|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#421 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010 cz
w slowniku jak szukalam to glupole napisali, ze to dynia tez, stąd moje pytanie
Cytat:
Ania najlepszego dla Miska To moja Maja jak siedzi juz troszke pokracznie jeszcze
|
|
|
|
|
#422 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010 cz
Cytat:
Aniu a dawałaś małemu kleik kukurydziany?U nas pediatra zaleciła właśnie od tego zacząć-na noc (ja daję 180ml nutramigenu i trzy łyżki stołowe tego kleiku) podobno przyzywczaja brzuszek do cięższych potraw niż mleczko,ale jest najlżejszy z kaszek i innych kleików.Pomaga uregulować kupki i u mojej Patrycji gazy mniej schodzą odkąd jej daje i nie wybudzają już jej..a jak pałaszuje go![]() A ja cały dzień siedzę w wózkach,aż mnie głowa boli..te co mi się podobają,są fajnie zabudowane i nadają się na zimę kosztują krocie..a reszt co mi podchodzi to z gondolą,w którą pewnie już nie wjedzie(albo pojeździ z 2 tyg)więc troszkę szkoda kupować...sama nie wiem już co robić,chyba na raty coś wezmę i już..
|
|
#423 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
z reguly robił raz na tydzień ale ostatnio robi 2 razy w tygodniu a dziś nawet 2 razy zrobił. ale ja w sumie przy każdej zmianie pieluszki pod kranem myję, bo jakoś mi się dokładniejsze to wydaje niż chusteczkami (używam ich tylko w gościach).Cytat:
Cytat:
A dziś przetrzymałam Go jeszcze pół godzinki i poszliśmy do kąpieli o 19.30
|
|||||||
|
|
|
#424 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No jak jest z tym siedzeniem? Jak ja sobie Aliskę na kolanach posadzę i trzymam za rączki, to siedzi i nawet się nie chwieje aż tak... Kurde, że też dzieci nie mogą się wszystkie tak samo rozwijać. Za nudno by było chyba . Śliczna Maja
|
|
#425 |
|
Rozeznanie
|
Sara za 2 dni skończy 4 buziaki dla Miska zeby juz to wszystko się skończyło biedactwo maleńkie.jaka duza i słodka ja tam się jeszcze boje tak sadzać chociaz na chwilę w sensie o kręgosłup małej, ćwiczyc za rączki ćwiczę ona sama jak jest na wpółleżąca podkurcza nóźki rączki wyciąga i dźwiga główkę i w takie"c" się formuje ale to za wczesnie jeszcze
|
#426 |
|
Zadomowienie
|
niezawsze Maja śliczna jest!
Mój Mały już śpi slicznie ---------- Dopisano o 21:23 ---------- Poprzedni post napisano o 21:21 ---------- Jutro idziemy skladać wniosek o kredyt a Ci nasi kupcy już złożyli, więc będziemy czekali na decyzje. Trzymajcie znowu kciuki
|
|
|
|
#427 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ostatnio wpieprzam jak głupia nocami, właśnie skończyłam tez teraz "przekąske"---------- Dopisano o 21:29 ---------- Poprzedni post napisano o 21:26 ---------- Cytat:
![]() Moja odpukac tez spi fajnie się nauczyła sama zasypiac zaraz po jedzeniu ale tylko na noc tak ma , i wstaje na jedzenie zależy ( nie wiem od czego) 1-2 lub 4, później 7 i juz koniec spania ale 7 godzin w sumie raz ciągiem spi
|
|
#428 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
, ale faktem jest, ze ona sie juz sama podciaga trzymana za roczki i odrywa glowke juz wysoko, wiec tylko patrzec i bedzie siedziec sama.Wkle jakies foto Sary, bo dawno was nie bylo ![]() Cytat:
oby szybciutko kredyt wam i kupcom przyznali! |
|||
|
|
|
#429 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
brokuly z gerbera sa chyba Cytat:
jest tez zupka jarzynowa juz od 4mc Cytat:
nie dziwie ci sie a moze przez kilka dni z rzedu probujcie z ta dynia skoro nic mu po niej nie bylo np przez tydzien wydaje mi sie ze banan jako owoc tez jest delikatny moj mlody tez przez sen ladnie je (choc dzisiaj w nocy wypil dwa razy po 40ml) trzymam kciuki za pozytywna nocke i dluzsze spanie rano Misiek daj pospac rodzica chociaz do 6!!!! a wlansie dzisiaj o was myslalam i jakos tak mi przyszlo do glowy ze Misiu niebawem bedzie mial 4mc wiec ze moze problemy brzuszkowe sie ureguluja Misiu duzy buziak od wizazowej ciotki Kaski i wirtualnego kolegi Hubcia heh ale ona slodka i jaka kluseczka sie zrobila sluzy jej mamusi mleczko ja sie Huberta boje tak zostawiac zwlaszcza ze odkryl swoje nosi i siedzac probuje je lapac ![]() niezawsze dzidzia a ja wlasnie od wczoraj mam @ :P
|
|
#430 |
|
Zakorzenienie
|
aaa i zrobilam dzis test i wyszedl negatywny, ale przy Majce tez mi wychodzil negatywny i jak zaplodnienie bylo miedzy 18-21 pazdziernika to test 8,9 listopada wychodzil tez nie do konca, bo na 5 testow tylko 2 wyszly i to takie bledziutkie kreseczki
i szczerze troche bylam zawiedziona z jednej strony a zdrugiej poczulam lekka ulge
|
|
|
|
#431 | |
|
Zakorzenienie
|
niezawsze wypraszam sobie(forma zartu) moj Hubert uwazam ze rownie szybko sie rozwija :P rowniez podnosi sam sie do siadu i prawie mu to wychodzi a Franiu Marty jako pierwszy usiadl samodzielnie
![]() ---------- Dopisano o 21:46 ---------- Poprzedni post napisano o 21:44 ---------- Cytat:
jeszcze nic straconego mam kolezanke ma corcie o tydzien mlodsza od Hubcia i juz by chciala drugie tylko maz jej sie nie daje przekonac
|
|
#432 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() wklejam na życzenie kilka zdjęć chociaż nie mam ich za dużo jakos czasu brak a i na dwóch ostatnich to w kuchni , jeszcze mebli nie mamy dlatego tak wszystko stoi wszędzie i taki rozpiździec![]() Załącznik 3508191 Załącznik 3508192 Załącznik 3508193 Załącznik 3508194
|
|
#433 |
|
Zakorzenienie
|
uciekam dobranoc mamuski
---------- Dopisano o 21:50 ---------- Poprzedni post napisano o 21:48 ---------- eleono ale ona slodka i jak zwinnie psa ujezdza
|
#434 |
|
Zakorzenienie
|
niezawsze Maja sliczna i jak fajnie siedzi
![]() Ja Franka jeszcze nie sadzam, tylko jak sam sie podniesie u mnie na kolanach. Tak fajnie sie wkurza przy tym siadaniu, bo na pewno wymaga to od niego sporo wysiłku. Tak czytam o wprowadzaniu jedzonka i mam metlik w głowie. Nie wiem od czego zacząć Czy kleik kukurydziany czy ryzowy, jak duzo, kiedy owoce i warzywka? Franek ma 3 miesiące i 3 tygodnie więc pewnie za jakis tydzień bede chciała mu wprowadzić coś innego niż moje mleko.aniu dużo buziaków dla Misia no i zdrówka!! |
|
|
|
#435 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
sebastianek szybko wszystko "robił i zaliczał" kolejne etapy zawsze szybciej niż "zalecaja"... chociaż jeśli chodzi o mowę dziewczynki szybciej zaczynają nawijać makaron na uszy![]() moja mama 3 m-ce po urodzeniu mnie zaszła w ciąze z oją siostrą ja z wrzesnia 86 Honorata jest z wrzesnia 87 mama mówi że na początku masakra ale dała radę a ja się cieszę że mam ją w sesie Hatę jestesmy rówiesnikami zawsze się dogadywałysmy i w ogóle balangi kłutnie ale i tak zawzsze razem, później troszke odsawałysmy od siebie, inni znajomi itp ale teraz faza bo ona też dostała mieskzanie w tym bloku i na tym samym pietrze hehe( bo ten blok specjalnie burmistrz wybudował dla takich własnie ludzi czekajacych na mieszkanie od miasta)
|
|
#436 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
slicznotka misiek jak go posadze tak opartego to tez sie krzywi a jak trzymany za raczki to ladnie siedziCytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#437 |
|
Zakorzenienie
|
No nieeee...ja jeszcze karmię regularnie
. Ja nie chcę.A wczoraj było mi metalowo w ustach i zaczęłam się śmiać, że nasze "niewinne zabawy" nam nie poszły jakiś czas temu .
|
#438 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
tak dzielę po południu przed kąpielą tak na podwieczorek między karmieniami, o kaszce na razie nie myslę tylko obiadki za miesiąc. Boje sie że jesli zacznie jeść coraz więcej nowosci odrzuci mi pierś, lub pokarm mi zacznie zanikać, bo coś znowu kłopot, Ona też cwaniara mała nie raz się wkurza że musi troszkę possac żeby zaczęło leciec dobrze i zanim poleci właściwe rozedrze się i muszę troszkę mod zrobic w bitli.
|
|
#439 |
|
Zakorzenienie
|
anoxa - wiem, że fajne, ale miałam odkupiony wózek i chciałam sobie kupić jakąś fajną spacerówkę, ale TZ nie bardzo chce...zobaczymy
![]() a co do brokułów u mnie nie widziałam, dlatego pytałam niezawsze - nie wiem czy gratulować, czy nie ale co ma być to będzie![]() ślicznie siedzi, moja też tak lubi bo więcej widzi, dziś tak siedziała, po tem się przekręciła na bok i na brzuch, cwaniara ania - zdrówko misia ![]() :par ty:
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
|
|
|
#440 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sara jest tydzień starsza od Franka więc pewnie tez zaczne wprowadzać owoce. Zastanawiam sie nad tym klekiem. Franek na noc dostaje Nan i może bym dosypała jakąś miarke do tego. Ale nie wiem czy tak mozna. |
|
|
|
|
#441 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziekujemy przekaze miskowi w myslach bo spiocha ja narazie nie daje mu wcale owockow bo ze wzgledu na te jego brzuszkowe problemy nie chce za duzo na raz. najpierw chce warzywka przetestowac Cytat:
czyli nadal pewnosci brakCytat:
misiek bardzo dziekuje ciociom za zyczenia uciekam obejzec do konca usta usta i spadamy spac. dobrej nocki |
|||
|
|
|
#442 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
oby Misiu dał pospac rodzicom![]() Cytat:
tylko szybko nana 30 ml robie ona w tedy ryczy jak tylko zaczne ją przykładac do piersi normalnie jak by ją coś bolało butle przybliżam od razu cisza i w siudmym niebie bo leci szybko i się meczyc nie musi![]() Też daję nan na noc zje dwa cyce i 90 ml i spi 7 h jak się zacznie skracac tak widocznie ta przerwa nocna dosypie jej kaszki
|
|
#443 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Normalnie jakby go pierś parzyła. Mojemu póki co sie przerw nocna wydłuża. Zobaczymy czy to chwilowe, czy już mu tak zostanie. |
|
|
|
|
#444 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#445 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
slicznosci! Jaka duzutka juz i fajnie z Sebkiem wygladaja razem ![]() Cytat:
![]() Cytat:
za 10 dni w razie czego znow zrobie test, bo jak pisalam z Maja tez mi nie wyszedl od razu
|
|||
|
|
|
#446 | |
|
Wtajemniczenie
|
dziekuje kochana, Twoje tez wspaniale
Cytat:
|
|
|
|
|
#447 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
dla Misia !! I spokojnej nocki ![]() niezawsze Maja slodziutka jest Edytowane przez Alguien Czas edycji: 2010-11-03 o 02:02 |
||
|
|
|
#448 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
Nastka wstała po 7, zjadła zrobiła mega kupę o pięknej woni Za oknem jesień....masakra...ania - jak nocka ![]() ola - trzymam kciuki ![]() ![]() Dziś mamy 17 tygodni
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
|
|
|
#449 |
|
Raczkowanie
|
O kurcze! Przegapiłam, że już III część się zaczyna! ale drukujecie dziewczyny
I jak tu Was nadrobić ?
|
|
|
|
#450 | ||
|
Zakorzenienie
|
agravka,hd super jesienne fotki i dzieciaczki
hd za obrone agravka z tym usypianiem ..ja czekam az nam sie problemu brzuszkowe skoncza (a idzie chyba na dobre) ale caly czas podaje boboticdzidzia ze smokow probowalam avent, tt, mam, canpol, nuby dwa rodzaje i nuk..lateksowe, silikonowe, okragle, anatomiczne, symetryczne...a Adasiek dławi sie , memla czasem mu sie uda nuka albo nuby zaciagnac dwa razy i to jest wszystko...nie umie i koniec (swoja droga gdy lezal w szpitalu to ciumkal smoka i n chrzcinach w kosciele tez wiec nie wiem od czego to zalezy zapomnial czy jak ? nie umie na pewno bo jak probujemy to widze ze z checia by sobie go pociumkal....) Ja chyba tez dostane pampki bo mam awizo na "inna przesylke" Super ze pozegnaliscie juz kolki.co do moich kolan to wlasciwie bolalo mnie jedno a w zasadzie jakby pod kolanem z boku jak sie laczy strzalka i kosc piszczelowa a teraz nie boli tylko na kawalku okolo 5x5 cm mam dretwe cialo ![]() eleonoremio i fajne zdjęcia ![]() ania jak nocka dzisiaj ? gratuluje 4 miesiecy ![]() co do mojej diagnozy to w skrocie chodzilo o to ze zepsute resztki porodowe ale mysle nic zlego ....musze sie w koncu do gina umowic hehe ..poza tym moje pożycie seksualne jeszcze sie nie reaktywowało mlm no jaka samodzielna niunka i faktycznie podobna do Ciebiemarta dla Frania Adasiek podciaga sie trzymany za raczki ....tez sie spina i probuje sam usiasc wlasnie jak sie karmimy na siedzaco (przynajmniej pierdy wtedy ida hehe )ale chyba jeszcze troche to potrwa za nim sam usiadzie z reszta jeszcze ma czas mam nadzieje ze nasz lush dojdzie w tym tygodniu ![]() niezawsze o jaka słodka Maja co do lusha jak bedzie cos organizowane dam znac ....ale z tego co mi wiadomo to w polowie listopada...co do odzywki uwielbiam american cream ale opinie na jej temat sa podzielone takze co kto lubi ja mam new shampoo i mi smierdzi cynamonem poza tym nie zauazylam aby wlosy mi mniej wypadaly dzis planuje obciac tak aby jeszcze je spiac jakos czyli z jakies 30 cm mam dosc tego suszenia i rozczesywania a jeszcze maly mi ciagnie za nie ![]() alutka my mamy to samo z pchaniem raczek do buzi i slinieniem ola kciuki Cytat:
gorzej z Ł a po cesarce to tez chyba troche szybko by bylo nie ?Cytat:
zawsze mega stres czy bedzie plakal...a placze zazwyczaj gdy wychodzimy... czuje sie wtedy okropnie bo kilka minut minie zanim usnie, wczoraj to nawet myslalam ze sie wroce ale zasnal ....jak by zalapal smoka to by nie plakal (probuje ale nie wychodzi )a tak sie biedny meczy .... wiem ze ma sucho nie jest glodny tylko placze ze zmeczenia lub chce na raczki....ale to ze usypialam przed kazdym spacerem gotowego do wyjscia z cycem przy oknie a on nawet nie mial pojecia ze na takim jest to juz bylo troche chore(ale wtedy tez byla gorsza histeria bo i bol brzuszka prawie non stop i nie zasypial) wiec od jakiegos czasu wychodzimy zaraz po jedzonku .Gdy sie obudzi na spacerze to juz nie placze a sie rozglada i nawet uśmiecha a to juz tam jakis pozytyw tych naszych spacerków...
Edytowane przez papeteria Czas edycji: 2010-11-03 o 08:27 |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:35.

krecil sie w lozeczku chyba z 20 min i damian w koncu go na rekach ululal
i 
. Śliczna Maja 

a wiem ze bolder ma najdłuższa gondole, bo zima długa

Czy kleik kukurydziany czy ryzowy, jak duzo, kiedy owoce i warzywka? Franek ma 3 miesiące i 3 tygodnie więc pewnie za jakis tydzień bede chciała mu wprowadzić coś innego niż moje mleko.

ale caly czas podaje bobotic