Oj córuś, córuś...Lubelskie PMki 2010, 2011 i 2012 wychodzą za mąż! - cz.IX - Strona 47 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-11-02, 16:48   #1381
margolka1986
Zakorzenienie

Dot.: Oj córuś, córuś...Lubelskie PMki 2010, 2011 i 2012 wychodzą za mąż! - cz.IX

nie wiem jak często mouse zagląda jeszcze na nasz wątek więc sie nieśmiało wtrące bo jestem z Jej rodziny
z tego co wiem to sporo zdjęć już jest w jej posiadaniu nie wiem czy to już komplet...

wymianka książkowa

Moje papierowe szaleństwa
margolka1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-02, 18:10   #1382
Ashyshqa
Zakorzenienie

Dot.: Oj córuś, córuś...Lubelskie PMki 2010, 2011 i 2012 wychodzą za mąż! - cz.IX

Margolka to może wspomnij Mouse, że chętnie zobaczylybyśmy jej zdjątka, bo te dwa które nam pokazały zapowiadały niezwykłąucztę dla oka i ducha Panien Młodych. Wyglądała tak pięknie i oryginalnie . Mam nadzieje, że jeszcze podzieli się z nami zdjęciami
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-02, 18:57   #1383
alonka00
Zakorzenienie

GG do alonka00

ufff.... nareszcie po świętach... zmęczyłam się nimi, a odpoczęłam chyba tylko od uczelni
witam nową PMkę
umówiłam się przed weekendem na sobote z kamerzysta, dzwoniłam drugi raz chciałam jakąś konkretna godzinę ustalić no i zimna dupa nie odbiera
i jak prosiłam moją przyszłą druhnę, zeby nią została, to dowiedziałam się że się zaręczyła moja dobra kumpela ze szkolnych lat ale jeszcze nie maja ustalonej daty ślubu
eh jaki ten świat mały...

1.07.2013
alonka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-02, 19:02   #1384
Tanitka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez justinaa9 Pokaż wiadomość
My dawaliśmy swoje złoto i zrobiliśmy dokładnie tak jak polecały dziewczyny na forum.
Obrączki oglądaliśmy na Zamojskiej i innych drożych jubilerach, a potem poszliśmy do miłego Pana w bramie na Krakowskim Przedmieściu 35 (chyba 35, w każdym razie pierwsza brama po prawej jak się idzie od strony poczty), gdzie zapłaciliśmy tylko 450 zł za dwie obrączki. Także polecam!

Justi powiedz mi, czy macie 'zwykle' obrączki czy jakieś dodatkowe wzorki, jesli mozesz to podeślij zdjęcie, byłabym wdzięczna, bo nie wiem czy ze swojego złota mogę coś kombinować
Stary 2010-11-02, 19:16   #1385
tenebrosa
Wtajemniczenie

Ja też czekam na zdjęcia mouse Gdybyś mogła zadziałać, margolciu, please, please...
Stary 2010-11-02, 20:26   #1386
Magda_84
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez alonka00 Pokaż wiadomość
ufff.... nareszcie po świętach... zmęczyłam się nimi, a odpoczęłam chyba tylko od uczelni
witam nową PMkę
umówiłam się przed weekendem na sobote z kamerzysta, dzwoniłam drugi raz chciałam jakąś konkretna godzinę ustalić no i zimna dupa nie odbiera
i jak prosiłam moją przyszłą druhnę, zeby nią została, to dowiedziałam się że się zaręczyła moja dobra kumpela ze szkolnych lat ale jeszcze nie maja ustalonej daty ślubu
eh jaki ten świat mały...
to że sie zaręczyła w niczym nie przeszkadza, mężatka także może być druhną
Magda_84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-02, 20:28   #1387
alonka00
Zakorzenienie

GG do alonka00

Cytat:
Napisane przez Magda_84 Pokaż wiadomość
to że sie zaręczyła w niczym nie przeszkadza, mężatka także może być druhną
wiem ale mnie zaskoczyła

1.07.2013
alonka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-02, 22:24   #1388
margolka1986
Zakorzenienie

hehe dobrze Dziewczyny spróbuje zadziałac

a co do świadków... własnie jak to jest - musza powinni być niezamęzni czy to wszytsko jedno jaki mają stan cywilny ??

wymianka książkowa

Moje papierowe szaleństwa
margolka1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-02, 22:50   #1389
tweetek86
Raczkowanie

GG do tweetek86

Cytat:
Napisane przez margolka1986 Pokaż wiadomość
hehe dobrze Dziewczyny spróbuje zadziałac

a co do świadków... własnie jak to jest - musza powinni być niezamęzni czy to wszytsko jedno jaki mają stan cywilny ??
margolka, działaj tam działaj

co do świadków to nie ma znaczenia czy są zamężni czy nie. to raczej kwestia dawnych przesądów, że jak świadek jest zamężny/żonaty to przyniesie nieszczęście młodym (przynajmniej ja o takim przesądzie słyszałam, nie wiem jak to jest u was)
tak przy okazji, chyba nawet nie ma znaczenia czy świadek jest katolikiem czy innego wyznania. chyba że jakiś ksiądz się przyczepi
tak samo z przyjmowaniem komunii. np u nas ksiądz powiedział, że jeśli tak się zdarzy że świadek nie będzie przyjmował komunii to wystarczy to wcześniej zgłosić żeby nie było niezręcznej sytuacji podczas mszy. i tyle.
Stary 2010-11-03, 08:47   #1390
cindi
Rozeznanie

Dziewczyny, orientujecie się może ile (mniej więcej) kosztuje zrobienie obrączek jeżeli nie ma się swojego złota?

Moja droga do fit sylwetki: http://fitmehard.blogspot.com/
cindi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-03, 09:14   #1391
edytka27101982
Rozeznanie

zależy od wzoru obrączek i wagi złota jakiego trzeba użyć do tego wzoru.
idź do jubilera np. na Zielonej i dokładnie zapytaj.
w każdy jubiler ma swoje stawki zresztą...

edytka27101982 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-03, 09:44   #1392
Magda_84
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez tweetek86 Pokaż wiadomość
margolka, działaj tam działaj

co do świadków to nie ma znaczenia czy są zamężni czy nie. to raczej kwestia dawnych przesądów, że jak świadek jest zamężny/żonaty to przyniesie nieszczęście młodym (przynajmniej ja o takim przesądzie słyszałam, nie wiem jak to jest u was)
tak przy okazji, chyba nawet nie ma znaczenia czy świadek jest katolikiem czy innego wyznania. chyba że jakiś ksiądz się przyczepi
tak samo z przyjmowaniem komunii. np u nas ksiądz powiedział, że jeśli tak się zdarzy że świadek nie będzie przyjmował komunii to wystarczy to wcześniej zgłosić żeby nie było niezręcznej sytuacji podczas mszy. i tyle.
dokładnie tak jest jak mówi tweetek świadek nie musi być nawet katolikiem. A o tym przesądzie nie słyszałam, zawsze myślałam że po prostu jakiś taki zwyczaj, że świadek musi być stanu wolnego. Ale jakby wierzyć w te wszystkie przesądy ślubne to by człowiek zwariował...
Stary 2010-11-03, 11:40   #1393
8mouse3
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez justinaa9 Pokaż wiadomość
Hmm... No miały już być. Ale Artur miał małe przeszkody zdrowotne i troche mu się obsunęło. Może już w tym tygodniu, a może w następnym. No mam nadzieję, że niedługo. Na pewno dam Wam znać.

Mouse, czy Ty już dostałaś swoje zdjęcia??
Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
Margolka to może wspomnij Mouse, że chętnie zobaczylybyśmy jej zdjątka, bo te dwa które nam pokazały zapowiadały niezwykłąucztę dla oka i ducha Panien Młodych. Wyglądała tak pięknie i oryginalnie . Mam nadzieje, że jeszcze podzieli się z nami zdjęciami
Cytat:
nie wiem jak często mouse zagląda jeszcze na nasz wątek więc sie nieśmiało wtrące bo jestem z Jej rodziny
z tego co wiem to sporo zdjęć już jest w jej posiadaniu nie wiem czy to już komplet...
Cytat:
Napisane przez tenebrosa Pokaż wiadomość
Ja też czekam na zdjęcia mouse Gdybyś mogła zadziałać, margolciu, please, please...

Na poczatku chciałam pochwalić Tikidę i napisać, że pięknie wygladałaś

Jeśli chodzi o foto to ja mam na razie tylko zdjęcia z pleneru, bardzo mi sie podobają- hehe skromność :p Poprzesyłam Wam dziewczynki na maila tylko na priv wyślijcie mi Wasze maile.

---------- Dopisano o 11:40 ---------- Poprzedni post napisano o 11:14 ----------

Zapomniałam, że miałam przyszłe PMki przestrzec przed nieuczciwym usługodawcą....A więc- na moim weselu miał byc pokaz salsy w wykonaniu Tomka Nosowskiego i jego partnerki (nie wiem kto to miał być) Za pokaz zapłaciłam z góry, z racji tego, że bralismy u niego lekcje tańca- 3 dni. Poza tym, to był (już był) mój znajomy, więc zapłacilismy mu z góry, gotówką, nie spisując żadnej umowy. Pokaz salsy się nie odbył, bo Tomasz idzie w zaparte, że nie była ustalona godzina pokazu- a byla na pierwszym spotkaniu. Poza tym, jeśli nie usłyszał godziny, to przez nastepne 3 dni- wtorek, środa, czwartek spotykalismy się na kursie do pierwszego tańca- mogl zapytać o godzinę. Od wesela próbowałam odzyskać zapłacone pieniądze za usługe, która nie doszła do skutku, ale nic. Dałam mu czas do poniedziałku- po tym czasie informacja o jego nieuczciwości miała znaleść się w internecie, więc to robię. Aha...jeszcze Tomasz tłumaczy sie tym, że w dniu slubu i podczas wesela nie odbierałam komórki- a on przeciez dzwonił zapytac się o której ma byc pokaz.... Tutaj to juz przeszedł samego siebie, bo nie wiem która panna młoda zajmuje sie swoim telefonem w dniu slubu...
Stary 2010-11-03, 12:10   #1394
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
wszystko jedno. choć nadal niektórzy się dziwią, jak jakaś para ma za świadków małżeństwo. byłam kiedyś na ślubie, na którym świadkowie byli małżeństwem, o czym nie wszyscy goście wiedzieli i potem przy pytaniach, co to za dziecko kręci się wokół świadków ludzie się dziwili, jak ktoś im uświadomił że to świadków i jak to, że małżeństwo za świadków
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-03, 12:57   #1395
fraise
Raczkowanie

Mouse, to miałaś przeprawę... Niepojęte to dla mnie, by tak traktować klienta i koleżankę w jednym. Ale może jeszcze odda? Ciśnij łobuza!
Ja nie wiem, że ludzie nie boją się, że stracą klientów przez niedotrzymywanie słowa.

Co do świadkowania, mogą to być nawet dwie kobiety lub dwóch mężczyzn, ważne, by były to osoby, które nie są ubezwłasnowolnione.

A Kamab zagląda jeszcze do nas? Pochwali się zdjęciami?
fraise jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-03, 13:10   #1396
Chatka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez 8mouse3 Pokaż wiadomość

Zapomniałam, że miałam przyszłe PMki przestrzec przed nieuczciwym usługodawcą....A więc- na moim weselu miał byc pokaz salsy w wykonaniu Tomka Nosowskiego i jego partnerki (nie wiem kto to miał być) Za pokaz zapłaciłam z góry, z racji tego, że bralismy u niego lekcje tańca- 3 dni. Poza tym, to był (już był) mój znajomy, więc zapłacilismy mu z góry, gotówką, nie spisując żadnej umowy. Pokaz salsy się nie odbył, bo Tomasz idzie w zaparte, że nie była ustalona godzina pokazu- a byla na pierwszym spotkaniu. Poza tym, jeśli nie usłyszał godziny, to przez nastepne 3 dni- wtorek, środa, czwartek spotykalismy się na kursie do pierwszego tańca- mogl zapytać o godzinę. Od wesela próbowałam odzyskać zapłacone pieniądze za usługe, która nie doszła do skutku, ale nic. Dałam mu czas do poniedziałku- po tym czasie informacja o jego nieuczciwości miała znaleść się w internecie, więc to robię. Aha...jeszcze Tomasz tłumaczy sie tym, że w dniu slubu i podczas wesela nie odbierałam komórki- a on przeciez dzwonił zapytac się o której ma byc pokaz.... Tutaj to juz przeszedł samego siebie, bo nie wiem która panna młoda zajmuje sie swoim telefonem w dniu slubu...
nie no, brak mi słów, że tak ludzie potrafią zrobić... i to jeszcze znajomy i instruktor Wasz! Porażka.
Na szczęście ten pokaz nie był bardzo istotny i mogliście się bez niego obyć na weselu, ale samo podejście człowieka... Masz rację, zasłużył na znalezienie się na czarnej liście, bo tak się po prostu nie robi!
Ale chyba poza tym wszystko się udało? Też chętnie bym zobaczyła Two fotki, jeśli można. Wysyłam maila na priv

"Starych szanuj, młodych ucz, mądrych słuchaj, a głupich znoś cierpliwie."

Chatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-03, 13:31   #1397
basienka666
Raczkowanie

U nas za świadków było małżeństwo ze stażem 3-tygodniowym - nasi bardzo bliscy przyjaciele. Powiem Wam, że spisali się na medal. Nie musieliśmy ich prosić o nic, sami wiedzieli kiedy i w czym pomóc.
Goście wiedzieli, że małżeństwo będzie świadkować, niektórzy coś tam pod nosem gadali, na to My im od razu z tekstem, że jeśli mielibyśmy patrzeć na te durne, głupie itp zabobony, przesądy to pewnie wogóle nie wzieilibyśmy ślubu.
W czasie wesela goście podchodzili do nas i mówili, że mamy świetnych świadków. Bawili sie z gośćmi i ze sobą....a to nie była rodzina ani moja ani mojego męża....po prostu przyjaciele.
Życzę każdej Młodej Parze takich świadków, jakich mieliśmy, bo tacy świadkowie to cud .
Nie bójcie się brać na świadków małżeństwa, bo oni już doświadzeni swoim weselem i czasem przydadzą się ich rady.
Stary 2010-11-03, 15:57   #1398
kruczydło
Raczkowanie

Dziewczyny, mamy już termin!!!
11 czerwca 2011

Bardzo mi się podoba ta data
Byłam ostatnio w kilku salonach ślubnych, i jestem przerażona... wymyśliłam sobie suknię pod szyję i wszędzie mi taką owszem sprzedadzą, tyle że najpierw będą ją musieli uszyć... w cenach różnych. Jedna pani z radością oznajmiła mi, że już za 2700 mogę mieć wymarzoną sukienkę a ja nie mogę przekroczyć 900.
Poza tym po wyjściu z każdego salonu nabieram coraz większych kompleksów. Choć jestem wysoka i szczupła, w niczym nie wyglądam jak te piękne modelki i ... manekiny...

Ale okazało się, że mój kochany ma znajomego jubilera, więc obrączki będą nieco taniej, ma się zająć też fotografem. Ja za to będę szukać wizażystki... jutro będę dzwonić do polecanych tutaj pań, może któraś ma jeszcze wolny termin
A za kilka dni będziemy paktować z menedżerką naszej restauracji, ciekawe co nam zaproponują (i za ile ).

---------- Dopisano o 15:57 ---------- Poprzedni post napisano o 15:54 ----------

Widzę, że pisałyście o świadkach My nie możemy dogadać się w tej kwestii Chciałabym, aby mój TŻ najpierw poprosił swojego, a wtedy ja "dobiorę" odpowiednią koleżankę. Ale jego najlepszy przyjaciel właśnie mu odmówił! (na co ja odetchnęłam z ulgą, bo to mój były )

Ale na to jest jeszcze czas

Edytowane przez kruczydło
Czas edycji: 2010-11-03 o 16:16
kruczydło jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-03, 16:42   #1399
tenebrosa
Wtajemniczenie

8mouse3, ja również wysłałam Ci priva.
A co do przejść z Tomaszem - współczuję i nie spodziewałabym się po nim tego. Ale jak widać sam swoim postępowaniem zasłużył sobie na antyreklamę, a z kolei przyszłe PMki na pewno zwrócą uwagę, żeby podpisywać umowy nawet ze znajomymi.
Stary 2010-11-03, 16:42   #1400
Tanitka
Rozeznanie

Apropo świadków, to tez uważam, że to bez różnicy czy malzenstwo czy nie, w koncu to Panstwo Młodzi są najwazniejsi. A ja mialam ostatnio niemiłą sytuacje z moją b. dobrą koleżanką. Odmówiła mi świadkowania, bo niby nie chciała sie całować ze starszym, śmieszne nie? jakby jej ktoś kazał. Zresztą śmieszy mnie takie starodawne podejscie, świadkowie są tylko i wylacznie naszymi swiadkami a nie są skazani na udawane zachowania. Także jestem w kropce... ;( Ale na szczescie mój TŻ ma pomysł na inną parkę świadków, także nic i nikt nie zepsuje mi Naszego Dnia

Mouse ja też wysyłam meila
Stary 2010-11-03, 17:48   #1401
8mouse3
Rozeznanie

Wysłałam zdjęcia na maile...Jak będą jakieś problemy z ich otworzeniem to proszę "krzyczeć"
Stary 2010-11-03, 18:19   #1402
ona911
Rozeznanie

Cytat:
Wysłałam zdjęcia na maile...Jak będą jakieś problemy z ich otworzeniem to proszę "krzyczeć"
Kochana śliczne macie zdjęcia przecudnie wyglądaliście... i te uśmiechy ..... oby Wam towarzyszyły przez całe Wasze wspólne życie

Razem od...

...a tego dnia...
...powiedzieliśmy sobie Tak ...

ona911 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-03, 19:23   #1403
Lotta_
Raczkowanie

8mouse3, świetne zdjęcia, szczególnie podobają mi się te w jesiennej scenerii

Dziewczyny, możecie polecić mi sprawdzonego kamerzystę? Będę bardzo wdzięczna. Czy któraś spotkała się z tym że kamerzysta jest tylko na ślubie, a na weselu już nie?
Zależy mi na nagraniu filmu ze ślubu, jeśli chodzi o wesele to mniej, natomiast nie chciałabym prosić żadnego ze znajomych ani rodziny, bo mam wrażenie że to nietaktownie, a poza tym jakość nagrania wątpliwa...

Edytowane przez Lotta_
Czas edycji: 2010-11-03 o 19:46
Lotta_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-03, 19:26   #1404
Tanitka
Rozeznanie

Mouse piękne zdjęcia, no i jestem zachwycona Twoją suknią jesli możesz napisz mi pw gdzie ją kupowałaś
Stary 2010-11-03, 19:29   #1405
Magda_84
Rozeznanie

8mouse3 piękne zdjęcia na jednym masz takie rozpuszczone włosy, prześlicznie wyglądasz
czerwone buty ekstra
Stary 2010-11-03, 20:30   #1406
tikida
Rozeznanie

Cytat:
Na poczatku chciałam pochwalić Tikidę i napisać, że pięknie wygladałaś
Jeśli chodzi o foto to ja mam na razie tylko zdjęcia z pleneru, bardzo mi sie podobają- hehe skromność :p Poprzesyłam Wam dziewczynki na maila tylko na priv wyślijcie mi Wasze maile.
dziękuję i od razu wysyłam priv z prośbą o Twoje zdjęcia

bardzo nieładnie się pan Tomek Nosowski zachował!

Cytat:
Napisane przez cindi Pokaż wiadomość
Dziewczyny, orientujecie się może ile (mniej więcej) kosztuje zrobienie obrączek jeżeli nie ma się swojego złota?
to zależy jaki wzór wybierzecie, jeśli prosty, to koszt obrączek wyniesie was ok 200zł, przy bardziej skomplikowanych wzorach cena dochodzi do 500zł (przynajmiej u tego złotnika, u którego my zamawialiśmy). My zapłaciliśmy ze zmianą koloru 250zł.
Stary 2010-11-03, 21:00   #1407
tenebrosa
Wtajemniczenie

Potwierdzam, 8mouse3, wyglądaliście cudnie i zdjęcia są śliczne, niektóre perspektywy to takie naprawdę "ach"... Jak będziesz mieć fotki z kościoła/wesela i zechcesz się podzielić, to ja jestem jak najbardziej chętna obejrzeć kolejną porcję!
Stary 2010-11-03, 21:21   #1408
Chatka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez tenebrosa Pokaż wiadomość
Potwierdzam, 8mouse3, wyglądaliście cudnie i zdjęcia są śliczne, niektóre perspektywy to takie naprawdę "ach"... Jak będziesz mieć fotki z kościoła/wesela i zechcesz się podzielić, to ja jestem jak najbardziej chętna obejrzeć kolejną porcję!
Popieram i potwierdzam Naprawdę ślicznie wyglądaliście, no i piękne fotki Szczęście aż bije z Waszych oczu, cudnie

"Starych szanuj, młodych ucz, mądrych słuchaj, a głupich znoś cierpliwie."

Chatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-03, 21:56   #1409
tweetek86
Raczkowanie

GG do tweetek86

Cytat:
Napisane przez tikida Pokaż wiadomość
dziękuję i od razu wysyłam priv z prośbą o Twoje zdjęcia

bardzo nieładnie się pan Tomek Nosowski zachował!

to zależy jaki wzór wybierzecie, jeśli prosty, to koszt obrączek wyniesie was ok 200zł, przy bardziej skomplikowanych wzorach cena dochodzi do 500zł (przynajmiej u tego złotnika, u którego my zamawialiśmy). My zapłaciliśmy ze zmianą koloru 250zł.
to są koszty obrączek BEZ swojego złota? wydawało mi się, że to są wyższe kwoty

mouse, nie będę oryginalna w swojej wypowiedzi wyglądaliście po prostu super! pomysł z czerwonymi butami i muchą the best
Stary 2010-11-03, 22:35   #1410
8mouse3
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Tanitka Pokaż wiadomość
Mouse piękne zdjęcia, no i jestem zachwycona Twoją suknią jesli możesz napisz mi pw gdzie ją kupowałaś
Suknię szyłam na wzór sukni Aqua Elliana Moore...trochę ją zmodyfikowałam

Cytat:
Napisane przez tweetek86 Pokaż wiadomość
to są koszty obrączek BEZ swojego złota? wydawało mi się, że to są wyższe kwoty

mouse, nie będę oryginalna w swojej wypowiedzi wyglądaliście po prostu super! pomysł z czerwonymi butami i muchą the best
Do tych czerwoności był jeszcze bukiet czerwony, butonierka (która szybko padła w tańcu) i mały kwiatek we włosach. Jak dostanę foty z kościoła i ze ślubu to może będzie to wszystko widać.

Wszystkim dziękuję za miłe wypowiedzi. Cieszę się, że kobitkom podobała się moja suknia, bo jak to z kobietami jest...trzeba je trochę chwalić :p

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości