|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1381 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Oj córuś, córuś...Lubelskie PMki 2010, 2011 i 2012 wychodzą za mąż! - cz.IX
nie wiem jak często mouse zagląda jeszcze na nasz wątek więc sie nieśmiało wtrące bo jestem z Jej rodziny
![]() z tego co wiem to sporo zdjęć już jest w jej posiadaniu nie wiem czy to już komplet... |
|
|
|
#1382 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Oj córuś, córuś...Lubelskie PMki 2010, 2011 i 2012 wychodzą za mąż! - cz.IX
Margolka to może wspomnij Mouse, że chętnie zobaczylybyśmy jej zdjątka, bo te dwa które nam pokazały zapowiadały niezwykłąucztę dla oka i ducha Panien Młodych. Wyglądała tak pięknie i oryginalnie
|
|
|
|
#1383 |
|
Zakorzenienie
|
ufff.... nareszcie po świętach... zmęczyłam się nimi, a odpoczęłam chyba tylko od uczelni
witam nową PMkę ![]() umówiłam się przed weekendem na sobote z kamerzysta, dzwoniłam drugi raz chciałam jakąś konkretna godzinę ustalić no i zimna dupa nie odbiera ![]() i jak prosiłam moją przyszłą druhnę, zeby nią została, to dowiedziałam się że się zaręczyła moja dobra kumpela ze szkolnych lat ale jeszcze nie maja ustalonej daty ślubueh jaki ten świat mały...
|
#1384 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Justi powiedz mi, czy macie 'zwykle' obrączki czy jakieś dodatkowe wzorki, jesli mozesz to podeślij zdjęcie, byłabym wdzięczna, bo nie wiem czy ze swojego złota mogę coś kombinować
|
|
|
#1385 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja też czekam na zdjęcia mouse
Gdybyś mogła zadziałać, margolciu, please, please...
|
#1386 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1387 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1388 |
|
Zakorzenienie
|
hehe dobrze Dziewczyny spróbuje zadziałac
![]() a co do świadków... własnie jak to jest - musza powinni być niezamęzni czy to wszytsko jedno jaki mają stan cywilny ?? |
|
|
|
#1389 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
co do świadków to nie ma znaczenia czy są zamężni czy nie. to raczej kwestia dawnych przesądów, że jak świadek jest zamężny/żonaty to przyniesie nieszczęście młodym (przynajmniej ja o takim przesądzie słyszałam, nie wiem jak to jest u was)tak przy okazji, chyba nawet nie ma znaczenia czy świadek jest katolikiem czy innego wyznania. chyba że jakiś ksiądz się przyczepi ![]() tak samo z przyjmowaniem komunii. np u nas ksiądz powiedział, że jeśli tak się zdarzy że świadek nie będzie przyjmował komunii to wystarczy to wcześniej zgłosić żeby nie było niezręcznej sytuacji podczas mszy. i tyle. |
|
|
|
|
#1390 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny, orientujecie się może ile (mniej więcej) kosztuje zrobienie obrączek jeżeli nie ma się swojego złota?
|
|
|
|
#1391 |
|
Rozeznanie
|
zależy od wzoru obrączek i wagi złota jakiego trzeba użyć do tego wzoru.
idź do jubilera np. na Zielonej i dokładnie zapytaj. w każdy jubiler ma swoje stawki zresztą...
|
#1392 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1393 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Na poczatku chciałam pochwalić Tikidę i napisać, że pięknie wygladałaś ![]() Jeśli chodzi o foto to ja mam na razie tylko zdjęcia z pleneru, bardzo mi sie podobają- hehe skromność :p Poprzesyłam Wam dziewczynki na maila tylko na priv wyślijcie mi Wasze maile. ---------- Dopisano o 11:40 ---------- Poprzedni post napisano o 11:14 ---------- Zapomniałam, że miałam przyszłe PMki przestrzec przed nieuczciwym usługodawcą....A więc- na moim weselu miał byc pokaz salsy w wykonaniu Tomka Nosowskiego i jego partnerki (nie wiem kto to miał być) Za pokaz zapłaciłam z góry, z racji tego, że bralismy u niego lekcje tańca- 3 dni. Poza tym, to był (już był) mój znajomy, więc zapłacilismy mu z góry, gotówką, nie spisując żadnej umowy. Pokaz salsy się nie odbył, bo Tomasz idzie w zaparte, że nie była ustalona godzina pokazu- a byla na pierwszym spotkaniu. Poza tym, jeśli nie usłyszał godziny, to przez nastepne 3 dni- wtorek, środa, czwartek spotykalismy się na kursie do pierwszego tańca- mogl zapytać o godzinę. Od wesela próbowałam odzyskać zapłacone pieniądze za usługe, która nie doszła do skutku, ale nic. Dałam mu czas do poniedziałku- po tym czasie informacja o jego nieuczciwości miała znaleść się w internecie, więc to robię. Aha...jeszcze Tomasz tłumaczy sie tym, że w dniu slubu i podczas wesela nie odbierałam komórki- a on przeciez dzwonił zapytac się o której ma byc pokaz....
|
|
#1394 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1395 |
|
Raczkowanie
|
Mouse, to miałaś przeprawę... Niepojęte to dla mnie, by tak traktować klienta i koleżankę w jednym. Ale może jeszcze odda? Ciśnij łobuza!
Ja nie wiem, że ludzie nie boją się, że stracą klientów przez niedotrzymywanie słowa. Co do świadkowania, mogą to być nawet dwie kobiety lub dwóch mężczyzn, ważne, by były to osoby, które nie są ubezwłasnowolnione. A Kamab zagląda jeszcze do nas? Pochwali się zdjęciami?
|
|
|
|
#1396 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Na szczęście ten pokaz nie był bardzo istotny i mogliście się bez niego obyć na weselu, ale samo podejście człowieka... Masz rację, zasłużył na znalezienie się na czarnej liście, bo tak się po prostu nie robi! Ale chyba poza tym wszystko się udało? Też chętnie bym zobaczyła Two fotki, jeśli można. Wysyłam maila na priv
|
|
#1397 |
|
Raczkowanie
|
U nas za świadków było małżeństwo ze stażem 3-tygodniowym - nasi bardzo bliscy przyjaciele. Powiem Wam, że spisali się na medal. Nie musieliśmy ich prosić o nic, sami wiedzieli kiedy i w czym pomóc.
Goście wiedzieli, że małżeństwo będzie świadkować, niektórzy coś tam pod nosem gadali, na to My im od razu z tekstem, że jeśli mielibyśmy patrzeć na te durne, głupie itp zabobony, przesądy to pewnie wogóle nie wzieilibyśmy ślubu. W czasie wesela goście podchodzili do nas i mówili, że mamy świetnych świadków. Bawili sie z gośćmi i ze sobą....a to nie była rodzina ani moja ani mojego męża....po prostu przyjaciele. Życzę każdej Młodej Parze takich świadków, jakich mieliśmy, bo tacy świadkowie to cud .Nie bójcie się brać na świadków małżeństwa, bo oni już doświadzeni swoim weselem i czasem przydadzą się ich rady.
|
#1398 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, mamy już termin!!!
11 czerwca 2011 Bardzo mi się podoba ta data ![]() Byłam ostatnio w kilku salonach ślubnych, i jestem przerażona... wymyśliłam sobie suknię pod szyję i wszędzie mi taką owszem sprzedadzą, tyle że najpierw będą ją musieli uszyć... w cenach różnych. Jedna pani z radością oznajmiła mi, że już za 2700 mogę mieć wymarzoną sukienkę Poza tym po wyjściu z każdego salonu nabieram coraz większych kompleksów. Choć jestem wysoka i szczupła, w niczym nie wyglądam jak te piękne modelki i ... manekiny... Ale okazało się, że mój kochany ma znajomego jubilera, więc obrączki będą nieco taniej, ma się zająć też fotografem. Ja za to będę szukać wizażystki... jutro będę dzwonić do polecanych tutaj pań, może któraś ma jeszcze wolny termin ![]() A za kilka dni będziemy paktować z menedżerką naszej restauracji, ciekawe co nam zaproponują (i za ile ).---------- Dopisano o 15:57 ---------- Poprzedni post napisano o 15:54 ---------- Widzę, że pisałyście o świadkach My nie możemy dogadać się w tej kwestii Chciałabym, aby mój TŻ najpierw poprosił swojego, a wtedy ja "dobiorę" odpowiednią koleżankę. Ale jego najlepszy przyjaciel właśnie mu odmówił! (na co ja odetchnęłam z ulgą, bo to mój były )Ale na to jest jeszcze czas
Edytowane przez kruczydło Czas edycji: 2010-11-03 o 16:16 |
|
|
|
#1399 |
|
Wtajemniczenie
|
8mouse3, ja również wysłałam Ci priva.
A co do przejść z Tomaszem - współczuję i nie spodziewałabym się po nim tego. Ale jak widać sam swoim postępowaniem zasłużył sobie na antyreklamę, a z kolei przyszłe PMki na pewno zwrócą uwagę, żeby podpisywać umowy nawet ze znajomymi.
|
#1400 |
|
Rozeznanie
|
Apropo świadków, to tez uważam, że to bez różnicy czy malzenstwo czy nie, w koncu to Panstwo Młodzi są najwazniejsi. A ja mialam ostatnio niemiłą sytuacje z moją b. dobrą koleżanką. Odmówiła mi świadkowania, bo niby nie chciała sie całować ze starszym, śmieszne nie? jakby jej ktoś kazał. Zresztą śmieszy mnie takie starodawne podejscie, świadkowie są tylko i wylacznie naszymi swiadkami a nie są skazani na udawane zachowania. Także jestem w kropce... ;( Ale na szczescie mój TŻ ma pomysł na inną parkę świadków, także nic i nikt nie zepsuje mi Naszego Dnia
![]() Mouse ja też wysyłam meila
|
|
#1401 |
|
Rozeznanie
|
Wysłałam zdjęcia na maile...Jak będą jakieś problemy z ich otworzeniem to proszę "krzyczeć"
|
#1402 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
śliczne macie zdjęcia przecudnie wyglądaliście... i te uśmiechy ..... oby Wam towarzyszyły przez całe Wasze wspólne życie
|
|
#1403 |
|
Raczkowanie
|
8mouse3, świetne zdjęcia, szczególnie podobają mi się te w jesiennej scenerii
![]() Dziewczyny, możecie polecić mi sprawdzonego kamerzystę? Będę bardzo wdzięczna. Czy któraś spotkała się z tym że kamerzysta jest tylko na ślubie, a na weselu już nie? Zależy mi na nagraniu filmu ze ślubu, jeśli chodzi o wesele to mniej, natomiast nie chciałabym prosić żadnego ze znajomych ani rodziny, bo mam wrażenie że to nietaktownie, a poza tym jakość nagrania wątpliwa...
http://www.wyspaperspektyw.pl/ http://suwaczki.slub-wesele.pl/20110813290722.html Edytowane przez Lotta_ Czas edycji: 2010-11-03 o 19:46 |
|
|
|
#1404 |
|
Rozeznanie
|
Mouse piękne zdjęcia, no i jestem zachwycona Twoją suknią
jesli możesz napisz mi pw gdzie ją kupowałaś
|
|
#1405 |
|
Rozeznanie
|
8mouse3 piękne zdjęcia
czerwone buty ekstra
|
|
|
|
#1406 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() bardzo nieładnie się pan Tomek Nosowski zachował! to zależy jaki wzór wybierzecie, jeśli prosty, to koszt obrączek wyniesie was ok 200zł, przy bardziej skomplikowanych wzorach cena dochodzi do 500zł (przynajmiej u tego złotnika, u którego my zamawialiśmy). My zapłaciliśmy ze zmianą koloru 250zł. |
|
|
|
|
#1407 |
|
Wtajemniczenie
|
Potwierdzam, 8mouse3, wyglądaliście cudnie i zdjęcia są śliczne, niektóre perspektywy to takie naprawdę "ach"...
Jak będziesz mieć fotki z kościoła/wesela i zechcesz się podzielić, to ja jestem jak najbardziej chętna obejrzeć kolejną porcję!
|
#1408 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Naprawdę ślicznie wyglądaliście, no i piękne fotki Szczęście aż bije z Waszych oczu, cudnie
|
|
#1409 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
mouse, nie będę oryginalna w swojej wypowiedzi wyglądaliście po prostu super!
|
|
|
|
|
#1410 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Wszystkim dziękuję za miłe wypowiedzi.
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:24.

moja dobra kumpela ze szkolnych lat

(przynajmniej ja o takim przesądzie słyszałam, nie wiem jak to jest u was)