Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010 cz.III - Strona 17 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-11-03, 11:40   #481
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010 cz

Cytat:
Napisane przez niezawsze Pokaż wiadomość
no ja tez albo sie doszukuje znakow na sile albo... dzis caly dzien niedobrze mi bylo, najwyzej sie razem przeniesiemy na watek :lipcowo-sierpniowe 2011
Nie noooo, ja nie chcę znowu w takie gorące lato .
Ł. mi nie wierzy, że mam takie podejrzenia :P. Potem będzie zły jak zrobię test bez jego wiedzy...

Cytat:
Napisane przez papeteria Pokaż wiadomość
dzidzia ze smokow probowalam.............
...........
chyba byś nie płakała co ? gorzej z Ł a po cesarce to tez chyba troche szybko by bylo nie ?
Jej... to lipa z tymi smokami . Szkoda Adasia .
No nie płakałabym... ale rzeczywiście po cięciu zdecydowanie za szybko.
Tylko, że ja wierzę, że to jakieś takie przypadkowe odczucie (gin na kontroli po 6 tygodniach jak mnie badał, to podejrzewał jakiegoś mięśniaczka na usg )

Cytat:
Napisane przez Morgana le Fay Pokaż wiadomość
niezawsze, dzidzia - hah! Powiem Wam, że ja też czasem się zastanawiam co jest u mnie grane... ale potem dochodze do rozumu i myśle sobie, że byłoby to niemożliwe ( chyba że tabletki które brałam przez miesiąc nie były zbyt dobre... )

Ale, ale Wy podejrzewacie, czy juz bardziej pewne jesteście ??????
Żadne tam pewne. Ja nie jestem w ciąży .
A jeśli chodzi o Twoje tabletki, to nie wiem czy wiesz, ale ich skuteczność nie jest od pierwszej tabletki , mój gin mówił, że dopiero po 2 tygodniach.

Cytat:
Napisane przez anuszka1401 Pokaż wiadomość
Ja jestem jakby co, ale nie piszę bo nie mam za bardzo o czym Problemów jakichkolwiek typu kolki, krostki, ból brzucha wysypki czy pierdki nie ma. Powiem tylko tyle, że Iga już się przestawiła czasowo i znowu poszła spać po 18-tej i spała do 7. Pozdrawiam
A co z wagą??? Kiedy wreszcie się dowiesz? Powinnyście chyba powoli iść na szczepienie nie?
Cytat:
[/COLOR]Dziewczyny Maja zrobila kupsztala z mnstwem nitek, miala ktoras tak lub wiecie cos wiecej na ten temat? Nitki ten sam kolor co reszta czyli zolte
.............
Kurcze moze to przez o, ze mam 3 dzien jadlowstret, tylko pomysle o zarciu a niedobrze mi sie robi i piersi mnie bola kurcze dziwne
U nas często gęsto są nitki...Ale nie dużo.
Niezawsze, Ty chyba jednak jesteś w tej ciąży

Acha, zapomniałam. Alisa przespała dzisiaj w nocy ciągiem 8 godzin!!!!!!!!!!!!!! To pierwszy nasz raz tego typu.

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013

Edytowane przez dzidziadziumdzia
Czas edycji: 2010-11-03 o 11:44
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-03, 12:08   #482
aniaa22
Zakorzenienie

Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010 cz

Cytat:
Napisane przez eleonoremio Pokaż wiadomość
a te pampersy to z tego co przysyłaja sami czy ze strony pampers?
ze strony pampersa

Cytat:
175zł + dycha za przesyłkę
oki dzieki dzis chyba wystawie bo juz fotki zrobilam

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
my dzisiaj bylysmy na szczepieniu... mala wczoraj skonczyla 3 miesiace i wazy 4980 g jak to pediatra powiedziala... filigranowa z niej dziewuszka. dostalam skierowanie do laryngologa bo mala wg niej ma sapke bo chrumka jak swinka ale to wina krzywej przegrody. no ale zobaczymy co laryngolog powie. ogolnie darcie koparki juz przy kladzeniu na wage, chwila spokoju i przy szczepieniu znowu ryk ale jak tylko wzielam ja na raczki to byl spokoj no i dietke rozszerzamy za dwa tygodnie, zdziwila mnie troche ta kobieta bo powiedziala zeby wprowadzac powoli gluten i mowila cos o kleiku pszennym ale ja takiego na oczy nie widzialam i w ogole jakos troszke za wczesnie mi sie wydaje aby wprowadzac gluten do diety. i powiedziala zebym zaczela od owockow... ale sie raczej do tego nie zastosuje.
oj biedna pewnie sie uplakala strasznie. dziwnie z tym glutenem i tez nie slyszalam o kleiku pszennym
fajnie ze tak sobie gada tak glosno. misio nas tylko placzem budzi

Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość

Acha, zapomniałam. Alisa przespała dzisiaj w nocy ciągiem 8 godzin!!!!!!!!!!!!!! To pierwszy nasz raz tego typu.
ach tylko pozazdroscic takiej nocki

niezawsze nie mam pojecia co to te nitki u nas nigdy nie bylo czegos takiego

zrobilam fotki obu laktatorow i hustawki musze tylko obrobic i damian wystawi
aniaa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-03, 12:22   #483
Alguien
Zadomowienie

Dzien dobry, wlasnie wstalysmy

Cytat:
a jaki kolor mają wasze dzieciaczki?? czy zmieniły się po urodzeniu??
piekne niebieskie

bajka
nie przejmuj sie tak ta waga, moja Milena ma za kilka dni 5 miesiecy, a wazy tylko 6200g. A urodzila sie nie taka malutka, bo 3400g. Taki urok naszych dziewczynek

niezawsze a co intuicja Ci podpowiada? ze jestes w ciazy czy nie?

dzidzia
brawa wielkie dla Aliski!!!
Alguien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-03, 12:24   #484
anuszka1401
Zakorzenienie

GG do anuszka1401

Cytat:
A co z wagą??? Kiedy wreszcie się dowiesz? Powinnyście chyba powoli iść na szczepienie nie?

dla Aliski A jak to zniosły Twoje piersi?
Na szczepienie idziemy w poniedziałek

Jejku, ja bym nie chciała byc teraz w ciąży... My co prawda parę razy bez gumki, ale przerywany i też nieraz o tym myślę
anuszka1401 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-03, 13:01   #485
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Alguien Pokaż wiadomość

bajka nie przejmuj sie tak ta waga, moja Milena ma za kilka dni 5 miesiecy, a wazy tylko 6200g. A urodzila sie nie taka malutka, bo 3400g. Taki urok naszych dziewczynek
no moja niunia urodzila sie 3600g... wiec byl z niej kawal kobietki, a teraz caly czas mam wrazenie ze ona dalej jest taka jak po urodzeniu tyle ze dluzsza... ma 62 cm. jest lekka jak piorko, no ale pani dr powiedziala ze wazne ze w ogole przybiera a ze jest leciutka to dobrze, tym bardziej ze dziewczynka widocznie wdala sie w mojego meza, bo on chuderlaczek

aniaa wierze ze misiowi niedlugo przejda brzuszkowe problemy
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-03, 13:22   #486
Morgana le Fay
Raczkowanie

Wyślij wiadomość przez MSN do Morgana le Fay

Cytat:
Oczka nie wiadomo jaki kolor ani to niebieski ani zielony tym bardziej nie piwny pewnie jeszcze się zmieniają, a jaki kolor mają wasze dzieciaczki?? czy zmieniły się po urodzeniu??
sebastianek urodził się z ciemnymi niebieskimi i ma teraz jasne niebieskie po tatusiu a ona to nie wiem po listonoszu hah

a w ogóle dziewczyny co do ślinienia się i wkładania do buzi wszystkiego co wrączkach to normalne u takich maluchów, nie musi to świadczyc o ząbkach maluszki oznały swoje raczki a co za tym idzie że moga je wkładac do buzi

Kurcze a moja mała cały czas się dźwiga , nie mam takiego bujaczka i nie raz wkładam ja do takiego "prostego" bez bajerów fotelika i cały czas podnosi ta główke i się wykrzywia jak paragraf, leżec nie chce wkurzas mnie
Moja Ana ma błękitne jasne oczy i mysle, że takie juz jej zostaną Od urodzenia robią się tylko coraz jaśniejsze.. Ech ech a ja chciałam żeby miała ciemno brązowe po mnie Moje geny przegrały ...

No właśnie z tym siadaniem, czy to nic złego jak 3 miesięczny maluch tak sobie główke trzyma i ja mu pozwalam na chwilkę posiedzieć ( trzymając za rączki oczywiście). Bo ona to uwielbia, a ja boję się o jej kręgosłup
Morgana le Fay jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-03, 13:22   #487
agravka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Linka24 Pokaż wiadomość
heej...

U mnie porachaaa ja się zmagam z zapaleniem oskrzeli i w dodatku oczywiście Miś się zaraził ma gorączkę i jest strasznie marudny a poza tym dostałam okres i mnie zaleeewa no fantastycznie po prostu...
Nawet nie wiem co u was
Karola nie wiem czy wysłałaś pakę, jak znajdę chwile to zrobię ci przelew.
Trzymajcie się cieplutko, wrócę jak dojdę tu do ładu z nami...
ojoj...wspolczuje...napra wde nieciekawie...zdrow ka zycze
Cytat:

[/COLOR]Kurcze moze to przez o, ze mam 3 dzien jadlowstret, tylko pomysle o zarciu a niedobrze mi sie robi i piersi mnie bola kurcze dziwne
uuu... powiem Ci, ze ja mialam takie objawy ciazy... cieszylabys sie?

Cytat:
wow, zazdroszcze...u nas 5 h to juz standart-od 19 do 24, potem ok 3 i 6
agravka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-11-03, 13:43   #488
Morgana le Fay
Raczkowanie

dzidzia - kochana nie masz pojęci ajak ja Ci tych 8 godzin w nocy zazdroszczę!
Stary 2010-11-03, 13:52   #489
hd2005
Zakorzenienie

niezawsze - może to jednak ciąża

Powiem Wam, że już jeden test robiłam... Hmmmm... wiem, że musimy uważać bo w mojej sytuacji to dość ryzykowne (miałam cc, nie wspominając o późniejszych problemach) ale jakoś inaczej wychodzi

hd2005 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-03, 13:56   #490
Morgana le Fay
Raczkowanie

siala - ej ej co ze zwierzakami ??!!! wez mi powiedz koniecznie! Bo ja tu znajpmych bede pytać, kurcze wcześniej nie byłam akurat a forum jak o tym pisałyście i temat mnei ominął. my tu wszyscy kochamy zwierzaki, więc może kogoś namówię
Stary 2010-11-03, 13:57   #491
agravka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez hd2005 Pokaż wiadomość
Powiem Wam, że już jeden test robiłam... Hmmmm... wiem, że musimy uważać bo w mojej sytuacji to dość ryzykowne (miałam cc, nie wspominając o późniejszych problemach) ale jakoś inaczej wychodzi
ja tez sie cykalam, ale testu nie robilam. zaczelam brac tabsywole nie ryzykowac narazie

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-11-03, 14:08   #492
niezawsze
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Alguien Pokaż wiadomość

niezawsze a co intuicja Ci podpowiada? ze jestes w ciazy czy nie?
ze jestem

Cytat:
Napisane przez agravka Pokaż wiadomość
o
uuu... powiem Ci, ze ja mialam takie objawy ciazy... cieszylabys sie?
6
a mialabym wyjscie

Temperature mam podwyzszona do tego ponad 37

Maciuś
niezawsze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-03, 14:09   #493
hd2005
Zakorzenienie

ja po akcji z onkologią podjęłam decyzję, że nie będę brała tabletek...
Nie chcę ryzykować - to przecież ingerencja w gospodarkę hormonalną

hd2005 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-03, 14:11   #494
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
ze jestem

a mialabym wyjscie

moze to objawy urojone, bo myslisz o tym? ja mialam tak samo przed tym jak zaszlam w ciaze, tak bardzo chcialam ze sie doszukiwalam, a wiem ze w odwrotna strone tez tak jest tez mialam podwyzszona temperature, cycki bolaly, brak apetytu, testy negatywne i zaraz przyszedl okres bedzie dobrze
Mel B 14/14 ✓
Stary 2010-11-03, 14:16   #495
lazurowa
Wtajemniczenie

GG do lazurowa

Cytat:

Dziewczyny Maja zrobila kupsztala z mnstwem nitek, miala ktoras tak lub wiecie cos wiecej na ten temat? Nitki ten sam kolor co reszta czyli zolte

---------- Dopisano o 12:09 ---------- Poprzedni post napisano o 12:07 ----------

Kurcze moze to przez o, ze mam 3 dzien jadlowstret, tylko pomysle o zarciu a niedobrze mi sie robi i piersi mnie bola kurcze dziwne
Jagoda też ma często takie niteczki w kupie. Moja mama mówiła, że to normalne.
Tak w ogóle to nie wiem którą już dziś kupę Mała zrobiła i za każdym razem tylko troszeczkę robi... no ale pieluchę zmienić trzeba, przecież nie może leżeć w kupie a jadę na resztce, bo mama ma dzisiaj kupić w pracy a kończy o 22. Ciekawe czy do tego czasu Jagoda obsra wszystkie pieluchy...

Cytat:
Gratulacje!!! klask i:
U nas 7-8 godzin to już standard.
Stary 2010-11-03, 14:27   #496
agravka
Wtajemniczenie

Cytat:
ze jestem

a mialabym wyjscie

ja bym zrobila jeszcze jeden test.nie umialabym czekac... albo beta dla wiekszej pewnosci
Stary 2010-11-03, 14:33   #497
Siala_Bala
Zakorzenienie

Cytat:
siala - ej ej co ze zwierzakami ??!!! wez mi powiedz koniecznie! Bo ja tu znajpmych bede pytać, kurcze wcześniej nie byłam akurat a forum jak o tym pisałyście i temat mnei ominął. my tu wszyscy kochamy zwierzaki, więc może kogoś namówię
Dzięki kochana za zainteresowanie ale już po ptokach
Zwierzaki "poszły do żyda"
A serio to są u mojej babci Kot obrażony na cały świat wygrzewa się na słońcu a pies gania kury i perliczki jak szalony, więc czasem musi być uwiązany.. ale przeważnie lata luzem razem z małymi "tuptusiami" jakie już u babci były Mają raj na ziemi, u nas Afgan chyba nigdy nie był tak szczęśliwy bo to normalnie dziecko wiatru nic tylko biegać i bawić się

Wzrost 175cm. Start: 90,2
Plan minimum: 70
Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam)

Obecnie: 74,2kg
Siala_Bala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-03, 14:47   #498
agravka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Siala_Bala Pokaż wiadomość
Mają raj na ziemi, u nas Afgan chyba nigdy nie był tak szczęśliwy bo to normalnie dziecko wiatru nic tylko biegać i bawić się
az milo to czytac ciesze sie baaardzo, ze zwierzakom tak dobrze u Twojej babci, dobrze ze to sie tak skonczylo i ze zawsze mozesz do nich zajrzec ja mojego kotka oddalam do tesciow, w dniu jak wyszlam ze szpitala z Ada i sie w nim zakochali, ale mam chytry plan wziac go spowrotem jak bedzie na to czas...moze jak Ada bedzie raczkowac?

---------- Dopisano o 15:47 ---------- Poprzedni post napisano o 15:39 ----------

dziewczyny, ktore karmia wylacznie piersia, kiedy wprowadzacie sloiczki?
Stary 2010-11-03, 14:59   #499
bajka1807
Zakorzenienie

wlasnie przyszla paczka z pampersa zamowilam jeszcze jedna na adres mamuski
Mel B 14/14 ✓

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-11-03, 15:00   #500
agravka
Wtajemniczenie

i powiedzcie mi jeszcze, bo nie mam zadnego rozeznania w tych sloiczkach-jakiej firmy kupujecie?jakie sa wg was najlepsze?i gdzie najlepiej kupowac?tzn najtaniej

---------- Dopisano o 16:00 ---------- Poprzedni post napisano o 16:00 ----------

Cytat:
wlasnie przyszla paczka z pampersa zamowilam jeszcze jedna na adres mamuski
ja zrobilam to samo)))
Stary 2010-11-03, 15:12   #501
Siala_Bala
Zakorzenienie

agravko a czemu oddałaś kotka? Był agresywny w stosunku do Ady ?
I nie wiem czy to dobrze tak mieszać zwierzakowi w głowie..najpierw u was, potem u teściów a jak się już tam przyzwyczai to znowu do was..

Kurrrdeee dawałam własnie małemu marchewkę na smaczek.. ja mu łychę hop do dzioba a on "aaaaaapsiiiiiik"... nie muszę chyba mówić jak wygląda wszystko dookoła w promieniu dwóch metrów..łącznie ze mną skoro byłam na wprost wystrzału

Stary 2010-11-03, 15:17   #502
agravka
Wtajemniczenie

Cytat:
agravko a czemu oddałaś kotka? Był agresywny w stosunku do Ady ?
I nie wiem czy to dobrze tak mieszać zwierzakowi w głowie..najpierw u was, potem u teściów a jak się już tam przyzwyczai to znowu do was..

Kurrrdeee dawałam własnie małemu marchewkę na smaczek.. ja mu łychę hop do dzioba a on "aaaaaapsiiiiiik"... nie muszę chyba mówić jak wygląda wszystko dookoła w promieniu dwóch metrów..łącznie ze mną skoro byłam na wprost wystrzału
oddalam kota, bo balam sie, ze wskoczy do lozeczka... moze masz racje z tym mieszaniem mu w glowie...nie pomyslalam o tym...

swietne z tym kichnieciemjuz to widze:P

moja mala nauczyla sie chlapac i po jej kapieli lazienka jest cala w wodzie
Stary 2010-11-03, 15:47   #503
Siala_Bala
Zakorzenienie

Cytat:
oddalam kota, bo balam sie, ze wskoczy do lozeczka... moze masz racje z tym mieszaniem mu w glowie...nie pomyslalam o tym...

swietne z tym kichnieciemjuz to widze:P

moja mala nauczyla sie chlapac i po jej kapieli lazienka jest cala w wodzie
sama nie wiem jak reagują zwierzęta na takie zmiany ale mnie samej tak tylko przyszło do głowy..
nasz kot omijał małego z daleka a łóżeczko mieliśmy już pół roku rozstawione i kot za każdym razem jak właził to dostawał manto (klapsa w zadek żeby nie było, że kocinę okładałam wałkiem) poskutkowało.. a najbardziej lubiła siedzieć w beciku w łóżeczku

co do chlapania to Seba od kiedy macha kończynami to zalewa nam cały pokój bo kąpiemy go w pokoju na ławie i ja, i tż i ława i podłoga zalane jak nie wiem co xD ale cóż zrobić.. w łazience nie da rady..

Stary 2010-11-03, 16:44   #504
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Cytat:
dla Aliski A jak to zniosły Twoje piersi?
Na szczepienie idziemy w poniedziałek
No jedna była kwadratowa i podłużna- ta co dłużej nie karmiła :P. Ale dały w miarę radę. Czekam na wieści co do wagi Igusi.

Cytat:
dzidzia - kochana nie masz pojęci ajak ja Ci tych 8 godzin w nocy zazdroszczę!
No wiesz...ja poszłam spać trochę później . Ale cieszyłam się jak dziecko i jestem taaak dumna z mojej córki. Dziękujemy za wszystkie gratulacje .

Cytat:
niezawsze - może to jednak ciąża

Skąd ja to znam....

Cytat:
ze jestem
No to życzę Ci tego!!!

Cytat:
[/COLOR]dziewczyny, ktore karmia wylacznie piersia, kiedy wprowadzacie sloiczki?
Wstępnie zamierzam od 6 miesiąca, ale może wcześniej coś mnie skusi

Cytat:

ja zrobilam to samo)))
I ja . Ale ja zamówiłam na siebie, Ł. na siebie i jeszcze moją siostrę zagnałam i zamierzam rodziców Ł. To już 20 pieluch!!!

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-03, 17:08   #505
lazurowa
Wtajemniczenie

GG do lazurowa

Dziewczyny... Która to Elisa P.? Bo już zgłupiałam.
Stary 2010-11-03, 17:13   #506
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lazurowa Pokaż wiadomość
Dziewczyny... Która to Elisa P.? Bo już zgłupiałam.
Morgana
Mel B 14/14 ✓
Stary 2010-11-03, 17:22   #507
lazurowa
Wtajemniczenie

GG do lazurowa

Cytat:
Morgana
Tak też myślałam, ale nie byłam pewna

A jeśli chodzi o wprowadzanie innych pokarmów (Agravka chyba pytała) to ja też zamierzam w 6 miesiącu tak jak Dzidzia.
Jeszcze pogadam z pediatrą dokładnie. Miałam iść wczoraj ale pani doktor się pochorowała i idziemy za tydzień.

Za 40 minut kąpanie. Mam nadzieję, że Mała dziś szybko zaśnie, bo jestem padnięta.

Dobija mnie to, że nawet nie mam do kogo gęby otworzyć..
Stary 2010-11-03, 17:23   #508
niezawsze
Zakorzenienie

Cytat:
ja bym zrobila jeszcze jeden test.nie umialabym czekac... albo beta dla wiekszej pewnosci
tz tez mowi bym zrobila, ja wole poczekac jeszcze i nie chce mi sie jezdzic i kluc znow niepotrzebnie, zrobie test 09 znow
Cytat:

dziewczyny, ktore karmia wylacznie piersia, kiedy wprowadzacie sloiczki?
caly czas nie wiem, czesem mysle, ze bede czekac do 6 m raz chce po 4, chyba jednak sprobuje ok. 4m dac najwyzej jak nie bedzie jej sluzyc to poczekam di 6m

Maciuś
niezawsze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-03, 18:15   #509
aneciaslonko
Raczkowanie

Cytat:
gratuluję
Dziękuję,nadal nie mogę uwierzyć My dziś byłyśmy na szczepieniu-Patrycja tylko troszkę płakała i jak nigdy po powrocie do domu (zawsze była bardzo senna po szczepieniach) rozgadała sie na maksa i nie w głowie były jej drzemkiMała waży 7300g ( w tydzień przytyła 300g).Zamówiłam w końcu wózek (dzięki Karolci) Bolder SD fioletowy z dużą gondolą:dł 90cm a szerkość 43cm (więc mała troszkę w niej pojeździ) Spacerówka też jest super (ma otwierany daszek z tyłu na upały,jest szeroka)ogólnie wózek ma oddzielne daszki do gondoli i spacerówki,niezłe amortyzatory,aluminiowy stelaż,skrętne pompowane koła,które można blokować.Tylko cena wysokawa,ale wzieliśmy na raty,więc damy radę
Już nie mogę się doczekać

A dziś czytałam fajny artykuł o pierwszych świętach ze swoim maluszkiem i bardzo spodobał mi się pomysł zrobienia zdjęć dzieciaczka z bombkami,lampaki,drzewkie m łańcuchami (i ogólnie w świątecznej aranżacji) i rozdania ich po wigilii dla najbliższych jako prezent
aneciaslonko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-03, 18:18   #510
anoxa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aniaa22 Pokaż wiadomość
hce smecic. misiek teoretycznie posluchal wizazowych cioc bo spal do 6 dzis ale nocka byla kiepska. budzil sie co chwile a o 3 mial kolke tzn tak mi sie wydaje bo brzuch mial jak skale i nie dal go dotknac nic go nie uspokajalo dopieo suszarka. nie wiem czy te krople dobre bo w nocy raczej chyba bylo gorzej niz lepiej ale juz wam nie bede smecic codziennie to samo. jak bedzie poprawa to napisze
nawet gdy poprawy nei ebdzie to codziennie czekamy na relacje bo tez zawsze mysle o tym jak zyjecie po nocy dobrze chociaz ze "spaliscie" do 6

Cytat:
anoxa czy Hubcio ma dzis imieninki
tak chociaz ja u maluszkow nie obchodze

Cytat:
Powiem tylko tyle, że Iga już się przestawiła czasowo i znowu poszła spać po 18-tej i spała do 7. Pozdrawiam
super ze sie przestawila bo 17.00 to faktycznie wczesnie

Cytat:
Napisane przez Linka24 Pokaż wiadomość
heej...

U mnie porachaaa ja się zmagam z zapaleniem oskrzeli i w dodatku oczywiście Miś się zaraził ma gorączkę i jest strasznie marudny
wracajcie szybko do zdrowka

Cytat:
ile placilas za medele? bo mam zamiar wystawic i nie wiem jaka dac cene
ja swoja sprzedalam za 170 plus koszta przesylki

Cytat:
no powtorze za jakis czas
ja mialam wpadke z tz, wiec podejzewam.

Dziewczyny Maja zrobila kupsztala z mnstwem nitek, miala ktoras tak lub wiecie cos wiecej na ten temat? Nitki ten sam kolor co reszta czyli zolte
zrobila bym bete bo szybciej stwierdza ale wiem ze niecierpisz igiel

a kupka to podobno sie zdarza gdy mama cos zje np banany

Cytat:
my dzisiaj bylysmy na szczepieniu... mala wczoraj skonczyla 3 miesiace i wazy 4980 g jak to pediatra powiedziala... filigranowa z niej dziewuszka. dostalam skierowanie do laryngologa bo mala wg niej ma sapke bo chrumka jak swinka ale to wina krzywej przegrody. no ale zobaczymy co laryngolog powie.
moze lepiej jak ma byc drobniutka niz miala by miec problemy z waga jesli chodzi o spake to pediatra powiedzial mi ze Hubert tez ma i kazala 2-3 razy dziennie nawilzac woda morska lub sola fizjologiczna

Cytat:
hehe znam tez mi mlody ten numer zrobil

Cytat:
Napisane przez lazurowa Pokaż wiadomość
Dobija mnie to, że nawet nie mam do kogo gęby otworzyć..
wyobraz sobei ze ja juz od 3 tygodni siedze tylko z malym w domu odezwac sie mam do kogo jak gdzies pojade

my dzisiaj bylismy ze znajoma w miescie w sumei ja nei wiele kupilam ona poszalala Hubcio dostal sliniaczek z h&m z tygryskiem i taka ladna bluzeczke a od tej znajomej co z nia bylismy taka pluszowa grzechotke tygryska w ktorej sie zakochal bo go ciumka caly czas

i maz mnie wkurzyl... bo gdzies o 12.00 do 17.00 nie maialm czasu do neigo napisac a pozniej nie mialam zasiegu pozniej juz sie odezwalam i pisze mu ze jak z malym na zakupach jestem to czasem nie mam czasu napisac a ten glupol mi napisal ze mi nie wierzy i nie wie gdzie ja zawsze jestem bo jak niby u mamy jestem albo na zakupach to sie wtedy nie odzywam... a gdzie ja u licha moge byc? blech zazdrosnik ale juz mu to wybilam z glowy

---------- Dopisano o 19:18 ---------- Poprzedni post napisano o 19:15 ----------

aneciaslonko ja tez mam boldera sd z seri ecoline i jestem mega zadowolona nawet dzisiaj znajoma co ma roana marite prowadzila moj wozek i mowila ze duzo fajniejszy od jej wozka jest
anoxa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości