|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3451 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Od niemowlaka aż do roczniaka, teraz kolejny etap-mały rozrabiaka!!! VII/VIII 2
Cytat:
Maciek miał Klebsielle dwa razy tylko w kale, a Amelka ma w moczu, tak? Może miała też w kale i dostała sie do dróg moczowych Dziwne, bo Klebsiella to tzw. bakteria szpitalna ![]() tru
|
|
|
#3452 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Od niemowlaka aż do roczniaka, teraz kolejny etap-mały rozrabiaka!!! VII/VIII 2
Cytat:
Wiem już która, o tej myślałam ![]() Wzajemnie ![]() ---------- Dopisano o 15:35 ---------- Poprzedni post napisano o 15:34 ---------- magi, co tam? Maciuś daje popalić?
|
|
|
#3453 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
, a ja mam jesienny spadek formy i tylko czytam Was ![]() Musisz obrabować duży bank przy takiej liście
|
|
|
#3454 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() hmmmmmm no niby tak, ale jeszcze chyba przyjdzie czas na odstawianie smoka ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:03 ---------- Poprzedni post napisano o 15:57 ---------- Uciekam do diomku
|
|
#3455 |
|
Ola-Unhola
|
My mamy Kiddieland-u lokomotywę sterowaną. Bardzo się podoba i małemu i wiekszemu
![]() Największy narzeka na odgłosy ![]() Idziemy na tańce ![]() Spokojnego wieczorku, do jutra
|
#3456 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Bylismy na spacerze, ale tylko 1,5 godziny, bo zaczela leciec mzawka, a ja mialam jeszcze zakupy, to nie chcialam tak spacerowac.
Teraz Antonio spi, wiec gotuje obaid, pije kawke i zerkam do netu ![]() Cytat:
![]() My nie mamy zyrafy, a konika juz tez nie, bo Antonio go nie polubil, za to kocha swietliczka ![]() Zabawek mamy duzo, ale Antonio ladnie sie nimi bawi, nie jest dzieckiem, z ktorym trzeba sie non stop bawic i zajmowac. Cytat:
![]() Nawet nei wiem, jak cie pocieszyc. mam nadzieje, ze szybko sie pozbedziecie tej bakterii Cytat:
![]() Widze, ze na wszystko przychodzi odpowiednia pora. Z niekapka tez nie pil wieki, a potem nagle sam zaczal, wiec mysle, ze z jedzeniem bedzie to samo. Butle dostaje rano i wieczorem, w ciagu dnai pije z niekapka. Smok chcialabym odstawic ok 2 roku zycia. Nocnik idzie nam srednio, raz chce siedziec, raz nie. daje mu czas po prostu i nie zamierzam go do tego zmuszac, chociazby wszystkie watkowe dzieciaczki juz to dawno robily ![]() ![]() Cytat:
![]() U nas zabawki z Kiddielandu sa trudnodostepne, wiec bede brac, co bedzie ![]() ja chce Duplo i klocki drewniane o bujaku myslalam, ale chyba kupie mu jakis pojazd do odpychania nogami tatus kupil samochod na baterie, taki duzy do samodzielnej jazdy , Załącznik 3509300 stoi juz w garazu, czeka na zlozenie. Byla to okazja cenowa, 50% mniej, bo za normalna cene nie daloby rady kupic. kupie mu pewnie tez cos z tego, a reszta poczeka na jakas inna okazje: Załącznik 3509304Załącznik 3509305Załącznik 3509306Załącznik 3509307 Cytat:
![]() My mamy taka rybke nemo, misia jeszcze z inkubatora i mniej kochanego swiatecznego reniferka ![]() a niania ma krowe Cytat:
|
|
#3457 | ||
|
Zakorzenienie
|
mariolasl a na tych zdjęciach z zabawkami ta niebieska lala, stworek, czy co... to co to jest??
Cytat:
![]() Cytat:
![]() U nas dzisiaj luzik. Dobrze, ze Ninka z babcią poszła do południa na spacer, bo już jak ja wracałam z pracy po 15:00 zaczął się deszcz Teraz biega po domku z zabawkami. No właśnie... odnośnie zabawek, to moja Ninula uwielbia swój wózek dla lali - spacerówkę TAKĄ. Wszędzie z nią chodzi ale zaczęła się nią bawić dopiero teraz kiedy potrafi sama chodzić. Wcześniej nie zwracała na nią uwagi. Wozi w niej swoje kółka, takie co układa dziecko od największego do najmniejszego Do spania ma swoje mięciutkie misie - delfinka, misia, niedźwiadka i bałwanka. Wszystkie muszą być obok w łóżeczku kiedy zasypia. Co do tego Waszego konika do usypiania, to u nas by to nie zdało egzaminu, bo Nina pobudza się wieczorem przy zasypianiu jak tylko widzi jakikolwiek światełko więc to nam by wcale nie pomagało. Ta Wasza żyrafka, to dalej nie wiem co to jest Ostatnio Ninula nauczyła się sama nakręcać bączka Lubi też zabawy dużymi autami i dźwięki jakie wydaje jej "mini-laptop"![]() Teraz mam pytanie - czy orientujecie się, czy tran może być podany dziecku razem z herbatką, znaczy może być do niej wlany i tak podawany? Nie będzie przez to tracił swoich właściwości? Na opakowaniu nic o tym nie napisali i nie wiem... bo Nina zaczęła go pijać w herbatce, z łyżeczki odmawia. |
||
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#3458 |
|
Zakorzenienie
|
Cinusiowa, moje dziecko z tych, co ogladaja dobranocki, a to jest Iggle Piggle z "Dobranocnego ogrodu"
, generalnie trzeba go uspac i zamyka oczy ![]() . Reszta zabawek tez kreskowkowa, z tych, ktore on bardzo lubi. Jak widzial je w sklepie, to az piszczal z radosci, a nieczesto mu sie to zdarza.
|
#3459 |
|
Zakorzenienie
|
mariolu bardzo fajne zabawki wstawiłaś. Ja musze powoli zacząć sie rozglądac za prezentami.
Póki co robie sobie Tzn byłam u fryzjera dzisiaj i kupiłam sobie kurtkę w Vero Modzie. W końcu nie będę marzła.
|
|
|
|
#3460 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3461 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeszcze autka lubi, tylko takie prawdziwe, nie dzieciowe ![]() Mamusi rowniez sie nalezy. Ja tez sie ostatnio troche obkupilam ![]() Miramej, odgapilam znikopis
|
|
#3462 |
|
Zakorzenienie
|
a co to co to? bo musiałam przeoczyć...
|
|
|
|
#3463 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Miałam na myśli jakąkolwiek ![]() Napaliłam się na tą wywrotkę przez was ale chyba mamy za mały metraż mieszkania i za dużo większych zabawek.![]() Cytat:
A co do zabawek to jeszcze wam powiem co u nas oststnio jest hitem: miska kuchenna z wsypanym grochem
|
|
#3464 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() taka zwykła, ale o taką mi chodziło, aby tylko nie była pikowana ![]() Edytowane przez Wojtusia Czas edycji: 2010-11-03 o 19:54 |
|
|
|
|
#3465 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
z reserved, szukam jeszcze jakiegoś płaszczyka takiego elegantszego ale chyba na chęciach się zakończy, jakoś w tym roku nic mi się nie podoba
|
|
#3466 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
protestuje i prosi, żeby Jej dać. Dostaje tylko do zasypiania (zresztą już od dawna).Na nocnik siada i wstaje i wie, że tam sisi się robi. Zdarzyło Jej się parę razy ![]() To prawda, że każde dziecko po swojemu. Dam Jej czas Podjęłam temat jedzenia bo byłam niemal pewna, że tylko Zuzka z wątkowych dzieciaczków wypina się na samodzielne jedzenie łyżeczką. Cytat:
![]() Zmuszać też nie chcę, chciałam zachęcić bo przecież potrafi sama. |
||
|
|
|
#3467 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
forma pójdzie sio!Wiem, a że się nie nadaję, to będzie też lista na inne okazje ![]() Cytat:
Fajne auto, full wypas , maskotki też, nie znam żadnej ![]() To jest Ich dwóch ![]() Cytat:
, pokażesz się? I kurtkę? ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 20:22 ---------- Poprzedni post napisano o 20:14 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
I po kąpieli ostatnio dajemy, bo widzę, że się męczy, ale wtedy bardziej go sobie gryzie.Kuba też wie, co do nocnika się będzie robiło, ale pewnie nie wie, jak to technicznie będzie wyglądało ![]() No widzisz, a Kubuś też, a co ![]() Ja już przyjęłam, że teraz taka faza. Kuba np. jednego dnia uwielbia gruszkę, następnego aż Go wzdryga na jej widok
|
|
|
#3468 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja trzymam w lodówce gryzaki, dość chętnie je jeszcze Zuzia gryzie. ![]() A co ![]() He he he no racja, u nas też tak jest czasem
|
|
|
|
|
#3469 |
|
Wtajemniczenie
|
a powiem Ci ze sama w szoku jestem, miałam obawy( i odkurzacz w pogotowiu) tymczasem mała wkłada raczki, stópki czasem ,przesypuje mniejszą miseczką ale nie wysypuje Jak jej się coś wysypie to sama zbiera i wkłada do miski ![]() A co do nocnika -Martynka ma teraz fazę pod tytułem - misiu idzie sikać Duma z niej jestem
|
#3470 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
jak tak Was czytam to stwierdzam, ze moj maly jest naprawde ubogi w zabawki
|
|
#3472 | ||
|
Zakorzenienie
|
witajcie
Cytat:
my też jej nie mamy Cytat:
raz bawiła się u znajomych nim,potem obejrzałam w sklepie, ale funduszy brak, a jak były to domku nie było i nie ma do teraz, chyba pod choinkę zakupię Firma mi podpasowała. Mąż kupił muzyczny kuter czy jakoś-sorter i bardzo przypadł nam do gustu. Odnośnie sorterów w małym paluszku ma ślimaka FP i hipcia z bączkiem w środku.Czas na nowy z większą ilością elementów. Nadrabiałam i nadrabiałam i ledwo na Top się wyrobie Odgapiłam przepis.Zrobiłam dziś na deser Laurze kasze jaglaną z suszonymi owocami: jabłko, gruszka, figa,rodzynki, śliwki,morele i orzechy laskowe.Zblenderowałam+ka sza i zajadała tak że ho ho i zasyciło ją na maxa bo pół mleka zostawiła. dobranoc
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
||
|
|
|
#3473 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:02 ---------- Poprzedni post napisano o 21:51 ---------- podejrzałam na All co to ten odkrywczy domek, no i przyznam że fajne to jest, tylko drogie. Ide oglądać Top i poucze sie troche. |
|
|
|
|
#3474 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kubuś już nie chce gryzaków Cytat:
![]() Ślicznie , a skąd Ona wie o podcieraniu pupy papierem?Cytat:
![]() Kuba do sortera tylko kółko świadomie wkłada, reszta na chybił-trafił ![]() Kurczę, a Kubę czyści po suszonych owocach ![]() ---------- Dopisano o 22:25 ---------- Poprzedni post napisano o 22:20 ---------- Co myślicie o tych bujakach? http://allegro.pl/playskool-bujak-zy...285307620.html http://allegro.pl/little-tikes-konik...298557901.html
Edytowane przez Miramej Czas edycji: 2010-11-03 o 22:22 |
|||
|
|
|
#3475 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niemożliwa ![]() Cytat:
![]() Chyba kupię takie Zuzi bo chcieliśmy kupić klocki ale nie mogliśmy się zdecydować ![]() Podoba mi się ten Little Tikes i kiedyś o nim myślałam. Może coś na gwiazdkę Zuzi kupię Pomyślę ale czasu coraz mniej bo zaraz zacznie wszystko drożeć ![]() Idę poczytać do łóżka. Dobrej nocki |
||
|
|
|
#3476 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, ale myślę, że to zakup na lata. Klocki są ładne, dokładnie gładkie, wyglądają sympatycznie. Początkowo chciałam kupić 100 szt., ale pomyślałam, że wystarczy 50 na początek i uważam, że dobrze zrobiłam.Mnie z wyglądu ta żyrafka się bardziej podoba, napisz na co się zdecydowałaś ![]()
|
|
|
#3477 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kliknęłam te klocki myślę, że spodobają się Małej i też myślę, że 50 szt wystarczy Żyrafka ładna ale Zuzka by nie mogła za bardzo się rozbujać tak mi się wydaje przynajmniej.Idę w końcu
|
|
|
|
|
#3478 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
my mamy te klocki od paru lat i nic sie nie zniszczyly
|
|
#3480 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:21.

Nie miała wcześniej tej bakterii. Do tego Amelka miała biegunkę i dupinkę ma tak odparzoną, że szok
nie wiem już czym to smarować, wygląda jakby ją ktoś ogniem poparzył i takie krostki powychodziły
Dziwne, bo Klebsiella to tzw. bakteria szpitalna 
MACIEJKA SYNEK KOCHANY 

Wiem już która, o tej myślałam 

, a ja mam jesienny spadek formy i tylko czytam Was

NIE LUBIĘ TROLLI

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
, a skąd Ona wie o podcieraniu pupy papierem?