
trzyrazyi
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez wikakika Pokaż wiadomość
Faktycznie z tymi pierwszymi ruchami to jest tak, ze ciezko jest wytlumaczyc jak to sie czuje. Ja czuje tak jak to niutka opisala, jak taki ptaszek uwieziony w brzuchu. Synus codziennie z zegarkiem w reku okolo 9 wieczorkiem zaczyna harce...cudowne uczucie

Moja mala jest najbardziej aktywna wieczorkiem kiedy to ja ukladam sie do snu czuje sie tak blogo a tu zaczynaja sie kopniaczki hihihii dzidzia nie pozwalal mamusi odpoczac
trzyrazyi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-02, 16:24   #1487
Jok3r
Zadomowienie

No to mam ostry przebieg grypy jelitowej, lekarka chciala mnie do szpitala wyslac, ale powiedzialam, ze dopiero co wrocilam i obiecuje, ze w domu bede o siebie dbac To taka troche przewrazliowiona kobita i np jak miala mi dac recke na Tardyferon to chyba z 5 razy ogladala wypis ze szpitala, a jak bym chciala skierowanie na morfo to by nie dala. Takie ma jakies dziwne zasady. Nie ma to jak moja co mnie od ur prowadzi. Kurcze do tanca i do rozanca, zero stresu co chce to dostaje. W kazdym razie na ta grype dostalam stos lekow i od dzis sie faszeruje. Kurde mam milion rzeczy do sparwdzenia w necie, a juz mnie slabosc ogarnia. Przerypane.

---------- Dopisano o 17:24 ---------- Poprzedni post napisano o 17:20 ----------

Ja to juz nie kopniaczki tylko kopy czuje. Teraz sie troche poruszalam i sie mlody obudzil i zasadzil mi kopa w pecherz. Wczoraj to mi rekami i nogami dawal wiwatu, bo czulam go na dole i pod zebrami. Dzis mnie tak skopal jak siedzialam na kiblu, ze az jeknelam. Na dodatek brzuch mam bardzo wysoko i starsznie uciska mi pluca, wiec astma coraz bardziej daje mi w kosc. Dzis zaczelam 24tydz, a juz jestem ta ciaza zmeczona.
Stary 2010-11-02, 16:35   #1488
laseczkaa
Zadomowienie

Cytat:
tak wyspa marzeń
a kupiłaś nową czy używana ? będziesz zadowolona bo te karuzele są świetne
Stary 2010-11-02, 16:42   #1489
Montii
Zakorzenienie

nową i nie mogę się doczekać aż przyjdzie

---------- Dopisano o 17:42 ---------- Poprzedni post napisano o 17:39 ----------

joker Ty się kuruj tam, jezu jak ja nienawidzę brac lekarstw no ale mus to mus

[LEFT]

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-11-02, 16:44   #1490
Eirene1987
Zakorzenienie

Cytat:
to ja też 16 i 4 dni
no proszę

ego_ego dziękuję

Cytat:
Napisane przez ChiQuitA89 Pokaż wiadomość
Patrzę na Wasze brzuchy i dochodzę do wniosku, że znakomita większość z Was w ogóle nie wygląda jakby była w ciąży. Jako dowód dołączam zdjęcia swojego z końca 18 tyg Zaznaczam, że przed ciążą nie miałam nadwagi, a brzuch był płaski. Nosiłam rozmiar 38. Od 10 tyg noszę spodnie ciążowe Zrobiłam zakupy w sobotę w KappAhlu, nie miają niby działu dla ciężaróweczek, ale za to kolekcja którą właśnie mają na przecenie ma takie kroje (bluzki i sukienki), że wyszłam z zawrotną ilością 10 sztuk prześlicznych kobiecych wdzianek w torbie TŻ gdy je zobaczył, kazał mi urządzić sesję mody pokazując się we wszystkim co zakupiłam. Wzroku rozmaślikanego oderwać nie mógł I kupiłam koszuleczkę dla Dziecięcia w rozmiarze 62, za całe 6,90zł Polecam
o jak fajnie brzusio fajny ja teraz wieczorem też mam duży ale nisko osadzony jakoś a rano taki jakiś nieciążowy hehe

Cytat:
ego ego za te z poprzedniego tygodnia bo dzisiaj mi dopiero kaska na konto wpłynęła już nic nie zamawiam
A w czwartek pójdę do lumpka tam tanioszka

hehe no i zaś zakupy

Wreszcie z nami Oliwier 3.04.2011r.

Wreszcie wszyscy razem Marcel 7.01.2015 rok.

Eirene1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-02, 16:57   #1491
blackrose4u
Wtajemniczenie

hej stęskniłyście się za mną trochę rozpisałyście się na całego. Nie wiem kiedy to nadrobie narazie mam jakoś wstęt do kompa. wchodze na chwile i zmykam.
Jutro mam kontrolną wizyte u gina, będę go błagać by zobaczyć małą, bo on taki nie chętny do usg. Jak dotąd zrobił mi jedno na samiutkim początku ciąży.
Co do ruchów to czuje ale intensywność zależy jak mała się chyba ułóży, bo raz pare razy za dzień, a raz cały dzień fikała.
Kupiłam dzisiaj czapeczke No i spodnie ciążowe są już w drodze, ciekawe jakie będą, narazie po domu chodze w dresach z pasem, pierwsze uczucie dziwne ale idzie się przyzwyczaić. Wszyscy mówią że już brzusio mi widać. Jak narazie mam 4,5 kg na plusie a tu 20tc i 3 dni

oczekujemy
blackrose4u jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-02, 17:12   #1492
coralady
Wtajemniczenie

I gdzie ta Izabela?Weszłam zobaczyć co słychać po dzisiejszym usg Czy córeczka będzie czy synek?

Jak sie chwalimy zakupami to moje pierwsze dzidziusiowe zakupy-3 bodziaki Mała rzecz,a jak cieszy!
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy!

28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi

Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia.
Fiodor Dostojewski
coralady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-02, 17:16   #1493
laseczkaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez coralady Pokaż wiadomość
I gdzie ta Izabela?Weszłam zobaczyć co słychać po dzisiejszym usg Czy córeczka będzie czy synek?

Jak sie chwalimy zakupami to moje pierwsze dzidziusiowe zakupy-3 bodziaki Mała rzecz,a jak cieszy!
Śliczne
no ja właśnie też zaglądam zobaczyć co z Izą i jak po jej usg jakie wrażenia a tu od rana jej nie ma . pewnie niedługo się pojawi
Stary 2010-11-02, 17:23   #1494
prunelle
Wtajemniczenie

ChiQuitA89, w Kappahlu mówisz? kurczę, mam tam kartę, powinnam się może wybrać

prunelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-02, 17:34   #1495
SammaMia
Raczkowanie

Czesc dziewczynki Widze, ze nie tylko ja mam taki wstret do kompa w ostatnich dniach Nadrobilam wlasnie zaleglosci z ostatnich dni i wracam zaraz do lozeczka, bo "pozamiatala" mnie troche ta zmiana czasu i chodze jakas taka zakrecona totalnie...

Ciesze sie bardzo, ze u was wszytsko w porzadku Montii i Jokerowi duzo zdrowka zycze , a reszcie gratuluje pieknych brzuszkow i udanych zakupow Zajrze tu pewnie do was pozniej, bo tez ciekawa jestem co tam u Izy, a tymczasem zycze spokojnego i milego wieczorku

Oluś
SammaMia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-02, 17:58   #1496
bosti
Zadomowienie

ja juz jestem z TŻem w domku, wrócił jakiś marudny, chyba matka dała mu popalić w sprawie tego wyjazdu, nie bardzo chciał na ten temat rozmawiać. miałam dziś wolne, więc wybrałam się na lumpki. miałam nadzieję, że znajdę jakiś płaszczyk grzybek, co by brzuszek zimą zmieścił, ale marzenia za to kupiłam ciuszki dla mojej małej. to jedne z pierwszych zakupów dzieciaczkowych. takie coś to chyba pajacyk się nazywa nie mam za bardzo pojęcia w nazewnictwie ciuszkowym

miarą człowieczeństwa jest nasz stosunek do zwierząt

http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv731aikhjqs.png
bosti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-02, 18:03   #1497
trzyrazyi
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Jok3r Pokaż wiadomość
No to mam ostry przebieg grypy jelitowej, lekarka chciala mnie do szpitala wyslac, ale powiedzialam, ze dopiero co wrocilam i obiecuje, ze w domu bede o siebie dbac To taka troche przewrazliowiona kobita i np jak miala mi dac recke na Tardyferon to chyba z 5 razy ogladala wypis ze szpitala, a jak bym chciala skierowanie na morfo to by nie dala. Takie ma jakies dziwne zasady. Nie ma to jak moja co mnie od ur prowadzi. Kurcze do tanca i do rozanca, zero stresu co chce to dostaje. W kazdym razie na ta grype dostalam stos lekow i od dzis sie faszeruje. Kurde mam milion rzeczy do sparwdzenia w necie, a juz mnie slabosc ogarnia. Przerypane.

---------- Dopisano o 17:24 ---------- Poprzedni post napisano o 17:20 ----------

Ja to juz nie kopniaczki tylko kopy czuje. Teraz sie troche poruszalam i sie mlody obudzil i zasadzil mi kopa w pecherz. Wczoraj to mi rekami i nogami dawal wiwatu, bo czulam go na dole i pod zebrami. Dzis mnie tak skopal jak siedzialam na kiblu, ze az jeknelam. Na dodatek brzuch mam bardzo wysoko i starsznie uciska mi pluca, wiec astma coraz bardziej daje mi w kosc. Dzis zaczelam 24tydz, a juz jestem ta ciaza zmeczona.

No to odpoczywaj i sie kuruj.....ja zaczelam 21 tydzien ale konkretnego kopniaka jeszcze nie bylo sa narazie ale takie delikatne..czekam z uteskniem na solidnego kopa hahahah
trzyrazyi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-02, 18:07   #1498
megi2015
Zadomowienie

cześć dziewczyny nadrobiłam te kilka dni nieobecności
ale jednak nie umię bez was żyć

witam nowe koleżanki

ja też odliczam dni do usg - 15.11.2010 i zaczynam się stresować czy z dzidziusiem wszystko ok. i chyba zaczynam czuć ruchy maluszka, ale jeszcze nie jestem pewna czy to to
Stary 2010-11-02, 18:08   #1499
Jok3r
Zadomowienie

O kurcze zaczynam miec wystajacy pepek jak to smiesznie wyglada. Nie mialam okazji zobaczyc jak wyglada pepek od spodu no to juz wiem
24 tydz 72kg czyli 5,1kg na +
Stary 2010-11-02, 18:10   #1500
Montii
Zakorzenienie

wow nieźle ja zrobie jutro zdjęcie bo zaczęłam 23 tydzień

[LEFT]
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości