|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#121 | ||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Pół roczku już mamy- raczkujemy i pełzamy :-) Maluszki majowo-czerwcowe 2010 c
Cytat:
Od kilku miesiecy mieszkam na wsi, wśród pól.. i tu kazdy na pola wywozi odchody.. moze nie swoje ale zwierzęce.. Lepszy taki nawóz niż sztuczny ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Na mnie się dziwnie patrzą jak powiedzialam że mleko krowie zalecają dopiero od 3 roku. Tutaj, na wsi nikt nie bawi się mleka w proszku powyzej roku. Tak samo jak w sloiczki czy soczki dla niemowlaków. Juz gadają ze niejadka chowam bo przez sloiczkie nie będzie chciala jesc ![]() Ja nie zaszczepiłam i nikt plakietki mi nie przyczepil. A nawet gdyby to mam to w ![]() Ja ugotowałam raz jedzonko dla Blanki. Więcej było nerwów i pieprzenia się z tym jedzeniem. Gotowanie obiadków jak na razie to nie dla mnie. Dostęp do warzyw i owocow mam. ALe skorzystam z tego potem. ![]() Blanka wstala dzis o 5.30 ![]() Byłysmy na spacerku. teraz spiii.. |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#122 |
Rozeznanie
|
Dot.: Pół roczku już mamy- raczkujemy i pełzamy :-) Maluszki majowo-czerwcowe 2010 c
justin rewelacja jaki swietnyyyyyyyyyyyyy!!!!!! !!!!!!! i zwalszcza druga polowa no cos pięknego! kiedy ja sie doczekam ? hehhee
|
![]() ![]() |
![]() |
#123 |
Zakorzenienie
|
Właśnie Justin, ja nic nie mam do wyboru w Polsce bo faktycznie tu jest spory, nawet ja przy dziecku uczulonym na marchewkę miałam w czym przebierać. Chodzi tylko o to, że nie można wmawiać matkom, że jeśli same gotują to robią źle bo dają mało wartościowe jedzenie i są przez to gorszymi matkami. Albo zastraszać , jak nie zaszczepisz to dziecko wyląduje w szpitalu i zostanie w domu puste łożeczko (reklama szczepień z tv) , bo nie każdego na te szczepienia stać przy naszych zarobkach.
#124 |
Zadomowienie
|
Justin, super Stefcio sie smieje
![]() Mnie sama rozbawilo Twoje brri ![]()
#125 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
ja malemu gotuje, czasem daje sloiczka, powietrzem zyc nie bedzie, nie smakuje mu sloik, zrobie sama, mieska jeszcze nie dawalam, w sloiczkach jest wiekszy wybor, wiec od nich zaczne ![]() chcialam tylko sprostowac czesto idylliczny obraz Norwegii (i pewnie Anglii, Irlandii itd), a reklama jak reklama, na mnie nie dziala tak samo jak nagonki w Norwegii, by zaszczepic sie przeciw grypie swinskiej, gdy bylam w ciazy..tez slyszalam teksty, ze to dla dobra dziecka itd, wode z mozgu robia i juz ![]() ---------- Dopisano o 16:15 ---------- Poprzedni post napisano o 16:14 ---------- Cytat:
![]() ![]() moj malz to samo powiedzial ![]()
Każdy dzieciaczek jest indywidualnością i idzie swoim rytmem. Zaakceptuj to i ciesz się każdym dniem. Nie warto szukać problemów na siłę. ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-48793.png 62-61-60-59-58-57-56-55-54-53 ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#126 | ||||||||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Ja spróbowałabym mojej gwieździe podać takiego chrupasa, a nuż będzie chciała to jeść ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() BF tylko do 1 etapu nie dodaje. Cytat:
Cytat:
Ano - choćby dlatego, że po prostu to słoikowe jedzenie coraz droższe ![]() Cytat:
![]() |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#127 |
Zakorzenienie
|
Justin niezły ten twój śmieszek
![]() ![]() ![]()
#128 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... ![]() Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|
![]() ![]() |
![]() |
#129 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
ups sorki nie wiem dlaczego ciagle mysle ze starsza to Ola ![]() kapuste zasmazana juz jadlam no smakowałam 2-3 łyzki do obiadku i nic jej nie było ---------- Dopisano o 16:53 ---------- Poprzedni post napisano o 16:52 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#131 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() dzis dałam jej tak troche pączka polizac a tam byl lukier jesiooo jak ona sie trzesła oczywiscie poszłam z pokoju bo jej nie wolno i ta w bek bo mama zabrała amm hihihi ---------- Dopisano o 17:00 ---------- Poprzedni post napisano o 16:56 ---------- Cytat:
![]() trzymam kciuki zeby tak daniowi zostało ![]() moja ma podobnie najpierw chce siedziec i sie bawic a w pewnym momencie marud jak nie wiem wtedy wiem ze chce na płasko marud znika ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#132 |
Zadomowienie
|
Witam Was dziewczyny!
Teraz na szybko bez nadrabiania. Czekam właśnie na masażystę w domu, bo w tym tygodniu mam wizyty w domu. ![]() Doczytam was wieczorkiem i pewnie skrobnę coś więcej. Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#133 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
no wiesz ze 2 razy klasnie robi to nieporadnie ale klepie rączkami tylko wtedy kiedy jej to spiewam nie zawsze jej wychodzi bo czasem złapie sie za rece i tak nimi kołka kreci potem sie kapnie ze to nie tak miało być i robi kosi kosi hihih ---------- Dopisano o 17:07 ---------- Poprzedni post napisano o 17:01 ---------- [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;23013408] Dlatego uważam, że w dzisiejszych czasach usg poporodowe dla maluszków powinno być standardem, tak samo, jak usg bioderek. Patrzcie, może nie byłoby u Lusi przepukliny, gdyby sprawa wcześniej na jaw wyszła? Joasiu - to ABSOLUTNIE nie są żadne zarzuty do Ciebie, nie odbierz tak tego, rany boskie! ![]() Ja się cieszę, że nam to usg zrobili teraz, bo przynajmniej spokojna jestem. [/QUOTE] dokładnie gdyby u nas Gin nie wyweszył ze cos tam jest i gdyby po porodzie nie trafiła do tych katowic to tez bym o tej wadzie serca nie wiedziała az strach pomyslec co by było gdyby sie okazało ze to wada operacyjna ![]() powinno być tam że dziecko sie rodzi i robią mu te badania i tak sie przeciez 3 doby leży połowe ba nawet 90% mniej byłoby u dzieci chorób i wad wrodzonych szczescie że Asia to zauważyła i niezbagetelizowała ![]() ---------- Dopisano o 17:11 ---------- Poprzedni post napisano o 17:07 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:13 ---------- Poprzedni post napisano o 17:11 ---------- [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;23014694]Kropka, no dokładnie ![]() kurde moja tez omija etapy moze se mysla po co tak wszystko brac na serio ![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:14 ---------- Poprzedni post napisano o 17:13 ---------- ![]() ![]() ![]()
![]() |
#134 |
Raczkowanie
|
Justin, super śmiech
![]() Dziękuję dziewczyny, przekazałam Szczepankowi co mówicie na jego temat ![]() ![]() ![]() Wysłałam męża z małym do biedronki po serek mascarpone i będę robiła carbonare. Normalnie tylko na to mam ochotę ![]() Fajna pogoda u nas, a ja siedzę jak ten kołek ![]()
#135 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
życze dużo zdrówka ja ospy nie miałam i miałam stycznosc z paronastoma ludzmi co ospe miały i przed tym niz wyszła na wierch w czasie i po i ja nie dostałam ---------- Dopisano o 17:22 ---------- Poprzedni post napisano o 17:16 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:25 ---------- Poprzedni post napisano o 17:22 ---------- [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;23016959]u nas dzisiaj trzeci dzień fajnego zasypiania. ![]() ![]() a wcześniej przez tydzień- normalnie katastrofa... ![]() no niech juz wyjda te zebole ![]() ---------- Dopisano o 17:26 ---------- Poprzedni post napisano o 17:25 ---------- Cytat:
![]() wczoraj łykłam gazowanego napoju dis młoda od rana daje czadu pierdkami hihihi i to głosnymi
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#136 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Także lekarze powinni ufać mamom ![]()
![]() |
#137 | |||
Rozeznanie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;23028477]Też nie jestem naiwna
![]() I jeszcze raz = Polka kupi wszystko ![]() zgadzam sie ![]() a i taki wniosek mozna wyciagnac z tego co napisalam ![]() jak sie ma taki wybor i te nasze ceny ciezko sie oprzec, zas chcialoby sie wszystko dla Bibulka co najlepsze ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() pisalm Slonce wczoraj ![]() ![]()
Każdy dzieciaczek jest indywidualnością i idzie swoim rytmem. Zaakceptuj to i ciesz się każdym dniem. Nie warto szukać problemów na siłę. ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-48793.png 62-61-60-59-58-57-56-55-54-53 ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#138 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
robie wg instrukcji tylko ze płyn to moje mleko ![]() ---------- Dopisano o 17:35 ---------- Poprzedni post napisano o 17:31 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#139 |
Zadomowienie
|
szaja- mam paracetamol - na ulotce pisze - dzieci od 3miesiecy do roku - połowa czopka , lekarka też mi kiedys zalecała tylko pół , wiec chyba nie bardzo cały
![]() może kupie coś innego sama nie wiem ![]() do tego młoda nie chce za bardzo mleka , wiec ją dziś oszukałam troche na obiad szpinak z ziemniakami - uwielbia jesc łyżeczką wiec mam pewnosc ze mi zje .troche popila flachy ale juz po południu zrobiłam kaszke z bananami i o ile ona nie chce zageszczanych butli to taką zjadła oczywiscie na gesto i łyżeczką. dobrze że chociaż pic chce i czesto daje jej cherbatke z rumianku. no i dziś tylko przytulanko i na rączki - jestem cały dzien uziemiona i unieruchomiona ![]()
![]() |
#140 |
Raczkowanie
|
#141 |
Rozeznanie
|
![]() ![]() |
![]() |
#142 |
Zakorzenienie
|
Ja miałam ich nektary (sok + woda) i napoje (te ziołowe właśnie) - każdy napój miał glukozę.
|
![]() ![]() |
![]() |
#143 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Właśnie na ich stronkę weszłam i są tam etykiety z nektarów, wyraźnie pisze, że bez dodatku cukru: http://www.*****************/nasze_p...zki/SOCZEK/389 No ale sprawdzę jeszcze dokładnie jak będę w sklepie...
Edytowane przez ona1981 Czas edycji: 2010-11-03 o 17:15 |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#144 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Z tym "nic nie będzie" to jest tak, że jak się przyzwyczai to kaplica. ![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:31 ---------- Poprzedni post napisano o 18:30 ---------- Cytat:
![]() Albo pomyliłam z Bobo Frutem, bo pamiętam że wypiłam to sama jak przeczytałam nalepkę. ---------- Dopisano o 19:01 ---------- Poprzedni post napisano o 18:31 ---------- Kurcze, chyba mi znowu Misio na noc zasnął. Dziś 18:30, czyli wg starego czasu późno już... Śpi twardo, a zwykle po 30 min bryka. ![]() Edytowane przez kropka75 Czas edycji: 2010-11-03 o 17:31 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#145 |
Zakorzenienie
|
Szaja no właśnie nie-bo głupio:/ Ale obiecałam sobie że to ostatnia zabawka jakiej u mnie dotknęła. Może jędza jestem bo to dziecko ale jak jej rodzice nie umieją wychować to ich problem ja sobie na takie zachowanie u nas nie pozwolę. Nie po to ciułam kasę żeby moje dziecko miało fajne zabawki żeby przyszła taka rozpuszczona mała i wszystko niszczyła. O tym jak oni szanują wszystko można by było książkę napisać.
Ok idę kąpać małą bo marud już nie do zniesienia... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#146 |
Raczkowanie
|
Dziękujemy z Olusią za gratki z okazji miesięcznicy
![]() ![]() Odnośnie dyskusji co lepsze: słoiczki, czy dania gotowe to można by dyskutować latami, ale po co. Niech każda mama robi tak, jak uważa za słuszne. Moim zdaniem najlepiej znaleźć złoty środek, czyli trochę tego, trochę tego. Wszystko z głową i kierując się przede wszystkim intuicją ![]() Nie chce mi się wierzyć, że w słoiczkach dla dzieci jest MOM, czyli mięso oddzielone mechanicznie. Takich bym na pewno dziecku nie podała. Tu nie chodzi o metodę oddzielenia mięsa od kości. Mówiąc w skrócie kości z resztkami mięsa i tłuszczu poddaje się prasowaniu w specjalnych prasach. I te wytłoczyny to właśnie MOM. Zawierają bardzo dużo odłamków kostnych. Są one bardzo drobne, prawie niewyczuwalne i nie zrobią dziecku krzywdy, ale mimo wszystko fakt ich istnienia w słoiczku z zupką sprawia, że na pewno bym jej nie podała. Mogłabym trochę na ten temat napisać, bo jestem technologiem żywności i znam temat od podszewki, ale to chyba nie ten wątek ![]() Jednak naszpikowany hormonami kurczak wydaje mi się jeszcze gorszy, szczególnie dla dziecka. Nawet ostatnio weterynarz sugerował, abym zamieniła w menu mojego psa kurczaka na indyka ![]() Szczerze mówiąc jak przeczytałam, że renomowane firmy mają na pewno towar najwyższej klasy, to błogi uśmiech zagościł na mojej twarzy. Tiaaaa… Od razu przypomniał mi się Constar. Te wszystkie certyfikaty, znaki jakości, a później wyszło, że wędlinki się myje, podwędza i z powrotem do sklepu. Oczywiście komuś trzeba wierzyć, ale też do każdego podchodzić ostrożnie. Odnośnie Loveli to moją Olę właśnie niedawno uczuliła. Wcześniej miałam Jelp i był ok. Ale chciałam trochę taniej to narobiłam ![]() Głos na Szczepanka oddany. Śliczny chłopczyk ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#147 |
Zadomowienie
|
mój skarb już śpi
![]() Co do mleka krowiego to kiedyś dzieci tylko takie piły i nic im się nie stało:/ Mam wrażenie,że coraz wiecej producenci zaczynają nam wciskać. Teraz dziecko nie moze sie obyć bez leżaczka,maty interaktywnej itd....
#148 |
Zakorzenienie
|
Yustyna jak będziesz w sklepie to zerknij na indyka lub kurczaka z Gerbera, wyraźnie jest informacja od producenta, że mięso jest oddzielone mechanicznie
![]() A leżaczek to świetny wynalaze, byle dziecko tylko nie spędzało w nim całe dnie ![]()
Edytowane przez ona1981 Czas edycji: 2010-11-03 o 18:32 |
![]() ![]() |
![]() |
#149 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Co nie znaczy,że jestem przeciwna słoikom.Mam nawet kilka w szafce,w razie w,gdybym sama nie miała czasu ugotować. To samo owocki.Staram się robić je sama,ale czasem ze i słoiczka korzystam. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Na szczęście żyjemy w czasach,gdzie mamy wybór.I każdy robi jak uważa. ![]() A ja??? |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#150 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:36 ---------- Poprzedni post napisano o 19:34 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:10.