|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2611 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: 2010 - Wrześniowo-październikowe mamy - ze wszystkim sobie świetnie radę damy :
|
|
|
|
#2612 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: 2010 - Wrześniowo-październikowe mamy - ze wszystkim sobie świetnie radę damy :
Cytat:
Nie wiem juz po prostu co robić, a zrobię wszystko aby częściej kupki sadził Cytat:
Zapisała Debridat który jak widać, nie pomagaCytat:
-suszone śliwki -8pak Activii -2 kg jabłek Będę też wcinać owsiankę na śniadanie i zobaczymy jaki efekt nastąpi ![]() Cytat:
Mój Filuś dla odmiany ma wzmożone napięcie w rączkach, byłam w 2 razy u rehabilitantki i teraz ćwiczymy zawzięcie W ogóle to polecam Wam odwiedzić rehabilitanta dziecięcego, świetne są te ćwiczenia ogólnorozwojowe. Filuś od razu lepiej główkę trzyma i jest coraz silniejszy Cytat:
Cytat:
Filuś po wsadzeniu mu połówki czopka zrobił wreszcie big kupę ![]() Dzięki dziewczyny za wsparcie, naprawdę nie pomyślałabym kiedys, że zwykła KUPA przyniesie mi tyle zmartwień ![]() Teraz skarbeczek smacznie śpi, wykąpany, nakarmiony
|
|
#2613 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
normalne, że na mleku z cyca robią się zaparcia
|
|
|
|
|
#2614 |
|
Zadomowienie
|
|
#2615 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no tak kupa potrafi zmatrwić, dobrze że się udało... wiecie co poczytałam na necie i dziecie powinno podwoić wagę urodzeniową między 4 d 6 mce więc nie wiem czemu się ta pediatra tak zmartwiła, może dlatego że mały dużo przytył na początku po ponad 2 kg w 6 tyg, a teraz w tyle samo niecały kg... no ale jednak przytył w normie... w dolnej granicy ale jednak...
|
|
|
#2616 |
|
Rozeznanie
|
Mam nadzieję, że dziś Was nadrobię
ninaad, trzymam kciuki za pełne mleczarenki! Mpik82, kolejna śliczna mamuśka! Chyba tylko ze mnie takie pokractwo ![]() IlonaN2, słodziachny ten Twój Franek! Chyba mu się strasznie podobało to werandowanie, bo smacznie sobie spał Mój też przespał pierwszą wizytę na balkonie, ale równe 30 minut i krzyk żeby Go zabrać ![]() Weronisia, jak ten Twój okruszek miodowo śpi i w łóżeczku i w wózeczku! Ray, już w szpitalu jadłam jajko na twardo, a chyba wiedzą co mają podawać dla karmiących mamusiek nie? Nawet jajeczniczkę na mleczku już pochłonęłam i Małemu nic nie było. To co można jeść, a czego nie zależy tylko i wyłącznie od brzuszków naszych maluszków ![]() kaska1980, z tego co słyszałam w SR i od swojej położnej to nie ma czegoś takiego jak chudy i tłusty pokarm... Iloneczka33, mam nadzieję, że wczorajsze wyginanie się sprawiło Ci wielką radość! No i że nic sobie nie uszkodziłaś ![]() ycnan, razem z Frankiem życzymy dla Boryska szybkiej poprawy twarzyczki i główki! Zuziczka, Olo robi cudowny dziubek! czita81, taki aniołeczek w domku to istny cud! aaneczka1984, dużo zdrówka dla Twoich chłopaków! A dla Ciebie wiele energii, bo ja czasami nie wysypiam się przy jednym dziecku. Chyba nawet nie jestem w stanie wyobrazić sobie przez co przechodzisz i jak musisz być zmęczona... Trzymaj się dzielnie i odpoczywaj w każdej wolnej chwili Śliczniaste te Twoje chłopaki! A jak słodko razem lulają bordowa, ja już w szpitalu przeżyłam szok z tymi dziąsłami, bo jak Mały otwierał buźkę to ciągle widziałam w tym samym miejscu na dziąsełku coś białego i pierwsze co mi przyszło do głowy to ząb Mam pomysły co? Ale to pozostałość po mleczku, które konsumował. Niestety do tej pory często mu w tym miejscu zostaje mleczko ![]() forssiczka, dużo zdrówka dla synka! naked21, mój Mały też jak narazie uśmiecha się tylko do cycusia (jego najlepszy przyjaciel) i to zazwyczaj jak już się naje i wypuści go z buźki, a ja choćbym chciała upolować ten uśmiech do zdjęcia to nie da rady ![]() Trzymam kciuki za jak najszybsze pojawienie się kupki! Doczytałam, że kupa zrobiona! Gratulacje ukończenia 2 miesięcy! ![]() Co do dławienia przy cycusiu i pierwszej pomocy to podnoszenie do Góry od razu mu pomaga. Jakbym Go położyła do dołu to chyba wsio by wyrzygał ale bardzo dziękuję za informację Zuziczka, mój Franek też lubi robić kupkę w czystą pieluszkę ![]() Ooo dobrze, że jest jakaś wieść od Klarissy, bo właśnie miałam pytać czy któraś nie wie co się z nią dzieje... martucha84, dużo zdrówka dla Patryczka! Szczęśliwa, pewnie byłaś bardzo zdziwiona jak zobaczyłaś takie nitki i supełki? Mi też wpierali, że to rozpuszczalne i nawet dopytywałam 5 razy. W takim tempie jak one się rozpuszczają to do wiosny by im zeszło Dobrze, że przyszła położna i mnie "zoperowała" ![]() Okresu nie zazdroszczę i mam nadzieję, że mnie szybko nie dopadnie ![]() Tak, tak też dostałam kupę kartonów z ulotkami, gazetami i próbkami. A co ciekawsze to trzeba było jeszcze jakieś durne ankiety wypełniać No, więc nadrobiłam i co z tego? Pora iść spać Dobranoc mamuśki! Przespanej nocki życzę
|
#2617 |
|
Wtajemniczenie
|
fossiczko podobno po 1. miesiącu dzidziolki wchłaniaja maminy pokarm niemal w całości dlatego kupki robią rzadziej- norma raz na 10 dni
ale skoro mój Filus wyraznie sie meczył to ja to za normalne nie uznajęmartucha nic sie nie martw, kto jak to ale Pat wygląda super zdrowo za tak szybką interwencję, masz racje nie ma co zwlekać. Załatwcie sobie tylko rehabilitację [ czy będzie konieczna czy nie] na nfz bo to dość droga impreza ![]() tifio a to mój szczęsliwy wykupkany królewicz [upowlowałam nareszcie kilka uśmieszków
|
#2618 |
|
Zadomowienie
|
naked, super, że Filipek w końcu zrzucił balast. Oby teraz już by ło wszystko ok.
martucha, Nie musi przecież przybierać równomiernie. Raz więcej, raz mniej.U mnie, chyba troszkę więcej mleka, choć mały nadal je z obu piersi. Zjada teraz z jednej, odpływa na 2 minuty i woła o jeszcze. Ale to mi wygląda bardziej na takie zapychanie się niż "jestem głodny". Zobaczymy, co będzie dalej. W każdym razie w nocy, po 4h przerwie piersi były pełniejsze i czułam, że mleko tam jest. A do tej pory miałam wrażenie, że są kompletnie puste. |
|
|
|
#2619 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ps.Ale widzę, że jednak już Filipkowi "poszło" |
|
|
|
|
#2620 |
|
Wtajemniczenie
|
ycnan- oby
![]() anilkadro- a coś pomogło??
|
#2621 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
tak tak, wiem ze wchłaniaja, stąd kupki rzadziej, bardziej mnie zdziwiło ze zaparcia jako norma po matczynym mleku, bo te podobno częsciej dotyczą dzieci karmionych mm, bo mleko matki ponoc działa wlasnie przeczyszczająco, przynajmniej w poczatkowych tygodniach
|
|
|
|
|
#2622 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny takim maluszkom nie wolno robic lewatywy!!!
ja wiem co pisze moja starsza corka ktora ma prawie 3 lata cierpi na zatwardzenia nawykowe.... w desperacji tez myslalam o lewatywie ale kazdy lekarz u ktorego bylam mowila ze takim dzieciom tego sie nie robi! chyba ze na prawde jest bardzo duza koniecznos... mozna dziecku uszkodzic jelita po prostu.... naked zapytaj pediatre o lactulozum. moja corka to bierze, to jest syropek ktory rozwadnia kupke. efekty sa po kilku dniach. debribat dziala wypychajaca a lactulozum rozwadniajaca. moja corka brala oba leki naraz wtedy byly efekty. martucha nie martw sie, dorbze ze dostalas skierowania. oni czesto daja zeby sprawdzic po prostu my z corka starsza tez jezdzilismy a to do neurologa a to na usg ciemiaczka bo "cos im sie wydawalo" ale zawsze lepiej sprawdzic.
|
#2623 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny po cesarce: jesli cos Was boli, idzcie na USG blizny. Ja wczoraj bylam i niestety wyszlo tak jak myslalam.
Na cale szczescie nie znosilam wozka.. Blizna goi sie ladnie, ale sie przeciazylam, sa zrosty i jak dzwigalam to cos mi peklo kolo szwu. Szew caly, ale cos sie zaczelo dookola niego tworzyc i w tym momencie nie powiedza na 100% co to jest. Musze sie zglosic jeszcze raz za 4 tygodnie. Kazali mi przestac dzwigac, oszczedzac sie, duzo wypoczywac i nosic tylko dziecko. W dodatku wyniki krwi nie zaciekawe, bo wynika z nich, ze moge miec zbyt duza krzepliwosc, a to byloby zle dla gojacej sie rany. Ale juz mi pobrali znowu krew, do jeszcze innych badan...
Uwielbiam moje życie po zmianach. Przeszłości nie zmienię, ale muszę pracować na lepszą przyszłość Bardzo, bardzo, bardzo szczesliwa Nasze Drugie Dziecko ![]() Edytowane przez Paula SHIN Czas edycji: 2010-11-04 o 07:14 |
|
|
|
#2624 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no i dziękuję za ciepłe słowa będzie dobrze![]() Cytat:
![]() a po drugie to rehabilitacje jeśli będzie konieczna bo najpierw spotkanie z lekarzem to będzie na nfz, chociaż mąż stwierdził że jak by było coś bardzo nie tak (odpukać) to weźmiemy jeszcze dodatkowo kogoś prywatnie... ale on pewnie nie zdaje sobie sprawy ile to kasy.. no tak i pani doktor powiedziała to samo, że lepiej sprawdzić bo w tym malutkim wieku szybko się to niweluje zresztą Pat będzie to traktował jak zabawę a nie zajęcia ![]() Cytat:
ciesze się że mleka jest więcej trzymam kciuki żeby tak było dalej.. ![]() Cytat:
i mam nadzieję że będzie tak jak piszesz ![]() Cytat:
dziękuję jeszcze raz za ciepłe słowa, wasze wsparcie jest nieocenione..
|
|
|
#2625 |
|
Zadomowienie
|
Tifio
\Martucha popieram dziewczyny Na pewno wszytko jest dobrze, ale dla własnego spokoju kontrola jest ok Paula no to nieźle Ja tez powiedziałam położnej że przed wczoraj miałam osty "krwotok" stwierdziła że za dużo dźwigam No i może coś w tym było bo ciężkie pranie i tym podobne dźwigałam ![]() Ray ja też słyszałam że nie można robić dzieciom lewatywy... Szok Moje dziecię śpi do południa ![]() Nocka już od kilku dni taka sama O 19-stej kąpiel, o 21 dopiero sen i do 24.30 dziecię śpi. Potem juz co dwie godzinki równo wstaje a nad ranem koło 5 zaczyna trzeszczeć i mamusia już spać nie może ![]() Jutro będziemy obic :dzień dziecka" i nie wykąpie chyba małego (no chyba że sama to zrobię) bo TZ UWAGA zorganizował DEBATĘ PREZYDENCKĄ ( panów Majchrowski, Duda i Kracik) czyli 3kandydatów na prezydenta Krakowa I jutro jedzie o 18-stej właśnie na nią heheh Zrobił to z jakimś kolegą z osiedla i chcą poruszać problemy zalewania naszych terenów po każdym większym deszczu no i inne też Właśnie weszłam na wagę jutro mija dwa tygodnie od porodu a ja już wróciłam do wagi z przed ciąży Teraz zostaje mi zrzucanie dalej bo chce troche tych kilogramów zrzucić Na brzuchu został troszkę zwis ale nie jest tak źle Była wczoraj położna i powiedział że krocze (rana) zagojona macica sie elegancko obkurcza więc jest niezłe A te bóle to normalne tam w środku główka dziecka wszytko podrażniła i to musi się ponaciągać. Choć dziś już jest o niebo lepiej A dziewczyny czy wy też macie (miałyście) takie ogromne apetyt Bo ja się w nocy budzę i potrafię kilka biszkoptów zjeść ![]() Hahahha Franek wydaje takie odgłosy że TZ sędzi w pokoju obok i się pyta czy ja tam owieczkę mam ![]() Aha a jeśli chodzi o piesi (bo pisałam że mam flaczki) to od wczoraj wieczór znowu wielkie banieeeeee Edytowane przez IlonaN2 Czas edycji: 2010-11-04 o 09:35 |
|
|
|
#2626 |
|
Zadomowienie
|
martucha, nie łam sie dziewczyno... załoze sie tak naprawde Patrykowi nic nie jest, a ze pediatrzy to chyba najbardziej przewrazliwiona specjalizacja medyczna to czasem wynaduja takie rzeczy ze glowa mala, z drugiej strony ciezko im sie dziwic, jak non stop mają do czynienia z jeszcze bardziej przewrazliwionymi rodzicami, kotrzy dopiero robia widly z igly...
![]() Juz nie raz slyszalam (sama zreszta osobiscie na wlasnej skorze jako dziecko doswiadczyłam), ze piediatra wynajdydwal jakiec cuda niewidy, pozniej okazywalo sie ze tak naprawde nic sie zlego nie dzieje... jestes mama i jestem pewna ze jesli naprawde bybloby cos Twojemu dziecku to sama bys to wyczuła... naked nie zebym chciala zawiazywac tu jakies kolko wzajmenej adoracji, ale Filip to super przystojny bobas niestety tak jak juz elenka zauwazyla chyba stety/niestety urode chyba odziedziczył po swoim stowyrzcielu ![]() w O-wie jest TESCO?gdzie? slyszalam ze nawet McD otworzyli? normalnie miasto kwitnie cała para
Jestem, bo fotografuję.... ![]() http://martalipinska.blogspot.com/ _________________ fotografia rodzinna, noworodkowa, niemowlęca, ciążowa i ślubna Edytowane przez mszu Czas edycji: 2010-11-04 o 09:22 |
|
|
|
#2627 |
|
Wtajemniczenie
|
Czy wasze dzieciaczki maja zimne dlonie? caly zawsze jest goracy a raczki ma zimne
![]() Dzis mi powiedzila kolezanka ze na pneumokoki lepiej dziecko szczepic po 6 miesiacu bo wtedy przyjmie dwie dawki, a jezeli zaszczepie go wczesniej to bedzie mial trzy. Czy to prawda? Edytowane przez waniliaania2009 Czas edycji: 2010-11-04 o 09:39 |
|
|
|
#2628 | |
|
Wtajemniczenie
|
Ja też jadam jabłka w hurtowych ilościach i pyszną owsiankę. Zaraziłam owsianką całą rodzinkę, nawet moja 3 letnia córka wciąga ją z pasją
![]() A owsiankę jem bez mleka, z jabłkiem tartym, płatkami owsianymi i suszonymi owocami. Mniam. Wiecie, że owsianka jest na 3 miejscu na liście najzdrowszych pokarmów na świecie? Zachęcam, choć wpływa znacząco na przemianę materii![]() Cytat:
Zachęcam, jak macie możliwość, żeby się trochę lub bardziej poruszać. Z oferty wybrałam Zgrabne Uda i Pośladki a w soboty Pilates. Po pierwszych zajęciach wieczorem miałam tyle powera, że do 3 w nocy sprzątałam mieszkanie!!!Kurcze, mały ma katarek . Nie cieknie mu z noska, tylko furczy w środku. Fridą mało co wychodzi, a furczy dalej... Co podajecie poza solą fizjologiczną/Sterimarem, Fridą i maścią majerankową? Ma ktoś jakieś inne sposoby na walkę z katarem?
|
|
#2629 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ineczka ja przed ściaganiem fridą kropiłam Milecne solą morską a po kilku minutach dopeiro Frida ![]() Dziewczyny, myśle nad kupnem NOSIDEŁKA, czy któraś ma?Jakie jest dobre..????
|
|
|
#2630 |
|
Rozeznanie
|
Martucha - trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze
. A z wagą chyba nie jest aż tak źle, na pewno Patryczek szybko podgoni te brakujące gramy Mój Filip też w 6 tygodniu waży 5480g, czyli 2 kg przytył od urodzenia Naked - śliczni jesteście za Filusiową kupkę ![]() Paula - uważaj na siebie i nie dźwigaj kochana waniliaania - mój też ma często zimne łapki, nóżki i czasem nawet nosek, ale kark zazwyczaj ciepły Mój mały też się męczy przy kupce, ale robi jedną dziennie, z tym że nad ranem męczy go brzuch i wtedy marudzi, dziś np. od 5 do 7 marudził, później zasnął i spał do 8. W ogóle to Filip jakoś tak niespokojnie śpi, co przyśnie to się budzi, przeważnie w dzień, choć w nocy też tak ma czasami, macha rączkami, denerwuje się.....sama nie wiem co o tym myśleć, chciałabym żeby spał spokojnie bo się męczy maluch. A pytałam pediatry to mówi że dzieci tak mają, może im się coś śni albo odreagowuje wrażenia z dnia...ja to rozumiem ale on ma tak prawie cały czas... Czy wasze dzieciaczki też tak niespokojnie śpią??? Edytowane przez martynka81 Czas edycji: 2010-11-04 o 10:09 |
|
|
|
#2631 | ||||
|
Zadomowienie
|
Hej Mamuśki.
Dzisiaj postanowiłam odpuścić sobie poranną drzemkę z córcią i zamiast gnić w łóżku do 11 to poprasować i posprzątać. Oczywiście córcia śpi a ja zamiast sprzątać to wizaż no i ani się nie wyśpię ani nic pożytecznego nie zrobię. Kiszka....Dzisiaj na 17:30 jedziemy do poradni preluksacyjnej. Przy badaniu bioderek rozbierają dziecko do naga? bo nie wiem jak ją ubrać. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Nie dźwigaj i odpoczywaj. Cytat:
A z pneumokokami to chyba tak właśnie jest.
|
|
#2632 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
W nocy Franek śpi ok Tzn miedzy 21 a 4 rano Od czwartek zaczynają się stęki , jęki i tym podobne i to już chyba jakaś drzemka jest i tak do 11 przed południem potem znowu zasypia i do samej kąpieli śpi twardo i spokojnie |
|
|
|
|
#2633 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i mam takie pytanie, kurcze moja mała ma niecałe 2 tyg a jak położę ją na brzuszek to strasznie chce głowę podnosić, jak nie pozwalam to wisk od razu się zaczyna... i nogami próbuje iść... sama przekręca się z pleców na boczek... takie maleństwa mają już tyle siły...? to normalne czy mam się zaczynać martwić... |
|
|
|
|
#2634 |
|
Rozeznanie
|
Martucha - nie przejmuj sie za mocno, z Patem na pewno wszystko ok
) Sama mu robie cwiczenia, glownie w wannie. No i masuje go, choc pewnie g...no to daje.Naked- fajnie ze Maly sie odkupkowal No i wymiata z tym usmiecheml oboje jestescie sliczni Paula- nie strasz mnie blizna dosc konkretnie czasem boli i brzuch pod nia (jak mi sie jelita przesuwaja) No i ja sie jakos nie oszczedzam- zakupy, wozek znosze (a, cholernik jest ciezki jak diabli) ![]() Dzis w nocy musialam Alka odlozyc w czasie karmienia (no i ulał), bo tak mnie wlasnie brzuch skrecil, ze hej To sie chyba zaczynam bac...Jutro do gina mam nadzieje sie dostac, ciekawe co powie. ---------- Dopisano o 10:31 ---------- Poprzedni post napisano o 10:27 ---------- misqa- moj Olek tez jest taki silacz jak mial tydzien, to sie w inkubatorze przekrecil wokol wlasnej osi, no i glowe tez wysoko trzymał. Teraz sie troche uspokoil i raczej pełza, kopie i sie wspina po mnie.
|
|
|
|
#2635 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Bardzo przydaje się poduszka-klin, idealna przy katarze, główka leży wyżej niż ciałko ![]() Cytat:
![]() Dziewczyny, nie wiem czy widziałyście już taki zbiór informacji ntskoków rozwojowych? Rzadko tu zaglądam, może już poruszałyście ten temat.Wklejam w każdym razie Wrzuciłam sobie do kalendarza terminy,kiedy Igorek może przechodzić dany skok, będę się mniej martwić 'dziwnym' zachowaniem czy płaczem
|
|
#2636 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale fajnie mieć taką owieczkę ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Pat też tak macha rękami itd.. podobno odreagowuje bodźce.. Cytat:
![]() Cytat:
poczytaj tu https://mamotoja.pl/niemowle_zdrowie_artykul,3618.html Cytat:
w ogóle to i tak źle i tak nie dobrze, jak robią coś za późno to się martwimy, a jak za wcześnie to też pediatra kręci nosem.. ehs... my mamy wizytę 22 daj znać co Tobie powiedzą..
|
|
|
#2637 | ||
|
Zadomowienie
|
Moja Gabrysia jest chyba rekordzistką jesli chodzi o unikanie spania...W dzień,żeby ją uspi to cudu potrzeba,a nawet jak już sie uda to po 5 minutach już jęczy i otwiera oczy....I tak w kółko i gó... ze spania.Wieczorem po kąpieli 2 godziny usypiania,a i to nie zawsze sie udaje.W nocu jak już uśnie to pospi troche miezy karmieniami,ale przewaznie po karmieniu zamiast zasnać to sobie przypomina,że chyba dawno nie marudziła i zaczyna jęczeć i znowu maraton usypiania i nocka z głowy...
Jej sen jest straszny...Przede wszystkim martwi mnie to,ze tak płytko "spi"...Ja naprawdę mam przewalone w dzień...Totalnie nic nie mogę zrobić.Teraz np piszę i jedną nogą majtam bujaczek,żeby nie ryczała,bo białkuje na mnie swoimi ślepiami,to niby przysypia,a jak tylko przestaję bujać to łeeeee.Jak czytam jak dziewczyny piszą ile ich dzieci śpią,to płakać mi się chce... Cytat:
Cytat:
![]() :conf used:![]() Matko czyli śpi prawie cały czas...Ja bym chciała,żeby moja chociaż połowe tego czasu spała ![]() ![]()
|
|
#2638 |
|
Zakorzenienie
|
dzieki za linka martucha - poczytam w wolnej chwili no i będę pytać przy wizycie u pediatry, bo z położną wolę nie gadać, jakoś nie za bardzo mi podpasowała... mnie z piersiami nieźle załatwiła i jakoś nie ufam jej
|
|
|
|
#2639 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Od 21 do 4 rano śpi spokojnie z przerwami co 3 lub 2 godziny Potem od 4 rano do 11 śpi niespokojnie (albo w ogóle nie śpi) wydając przy tym mnóstwo odgłosów Wiecie co TZ wczoraj czytał (tyle że linka mi nie dał) że zawadniają pomału że kolki to tak naprawdę nie kolki tylko słabo wykształcony układ nerwowy i on po całym dniu odbierania bodźców się w tali sposób się rozwija bo dlacego to się zdarza zazwyczaj wieczorami lub nocą? Już kiedyś o tym ja też czytałam .
|
|
|
|
|
#2640 |
|
Wtajemniczenie
|
Jeśli martwicie się, że Wasze dzieci mało śpią i widać, że są zmęczone a nie mogą zasnąć to jest bardzo prosty sposób do wykorzystania raz na jakiś czas: do fotelika i do samochodu
Dzieciaczki bardzo lubią spać w samochodzie, bo przyjemnie buja, samochód "mruczy" Asia bardzo rzadko nie śpi w samochodzie, wczoraj nawet przespała porę karmienia o pół godziny, tak twardo zasnęła ![]() Tak mówicie o tym napięciu mięśniowym, że zaczęłam się bać ... Asia bardzo mocno odciąga główkę, jak noszę ją w pionie, bo uwielbia gapić się na sufit. I tak jak Marta pisała, też często patrzy za siebie jak leży na pleckach. Ale za to jak leży na brzuchu już prawie wcale nie unosi główki, a wcześniej podnosiła dość wysoko (odrywała buźkę na jakieś 2-3 cm od łóżka). Kurczę, teraz się zmartwiłam ...
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:26.

Nie wiem juz po prostu co robić, a zrobię wszystko aby częściej kupki sadził 

biedny maluszek. Przekaż mu buziaczki od cioci wizażowej.

. A z wagą chyba nie jest aż tak źle, na pewno Patryczek szybko podgoni te brakujące gramy