|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1171 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Urodzić dzieci już bardzo chcemy,seks uprawiamy i okna myjemy:)mamy listopad-gr
Priety, ja mam podobną piłeczkę
|
#1172 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Urodzić dzieci już bardzo chcemy,seks uprawiamy i okna myjemy:)mamy listopad-gr
hej
![]() jakie słodkie dzieciaczki nam sie rodzą dziewczyny szukam w necie jakis fajnych kołysanek - macie jakies namiary???
|
|
|
|
#1173 |
|
Dragonfly
|
eeeeh czytam wlasnie ze biegunka moze wystapic na dwa dni przed porodem
![]() Gimikis te szejki to tylko dla wtajemniczonych ![]() Heh no i brzuch na razie przestal mi twardniec,skurczy na razie nie czuje,tylko krzyz mam "sztywny" jak po znieczuleniu Chyba dzis rodzic nie bede
|
|
#1174 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:22 ---------- Poprzedni post napisano o 11:21 ---------- Cytat:
faceci sa dziwni
|
|
#1175 |
|
Raczkowanie
|
GRATULACJE DLA ROZPAKOWANYCH MAM!!!!!
U mnie nadal nic sie nie rusza...to bedzie mój drugi poród a ja mam niezlego stracha bo P.doktor juz mi oznajmila,że przy drugim porodzie w tak małym odstepie czasowym z pewnością nie zdążą podac mi znieczulenia bo akcja z regóły jest szybsza...Cóż ja mam beznadziejnie niski próg bólu . Jutro kolejna wizyta u gina. Ostatnio miałam ok 2 cm rozwarcia...
|
|
#1176 |
|
Zadomowienie
|
Edzia, jeśli jesteśmy nienormalne to we dwie
Dziewczyny, trochę się martwię, bo mój mały ciągle ułożony miednicowo Wklejam mój bęben, jakoś na zdjęciach grubo powyłaziłam... |
|
|
|
#1177 |
|
Zakorzenienie
|
Agatkia, no w dzioba Ci dam
Jakie grubo? Bardzo zgrabnie wyglądasz i w ogóle piękna kobietka z Ciebie
|
#1178 |
|
Raczkowanie
|
Zastanawialm się jeszcze jak to u Was po porodzie będzie, czy planujecie od razu zapraszac rodzinke czy troche odczekać? My z mężem przy pierwszym dziecku byliśmy daleko od Polski więc rodzinka zobaczyła dopiero 2 mies.szkraba. Teraz bedzie pewnie inaczej,jednak poprosiłam by nie wpadali całą chmarą bo ja mam sporą rodzinkę a to intymny czas i nie chcemy harmidru.
A jak wy planujecie???
|
|
#1179 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja nie kupuje lisci malin ani wiesiolka i nie pije... niech wszystko naturalnie przebiega ![]() a co do drugiego tematu hmmm od 4 mies. nie mialam ochoty ale wczoraj mnie wzielo wiadomo gra wstepna etc a potem jak tz wszedl tak szybko wyszedl i bylo juz po - doslownie sekundy - i pyta sie jak ja to robie - jeju!! musialo mu sie baaardzo chceic skoro nie wytrzymal nawet min. i bylo juz po ptokach - szokCytat:
??? Cytat:
u nas w szpitalu proponowano mi bym jak sie zacvzna skurcze wziela tz w obroty i doszlo do wytrysku miedzy skurczami wtedy ponoc ekspresowo dzieluszki rodza... nie mialam jednakmozliwosci wyprobowania ![]() jak bedziecie w restauracji robic to zaproszenie z potwierdzeniem sie przyda bo po co masz zamawiac i tracic kase dla tych co nie przyjda?? ja tez na poczaATKU CHCIALAM robic dla wiekszej ilosci osob ale teraz wiem ze to bez sensu... szkoda kasy etc... a najwazniejsi chrzesni i dziadkowie zawsze przyjda dz. i tak nie odroznia... Cytat:
- kombinezon - w aucie fotelik - czapeczke - sweterek, spodenki i skarpetki w szpitalu dz. bedzie juz mialo: - bodziaka z niedrapkami - spioszki lub bodziaka i pajacyka Cytat:
![]() moj mi poczatkowo zle zamontowal fotelik mimo iz robil to z instrukcja!! caly mies,. zle dz jezdzilo masakra!! ale zawsze nawet mnie przed ruszeniem tz sie pyta zapiety dobrzxe sprawdz - mowie sprawdzalam- to sprawdz jeszcze raz mowi i zona robi - teraz Tosiek sam pokazuje tacie - tata ooo i ciagnie pasy pokazujac ze sie nie odpinaja heherz tylk opopelnilam blad jak jechalismy do tesciow wyjelam placzacego toska z fotelika na 5 min by sie uspokoil- plakal w foteliku ok 30 min musial sie rozlozyc - jechalismy noca i mial dosc - nigdy nie powtorze tego!! mimo ze nic sie nie stalo wyrzuty mam do tej pory!!!!!!! ---------- Dopisano o 11:39 ---------- Poprzedni post napisano o 11:36 ---------- Cytat:
no i raz przywioza prababcie ale wiadomo tej sie nie omowi - reszta rodziny juz wie ze na miesiacznice moga przyjsc ale wtedy maluch i tak nie jest caly czas z nimi - goscie w salonie na 20 - 0 min Grzes z nami potem karminie przebiranko spanko etc...z toskiem mi wyszlo licze na to ze i z grzesiem tez tak ladnie pojdzie
|
||||||
|
|
|
#1180 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na pewno dziadkowie i moim szwagrowie szybko wpadną zobaczyć małą. Ale reszta rodziny i znajomi mogą później, mój kuzyn zaprosił nas po 3 miesiącach od urodzenia się jego synka i było ok, no bo przecież trudno wymagać od rodziców niemowlaka, by zajęli się organizowaniem spędów towarzyskich
|
|
#1181 |
|
Zakorzenienie
|
Natka, jeszcze nie planowałam tego dokładnie. Tzn. na pewno nie chcę tłumów gości co chwila, najwyżej najbliższa rodzina - mam nadzieję, że Mama trochę mi pomoże przy dziecku. Na początku nikogo nie będziemy po prostu specjalnie zapraszać i myślę, że ludzie zrozumieją aluzję
Nikt się chyba sam nie będzie wpraszał
|
#1182 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Do gina chyba się w piątek wybiorę... |
|
|
|
|
#1183 |
|
Zadomowienie
|
Hej!
Dobre wiadomości z samego rana Beata Gratulacje!!!Śliczne dzieciaczki ![]() U mnie dziś troche lepiej, tzn siku co godzine to standard , ale plecy zaczęly boleć dopiero nad ranem. Niestety męzulek mi sie pochorował i dziś leci do lekarza. Masakra. Ciuszki na wyjście już spakowałam: kombinezonik + czapka i rękawiczki, body z długim i krótkim, pajac welurowy, skarpetki i może jeszcze wezmę takiego grzybka welurowego z kapturkiem Dojarkę tez juz mam, ręczną medela. W razie "w" w szpitalu pewnie użyję elektryczną. Na razie nastawiam się na mega laktację Rożek też kupiłam. Jak się za bardzo nie przyda to będzie jako taka mata , albo zamaist kocyka. Okaże sie w praniu. |
|
|
|
#1184 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Oj ja nie moge sie doczekac, kiedy wreszcie bedzie normalny seks, a nie tylko pozycje ktore w tym momencie sa dozwolone ze wzgledu na brzuch.
|
|
|
|
|
#1185 |
|
Zakorzenienie
|
W szpitalu - już zapowiedziałam - nie życzę sobie żadnych pielgrzymek. Miło będzie jak raz odwiedzą mnie Rodzice (i ew. Brat), być może raz teściowie - choć nie wiem, czy będą przyjeżdżać specjalnie z innego miasta, a poza tym chce przy sobie mieć w szpitalu tylko męża.
Ostatnio się dowiedziałam, że moja babcia - mama Mamy - obraziła się na ładnych parę dni, jak moja Mama po urodzeniu mnie przez cc kategorycznie powiedziała, że nie życzy sobie widzieć NIKOGO poza moim Tatą ![]() ---------- Dopisano o 11:48 ---------- Poprzedni post napisano o 11:46 ---------- Dziewczynki kochane, już trzeci raz na forum spotykam się z określeniem - W RAZIE "W", wcześniej nigdy mi się coś takiego nie obiło o uszy. Co to znaczy?
|
#1186 |
|
Zakorzenienie
|
Priety, Agatkia śliczne brzuszki
|
|
|
|
#1187 |
|
Wtajemniczenie
|
w razie w? W przypadku gdy cos pojdzie nie po naszej mysli, nie tak jak planowalysmy?
Tak mi sie zdaje. Ja tez sobie pielgrzymek nie zycze. Nawet siostre tzeta chce widziec dopiero po kilku dniach.Tz obrazony i twierdzi ze mam w takim razie sama jej to powiedziec.
|
|
|
|
#1188 |
|
Zakorzenienie
|
Ale od czego pochodzi to "W"?
|
#1189 |
|
Zadomowienie
|
W razie "w" czyli wypadku
.U mnie pielgrzymek nie będzie, bo wszyscy są w Polsce Jak już dzisiaj brzuszkujemy to wstawiam mój. Jutro zaczynam 39 tydzień
|
|
|
|
#1190 |
|
Zakorzenienie
|
" w razie W" czyli "w razie wojny"
a z polskiego na nasze: "na wszelki wypadek"
|
#1191 |
|
Rozeznanie
|
hej dziewczyny
SYLWIA, M25, BEATA BATUMI gratulacje , dużo zdrowia dla was i dzieci ![]() długo mnie nie było bo miałam trudny poród, miałam trochę bblusa, przerabialismy już kolkę i zastój pokarmu, siedzieliśmy tydzien w szpitalu bo potrzebne było echo serca, no ale było-minęło teraz juz jest dobrze i mam nadzieję częściej tu zaglądać |
|
|
|
#1192 | |||
|
Raczkowanie
|
Dzień Dobry
Cytat:
ja miałam tak ale tak jakoś koło 20 tyg i to przez 2 tygodnie, w sumie nawet nie wiem kiedy ale samo przeszło. Ale jak to przeszło to gdzie indziej zaczeło ciągnąc Cytat:
a u mnie jest odwrotnie, no ale wymiana partnerów nie wchodzi w rachubeCytat:
Beata, Serentiti, M25 cudowne bobaski, jak zwykle łezki mi poleciały ze wzruszenia że są takie śłodziachne Andziat żałuje że nie załapałam się wczoraj na twoją sesję.. Agatkia Priety Anecka Sysunia Martinix piekne brzuchatki dla mnie wygrywa balonik De28wczoraj znów miałam zalatany dzień, dużo spraw na mieście, diabetolog zaliczony, cukry w normie, obejdzie się bez insuliny, mam trzymać tak dalej w czwartek mam ostatnie usg jestem ciekawa .....
Edytowane przez mimiskierka Czas edycji: 2010-11-03 o 12:01 |
|||
|
|
|
#1193 |
|
Zakorzenienie
|
co do odwiedzin to ja tez wolałabym uniknąć pielgrzymek.....
rodzice tz i rodzeństwo moje i TZa napewno beda chcieli przyjechać ale mam nadzieje ze nie będą to jakieś długie przesiadywania ![]() chcialabym te pierwsze chwile spedzic tylkoz z tz ale tak napewno sie nie da |
|
|
|
#1194 |
|
Zakorzenienie
|
Aliszcze, Martinixx, dzięki
![]() Martinixx, masz bardzo zgrabny brzuszek i też nieduży jak na ten etap ciąży Gustawek
RAZEM OD 5.03.2000. Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór ![]() TYMEK - 26.11.2010 Edytowane przez kretencja Czas edycji: 2010-11-03 o 12:03 |
|
|
|
#1195 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) i ze czuje sie obwiniana i "przepraszam ze jestem w ciazy".. to on: no ale nieee ja nie mam nic do tego, tylko szkoda ze nie mozna Dzis moze jednak cos zdzialamy.. kto wie ![]() Cytat:
Jedni wola dostac jakies glupstwo typu puchar na 18 inni wola cos do czytania ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Zgrabnisia ![]() Cytat:
![]() Cytat:
a co dopiero porod.. MASAKRA! Aczkolwiek lubie jak mi krew z zyly poieraja ale na dloni wenflon boliCytat:
Nie pisz nawet ze nie masz weny! ![]() Fajny bebuś taki akuratny ![]() Cytat:
![]() O ludzie.. zrobilam zupe ogorkowa.. i wyszla taka super kwasna ze mi chyba wszystkie zarazki wygnalo z przelyku Odkurzylam juz i jestem zmeczona. Spac juz nie moge za bardzo w nocy, tak mnie z tylu boli kosc ogonowa i okolice dziwne to takie bo np wczoraj mnie nie bolalo a dzis juz strasznie.. jutro pewnie tez nic mnie nie bedzie bolec..
|
|
#1196 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
albo gdzieś mi umknęłaś ![]() jak się czujesz? ja jutro mam wizytę u Wajlonisa nie mogę się doczekać ![]() --------------- teraz zdałam sobie sprawę że ja nie mam czapki dla małej!!! |
|
|
|
|
#1197 |
|
Wtajemniczenie
|
sysunia super zgrabniutki brzuś
![]() kliwia dziękuję za przepis wypróbuję ![]() priety jaka słodka piłeczka ![]() agatkia a w którym tygodniu jesteś? moja mała też była ułożona miednicowo jeszcze w 31 tc a do 35 już się przekręciła ![]() gustawek no oby było już tylko lepiej, zaglądaj jak będziesz miała chwilkę dziewczynki śliczne brzusie macie :) z tymi odwiedzinami, to wiadomo, że różnie bywa, ja tam bym chciała tylko rodziców i tżta, moja mama zachwalała sobie że przyjechała bratowa do niej i jej pomagała przy dziecku kiedy ona nie miała sił, a tata siedział w domku z nami... tak więc osoba do pomocy musi być
|
|
|
|
#1198 |
|
Wtajemniczenie
|
cześć
![]() niebieskaa - zaszkodzić picie raczej nie zaszkodzi, a nóż widelec może pomoże oczywiście foty z chęcią obejrzę ![]() kotek81 - może nic takiego tam nie ma ![]() KarolinaB - a to chyba zależy od ludzi z tymi zaproszeniami jedni dają, inni zapraszają słownie ![]() z prezentów to może biżuteria albo książka ![]() BeataBatumi - GRATULACJE ![]() m25 - ale masz śliczną tą swoją Madzię Patrycja - na wyjście to planuję tak: kaftanik, pajacyk welurowy, skarpetki, czapa, rękawiczki, kombinezon i kocyk do przykrycia ![]() Paulinka - wszyscy raczej mówią, żeby tych najładniejszych ubranek nie brac, ale weź się oprzyj pokusie, żeby dzidź był śliczny ![]() ja mam kilka welurowych ubranek - jeden pajac z h&m, ogólnie mam większość angielskich marek, ale dlatego, że lumpeksowe ![]() Artystka - czyźby, czyżby się zaczynało ![]() Priety - ale fajny brzucholek torba - ja również w jedną torbę się nie zmieszczę ![]() rożek - posiadam i biorę go do szpitala fotelik - u nas to był jeden z pierwszych zakupów, jeśli ma ktoś samochód to moim zdaniem fotelik jest obowiązkowy ![]() byłam dziś u dentysty i zrobiło mi się słabo, na szczęście w porę zareagowałam i "zjazdu" nie było... tylko jak ja wytrzymam za tydzień bo będzie robić zęba, który jest zatruty do kanałówki
|
|
#1199 |
|
Rozeznanie
|
Witam
Ja noce mam do bani,budze sie co godzine do kibelka a dzisiaj o 4,30 jak mnie dzidzia obudzila kopniakami to mnie meczyla do 5,30.Lobuz jeden ![]() Chcialam sie was zapytac czy tez tak macie ze jestescie twarde wobec swoich tz??Ja teraz mam tak ze jak sie z nim posprzeczam to ciezko mi mu wybaczyc.Ostatnio przegial i wcale mi nie zalezy zeby bylo dobrze bo tak mnie jakos denerwuje na kazdym kroku.Niby przeprosil ale nie tak jak ja bym chciala..wydaje mi sie ze tak na odczep sie.... |
|
|
|
#1200 |
|
Zakorzenienie
|
śliczne macie brzuszki, ogólnie muszę powiedzieć, że zgrabnie wyglądacie w tej ciąży.
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:43.

Chyba dzis rodzic nie bede

Edzia, jak czytam to co dziś piszesz, to mogłabym podać Ci rękę w geście zrozumienia. Mnie od wczoraj też łapie jakaś deprecha, ostatnio też z każdym dniem coraz mi ciężej. Mam wrażenie, ze mały wypełnia mnie do granic możliwości- mam mocno napięta skórę i to aż boli. No, i wrażenia odnośnie seksu podobne. Moje libido nigdy nie było wysokie, ale teraz spadło do zera. Powrót w tej dziedzinie do życia też będzie u mnie ciężki. Dzisiaj zamówiłam śpiworek do wózka firmy womar, z wełną w środku. Mam nadzieję,z e ta wełna nie będzie bardzo śmierdzieć. Odnośnie wagi- przytyłam mniej więcej 7- 7,3 kg (jutro zaczynam 34 tydzień). Dla dzieciątka poza kocykiem, czapeczką zimową i jeszcze może 2 parami skarpetek wszystko już mam.
. Jutro kolejna wizyta u gina. Ostatnio miałam ok 2 cm rozwarcia...

??? 
A niunia jest prześliczna 

dziwne to takie bo np wczoraj mnie nie bolalo a dzis juz strasznie.. jutro pewnie tez nic mnie nie bedzie bolec..
wypróbuję 

bo będzie robić zęba, który jest zatruty do kanałówki